Jump to content

Android TV Box

spyrosrotary
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι σε φάση αγοράς tv BOX. Είμαι άσχετος με το άθλημα. Εχω μια Smart tv Samsung η οποία έχει πάνω της Netflix. Η χρήση για την οποία το θέλω είναι για VIBER - SKYPE (πιστεύω να γίνονται βιντεοκλήσεις), κανενα Livestreaming, κανενα παιχνιδι για τα παιδια, κλπ. Τι γνώμη έχετε για αυτό που είδα στο ALI το οποίο έχει τις ποιο πολλές αγορές και καλές κριτικές και ιδίως από όσους Έλληνες αγόρασαν? https://www.aliexpress.com/item/33017414051.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4e184c4d93pyFO

Με 4gb ROM & 64gb RAM στα 35,24 ΕΥΡΩ + 8, 35 ΕΥΡΩ μεταφορικά από την αποθήκη τους στην Γαλλία.

Ευχαριστώ πολύ.

Καλό Πάσχα να έχετε!!

Επισης...!

Λοιπον για το συγκεκριμενο μποξακι απλα .... μακρια !

Προτιμησε κατι με Amlogic S905X3 επεξεργαστη και 4 giga ram!

Και κατι τελευταιο ...

Για να γινει βιντεοκλιση απο ενα τετοιο μποξακι θελεις μια συμβατη καμερα !

Και δυστυχως ολες οι web καμερες δεν ''παιζουν'' σε Android !

Αν βρεις λοιπον κατι αλλο το συζηταμε...

:)

Android TV Boxes & XIAOMI Smartphones

Επισης...!

Λοιπον για το συγκεκριμενο μποξακι απλα .... μακρια !

Προτιμησε κατι με Amlogic S905X3 επεξεργαστη και 4 giga ram!

Και κατι τελευταιο ...

Για να γινει βιντεοκλιση απο ενα τετοιο μποξακι θελεις μια συμβατη καμερα !

Και δυστυχως ολες οι web καμερες δεν ''παιζουν'' σε Android !

Αν βρεις λοιπον κατι αλλο το συζηταμε...

Να ρωτήσω κάτι. Όταν και καλά γράφουν SKYPE δεν υποτίθεται ότι υποστηρίζει βιντεοκληση? Κσι αν όχι, για να μπορώ να κάνω βιντεοκληση υπάρχει κάποιο BOX?

Να ρωτήσω κάτι. Όταν και καλά γράφουν SKYPE δεν υποτίθεται ότι υποστηρίζει βιντεοκληση? Κσι αν όχι, για να μπορώ να κάνω βιντεοκληση υπάρχει κάποιο BOX?

Υποστηριζει SKYPE αλλα οπως σου ειπα και μαλλον δεν καταλαβες καλα , θελει και μια web καμερα οπως και οι σταθεροι υπολογιστες!

Τα μποξακια δεν εχουν ενσωματωμενη καμερα !

skype μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χωρίς βιντεοκλήση για αυτό λέμε Πρέπει να προσέχεις τι αγοράζεις γιατί όλοι δουλεύουν Netflix, Netflix HD όμως δεν δουλεύουν όλοι;)

SONY EXPERIA NEOV. THL T200. LeTv X900+. Xiaomi Mi Max 3

Λοιπόν για χάρη σου σύνδεσα μία αρχαία μικρή USB camera που είχα από παλιά για PC (Labtec όχι HD)στο H96maxX3 και έβαλα Skype. Την αναγνώρισε αμέσως, αυτό όμως που κατάλαβα είναι ότι ήθελε Wifi και με ethernet δεν με άφηνε να συνδεθώ.

Βέβαια και αυτό ξεπερνιέται εύκολα εφόσον υπάρχει τρόπος να το ξεγελάσεις και ενώ έχεις καλώδιο να νομίζει ότι έχεις WiFi:lol::lol:

Άρα τελικό συμπέρασμα χρειάζεσαι για όλα αυτά τα κουτιά μία εξωτερική camera.

Τώρα όσον αφορά τον φίλο @varajohn τι σχέση έχει το Netflix HD την στιγμή που σου δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει εφόσον το έχει έτοιμο η τηλεόρασή του και (άσε που και να το ήθελε μπορούσε να το έχει με coreelec-μην λέμε συνεχώς τα ίδια).

edit: Το να μην έχει ενσωματωμένη κάμερα ένα κουτί είναι και πλεονέκτημα εάν το σκεφτείς διαφορετικά. Εδώ μας λένε να κλείνουμε με ταινία την κάμερα του λάπτοπ και εσύ θέλεις να βάλεις μόνιμα κάμερα/μικρόφωνο στο σαλόνι σου ???i:lol::lol:

Edited by ath156

My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w)

Αν παρεις εσυ την αποφαση κατι θα κανουμε!

Δοκίμασα το μποξάκι σε μόνιτορ. Δούλεψε κανονικά. Όταν το έκλεισα δεν άνοιξε πάλι...

Το έβαλα πάλι στην τηλεόραση. Γυρίζω στο hdmi του box, ανάβει. Γυρίζω στο hdmi της nova.

Κλείνω το box, δεν ανάβει !!!

Πόσα θέλει να μας τρελάνει.....

----- προσθήκη μηνύματος 115 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λοιπόν τόσο για εσένα όσο και για όποιον έχει κουτί με S905X2 & X3 ιδού ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνετε backup τα βασικά partitions σας με ένα "προσωρινό" TWRP.

1. Κατεβάστε το αρχείο TWRP σε zip μορφή https://mega.nz/file/UsMyGKKZ#NhWNZVL0Fk0bbkIgS14PfmAbXv_vFIhOZW7BC_igzHY

2. Πάρτε μία sd ή καλύτερα ένα στικάκι και κάντε του φόρματ σε NTFS.

3. Κατεβάστε από το Playstore το apk "Terminal Emulator". Αντί για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το reset button του κουτιού σας, όμως θεωρώ ότι είναι απείρως ευκολότερο αυτό που προτείνω εδώ.

4. Αντιγράψτε στο στικάκι (ή sd) το αρχείο που κατεβάσατε στο βήμα 1 (το αρχείο "χύμα" ως zip).

5. Ανοίξτε τον terminal emulator και γράψτε (χωρίς τα ομοιοματικά) "reboot update" .Μετά ENTER.

6. Στο recovery menu που θα ανοίξει επιλέγετε να κάνετε update από εξωτερική πηγή SD (update from sd) ή στικ (update from udisk -νομίζω ότι λέει).Επιλέγετε μετά το αρχείο TWRP_322.zip.

7. Μετά το ΕΝΤΕΡ το κουτί επανεκκινεί σε TWRP (προσωρινό). Κάνετε backup όσα partitions θέλετε (στην sd ή στο στικάκι).

8. Όταν τελειώσετε καλό είναι να μην κάνετε reboot αλλά απλώς να το κλείσετε από το TWRP.

Καλή επιτυχία.:):):):):)

Φαντάζομαι αυτό είναι για να κάνουμε backup το ήδη υπάρχον σύστημα, οπότε σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά να το έχουμε.... Θα το δοκιμάσω....!!!

Δοκίμασα το μποξάκι σε μόνιτορ. Δούλεψε κανονικά. Όταν το έκλεισα δεν άνοιξε πάλι...

Το έβαλα πάλι στην τηλεόραση. Γυρίζω στο hdmi του box, ανάβει. Γυρίζω στο hdmi της nova.

Κλείνω το box, δεν ανάβει !!!

Πόσα θέλει να μας τρελάνει.....

Να αναφερω εδω και εγω οτι εχω ενα lg tv monitor (M2394D) στον υπολογιστη μου το οποιο χρησιμοποιω και για ολες τις δοκιμες των tv box

Σε καποια μποξακια υπαρχουν φορες που χανει το σημα στο hdmi οταν αλλαζεις απο την μια πηγη στην αλλη

Π.χ dvi=pc σε hdmi=tvbox

Κατι αντιστοιχο παντως συμβαινει και σε πιο καινουργια lg τηλεοραση 4Κ (4αετιας) σε εναν φιλο μου και πολλες φορες χρειαζεται να βγαλει το καλωδιο hdmi απο το μποξ για να παρει εικονα!

Προφανως κατι γινεται με αυτες τις μικρες τασεις που δεχεται το hdmi της πλακετας της τηλεορασης για να λειτουργησει

Αλλα μεχρι εκει...

Αυτα για τις lg και τα προβληματα τους!

Αν κανεις λοπον ενα backup με twrp recovery τοτε μπορεις να δοκιμασεις και αλλα λογισμικα να δεις τι γινεται και προς αυτην την κατευθηνση...!

Λοιπόν τόσο για εσένα όσο και για όποιον έχει κουτί με S905X2 & X3 ιδού ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνετε backup τα βασικά partitions σας με ένα "προσωρινό" TWRP.

1. Κατεβάστε το αρχείο TWRP σε zip μορφή https://mega.nz/file/UsMyGKKZ#NhWNZVL0Fk0bbkIgS14PfmAbXv_vFIhOZW7BC_igzHY

2. Πάρτε μία sd ή καλύτερα ένα στικάκι και κάντε του φόρματ σε NTFS.

3. Κατεβάστε από το Playstore το apk "Terminal Emulator". Αντί για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το reset button του κουτιού σας, όμως θεωρώ ότι είναι απείρως ευκολότερο αυτό που προτείνω εδώ.

4. Αντιγράψτε στο στικάκι (ή sd) το αρχείο που κατεβάσατε στο βήμα 1 (το αρχείο "χύμα" ως zip).

5. Ανοίξτε τον terminal emulator και γράψτε (χωρίς τα ομοιοματικά) "reboot update" .Μετά ENTER.

6. Στο recovery menu που θα ανοίξει επιλέγετε να κάνετε update από εξωτερική πηγή SD (update from sd) ή στικ (update from udisk -νομίζω ότι λέει).Επιλέγετε μετά το αρχείο TWRP_322.zip.

7. Μετά το ΕΝΤΕΡ το κουτί επανεκκινεί σε TWRP (προσωρινό). Κάνετε backup όσα partitions θέλετε (στην sd ή στο στικάκι).

8. Όταν τελειώσετε καλό είναι να μην κάνετε reboot αλλά απλώς να το κλείσετε από το TWRP.

Καλή επιτυχία.:):):):):)

Μία ερώτηση αφού το twrp έχει ονομασία update μπορούμε στο ίδιο στικάκι να βάλουμε και τη rom ή σε κάποιο σημείο μέσα στον αποθηκευτικό χώρο to tv box και να κάνουμε εγκατάσταση όπως κάνουμε στα κινητά

Huawei Honor Note 10/Xbox One S/etc.

Μία ερώτηση αφού το twrp έχει ονομασία update μπορούμε στο ίδιο στικάκι να βάλουμε και τη rom ή σε κάποιο σημείο μέσα στον αποθηκευτικό χώρο to tv box και να κάνουμε εγκατάσταση όπως κάνουμε στα κινητά

Ναι βέβαια θα μπορούσες όμως αυτή είναι μία δυνητικά "επικίνδυνη" διαδικασία εφόσον εάν κάνεις κάτι λάθος θα μπορούσε να σε οδηγήσει σε bootloop ή μπρικάρισμα κλπ. Άρα ότι κάνεις από εκεί και πέρα είναι με δική σου ευθύνη.

Αντίθετα το backup/restore(από προηγ.backup της ίδιας rom) είναι μία τελείως ακίνδυνη διαδικασία.

Για εγκατάσταση rom νομίζω καλύτερα να χρησιμοποιείς την κλασσική μέθοδο του USB burning tool.

My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w)

Λοιπόν φίλε @xloupas επειδή βλέπω ότι το ψάχνεις και επειδή ουσιαστικά έχουμε το ίδιο box.Μπορείς να κάνεις τα ακόλουθα:

Α. backup των partitions σου με το προσωρινό twrp, όπως ήδη έχω πει.Αυτό καλό είναι να το έχεις και σε κάποιο εξ.δίσκο, pC κλπ.

Β. Ξεχωριστό backup για τα δεδομένα του KODI (αλλιώς θα στο επαναφέρει αλλά χωρίς το build σου). Backpup λοιπόν με έναν root explorer (π.χ. Es File Explorer) του αρχείου org.xbbc.kodi (κρυφό αρχείο) από το Android/data.

Γ. Κατέβασε την ρομ που έχω φτιάξει https://mega.nz/file/cslTRDzS#VGPHc7XjBRqqLH84yb_0sFnqww-hlymOZf8tEx_cuI0 και εγκατέστησέ την με USB Burning Tool (καλώδιο usbA-usbA).

Πιστεύω ότι δεν θα θέλεις να γυρίσεις πίσω, αλλά στην περίπτωση που θελήσεις σε 10-15 λεπτά με τα (Α,Β) θα είσαι πίσω στην σημερινή σου κατάσταση με την μαμά ρομ.:):)

Καλή επιτυχία:)

Λοιπόν φίλε @xloupas επειδή βλέπω ότι το ψάχνεις και επειδή ουσιαστικά έχουμε το ίδιο box.Μπορείς να κάνεις τα ακόλουθα:

Α. backup των partitions σου με το προσωρινό twrp, όπως ήδη έχω πει.Αυτό καλό είναι να το έχεις και σε κάποιο εξ.δίσκο, pC κλπ.

Β. Ξεχωριστό backup για τα δεδομένα του KODI (αλλιώς θα στο επαναφέρει αλλά χωρίς το build σου). Backpup λοιπόν με έναν root explorer (π.χ. Es File Explorer) του αρχείου org.xbbc.kodi (κρυφό αρχείο) από το Android/data.

Γ. Κατέβασε την ρομ που έχω φτιάξει https://mega.nz/file/cslTRDzS#VGPHc7XjBRqqLH84yb_0sFnqww-hlymOZf8tEx_cuI0 και εγκατέστησέ την με USB Burning Tool (καλώδιο usbA-usbA).

Πιστεύω ότι δεν θα θέλεις να γυρίσεις πίσω, αλλά στην περίπτωση που θελήσεις σε 10-15 λεπτά με τα (Α,Β) θα είσαι πίσω στην σημερινή σου κατάσταση με την μαμά ρομ.:):)

Καλή επιτυχία:)

ωραία ευχαριστώ για τις διευκρινησεις ήσουν πολύ κατατοπιστικός θα ακολουθήσω τα βήματα που έδωσες για αντίγραφο ασφαλείας της ρομ και φυσικά πάντα κρατάω αντίγραφο ασφαλείας του κοντι όπως το περιγράφεις και εσύ παραπάνω δεν χρησιμοποιώ έτοιμο build πάντα περνάω αυτά που θέλω μόνος μου αλλά χωρίς να έχω κάτι με τα έτοιμα, απλά έτσι έχω μάθει από παλιά να κάνω, στο usb burning tool θύμισε μου μόνο τα τικαρισματα και αν χρειαζετε το license.

Να ευχηθώ σε σένα και σε όλους Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα Με Υγειά

Huawei Honor Note 10/Xbox One S/etc.

ωραία ευχαριστώ για τις διευκρινησεις ήσουν πολύ κατατοπιστικός θα ακολουθήσω τα βήματα που έδωσες για αντίγραφο ασφαλείας της ρομ και φυσικά πάντα κρατάω αντίγραφο ασφαλείας του κοντι όπως το περιγράφεις και εσύ παραπάνω δεν χρησιμοποιώ έτοιμο build πάντα περνάω αυτά που θέλω μόνος μου αλλά χωρίς να έχω κάτι με τα έτοιμα, απλά έτσι έχω μάθει από παλιά να κάνω, στο usb burning tool θύμισε μου μόνο τα τικαρισματα και αν χρειαζετε το license.

Να ευχηθώ σε σένα και σε όλους Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα Με Υγειά

Ναι το licence file χρειάζεται, άλλωστε εάν δεν το έχεις δεν θα συμβεί και τίποτα σπουδαίο, απλά δεν θα προχωρήσει και θα σου βγάλει λάθος.Οπότε και αυτό να συμβεί το βάζεις μετά.

Όσον αφορά τις επιπλέον επιλογές εάν θυμάμαι καλά θα σου βγάλει και "mac" που πρέπει να τικάρεις, τα υπόλοιπα τα αφήνεις ως έχουν.

Απλώς τονίζω τα βήματα:

- Αφήνεις γυμνό το κουτί (χωρίς τίποτα επάνω). Συνδέεις την μία άκρη του USB-A (ΟΧΙ στην μπλε).

- Ανοίγεις το USB BTool και φορτώνεις το img (εξυπακούεται ότι το έχεις κάνει unrar από αυτό που σου έδωσα). Όταν τελειώσει το φόρτωμα πατάς "Start" και τότε μόνον συνδέεις την άλλη άκρη του USB-A. Περιμένεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε τυχόν περίπτωση που μετά από αρκετά δεύτερα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία απλώς τραβάς το καλώδιο και το επανασυνδέεις αμέσως. Όταν τελειώσει η διαδικασία και γράψει 100% τότε μόνον τραβάς το καλώδιο και μετά πατάς το ΣΤΟΠ. Συνδέεις το κουτί σου στην τηλεόραση και περιμένεις υπομονετικά να ολοκληρώσει την εγκατάσταση (μπορεί να είναι 4-5 λεπτά ή και περισσότερο- στο 1ο λεπτό μπορεί να μην δείχνει τίποτα-απλώς περιμένεις!!!).

;)Και ένα tip. Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία του USB burning tool άσε το κουτί σου εκτός ρεύματος(γυμνό) 3-4 λεπτά;)

Καλή επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις:)

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Edited by ath156

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

Υγεια για ολο τον κοσμο ...

Και καλες τηλεθεασεις σε ολους μας!

tenor.gif?itemid=8280916

Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά.

Καλησπερα και Χρονια Πολλα.

Κατα συνεπεια, παιδια, το απολυτο tv box για kodi ειναι το Beelink GT King Pro?

Αξιζει, για χρηση σχεδον αποκλειστικα, kodi, το συγκεκριμενο - θα δω σημαντικη διαφορα στην πλοηγηση στα μενου κλπ, συγκριτικα με ενα Χ99ΜΑΧ S905X3 πχ?

Ευχαριστω εκ των προτερων για καθε απαντηση...

Αξιζει, για χρηση σχεδον αποκλειστικα, kodi, το συγκεκριμενο - θα δω σημαντικη διαφορα στην πλοηγηση στα μενου κλπ, συγκριτικα με ενα Χ99ΜΑΧ S905X3 πχ?

Το απόλυτο είναι ο βασιλιάς NVIDIA

Για χρηση kodi αξιζει και ο S905X3 !

Και οχι δεν θα εχει σημαντικη διαφορα με τον S922X στο kodi !

Edited by gatos814

Ανακάλυψα πρόσφατα το UnlockmyTV τον οποίο είναι κλώνος του εξαιρετικού cinema αλλά χωρίς διαφημίσεις και ακόμα πιο γρήγορο link loading με τον ίδιο πλούσιο περιεχόμενο του cinema. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με όλες τις συσκευές είναι ότι δεν παίζουν οι υπότιτλοι είτε σε αγγλικά είτε σε ελληνικά. Βγάζει failed to load subtitles. Το έχω προσπαθήσει πολύ αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Έχει κανείς καμιά ιδέα? Εάν έπαιζαν οι υποτιτλοι μιλάμε για ένα από τα κορυφαία streaming services αυτήν τη στιγμή.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ανακάλυψα πρόσφατα το UnlockmyTV τον οποίο είναι κλώνος του εξαιρετικού cinema αλλά χωρίς διαφημίσεις και ακόμα πιο γρήγορο link loading με τον ίδιο πλούσιο περιεχόμενο του cinema. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με όλες τις συσκευές είναι ότι δεν παίζουν οι υπότιτλοι είτε σε αγγλικά είτε σε ελληνικά. Βγάζει failed to load subtitles. Το έχω προσπαθήσει πολύ αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Έχει κανείς καμιά ιδέα? Εάν έπαιζαν οι υποτιτλοι μιλάμε για ένα από τα κορυφαία streaming services αυτήν τη στιγμή.

για αυτό είναι τόσο γρήγορο γιατί δεν λειτουργεί τίποτα

Δεν ισχύει αυτό. Οι υπότιτλοι δεν λειτουργούν. Φορτώνει πολλά links και πολύ γρήγορα και η ταινία ξεκινάει αμέσως. Ρωτάω μήπως κανείς έχει βρει λύση.

Δεν ισχύει αυτό. Οι υπότιτλοι δεν λειτουργούν. Φορτώνει πολλά links και πολύ γρήγορα και η ταινία ξεκινάει αμέσως. Ρωτάω μήπως κανείς έχει βρει λύση.

πάμε πάλι. Αν δεν φορτώνει υπότιτλους δεν έχει κανένα νόημα να έχει επισκεψιμότητα Οπότε όλα δουλεύουν πιο γρήγορα

θα σου στείλω σε λίγο PM.Κοίταξέ το.

πάμε πάλι. Αν δεν φορτώνει υπότιτλους δεν έχει κανένα νόημα να έχει επισκεψιμότητα Οπότε όλα δουλεύουν πιο γρήγορα
Φίλε μου δεν βλέπουν όλοι ταινίες με υπότιτλους. Για αυτούς λειτουργεί τέλεια. Η γυναικα μου όμως θέλει να βλέπει σειρές με ελληνικούς υπότιτλους. Τι δεν καταλαβαίνεις? Εάν έχεις απάντηση στην ερώτηση έχει καλώς. Διαφορετικά δεν με ενδιαφέρουν οι παρατηρήσεις σου.

Αν υπάρχει βοήθεια για τους υπότιτλους θα ήθελα κι εγώ γιατί πολλές φορές μου το κάνει το cinema κι εμένα...

Στάλθηκε από το MI 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το απόλυτο είναι ο βασιλιάς NVIDIA

Σωστός, αλλά δεδομένου ότι δε με ενδιαφέρει το gaming σκεφτόμουν ότι τα έξτρα γιγα RAM και χώρου αποθήκευσης θα μου φανούν πιο χρήσιμα, συν ότι το shield είναι κάπου στα 30% πιο ακριβό από τη μικρή έρευνα αγοράς που έκανα...

----- προσθήκη μηνύματος 67 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για χρηση kodi αξιζει και ο S905X3 !

Και οχι δεν θα εχει σημαντικη διαφορα με τον S922X στο kodi !

Χμμμ με έβαλες σε σκέψεις.

Να πάω σε ένα S905X3 λες; Μόνο χρήση kodi, ναι

Ρίξε μια πρόταση σε X3 αν θες...

Ευχαριστώ