Jump to content

Nokia 6630 (CHARLIE)

DON
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mikem4600 (10 Αύγ. 2004 , 14:42)

Από τις τόσες photos που υπάρχουν με το κινητό. Επίσης στο demo που έχει η Nokia δείχνει την κάρτα (SIM) να μπαίνει στο τηλέφωνο.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα δεχεται USIM.Θα ειναι ενα κανονικο 3G με την δευτερη καμερα optional.;)

LoL, κανονικά συμφωνώ απόλυτα, αλλά σου υπενθυμίζω την ιστορία με τις υπέρυθρες!... Για εμένα είναι απλώς γυφτιά που τις έβγαλε η Nokia στο 6630. Νομίζω ότι η τεχνολογία των υπερύθρων είναι υπερ-ώριμη και η μέγιστη αύξηση κόστους που θα μπορούσε να επιφέρει είναι της τάξεως του ~1€.

Θα συμφωνησω αλλα προκειται για μια "αρχαια" τεχνολογια(δεν λεω οτι καλα εκανε που την εβγαλε το αντιθετο μαλιστα) αλλα ιδιαιτερα οταν μιλαμε για smartphone που μεταφερεις καθημερινα πολλα MB ακομη και το ΒΤ φανταζει αργο για αυτες τις συσκευες.Η αφαιρεση των υπερυθρων ηρθε με την ενσωματωση του USB 2.0 που ειναι χιλιες φορες χρησιμοτερο.

Απο οτι βλεπω και εσυ θα το παρεις(κρινοντας απο το αβαταρ) και πλεον οι υπερυθρες δεν ειναι κριτηριο αγορας μιας συσκευης της κατηγοριας αυτης που καλο ειναι βεβαια να υπαρχουν.

Nexus 4 & iPad mini

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λοιπόν στο site της Nokia βρήκα 6 φωτογραφίες μάλλον από το 6630. Για κοιτάξτε τις λίγο.

http://www.nokia.com/BaseProject/Sites/NOKIA_MAIN_18022/CDA/Categories/Phones/Imaging/Support/_Content/_Static_Files/compare_popup3_1.html :cool:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος intelx86 (12 Αύγ. 2004 , 00:26)

Λοιπόν στο site της Nokia βρήκα 6 φωτογραφίες μάλλον από το 6630. Για κοιτάξτε τις λίγο.

http://www.nokia.com/BaseProject/Sites/NOKIA_MAIN_18022/CDA/Categories/Phones/Imaging/Support/_Content/_Static_Files/compare_popup3_1.html :cool:

Aπο το 6630 λεει οτι ειναι .

Αρκετα καλες :cool:

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος intelx86 (11 Αύγ. 2004 , 22:26)

Άψογες είναι!

Ειδικά οι δυο με τα σπίτια :cool:

Αλλά η τελευταία αρκετά θολή έχει βγει...

Φιλικά Δημήτρης

Επειδή εγώ χρησιμοποιώ ακόμη μια Olympus 960 Zoom με την ίδια ανάλυση βλέπω πως ο φακός του 6630 πλησιάζει αρκετά την ποιότητα του φακού της Olympus που σε αντίθεση με το κινητό έχει και οπτικό ζουμ. Πιστεύω ότι για κινητό είναι κορυφαία η ποιότητα μιας και η τεχνολογία των μηχανών στα κινητά δεν είναι αρκετά ώριμη. Όμως πρέπει να υπολογίσουμε και το φλας του 6630 που κυκλοφορεί ως αξεσουάρ και αν δεν κάνω λάθος ανάβει μέχρι και 200 φορές με τη δική του μπαταρία. Εγώ χίλιες φορές θα προτιμούσα το φλας παρά το stand για βιντεο κλήση μιας και χρησιμεύει και κάπου το φλας (τουλάχιστον για όσο η τεχνολογία 3G δεν έχει ωριμάσει στην Ελλάδα). Αποτελεί εξαιρετική λύση το κινητό αυτό τόσο για φωτογραφίες όσο και σαν smartphone.

Πολλοί θα θεωρήσουν την απουσία ραδιοφώνου σημαντική. Ας μην τρελενόμαστε. Υπάχουν και αξεσουάρ για αυτό και έτσι κι αλλιώς ένας άνθρωπος που αγοράζει αυτό το κινητό μάλλον δεν θα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη για ραδιόφωνο. Άσκοπη κατανάλωση ενέργειας είναι και αν στο κάτω κάτω θέλει το παίρνει χωριστά!

Τώρα οι υπέρυθρες δεν θα λείψουν από κανένα εκτός από αυτούς που έχουν πάθος με το IR-remote. Κατα τ' άλλα το Bluetooth είναι ο πλέον καθιερομένος τρόπος για επικοινωνία μεταξύ των συσκευών. Για τον υπολογιστή υπάρχει και το USB 2 που νομίζω πως είναι λίγο καλύτερο από τις υπέρυθρες με max ταχύτητα τα 480 Mb/s, αν δεν κάνω λάθος.

Τέλος, η βιντεοκλήση. Τα μόνα άτομα που θα δω στο περιβάλλον μου να έχουν και μερικοί έχουν ήδη είναι κάτι ζάμπλουτα παιδιά στο σχολείο μου. Δεν νομίζω πως ο πατέρας μου με μηνιαίο λογαριασμό 15 Ευρώ θα αλλάξει το Τ65 του για ένα Ζ1010 ή U15 ή οτιδήποτε άλλο. Αγορά κινητών στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Τουλάχιστον από τους μεγαλύτερους σε ηλικία.Τα άτομα που απευθύνονται αυτές οι τεχνολογίες είναι ή επαγγελματίες ή έφηβοι. Μόνο από εκεί θα βγάλουν τα σπασμένα των δικτύων τρίτης γενίας οι εταιρείες κινητής. Και στο κάτω κάτω δεν εχω καμία όρεξη να πρέπει να μιλάω στο δρόμο με handsfree ή με ανοιχτή ακρόαση ή να μου λέει η φίλη μου ή η μάνα μου: "Άνοιξε την μπροστινή κάμερα του κινητού. Θέλω να δω που είσαι!"...

Γι' αυτό λοιπόν τα μόνα απαραίτητα αξεσουαρ του πολυαγαπημένου μου 6630 θα είναι τα στερεοφωνικά ακουστικά και το φλας. Ε, και για καλή φωτογραφική μηχανή βλέπουμε! Όπως λέει κι ο πατέρας μου "Είναι στο πενταετές!!!" :p

Επειδή εγώ χρησιμοποιώ ακόμη μια Olympus 960 Zoom με την ίδια ανάλυση βλέπω πως ο φακός του 6630 πλησιάζει αρκετά την ποιότητα του φακού της Olympus που σε αντίθεση με το κινητό έχει και οπτικό ζουμ. Πιστεύω ότι για κινητό είναι κορυφαία η ποιότητα μιας και η τεχνολογία των μηχανών στα κινητά δεν είναι αρκετά ώριμη. Όμως πρέπει να υπολογίσουμε και το φλας του 6630 που κυκλοφορεί ως αξεσουάρ και αν δεν κάνω λάθος ανάβει μέχρι και 200 φορές με τη δική του μπαταρία. Εγώ χίλιες φορές θα προτιμούσα το φλας παρά το stand για βιντεο κλήση μιας και χρησιμεύει και κάπου το φλας (τουλάχιστον για όσο η τεχνολογία 3G δεν έχει ωριμάσει στην Ελλάδα). Αποτελεί εξαιρετική λύση το κινητό αυτό τόσο για φωτογραφίες όσο και σαν smartphone.

το θέμα με τις κάμερες στα κινητά είναι ότι πάσχουν από ποιότητα λήψης και όχι από ανάλυση.για παράδειγμα αν τραβήξω φωτογραφία με μια καλή ψηφιακή στην ανάλυση vga το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι τέλειο με μοναδικό μειονέκτημα φυσικά το ότι δεν θα μπορώ να την μεγέθύνω στην οθόνη ή στο χαρτί. το ίδιο δεν συμβαίνει στα κινητά μιας και η ποιότητα στα vga κινητά που έχουμε δει ως τώρα είναι αθλια σε σχέση με τις ψηφιακές.

θέλω να πω ότι καλή η ανάλυση των 1,23 του 6630 αλλα αυτό που χρειάζεται το κινητό είναι καλή ποιότητα υλικών και software για ένα άξιο αποτέλεσμα.

ως τώρα το έχει αποδείξει.

να δούμε και στην πράξη τι γίνεται παιδιά.

πάντως εγώ καιρό τώρα έχω μπανίσει μια καλή ψηφιακή αλλα κρατιέμαι γιατί λέω "αν το 6630 τραβάει έτσι θα μπορώ να εκτυπώνω τουλάχιστον κάποιες φωτογραφίες"

και το flash έχει το πλεονέκτημα της ξεχωριστής μπαταρίας κάτι που με χαροποίησε ιδιαιτερα, μηπως και του δώσουν την απαιτουμενη ισχύ που πρέπει να έχει.

Τώρα οι υπέρυθρες δεν θα λείψουν από κανένα εκτός από αυτούς που έχουν πάθος με το IR-remote. Κατα τ' άλλα το Bluetooth είναι ο πλέον καθιερομένος τρόπος για επικοινωνία μεταξύ των συσκευών. Για τον υπολογιστή υπάρχει και το USB 2 που νομίζω πως είναι λίγο καλύτερο από τις υπέρυθρες με max ταχύτητα τα 480 Mb/s, αν δεν κάνω λάθος.

αν δεν κάνω λάθος υπάρχει κολοσσιαία διαφορα ταχύτητας μεταξύ irda και usb 2.0 :)

Γι' αυτό λοιπόν τα μόνα απαραίτητα αξεσουαρ του πολυαγαπημένου μου 6630 θα είναι τα στερεοφωνικά ακουστικά και το φλας.

στερεοφωνικά ακουστικά θα έχει στο πακέτο,όπως και usb καλώδιο.

αυτό που θα χρειαστούμε μάλλον θα είναι το HS-2R (radio-handfree)

και το flash φυσικά :)

καλα και του 7610 ειχαν βαλει μια μοντελα .... στην πραξη θα το δουμε
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία

Εγω παλι γιατι δεν μπορω να πιστεψω πως αυτες οι φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες απο το 6630; :worry:

Μακαρι να βγω ψευτης αλλα δεν πιστευω να βγαζει τετοιες φωτογραφιες... :o

http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

Δεν ξερω αμα αυτες οι φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες απο 6630,παντως ελπιζω να ειναι... :whistle:

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700

Πρώτα απ'όλα symbian 8, το οποίο, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα φέρει πολύ περισσότερες βελτιώσεις σε σχέση με αυτές που είδαμε με το symbian 7 του 6600.

1,3ΜΡ κάμερα, επαναλλαμβανόμενη φωτογράφηση, 6x ζούμ στο βίντεο και στις φώτο, 1 ώρα βιντεοσκόπηση με 15frames, hotswap rsmmc, δυνατότητα να διαβάσει και κανονικές κάρτες mmc, φυσικά το 3G που συνεπάγεται στο ταχύτατο ίντερνετ τόσο στην πλοήγηση όσο και στο downloading, στερεοφωνική έξοδος που συνεπάγεται στερεοφωνικό mp3player, συμβατό με όλα τα στερεο αξεσουάρ όπως το ράδιο hands-free και όλα τα υπόλοιπα, αισθητήρας περιβάλλοντος για ρύθμιση του φωτισμου της οθόνης. Ξεχνάω τίποτα; Η διαφορές απο το κουλό 7610 είναι χαοτικές. Αυτό που μένει να δούμε είναι το πόσο σταθερό θα είναι και τι προβληματάκια θα αντιμετωπίσουμε.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow (14 Αύγ. 2004 , 09:06)

Πρώτα απ'όλα symbian 8, το οποίο, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα φέρει πολύ περισσότερες βελτιώσεις σε σχέση με αυτές που είδαμε με το symbian 7 του 6600.

1,3ΜΡ κάμερα, επαναλλαμβανόμενη φωτογράφηση, 6x ζούμ στο βίντεο και στις φώτο, 1 ώρα βιντεοσκόπηση με 15frames, hotswap rsmmc, δυνατότητα να διαβάσει και κανονικές κάρτες mmc , φυσικά το 3G που συνεπάγεται στο ταχύτατο ίντερνετ τόσο στην πλοήγηση όσο και στο downloading, στερεοφωνική έξοδος που συνεπάγεται στερεοφωνικό mp3player, συμβατό με όλα τα στερεο αξεσουάρ όπως το ράδιο hands-free και όλα τα υπόλοιπα, αισθητήρας περιβάλλοντος για ρύθμιση του φωτισμου της οθόνης. Ξεχνάω τίποτα; Η διαφορές απο το κουλό 7610 είναι χαοτικές. Αυτό που μένει να δούμε είναι το πόσο σταθερό θα είναι και τι προβληματάκια θα αντιμετωπίσουμε.

Μπορεί και να πάρει-διαβάσεις ή απλός με τον adaptor που δίνει μπορείς τις rsmmc να βάλεις στο 6600πχ? :confused:

Φιλικά Δημήτρης

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Woca (14 Αύγ. 2004 , 18:33)

Δεν το ηξερα πως θα δεχεται και MMC! :confused:

Γουσταρω... :up:

Θα δέχετε πιθανότατα και κανονικές Μmc αλλά θα προεξέχουν λίγο από το κινητό :(

Ubuntu Linux

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazman (14 Αύγ. 2004 , 17:39)

ti epexergasti tha forai to 6630 ?

Ο επεξεργαστής τρέχει στα 123,5Mhz

Φιλικά Δημήτρης

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Jim87 (14 Αύγ. 2004 , 19:53)

Ο επεξεργαστής τρέχει στα 123,5Mhz

Το έχουμε ξανασυζητήσει Jim87 το θέμα για τον επεξεργαστή. Τόσο που ανέφερες έχει το 7610. Για το 6630 ιδέα δεν έχει κάνενας μας ακόμη αλλά λόγω των δυνατοτήτων του προβλέπεται ισχυρότερος από αυτόν του 7610. Μέχρι να το πιάσουμε στα χέρια μας δε θα μάθουμε τίποτα. Οπότε μην ακούω τίποτα για 123,5 MHz! :angry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος intelx86 (14 Αύγ. 2004 , 18:26)

Το έχουμε ξανασυζητήσει Jim87 το θέμα για τον επεξεργαστή. Τόσο που ανέφερες έχει το 7610. Για το 6630 ιδέα δεν έχει κάνενας μας ακόμη αλλά λόγω των δυνατοτήτων του προβλέπεται ισχυρότερος από αυτόν του 7610. Μέχρι να το πιάσουμε στα χέρια μας δε θα μάθουμε τίποτα. Οπότε μην ακούω τίποτα για 123,5 MHz! :angry:

Sorry για το λάθος.

To έψαξα στο site της nokia και δεν βρίκα τίποτα και μετά ψάχνοντας εδώ βρίκα το 123... :o

Φιλικά Δημήτρης

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος georget (14 Αύγ. 2004 , 18:57)

Θα δέχετε πιθανότατα και κανονικές Μmc αλλά θα προεξέχουν λίγο από το κινητό :(

Ακριβώς. Η λειτουργία εισαγωγής και εξαγωγής της κάρτας RSMMC, όπως φαίνεται στο phone demo του 6630, μας κάνει να πιστεύουμε οτι θα μπορούμε να εισάγωγουμε και να διαβάζουμε το περιεχόμενο και κανονικών MMC καρτών.

Κάτι αντίστοιχο έχει συζητηθεί και στο θέμα του SIEMENS S65, οι θύρες των οποίων λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.

Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο ακόμα. Απλά υποθέσεις κάνουμε. Πολλά απο τα ερωτήματά μας θα απαντηθούν μόλις πιάσουμε την συσκευή στα χέρια μας. Κάτι που υποθέτω θα γίνει μέσα στον Δεκέμβρη.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow (14 Αύγ. 2004 , 20:43)

Ακριβώς. Η λειτουργία εισαγωγής και εξαγωγής της κάρτας RSMMC, όπως φαίνεται στο phone demo του 6630, μας κάνει να πιστεύουμε οτι θα μπορούμε να εισάγωγουμε και να διαβάζουμε το περιεχόμενο και κανονικών MMC καρτών.

Κάτι αντίστοιχο έχει συζητηθεί και στο θέμα του SIEMENS S65, οι θύρες των οποίων λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.

Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο ακόμα. Απλά υποθέσεις κάνουμε. Πολλά απο τα ερωτήματά μας θα απαντηθούν μόλις πιάσουμε την συσκευή στα χέρια μας. Κάτι που υποθέτω θα γίνει μέσα στον Δεκέμβρη.

Me ti timi to ipologizete na erthei ?
iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Κατα την ανακοίνωση της συσκευής, η ΝΟΚΙΑ είχε δηλώσει οτι η συσκευή θα κάνει 500ευρώ. Αλλά αργότερα στο επίσημο FAQ της συσκευής, αναφέρεται οτι θα κοστίζει 550 ευρώ χωρίς φπα, δηλαδή τελική 650 ευρώ. Αυτά ξέρουμε προς το παρόν.

το κινητο το υπολογιζω απο 550 εως 600 το πολυ δε νομιζω να το διαθεσουν και πιο ακριβα αντε τωρα που χει βαλει λιγο μυαλο η νοκια

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Ποτε μην λες ποτε! :o

Εχεις πολλες δικαιολογιες η ΝΟΚΙΑ για να ανεβασει την τιμη (3G, 1.3MP, Symbian 8.0a κ.τλ.) :whistle:

http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Woca (15 Αύγ. 2004 , 16:06)

Ποτε μην λες ποτε! :o

Εχεις πολλες δικαιολογιες η ΝΟΚΙΑ για να ανεβασει την τιμη (3G, 1.3MP, Symbian 8.0a κ.τλ.) :whistle:

ενταξει θα μπορουσε να το αφισει γυρω στα 580 με φπα.μην ξεχναμε οτι ο αντογονισμος ειναι μεγαλος

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...