Jump to content

Sony Xperia P

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

απο την στιγμη που υπαρχει η ενιγμα, για κανενα λογω να γυρισεις στην ICS

Όπως είπα γύρισα σε ICS για κάποιες δοκιμές(συγκεκριμένα στο video recording). Απλά το αναφέρω διότι πολλοί έλεγαν πως στην ICS δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα αυτό, εκτός αν παίζει κάτι άλλο.

• Απαντήσεις 6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι το θυμάμαι αυτό το πρόβλημα φίλε μου. Το είχαν παρουσιάσει ορισμένες συσκευές μετά την αναβάθμιση σε ice cream. Γι αυτό τον λόγο είχε γίνει μια περεταιρω αναβάθμιση που το έφτιαχνε αν δεν κάνω λάθος. Γιατί μετά δεν παραπονέθηκε κάποιος... Μετά είχαμε παράπονα για την κάμερα στα 8mp :-)

Η γνώμη μου είναι να κάνεις μία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Δεν χάνεις κάτι..

Το θέμα είναι γιατί να μην το κάνει επί 7 μήνες και να ξεκινήσει να το κάνει τον 8ο μήνα, χωρίς να κάνω καμία αλλαγή στο σύστημα;

Τη θυμάμαι την έκδοση που δημιούργησε το πρόβλημα στην κάμερα. Ήταν η επόμενη από τη δική μου. Εγώ έχω 6.1.Β.0.544.

Αν υποθέσουμε ότι η επόμενη έκδοση λύνει το πρόβλημα, που μπορώ να την βρω και πώς μπορώ να την εγκαταστήσω με απλό τρόπο; (γιατί αυτά που κάνουν ορισμένοι εδώ μέσα ούτε τα έχω κάνει ποτέ, απορώ με το κουράγιο τους που τα κάνουν και σίγουρα τους αντιμετωπίζω με δέος)!!!

We live only once, so we must live good!

καλησπερα παιδια κ χρονια πολλα.

γνωριζετε αν το κινητο εχει λιστα απορριψης κλησεων?το εψαξα επειδη ηθελα να περασω εναν συγκεκριμενο αριθμο σε απορριψη αλλα δεν βρηκα κατι..:(

Εχει οταν εχεις το νουμερο αποθηκευμενο στις επαφες σου.

Πας στην επεξεργασια επαφης και κατω κατω στην σελιδα εχει την επιλογη "Αποστολη κλησης στον τηλεφωνητη". Για τα εκτος καταλογου τηλεφωνα δεν εχει επιλογη....Μονο αν κατεβασεις καποια εφαρμογη απο το app store...

Καλησπέρα σε όλους!

Αν και έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα στο φόρουμ, είναι το πρώτο μήνυμα που στέλνω (και ελπίζω να έρθει σωστά)!

Έχω ένα Xperia P γερμανικής προέλευσης με ICS 4.04 (από την ημέρα αγοράς του) και δεν έχω κάνει καμία αναβάθμιση. Δεν είμαι Root.

Γενικά δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ξαφνικά, εδώ και 2-3 βδομάδες όταν συνδέομαι σε WiFi και τελειώνω και θέλω να αποσυνδεθώ, δεν αποσυνδέεται με τίποτα. Ούτε από το σχετικό widget ούτε από τις ρυθμίσεις. Μόνο κλείσιμο το κινητό και επανεκκίνηση. Αλλά μόλις συνδεθώ σε δίκτυο και μετά πάω να το κλείσω, μία από τα ίδια.

Το πρόβλημα έχει αναφερθεί και πάλι στο φόρουμ, δύο φορές νομίζω, γύρω στο Δεκέμβριο και το Φεβρουάριο, αλλά λύση δεν υπήρξε.

Έχω φάει όλο το ίντερνετ, λύσεις δεν προτείνονται και το πρόβλημα παραμένει.

Η μόνη λύση που έχει προταθεί είναι διαγραφή όλων των δικτύων wifi. Το έκανα, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Επαναφορά εργοστασιακών και τέτοια έχουν κάνει άλλοι, αλλά δεν δούλεψε. Έλεγα να βάλω jb (και γι' αυτό άρχισα να διαβάζω το φόρουμ και πάλι), αλλά είπα να μην το κάνω με τα τόσα προβλήματα που έχει.

Καμία ιδέα;;;

Εδώ είσαι

http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-sola/ICS-Wifi-freezes-ICS-update-not-ready-for-Sola/m-p/254467#M5865

Όταν το είχα κάνει και για όσο καιρό χρησιμοποιούσα την ics πριν περάσω στην jb (ανάθεμα την ώρα και την στιγμή), δεν μου είχε ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα. Υπόψη ότι εγώ είχα πάνω την τελευταία ics την .75

Εδώ είσαι

http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-sola/ICS-Wifi-freezes-ICS-update-not-ready-for-Sola/m-p/254467#M5865

Όταν το είχα κάνει και για όσο καιρό χρησιμοποιούσα την ics πριν περάσω στην jb (ανάθεμα την ώρα και την στιγμή), δεν μου είχε ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα. Υπόψη ότι εγώ είχα πάνω την τελευταία ics την .75

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, το είχα δει αυτό. Αλλά θέλει να είσαι root και εγώ δεν είμαι. Για αυτό το λόγο έσβησα το αρχείο με τα δίκτυα WiFi, αλλά τζίφος. Άπαξ και συνδεθώ σε WiFi, δεν αποσυνδέεται με τίποτα. Μόνο με επανεκκίνηση.

Γιατί δεν κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Δεν χάνεις αρχεία, φωτογραφίες - μουσική κτλ

Επειδή έχω διαβάσει άπειρα φόρουμς για το θέμα, το οποίο δεν αφορά μόνο το P, αλλά και άλλα Xperia (U, Sola και δεν ξέρω και ποιο άλλο), έχει προταθεί η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και η διόρθωση με pc companion, το έχει δοκιμάσει αρκετός κόσμος, αλλά σε κανέναν δεν λύθηκε το πρόβλημα. Οι μόνες γνωστές λύσεις είναι αυτή που ανέφερε ο φίλος AnDas πιο πάνω με το wpa_supplicant_bgscan.db και η άλλη είναι ένα πρόγραμμα WiFix manager (http://www.fardjad.com/android/wifix/), το οποίο αλλάζει το wifi country code, καθώς όπως αναφέρεται, το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο σε ορισμένα country wifi code. Κάπου είχα διαβάσει ότι το πρόβλημα είναι έντονο στην Ιταλία και εμένα μου το παρουσίασε πρώτη φορά στην Ιταλία, όπου πήγα πριν ένα μήνα!!!! (το πρόβλημα πάντως παραμένει και στην Ελλάδα και στη Σερβία που πήγα πριν 10 μέρες).

Το κακό με τις δύο παραπάνω λύσεις είναι ότι θέλουν root. Και όπως προανέφερα, δεν έχω κάνει root και θα προτιμούσα να μην κάνω προς το παρόν.

Αν υποθέσουμε ότι οι λύσεις είναι σωστές, μήπως μπορούν να αλλάξουν τα παραπάνω στοιχεία με κάποιον τρόπο χωρίς root;;;

Και φυσικά, δεκτή οποιαδήποτε άλλη πρόταση, γιατί έχω βαρεθεί να ανοιγοκλείνω το κινητό 5-6 φορές τη μέρα για να αποσυνδέομαι από το wifi!!!

Με αφορμή αυτό με το wifi country code και θεωρώντας ότι η κάρτα sim μου μπορεί να ερωτεύτηκε κανέναν Ιταλό, την έβγαλα έξω, άνοιξα το κινητό χωρίς sim, έκανα σύνδεση στο wifi δύο φορές και αποσυνδέθηκα και τις δύο φορές κανονικά. Την ξαναέβαλα μέσα την αλανιάρα τη sim, συνδέομαι στο wifi και αποσυνδέομαι και πάλι κανονικά!!!

Χλωμό το βλέπω να λύθηκε το πρόβλημα, γιατί και άλλες φορές (όταν έσβηνα όλα τα δίκτυα από τη λίστα), για μερικές φορές αποσυνδεόταν κανονικά, αλλά μετά επανερχόταν το πρόβλημα, όμως you never know :lol:

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" ή κάνουμε χρήση της "Πολλαπλής παράθεσης"

Πάντως αν θυμάμαι καλά στην έκδοση που έχεις γίνεται με ένα κλικ το ρουτ, σε αντίθεση με την τελευταία που είχα εγώ και έπρεπε να γυρίσεις ένα kernel πίσω

Η εγγύηση μπορεί να χάνεται θεωρητικά, αλλά πρακτικά αν πάθει κάτι το κινητό, πριν το πας το φλασάρεις με το sus και χάνεται το ρουτ. Δεν είναι όπως όταν ξεκλειδώνεις τον kernel όπου η Sony έχει από πριν το imei της συσκευής και (πάντα θεωρητικά) στο βγάζει εκτός εγγύησης

Παιδια, υπάρχει τελικά τρόπος να έχουμε ραδιόφωνο σε CM rom? Ξέρει κανένας αν βρέθηκε τρόπος για τη λειτουργία του;

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Πάντως αν θυμάμαι καλά στην έκδοση που έχεις γίνεται με ένα κλικ το ρουτ, σε αντίθεση με την τελευταία που είχα εγώ και έπρεπε να γυρίσεις ένα kernel πίσω

Η εγγύηση μπορεί να χάνεται θεωρητικά, αλλά πρακτικά αν πάθει κάτι το κινητό, πριν το πας το φλασάρεις με το sus και χάνεται το ρουτ. Δεν είναι όπως όταν ξεκλειδώνεις τον kernel όπου η Sony έχει από πριν το imei της συσκευής και (πάντα θεωρητικά) στο βγάζει εκτός εγγύησης

Είπα μπας και γνωρίζει κάποιος καμιά λύση χωρίς root. Επειδή από αυτά που διάβασα στο φόρουμ έχει άτομα με πραγματικά εξαιρετικές γνώσεις. Εγώ έχω πάθει πλάκα με αυτά που κάνουν. Μου θυμίζουν τη φάση με τους παλιούς κομπιουτεράδες του dos και του linux!

Καλησπερα παιδια, παρακολουθω εδω και αρκετο καιρο το φορουμ,κι ετσι αποφασισα να κανω κι εγω 1-2 ερωτησεις. Εχω εγκαταστησει την enigma 6.1 με locked bootloader και εχω 2-3 θεματα που εχουν αναφερθει συν το οτι το notification led δουλευει μονο στο gmail, νομιζω εγινε αφοτου επαιξα λιγο με governor και ι/ο ή οταν εγκατεστησα το swiftkey.

Το βασικο προβλημα που εχω ομως ειναι το κλασσικο με αυτο το κινητο, η μπαταρια του που μονο με ics ειναι αποδεκτη.Δεν θελω να ξεκλειδωσω τον bootloader, μηπως ξερει καποιος καποια αλλη ρομ βασισμενη σε jb που να ειναι καλη στη διαχειρηση της μπαταριας? Σκεφτομαι να κανω μια προσπαθεια με την moonwalker 6.5 οταν βγει και αν δεν βρεθει λυση να το γυρισω σε ics ή να το πουλησω, δεν λογιζεται smartphone αν φοβασαι να το ακουμπησεις γιατι δεν θα βγαλει την μερα.. :O

καλως ηρθες theok7.

σε αυτα που ρωτας δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν εχω την enigma 6.1 στο κινητο.

μολις σημερα γυρισα σε ics.75 γιατι παλι το προβλημα με τις κλησεις ειχε παραγινει οτι κι αν δοκιμασα.enigma 5 'η 5.5 ειχα με LB κι εγω.

εκανα και ρουτ κα θα περιμενω μερικες μερες πριν περασω την jelly cream 'η enigma3.5.

παντως, απο οτι εχουν πει και τα παιδια εδω,καλυτερη μπαταρια εχει με την jelly cream το κινητο.οχι μονο σε ics,αλλα γενικα.

αυτα,σιγουρα θα σε κατατοπησουν και οι υπολοιποι που εχουν ιδια ρομ με εσενα.

H enigma 6.1 δεν εχει κανενα προβλημα με τις κλησεις παντως.Εχει άλλα βεβαια.. Μαλλον κι εγω σε ics και jelly cream θα καταληξω απ'οτι βλεπω, γιατι αυτο το θεμα με την μπαταρια(κυρίως) ειναι τραγικο

Εγώ από θέμα μπαταρίας δεν έχω θέμα,ούτε με τις κλήσεις έχω πρόβλημα με την enigma.

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

Αυτο το θεμα με την μπαταρια εχει αρχισει να γινετε εντονο και σε εμενα...Ιδια χρηση κανω καθημερινα και πλεον στο 12ωρο θελει φορτιση. Εχθες ηταν η πρωτη φορα μετα απο καιρο που ειπα να το αλλαξω για αυτο τον λογο....Ειδικα οταν ειδα οτι το SP εχει κοντα στα 2500 Α/Η μπαταρια και εχει πεσει στα 299 ευρω (σε καταστηματα...στο ιντερνετ εχει πιο φθηνα) εκανα την πρωτη επαφη μαζι του....Με σταματησε το συμβολαιο με την Vodafone που θελω ακομα 2 μηνες για την επιδοτηση !!!!!!!!!

Ετσι λοιπον θα δωσω μια τελευταια ευκαιρια με τον νεο κερνελ του Νικου (Nemesis v6.3) και αν δω οτι παλι δεν αλλαζει τιποτα βλεπω να μετακομιζω σε αλλο thread ;)

Βασικα πιστευω οτι εχει αρχισει η μπαταρια να τα παιζει και το να αλλαξω εκδοση (ics & Jelly cream ) δεν θα ωφελησει σε κατι...

Αληθεια εχει δοκιμασει κανεις την AOSP 4.4 που ειναι στους xda ????

για την ωρα η aosp 4.4 δεν κανει καν boot.ολοι black screen τρωνε.

εκτος απο jelly cream,υπαρχει αλλη αξιολογη ρομ σε ics?thebrains,fidelity για παραδειγμα,τι λενε?

και κατι αλλο,η jc εχει toggles?

για το sp παντως μαρκο,δεν ακουω και τα καλυτερα.πολλοι προτιμουν το T.

Edited by asbatey

ειδα οτι το SP εχει κοντα στα 2500 Α/Η μπαταρια και εχει πεσει στα 299 ευρω (σε καταστηματα...στο ιντερνετ εχει πιο φθηνα) εκανα την πρωτη επαφη μαζι του....

Στα 250 το βρίσκεις πλέον όπως είπες οπότε αξίζει.

για το sp παντως μαρκο,δεν ακουω και τα καλυτερα.πολλοι προτιμουν το T.

Δεν θα συμφωνήσω. Μια βόλτα από το thread του SP θα σε πείσει. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Παιδια, υπάρχει τελικά τρόπος να έχουμε ραδιόφωνο σε CM rom? Ξέρει κανένας αν βρέθηκε τρόπος για τη λειτουργία του;

Nop και ούτε πρόκειται ποτέ σε αυτή την συσκευή ειδικά

α και ενα θέμα για την μπαταρία

τελευταία (Έτσι ξαφνικα) μπαταρία από 2 μέρες που μου κρατούσε έπεσε στης 10 ώρες (στην καλύτερη) ειδικά όταν άνοιγα 3g πάει εξατμιζόταν σε κάνα 3 ώρες......

calibrate κλπ τπτ............ λέω πάει το πετάω (η αλλάζω μπαταρία με 20 ευρώ)

και χτες προχτές να μια μέρα να έχω μια καρτ άλλη (είχα cosmote έβαλα wind) και τι ανακάλυψα......... μπαταρία πάλι γύρισε στα καλά της......... λέω χάλασα την sim............. πάω με 5 ευρώ παίρνω άλλη sim........ τα ίδια βάζω πάλι wind............ Όλα καλά.............

σημείωση: σήμα και στης δυο περιπτώσεις 98 με 99% (δλδ full)

θα μου εξηγήσει κάνεις τι γίνετε?

Edited by egodemis

aftergr,

το γνωριζω αυτο που λες για την cm9.1.μου την εχει προτεινει και ο egodemis.το θεμα, οπως καταλαβαινεις, ειναι οτι δεν θελω να ξεκλειδωσω bl.

γι αυτο ρωταω για αλλες ics based.τωρα που γυρισα,δεν ξαναπαω jb.συντομα τουλαχιστον,εκτος και παρουμε καμια απροσμενη αναβαθμιση:p

egodemis,

το καλοκαιρι ειχα cosmote συνεχεια στο κινητο και δεν παρατηρησα κατι τετοιο.οπως και με vodafone sim που εχω.

Καλημερα, λοιπον, οσον αφορα το θεμα με την μπαταρια στην enigma 6.1, δοκιμασα να το φορτισω χωρις να το απενεργοποιησω -απλα το εβαλα σε λειτουργια πτησης- και η μπαταρια κρατησε περισσοτερο, -περιεργο νομιζα πως κλειστο φορτιζει καλυτερα. Τελος, εκανα επαναφορα εργοατασιακων ρυθμισεων για να δω τι φταιει με το notification led, κσι το συμπερασμα ειναι πως το προβλημα ξεκιναει απο την στιγμη που θα σκαλισω το cpu με το no-frills, τουλαχιστον ετσι δειχνει προς το παρον. Αυτο το κινητο θα με τρελανει μου φαινεται :p

edit: τελικα το προβλημα με το led οφειλεται στη ρομ, μολις την περασω δουλευει, και μετα απο καποια ωρα, τιποτα..

Edited by theok7

Ρώτησα μπας και υπάρχει καμιά εξέλιξη, γιατί κάπου διάβασα ότι υπήρξε ενσωμάτωση κωδικα για FM radio στις cm ROMs για τα xperia. Οπότε επειδή εσείς τα ψαχνετε περισσότερο τα πράγματα μήπως είχαμε παρ' ελπίδα κάποια εξέλιξη.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Ρώτησα μπας και υπάρχει καμιά εξέλιξη, γιατί κάπου διάβασα ότι υπήρξε ενσωμάτωση κωδικα για FM radio στις cm ROMs για τα xperia. Οπότε επειδή εσείς τα ψαχνετε περισσότερο τα πράγματα μήπως είχαμε παρ' ελπίδα κάποια εξέλιξη.

δεν υπάρχει ούτε για υπάρξει για τους εξής λόγους

1, εταιρεία που παράγει το chipset έκλεισε (έτσι όχι περισσότερη εξέλιξη στους drivers)

2. και drivers που έχει ειναι κλειστού κώδικα...........

γενικός σκότωσαν μια καλή συσκευή διαλέγοντας λάθος κατασκευαστή

α και ενα θέμα για την μπαταρία

τελευταία (Έτσι ξαφνικα) μπαταρία από 2 μέρες που μου κρατούσε έπεσε στης 10 ώρες (στην καλύτερη) ειδικά όταν άνοιγα 3g πάει εξατμιζόταν σε κάνα 3 ώρες......

calibrate κλπ τπτ............ λέω πάει το πετάω (η αλλάζω μπαταρία με 20 ευρώ)

και χτες προχτές να μια μέρα να έχω μια καρτ άλλη (είχα cosmote έβαλα wind) και τι ανακάλυψα......... μπαταρία πάλι γύρισε στα καλά της......... λέω χάλασα την sim............. πάω με 5 ευρώ παίρνω άλλη sim........ τα ίδια βάζω πάλι wind............ Όλα καλά.............

σημείωση: σήμα και στης δυο περιπτώσεις 98 με 99% (δλδ full)

θα μου εξηγήσει κάνεις τι γίνετε?

Να κατι που δεν πηγε το μυαλο μου!!!!!

Egodemis η καρτα που πηρες ηταν καινουργιας φουρνιας η' παλια????

Cosmote (που εχεις εσυ ) και Vodafone που εχω εγω επενδυουν στο 4g πλεον...Η WIND ακομα δεν το ξεκιναει μιας και εχουν ξεκινησει διαδικασιες συνχωνευσεις με την vodafone .Οποτε οι καρτες μας χρειαζονται περισσοτερο ενεργεια για να ανταποκριθουν στα νεα σηματα.

Παλιοτερα ειχα ξανασυναντησει ιδο προβλημμα σε συσκευη ericcson ( οχι smartphone) οταν οι εταιρειες ειχαν ξεκινησει το 3g.

Αν δειτε οι καρτουλες μας σε καποιο σημειο γραφουν την ταση λειτουργιας τους (συνηθως 3volt για καρτες 3g ).

Ισως εκει να ωφειλεται η ξαφνικη πτωση της μπαταριας...

• The title was changed to Sony Xperia P