Jump to content

Επιπλέον χρεώσεις απο ΟΤΕ

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε βάλει στο σπίτι άλλο παροχέα σταθερής τηλεφωνίας(Q-Telecom συγκεκριμένα) και έχουμε βάλει στην άκρη τον Π-ΟΤΕ.

Τον Π-ΟΤΕ τον χρησιμοποιώ μόνο για Internet ελέω PSTN... :cry:

Στον λογαριασμό του Π-ΟΤΕ που μας έρχεται πέρα απο τη χρέωση του Internet βλέπω συνέχεια κλήσεις... Αστικες! :blink: :mad:

Να σημειώσω πως ΠΟΤΕ δεν ξεχνάμε να βάζουμε το 1765 όταν καλούμε κι όμως έρχονται ακόμα χρεώσεις!!!! :confused:

Τι μπορεί να γίνει με αυτό; Τι παίζει; Ρωτάω εδώ γιατί στον Π-ΟΤΕ δεν νομίζω πως θα βγάλουμε άκρη... :mad:

Τίθεται θέμα υποκλοπής; Μπορώ να αποφύγω αυτές τις ανεπιθύμητες κλήσεις και πως;

Ευχαριστώ!

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Σίγουρα ο παροχέας σου δεν υποστηρίζει στην περιοχή σου αστικές κλήσεις.Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον παροχέα σου να το ρωτήσεις και να βάλεις προεπιλογή για να μην αναγκάζεσαι κάθε φορά να πληκτρολογείς πρόθεμα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sagiadinos (16 Μάι. 2004 , 13:28)

Σίγουρα ο παροχέας σου δεν υποστηρίζει στην περιοχή σου αστικές κλήσεις.Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον παροχέα σου να το ρωτήσεις και να βάλεις προεπιλογή για να μην αναγκάζεσαι κάθε φορά να πληκτρολογείς πρόθεμα.

Το σκεφτηκα κι εγω αυτο,αλλα αφου ο φιλος μας λεει οτι παντα βαζουν το προθεμα αν δεν υποστηριζε τις αστικες κλησεις απλα δεν θα εβγαζε γραμμη,η οχι? :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sagiadinos (16 Μάι. 2004 , 13:28)

Σίγουρα ο παροχέας σου δεν υποστηρίζει στην περιοχή σου αστικές κλήσεις. Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον παροχέα σου να το ρωτήσεις και να βάλεις προεπιλογή για να μην αναγκάζεσαι κάθε φορά να πληκτρολογείς πρόθεμα.

Κοίτα μπορεί να είμαι στο Matrix αλλά που και που μένω και στο Κερατσίνι! :D Το Κερατσίνι είναι στον νομό Αττικής! Αλίμονο αν δεν είχαμε αστικές κλήσεις! :blink:

Τι σχέση έχει ο παροχέας(Q-Telecom) με το λογαριασμό του Π-ΟΤΕ;; :confused: :wacko:

Δεν χρησιμοποιούμε πλέον Π-ΟΤΕ!! Μόνο εγώ χρησιμοποιώ κι αυτό λόγω του Internet!

Εγώ βλέπω στο λογαριασμό του Π-ΟΤΕ κλήσεις από το πουθενά! Αυτό θέλω να μου εξηγήσει κάποιος,αν μπορεί! :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M (16 Μάι. 2004 , 15:11)

Εγώ βλέπω στο λογαριασμό του Π-ΟΤΕ κλήσεις από το πουθενά! Αυτό θέλω να μου εξηγήσει κάποιος,αν μπορεί! :whistle:

Tα νουμερα τα γνωριζεις?Αν ναι εσυ παιρνεις συνηθως σε αυτα?Αν οχι ρωτα τους μεγαλυτερους της οικογενεις γιατι συνηθως αυτοι ειναι οι...ξεχασιαριδες :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Nrg (16 Μάι. 2004 , 15:21)

Tα νουμερα τα γνωριζεις?Αν ναι εσυ παιρνεις συνηθως σε αυτα?Αν οχι ρωτα τους μεγαλυτερους της οικογενεις γιατι συνηθως αυτοι ειναι οι...ξεχασιαριδες :p

Είναι διαπιστωμένα αυτά που λέω! Αλλιώς δεν θα τα έγραφα! :o Θα με πλακώναν για δυσφήμιση! :confused:

Ο πατέρας μου δεν το ακουμπάει το τηλέφωνο! Η μάνα μου όταν θέλει να κάνει καμιά υπεραστική χρησιμοποιεί χρονοκάρτα και εγώ με την αδερφή μου βάζουμε πάντα το 1765!

Δεν τίθεται θέμα στο να ξεχάσουμε στο πρόθεμα! Και για να το πώ όπως το λέει ένας ξαδερφός μου Σαλονικιός! Στάνταρ! ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M (16 Μάι. 2004 , 15:46)

Εί Και για να το πώ όπως το λέει ένας ξαδερφός μου Σαλονικιός! Στάνταρ! ;)

Aντε ρε ΨΗΛΕ τωρα ΜΕ μιλας στη γλωσσα μου και σε καταλαβαινω :D

Δεν μου απαντησες,τα νουμερα που εμφανιζονται στις αστικες τα ξερεις?Μηπως πηρατε καποιο νουμερακι 801?

Να σε απαντήσω φίλε μου καρντάση! :D

Δεν μας έρχεται αναλυτικός λογαριασμός τελείως. Απλώς μας λένε που έγιναν οι κλήσεις... Internet,Αστικές κτλ. Κατάλαβες;

Τέτοια νουμεράκια σαν 801..... μακρια!!!

Ποτέ τέτοια! ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M (16 Μάι. 2004 , 15:59)

Τέτοια νουμεράκια σαν 801..... μακρια!!!

Ποτέ τέτοια! ;)

Τα 801 ειναι αστικη χρεωση,πολλα Help Desk εχουν 801 νουμερα,οπως internet providers,μεγαλες εταιριες,κλπ κλπ. Αν δεν ειναι ουτε αυτο,πανε μια βολτουλα απο τον ΟΤΕ της γειτονιας σου να βγαλεις ενα αναλυτικο λογαριασμο,βεβαια θα σου στοιχησει παραπανω απο τις κλησεις σου,αλλα οχι και να μας γα****** και να λεμε και ευχαριστω :mad:

Αδερφουλα ειπες εχεις ε? :lol: :alien: :p

mporei na simbainoun ta ekshs:

1.to diktyo ths q na einai fortwmeno kai h klhsh na fevgei apo pote

2.na exeis kalesei to help desk ths etaireias internet me 801,alla afto mou fainetai to blepeis estw kai an den exeis analitiko logariasmo

3.na xeis kalesei 131 h 141 pou nai mono 5 monades to lepto.

zhta analitiko kai tha deis.kapoia noumera pantws de dromologountai apo q to kserw otan eixa giati mpoukwnei to diktio

pistevw na boithisa.pes mas ta newtera

good luck

Το ίδιο να αναφέρω ότι συμβαίνει και σε μένα.

εχω telepassport και πολλά τηλεφωνήματα ενώ πάντα χρησιμοποιώ το πρόθεμα υπάρχουν τηλεφωνήματα που χρεώνονται στον ότε.

μάλιστα ένα τριήμερο που είχα κάποιες υποχρεώσεις και έκανα πολλά τηλεφωνήμτα προς κινητά άλλα χρεώθηκαν στον οτέ και άλλα στην Tellepassport και είμαι βέβαιος 100% ότι έπαιρνα μπροστά το πρόθεμα.

Μήπως όντως συμβάινει κάτι ύποπτο??

!!! :mad: !!!!

σημείωση:όλα τα τηλεφωνήματα που κάνω με Tellepassport είναι υπεραστικα και προς κινητα ή διεθνή.

οι αστικές μου κλήσεις είναι ελάχιστες(15 το διμηνο) και γίνονται μέσω οτέ

Χαλαρά... :lol:

Είναι πολύ πιθανό να επιστρέφει αυτόματα ο εναλλακτικός πάροχος στον ΟΤΕ τις κλήσεις όταν δε μπορεί να τις δρομολογήσει μέσω του δικτύου του. Και προφανώς επειδή δεν έχει μπεί στον κόπο να ενημερώσει τους πελάτες του γι' αυτή τη διαδικασία (αν κάνω λάθος διορθώστε με), φταίει μετά ο ΟΤΕ που μας κλέβει και μας γαμ...!

Αλήθεια αναφέρεται πουθενά ότι σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης της κλήσης γίνεται δρομολόγηση μέσω του δικτύου του ΟΤΕ???

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Ehm,

tyxainei na gnorizw oti oi enallaktikoi dromologoun tis astikes klhseis meso...kentron tou OTE (!) opote kati tetoio einai adynato na symvainei.

An gia paradeigma exoume thn X etairia enallaktikhs thlefonias, to routing paei os ekshs:

OTE:

Kalountas--->Kentro OTE perioxhs--->Kentro OTE kaloumenou--->Kaloumenos.

Enallaktikos:

Kalountas--->Kentro OTE perioxhs--->Kentro Enallaktikou---->Kentro OTE kaloumenou--->Kaloumenos.

Apla oi enallaktikoi exoun xreoseis xontrikhs, giayto kai epitrepetai kapoia (synh8os kato apo 10%) ekptosh stis astikes...

O monos tropos na dromologh8ei kati apo OTE einai meso 1777 an exete proepilogh, h xoris kodiko an den exete.

Kata ta alla, h klhsh an o enallaktikos exei provlhma prepei na termatizetai/mhn akougetai tipota, kai oxi na pragmatopoieitai meso OTE.

An den zhthsete omos ANALYTIKO logariasmo ka8e dimhno (XORIS xreosh pleon), den mporeite na vreite kai to dikio sas, eite exete kalesei eseis th..8eia sas, eite o OTEtzhs ap to kouti to 210-6969696 ....

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

tyxainei na gnorizw oti oi enallaktikoi dromologoun tis astikes klhseis meso...kentron tou OTE (!) opote kati tetoio einai adynato na symvainei.

Φίλε μου δεν συνεργάζονται όλοι οι εναλλακτικοί με τον ΟΤΕ.

Π.χ η Q-Telecom συνεργάζεται με τον ΟΤΕ. Με τη ForthNet μιλάς μέσω Ιταλίας και πάει λέγοντας.

Τέσπα. Εγώ θα ρωτήσω για να δώ τι γίνεται και αν όντως δεν μπορεί να καλύψει κάποια στιγμή η Q την κλήση και γυρίζει το routing ξανά στον ΟΤΕ...

Γιατι δεν βαζεις την προεπιλογη και μετα να δεις αν συνεχιζετε το φαινομενο;Επειδη και γω την ειχα πατησει ετσι απο τα μεγαλυτερα μελη της οικογενειας που ξεχνουσαν τον κωδικο εβαλα προεπιλογη και ησυχασα. :)

An den zhthsete omos ANALYTIKO logariasmo ka8e dimhno (XORIS xreosh pleon), den mporeite na vreite kai to dikio sas, eite exete kalesei eseis th..8eia sas, eite o OTEtzhs ap to kouti to 210-6969696 ....

Παιζει ομως και το ενδεχομενο οι κλησεις να ειναι κατω απο ενα συγκεκριμενο ποσο που εχει σαν οριο ο ΟΤΕ οποτε δεν φαινονται στον αναλυτικο λογαριασμο και πρεπει να παει να το ζητησει απο τα γραφεια.

Σε περίπτωση που ο εναλλακτικός δεν μπορεί να προχωρήσει την κλήση που κάνουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ περνάει μέσω ΟΤΕ.

Άρα μιλάμε για στιγμιαία αδυναμία του δικτύου εναλλακτικού (είτε του ίδιου δικτύου είτε της διασύνδεσής του με τον ΟΤΕ).

Τα πράγματα διορθώνονται κατά πολύ με την προεπιλογή φορέα.

Κανένας εναλλακτικός πάροχος δεν μπορεί να σου εγγυηθεί 100% διεκπεραίωση κλήσεων μέσω του δικού του δικτύου.

*Κοίταξε και τα συμβόλαια που υπογράφεις*

Αν τους ρωτήσεις μπορεί να σου φέρουν παραδείγματα του

παρελθόντος του ΟΤΕ ή να διαφημίσουν την ποιότητα του δικτύου τους...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikosxios (19 Μάι. 2004 , 05:03)

Κατά πολύ, αλλά όχι απόλυτα... ;)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Αρχικό μήνυμα από Agent M

Π.χ η Q-Telecom συνεργάζεται με τον ΟΤΕ.

Δηλαδή όταν καλείς από σταθερό με Q προς κινητό, τί "βγαίνει" στην αναγνώριση??? :wacko:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikosxios (19 Μάι. 2004 , 05:03)

Σε περίπτωση που ο εναλλακτικός δεν μπορεί να προχωρήσει την κλήση που κάνουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ περνάει μέσω ΟΤΕ.

Άρα μιλάμε για στιγμιαία αδυναμία του δικτύου εναλλακτικού (είτε του ίδιου δικτύου είτε της διασύνδεσής του με τον ΟΤΕ).

Κανένας εναλλακτικός πάροχος δεν μπορεί να σου εγγυηθεί 100% διεκπεραίωση κλήσεων μέσω του δικού του δικτύου.

*Κοίταξε και τα συμβόλαια που υπογράφεις*

Αν τους ρωτήσεις μπορεί να σου φέρουν παραδείγματα του

παρελθόντος του ΟΤΕ ή να διαφημίσουν την ποιότητα του δικτύου τους...

Επειδή ρώτησα - μου απάντησαν...

Όταν καλείς μέσω του εναλλακτικού δικτύου και υπάρχει πρόβλημα στον εναλλακτικό φορέα τότε πολύ απλά ΔΕΝ μπορείς να κάνεις κλήση... Δεν προωθείται η κλήση στο δίκτυο του ΟΤΕ!

Και τώρα που το συζητάμε, μου ήρθε στο μυαλό ένα περιστατικό που προσπαθούσε μια μέρα να πάρει η μητέρα μου τηλέφωνο και δεν μπορούσε να βγάλει κλήση! Τότε γιατί δεν δρομολογήθηκε η κλήση της Q-Telecom στον ΟΤΕ; ;) Καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πώ; :)

Οπότε πάμε για προεπιλογή φορέα! :)

Δηλαδή όταν καλείς από σταθερό με Q προς κινητό, τί "βγαίνει" στην αναγνώριση??? :wacko:

Δοκίμασε να πάρεις να δεις ;) Μου φαίνεται πως πρέπει να σου εμφανίζει κανονικά το νούμερο :rolleyes:

Αν δεν βάλετε προεπιλογή και δεν ζητήσετε αναλυτικό, δεν σας βλέπω να βγάζετε άκρη.. Είναι χαζό πάντως να το αφήσετε έτσι...

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::