Jump to content

winzip

andreas443
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά για σας έχω ένα αρχειακή zip και του είχα βάλη κάποιον κωδικό για να μην μπορεί να το άνοιξη κάποιος άλλος γιατί τον υπολογιστή τον έχω μαζί με τον μικρό μου αδερφό. Το θέμα είναι ότι τον έχασα το κωδικό, τον είχα γράψει σε ένα χαρτάκι για να τον θυμάμαι και και εξαφανίστηκε.

Κάποιος μου είπε όμως ότι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να μου τον επαναφέρει μήπως ξέρετε πως λέγεται αυτό το πρόγραμμα η κάποιο link που μπορώ να το βρω.

Ευχαριστώ

spacer.png

Ψάξε λίγο, έχει ξανασυζητηθεί. In an nutshell: αν έχεις βάλει μικρό κωδικό θα τον βρεις εύκολα. Διαφορετικά ξέχνα το.

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα. Το κακό είναι ότι τα περισσότερα είναι shareware ή εμπορικά. Αν ψάξεις στο google θα βρεις μερικά.

Για να εξηγήσω λίγο αυτό που είπε ο eLeKtriK EyE, για να βρεις το password θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μέθοδο brute force (*) που σημαίνει ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς γραμμάτων κι αριθμών (κεφαλαίων και πεζών) μέχρι να βρει το password. Για να καταλάβεις περίπου για το μέγεθος των συνδυασμών: 26 είναι ο αριθμός των πεζών γραμμάτων, 26 των κεφαλαίων, 10 οι αριθμοί τότε για μία λέξη 6 γραμμάτων οι συνδυασμοί είναι 62 * 62 * 62 * 62 * 62 * 62 δηλαδή 62 στην πέμπτη δύναμη (που είναι περίπου 56,7 δισ. συνδυασμοί ! ) Και μιλάμε μόνο για λέξεις 6 χαρακτήρων. Πρόσθεσε τους συνδυασμούς των λέξεων με 3, 4, 5, 7 κλπ. χαρακτήρες και τους συνδυασμούς με χαρακτήρες όπως θαυμαστικό, κόμμα κλπ. κλπ. και καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε. Ακόμα και με τον καλύτερο σημερινό επεξεργαστή, μπορεί να πάρει πάρα πάρα πολλά χρόνια για να βγάλεις άκρη.. :)

(*) Δυστυχώς, όπως και στο unix, δεν μπορείς να αντιστρέψεις την διαδικασία, δηλ. να αποκρυπτογραφήσεις τον κωδικό απ'ευθείας. Πρέπει να κρυπτογραφήσεις τους παραπάνω συνδυασμούς και να τους συγκρίνεις μ'αυτόν που είναι αποθηκευμένος μέχρι να βρεις τον σωστό. Αυτό κάνει η μέθοδος brute force.

Μιχάλης :alien:

Το καλο ειναι οτι μπορεις να βρεις πολλα προγραμματα που κανουν την δουλεια που θες.Το κακο ειναι οπως ειπε και ο michpan οτι ειναι shareware,και αμα δεν βρεις το cr@ck τους τοτε δεν σε αφηνουν να αποκρυπτογραφησεις κωδικους με πανω απο 4-5 ψηφια.Τουλαχιστον ενα που ειχα δοκιμασει εγω ηταν μεχρι 4 ψηφια εκτος αν το αγοραζα. :o

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700