Jump to content

Polls @ myphone.gr: Smartphones με απίστευτα specs. Ποιος τα χρειάζεται;

XL_31
 Κοινοποίηση

Είναι θεμιτή η υιοθέτηση των τόσο ισχυρών χαρακτηριστικών από τα κινητά;  

335 members have voted

1. 1. Είναι θεμιτή η υιοθέτηση των τόσο ισχυρών χαρακτηριστικών από τα κινητά;

• τα σύγχρονα Smartphones χρειάζονται εξέλιξη σε όλους τους τομείς, διαρκώς
      97
    • τα σύγχρονα Smartphones να βελτιωθούν «στα σημεία» (αυτονομία, απόδοση οθόνης, λειτουργικότητα κλπ)
      236
    • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
      2

Recommended Posts

Κοίτα δεν είναι απαραίτητο να σκασεις ΤΑ φράγκα για να έχεις specs. Πχ αν ξεκολλήσεις από τη μάρκα Samsung HTC και τα σχετικά, μπορείς να πας σε moto Atrix με 300€ και να έχεις dual core 1-1.5ghz, 1gb ram, nvidia tegra γραφικά κ.α. Το έχω από τότε που βγήκε από Αμερική, το χω ξεσκισει σε αλλαγές rom και δεν παραπονέθηκε μια φορά. Και επίσης με τέτοια specs το θεωρώ από τα πλέον future proof της φουρνιας του.

• Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τι πραγματικά χρειαζόμαστε; Επικοινωνία! Όλα τα υπόλοιπα είναι "ανάγκες" που δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Ζούμε και χωρίς διπύρηνα η super ultra extreme amoled οθόνες!! Βασικά ζούμε και χωρίς κινητό, αλλά μην το τραβήξουμε τόσο...:p

Τι πραγματικά χρειαζόμαστε; Επικοινωνία! Όλα τα υπόλοιπα είναι "ανάγκες" που δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Ζούμε και χωρίς διπύρηνα η super ultra extreme amoled οθόνες!! Βασικά ζούμε και χωρίς κινητό, αλλά μην το τραβήξουμε τόσο...:p

Έχεις απόλυτο δίκιο. Όπως πολύ σωστά είπε κάποιος γνωστός μου, τις επιθυμίες μας πολλές φορές τις βαφτίζουμε...αναγκες. Αυτό ισχύει για πολλά πράγματα στη ζωή μας, μας πείθουνε ότι τα χρειαζόμαστε και τρέχουμε. Αλλά μάλλον ξεφύγαμε.

μια χαρά κάνω τη δουλειά μου με τα specs του Ζ μου. αυτό που θα ήθελα είναι παραπάνω αυτονομία.

όμως έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να έχει "ανάγκη" από κάποιο 2πύρηνο με 1gb ram, 4+ οθόνη, κλπ αλλά δε μπορώ να καταλάβω το λόγο :p έχω δημιουργήσει στον εαυτό μου 'αχρηστες ανάγκες :( (το καλό είναι οτι δε παίζουν φραγκα οπότε το Ζ θα με κάνει παρέα για πολύ καιρό ακόμη)

Εγώ πάντως εχω φάει κόλλημα:lol:

Έκανα αρχή με το ace λόγω του ότι έλεγα δέν θα το χρησιμοποιώ πολύ γιατί έχω το laptop...η "δουλειά" γίνεται κ με αυτό αλλά το επόμενο θα είναι 4άρα οθόνη min γιατί βλέπω το laptop να ανοίγει ακόμα πιο αραιά

• 1 month later...

Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως όλα αυτά τα σούπερ χαρακτηριστικά είναι άχρηστα για τους περισσότερους χρήστες οι οποίοι και εστιάζουν σε δευτερεύοντα αλλά εξίσου σημαντικά θέματα όπως είναι π.χ. η αυτονομία.

Εκείνο που δεν έχουμε αντιληφθεί πλήρως είναι πως εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει μια διαδικασία συγχώνευσης των κινητών με τους υπερφορητούς.

Δηλαδή βλέπουμε μια μετεξέλιξη των κινητών σε πλήρη συστήματα φορητών Η/Υ.

Πριν από λίγο καιρό η Canonical (Ubuntu) ανακοίνωσε και έδειξε την εξέλιξη του λειτουργικού της συστήματος σε ένα smartphone που με την σύνδεση οθόνης/ποντικιού/πληκτρολογίου γίνεται ένα κανονικό laptop, το android το κάνει ήδη, η MS έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την εξέλιξη του λειτουργικού της που θα τρέχει παντού κλπ κλπ κλπ.

Λογικό είναι ότι θα ακολουθούσαν και οι κατασκευαστές h/w με την παρουσίαση πολυπύρηνων συστημάτων με δυνατότητες ισάξιες των φορητών.

Τώρα μπορεί να λέμε οι περισσότεροι έλεος, ποιός χρειάζεται 4 πυρήνες για να κάνει μια κλήση ή να στείλει ένα μήνυμα.

Το θέμα όμως είναι πως όλοι θα καλοβλέπαμε ένα κινητό που κατά βούληση θα μπορεί να μετατραπεί σε πλήρη Η/Υ. ;)

Η επόμενη κίνηση που προσωπικά «βλέπω» να έρχεται είναι η δυνατότητα να κλείνουν όσα cores δεν χρησιμοποιούνται για να εξοικονομούν ενέργεια καθώς και η εγκατάσταση διπλής gpu σε ένα κινητό για 2d και 3d applications όπως ήδη γίνεται σε μερικούς φορητούς.

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη. :D

Δεν ελπίζω σε τίποτα.

Δεν φοβάμε τίποτα.

Είμαι παντρεμένος.

• 1 month later...

πραγματικά πιστεύω ότι η επόμενη καινοτομία θα πρέπει να είναι στα ήδη υπάρχοντα specs (gps,λεπτές διαστάσεις,μεγάλες οθόνες,3g/wifi on) να μπορούν να δώσουν 4 μέρες αυτονομία

nokia n85!!!

Πιστεύω ότι αν όχι φέτος από του χρόνου οι εταιρίες θα δώσουν πολύ σημασία στην αυτονομία. Ήδη το ξεκίνησε η Motorola με το RAZR MAXX, θα συνεχίσουν και οι άλλοι πιστεύω. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο τόσο γρήγορα που και λίγο να μείνουν στάσιμοι δεν θα χάσουν τίποτα!
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

και εγώ ψηφίζω να εξελιχθούν σε αυτονομία κτλ. και να μην τηγανίζουν αυγό όταν δουλεύουν! :)

και εγώ ψηφίζω να εξελιχθούν σε αυτονομία κτλ. και να μην τηγανίζουν αυγό όταν δουλεύουν! :)

Αυτονομία και γρηγορο browsing...