GsM Δημ. January 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2013 Λοιπόν αφού το παρατράβηξα με την GingerBread εγκατεστημένη στο Sola, είπα με την αλλαγή της χρονιάς να του περάσω την ICS για να κάνω root μιας και ήθελα να χρησιμοποιήσω το OpenVPN για αρχή έκανα backup τα πάντα με 2 εφαρμογές: MyPhoneExplorer, PC Companion ακολούθησα τα παρακάτω Ο καλυτερος τροπος ειναι ο εξης: 1. Κανετε το Update με το PC Companion. 2. Αφου τελειωσει το Update και ανοιξει το κινητο, ανοιγετε το WIFI ωστε να κανει εναν τελευταιο συχρονισμο. 3. Κανουμε καθαρισμο εσωτερικης μνημης ωστε να σβηστουν ΟΛΑ τα αρχεια. 4. Κανουμε επαναναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων (ολα μα ολα χανονται). 5. Αφου ανοιξει το κινητο, ΔΕΝ περναμε ΤΙΠΟΤΑ. Ανοιγουμε το SEUS και ακολουθουμε τις οδηγιες. Θα μας πει οτι εχουμε την τελευταια ενημερωση. Εμεις ομως θα επιλεξουμε να ξαναγινει εγκατασταση απο την αρχη. Θα κατεβασει ενα αρχειο ~350ΜΒ και ειμαστε ετοιμοι. ωστόσο πριν το βήμα 3 έκανα και ένα backup όλα με την ενσωματωμένη εφαρμογή Backup & Restore του ICS απο το κινητό σε μια SD καρτούλα για καλό και για κακό :-) αφού τελείωσε και η αναβάθμιση του έκανα και root με την μέθοδο απο το παρακάτω link http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2029756 ωστόσο ΔΕΝ ξεκλείδωσα τον Bootloader γιατί το θεώρησα άσκοπο για την παρούσα στιγμή και έχοντας υπόψη τα σχετικά με την εγγύηση! παρόλα αυτά "κόντεψα να πάθω καρδιά" όταν ούτε το backup & restore και το PC Companion μπορούσαν να κάνουν restore τις επαφές απο τα Backup που είχα κάνει νωρίτερα! έψαξα σε ατελείωτα threads για λύσεις και τελικά άκρη δεν βρήκα αλλά αυτο που κατάλαβα όταν άνοιξα το backup του PC Companion ήταν ότι είχε αποθηκεύσει μόνο 5-6 επαφές!Δεν ξέρω τον λόγο αλλά ευτυχώς που δούλεψε το restore του MyPhoneExplorer! είμαι ήδη στη 3η μέρα που λειτουργεί το SOla με ICS και θεωρώ ότι το κινητό μου πάει πολύ καλύτερα σε όλα γιατί "μιλάω" πολύ. ειδικά ο dialer πετάει! το lag που έτρωγα με την GB δεν περιγράφεται στο συγκεκριμένο κομμάτι! μέχρι τώρα το κακό είναι ότι η μπαταριά πλέον δεν κρατάει ούτε μέρα ολόκληρη αλλά πιστέυω ότι θα στρώσει όπως λένε όλοι μόλις τελειώσει το κινητό με το caching των εφαρμογών...αλλιώς..με βλέπω σύντομα πίσω στην GB μιας και έχει βρεθεί μέθοδος για root και στην GB με κλειδωμένο bootloader! Συμβουλή: Κάντε backup με όσους περισσότερους τρόπους μπορείτε....ποτέ δεν ξέρεις! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spaceboy1 Δημ. January 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2013 (edited) δεν ξέρω τι να σου πω. εμενα δούλεψε. δηλαδή πας κανονικά στο mounts and storage , πατάς να κάνει mount system(η επιλογή μετά γίνετε unmount αλλα δεν την πειράζεις) και μετά φλασαρεις το zip και τίποτα???όντως είναι πολύ σπαστικός ο μετρητής. κανονικά μετα το flash είναι έτσι: http://postimage.org/image/6o055eqz1/ EDIT: αφού δούλεψε καλός. χαίρομαι που βοήθησα ;) Εχω κ εγω τ ιδιο προβλημα θα κατεβασω το σωστο λινκ απι εσενα γιατι δε ξερω πως γινεται να δουλευουν μονο τα δικα σου λινκ αλλα παιρνουμε λυσεις Πως γινεται να μεταφερω τ εφαρμογες στην καρτα π εχω βαλει στ κινητο? Παω να μεταφερω κ δ μου εχει επιλογη για τ καρτα παρα μονο για την εσωτερικη μνημη τηλεφωνου :!:Επισήμανση από την Ο.Δ.:!:: Η χρήση γραφής τρόπου SMS δεν είναι αποδεκτή από 01/09/09 Edited January 6, 2013 by zxr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlMag1 Δημ. January 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2013 Gsm για τις επαφες μπορεις να τις επιλεξεις ολες και να τις στειλεις στο gmail σου.. τις αποθηκευει σε μια μορφη vcf (?) κατι τετοιο.. και οταν τις θες πατας εγκατασταση το αρχειο και στις βαζει ολες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
drspiros Δημ. January 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2013 Σε τι χρώμα τα βρήκες; Και τα τρία έχει, αλλά πωλούνται χωριστά τα κομμάτια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GsM Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 (edited) Gsm για τις επαφες μπορεις να τις επιλεξεις ολες και να τις στειλεις στο gmail σου.. τις αποθηκευει σε μια μορφη vcf (?) κατι τετοιο.. και οταν τις θες πατας εγκατασταση το αρχειο και στις βαζει ολες... το είχα και αυτο υπόψη αλλά προτίμησα την ασφάλεια του OFFLINE BACKUP! :p βέβαια όπως είπα και πρίν καμία από τις εφαρμογές της Sony δε μου εμφάνισε κάποιο μήνυμα λάθους για τις επαφές την ώρα που δημιουργούσαν το backup :!: όμως να που έγινε η στραβή και ευτυχώς που είμαι λίγο σπασίκλας :lol: με τα backup αλλά και με την βοήθεια του MyPhoneExplorer (γι αυτό πήρε και ένα μικρό donation!) οι επαφές μου επανήλθαν! έβαλα και τον Nova launcher ο οποίος μέχρι στιγμής μου αρέσει και λέω να δώσω τα 3 ευρώ για να τον αγοράσω αλλά αν γυρίσω στην GB θα μου είναι άχρηστος μιας και ο Go Launcher στην free του έκδοση που είχα στην GB έκανε πολλά περισσότερα (π.χ. φακέλους μέσα στο App Drawer) αλλά στο forum διάβασα ότι είναι "βαρύς" στην ICS! Edited January 6, 2013 by GsM Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thomadaki Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Ρε παιδια να ρωτησω, πατώντας παρατεταμένα το Home Button (αυτο με το σπιτακι) βγαζει τις ανοιχτες εφαρμογες,αν τις τραβας αριστερα φευγουν, με αυτο ας πουμε γλυτωνουμε μπαταρια? Τι παιζει? Γιατι αν ειναι να τα κλεινω και μετα απο 5 λεπτα με παρουν τηλεφωνο παλι εμφανιζεται αυτο με τις κλησεις και το ξανακλεισω και με ξαναπαρουν και το ξανακλεισω και παει λέγοντας, ε τι νόημα έχει αυτό πιο πολυ μπαταρια στο ανοιξε κλείσε θα φας, εσείς τι πιστεύετε? Παράθεση :protest: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jalouk Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Τα recent apps που βλεπεις δεν ειναι task killer. Απλα σε/μας βοηθούν στο multitasking, Την ICS Clean απο xda την περασε κάνεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
drspiros Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 (edited) Δοκίμασα σήμερα την GB 2.3.7 και σκέφτομαι... να μείνω εδώ! :p Αλλά έχω ακούσει για κάτι προβληματάκια με GPS. Υφίστανται τελικά; Πώς γίνομαι root στην GB; Η εφαρμογή backup της ICS υπάρχει κάπου για την GB; Την ICS Clean απο xda την περασε κάνεις? Την είχα δοκιμάσει εγώ, καλή και γρήγορη, αλλά δε μου άρεσε το interface, προτιμώ το official. Αλλά γούστα είναι αυτά... Edited January 6, 2013 by drspiros Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GsM Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Δοκίμασα σήμερα την GB 2.3.7 και σκέφτομαι... να μείνω εδώ! :p Αλλά έχω ακούσει για κάτι προβληματάκια με GPS. Υφίστανται τελικά; Πώς γίνομαι root στην GB; Η εφαρμογή backup της ICS υπάρχει κάπου για την GB; αν έχεις κάνει unlock τον bootloader τα πράγματα είναι πολύ απλά, αλλιώς ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ πρώτα κάνεις update και root σε ICS, και μετά κάνεις downgrade σε GB http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2063029 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 το καλώδιο του φορτιστή σας βγάζει προβλήματα? εμένα καμιά φορά δεν κάνει καλή επαφή.. και είναι το 2ο της sony που βγάζει τέτοιο πρόβλημα.. δεν ειναι τιποτα να παω να παρω ενα αλλο καλωδιο, αλλά να είμαι τόσο άτυχος που να έχω 2/2 ? ένα της htc που το έχω από το 2010 λειτουργεί κανονικά!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlMag1 Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Εμένα κομπλέ είναι.. Κανένα πρόβλημα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmasgr Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Πως πάνε τα bugs στην 6.1.1.B.1.54 ? Οπως βλέπω στο παρακάτω blog http://shaykapow.blogspot.co.uk/2012/12/sony-xperia-sola-ice-cream-sandwich.html ειναι περισσότερα από ότι στην .10. Λογικά θα μας δώσουν σίγουρα καινούριο update. Λεω να μείνω στην .10 ροοταρισμένος :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
drspiros Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 αν έχεις κάνει unlock τον bootloader τα πράγματα είναι πολύ απλά, αλλιώς ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ πρώτα κάνεις update και root σε ICS, και μετά κάνεις downgrade σε GB http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2063029 Ευχαριστώ! Το έκανα, αλλά δεν μπορώ να εγκαταστήσω recovery. Δε θέλω να πειράξω τον BL. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GsM Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 (edited) Ευχαριστώ! Το έκανα, αλλά δεν μπορώ να εγκαταστήσω recovery. Δε θέλω να πειράξω τον BL. με έπιασες διαβασμένο στο συγκεκριμένο θέμα :-) δες το παρακάτω λινκ! προσωπικά όμως δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη! http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1952912 edit: απο την χαρά μου να βοηθήσω..βιάστηκα και δεν πρόσεξα ότι έκανες downgrade σε GB...το link είναι για CWM σε ICS με κλειδωμένο Bootloader... Edited January 6, 2013 by GsM Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thomadaki Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Τα recent apps που βλεπεις δεν ειναι task killer. Απλα σε/μας βοηθούν στο multitasking, Αρα ουσιαστικα είτε τα κλείνεις είτε οχι το ιδιο και το αυτο. Επισης κατι που παρατηρω,ενω έχω κανει 3 format στο κινητο, ειναι οτι μερικες φορες δεν μπαινει σε αδρανεια...Δηλαδη η οθόνη καποιες φορες μενει ανοιχτη αν δεν την κλείσεις..Το εχει κανεις αλλος αυτο το προβλημα? Παράθεση :protest: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astraxan15 Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Μετά από 2 εβδομάδες περίπου με τη sola v2 μπορώ να πω ότι είμαι αν οχι τέρμα ευχαριστημένος μπορώ να πω ότι ειναι καλύτερη από το official! Θα θελα να ρωτήσω όμως τι παίζει με την custom rom που αναφέρθηκε πιο πάνω; Αυτή που δε λειτουργεί το Ραδιόφωνο! Την έχει δοκιμάσει κανείς; Καμία άλλη ρομ καινούργια να δοκιμάσουμε τώρα που μπήκαμε στο τρυπακι αλλαγής ρομ;; :-P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlMag1 Δημ. January 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2013 Μετά από 2 εβδομάδες περίπου με τη sola v2 μπορώ να πω ότι είμαι αν οχι τέρμα ευχαριστημένος μπορώ να πω ότι ειναι καλύτερη από το official! Θα θελα να ρωτήσω όμως τι παίζει με την custom rom που αναφέρθηκε πιο πάνω; Αυτή που δε λειτουργεί το Ραδιόφωνο! Την έχει δοκιμάσει κανείς; Καμία άλλη ρομ καινούργια να δοκιμάσουμε τώρα που μπήκαμε στο τρυπακι αλλαγής ρομ;; :-P Αναλόγως τί θες.. Αν θες μια ρομ απλή χωρίς το κάτι παραπάνω, αλλά πολύ ελαφριά και γρήγορη τότε αυτή είναι η Brainsrom.. Αν θες το κάτι παραπάνω ρίξε μια ματιά εδώ.. Τις έχει όλες.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1937792 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astraxan15 Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 Αναλόγως τί θες.. Αν θες μια ρομ απλή χωρίς το κάτι παραπάνω, αλλά πολύ ελαφριά και γρήγορη τότε αυτή είναι η Brainsrom.. Αν θες το κάτι παραπάνω ρίξε μια ματιά εδώ.. Τις έχει όλες.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1937792 Μου αρέσει η V2 που έχω αλλά μου τη δίνει απίστευτα το κόλλημα στο μενού.(η γραμματοσειρά στα μηνύματα είναι καταπληκτική) Θα θελα κάτι γρήγορο.. ++Το gps στη συγκεκριμένη έκδοση σε μένα δεν λειτουργεί! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex21 Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 δεν νομίζω να φταίει η ultimate sola 2 γιατί δεν έχει αναφερθεί κάτι στο xda. και επίσης σε μένα δουλεύει κανονικά το gps. για το menu έχεις δίκιο. είναι απίστευτα εκνευριστικό. γιατί δεν βάζεις κάποιον launcher? :happy: Παράθεση HTC Touch Diamond 2 ----> LG Optimus G ----> Redmi Note 3 PRO ----> Xiaomi Mi Mix 2 ----> Huawei P30 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astraxan15 Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 δεν νομίζω να φταίει η ultimate sola 2 γιατί δεν έχει αναφερθεί κάτι στο xda. και επίσης σε μένα δουλεύει κανονικά το gps. για το menu έχεις δίκιο. είναι απίστευτα εκνευριστικό. γιατί δεν βάζεις κάποιον launcher? :happy: Δεν έχω καλή σχέση με τους launcher δυστυχώς! :lol: Νιώθω ότι μου χαλάν το σύστημα και κολλάνε υπερβολικά!!! :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
loypis Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 (edited) το καλώδιο του φορτιστή σας βγάζει προβλήματα? εμένα καμιά φορά δεν κάνει καλή επαφή.. και είναι το 2ο της sony που βγάζει τέτοιο πρόβλημα.. δεν ειναι τιποτα να παω να παρω ενα αλλο καλωδιο, αλλά να είμαι τόσο άτυχος που να έχω 2/2 ? ένα της htc που το έχω από το 2010 λειτουργεί κανονικά!! Δεν εισαι ατυχος και σ εμενα τα ιδια κανει και με 3 διαφορετικα καλωδια.Μονο οταν βαζω κανονικο φορτιστη (οχι ξεχωριστο καλωδιο usb)δουλευει σωστα.Επισης αν εχεις laptop βαλε το κατω απ το touchpad σκετο χωρις καλωδιο και να φωρτιζει το laptop θα δεις οτι το touch τρελενετε.Αν δεν φορτιζει το laptop δεν το κανει.. Edited January 7, 2013 by loypis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AngelosDim Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 Έχει δοκιμάσει κάποιος κάποια καλή ζελατίνα από ebay? Είχα πάρει της Momax αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος γιατί "κόλλαγε" το δάχτυλό μου στην οθόνη.Τώρα που είμαι χωρίς ζελατίνα είναι πιο smooth! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosmasgr Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 (edited) Εμένα οι Momax δεν κολλάνε καθόλου. Αυτές χρησιμοποιώ αρκετό καιρό. Αντε να δούμε τι θα κάνουν στο xda. Κάποιος σήκωσε ήδη τα αρχεία JB του galaxy s adv που έχει τα ίδια specs με το sole. Λογικά κάποιος θα κάνει το port ;) Edited January 7, 2013 by kosmasgr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nero55 Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 Εμένα οι Momax δεν κολλάνε καθόλου. Αυτές χρησιμοποιώ αρκετό καιρό. Αντε να δούμε τι θα κάνουν στο xda. Κάποιος σήκωσε ήδη τα αρχεία JB του galaxy s adv που έχει τα ίδια specs με το sole. Λογικά κάποιος θα κάνει το port ;) Το ίδιο έγινε και με το s3 mini αλλά στο τέλος δεν έγινε τίποτα...Μάλλον δεν θα δούμε jb Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Viper Δημ. January 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2013 Η διαφορα ειναι οτι το S Advance φοραει ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο hardware με το Sola. Το S3 Mini εχει τον Novathor U8420 (το Sola / S Advance φορανε U8500). Εχουμε δρομο πολυ αλλα κατι ειναι και αυτο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts