Jump to content

Δημιουργία site με έσοδα. Που το δηλώνω;

dantekavala
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να δημιουργήσω μια σελίδα η οποία θα είναι κλειστή στους επισκέπτες και θα υπάρχει κάποια μικρή συνδρομή. Εκτός από την συνδρομή θα υπάρχουν κάποια επιπλέον πακέτα ως extra.

Λόγω του ότι θα έχει έσοδα, πρέπει να το δηλώσω στην εφορία; Δεν έχω ιδέα τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση. Δεν πρόκειται για e-shop.

Αν πρέπει να δηλωθεί, γίνεται να ανοίξω το site σε άλλη χώρα για να ανήκει στην νομοθεσία εκείνης και να μην έχω έξοδα;

Το μεγαλύτερο online football manager --> εδώ

νομίζω ότι χρειάζεσαι συμβουλή από λογιστή...

νομίζω ότι χρειάζεσαι συμβουλή από λογιστή...

Έναν που ρώτησα δεν ήξερε και πάρα πολλά. Οπότε θα ρωτήσω κανέναν πιο ψαγμένο μήπως ξέρει

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ κατά καιρούς είχα την απορία το γίνεται με τα έσοδα από το ίντερνετ. μας βρεις άκρη ενημέρωσε κι εδώ να μάθουμε. :-)

Χωρίς να είμαι λογιστής, από όσα γνωρίζω αν θέλεις να είσαι νόμιμος θα πρέπει να κάνεις έναρξη επιτηδεύματος στη ΔΟΥ σου, να πάρεις μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών και να κόβεις αποδείξεις. Εναλλακτικά, θα πρέπει να έχεις κάποιο πρόγραμμα έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων (με συμβολοσειρά) και να εκδίδεις ηλεκτρονικές αποδείξεις που θα αποστέλλεις στους πελάτες σου με email.

Αυτά αν θες να είσαι νόμιμος. Πρακτικά, και επειδή θα δουλεύεις από το σπίτι και δεν μπορούν εύκολα να σε ελέγξουν, ειδικά αν τα ποσά είναι μικρά και δεν κινείς υποψίες, μπορείς να μην κάνεις τίποτα από τα παραπάνω. Δεν το επικροτώ, απλά σου λέω ότι γίνεται.

Χωρίς να είμαι λογιστής, από όσα γνωρίζω αν θέλεις να είσαι νόμιμος θα πρέπει να κάνεις έναρξη επιτηδεύματος στη ΔΟΥ σου, να πάρεις μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών και να κόβεις αποδείξεις. Εναλλακτικά, θα πρέπει να έχεις κάποιο πρόγραμμα έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων (με συμβολοσειρά) και να εκδίδεις ηλεκτρονικές αποδείξεις που θα αποστέλλεις στους πελάτες σου με email.

Αυτά αν θες να είσαι νόμιμος. Πρακτικά, και επειδή θα δουλεύεις από το σπίτι και δεν μπορούν εύκολα να σε ελέγξουν, ειδικά αν τα ποσά είναι μικρά και δεν κινείς υποψίες, μπορείς να μην κάνεις τίποτα από τα παραπάνω. Δεν το επικροτώ, απλά σου λέω ότι γίνεται.

Κάποιον που ρώτησα χωρίς και αυτός να είναι λογιστής μου είπε ακριβώς το ίδιο. Αν μου λέει είναι για 500-1000€ τον χρόνο, ούτε να μπεις στην διαδικασία. Αλλά αν μιλάμε για 6-7.000€ κοίτα το να είσαι νόμιμος. Αλλά μου έδωσε και μια ιδέα για να το γλιτώσω και να είμαι και νόμιμος. Αν έχω κάποιον φίλο με επιχείρηση να το δηλώσω σε αυτόν και να του δίνω το ΦΠΑ στο τέλος του χρόνου. Για να μην έχω επιπλέον έξοδα

Ο φίλος σου όμως δεν θα οφείλει μόνο τον ΦΠΑ, αλλά και τον φόρο εισοδήματος για τις αμοιβές των αποδείξεων που θα κόβει.

Εκτός αυτού, και πάλι αν θες να είσαι νόμιμος, ο φίλος σου πρέπει να έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος στην ίδια κατηγορία που θα δραστηριοποιείσαι και εσύ.

Πως θα γίνει δηλαδή, θα προσφέρεις υπηρεσίες πληροφορικής και θα κόβεις απόδειξη ανθοπωλείου (λέμε τώρα)?

Ο φίλος σου όμως δεν θα οφείλει μόνο τον ΦΠΑ, αλλά και τον φόρο εισοδήματος για τις αμοιβές των αποδείξεων που θα κόβει.

Εκτός αυτού, και πάλι αν θες να είσαι νόμιμος, ο φίλος σου πρέπει να έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος στην ίδια κατηγορία που θα δραστηριοποιείσαι και εσύ.

Πως θα γίνει δηλαδή, θα προσφέρεις υπηρεσίες πληροφορικής και θα κόβεις απόδειξη ανθοπωλείου (λέμε τώρα)?

έχει ένα point αυτό που λες. Δεν το είχα σκεφτεί και δεν ξέρω τι παίζει

• 2 weeks later...

Νομίζεις ότι τα site με τα google ads που βγάζουν έως και 5000€/μήνα κόβουν αποδείξεις;

Κανείς δεν κόβει για τέτοια πράγματα...

Κάνε μια έναρξη ως LTD σε Αγγλία, Κύπρο ή Βουλγαρία και πολύ είναι.

Μάλιστα... με άλλα λόγια, επειδή οι άλλοι φοροαποφεύγουν (αν δεν φοροδιαφεύγουν), κάνε το ίδιο και εσύ...

Ύστερα αναρωτιόμαστε τι λιγότερο έχουμε από τον Βορρά και δεν πάμε καλά...

Ύστερα αναρωτιόμαστε τι λιγότερο έχουμε από τον Βορρά και δεν πάμε καλά...

Απάντηση: Ανύπαρκτη νομοθεσία επί του ίντερνετ και των εισοδημάτων του.....

Για αυτό και οι λογιστές δεν ξέρουν και προτείνουν αλχημίες, προσπαθώντας να κάνουν ό,τι πιο λογικό μπορούν να προτείνουν, το οποίο στα μάτια των υπόλοιπων Ευρωπαίων σίγουρα φαντάζει ΕΞΩΓΗΙΝΟ κ ΓΕΛΟΙΟ! Οπότε αν θες να είσαι νόμιμος, κινδυνεύεις να φας τα μούτρα σου... Είμαστε έτη φωτός πίσω αν δεν το έχεις καταλάβει! Μπλοκάκι = Τεκμήρια = Φορολόγηση επί μη υπαρκτού εισοδήματος πολλές φορές(ειδικά φέτος με τα τεκμήρια φωτιά& την τεράστια κρίση)= "μπαίνεις" μέσα = τρως τα μούτρα σου!

Άρα καλύτερη λύση η έξω...

Αλήθεια, έξω πώς ανοίγεις επιχείρηση; Είναι εύκολο; Ή χρονοβόρο σχετικά με πολλά ταξίδια; Μιας που "ανοίξαμε" την συζήτηση, ας την επεκτείνουμε!

Edited by greeksalad

Αλήθεια, έξω πώς ανοίγεις επιχείρηση; Είναι εύκολο; Ή χρονοβόρο σχετικά με πολλά ταξίδια; Μιας που "ανοίξαμε" την συζήτηση, ας την επεκτείνουμε!

http://www.thecompanywarehouse.co.uk/limited-company-formation

'nuff said.

Απάντηση: Ανύπαρκτη νομοθεσία επί του ίντερνετ και των εισοδημάτων του.....

Για αυτό και οι λογιστές δεν ξέρουν και προτείνουν αλχημίες, προσπαθώντας να κάνουν ό,τι πιο λογικό μπορούν να προτείνουν, το οποίο στα μάτια των υπόλοιπων Ευρωπαίων σίγουρα φαντάζει ΕΞΩΓΗΙΝΟ κ ΓΕΛΟΙΟ! Οπότε αν θες να είσαι νόμιμος, κινδυνεύεις να φας τα μούτρα σου... Είμαστε έτη φωτός πίσω αν δεν το έχεις καταλάβει! Μπλοκάκι = Τεκμήρια = Φορολόγηση επί μη υπαρκτού εισοδήματος πολλές φορές(ειδικά φέτος με τα τεκμήρια φωτιά& την τεράστια κρίση)= "μπαίνεις" μέσα = τρως τα μούτρα σου!

Άρα καλύτερη λύση η έξω...

Δεν αναφερόμουν στα περί διαδικτυακής ενηλικίωσης ειδικά, ούτε σε όσα παρατηρούνται την εποχή μας, αλλά στη νοοτροπία και την ηθική που έχουμε σαν λαός. Πάντα προσπαθούμε να αμβλύνουμε ή να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις που μας επηρεάζουν, και αυτό τελικά μπαίνει μέσα μας, τόσο που γίνεται η εξ' ορισμού συμπεριφορά, και παραμένει όταν μας δοθεί εξουσία... γιατί έτσι μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε, με αυτή την παιδεία.

Απλά, αυτό που ζούμε τώρα είναι οι σωρευμένες συνέπειες...

• 2 years later...
τελικα ρε παιδια μαθαμε τι παιζει με την φορολογια και με τα συνδρομιτικα σιτε.τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?γιατι ενδιαφερομαι να κανω ενα τετοιο σιτε και να πληρωνομαι με paysafe cards...δωστε μου λιγο τα φωτα σας...σασ ευχαριστω...