jog Δημοσιεύτηκε May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 6, 2004 Παιδιά ήρθε η ώρα να αλλάξω το firewall μου,παλιά είχα το omniquad professional χωρίς να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. θέλω να είναι free,εύκολο στην χρήση και να καλύπτει τις ανάγκες ενός προσωπικού pc. Σας Ευχαριστώ πολύ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Zone Alarm Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deos24 Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος william blake ( 6 Μάι. 2004 , 16:13) Zone Alarm Kerio Personal Firewall Rulzzzzzzzzz.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Προτιμώ το Τiny Personal Firewall. Κάνε μια αναζήτηση jog, υπάρχει ήδη τέτοιο θέμα στο computing. :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. May 6, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Διάλεξα το φάιργουαλ του william blake. Λυπάμαι deos 24 και gkr41,σας στεναχώρησα :p Μπορεί να κλειδωθεί. Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Agnitum Outpost Apla to kalytero Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Λοιπόν, στο τρέχων τεύχος του RAM, έχει αφιέρωμα στην ασφάλεια. Μεταξύ άλλων λέει και για ένα πρόγραμμα που τεστάρει κατά πόσο μπορεί ένας hacker να εισβάλλει στο PC και να κλέψει πληροφορίες. Λέγεται pcAudit και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ (90kb είναι). Εγώ πάντως το έτρεξα και απέτυχε. Κατάφερε να πάρει screenshot του desktop, να loggarei τα keystrokes και να δει τα μερικά από τα περιεχόμενα του my documents. Χρησιμοποιώ Tiny Personal Firewall και F-Secure Antivirus. Ήττα σοκ! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Συγγνώμη φίλε μου (συγγνώμη και στο RAM) αλλά το πρόγραμμα μου φαίνεται απάτη. Κι αυτό γιατί η ίδια εταιρία που έχει φτιάξει το pcaudit, πουλάει και προγράμματα firewall.. Το ΜΟΝΟ σοβαρό test που μπορεί να γίνει για το κατά πόσον το firewall που έχεις κάνει δουλειά, είναι μόνο μέσω Internet κι όχι με εκτελέσιμο μέσα από τα windows κι αυτό γιατί ακόμα κι ένας άσχετος μπορεί να φτιάξει ένα πρόγραμμα που να στέλνει κάπου screenshot του desktop, να αντιγράψει αρχεία και keystrokes χωρίς να πάρει χαμπάρι το antivirus και το firewall που έχεις.. Το όλο σκεπτικό της δημιουργίας των firewall προγραμμάτων είναι να ΜΗΝ επιτρέψουν σε κάποιο πρόγραμμα σαν κι αυτό να εγκαταστηθεί στο pc σου μέσω Internet. Από την στιγμή που εγκατασταθεί, χαιρετίσματα!! Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 Nαι το σκέφτηκα κι εγώ μόλις κοίταξα αναλυτικότερα το site. Mάλλον μόνο το δικό τους firewall θα περνάει το test. :whistle: Αν εγκατασταθεί δεν φταίει το firewall, αλλά το antivirus και τα διάφορα anti-spy προγράμματα. Κύριος σκοπός του είναι να του αποτρέψει την πρόσβαση στο Internet. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stred Δημ. May 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2004 εγω χρησιμοποιω το sygate personal firewall το οποιο ειναι το πιο απλο απ'ολα οσα εχω χρησιμοποιησει και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος. Υ.Γ.θα συμφωνησω με τους προ-λαλησαντες,τα firewall ειναι σχεδιασμενα για επιθεσεις απο τα εξω. Παράθεση dum spiro spero Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. May 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος stred ( 6 Μάι. 2004 , 22:55) εγω χρησιμοποιω το sygate personal firewall το οποιο ειναι το πιο απλο απ'ολα οσα εχω χρησιμοποιησει και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος. Απλό στην εγκατάσταση και στις ρυθμίσεις. Τόνισε το αυτό :!: Μετά την εγκατάσταση, με το Learning Mode.... το αφήνεις και κάνει απολύτως καλά, την δουλειά του ;) Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. May 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2004 Συνυπογράφω για το Sygate Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lazikas Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan ( 6 Μάι. 2004 , 21:27) Συγγνώμη φίλε μου (συγγνώμη και στο RAM) αλλά το πρόγραμμα μου φαίνεται απάτη. Κι αυτό γιατί η ίδια εταιρία που έχει φτιάξει το pcaudit, πουλάει και προγράμματα firewall.. Το ΜΟΝΟ σοβαρό test που μπορεί να γίνει για το κατά πόσον το firewall που έχεις κάνει δουλειά, είναι μόνο μέσω Internet κι όχι με εκτελέσιμο μέσα από τα windows κι αυτό γιατί ακόμα κι ένας άσχετος μπορεί να φτιάξει ένα πρόγραμμα που να στέλνει κάπου screenshot του desktop, να αντιγράψει αρχεία και keystrokes χωρίς να πάρει χαμπάρι το antivirus και το firewall που έχεις.. Το όλο σκεπτικό της δημιουργίας των firewall προγραμμάτων είναι να ΜΗΝ επιτρέψουν σε κάποιο πρόγραμμα σαν κι αυτό να εγκαταστηθεί στο pc σου μέσω Internet. Από την στιγμή που εγκατασταθεί, χαιρετίσματα!! Μιχάλης :alien: Αν και λίγο καθυστερημένα... Ένα firewall μπορεί και πρέπει να παίρνει μέτρα, ακόμα και αν σου έχει περάσει κάποιο trojan στο σύστημα. Για παράδειγμα, το να μη μπορέσει το pcAudit να στείλει δεδομένα στην εταιρεία του είναι σχετικά απλή δουλειά. Όρισε ένα rule ωστε μόνο ο Explorer η το Netscape να μπορούν να επικοινωνούν με τις πόρτες 80 & 8080 & 8088 σε οποιοδήποτε σερβερ (οι συνηθέστερες πόρτες για το web). Ετσι, το pcAudit, που χρησιμοποίησε την πόρτα 80 για να στείλει τα δεδομένα (το τσεκάρισα στο firewall μου το τι έκανε), θα έτρωγε τα μούτρα του :) Βέβαια, 100% ασφάλεια δεν υπάρχει αλλά ... Λ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Τελικά εγώ έχω το χειρότερο;; (νόρτον personal firewall :whistle: ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (14 Μάι. 2004 , 11:38) Τελικά εγώ έχω το χειρότερο;; (νόρτον personal firewall :whistle: ) Μάλλον ναι. Για να καταλάβεις, η Symantec κυκλοφόρησε πρόσφατα paches για τα προϊόντα της, αφού ήταν ευάλωτα σε κακοήθεις επιθέσεις. Φαντάζομαι ότι τα έχεις εγκαταστήσει, ε; ;) :eek: :whistle: Υ.Γ.: ... και ποια άλλη μεγάλη εταιρία κυκλοφορεί paches; :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Και ποιο να βάλω τότε που να είναι ελαφρύ αποτελεσματικό κι έυχρηστο; Ευχαριστώ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deos24 Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (14 Μάι. 2004 , 15:19) Και ποιο να βάλω τότε που να είναι ελαφρύ αποτελεσματικό κι έυχρηστο; Ευχαριστώ :) H το Kerio Personal Firewall, ή το Agnitum Outpost Firewall... ;) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Agnitum outpost rulez λέμε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sotris Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Και εγω με Sygate πληρως ικανοποιημενος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lovehacker Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Re paidia to Zone Alarm den to xrisimopiei kaneis ? Pistevw exei poles parametrous! Kai se prostatevei kai apo mesa kai apo eksw! :) Παράθεση Nokia n800 user! :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deos24 Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lovehacker (15 Μάι. 2004 , 11:27) Re paidia to Zone Alarm den to xrisimopiei kaneis ? Pistevw exei poles parametrous! Kai se prostatevei kai apo mesa kai apo eksw! :) Dεν είναι τόσο ασχαλές όσο είναι άλλα (Kerio, Agnitum)... ;) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lazikas Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Εγώ παίδες, σήμερα εγκατέστησα το Kerio σε δύο συστήματα, το ένα εκ των οποίων είναι mail και web server. Μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες (και με αρκετές δοκιμές) τα συστήματα δουλεύουν άψογα. Αλλά έχω μερικές παρατηρήσεις να κάνω... 1. Είναι σπαστικό να σου ζητάει το kerio να απεγκαταστήσεις το Mcafee VirusScan ωστε να εγκατασταθεί το ίδιο (αυτό έγινε όταν έκανα download το τελευταίο update, το οποίο ΔΕΝ εγκατέστησα). 2. Είναι επίσης σπαστικό να πρέπει να περνάς τα ίδια rules σε κάθε σύστημα ένα προς ένα... Γιατί οι βλαμμένοι δεν δίνουν μία δυνατότητα για export & import rules? 3. Το παλιότερο firewall που είχα (ATGuard, ο πρόδρομος του Norton Firewall) είχε ένα φανταστικό control panel. Μία μπάρα στην οποία φαίνονταν οι συνδέσεις που είχες και μύρια καλά πραματούδια, κάτι που κανένα από τα καινούρια firewall (από όσα έχω δει τουλάχιστον) δεν έχει. 4. Στα πλαίσια του να κάνουμε το firewall όσο πιο εύχρηστο για τους απλούς χρήστες, τα πάντα δουλεύουν με wizards... Βάλτε ρε αθεόφοβοι και ένα experience mode για να μην χρειάζεται να περνάμε μέσα από 10 παράθυρα για να βάλουμε ένα rule! Ουφ, αυτά, και ελπίζω το firewall να κάνει τη δουλειά του σωστά :) Λ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Ζοne Alarm από μένα .. Το χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο και σε συνδιασμό με το McAfee με υπηρετούν μια χαρά! Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts