Jump to content

Παρα πολλες ερωτησεις για "χτισιμο" Η/Υ


kinhtomania
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,

 

συγνωμη προκαταβολικα που θα σας κουρασω αλλα δεν εχω κανεναν αλλο να ρωτησω για τις αποριες που εχω. Αν και απειρος και με λιγες εως ελαχιστες γνωσεις αποφασισα να χτισω εναν Η/Υ μιας και βαρεθηκα να αγοραζω τα ετοιμα πακετα των καταστηματων (αλυσιδων) και αποφασισα με την βοηθεια σας να κανω καποια βηματα. Ας αρχισουμε και καλο κουραγιο.

 

1) Το κουτι εχει σημασια? Δεν θελω και ουτε σκεφτομαι να κανω overclocking οποτε για τρελλες ψυξεις δεν ενδιαφερομαι. Ενα απλο κουτι απο εναν compaq που εχω στο σπιτι μου κανει? Η πρεπει να παρω κατι αλλο για να βαλω ανεμιστηρακια και οτι αλλο προκυψει? Το κουτι εχει ενα ανεμιστηρακι πισω, πρεπει να βαλω και αλλο? Τα ανεμιστηρακια χωριζοντε σε κατηγοριες αναλογα την ταχυτητα η κατι τετοιο? Πως πρεπει να τα στησω για να ειναι καλυτερα?

 

2) Ακουσα πολλους να μιλανε για τα watt του τροφοδοτικου. Εχει σημασια ποσα watt ειναι? Οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα? πρεπει να προσεξω και ποσες εξοδους τροφοδοσιας βγαζει?

 

3) Drive 3misari kai CD-rom 40x και βαλε λεω να τα κρατησω. Εσεις τι λετε?

 

4) Μητρικη τι καλο να παρω? θελω να βαλω πανω pentium 4 αλλα δεν εχω σκεφτει ακομα τι ταχυτητας. Αλλες ταχυτητες ειναι συμβατες με αλλα motherboard? Πως γινετε ο διαχωρισμος?

 

επι τηw ευκαιριας για ΑΜD τι μητρικη θελει? μηπως τελικα ειναι καλυτερα AMD η εχετε να προτινετε κατι αλλο?

 

5) Μνημες? Ολες ειναι συμβατες με ολα τα motherboard? Η πρεπει να παρω μνημες αναλογηw ταχυτητας σε ΜΗΖ με βαση το motherboard?

 

6)Καμμια προταση για καρτα ηχου και γραφικων? Πρεπει και για αυτα να προσεξς συμβατοτητες με την μητρικη?

 

Παιδια αν κατι ξεχασα η εχετε να προτινετε κατι αλλο σας παρακαλω να με βοηθησετε και θα ειμαι ευγνομων. Αν σας ειναι δυσκολο να απαντησετε εδω δεχομαι και με PM. Ειλικρινα θα το εκτιμησω παρα πολυ να με βοηθησετε καθωσ δεν εχω καποιον αλλο.

 

Σας ευχαριστω προκαταβολικα

+bobb -=azor=-
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Από ότι κατάλαβα πρέπει να μην έχεις ακουμπήσει το αντικείμενο καθόλου.

Με χαρά να βοηθήσω όσο μπορώ. Λοιπόν ξεκινάμε.

 

Το κουτί έχει μεγάλη σημασία, πρέπει να είναι ευρύχωρο για να αερίζεται ο υπολογιστής και να έχεις καλύτερη απόδοση.

 

Το κουτί Compaq που έχεις μπορεί και να κάνει αλλά συνήθως τα έχουν λίγο στριμωγμένα αυτοί και δεν είναι ότι καλύτερο. Θα πρότεινα να αλλάξεις και να πάρεις το FULL ATX DX-01BDU BLACK USB (Πλαίσιο €110)

 

Δεν υπάρχουν κατηγορίες στα ανεμιστηράκια απλά υπάρχουν ακριβά και φτηνά, και προφανώς όσο πιο ακριβά τόσο το καλύτερο. Αλλά όλα εξαρτώνται από την χρήση του μηχανήματος.

 

Τα Watt είναι σημαντικά, όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Έχεις την δυνατότητα να βάλεις περισσότερες συσκευές επάνω στο σύστημα σου.

 

Τα Drive που έχεις αν δουλεύουν καλά δεν υπάρχει λόγος να τα αντικαταστήσεις.

 

Η μητρική πάει ανάλογα με τον επεξεργαστή. Εγώ προτείνω AMD. Γιατί;

Είναι απίστευτα ποιό φτηνοί από τους αντίστοιχους INTEL, χωρία ουσιαστικά μειονεκτήματα.

Μια ASUS A7N8X-E DELUXE (€120) θα ήταν πολύ καλή επιλογή.

 

Οι Μνήμες έχουν ταχύτητες όπως και οι επεξεργαστές. Δεν συνεργάζονται όλα με όλα. Προτείνω 1 GB DDR DIMM PC3200-400 (€400) ναι είναι λίγο ακριβή αλλά μαμάει! Αν τώρα δεν θέλεις να δώσεις τόσα λεφτά πάρε 512ΜΒ.

 

Κάρτα ήχου: CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY PLAYER 2 (€73) Απλά γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

 

Κάρτα γραφικών: ASUS GeForce FX 5700 - 256MB Αυτή είναι η πρόταση μου αλλά το θέμα είναι αν ασχολείσαι με παιχνίδια. Αν όχι σου είναι άχρηστη και καλύτερα να πας σε κάποιο φτηνό μοντέλο της ASUS

 

Αυτά για αρχή,

Ότι θες χτύπα πάλι

:D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα,

 

αν και κατά την ταπεινή μου άποψη οι (σαφώς φτηνότερες σε σχέση με παλιότερα) Radeon 9800 Pro 128 MB είναι τέλειες για τα χρήματά τους!

 

Προσοχή, μην πέσεις στην παγίδα κανενός πωλητή στο Πλαίσιο πχ...Έχω δεί κόσμο να αγοράζει βλακείες (όχι σε γραφικά, γενικά μιλάω) από "επιτήδειους", και μετά να κλαίει τα λεφτά του!

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

pedia iparxoun katigories se fun kai se cfm diladi roi aera i opoia exartate apo to megethos ta watt tou kinitira tou fan kai ton tipo tis elikas. fisika iparxoun kai markes se fan opws einai i ys tech kai oi delta oi opoioi einai kateme i kaliteri epilogi.

tha simfwniso episis pws koita gia AMD

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 x 150 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes.

 

http://www.texnokosmos.com

Link to comment
Share on other sites

Dhladh ousiastika protinete AMD?

kapou phre to mati mou athlon... oxi autous?

 

tous pentium 4 tous aporiptoume logo timhs?

 

 

 

Mporeite na mou peite gia diataksh anemisthrwn sto kouti? enan pisw? allou pou meta?

 

kai kati teleutaio pros to paron. Yparxei mobo pou na shkwnei kai P4 kai amd?

 

den sas apoxairetw giati tha ta ksanapoume sigoura :p

+bobb -=azor=-
Link to comment
Share on other sites

Οι ανεμιστηρες πανε αναλογα το κουτι : Στο δικο μου που ειναι midi-tower εχω εναν μπροστα στην προσοψη απ'οπου και μπαινει αερας και ενα πισω για να βγαινει.

 

Αν ομως παρεις Full-tower κουτι οπως σου προτεινε ανας αλλος φιλος τοτε θα μπορεσεις να τοποθετησεις μεγαλυτερους ανεμιστηρες και οχι μικρους (μεγεθος δισκετας) με σαφως καλυτερη αποδοση. Εννοειται πως στο επεξεργαστη να παρεις κατι καλο, εως πολυ καλο ωστε να εισαι σιγουρος.

 

Οι Athlon που ειδες ειναι AMD.Ειναι φθηνοτεροι οχι λογω ποιοτητας αλλα χαμηλοτερης συχνοτητας λειτουργιας και τα ονοματα που βλεπεις ειναι καθαρα για την αποκρουση των Intel ΔΗΛΑΔΗ αν δεις εναν AMD να λεει πχ 3000+ σε Μhz τοτε η πραγματικη ταχυτητα του ειναι 2250 περιπου!

Αν δεις ομως συγκριτικα με επεξεργαστες Intel & AMD θα διαπιστωσεις πως αν και χαμηλοτεροι εχουν καλυτερη αποδοση σε πολλους τομεις...

 

Εγω απερριψα τους intel οχι λογω τιμης αλλα λογω αποδοσης.

 

Οι επεξεργαστες της καθε εταιριας εχουν ειδικη υποδοχη ωστε να κουμπωσουν πανω σε μια μητρικη = δεν θα βρεις μητρικη που να δεχεται και τους δυο.

 

Κατι τελευταιο, για κοιτα και ρωτα για το 64μπιτο AMD...

Link to comment
Share on other sites

φιλε αν μας ελεγες μεχρι ποσα εισαι διαθετημενος να σκασεις για το μηχανημα και για το τι χρηση προοριζεται τοτε θα μας βοηθουσες πολυ......ωστε να σου προτεινουμε οτι σου χρειαζεται και οχι εξαρτηματα τα οποια δεν θα καλυπτουν τις αναγκες σου η θα σου ειναι αχρηστα και θα δωσεις ασκοπα τα λεφτα σου.....

 

 

 

φιλικα

ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND

(CS RULES)

Link to comment
Share on other sites

θελω ενα μηχανημα που να μην κοστισει τρελλα λεφτα. Φυσικα θα δωσω κατι παραπανω για να ειναι ενα καλο μηχανημα και θα βαλω βαθεια το χερι στην τσεπη αλλα δεν θελω να ειναι το υπερ-μηχανημα που κανει 3500 ευρω αλλα ουτε φυσικα το P4 sta 2Ghz που εχω στο σπιτι γιατι ειναι πακετο Compaq και δεν μαρεσει καθολου το στησιμο του και οι μουφα μητρικες του κτλ κτλ.

 

Για να καταλαβω... ολοι προτινετε AMD? Γιατι? Ενας ΑΜD 2500mhz τι διαφορα θα εχει με τον δικο μου τον πεντιουμ 4 στα 2 Ghz?

+bobb -=azor=-
Link to comment
Share on other sites

Ο Intel P4 στα 2GHz είναι ελεφρός καλύτερος από τον AMD αλλά αν καταλάβεις διαφορά εμένα να με χέ...ς.

 

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα για τις Radeon είναι πολύ καλές λύσεις.

 

Θέλω επίσης να καταλάβεις ότι δεν παίζει και τεράστια σημασία ο επεξεργαστής αλλά το στήσιμο του συστήματος. Δηλαδή τα υπόλοιπα κομμάτια.

 

Για παράδειιγμα εγώ έχω AMD Duron στα 1,1GHz αλλά μητρική Asus A7V333 με 512ΜΒ RAM PC2700 και πραγματικά δεν βλέπω διαφορά από τον AMD Athlon 2,2GHz που είχα (τον έκαψα :stupid: )

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν όλα όσα σου είπαν τα παιδιά είναι σωστά, πρέπει επίσης να προσεξεις τήν κάσα του pc (το κουτί) να "χωράει" την μητρική...

Σαφώςκαι ο επεξεργαστής παίζει πάντα πλύ μεγάλο ρόλο στον Η/Υ, όσο μεγαλύτερος τόσο καλύτερος, απλά επειδή τώρα π.χ. οι κάρτες γραφικών έχουν δικό τους καλό επεξεργαστή η "ταλαιπορία" του κεντρικού μειώνεται...Όσο για AMD ή INTEL ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν παρα μόνο στο οικονομικό και αυτό γιατί η AMD "χτυπάει"το μονοπώλιο της INTEL, εσύ θα πάρεις την απόφαση...

Τώρα για ανεμιστιράκια και βλακείες ούτε συζήτηση, εκτός αν σκοπεύεις να γράφεις cd,dvd,να παίζεις π.χ. counter strike, για περίπου 20 ώρες την ημέρα...Τo ένα default ανεμ. άντε δύο είνα καλή λύση... :D

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kinhtomania ( 6 Μάι. 2004 , 20:54)

 

θελω ενα μηχανημα που να μην κοστισει τρελλα λεφτα. Φυσικα θα δωσω κατι παραπανω για να ειναι ενα καλο μηχανημα και θα βαλω βαθεια το χερι στην τσεπη αλλα δεν θελω να ειναι το υπερ-μηχανημα που κανει 3500 ευρω αλλα ουτε φυσικα το P4 sta 2Ghz που εχω στο σπιτι γιατι ειναι πακετο Compaq και δεν μαρεσει καθολου το στησιμο του και οι μουφα μητρικες του κτλ κτλ.

 

Για να καταλαβω... ολοι προτινετε AMD? Γιατι? Ενας ΑΜD 2500mhz τι διαφορα θα εχει με τον δικο μου τον πεντιουμ 4 στα 2 Ghz?

 

 

Το χρηματικό όταν φτιάχνεις το pc σου από την αρχή δεν είναι μεγάλο, σε σχέση με ένα καινούριο που έχει πολύ παραπάνω, αν αναλογιστείκανείς ότι πολλά εξαρτήματα και συσκεύες μπορούν να μεταφερθούν απο τον παλιό στον καινούριο Η/Υ όταν το φτιάχνεις μόνος...

Link to comment
Share on other sites

Συμπερασματικα παρε εναν athlon 2800+ (αν οχι καλυτερο - ρολοι 333Mhz) και φορτωσε 1GB RAM στα 333 επισης και με εναν καλο δισκο στις 7200 θα πηγαινει σφαιρα το μηχανημα!!!

 

Επειδη εχω τρεξει benchmark λεω οτι στο δικο μου μηχανημα (Gigabyte 7VTXE - 266 , Athlon 2400+ anebasmeno se 2600+ pragamtikh suxnothta 2.14Ghz, 256 RAM sta 266 kai Western digital 40GB 8MB cache ) σε συγκριση με παρομοιο Ρ4 στα 2,4Ghz, o Ρ4 με περναει στα δισδιαστατα γραφικα ΜΟΝΟ!!

 

Αρα φιλε αν θες συστημα για να παιζεις παρε εναν athlon με τεχνολογια 3Dnow2 πλεον και θα εισαι υπερ-ευχαριστημενος

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα σου πω κάτι τελείως διαφορετικό.

 

από μηχάνημα πάρε ότι θέλεις αλλά πρόσεξε το εξής.

 

βάλε κάτι παραπάνω και πάρε μια καλή οθόνη. κακήν κακώς περνάμε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή και τα μάτια μας πρέπει να τα προσέχουμε. βάλε κάτι παραπάνω και πάρε μια καλή οθόνη.

 

στο κάτω κάτω όλο το μηχάνημα κάποια στιγμή θα το αλλάξεις. η οθόνη θα σου μείνει για μια ζωή.

 

επίσης προτείνω να πάρεις amd. αφού δεν έχεις σκοπό να κάνεις overclocking γιατί να δόσεις τζαμπα λεφτα.?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου είναι βασικό να μας πεις για τι χρήση προορίζεται ο υπολογιστής.

Αν δεν παίζεις πολλά και απαιτητικά παιχνίδια τότε τι να την κάνεις την ΑΤΙ9800pro (η οποία όμως συμφωνώ ότι είναι μια από τις καλύτερες αγορές δεδομένου της χαμηλής τιμής -ειδικά η ΟΕΜ 9800pro είναι πάμφθηνη και καλή- και των τρομερών επιδόσεων)? Μια 9200 ή το πολύ 9600 θα σου φθάσει για normal εφαρμογές και απλά παιχνίδια.

Τώρα όσον αφορά τη CPU, πάλι αν δεν παίζεις παιχνίδια δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις καινούργια (τα 2Ghz είναι ΥΠΕΡαρκετα για καθημερινές εφαρμογές) μπορείς απλά να αλλάξεις τη motherboard με την ASUS P4P800 deluxe που είναι άψογη και να κρατήσεις την τωρινή CPU. Αν πάλι αποφασίσεις να αλλάξεις και CPU τότε AMD ασυζητητί και μάλιστα προτείνω Athlon64. Μιας που πρόκειται να αγοράσεις καινούργιο ας πάρεις κάτι με προοπτικές.

Κουτί καλύτερα να πάρεις full για να έχεις άνεση χώρου και καλή διακίνηση αέρα και από ανεμιστηράκια, συμφωνώ με τα παιδιά, 1 ή 2 το πολύ αρκούν.

Όσο για τη RAM πάλι νομίζω ότι μόνο αν παίζεις πολλά παιχνίδια χρειάζεσαι 1Giga. Οι RAM είναι δυστυχώς αρκετά ακριβές αυτή την περίοδο και 400ευρώ είναι πολλά μόνο για RAM -μέχρι και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια απαιτούν μέχρι 512max, πάρε καλύτερα έναν πιο καλό επεξεργαστή ή κάρτα γραφικών με τα λεφτά- βέβαια αν αποφασίσεις να πάρεις 1Giga, πάρε δύο modules των 512KB για να εκμεταλλευτείς το DualDDR της motherboard (είναι ένα σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται καλύτερα 2 μνήμες ίσου μεγέθους δίνοντας καλύτερες ταχύτητες), αντί για 1 module του 1Giga.

 

Πάντως πρώτα απ'όλα πρέπει να αποφασίσεις-και να μας πεις- τη χρήση του PC, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ένα σωρό λεφτά έτσι στο ντούκου.

Αυτά προς το παρόν.... :alien:

Για ό,τι απορίες, εδώ είμαστε ;)

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...