Jump to content

[Επίσημο] Motorola XOOM 2 (Tablet)

bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το τάμπλετ είναι αξιοπρεπέστατο.

Ιδίως για τις εργασίες που αναφέρεις, δε θα έχεις πρόβλημα.

Αλλά, δεδομένου του ότι δεν χρειάζεσαι microHDMI, υπέρυθρες, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, κ.τ.λ., μήπως θα ήταν καλό να ψάξεις για κάτι που θα είναι αναβαθμίσιμο στο μέλλον ή που ο bootloader του θα μπορεί να ξεκλειδωθεί, ώστε να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από την κοινότητα των προγραμματιστών (ώστε να μπορείς να ενημερώνεις ανεπίσημα);

Το γράφω γιατί έχει ήδη περάσει πάνω από ένα έτος από την κυκλοφορία της συσκευής και ήδη έχει πάρει την ενημέρωση για Ice Cream Sandwitch, επομένως οι ελπίδες για επιπλέον ενημερώσεις δεν είναι πολλές. Ενώ οι λύσεις για custom ROMs δεν είναι ιδανικές.

Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος από τη συσκευή (10"), αλλά αν ήταν να αγοράσω τώρα, θα εξέταζα εναλλακτικές που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα από άποψη αναβαθμίσεων/υποστήριξης.

Κινέζικη συσκευή δε θα δοκίμαζα, γιατί, μπορεί να έχουν ενεργή κοινότητα, αλλά κατά καιρούς διαβάζω για το τάδε ή το δείνα πρόβλημα με το radio (ασύρματη σύνδεση) κ.τ.λ. ή ό,τι άλλο και τέτοια θέματα τα θεωρώ περισσότερο πιθανά από ότι θα ήθελα.

Αυτά, όμως, είναι η δική μου εκτίμηση.

Μόνο εσύ μπορείς να ζυγίσεις καλύτερα τα πράγματα.

:innocent:

• Απαντήσεις 261
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το τάμπλετ είναι αξιοπρεπέστατο.

μήπως θα ήταν καλό να ψάξεις για κάτι που θα είναι αναβαθμίσιμο στο μέλλον ή που ο bootloader του θα μπορεί να ξεκλειδωθεί, ώστε να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από την κοινότητα των προγραμματιστών (ώστε να μπορείς να ενημερώνεις ανεπίσημα); :innocent:

Μπορείς να μου δώσεις κάποια παραδείγματα αν έχεις την καλοσύνη; Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με tablet, τώρα ξεκίνησα να ψάχνομαι...

Αν τα πας καλά με την αγγλική, θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα από το φόρουμ xda-developers.

Είναι ένα πολύ αξιόλογο φόρουμ, που ασχολείται (εκτός των άλλων) με την δημιουργία εναλλακτικών ROM* για τηλέφωνα και τάμπλετς που έχουν ως λειτουργικό σύστημα windows, android κ.τ.λ.

Εκεί, δε θα βρεις βέβαια λιγότερο εμπορικά ονόματα, όπως θα μπορούσες να βρεις αλλού, αλλά θα μπορέσεις να αποκτήσεις μια καλή ιδέα για το ποια συσκευή από αυτές που "σου γεμίζουν το μάτι" κατά τα άλλα, έχουν από πίσω τους developers που δημιουργούν ROMs και υποστηρίζουν την κάθε συσκευή.

Σε αυτό τον τομέα, η Xoom2 ταμπλέτα δεν έχει καν δικό της θέμα/φόρουμ, είναι στο ίδιο με αυτό της Xoom.

Αυτό, μπορεί να είναι ένα σφάλμα από την αρχή της σχέσης του φόρουμ με τη συσκευή, αλλά είναι ενδεικτικό μιας έλλειψης.

Αν ψάχνεις παραδείγματα για το ότι είναι εξιοπρεπέστατη η ταμπλέτα (αλλάζω από ουδέτερο σε θηλυκό χωρίς λογική, συγνώμη σ' αυτό),

εννοώ πως η πλοήγηση (στο διαδίκτυο και στο GPS) γίνεται χωρίς σπασίματα, δεν παρουσιάζει (τουλάχιστον σε εμένα) κλεισίματα εφαρμογών λόγω κολλημάτων (force close) και άλλα ενοχλητικά, ενώ η διάρκεια της μπαταρίας, ακόμα και στην αναπαραγωγή βίντεο είναι ικανοποιητική.

Αυτό βέβαια, είναι αντιστρόφως ανάλογο με το τι έχεις ανοιχτό την ίδια στιγμή.

Όταν π.χ. το έχω σε "λειτουργία πτήσης" όταν δεν χρησιμοποιώ το internet, ευνόητο είναι πως η μπαταρία κρατάει περισσότερο από ότι σε αντίθετη περίπτωση, ακόμα και αν παρακολουθώ βίντεο.

Στη διαδρομή του τραίνου Θεσσαλονίκη-Αθήνα π.χ., παρακολουθούσα βίντεο χωρίς να χρειαστεί να φορτίσω, αλλά και χωρίς να λειτουργεί και το δίκτυο.

Σε μια ταμπλέτα 7", που έχει μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία, αυτό θα ήταν δυσκολότερο.

Δε θα σου προτείνω συγκεκριμένες μάρκες και μοντέλα, γιατί δεν έχω εμπειρία από άλλες τέτοιες συσκευές.

Αυτό, θα το αφήσω σε άλλους.

Αλλά θα σου ξαναγράψω πως μόνο εσύ μπορείς να ζυγίσεις καλύτερα τα πράγματα.

Δεν υπάρχει απάντηση στο "ποιο είναι η καλύτερη συσκευή στην αγορά;" ή "ποια συσκευή έχει την καλύτερη σχέση κόστους με προτερήματα;".

*ROM, χοντρικά, ονομάζεται το σύνολο του λειτουργικού περιβάλλοντος, μαζί με το γραφικό περιβάλλον, το οποίο συνήθως συμπεριλαμβάνει και κάποιες εφαρμογές. Παραδείγματος χάριν, στα τηλέφωνα της HTC τις εφαρμογές και το γραφικό περιβάλλον του sense, ή σε αυτά της Samsung, αυτές του TouchWiz κ.τ.λ.

Σε ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντηση φίλε μου, θα το ψάξω. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η έκδοση του android. Βλέποντας και κάνοντας...

Για κάποιον που δεν το θέλει για να αλλάζει συνέχεια room κτλ είναι μια χαρα.

Και εγω έχω το 3g εδώ και 2μήνες και δουλεύει μια χαρα.

Χωρίς προβληματα άλλα και χωρίς μεγάλη διαρκεια τις μπαταριας.

Οι 5+ ωρες γνώμη μου δεν θεωρούνται πολλες στο 8αρι.

Το 10αρι εχει πολυ καλύτερη μπαταρία.

Γνώμη μου πάντως κοιτά και για κανένα blackberry playbook.

Εχει πέσει παρά πολυ η τιμή του και είναι άψογο σε ότι εχει να κάνει με ίντερνετ ταινίες κτλ.αλλο λειτουργικό εντελώς βέβαια άλλα η όλη φιλοσοφία του gestures που εχει είναι το κάτι άλλο.

Καθαρά προσωπική άποψη βέβαια άσχετα αν τώρα πόσταρο απο ipad1:X:rolleyes:

My collection

Zopo c2 - htc trophy - Ericsson x8 - lenovo p770

Apple ipad1 - lenovo a1 - motorola xoom 2 - blackberry playbook

Για κάποιον που δεν το θέλει για να αλλάζει συνέχεια room κτλ είναι μια χαρα.

Και εγω έχω το 3g εδώ και 2μήνες και δουλεύει μια χαρα.

Χωρίς προβληματα άλλα και χωρίς μεγάλη διαρκεια τις μπαταριας.

Οι 5+ ωρες γνώμη μου δεν θεωρούνται πολλες στο 8αρι.

Το 10αρι εχει πολυ καλύτερη μπαταρία.

Γνώμη μου πάντως κοιτά και για κανένα blackberry playbook.

Εχει πέσει παρά πολυ η τιμή του και είναι άψογο σε ότι εχει να κάνει με ίντερνετ ταινίες κτλ.αλλο λειτουργικό εντελώς βέβαια άλλα η όλη φιλοσοφία του gestures που εχει είναι το κάτι άλλο.

Καθαρά προσωπική άποψη βέβαια άσχετα αν τώρα πόσταρο απο ipad1:X:rolleyes:

Δε με ενδιαφέρει η αυτονομία πολύ. Θέλω να είναι από 8 ίντσες και πάνω, 3G και με GPS. Όσο για ρομ κτλ δεν τις πειράζω. Το Blackberry είναι ενδιαφέρον, το μενού μοιάζει πολύ με το Nokia N9 που έχω αλλά, δεν καλύπτει τις υπόλοιπες προϋποθέσεις. Το 10άρι ξεφεύγει από τον προϋπολογισμό:p . Ίδωμεν...

Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω φορτιστή για το XOOM 2 χωρίς να βγάζει το μήνυμα κάτω ότι δεν είναι ο κατάληλος κλπ.Να τον αναγνωρίζει δηλαδή σαν τον original.(Κάτι παίζει με τα αmber απ'ότι εχω δεί).

Καλησπερα . Ειμαι κάτοχος ενός xoom 2 10.1 και θα ηθελα να ρωτήσω σχετικά με την αναβάθμιση του android σε 4.1 . Θα τη βγάλει ποτε η Motorola για να την κανουμε update ? Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κανω ;

Καλησπερα . Ειμαι κάτοχος ενός xoom 2 10.1 και θα ηθελα να ρωτήσω σχετικά με την αναβάθμιση του android σε 4.1 . Θα τη βγάλει ποτε η Motorola για να την κανουμε update ? Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κανω ;

Όλοι μας κάνουμε δεήσεις στο μεγαλοδύναμο!

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλα η Motorola στην επίσημη σελίδα της έχει ανακοινώσει οτι το Xoom2 θα μείνει στην ICS και δεν θα παρει Jellybean. Εγω το μόνο που περιμένω είναι ένα update για να διορθώσει τον ήχο από τα ηχεία του Media Edition που χάλασε μετά την αναβάθμιση, αλλά και αυτό δεν το βλέπω να έρχεται...

My devices: Mi 10T Pro, Sony Xperia Z Ultra

Αυτό που λέει παραπάνω είναι αλήθεια????? Μακάρι να μην είναι για το android το 4.1 ότι δεν θα μπεί στο ταμπλετ. Edited by dbalaba

• 3 months later...

Γειά χαρα!

Απο custom roms παίζει τίποτα καλο;

tsak8 - Χρήστος

LG G6 / LG G Pad 8,3"