Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

θα ηθελα να ρωτησω τι πρεπει να κανω για να κανω root με το toolkit 7.8.Kανω ολα τα βηματα του οδηγου μετατροπης τουdjkostas αλλαζοντας μονο την επιλογη στο 4και μετα κανω τα ιδια βηματα μεχρι και το 9.Μετα απλα στο 10 παταω root και ειμαι ok,ή χρειαζεται και κατι αλλο?Ειμαι με 4.1.1 και JROOC.

Επιλέγεις Unlock Bootloader και μετά Root...

Επιλέγεις Unlock Bootloader και μετά Root...[/quote

Τελικα εκανα root απλα στο βημα 10 που ανεφερα χθες πατησα μονο root γιατι (ξεχασα να το αναφερω)ειχα το bootloader ξεκλειδωτο.Η απορια μου ειναι εγινε σιγουρα root γιατι δεν μου σβηστηκε τιποτε.Να αναφερω ακομη οτι τελειωνοντας με το root και πηγαινοντας στο main menu ειπα να να πατησω να κλειδωσω το bootloader και τοτε μου ειπε οτι θα εχανα τα παντα ,πραγμα που δε το εκανα.Ειμαι σιγουρα οκ?1) εχει γινει root? ο φακελος super user παντως υπαρχει2)γιατι δεν εχασα τιποτε?3)πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στο φακελο super user?και 4) μια εφαρμογη για να κοπουν οι διαφημισεις(ειναι ο μονος λογος που εκανα rooot).Τελος παιδια ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και γραψτε οσο περισσοτερους οδηγους για εμας τους ασχετους.Εχω 3 εβδομαδες που διαβαζω και βλεπω βιντεακια και η διαδικασια για root δεν μου πηρε πανω απο 10 λεπτα,και μια άλλη γενικη ερωτηση που ξερω οτι ειναι off topic πως μπορω μια ιστοσελιδα να τη συμπεριλαβω ενα λινκ ?στο μηνυμα μου?:):):)

Samsung Galaxy Nexus,Note II,Note 3

αν ειχες ξεκλειδωτο bootloader, λογικα θα εγινε. δοκιμασε μια εφαρμοογη που να απαιτει root δικαιωματα για να σιγουρευτεις

Καλησπερα χρειαζομαι λιγο βοηθεια.

Δεν ενεργοποιειται το USB debugging με αποτελεσμα να μην μπορω να λειτουργησω το GN σε ADB mode.Μεχρι και χθες τουλαχιστον δουλευε κανονικα.Για την ακριβεια πατωντας την επιλογη απο Settings/Developer Options δειχνει οτι ενεργοποιειται, βγαινει το "φασολακι" στιγμιαια επανω στo notification bar και επειτα χανεται.

- Δοκιμασα διαφορες USB ports και σε αλλο υπολογιστη.Εκανε το ιδιο.

- Στον device manager των Windows φαινεται κανονικα σαν Android device/Samsung Galaxy Nexus ADB Interface.

- Flashboot mode δουλευει σωστα και εμφανιζει το σειριακο στο toolkit.

Απο τα παραπανω συμπεραινω οτι δεν ειναι θεμα driver αλλα του USB debugging που για καποιο λογο γινεται disable μονο του (?!).

H μονη "δραματικη" αλλαγη που εκανα σημερα ηταν η εγκατασταση απο το toolkit του CWM Touch.

To τηλ ειναι unlocked, rooted και με 4.1.1 stock.

Χρησιμοποιησα το galaxy nexus toolkit v7.8.0

Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη, ευχαριστω.

αν ειχες ξεκλειδωτο bootloader, λογικα θα εγινε. δοκιμασε μια εφαρμοογη που να απαιτει root δικαιωματα για να σιγουρευτεις

Kατεβασα το add free που μου ζητησε δικαιωματα superuser.Τελικα δουλευει και εξαφανιστηκαν ολες οι διαφημισεις απο τις εφαρμογες.Κατι αλλο για τις υπολοιπες ερωτησεις μου,μπορει καποιος να μου απαντησει?

Samsung Galaxy Nexus,Note II,Note 3

καλημερα σε ολους χθες δοκιμασα λιγο την cna 3.6.5 αλλα δεν μου αρεσε πολυ.... σημερα λεω να βαλω την minco http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1790532 την εχει δοκιμασει κανεις; ποιο απο ολα κατεβαζουμε γιατι λεει norway,germany,usa1,usa2 στα links του download.... αν δεν περναει επομενη επιλογη ειναι η aokp http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903492

καλημερα σε ολους χθες δοκιμασα λιγο την cna 3.6.5 αλλα δεν μου αρεσε πολυ.... σημερα λεω να βαλω την minco http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1790532 την εχει δοκιμασει κανεις; ποιο απο ολα κατεβαζουμε γιατι λεει norway,germany,usa1,usa2 στα links του download.... αν δεν περναει επομενη επιλογη ειναι η aokp http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1903492

Εγώ δοκιμάζω τώρα την BAKED maguro blackbean... έχει την ταχύτητα της rasbean και τα tweaks της CNA αλλά καμία σχέση με την αργή CNA! Στα συν ότι έχει όλες τις βασικές εφαρμογές inverted!

Όσο για μπαταρία δεν μπορώ να πω ακόμα... Τώρα μπήκα στον δεύτερο charge cycle για να δω πως θα πάει. Ο πρώτος πήγε 1d 14h και οθόνη 2h 20 min και 10% μπαταρία ακόμα!

Άμα πιάνει τις 3,5-4 ώρες οθόνης σε 15-16 ώρες λειτουργίας τότε θα είναι τέλεια!

Όλα αυτά πάντα με franco kernel πάνω...

Google Pixel 9 Pro XL

Εγώ δοκιμάζω τώρα την BAKED maguro blackbean... έχει την ταχύτητα της rasbean και τα tweaks της CNA αλλά καμία σχέση με την αργή CNA! Στα συν ότι έχει όλες τις βασικές εφαρμογές inverted!

Όσο για μπαταρία δεν μπορώ να πω ακόμα... Τώρα μπήκα στον δεύτερο charge cycle για να δω πως θα πάει. Ο πρώτος πήγε 1d 14h και οθόνη 2h 20 min και 10% μπαταρία ακόμα!

Άμα πιάνει τις 3,5-4 ώρες οθόνης σε 15-16 ώρες λειτουργίας τότε θα είναι τέλεια!

και εμενα μου φανηκε αργη η cna δεν εβαλα kernel παντως. μηπως εχεις καμια ιδεα ποιο αρχειο να κατεβασω απο την MiNCO; ειναι η μονη ρομ με προεγκατεστημενο franco kernel και διαβασα καλα λογια για την συγκεκριμενη...

Και μόλις τελείωσα το σεταρισμα στη rasbean έρχεται ο Κώστας με νέα rom....δεν θα ησυχασω ποτε μου φαίνεται....τα ίδια τραβούσα με το HD2.....για να εξιλεωθεις κωστα περιμένουμε αναφορά για διάρκεια μπαταρίας.....:p

Galaxy S6 Edge+,LG GFLEX 2,LG G2,Galaxy Note 2

Κατασκευές Αλουμινίου www.afoimitropouloi.gr

εγω πλεον δεν αλλαζω αλλη rom... aokp, γρηγορη, ακρως παραμετροποιησιμη και full screen toggle...δοκιμασα και την cyanogenmod...λιγο πιο γρηγορη αλλα πολυ πιο πισω σε θεμα παραμετροποιησης και χωρις full screen...η cna 3.5 που δοκιμασα σερνοταν...

και εμενα μου φανηκε αργη η cna δεν εβαλα kernel παντως. μηπως εχεις καμια ιδεα ποιο αρχειο να κατεβασω απο την MiNCO; ειναι η μονη ρομ με προεγκατεστημενο franco kernel και διαβασα καλα λογια για την συγκεκριμενη...

Από όσο γνωρίζω δεν έχει σχεδόν καθόλου παραμετροποίηση ή τουλάχιστον τη λιγότερη από άλλες ρομ... Επίσης είναι λίγο απαρχαιομένη αν σκεφτείς ότι πάει 1,5 μήνας πριν που είχε το τελευταίο update! Φαντάζομαι ότι κατεβάζεις τελευταίο... Οι χώρες που λέει λογικά είναι servers χωρίς να είμαι και σίγουρος!

Και μόλις τελείωσα το σεταρισμα στη rasbean έρχεται ο Κώστας με νέα rom....δεν θα ησυχασω ποτε μου φαίνεται....τα ίδια τραβούσα με το HD2.....για να εξιλεωθεις κωστα περιμένουμε αναφορά για διάρκεια μπαταρίας.....:p

hahahah... ελπίζω να εξιλεωθώ!!! Για να δούμε, αν και αυτές τις μέρες δεν την περνάω πολύ πάνω από το κινητό! Αλλά για 1,5 μέρα με 2,5- ώρες σχεδόν οθόνη πήγε καλά θα έλεγα... Δεν έπιασε τα επίπεδα της rasbean αλλά έβγαλε αξιοπρεπέστατα τη μέρα χωρίς να τραβήξει ζόρι μεγάλο.

εγω πλεον δεν αλλαζω αλλη rom... aokp, γρηγορη, ακρως παραμετροποιησιμη και full screen toggle...δοκιμασα και την cyanogenmod...λιγο πιο γρηγορη αλλα πολυ πιο πισω σε θεμα παραμετροποιησης και χωρις full screen...η cna 3.5 που δοκιμασα σερνοταν...

cyanogen πιο γρήγορη από AOKP??? χαχαχα τότε πάλι καλά που δεν δοκίμασα την aokp.... Δοκίμασα CM10 και η CNA ήταν υπερταχεία μπροστά στη CNA! H δε rasbean μπροστά και στις 2 είναι πυραυλοκίνητη!!!

Τώρα η Baked που δοκιμάζω δεν υστερεί σε τίποτα της rasbean σε ταχύτητα και σε τίποτα της CNA σε παραμετροποίηση. Ακόμα και fullscreen toggle έχει! Τώρα από μπαταρία είναι νωρίς ακόμα για να πώ...

Google Pixel 9 Pro XL

Από όσο γνωρίζω δεν έχει σχεδόν καθόλου παραμετροποίηση ή τουλάχιστον τη λιγότερη από άλλες ρομ... Επίσης είναι λίγο απαρχαιομένη αν σκεφτείς ότι πάει 1,5 μήνας πριν που είχε το τελευταίο update! Φαντάζομαι ότι κατεβάζεις τελευταίο... Οι χώρες που λέει λογικά είναι servers χωρίς να είμαι και σίγουρος!

hahahah... ελπίζω να εξιλεωθώ!!! Για να δούμε, αν και αυτές τις μέρες δεν την περνάω πολύ πάνω από το κινητό! Αλλά για 1,5 μέρα με 2,5- ώρες σχεδόν οθόνη πήγε καλά θα έλεγα... Δεν έπιασε τα επίπεδα της rasbean αλλά έβγαλε αξιοπρεπέστατα τη μέρα χωρίς να τραβήξει ζόρι μεγάλο.

cyanogen πιο γρήγορη από AOKP??? χαχαχα τότε πάλι καλά που δεν δοκίμασα την aokp.... Δοκίμασα CM10 και η CNA ήταν υπερταχεία μπροστά στη CNA! H δε rasbean μπροστά και στις 2 είναι πυραυλοκίνητη!!!

Τώρα η Baked που δοκιμάζω δεν υστερεί σε τίποτα της rasbean σε ταχύτητα και σε τίποτα της CNA σε παραμετροποίηση. Ακόμα και fullscreen toggle έχει! Τώρα από μπαταρία είναι νωρίς ακόμα για να πώ...

Custom auto backlight εχει;

λοιπον με παρεσυρες και την εγκατεστησα μαζι με franco kernel..... πρωτες εντυπωσεις αρκετα γρηγορη πολυ πιο γρηγορη απο cna... απο μπαταρια ειμαι στο 52% με 2:10 οθονη και μετα απο ολο το στησιμο του κινητου γιατι ειχα κανει πληρη φορτιση πριν την περασω.... το στησιμο περιελαμβανε 110 εφαρμογες,επαναφορα μυνηματων και αρχειου κλησεων,gps configuration και αλλα διαφορα.... μου φαινεται αρκετα καλη μιας και με στοκ επιανα με το ζορι 1:40 οθονη... εχω wifi on,gps on,data off,2g δικτυο.... αυτα προς το παρον...

Μερικες ερωτησουλες γιατι "ψαχνομαι" και καπως τα εχω μπερδεμενα στο μυαλο μου... ειμαι στη φαση να αρχισω τα παιχνιδια με ROM, kernels και λοιπες custom-ιες.Το τηλ. ειναι unlocked bootloader, rooted με στοκ 4.1 και περασμενο το CWM recovery.

*Εβαλα το CWM touch recovery απο το toolkit και απο τον ROM Manager κανοντας update μου εβαλε την "χειροκινητη" εκδοση.Ερωτηση: Μπορω να ξαναπερασω την touch? Μπορω αν ποτε το θελησω να επιστρεψω στην stock recovery?

Επισης χρειαζομαι ενα full backup.Απο οτι εχω καταλαβει το EFS backup ειναι για το ΙΜΕΙ της συσκευης, το NANDROID ειναι full backup (?) και με το Titanium backup σωζεις τις εφαρμογες σου... σωστο ή λαθος?

*Για οσους εχουν κανει backup με το toolkit (EFS και ΝANDROID) γνωριζει καποιος που τα αποθηκευει?

** Στo NANDROID αποθηκευονται SMS και ιστορικο κλησεων?

Ευχαριστω.

ΥΓ - για το USB debugging που ποσταρα νωριτερα ηταν απο το Avast και ενα permission δικο του που το ¨εκοβε".

μηπως σας φαινεται πιο γρηγορη απλα επειδη ειναι φρεσκοφορμαρισμενο το κινητο; οταν ειχα βαλει την cna πριν αρκετες βδομαδες μου φανηκε πολυ πιο γρηγορη απο την AOKP.

η λογικη λεει οτι, εφοσον εχει ολα τα features της CNA ή αλλων, δε μπορει να ειναι τοσο ελαφρια.

θα τη δοκιμασω παντως. :p

Δεν ξερω παντως εμενα η cna μου κολλουσε... παιδια εχετε βρει καποιο apk απο google earth? Απο τη στιγμη που πηρα jb εχει διαγραφει και δεν το βρισκω στο μαρκετ... κατεβασα 1-2 apk τα εγκατεστησα αλλα δεν δουλεψαν...

Δεν ξερω παντως εμενα η cna μου κολλουσε... παιδια εχετε βρει καποιο apk απο google earth? Απο τη στιγμη που πηρα jb εχει διαγραφει και δεν το βρισκω στο μαρκετ... κατεβασα 1-2 apk τα εγκατεστησα αλλα δεν δουλεψαν...

Δεν το βρίσκεις γιατι το google earth δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Εγκατέστησε το Market Unlocker (δεν υπάρχει στο Play Store, κάνε αναζήτηση στο google και θα το βρεις). Άλλαξε τις ρυθμίσεις του Play Store μέσω της εφαρμογής που κατέβασες σε Verizon(USA). Έτσι θα μπορέσεις να κατεβάσεις το google earth.

Custom auto backlight εχει;

Ναι έχει!!!

μηπως σας φαινεται πιο γρηγορη απλα επειδη ειναι φρεσκοφορμαρισμενο το κινητο; οταν ειχα βαλει την cna πριν αρκετες βδομαδες μου φανηκε πολυ πιο γρηγορη απο την AOKP.

η λογικη λεει οτι, εφοσον εχει ολα τα features της CNA ή αλλων, δε μπορει να ειναι τοσο ελαφρια.

θα τη δοκιμασω παντως. :p

Είμαι στη δεύτερη μέρα και συνεχίζει να μου φαίνεται γρήγορη! Σφαίρα... Και το καταλαβαίνεις αυτό ειδικά στον LMT που τώρα έχει σχεδόν άμεση απόκριση ενώ στη CNA καθυστερούσε αισθητά θα έλεγα. Μέχρι και microlag μου εμφάνιζε! Τώρα από μπαταρία μου δίνει μία παρόμοια αίσθηση με την rasbean. Όχι τόσο πολύ αλλά μακράν καλύτερη της CNA!

Θα δείξουν όλα όμως μετά την μία εβδομάδα να φορτώσει λίγο το σύστημα και θα δούμε....

Google Pixel 9 Pro XL

Ναι έχει!!!

Είμαι στη δεύτερη μέρα και συνεχίζει να μου φαίνεται γρήγορη! Σφαίρα... Και το καταλαβαίνεις αυτό ειδικά στον LMT που τώρα έχει σχεδόν άμεση απόκριση ενώ στη CNA καθυστερούσε αισθητά θα έλεγα. Μέχρι και microlag μου εμφάνιζε! Τώρα από μπαταρία μου δίνει μία παρόμοια αίσθηση με την rasbean. Όχι τόσο πολύ αλλά μακράν καλύτερη της CNA!

Θα δείξουν όλα όμως μετά την μία εβδομάδα να φορτώσει λίγο το σύστημα και θα δούμε....

ευχαριστω! μολις φορτισα και κανω fresh install...

edit: το κακο με τα black apps ειναι στο screenshot..

επισης δεν εχει force 3G mode στα toggles που βοηθαει πολυ σε καταναλωση και ταχυτητα οταν εχεις απλα σημα σε 3G..(τα εχω δοκιμασει και τα δυο και με βολευε η λειτουργια της CM που εβαζε μονο 3G και οχι preferred)

Edited by nikoskat

ευχαριστω! μολις φορτισα και κανω fresh install...

edit: το κακο με τα black apps ειναι στο screenshot..

επισης δεν εχει force 3G mode στα toggles που βοηθαει πολυ σε καταναλωση και ταχυτητα οταν εχεις απλα σημα σε 3G..(τα εχω δοκιμασει και τα δυο και με βολευε η λειτουργια της CM που εβαζε μονο 3G και οχι preferred)

Δεν με νοιάζουν τα updates άμα είναι να έχω inverted... Εξάλλου αν παρακολουθείς τον τυπά που τα φτιάχνει ανεβάζει συχνά τα updates!

Έχει μόνο 3G mode όπως όλα τα CM Power toggles! Δες καλύτερα στις ρυθμίσεις!

Google Pixel 9 Pro XL

Δεν το βρίσκεις γιατι το google earth δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Εγκατέστησε το Market Unlocker (δεν υπάρχει στο Play Store, κάνε αναζήτηση στο google και θα το βρεις). Άλλαξε τις ρυθμίσεις του Play Store μέσω της εφαρμογής που κατέβασες σε Verizon(USA). Έτσι θα μπορέσεις να κατεβάσεις το google earth.

Μπορείς επίσης να το εγκαταστήσεις απευθείας από αυτό το λινκ :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.earth&hl=el

Δεν με νοιάζουν τα updates άμα είναι να έχω inverted... Εξάλλου αν παρακολουθείς τον τυπά που τα φτιάχνει ανεβάζει συχνά τα updates!

Έχει μόνο 3G mode όπως όλα τα CM Power toggles! Δες καλύτερα στις ρυθμίσεις!

Σε ποια ρυθμιση ειναι; τα aokp toggles μεχρι την τελευταια φορα που τα αφησα δεν ειχαν, δουλευαν διαφορετικα απο τα cm.. επισης αν πας *#*#4636#*#* λεει οτι ειναι wcdma preferred και οχι only.

Σε ποια ρυθμιση ειναι; τα aokp toggles μεχρι την τελευταια φορα που τα αφησα δεν ειχαν, δουλευαν διαφορετικα απο τα cm.. επισης αν πας *#*#4636#*#* λεει οτι ειναι wcdma preferred και οχι only.

Cm Power toggles!!! Επιλογή τι θα κάνει το toggle 2G/3G... Ε εκεί έχεις 3 επιλογές( 2G/2G+3G , 2G/3G(αυτή θές) , 2G/3G/2G+3G(και αυτή σου κάνει όταν θα επιλέγεις το 3G))

Με την baked maguro ξέρει κανείς αν μπορώ να εγκαταστήσω gapps απο άλλη rom; Δεν μου αρέσουν τα inverted gapps...

Θεωρητικά ναι! Αλλά γιατί να το κάνεις αυτό? Πρώτα από όλα μειώνεις την κατανάλωση σου με inverted στην amoled!

Τώρα από ομορφιά όλα είναι υποκειμενικά αλλά θεωρώ ότι αν γινόταν να έχω όλες τις εφαρμογές σε μαύρο λευκό θα ήταν τέλεια!!!

Google Pixel 9 Pro XL