eirhnh_k Δημοσιεύτηκε November 28, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 28, 2011 (edited) καλησπερα! εχω ενα desktop acer που ανηκει στην κατηγορια emachines. Συγκεκριμενα το μοντελο EL1832. Σημερα, εμφανισε την εξης συμπεριφορα: εκκινει το μηχανημα, ακουω τους διαφορρους κλασσικους ηχους των windows, ακουω ακομα και το startup sound, αλλα η οθονη δε δειχνει τιποτα απολυτως.. Συγκεκριμενα γραφει "no signal". Nα σημειωσω πως η ιδια οθονη συνδεδεμενη σε αλλο πυργο, λειτουργει κανονικα. Επομενως μαλλον αποκλειω το θεμα οθονης. Κατι ακομα αξιοσημειωτο, η οθονη, στον πυργο δεν συνδεεται με τον κλασσικο τροπο. Παροτι υπαρχει η αντιστοιχη θυρα οθονης η "κλασσικη", αυτο χρησιμοποιει εναν adapter DVI πανω στον οποιο συνδεεται η οθονη.. Τι ενδεχεται να φταιει? Edited November 28, 2011 by eirhnh_k Παράθεση Once you get a Mac, you never go back... Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on. www.macspot.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akis8607 Δημ. November 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 στην καλυτερη περιπτωση να εχει χαλασει ο ανταπτορας και στην χειροτερη η καρτα γραφικων. δυστηχως σε βλεπω για αγορα καρτας γραφικων... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eirhnh_k Δημ. November 28, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 στην καλυτερη περιπτωση να εχει χαλασει ο ανταπτορας και στην χειροτερη η καρτα γραφικων. δυστηχως σε βλεπω για αγορα καρτας γραφικων... κι εγω κατι τετοιο σκεφτηκα.. το μηχανημα ειναι εκτος εγγυησης. φανταζομαι μπορω να το κανω εγω αγοραζοντας ανταλλακτικα ετσι? Παράθεση Once you get a Mac, you never go back... Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on. www.macspot.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. November 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 Η καρτα γραφικων εχει και DVI θυρα και VGA? Αν ναι δοκιμασε να συνδεσεις την οθονη στην θυρα VGA. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eirhnh_k Δημ. November 28, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 (edited) Εδω εχει μια ιδιοτροπια. Η θυρα vga και η θυρα dvi δε βρισκονται στο ιδιο "υψος". Απεχουν περιπου 20cm. Πραγμα που μου επιτρεπει να συμπερανω πως η καρτα γραφικων εχει μονο dvi και η vga ειναι "διακοσμητικη". Φυσικα συνεδεσα την οθονη στην vga και παιρνω το μηνυμα "no signal". Edited November 28, 2011 by eirhnh_k Παράθεση Once you get a Mac, you never go back... Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on. www.macspot.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. November 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 Αν vga με dvi απεχουν 20cm ή τελος παντων δεν ειναι διπλα σημαινει οτι η θυρα VGA ειναι για την onboard καρτα γραφικων και η DVI για καποια προσθετη. Τιποτα δεν ειναι "διακοσμητικο" στους υπολογιστες πλην των αυτοκολλητων που κολλανε πανω. :) Για να μην παιρνεις σημα ουτε στην VGA (την onboard) ακουγεται καπως φυσιολογικο μιας και θα ειναι ρυθμισμενο απο το BIOS να δουλευει με την αλλη καρτα. Στην συγκεκριμενη περιπτωση θα μπορουσες να βγαλεις απο το συστημα σου την καρτα γραφικων μιας και δεν εχεις εικονα στην οθονη και να αφησεις να boot-αρει με την onboard. Ολα αυτα για να βεβαιωθεις οτι φταει η καρτα σου. Το καλωδιο ειπες το δοκιμασες οτι παιζει σωστα? Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eirhnh_k Δημ. November 28, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 Αχα! Τελεια ιδεα! Επομενως αν ανοιξω τον πυργο, κι αφαιρεσω τη dvi θα "αναγκασω" το bios να αναγνωρισει την vga? διοτι τωρα χωρις οθονη, σαφως δεν μπορω να πειραξω καποια επιλογη στο BIOS. :( Ναι σαφως το καλωδιο της οθονης ειναι ενταξει. Τη συνεδεσα σε αλλο πυργο και λειτουργει μια χαρα. Συγγνωμη για τις τοσο ασχετες ερωτησεις αλλα τωρα ξεκινω δειλα δειλα ν ασχολουμαι με το hw ενεργα. :( Παράθεση Once you get a Mac, you never go back... Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on. www.macspot.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. November 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 Ρήνη, ρηνιω ρινακι, ψησου για κανα λαπτοπακι! :p Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. November 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 Στην περιπτωση σου θα εκανα και reset το BIOS (βγαλε μπαταρια ή αλλαξε το jumper) για να ειμαι σιγουρος. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eirhnh_k Δημ. November 28, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 Βασιλη δεν ειναι δικο μου! Χρεη τεχνικου εκτελω γιατι στους στραβους, βασιλευει ο μονοφθαλμος. Εγω δεν ειμαι καν μονοφθαλμη 9/10 απωλεια εχω απο το "καλο" ματι, αλλα απο τους γονεις μου, που δικο τους ειναι το desktop, τα παω καλυτερα. :( Εγω εχω macbook pro.. Και τωρα; Πως κανω reset το BIOS σε desktop η δολια; :( Παράθεση Once you get a Mac, you never go back... Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on. www.macspot.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. November 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 Ειπαμε βγαλε τη μπαταρια για 5-10 δευτερολεπτα πατα το κουμπι να ανοιξει, κλειστο και ξαναβλτη. Ξανανοιξε το. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eirhnh_k Δημ. November 28, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2011 Αα! Την εσωτερικη μπαταριουλα εννοεις! Συγγνωμη αλλα δεν ξερω τις εξειδικευμενες ορολογιες. Θα τον ανοιξω αυριο ενω τον εχω βγαλει απο το ρευμα, κι ο θεος βοηθος. Θα κανω αυτα που μου ειπες κι ελπιζω να δουλεψει. :( Ευχαριστω πολυ μενω υποχρεη.. Παράθεση Once you get a Mac, you never go back... Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on. www.macspot.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts