Jump to content

[Modding] Huawei U8800 IDEOS X5 Pro

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

@ kalodiakias

Το ποστ που εβαλες ειναι για upgrade σε ics ... :confused:

Τι εννοεις εβαλες τη 2.3 ???

Εβαλες ics και μετα κατεβηκες σε 2.3 ???

Αν δεν εχεις κατεβει σε 2.3 και φλασαρεις ρομ για 2.3 τοτε και ιντερνετ δεν εχεις και αλλα προβληματα θα'χεις ..

Βοηθα λιγο να καταλαβουμε τι ακριβως παιζει ..

Edited by gkalen

• Απαντήσεις 11,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• Pikachukaki

1342

• akalos

1502

• gkalen

2252

• tzivas31

755

Top Posters In This Topic

καλησπέρα

Μπορεί να μου πει κάποιος που θα βρω τις οδηγίες για root σε official 2.3.5

Ευχαριστώ

Δες το πρωτο post.

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παραθεση απο gkalen

Θα προτεινα να μην αλλαζεις scheduler , αστο στο bfq , μονο ταχυτητα αλλαζε.

Και μου φαινεται πολυ το 1516 , αστο στο 1400

Εγω ποτε δεν ειχα τα προβληματα που λες παντως , βεβαια δεν εχω αλλαξει ποτε scheduler.

Ok. Τα εβαλα ετσι οπως ειπε. Σκεφτεσαι να κανεις αλλο update gia ti miui? Αν ναι σε ποσο καιρο?

Lineage os 15.1

Νίκος...

Έβαλα και εγώ πριν μερικές μέρες τη MIUIgrandfinale του gkalen και μου κάνει το εξής:

Αν πατήσω το πλήκτρο μενού και το vol- για να βγάλω screenshot, ενώ κάνει κλικ και ''αναβοσβήνει'' σαν φώτο ...

δεν αποθηκεύεται η φωτο πουθενά....

ο φάκελος MIUI/screen_cap υπάρχει στην κάρτα άδειος....

Μήπως τα σώζει αλλού;

Στην προηγούμενη MIUI εβγαζε κανονικά...

Έβαλα και εγώ πριν μερικές μέρες τη MIUIgrandfinale του gkalen και μου κάνει το εξής:

Αν πατήσω το πλήκτρο μενού και το vol- για να βγάλω screenshot, ενώ κάνει κλικ και ''αναβοσβήνει'' σαν φώτο ...

Μήπως τα σώζει αλλού;

Τωρα που το ειπες αυτο πιγα κοιταξα και εγω και σημβαινει το ιδιο και σε εμενα! Σε πιο παλιο update εβγαζε και σε εμενα.

Lineage os 15.1

Νίκος...

Μήπως τα σώζει αλλού;

Σκεφτεσαι να κανεις αλλο update gia ti miui? Αν ναι σε ποσο καιρο?

Ναι θα φτιαξω κι αλλο Miui rom.

Γιατι αυτο που εχετε τωρα, δεν δουλευουν τα screenshot.

Περασαν αρκετες μερες μεχρι να το παρει χαμπαρι ο mixanikos πρωτος ,τελικα.

Το'χω παρει χαμπαρι απο χθες και παιδευομαι ..

Το περιεργο ειναι οτι το προβλημα ειναι στο updater script, οταν αλλαζω το script και φλασαρω το ρομ τοτε δουλευουν ολα κανονικα.

Οταν βαζω το νεο updater script δεν δουλευουν τα screenshot .. :confused:

Θα τρελαθω δηλαδη , χαχα...

Δεν γινονται αυτα, μονο το updater script αλλαξα και εβαλα το παλιο και δουλευουν τα screenshot κανονικα.

Τωρα καθομαι λιγο να το ξανατσεκαρω μηπως βρω το λαθος , αλλιως θ'ανεβει το ρομ με το παλιο updater script και η εγκατασταση θα γινεται παλι με τα γνωστα διπλα wipes.

Για να δουμε τι θα δουμε, πανω που ελεγα οτι τελειωσαμε με τη miui .

Επισης καταφερα να βαλω το spirit fm μεσα στο ρομ και δουλευει , ο flash player ομως συνεχιζει να μη δουλευει ( μονο εγκατασταση μετα το φλασαρισμα )... θα τα τσεκαρω ολα και θ'ανεβασω μολις το ετοιμασω.

Edited by gkalen

@gkalen

Δεν ξερω αν το κανει μονο σε εμενα, αλλα μερικες φορες και ενω εχω ενεργοποιημενα τα data, αν ανοιξω wifi τρωει επανεκκινηση το τηλεφωνο. Το εχω κανει καμια 20αρια φορες αυτο και εκανε 2-3 φορες μονο επανεκκινηση.

Παντως μαζι με τα fixes που κανεις στη ρομ, θα το εκτιμουσα αν προσθετες και το play store :)

LG L3 E400 - Huawei u8800pro - Sony Xperia P - LG Nexus 4 E960

Παιδια, μεταξυ του GPS δεκτη (hardware) και της οποιασδηποτε εφαρμογης πλοηγησης, με ποιό τροπο παρεμβαλεται το software,firmware της εκάσοστε εταιριας και με ποια αρχεια; Καποιοι drivers, gps.conf, κτλ.... (Δε θελω να μου πειτε συγκεκριμενα αλλα αν ειναι πολλα ή λιγα).

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε παιδιά αυτό το έχει δει κανείς;

U8800PRO 4.4.2 CM11 ROM

http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fbbs.rom.baidu.com%2Fthread-122514-1-1.html

απο οτι κατάλαβα παίζει...

@gkalen

για να φτιαξεις το screenshot θες αυτη τη γραμμη στο updater-script

set_perm(1000, 1003, 02755, "/system/bin/screenshot");

και προφανως το αντιστοιχο screenshot binary στο φακελο bin

hope this works! :)

@gkalen

Δεν ξερω αν το κανει μονο σε εμενα, αλλα μερικες φορες και ενω εχω ενεργοποιημενα τα data, αν ανοιξω wifi τρωει επανεκκινηση το τηλεφωνο. Το εχω κανει καμια 20αρια φορες αυτο και εκανε 2-3 φορες μονο επανεκκινηση.

Παντως μαζι με τα fixes που κανεις στη ρομ, θα το εκτιμουσα αν προσθετες και το play store :)

Ξεχαστε ολα σας τα προβληματα, δεν θα εχετε reboot ποτε ξανα στη Miui, ολα φτιαχτηκαν επιτελους, ανοιξτε wifi, ανοιξτε 3g , κανετε reboot τη συσκευη με wifi ανοιχτο , διωξτε τα notification με swipe χωρις να κρασαρει το systemui , ολα πλεον θα δουλευουν τζαμι.

Αργα το βραδυ θ'ανεβασω το νεο ρομ , συν spirit fm μεσα στο ρομ ( απλα δεν ξερω που να το βαλω, στο system/app, η στο data/app...:p ) ... θ'αποφασισω μεχρι το βραδυ και τα λεμε.

Ερχεται λοιπον Η απολυτη Μiui για το u8800pro, επιτελους χωρις κανενα προβλημα και με ραδιοφωνο ( spirit ).

Το Playstore μεσα ειναι ... :confused: :p

Ειναι με αλλο εικονιδιο ( ειναι ενα μωβ ) , διαβασε απο κατω τις εφαρμογες, θα το δεις στη δεξια οθονη σου , στη δευτερη γραμμη , πρωτο αριστερα ... :p

This is Miui

@gkalen

για να φτιαξεις το screenshot θες αυτη τη γραμμη στο updater-script

set_perm(1000, 1003, 02755, "/system/bin/screenshot");

και προφανως το αντιστοιχο screenshot binary στο φακελο bin

hope this works! :)

Thanks moihack, ολα ειναι κομπλε απο χθες , ηθελε κι αλλες γραμμες το updater script εκτος αυτη του screenshot , τα'φτιαξα ολα το βραδυ και μεχρι στιγμης ολα ρολοι.

Τελικα μεγαλη δουλεια το updater script, χθες διαβαζα ολη μερα για updater scripts και νομιζω πλεον οτι το'φτιαξα τζιτζι ...:D

Edited by gkalen

Ναι θα φτιαξω κι αλλο Miui rom.

Γιατι αυτο που εχετε τωρα, δεν δουλευουν τα screenshot.

Περασαν αρκετες μερες μεχρι να το παρει χαμπαρι ο mixanikos πρωτος ,τελικα.

Το'χω παρει χαμπαρι απο χθες και παιδευομαι ..

Το περιεργο ειναι οτι το προβλημα ειναι στο updater script, οταν αλλαζω το script και φλασαρω το ρομ τοτε δουλευουν ολα κανονικα.

Οταν βαζω το νεο updater script δεν δουλευουν τα screenshot .. :confused:

Θα τρελαθω δηλαδη , χαχα...

Δεν γινονται αυτα, μονο το updater script αλλαξα και εβαλα το παλιο και δουλευουν τα screenshot κανονικα.

Τωρα καθομαι λιγο να το ξανατσεκαρω μηπως βρω το λαθος , αλλιως θ'ανεβει το ρομ με το παλιο updater script και η εγκατασταση θα γινεται παλι με τα γνωστα διπλα wipes.

Για να δουμε τι θα δουμε, πανω που ελεγα οτι τελειωσαμε με τη miui .

Επισης καταφερα να βαλω το spirit fm μεσα στο ρομ και δουλευει , ο flash player ομως συνεχιζει να μη δουλευει ( μονο εγκατασταση μετα το φλασαρισμα )... θα τα τσεκαρω ολα και θ'ανεβασω μολις το ετοιμασω.

Ok gkalen μην σκας θα βρεις το προβλημα! :)

Θελω να σε ρωτησω και κατι αλλο.

Γινεται το update που θα φτιαξεις να το περασω χωρις να κατεβω official και μετα να ανεβω στην custom???

Lineage os 15.1

Νίκος...

Ok gkalen μην σκας θα βρεις το προβλημα! :)

Θελω να σε ρωτησω και κατι αλλο.

Γινεται το update που θα φτιαξεις να το περασω χωρις να κατεβω official και μετα να ανεβω στην custom???

Παλικαρι τι φορας τωρα? αν φορας μια οποιαδηποτε gingerbread rom οπως kalo,cm7,miui,cyanmobile απλως ακολουθεις τις οδηγιες που χρειαζεται να φλασαρεις την rom μεσω recovery και τιποτα αλλο. Αν εισαι σε οποιαδηποτε 2.2 rom θα πρεπει να κανεις update πρωτα σε καποια 2.3 official μετα να περασεις το recovery 5.0.27 και μετα να φλασαρεις ακολουθωντας πιστα τις οδηγιες του γκαλεν το ιδιο και αν εισαι se καποια ics θα πρεπει να κατεβεις σε official 2.3 και ουτω καθεξης για να κατσει σωστα η ρομ. Μπορεις να την φλασαρεις και απο 2.2 ή ics κατευθειαν αλλα να εισαι σιγουρος κατι δεν θα δουλευει καλα ειτε αυτο ειναι οι κλησεις, ο ήχος, η καμερα, το wifi ή bluetooth ή και ολα μαζι. Οποτε πρεπει αμα θες να τη φλασαρεις κανονικα να εισαι σε 2.3 official ή custom.

Παλικαρι τι φορας τωρα? αν φορας μια οποιαδηποτε gingerbread rom οπως kalo,cm7,miui,cyanmobile απλως ακολουθεις τις οδηγιες που χρειαζεται να φλασαρεις την rom μεσω recovery και τιποτα αλλο. Αν εισαι σε οποιαδηποτε 2.2 rom θα πρεπει να κανεις update πρωτα σε καποια 2.3 official μετα να περασεις το recovery 5.0.27 και μετα να φλασαρεις ακολουθωντας πιστα τις οδηγιες του γκαλεν το ιδιο και αν εισαι se καποια ics θα πρεπει να κατεβεις σε official 2.3 και ουτω καθεξης για να κατσει σωστα η ρομ. Μπορεις να την φλασαρεις και απο 2.2 ή ics κατευθειαν αλλα να εισαι σιγουρος κατι δεν θα δουλευει καλα ειτε αυτο ειναι οι κλησεις, ο ήχος, η καμερα, το wifi ή bluetooth ή και ολα μαζι. Οποτε πρεπει αμα θες να τη φλασαρεις κανονικα να εισαι σε 2.3 official ή custom.

Miui grand final φοραω.

Ενταξει καταλαβα.Απλα δεν ηξερα αν μπορω να φλασαρω καυτευθειαν απο αυτην που ειμαι την καινουρια που θα δημοσιευσει ο gkalen το βραδυ.

Παντως αφου γινεται τελεια!

Lineage os 15.1

Νίκος...

Το Playstore μεσα ειναι ... :confused: :p

Ειναι με αλλο εικονιδιο ( ειναι ενα μωβ ) , διαβασε απο κατω τις εφαρμογες, θα το δεις στη δεξια οθονη σου , στη δευτερη γραμμη , πρωτο αριστερα ... :p

This is Miui

Καλα το καταλαβα οτι εκανα βλακεια :p

Οταν τη φλασαρα, φλασαρα και gapps μετα (gapps-gb-20110828-signed) :lol:

Miui grand final φοραω.

Ενταξει καταλαβα.Απλα δεν ηξερα αν μπορω να φλασαρω καυτευθειαν απο αυτην που ειμαι την καινουρια που θα δημοσιευσει ο gkalen το βραδυ.

Παντως αφου γινεται τελεια!

Λογικα αφου ειναι η ιδια ρομ με fixes, θα περναει και απο πανω. Μονο wipe cache και dalvik θα θελει πιστευω

Edited by jjonny
LG L3 E400 - Huawei u8800pro - Sony Xperia P - LG Nexus 4 E960

Λογικα αφου ειναι η ιδια ρομ με fixes, θα περναει και απο πανω. Μονο wipe cache και dalvik θα θελει πιστευω

Ok.Εγω για καλο και για κακο θα κανω την διαδικασια με τα διπλα wipes.

Lineage os 15.1

Νίκος...

Για MIUI:

Υπάρχει τρόπος με διπλό tap στη lockscreen να βγαίνει ο default music player που έχω ορίσει και όχι αυτός της MIUI;

Υπάρχει εύκολος χειροκίνητος τρόπος να αλλάξω τη lockscreen, και από τις επιλογές τηλέφωνο, μηνύματα κια ξεκλείδωμα ,

να έχω και φωτογραφική και πχ mail;

Γιατί μου άρεσαν τα θέματα με τις 4 επιλογές όπως το ...... πως διαβάζεται αυτό χαχα....

πράσινο στην 8η σειρά στα online θέματα (που έχει και έγχρωμα εικονίδια στο μενού)

ή απλά βάζω ένα άλλο θέμα;

Για MIUI:

Υπάρχει τρόπος με διπλό tap στη lockscreen να βγαίνει ο default music player που έχω ορίσει και όχι αυτός της MIUI;

Υπάρχει εύκολος χειροκίνητος τρόπος να αλλάξω τη lockscreen, και από τις επιλογές τηλέφωνο, μηνύματα κια ξεκλείδωμα ,

να έχω και φωτογραφική και πχ mail;

Γιατί μου άρεσαν τα θέματα με τις 4 επιλογές όπως το ...... πως διαβάζεται αυτό χαχα....

πράσινο στην 8η σειρά στα online θέματα (που έχει και έγχρωμα εικονίδια στο μενού)

ή απλά βάζω ένα άλλο θέμα;

Για το πρωτο δεν ξερω, ισως αν σβησεις τον miui player ...

Για το δευτερο μπορεις να κατεβασεις οποιο θεμα θελεις και να επιλεξεις μονο το "κλειδωμενη οθονη" για ν'αλλαξει μονο το στυλ κλειδωματος ... με τη miui μπορεις να επιλεξεις οποιο κομματι του θεματος θες , αντι για ολοκληρο το θεμα.

QUOTE=gkalen;5147152]Για το πρωτο δεν ξερω, ισως αν σβησεις τον miui player ...

Για το δευτερο μπορεις να κατεβασεις οποιο θεμα θελεις και να επιλεξεις μονο το "κλειδωμενη οθονη" για ν'αλλαξει μονο το στυλ κλειδωματος ... με τη miui μπορεις να επιλεξεις οποιο κομματι του θεματος θες , αντι για ολοκληρο το θεμα.

Ευχαριστώ gkalen, το είχα δει αυτό με τα κομμάτια (είχα επιλέξει από το θέμα miSense,τη lockscreen με 4 επιλογές και το κουρτινάκι με έγχρωμα εικονίδια) .... αλλά ήθελα να διαλέξω τις πρόσθετες εφαρμογές, χωρίς να πειράξω το στυλ, διαφάνειες, εικονίδια εφαρμογών κτλ που έχεις στο δικό σου και το κρατάω.

Μήπως στη νέα finaleII θα βάλεις και φωτογραφική κλπ στην κλειδώματος; ...

γιατί για theming κάτι έψαξα αλλά λένε κάτι για apk/tool manager, compile κλπ ... και δεν τα ξέρω και μάλλον το βλέπω χλωμό ......

Άσχετο : Με το μενού και το vol+ σ'εμένα ανεβαίνει η φωτεινότητα, το κάνει και σε άλλον;

Edited by mixanikosgr

QUOTE=gkalen;5147152]Για το πρωτο δεν ξερω, ισως αν σβησεις τον miui player ...

Ευχαριστώ gkalen, το είχα δει αυτό με τα κομμάτια (είχα επιλέξει από το θέμα miSense,τη lockscreen με 4 επιλογές και το κουρτινάκι με έγχρωμα εικονίδια) .... αλλά ήθελα να διαλέξω τις πρόσθετες εφαρμογές, χωρίς να πειράξω το στυλ, διαφάνειες, εικονίδια εφαρμογών κτλ που έχεις στο δικό σου και το κρατάω.

γιατί για theming κάτι έψαξα αλλά λένε κάτι για apk/tool manager, compile κλπ ... και δεν τα ξέρω και μάλλον το βλέπω χλωμό ......

Άσχετο : Με το μενού και το vol+ σ'εμένα ανεβαίνει η φωτεινότητα, το κάνει και σε άλλον;

Αυτο με το vol+ και το μενου το κανει και σε εμενα επισης αν παιζει ο music player και παω να ανοιξω spirit παγωνει η οθονη και τρωει reboot! Δεν ξερω συμβαινει και σε κανεναν αλλον?

Lineage os 15.1

Νίκος...

αλλά ήθελα να διαλέξω τις πρόσθετες εφαρμογές

Τι εννοεις να διαλεξεις τις προσθετες εφαρμογες? ??

Οχι δεν θα βαλω, μπορειτε να την αλλαξετε ευκολα με οποια lockscreen θελετε ... μπορω ομως ν'ανεβασω καποιο θεμα με την lockscreen που θελεις.

Τωρα πια δεν θα το κανει αυτο με τη φωτεινοτητα, οπως και πολλα ακομα δεν θα κανει.

Αυτο με το vol+ και το μενου το κανει και σε εμενα επισης αν παιζει ο music player και παω να ανοιξω spirit παγωνει η οθονη και τρωει reboot! Δεν ξερω συμβαινει και σε κανεναν αλλον?

Ουτε τη φωτεινοτητα ουτε το αλλο προβλημα θα'χεις ... τωρα πια θ'ανοιγεις το ραδιο οταν εχεις ανοιχτο τον player και απλα θα σταματαει ο music player και θ'αρχιζει το ραδιο .

Και οταν εισαι σε gb baseband δεν βαζεις official, μια φορα τη βαζεις και τερμα, μετα φλασαρεις οποιο ρομ θες κατευθειαν πανω απ'το προηγουμενο ( στο ειπαν ηδη και τα παιδια ).

Ξεχαστε ολα τα προβληματα που εχετε αναφερει τωρα η παλιοτερα, Ερχεται η ΠΙΟ αψογη ΜΙUI που βγηκε για το u8800pro .. ολα λυθηκαν, θα παθει πλακα οποιος τη βαλει ( οι παλιοτεροι ειδικα που ξερανε τα προβληματα της miui θα παθουν πλακα με την τελειοτητα της νεας miui ).

Ελπιζω σημερα να προλαβω να τ'ανεβασω, αλλαζα μερικα αρχεια για το gps χθες και εβαλα και sony ericson sound enhancement mod απο zero infinity ( να μου πειτε και πως βλεπετε τον ηχο πλεον ) , και ηθελα να το δοκιμασω σημερα ... ολα ρολοι πλεον , το πεταω στη κουζινα το βραδυ και βγαινει φρεσκομαγειρεμενο και ετοιμο για ανεβασμα.

Αυτο το ρομ θα βγει και στο xda και σε 2-3 εναλλακτικες εκδοσεις για ολα τα γουστα.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ........ :p:D:cool:

Edited by gkalen

Σε μιαμιση ωρα θα'μαι σπιτι, θελω και μιση ωρα να το βγαλω απο το "φουρνο" ( cygwin kitchen ) , για να'ναι και φρεσκο ... :p

Και μετα ανεβαζω, οι βραδινοι θα το φορεσουν , οι πρωινοι θα το βρουν ετοιμο στο πιατο το πρωι...:p

Ολα τελεια πανε , δεν υπαρχουν reboot για κανενα λογο και ολα τα προηγουμενα προβληματα που αναφερατε δεν υπαρχουν πλεον.

Γυαλιστε καρτες και cwm recovery κυριοι ... :p