enigma84 Δημ. July 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2015 Επειδή κάπου σε έχασα...Η πορεία ως φαντάρου είναι ως εξής σε γενικές γραμμές. Πρώτα πας στο Κέντρο όπου γίνεται η ορκωμοσία στην ουσία και μετά σε στέλνουν στην μονάδα. Στο κέντρο το περισσότερο που μπορείς να κάτσεις άντε να ναι 1,5μήνας αν πάρεις και ειδικότητα εκεί. Έπειτα πας σε μια μονάδα όπου είτε απολύεσαι από εκεί είτε μπορεί να έχεις και δεύτερη μετάθεση/απόσπαση. Εκεί κάθεσαι το υπόλοιπο της θητείας σου. Αυτό είναι το πιο απλό σενάριο χωρίς μετατάξεις κοκ... Επίσης την μονάδα που θα πας την μαθαίνεις στο Κέντρο αφού ορκιστείς και οι μονάδες σχετίζονται με τα Κέντρα όπως είναι λογικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thpo Δημ. July 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2015 απο παραπάνω σχόλιο που διάβασα είναι ότι αν εισαι στο ΣΕΠ θα παραμεινεις εκει για ολη τη θητεια σου. Ξέρεις αν ισχύει γενικά αυτό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2015 απο παραπάνω σχόλιο που διάβασα είναι ότι αν εισαι στο ΣΕΠ θα παραμεινεις εκει για ολη τη θητεια σου. Ξέρεις αν ισχύει γενικά αυτό; Έχω τελειώσει καιρό από στρατό και ήδη έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Αν θες συγκεκριμένα για ΣΕΠ, ρώτα το παιδί που το ισχυρίζεται. Ο τωρινός υπουργός Άμυνας έχει ήδη ακυρώσει πόσες βυσματικές μεταθέσεις και στέλνει κόσμο στην παραμυθώριο από ότι έχει ακουστεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thpo Δημ. July 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2015 το πρόβλημα μου δεν είναι η μετάθεση δηλαδή που θα με στείλουν αλλα να παραμείνω στο συγκεκριμένο σώμα (σε όποια περιοχή υπάρχει το σώμα αυτό) διότι απο ότι καταλαβα είναι κατι ξεχωριστό απο τον υπόλοιπο στρατο ξηράς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2015 το πρόβλημα μου δεν είναι η μετάθεση δηλαδή που θα με στείλουν αλλα να παραμείνω στο συγκεκριμένο σώμα (σε όποια περιοχή υπάρχει το σώμα αυτό) διότι απο ότι καταλαβα είναι κατι ξεχωριστό απο τον υπόλοιπο στρατο ξηράς. Ότι κάνουν και οι άλλοι θα κάνεις. Εκτός και αν είσαι τυχερός και σου κάτσει καμία καλή. Για παράδειγμα υποτίθεται ότι οι οδηγοί ήταν μια καλή ειδικότητα. Αν πας σε μονάδα με πολλούς οδηγούς τότε @@ μάντολες. Αν δεν έχεις βύσμα μην περιμένεις ότι θα σαι αραχτός και Light και δεν θα κάνεις υπηρεσίες κοκ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thpo Δημ. July 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2015 Ίσα ισα που θα ήθελα να μην κάθομαι. Να κάνω υπηρεσίες και οτιδήποτε αλλο που χρειάζονται. Αυτό που θέλω είναι να κάνω κάτι χρήσιμο στο στρατό με βάση το πτυχίο που έχω . Ούτε αραχτός θέλω να είμαι ουτε να κάθομαι ,δηλαδή αυτους τους 9 μήνες να κάνω κάτι ουσιαστικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2015 Ίσα ισα που θα ήθελα να μην κάθομαι. Να κάνω υπηρεσίες και οτιδήποτε αλλο που χρειάζονται. Αυτό που θέλω είναι να κάνω κάτι χρήσιμο στο στρατό με βάση το πτυχίο που έχω . Ούτε αραχτός θέλω να είμαι ουτε να κάθομαι ,δηλαδή αυτους τους 9 μήνες να κάνω κάτι ουσιαστικό. Δεν είναι έτσι ο στρατός, δυστυχώς. Τα ίδια έλεγα και εγώ πριν μπω. Ο στρατός είναι 9 μήνες που απλά θα κάνεις υπομονή για να περάσουν γιατί θα κάνεις πράγματα που δε θα έχουν καμία σχέση με το αντικείμενό σου, τις γνώσεις και τις ικανότητές σου. Μακάρι ο στρατός κάποτε να αξιοποιούσε καταλληλα τους φαντάρους του ανάλογα με τα προσόντα τους, αλλά για την ώρα δεν είναι έτσι. Πάντως, για να μην τα λέμε όλα μαύρα και αγχώνεσαι, ο στρατός δεν έχει καμία σχέση με το στρατό που πήγαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Και φίλους θα κάνεις και ωραία θα περάσεις και θα το θυμάσαι μετά ως τις τελευταίες μεγάλες "διακοπές" της ζωής σου. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thpo Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 (edited) Ότι κάνουν και οι άλλοι θα κάνεις. Εκτός και αν είσαι τυχερός και σου κάτσει καμία καλή. Για παράδειγμα υποτίθεται ότι οι οδηγοί ήταν μια καλή ειδικότητα. Αν πας σε μονάδα με πολλούς οδηγούς τότε @@ μάντολες. Αν δεν έχεις βύσμα μην περιμένεις ότι θα σαι αραχτός και Light και δεν θα κάνεις υπηρεσίες κοκ. Ίσα ισα που θα θέλω να μην κάθομαι και να μην είμαι αραχτός. Να κάνω υπηρεσίες και οτιδήποτε αλλο που χρειάζονται. Αυτό που θέλω είναι να κάνω κάτι χρήσιμο στο στρατό με βάση το πτυχίο που έχω . Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται και πόσο απέχει απο την πραγματικότητα δηλαδή το να κάνεις κατι ουστιαστικο αυτους τους 9 μήνες. Edited July 30, 2015 by thpo Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 Ίσα ισα που θα θέλω να μην κάθομαι και να μην είμαι αραχτός. Να κάνω υπηρεσίες και οτιδήποτε αλλο που χρειάζονται. Αυτό που θέλω είναι να κάνω κάτι χρήσιμο στο στρατό με βάση το πτυχίο που έχω . Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται και πόσο απέχει απο την πραγματικότητα δηλαδή το να κάνεις κατι ουστιαστικο αυτους τους 9 μήνες. Εεε; :wacko::confused::p:lol: Εσενα με τοσο ενθουσιασμο σε βλεπω Χωσε Κουερβο. Φιλε μου τιποτα χρησιμο δεν θα κανεις στο στρατο με βαση το πτυχιο σου. Και πυρινικος υδραυλικος να εισαι, αγγαρειες θα κανεις σε τουαλετες, κουζινες, αποθηκες και φυσικα θα φυλας σκοπια εξω απο αδειες αποθηκες, ντυμενος σαν τον ρομποκοπ απο τον ανυπαρκτο εχθρο, την ωρα που ο ΑΥΔΜ θα ριχνει τον βραδινο του υπνο. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thpo Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 Εεε; :wacko::confused::p:lol: Εσενα με τοσο ενθουσιασμο σε βλεπω Χωσε Κουερβο. Φιλε μου τιποτα χρησιμο δεν θα κανεις στο στρατο με βαση το πτυχιο σου. Και πυρινικος υδραυλικος να εισαι, αγγαρειες θα κανεις σε τουαλετες, κουζινες, αποθηκες και φυσικα θα φυλας σκοπια εξω απο αδειες αποθηκες, ντυμενος σαν τον ρομποκοπ απο τον ανυπαρκτο εχθρο, την ωρα που ο ΑΥΔΜ θα ριχνει τον βραδινο του υπνο. Δυστυχώς κάπως έτσι είναι τα πράγματα... Έλεγα μήπως έχει αλλάξει και τίποτα αλλά .. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 Δυστυχώς κάπως έτσι είναι τα πράγματα... Έλεγα μήπως έχει αλλάξει και τίποτα αλλά .. Οι πιθανότητες να κάνεις κάτι είναι ελάχιστες. Στο είπε και ένα παιδί ότι πιο πιθανό είναι να κάνεις κανά format σε κανά καραβανά. Τώρα χρήσιμος στο στρατό είσαι όταν θα κάνεις goping, chaping, καθάρισμα γενικότερων χώρων, στρώσιμο και κουβάλημα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 Οι πιθανότητες να κάνεις κάτι είναι ελάχιστες. Στο είπε και ένα παιδί ότι πιο πιθανό είναι να κάνεις κανά format σε κανά καραβανά. Τώρα χρήσιμος στο στρατό είσαι όταν θα κάνεις goping, chaping, καθάρισμα γενικότερων χώρων, στρώσιμο και κουβάλημα.... Και πάνω σε αυτό, να πούμε ευκαιρίας δοθείσης, ότι είμαστε πολύ γουρούνια ρε φίλε οι άντρες στο θέμα καθαριότητα. Εμένα προσωπικά δε με πείραζε γιατί δε σιχαίνομαι εύκολα, αλλά ειδικά η καθαριότητα της τουαλέτας είναι για μελέτη του πόσο μ#$ακας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος και να σε κάνει να αναρωτηθείς στο σπίτι του πού τα έκανε. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xander Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 Και πάνω σε αυτό, να πούμε ευκαιρίας δοθείσης, ότι είμαστε πολύ γουρούνια ρε φίλε οι άντρες στο θέμα καθαριότητα. Εμένα προσωπικά δε με πείραζε γιατί δε σιχαίνομαι εύκολα, αλλά ειδικά η καθαριότητα της τουαλέτας είναι για μελέτη του πόσο μ#$ακας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος και να σε κάνει να αναρωτηθείς στο σπίτι του πού τα έκανε. εμείς στην Τρίπολη είχαμε βρεί μέσα στο καλάθι για τα σκουπίδια :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 εμείς στην Τρίπολη είχαμε βρεί μέσα στο καλάθι για τα σκουπίδια :lol: ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο συνέβη και σε εμας, αλλά όχι στην Τρίπολη :lol: Για να μη μιλήσω για τοίχο, παράθυρο και άλλα ευφάνταστα μέρη :wacko: Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xander Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο συνέβη και σε εμας, αλλά όχι στην Τρίπολη :lol: Για να μη μιλήσω για τοίχο, παράθυρο και άλλα ευφάνταστα μέρη :wacko: αντε στον τοίχο να φανταστώ πως έγινε. στο παράθυρο πως στο καλό έφτασε? πάντως ο στρατός είναι το απόλυτο χάσιμο χρόνου. το μόνο καλό που έγινε στο στρατό είναι ότι βρήκα χρόνο να δω 5 με 6 σειρές. μακάρι να καταργηθεί ή να γίνει 2 μήνες να κάνεις μια α εκπαίδευση και μετά σπίτι σου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thpo Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 αντε στον τοίχο να φανταστώ πως έγινε. στο παράθυρο πως στο καλό έφτασε? πάντως ο στρατός είναι το απόλυτο χάσιμο χρόνου. το μόνο καλό που έγινε στο στρατό είναι ότι βρήκα χρόνο να δω 5 με 6 σειρές. μακάρι να καταργηθεί ή να γίνει 2 μήνες να κάνεις μια α εκπαίδευση και μετά σπίτι σου Πολύ σωστό αυτό που είπες, αλλά και 9 μήνες να είναι τουλάχιστον να προσφέρεις κάτι χρήσιμο με βάση τις δυνατότητες σου και να μάθεις μεσα απο αυτό Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 Πολύ σωστό αυτό που είπες, αλλά και 9 μήνες να είναι τουλάχιστον να προσφέρεις κάτι χρήσιμο με βάση τις δυνατότητες σου και να μάθεις μεσα απο αυτό Ι5 και πηγαινε, εθελοντης σε καποιον μη κερδοσκοπικο οργανισμο να προσφερεις την βοηθεια σου, οπου θα εχεικαι καποιο αντικρισμα στην κοινωνια. :) Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 αντε στον τοίχο να φανταστώ πως έγινε. στο παράθυρο πως στο καλό έφτασε? πάντως ο στρατός είναι το απόλυτο χάσιμο χρόνου. το μόνο καλό που έγινε στο στρατό είναι ότι βρήκα χρόνο να δω 5 με 6 σειρές. μακάρι να καταργηθεί ή να γίνει 2 μήνες να κάνεις μια α εκπαίδευση και μετά σπίτι σου Είναι ένα ακόμα από αυτά τα ερωτήματα που σου γεννιούνται στο στρατό τα οποία απλά πρέπει να αποδεχτείς και να προχωρήσεις. χαχαχα Συμφωνώ. Δυστυχώς ούτε να καταργηθεί, ούτε να μειωθεί αλλά ούτε και να αυξηθεί μπορεί στην παρούσα φάση. Να καταργηθεί ή να μειωθεί δε μπορεί γιατί τότε θα έπρεπε να γίνουν προσλήψεις για να καλυφθούν οι θέσεις για τις δουλειές που κανονικά θα έκαναν φαντάροι και να αυξηθεί δε μπορεί γιατί το κόστος του κράτους για κάθε φαντάρο για τους 9 μήνες είναι ήδη πολύ υψηλό. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 30, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2015 Και πάνω σε αυτό, να πούμε ευκαιρίας δοθείσης, ότι είμαστε πολύ γουρούνια ρε φίλε οι άντρες στο θέμα καθαριότητα. Εμένα προσωπικά δε με πείραζε γιατί δε σιχαίνομαι εύκολα, αλλά ειδικά η καθαριότητα της τουαλέτας είναι για μελέτη του πόσο μ#$ακας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος και να σε κάνει να αναρωτηθείς στο σπίτι του πού τα έκανε. Φίλος μου έχει πει ότι οι γυναικείες τουαλέτες είναι χειρότερες.....δούλευε σε μαγαζιά και τα έβλεπε από πρώτο χέρι. Στο στρατό απλώς απέκτησα ακόμα περισσότερη ανοχή στην βρώμα....τώρα το πως κάποιοι συμπεριφέρονται χειρότερα από ζώα είναι άλλο θέμα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thpo Δημ. August 2, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2015 (edited) Όποιος έχει πρόσφατη εμπειρια στο σώμα ερευνας πληροφορικής μπορει να μας πεις με τη ασχολούνται εκέι; Ευχαριστώ Edited August 5, 2015 by thpo Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. August 2, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2015 Ίσα ισα που θα ήθελα να μην κάθομαι. Να κάνω υπηρεσίες και οτιδήποτε αλλο που χρειάζονται. Αυτό που θέλω είναι να κάνω κάτι χρήσιμο στο στρατό με βάση το πτυχίο που έχω . Ούτε αραχτός θέλω να είμαι ουτε να κάθομαι ,δηλαδή αυτους τους 9 μήνες να κάνω κάτι ουσιαστικό. Φιλε μηπως εισαι αρρωστος;Μηπως εχεις πυρετο;Τι ειναι αυτά που λες;Μηπως περιμένεις και έπαινο για αυτά που θες να κανεις; :p:lol: Στα σοβαρά ο στρατος είναι μια περιοδος της ζωης σου που θα την μνημονευεις μόνο όταν απολυθεις.Κατα την διάρκεια της θητείας απλα κλεινεις τα ματια και περιμένεις τον χρόνο να περάσει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalton114 Δημ. August 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2015 Όποιος έχει πρόσφατη εμπειρια στο σώμα ερευνας πληρπφορικής μπορει να μας πεις με τη ασχολούνται εκέι; Ευχαριστώ Μετα το κεντρο κατα πασα πιθανοτητα θα πας παραμεθοριο ειτε εβρο ειτε σε κανα νησι.κατα 99% θεσεις ΣΕΜ προβλεπονται στην ταξιαρχια δηλ στα γραφεια.ο στρατος τους υπολογιστες του δεν τους στελνει για επισκευη,φορματ κτλ κτλ σε πολιτες για λογους ασφαλειας.να φανταστεις οτι οι υπολογιστες δεν εχουν μεσα αναπαραγωγης cd rom/usb drive παλι για λογους ασφαλειας.οτι αποθηκευεται αποθηκευεται τοπικα στον σκληρο. θα εισαι ισως και ο μοναδικος που θα εχεις προσβαση στο internet. αν εχεις τελειωσει πληροφορικη ειναι μια καλη επιλογη..δοκιμασε να γινεις και δοκιμος ,μπορει να κανεις παραπανω θητεια αλλα θα πληρωνεσαι και το μεσημερι θα πηγαινεις σπιτακι σου (μαλλον θα νοικιαζεις) εκτος αν δεν εχεις καμια υπηρεσια (βοηθος αξ. υπηρεσιας). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thpo Δημ. August 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2015 Μετα το κεντρο κατα πασα πιθανοτητα θα πας παραμεθοριο ειτε εβρο ειτε σε κανα νησι.κατα 99% θεσεις ΣΕΜ προβλεπονται στην ταξιαρχια δηλ στα γραφεια.ο στρατος τους υπολογιστες του δεν τους στελνει για επισκευη,φορματ κτλ κτλ σε πολιτες για λογους ασφαλειας.να φανταστεις οτι οι υπολογιστες δεν εχουν μεσα αναπαραγωγης cd rom/usb drive παλι για λογους ασφαλειας.οτι αποθηκευεται αποθηκευεται τοπικα στον σκληρο. θα εισαι ισως και ο μοναδικος που θα εχεις προσβαση στο internet. αν εχεις τελειωσει πληροφορικη ειναι μια καλη επιλογη..δοκιμασε να γινεις και δοκιμος ,μπορει να κανεις παραπανω θητεια αλλα θα πληρωνεσαι και το μεσημερι θα πηγαινεις σπιτακι σου (μαλλον θα νοικιαζεις) εκτος αν δεν εχεις καμια υπηρεσια (βοηθος αξ. υπηρεσιας). Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επίσης με ποίον κλαδο της πληροφορικής ασχολείται κανείς Περισσότερο στο ΣΕΠ: Προγραμματισμός (Jaca,PHP,Mysql κτλ), τηλεπικοινωνίες, δίκτυα, ασφάλεια δικτύων και συστημάτων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terry39 Δημ. August 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2015 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επίσης με ποίον κλαδο της πληροφορικής ασχολείται κανείς Περισσότερο στο ΣΕΠ: Προγραμματισμός (Jaca,PHP,Mysql κτλ), τηλεπικοινωνίες, δίκτυα, ασφάλεια δικτύων και συστημάτων. Μη μπερδεύεις τη θητεία με την εργασία των στελεχών και των υπαλλήλων που υπάρχουν ήδη στο ΣΕΠ Δύσκολο να σε βάλουν να ασχοληθείς με το αντικείμενο , εκτός και αν έχεις ΤΙΣ γνώσεις ,σε καταλάβουν και σε εκμεταλλευτούν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thpo Δημ. August 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2015 για να συνοψίσουμε με το πτυχίο ΑΕΙ 4ετούς φοίτησης πληροφορικής έχω πιθανότητες να με πάρουν ή θέλει βύσμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts