Jump to content

Huawei U8800 IDEOS X5 Pro

noname85
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κι αν το ροοταρω σβηνω αβερτα οτι βρω εκεί μέσα;Αν μπορεί ο dancer ας δώσει λίγο τα φωτα του. Πρεπει να ρίξω διάβασμα τώρα γιατί αν θυμάμαι έχει θέμα το ροοτ στην 2.3 και σας έβγαζε προβλημα...

From the dawn of our species, Man has been blessed with curiosity. Our most precious gift, without exception, is the desire to know more - to look beyond what is accepted as the truth and to imagine what is possible.

--Alvar Hanso--

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γράφω στο προηγούμενο ποστ.

Αναλυτικά, στο φάκελο data βρίσκονται οι εφαρμογές και στον φάκελο data/data διαφορετικός υποφάκελος για την κάθε εφαρμογή οι οποίοι περιέχουν της ρυθμίσεις τους. Τώρα αναλόγως τι θέλεις, πάντως και όλα τα περιεχόμενά τους να σβήσεις(όχι όμως τους ίδιους τους φακέλους data, app) δεν θα υπάρχει πρόβλημα, θα είναι σχεδόν σα να έκανες wipe, απλά θα πρέπει να ξανάεγκαταστήσεις τις εφαρμογές.

Κι αν το ροοταρω σβηνω αβερτα οτι βρω εκεί μέσα;Αν μπορεί ο dancer ας δώσει λίγο τα φωτα του. Πρεπει να ρίξω διάβασμα τώρα γιατί αν θυμάμαι έχει θέμα το ροοτ στην 2.3 και σας έβγαζε προβλημα...

και βγαζει εαν το αφησεις με το rootαρισμενο boot.img αλλα το κανουμε root και του ξαναβαζουμε το δικο μας stock και δουλευει μια χαρα.

οδηγιες

Edited by akalos

Απεγκατεστησα μια μια τις εφαρμογες, αφου πρωτα για καθεμια εκανα εκκαθαριση δεδομενων. Εκανα wipe data και περασα ξανα την 2.3. Τα ιδια σκατα και χειροτερα, τωρα με δηθεν "καθαρο" κινητο, χωρις καμια εφαρμογη μεσα, εχω 320 MB διαθεσιμα. Παω να κανω root οπως ειπες φιλε akalos απο το link που εδωσες και ο θεος βοηθος.

From the dawn of our species, Man has been blessed with curiosity. Our most precious gift, without exception, is the desire to know more - to look beyond what is accepted as the truth and to imagine what is possible.

--Alvar Hanso--

Λοιπον εκανα root, ολα κομπλε. Περασα και root explorer και ξεκινησα το ψαξιμο. Στο φακελο /data/apps ολα ειναι νορμαλ. Επειδη δεν εχω περασει ακομα εφαρμογες, εχει λιγα και καλα μεσα, μονο τον root explorer και κανενα adobe flash κλπ που προλαβε και εκανε ενημερωση.

Στο φακελο /data/data ναι μεν υπαρχουν πολλοι φακελοι, αλλα κανεις απο αυτους δεν παραπεμπει σε τριτη εφαρμογη. Ολα εχουν να κανουν με εφαρμογες default του κινητου. Κατα κανονα οι φακελοι ειναι του στυλ com.android.εφαρμογη(καπως ετσι), με υποφακελους lib, shared_prefs κλπ ΟΜΩΣ συνολικα ολος ο φακελος data/data πιανει ελαχιστο χωρο.

Παρατηρω στην γραμμη καταστασης του root explorer, πανω πανω, οτι οταν ειμαι στη διαδρομη /data/data μου λεει 700+ MB used, 290+ free.

Οποτε συνεχιζω και ψαχνω τα παντα. Ολα σχεδον αδεια, με εξαιρεση ενα φακελο, τον /data/hwvefs. Μπορεσα και μπηκα μια φορα και βρηκα καιτι φακελους backup κλπ που επιαναν οντως πολυ χωρο. Σε ενα φακελο image ειχε και τα boot.img, recovery.img τα οποια ομως υπαρχουν ΚΑΙ στον root φακελο του κινητου στο .custombackup(καπως ετσι) αν θυμαμαι καλα.

Οταν στον φακελο hwvefs προσπαθω να δω ποσο πιανει, γραφει calculating, ενω το αφησα σχεδον μιση ωρα να υπολογισει. Πλεον, οταν παω να μπω στο φακελο, κρασαρει ο root explorer. Αρα νομιζω εκει ειναι η αιτια του κακου. Αλλα τι και πως τωρα, ιδεα δεν εχω. Μου φαινεται θα το γυρισω καμια ωρα στην 2.2(θα εκτιμουσα αν μπορουσε καποιος να μου πει τον τροπο) και θα το στειλω service στην τελικη...

EDIT:Προλαβα και μπηκα λιγο ξανα στο φακελο /data/hwvefs. Μεσα εχει στην ουσια μια "συνοψη" των παντων. Απο κει μπορεις να πας στην sd, στο φακελο system kλπ που βρισκεις και στο root directory του κινητου. Το περιεργο ειναι μεσα στο /data/hwvefs, βρηκα κανονικα φακελο data, στον οποιο οταν μπηκα ολα ηταν ιδια σαν να μπηκα στο φακελο /data. Μονο που ημουν στον φακελο /data/hwvefs/data, ενω στη συνεχεια μπηκα σε /data/hwvefs/data/hwvefs. Κατι σα loop, κι εκει κρασαρε παλι.

Μπορει να λεω αρλουμπες και να ειναι νορμαλ αυτα αλλα δεν εχω ιδεα απο το filesystem του android.

Edited by Sheik

--Alvar Hanso--

Για να μην ταλαίπωρηθω και το πάω για αλλαγή περιμένω καιρο να μου έρθει και στο τελος πάρω κάποιο που θα έχω το ίδιο πρόβλημά. .μήπως έχει και άλλοι παρατηρήσει οτι περνάει σκονι μέσα από την οθόνη στις γωνίες. . Η είναι μονο κάποια ελλατοματικα?.. γιατί έχει αρχίσει το πραγμα να γίνεται εκνευριστηκο..

Καλησπερα σε ολους, ειναι το πρωτο μου post, ελπιζω εαν κατι κανω λαθος να μου το συγχωρησεται. Ειχα αποφασισει να παρω το X5-Pro και βγηκε σφηνα η προσφορα του Neo V με θεωρητικα ιδια χα ρακτηριστηκα,

εαν εξαιρεσουμε την εμφανιση υπαρχει καποιο συγκριτικο πλεονεκτημα υπερ του ενος η του αλλου?

Επειδη ειμαι και καινουριος στον κοσμο των εξυπνων κινητων η εμπειρια σας θα με βοηθησει πολυ, ευχαριστω εκ των προτερω.

Πάνω που είχα αποφασίσει για το Χ5 pro, έπεσε το μάτι μου στο Sony Ericsson Xperia neo V με 199€. Έχει παραπλήσια specs αλλά με φορεμένο v2.3.4 (σημαντικό), 2η κάμερα (δεν είναι κριτήριο), αλλά rom only 320MB (με χαλάει), α και είναι SE!

Τι άποψη έχετε?

:worry:

@agg70s και ygik μπορείτε αν θέλετε να ανοίξετε θέμα στο παρακάτω forum:

Επιλογή κινητού

Εδώ γίνονται συζητήσεις μόνο για το X5 pro.

Edited by navi55

@agg70s και ygik μπορείτε αν θέλετε να ανοίξετε θέμα στο παρακάτω forum:

Επιλογή κινητού

Εδώ γίνονται συζητήσεις μόνο για το X5 pro.

O.K Eυχαριστω

Edited by navi55

Έχει δοκιμάσει κανείς sim 2 in 1 (2 νούμερα σε μια sim) - λειτουργεί έχει κανένα πρόβλημα?

:worry:

Το έχω δοκιμάσει με Wind (έχω το Galaxy Note και ένα X5 pro) και παίζει άψογα. Για να ξέρεις τις κλήσεις τις δέχεται η συσκευή που έχει ενεργοποιηθεί τελευταία.

Παιδιά να ρωτήσω, πως θα εγκαταστησω καποιες εφαρμογές που έχω κατεβάσει στο πισι ? Τις βάζω σε κάποιον φακελο του κινητού ?

Παιδιά να ρωτήσω, πως θα εγκαταστησω καποιες εφαρμογές που έχω κατεβάσει στο πισι ? Τις βάζω σε κάποιον φακελο του κινητού ?

Ριξε τα αρχεια apk. των εφαρμογων που θελεις να εγκαταστησεις στη καρτα sd του κινητου και μετα με ενα "File Manager" η απο την "Διαχειρηση Αρχειων" η τον ενσωματωμενο "Application Installer" καντες εγκατασταση.Στη συνεχεια αν θες διαγραφεις τα αρχεια apk. απο την sd.

Edited by sakarkas1
Huawei IDEOS X5 Pro--Samsung Galaxy Ace--LG Optimus 2x--Huawei Ascend G750--Samsung Galaxy i9250-- Cubot x6

Ριξε τα αρχεια apk. των εφαρμογων που θελεις να εγκαταστησεις στη καρτα sd του κινητου και μετα με ενα "File Manager" η απο την "Διαχειρηση Αρχειων" η τον ενσωματωμενο "Application Installer" καντες εγκατασταση.Στη συνεχεια αν θες διαγραφεις τα αρχεια apk. απο την sd.

Ευχαριστώ γείτονα (μιας και δηλώνεις Κρήτη). Τόσο απλό δηλαδη....

Επειδή βλέπω που γράφουν αρκετοί για rootάρισμα της συκευής (δεν καταλαβαίνω καν τι είναι), σκεφτόμουν μήπως χρειάζεται κατι τέτοιο και για απλή εγκατάσταση εφαρμογών. Δεν ξέρω γιατί, αλλά είχα καταλάβει οτι ο μαναδικός επίσημος (αποδεκτός απο την google) τρόπος να εγκαταστήσεις εφαρμογές είναι μεσω του android market. Έκανα λάθος (όμως τοτε γιατι το android market εχει ανθισει τοσο πολύ?).

Υ.Γ.

Μα είναι ποτέ δυνατόν να ίναι τηλεφωική συσκευή και να πρεπει να κανω gesture στην οθόνη για να απαντησω μια κληση ? Έπρεπε να βγαζει στην οθονη ένα κοκκινο και ενα πρασινο κουμπακι και με ενα απλο touch Να απανταμε, οχι να προσπαθω να κανω gesture. Ξέρει καποιος καποια free εφαρμογή που να το κανει αυτό ?

Επειδή βλέπω που γράφουν αρκετοί για rootάρισμα της συκευής (δεν καταλαβαίνω καν τι είναι), σκεφτόμουν μήπως χρειάζεται κατι τέτοιο και για απλή εγκατάσταση εφαρμογών.

πρεπει να εισαι super user για να εχει η εφαρμογη προσβαση σε φακελους του συστηματος.κτλ.

κατι σαν διαχειριστης στα windows.

αλλες το ζητανε και αλλες οχι.

Καλησπέρα,

Τις επαφές πως τις διαχειριζεστε ?

Μου χει βγαλει αλλες απο gmail αλλες απο sim και με εχει μπερδεψει δεν μπορω να τις ξεχωρίσω

Καλησπέρα,

Τις επαφές πως τις διαχειριζεστε ?

Μου χει βγαλει αλλες απο gmail αλλες απο sim και με εχει μπερδεψει δεν μπορω να τις ξεχωρίσω

διαχειριση επαφων,εαν εννοεις αυτο.

εχω βαλει επαφες με τηλεφωνα,και επαφες μονο απο τηλεφωνο.

σορυ εαν δεν καταλαβα.

καλησπερα

Edited by akalos

Το έχω δοκιμάσει με Wind (έχω το Galaxy Note και ένα X5 pro) και παίζει άψογα. Για να ξέρεις τις κλήσεις τις δέχεται η συσκευή που έχει ενεργοποιηθεί τελευταία.

Ευχαριστώ

:cool:

διαχειριση επαφων,εαν εννοεις αυτο.

εχω βαλει επαφες με τηλεφωνα,και επαφες μονο απο τηλεφωνο.

σορυ εαν δεν καταλαβα.

καλησπερα

εννουσα πως διαχειριζεσαι τις επαφες σου ?

τις εχει ολες αποθηκευμενς στο gmail ή τις παιρνεις απο την καρτα sim ?

Γιατι βλεπω επαφες και του gmail αλλα και της κάρτας sim αυτο δεν καταλαβαίνω ?

Ευχαριστω

τις εχει ολες αποθηκευμενς στο gmail

οχι.στην sd.

δεν ξερω εαν σε βολευει αυτο.

το εχω ρυθμισει να βλεπει επαφες μονο τηλεφωνου,ουτε sim,ουτε gmail

Edited by akalos

Για την σκονη που ελεγα.. πηγα στο επισημο service.. μου εκαναν ενα καθαρισμο.. μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται καποια αλλαγη ουτε διορθωση.. σε πολλες συσκευες περναει η σκονη κατω απο την οθονη οχι μονο huawei.. αν παραγινει τοτε να το ξαναπαω.. βρηκα οτι η σκονη μπαινει απο την ακρη μεταξυ οθονης και πλαστικου γυαλιστερού στα πλαγια στις γωνιες.. καπου αν το σπρωξετε θα δειτε οτι κανει σε καποια σημεια ενα πολυ μικρο κενο.. βρηκα οτι το πανακι απο τα γυαλια ηλιου το καθαριζει καλα.. αλλα μετα απο λιγο μαζευει επανω τρελη σκονη οποτε δεν το ξαναχρησιμοποιω.. και οτι για καλυτερη προστασία σκονης ειναι η εξης θηκη.. http://www.easytechnology.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=28_278&products_id=5058 .. γιατι παει και κλεινει το κενο αυτο που ελεγα πριν στα περισσοτερα σημεια.. και το εκανα σε συνδιασμο με το προστατευτικο οθονης που και αυτο δεν κολλαει τοσες δακτυλιες και σκονες οσο η χυμα οθονη .. αλλο αν εχω παρει δυο και δεν εχω καταφερει να τα βαλω .. και σημερα πηρα αλλο ενα και θα βαλω γυναικειο χερι να το φτιαξει μηπως και γινει δουλεια.. http://www.easytechnology.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=4651

πρεπει να εισαι super user για να εχει η εφαρμογη προσβαση σε φακελους του συστηματος.κτλ.

κατι σαν διαχειριστης στα windows.

αλλες το ζητανε και αλλες οχι.

Εχτές το βράδυ έκατσα και αφιέρωσα 1 ωρίτσα στο φορουμ στην κατηγορία αντροιντ και ενημερώθηκα πλήρως για τις ορολογίες. Ευχαριστώ όμως !

Φίλε μου ευχαριστώ. Εχτές εγκατέστησα κάποια παιχνιδάκια για χαβαλέ. Βέβαια τελικά δεν το πολυδιασκέδασα αφού σχεδόν όλα τα παιχνίδια μετά την εγκατάσταση ζήταγαν να μπουν στο νετ για κατέβασμα επιπλέον αρχείων, και εκεί που μηουν δεν ειχε νετ.

Να ρωτήσω, όσες εφαρμογές έχω επιχειρήσει να εγκαταστήσω (είτε απο μαρκετ ειτε απο το πισι) πριν την εγκατασταση μου βγάζουν μια κοτζαμ λιστα με "προσβάσεις-προϋποθέσεις" που πρεπει να αποδεχτώ για να συνεχιστεί η εγκατασταση (π.χ. πρόσβαση στο νετ, πρόσβαση στον τηλεφωνικό κατάλογο, κτλ). Αυτό είναι λογικο? Το ζητάνε όλες οι εφαρμογές ? Με ψιλοαγχωνει ο μεγαλος αδερφός λιγάκι.

• The title was changed to Huawei U8800 IDEOS X5 Pro