Jump to content

Polls @ myphone.gr: Πειρατικές εφαρμογές - τις χρησιμοποιείτε;

saliez
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε πειρατικές εφαρμογές και που; Κινητό, PC ή και τα δύο;  

502 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε πειρατικές εφαρμογές και που; Κινητό, PC ή και τα δύο;

• Ναι, χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στο κινητό
      29
    • Ναι, χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στον Η/Υ
      82
    • Ναι, χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές παντού
      274
    • Όχι, δεν χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στο κινητό
      21
    • Όχι, δεν χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στον Η/Υ
      3
    • Όχι, δεν χρησιμοποιώ καθόλου «σπασμένες» εφαρμογές
      34
    • Τις χρησιμοποιώ δοκιμαστικά, πριν την αγορά μιας εφαρμογής
      33
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      25

Recommended Posts

Πω πω, μιλάμε το θέμα έχει "ανάψει" για τα καλά.

Αν και εδώ ισχύει αυτό που ισχύει και παντού αλλού.

Κάτι που μπορεί να αποκτηθεί δωρεάν, λίγοι θα είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να πληρώσουν για να το αποκτήσουν. :lol:

• Απαντήσεις 148
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πω πω, μιλάμε το θέμα έχει "ανάψει" για τα καλά.

Αν και εδώ ισχύει αυτό που ισχύει και παντού αλλού.

Κάτι που μπορεί να αποκτηθεί δωρεάν, λίγοι θα είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να πληρώσουν για να το αποκτήσουν. :lol:

Δεν είναι ακριβώς αυτο... Αυτο που μπορεί να αποκτηθει δωρεάν και κανένας δεν θα επιβάλλει κυρώσεις αν δεν πληρώσεις για να το αποκτήσεις, αποκτιέται δωρεάν.

Σαν τις τράπεζες. Αν μπω με ένα δίκανο και "σηκώσω" λεφτά, οι καταθέσεις μένουν ως έχουν, η Τραπεζα η ίδια τα έχει ασφαλισμενα, η ασφαλιστική έχει ήδη αποσβέσει απο τα ασφάλιστρα, οπότε everybody is happy, αν δεν επενέβαινε η αστυνομία όλοι θα ληστεύαμε.

Είναι θέμα καθαρά φιλότιμου. Ό,τι δεν έχω τα λεφτά να αποκτησω, απλά δεν το αποκτώ.

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Για ό,τι δεν έχεις τα λεφτά, απλά δεν το αποκτάς. Είναι απλό.

iPhone XS max 256GB

Ενταξει, ολοι μας λιγο πολυ εχουμε χρησιμοποιησει σπασμενες εφαρμογες, προγραμματα κλπ. Οχι ομως οτι εχουμε και δικιο ή οτι αυτο ειναι το σωστο.

Σε λιγο θα μας πειτε οτι ειναι δικαιωμα σας να εχετε σπασμενες εφαρμογες!!

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Ενταξει, ολοι μας λιγο πολυ εχουμε χρησιμοποιησει σπασμενες εφαρμογες, προγραμματα κλπ. Οχι ομως οτι εχουμε και δικιο ή οτι αυτο ειναι το σωστο.

Σε λιγο θα μας πειτε οτι ειναι δικαιωμα σας να εχετε σπασμενες εφαρμογες!!

Λοιπόν αυτή η απάντηση σου σίγουρα δεν θα αρέσει σε πολλούς όπως και σε μένα εδώ μέσα...δηλαδή ρε φίλε τι παει να πει ότι σε λίγο θα σου πούμε ότι είναι δικαίωμα μας....και βέβαια δικαίωμα μας και δικαίωμα του καθενός είναι να έχει σπασμενες εφαρμογές,..Πολύ απλά οι περισσότεροι άνθρωποι που τις χρησιμοποιούν δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να πληρώνουν 2 και 5 ευρω για εφαρμογές που κάλλιστα θα μπορούσαν να τις βρουν τσάμπα...δεν πρόκειται να αγνοηθεί ούτε να φτωχυνει ο developer γιατί εώς τώρα θα είχε κλείσει και το app store και το android market...

δικαίωμα ΔΕ μπορει να είναι, αλλά εφόσον κυκλοφορουν ελεύθερες στο νετ γιατί να μην τις χρησιμοποιήσουμε;

Λοιπόν αυτή η απάντηση σου σίγουρα δεν θα αρέσει σε πολλούς όπως και σε μένα εδώ μέσα...δηλαδή ρε φίλε τι παει να πει ότι σε λίγο θα σου πούμε ότι είναι δικαίωμα μας....και βέβαια δικαίωμα μας και δικαίωμα του καθενός είναι να έχει σπασμενες εφαρμογές,..Πολύ απλά οι περισσότεροι άνθρωποι που τις χρησιμοποιούν δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να πληρώνουν 2 και 5 ευρω για εφαρμογές που κάλλιστα θα μπορούσαν να τις βρουν τσάμπα...δεν πρόκειται να αγνοηθεί ούτε να φτωχυνει ο developer γιατί εώς τώρα θα είχε κλείσει και το app store και το android market...

Αν οι απαντησεις μου δεν σου αρεσουν, μπορεις να μην τις διαβαζεις.

Τωρα ομως που εκανες το λαθος και απαντησες στο μηνυμα μου, μπορεις να μου πεις απο που και ως που ειναι δικαιωμα σου να κλεβεις τον developer?? δεν εχει σημασια αν αυτος θα φτωχυνει ή οχι. Και εμενα αν μου παρεις 10 ευρω δεν θα φτωχυνω, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εχεις δικαιωμα να μου κλεψεις 10 ευρω.

Αν δεν εχεις 2 ευρω για να αγορασεις μια εφαρμογη, τοτε λυπαμαι, αλλα θα πρεπει να τη ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ μεχρι να μαζεψεις 2 ευρω.

Αν οι απαντησεις μου δεν σου αρεσουν, μπορεις να μην τις διαβαζεις.

Τωρα ομως που εκανες το λαθος και απαντησες στο μηνυμα μου, μπορεις να μου πεις απο που και ως που ειναι δικαιωμα σου να κλεβεις τον developer?? δεν εχει σημασια αν αυτος θα φτωχυνει ή οχι. Και εμενα αν μου παρεις 10 ευρω δεν θα φτωχυνω, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εχεις δικαιωμα να μου κλεψεις 10 ευρω.

Αν δεν εχεις 2 ευρω για να αγορασεις μια εφαρμογη, τοτε λυπαμαι, αλλα θα πρεπει να τη ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ μεχρι να μαζεψεις 2 ευρω.

1 δεν μπορώ να μην τις διαβάζω αφού είναι απάντηση.... 2 με το να παίρνεις πειρατικες δεν σημαίνει πως θα σου πάρω 10 ευρω αλλα πως δεν θα τα είχες ποτε. 3 δεν είπα προσωπικά πως έχω οικονομικό πρόβλημα αλλα υπάρχουν πολλοί που έχουν και στο κάτω κάτω προσωπικά αφού είμαι 15 χρόνων δεν είμαι σε θέση να δίνω λεφτά για "επαγγελματικές" εφαρμογές αλλα και πάλι στα παιχνίδια αφού μπορω να τα βρω δωρεάν δεν πρόκειται να πληρώσω!...ξύπνα ρε στην Ελλάδα με τα χίλια δυο προβλήματα είμαστε και κοντευουμε για πτώχευση και πίστευεις ότι θα προτιμούσε κανείς να πληρώσει για κάτι που θα μπορεινα βρει δωρεάν και να έχει εισόδημα 500 ευρω?...πολυτελεια

1 δεν μπορώ να μην τις διαβάζω αφού είναι απάντηση.... 2 με το να παίρνεις πειρατικες δεν σημαίνει πως θα σου πάρω 10 ευρω αλλα πως δεν θα τα είχες ποτε. 3 δεν είπα προσωπικά πως έχω οικονομικό πρόβλημα αλλα υπάρχουν πολλοί που έχουν και στο κάτω κάτω προσωπικά αφού είμαι 15 χρόνων δεν είμαι σε θέση να δίνω λεφτά για "επαγγελματικές" εφαρμογές αλλα και πάλι στα παιχνίδια αφού μπορω να τα βρω δωρεάν δεν πρόκειται να πληρώσω!...ξύπνα ρε στην Ελλάδα με τα χίλια δυο προβλήματα είμαστε και κοντευουμε για πτώχευση και πίστευεις ότι θα προτιμούσε κανείς να πληρώσει για κάτι που θα μπορεινα βρει δωρεάν και να έχει εισόδημα 500 ευρω?...πολυτελεια

Ενταξει, επειδη εισαι 15 ετων (πραγμα που δεν ηξερα) απλα θα σου πω οτι (και) εξαιτιας τετοιων λογικων φτασαμε εδω που φτασαμε σαν χωρα.

Καταλαβαινω οτι η σπασμενη εφαρμογη ειναι πολυ μεγαλος πειρασμος, αλλα οχι να λεμε οτι ειναι και το σωστο αυτο. Με πιανεις??

Και εν τελει, ΝΑΙ η πειρατεια γινετε κατα κορον λογω οικονομικων. Δεν ειναι τυχαιο που η πειρατεια ανθιζει σε υποαναπτυκτες και πτωχευμενες χωρες με χαμηλα εισοδηματα (Ελλαδα / Βραζιλια / Αργεντινη). Αν ειχα και εγω μισθο 2000 ευρω οπως ο Χ Ευρωπαιος τοτε να ειστε σιγουροι οτι θα ειχα τους διπλασιους αυθεντικους τιτλους απο οτι εχω τωρα (βεβαια και παλι θα συνεχιζα να εχω πειρατικούς).

ΕΕΕΕ δεν μπορώ θα το πω :mad: :mad::mad:.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ

Και να σου πω τον απλούστατο λόγο?Δεν έχεις-ουμε την παιδεία ενώς Ευρωπαίου με ότι συνεπάγεται αυτό

Αν δεν έχεις να διάθεσεις 2-5 ευρώ να μην πάρει ούτε smartphone.Ρε φίλε πάρε το χαμπάρι,ένας developer κάνει την δουλεία του.Έχει κάνει σχετικά καλές σπουδές,έχει ξοδέψει χρόνο,έχει κουραστεί για να πετύχει ένα χ αποτέλεσμα,προσφερε κάτι χρήσιμο στην κοινωνία..Κουραστηκε για να πάρει μια ανταμοιβή ισάξια της προσπάθειας του.Εσύ και ο κάθε εσύ πηγαίνεις παίρνεις κάτι που δεν σου ανήκει,μπορεί εσύ να καθόσουν σπίτι σου όλη μέρα,όταν ο άλλος παιδευόταν να διαβάζει,μπορεί εσύ να έπινες καφέ όταν ο άλλος έγραφε μια εφαρμογή,μπορεί εσύ να διασκέδαζες όταν ο άλλος δούλευε και μετά να πηγαίνεις και να πέρνεις με το έτσι θέλω αυτό που έφταξε.Πολύ μάγκας είσε μπράβο.Επειδή και εγώ είμαι 16 χρονών δεν σημαίνει ότι έχω το δικαίωμα να κατέβαζα τζάμπα εφαρμογές.Ξύπνα λίγο.Βάλε κάτω το κεφάλι και διάβαζε γιατί με τα μυαλά που κουβαλα΄ς δεν βλέπω να πέρνεις καμιά δουλειά άνω των 400 ευρών στο μέλλον

Edited by Ke_Nal

ΕΕΕΕ δεν μπορώ θα το πω :mad: :mad::mad:.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ

Και να σου πω τον απλούστατο λόγο?Δεν έχεις-ουμε την παιδεία ενώς Ευρωπαίου με ότι συνεπάγεται αυτό

μακαρι να μην γινω ποτε ευρωπαιος... εγω δηλωνω Ελληνας, οχι ευρωπαιος

οσο για την οικονομικη ευχαιρεια... να παρεις το μηλοφωνο, τον γαλαξια και γενικα κινητα >400€ την εχετε, 30 ευρω για εφαρμογες που χρησιμοποιητε καθε μερα δεν εχετε? στο Ν8 εχω περιπου 30-40 σπασμενες εφαρμογες και παιχνιδια ΑΛΛΑ εχω και 10 αγορασμενες γιατι τις χρησιμοποιω σχεδον καθε μερα !

δεν ειπαμε να δωσετε λεφτα για εφαρμογες που τις χρησιμοποιειται μια φορα τον μηνα αλλα για τις καθημερινες...

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Προφανως και ειναι δικαιωμα του καθενος να εχει σπασμενες εφαρμογες. Δεν ξερω πως σου ηρθε το αντιθετο....τωρα το αν ειναι παρανομος ειναι ΑΛΛΟ θεμα, συνεχιζει να ειναι δικαιωμα του.

Νομίζω πως παρερμήνευσες την λέξη "δικαίωμα" του ddr2 με την έννοια της "ελευθερίας" ....

Είσαι ελεύθερος να διαλέξεις μεταξύ μίας νόμιμης και μίας παράνομης πράξης, δεν είναι δικαίωμά σου να είσαι παράνομος όμως ....

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Για ό,τι δεν έχεις τα λεφτά, απλά δεν το αποκτάς. Είναι απλό.

Οταν δεν εχεις λεφτά και στο χαρίσουν ή το βρείς στο δρόμο ή στο δωσει καποιος άλλος τσαμπα, δηλαδη ΕΣΥ ΔΕΝ θα το παρεις?????

Μην τρελλαθούμε. Απο τη στιγμη που δεν βλάπτεις τον άλλο, δεν νομιζω οτι η πειρατεια κανει κακό.

Απλα μειώνει το (ουτως ή αλλως) υπερκέρδος ορισμενων ολίγων....:happy:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν αγοράζαμε τουλάχιστον τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε συχνά, θα μπορούσαμε τουλάχιστον σαν καταναλωτές να ζητήσουμε φθηνότερες εφαρμογές. Τώρα το χάνουμε και αυτό το δικαίωμα.

Και φυσικά δεν μιλάω για μια εμπορική εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσω στο Πανεπιστήμιο την οποία θα χρησιμοποιήσω μόνο για εργασία και μετά θα πάει στο ράφι...

• 3 weeks later...
Στην αρχή δεν ήξερα πως, πλέον όμως στο xperia mini βρίσκω τον τροπο να έχω τις εφαρμογές που θέλω. Ανάλογα ειναι τα πράγματα στον υπολογιστή. ;)

Οταν δεν εχεις λεφτά και στο χαρίσουν ή το βρείς στο δρόμο ή στο δωσει καποιος άλλος τσαμπα, δηλαδη ΕΣΥ ΔΕΝ θα το παρεις?????

Μην τρελλαθούμε. Απο τη στιγμη που δεν βλάπτεις τον άλλο, δεν νομιζω οτι η πειρατεια κανει κακό.

Απλα μειώνει το (ουτως ή αλλως) υπερκέρδος ορισμενων ολίγων....:happy:

Λάθος παρομοιωση.

Αντι να μπεις στο κατάστημα να αγορασεις προτιμας τη συναλλαγή με τον έμπορο κλοπιμαιων σε μία σκιά στο πάρκινγκ.

Άλλο το να χρησιμοποιούμε συνειδητά πειρατικες εφαρμογές και τελείως άλλο το να προσπαθούμε να παράσχουμε ηθικό έρεισμα, χαρακτηρίζοντας τα 0,79€ μιας εφαρμογής ως "υπερκερδος" του developer.

Αν δεν "έχεις λεφτα" δεν αγοράζεις, αυτη ειναι βασική αρχή καταναλωτικής κοινωνίας. Αλλιώς, αγοράζεις αυτα για τα οποία είσαι σε θέση να πληρώσεις.

Η πειρατεία ειναι, εξ ορισμού, παρανομία.

iPhone XS max 256GB

Λάθος παρομοιωση.

Αντι να μπεις στο κατάστημα να αγορασεις προτιμας τη συναλλαγή με τον έμπορο κλοπιμαιων σε μία σκιά στο πάρκινγκ.

Άλλο το να χρησιμοποιούμε συνειδητά πειρατικες εφαρμογές και τελείως άλλο το να προσπαθούμε να παράσχουμε ηθικό έρεισμα, χαρακτηρίζοντας τα 0,79€ μιας εφαρμογής ως "υπερκερδος" του developer.

Αν δεν "έχεις λεφτα" δεν αγοράζεις, αυτη ειναι βασική αρχή καταναλωτικής κοινωνίας. Αλλιώς, αγοράζεις αυτα για τα οποία είσαι σε θέση να πληρώσεις.

Η πειρατεία ειναι, εξ ορισμού, παρανομία.

1. Δεν ειναι "κλοπιμαία" τα πειρατικά. Απλα κάποιος πιο μαγκας απο τον προγραμματιστη τα "σπαει" και τα διαθετει χωρις ιδιο οφελος. Ας εκανε καλυτερο κλειδωμα ο χ προγραμματιστής για να διαφυλαξει τα νώτα του.

2. Το 0,79 ως ποσο ακουγεται γελοίο. Αν πολλαπλασιασεις με καποια million downloads κανει ενα σοβαρό ποσό

3. Οι εταιρίες και προγραμματιστες ξερουν απο πριν το ποσοστο που χανουν στα σπασμενα. Μην ανυσηχεις ολα τα χουν υπολογισει.

4.Αν δεν "έχεις λεφτα" δεν αγοράζεις ΣΥΜΦΩΝΩ

Αν ειμαι μαγκας να το βρω τσάμπα, σαφώς το ΠΡΟΤΙΜΩ...

[sIGPIC][/sIGPIC]

1. Δεν ειναι "κλοπιμαία" τα πειρατικά. Απλα κάποιος πιο μαγκας απο τον προγραμματιστη τα "σπαει" και τα διαθετει χωρις ιδιο οφελος. Ας εκανε καλυτερο κλειδωμα ο χ προγραμματιστής για να διαφυλαξει τα νώτα του.

Έτσι θέλω να σου πεί και η αστυνομία, όταν θα σε ληστέψουν. (χτύπα ξύλο).

"Ας είχες καλύτερη κλειδαριά φιλαράκο... δεν φταίνε οι κλέφτες, εσύ φταίς..."

Διαβάζετε τι λέτε??

Έτσι θέλω να σου πεί και η αστυνομία, όταν θα σε ληστέψουν. (χτύπα ξύλο).

"Ας είχες καλύτερη κλειδαριά φιλαράκο... δεν φταίνε οι κλέφτες, εσύ φταίς..."

Διαβάζετε τι λέτε??

Προσεξε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Ειπα χωρις ιδιο οφελος. Ο κλέφτης εχει ιδιο οφελος. Ο χακερας κανένα.;)

Και ναι αν αφησω το σπιτι μου ξεκλειδωτο, σαφως φταιω εγώ αν μπουκαρουν μέσα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προσεξε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Ειπα χωρις ιδιο οφελος. Ο κλέφτης εχει ιδιο οφελος. Ο χακερας κανένα.;)

Τι σημασία έχει το όφελος του χακερα? (αν έχει ή δεν έχει)

Εμείς μιλάμε για τη χασούρα του προγραμματιστή!

Και βέβαια για το όφελος του τελικού χρήστη.;)

Τι σημασία έχει το όφελος του χακερα? (αν έχει ή δεν έχει)

Εμείς μιλάμε για τη χασούρα του προγραμματιστή!

Και βέβαια για το όφελος του τελικού χρήστη.;)

Ως τελικος χρηστης μιλωνας, σαφως εχω οφελος χρησιμοποιωντας επι 20ετια και βάλε ΜΟΝΟ σπασμενα.

Και μιλαω για εκατονταδες εφαρμογες που τις εβαλα για χαβαλε. Ε οχι δεν θα πληρωσω το χαβαλε μου φιλε καποιες χιλιαδες ευρω, εφοσον εχω εναλλακτικη.

Ο προγραμματιστης ας πρόσεχε και κλειδωνε καλυτερα τις εφαρμογές του.

Προγραμματα σοβαρα με πολλα 000 κοστος κλειδωνονται με hasp και δεν σπαζονται.

Τα υπολοιπα ειναι απλως οδοντόκρεμες. Οι επαιοντες εκμεταλλευονται τις "τρυπες", οι μη αγοραζουν.

Thats life...φιλε μου.;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ως τελικος χρηστης μιλωνας, σαφως εχω οφελος χρησιμοποιωντας επι 20ετια και βάλε ΜΟΝΟ σπασμενα.

Και μιλαω για εκατονταδες εφαρμογες που τις εβαλα για χαβαλε. Ε οχι δεν θα πληρωσω το χαβαλε μου φιλε καποιες χιλιαδες ευρω, εφοσον εχω εναλλακτικη.

Ο προγραμματιστης ας πρόσεχε και κλειδωνε καλυτερα τις εφαρμογές του.

Προγραμματα σοβαρα με πολλα 000 κοστος κλειδωνονται με hasp και δεν σπαζονται.

Τα υπολοιπα ειναι απλως οδοντόκρεμες. Οι επαιοντες εκμεταλλευονται τις "τρυπες", οι μη αγοραζουν.

Thats life...φιλε μου.;)

Thats life....

Just in case, να αναφερω κι ενα τελευταίο που ισως να μη γνωριζετε ορισμενοι εδω μεσα.

Μέρος των εφαρμογών διατίθεται ΕΠΙΤΗΔΕΣ απο τις ιδιες της εταιρείες ή/και τους προγραμματιστες-developpers, "σπασμένο" ή "δυνητικά να σπαζεται ευκολα", γιατί απο μονη της η σπασμενη εφαρμογη αποτελεί διαφήμιση της επι πληρωμεί original version.

Ειναι μερος του παιχνιδιου το οποίου εχουν αποδεχτει πρωτα απο όλα οι ιδιοι και εχουν μπει κι αυτοι μεσα μαλιστα. Tωρα αν τιθεται ηθικόν ζητημα, ευχαριστω αλλα προσωπικά δεν παω για να αγιάσω... Καλη σας ημέρα ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]