Jump to content

Polls @ myphone.gr: Πειρατικές εφαρμογές - τις χρησιμοποιείτε;

saliez
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε πειρατικές εφαρμογές και που; Κινητό, PC ή και τα δύο;  

502 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε πειρατικές εφαρμογές και που; Κινητό, PC ή και τα δύο;

• Ναι, χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στο κινητό
      29
    • Ναι, χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στον Η/Υ
      82
    • Ναι, χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές παντού
      274
    • Όχι, δεν χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στο κινητό
      21
    • Όχι, δεν χρησιμοποιώ «σπασμένες» εφαρμογές στον Η/Υ
      3
    • Όχι, δεν χρησιμοποιώ καθόλου «σπασμένες» εφαρμογές
      34
    • Τις χρησιμοποιώ δοκιμαστικά, πριν την αγορά μιας εφαρμογής
      33
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      25

Recommended Posts

ΠΑΝΤΑ στο κινητο σπασμενη αν δεν εχει δοκιμαστικη εκδοση... αν μαρεσει, αγορα αλλιως διαγραφη ;)

στον υπολογιστη εκτος απο photoshop, ολα τα εχω σε freeware :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

• Απαντήσεις 148
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ναι, χρησιμοποιώ αρκετές "σπασμένες" εφαρμογές. εφόσον μου δίνεται η δυνατότητα να την βρω "free" την αρπάζω. άν όχι, είτε χρησιμοποιώ κάτι σε freeware είτε δε χρησιμοποιώ :)

Τα νουμεράκια τα έβαλα εγώ

1)Πειτε οτι θες να κανεις ΜΙΑ εργασια κ γιαυτο χρειαζεσαι το SPSS. Θα εδινες 1000-1500 ευρω για να το αγορασεις?? ενα μηνιατικο ολοκληρο??? για μια εργασια???

2)Πες οτι θες να αγορασεις ενα προγραμμα πλοηγησης για το αιφον σου? ποιο σου δινει τη δυνατοτητα δοκιμαστικης χρησης???

3)Γιατι πρεπει να αγορασω ενα απλο ελληνο αγγλικο λεξικο 30 ευρω για το αιφον μου?

4)Ποσα λεφτα πρεπει να δωσει καποιος για να αλλαξει τα windows απο xp σε vista κ μετα αναγκαστικα σε win7,( γιατι τα vista δεν ειναι λειτουργικο).

5)Η απλ δηλαδη πως μπορει κ πουλαει το λαιον 30 ευρω και η μικροσοφτ κ αλλες εταιριες πουλανε τοσο ακριβα τα δικα τους?

6)Αν δεν υπηρχε τοση λαιμαργια απο τις περισσοτερες εταιριες σοφτουερ κ ριχνανε τισ τιμες σε λογικα ορια, ολα θα ηταν καλυτερα! Για ολους.

1)Δοκίμασες το PSPP και δε σε κάλυψε για την εργασία σου; Αν ναι μπορούσες να ζητήσεις από τους devs να τις συμπεριλάβουν.

2)Υπάρχουν εναλλακτικές για την πλοήγηση με χρήση data (Google maps κλπ) το οποίο πάει μια χαρά και είναι και δωρεάν (εκτός από τα δεδομένα, αλλά smartphone στις μέρες μας χωρίς dataplan είναι κάπως άκυρο)

3)Γιατί τόσο αποφάσισαν οι developers-εταιρία, ήταν ελεύθερη αγορά την τελευταία φορά που κοίταξα.

4)Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να αλλάζει λειτουργικό όποτε βγαίνει κάποιο καινούργιο. Η υποστήριξη παλαιότερων εκδόσεων συνεχίζεται κανονικά. Για τα Vista η Microsoft παρείχε update δωρεάν υπό προϋποθέσεις (αλλά όλοι θέλουν την Professional/Ultimate/Super-Duper έκδοση ασφαλώς οπότε... πειρατεία)

5)Η Apple στηρίζεται στο ότι πουλάει ΚΑΙ hardware, το software είναι αναγκαίο κακό για αυτή. Περίπου όπως η Sony δε χρεώνει καν το update στο playstation!

6)Αν δεν υπήρχε πειρατεία τότε μπορεί οι τιμές να ήταν πιο χαμηλές, σε συγκεκριμένες ειδικές κατηγορίες προγραμμάτων οι τιμές είναι ίδιες με αυτές των κλασσικών photoshop, premier κλπ.

Για να μην παρεξηγηθώ είμαι developer σε εταιρία όπου δεν παίζει πειρατεία σε μας (πουλάμε blackbox software+hardware) αλλά και να έπαιζε δεν παίρνω ποσοστά και δε με απασχολεί.

Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή αρκετά προγράμματα δε θα σπάνε τόσο εύκολα ή καθόλου είτε θα παίζουν 50/50 στο cloud είτε με DRM από τη CPU ή οτιδήποτε... τότε να δούμε :lol:

ναι, χρησιμοποιώ αρκετές "σπασμένες" εφαρμογές. εφόσον μου δίνεται η δυνατότητα να την βρω "free" την αρπάζω. άν όχι, είτε χρησιμοποιώ κάτι σε freeware είτε δε χρησιμοποιώ :)

Και έτσι είναι το σωστό πιστευω!! Υπάρχουν πολλα άτομα που δίνουν πάνω απο 100 ευρω για εφαρμογές πχ photoshop office κτλ για αντροιντ και για αηφον όπου ούτε καν τις χρησιμοποιούν αλλα τις έχουν μόνο και μόνο για να λεν ότι αγορασαν. Προσωπικά ποτέ δεν αγοράζω apps apo android Kai appstore αφού μπορώ να τις βρω δωρεάν..απο μένα δηλαδή θα χάσουν? :p όσο για το pc το μόνο που θα δεχομουν ν αγοράσω είναι σοβαρά παιχνίδια τύπου call of duty όταν πρωτοβγαινουν...απο κει και πέρα δόξα το Θεό υπάρχουν τα torrents που απο κει μπορείς να τα βρεις όλα δωρεάν!

Καλησπέρα και από εμένα

Όταν ημουν μικρός έπαιρνα τα ΠΑΝΤΑ σπασμένα, γιατι νόμιζα ότι είμαι ο γα**ο,

τώρα που μεγάλωσα και τα βλέπω από άλλη οπτική γωνία σκέφτομαι πόσο χαζός

ήμουν, γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω όλα αυτά τότε. Οι πιο πολλές εφαρμογές

στους υπολογιστές είναι ακριβές και ειδικά για αυτή την εποχή για τα κινητά εφόσον

είναι φτηνές και έχουν και μια δοκιμαστική περίοδο αγοράζουμε πιο εύκολα.

Οπότε αγοράζουμε και στηρίζουμε (όσο σηκώνει η τσέπη μας) όλους αυτούς που

φτιάχνουν όλες αυτές της εφαρμογές, για να μπορέσουν να μας δώσουν και στο

μέλλον κάτι καλύτερο.

:thanks:

sirparis is always here.

Ψήφισα την τρίτη επιλογή.

Αλλά από την άλλη, αγοράζω κιόλας εφαρμογές. Τα Παράθυρα 7 που έχω, αλλά και άλλα Παράθυρα που είχα ήταν αυθεντικά (με αγορά υπολογιστή φυσικά. Επίσης 2-3 παιχνιδάκια που μου έχουν αρέσει πολύ, και θα ήθελα η εταιρία να συνεχίσει να βγάζει τόσο ποιοτικό λογισμικό. Α, και τα Τηλεφωνο-Παράθυρα 7 που έχω στο κινητό μου, και αυτά αγορασμένα είναι.

Ελπίζω το πολλ να μην είναι βαλτό από την καλή μας την Κυβέρνηση για να βγάλουν και άλλα χρήματα. :p

Δεν απαντώ στο poll γιατί δεν υπάρχει κάποια επιλογή που να με εκφράζει απόλυτα! Προσπαθώ να χρησιμοποιώ open source λογισμικό (και δευτερευόντως) freeware για οτιδήποτε κάνω. Υπάρχουν, όμως, μερικές φορές που οι "συνθήκες" (σχολές, συνεργάτες, φίλοι κλπ.) σε υποχρεώνουν να δουλέψεις με εμπορικές εφαρμογές που δε θα είχα όρεξη να αγοράσω. Επί παραδείγματι, ότι φτιάχνω για τον εαυτό μου (εργασίες, δουλειά, βιογραφικά κλπ.) το κάνω αποκλειστικά με Libreoffice (παλιότερα με Openoffice), αλλά αναγκάζομαι να βοηθάω πολύ κόσμο σε παρουσιάσεις και έντυπα και αν δεν έχω Office κοντεύω να τσακωθώ γιατί κάθε στραβό που θα προκύψει από μορφοποίηση το φορτώνουν στο libreoffice και τον exporter του! Άλλοτε αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ AutoCAD λόγω DWG (αν και ευτυχώς αυτό έχει διορθωθεί, πλέον, με κάποια νεα προγράμματα που το υποστηρίζουν) κλπ.

Γενικώς, είμαι της άποψης ότι η συντρηπτική πλειοψηφία των χρηστών μπορεί να κάνει τη δουλειά της άνετα με open source εφαρμογές (linux, liberoffice, gimp, blender, firefox κλπ.) και τουλάχιστον να χρησιμοποιεί την πειρατεία όταν είναι απολύτως αναγκαίο! Επίσης, εννοείται ότι η πειρατεία ευνοεί τις μεγάλες εταιρείες και "σκοτώνει" τα μικρότερα software offices, οξύνοντας τις αντιθέσεις και οδηγώντας στο μονοπώλειο/ολιγοπώλειο... Όποιος νομίζει ότι με την πειρατεία κάνει "μαγκιά" ή "επανάσταση", τότε απλώς εθελοτυφλεί!

Εχω αγορασμένα τα Windows 7 ultimate και απο κει και πέρα ότι ελάχιστο δεν υπάρχει ελεύθερο (πχ newsreader, nero) τα έχω αγοράσει.

Αντίστοιχα και ειδικά στο κινητό θεωρό πανβλακώδες το να κρακάρεις software για android όταν και φτηνό ειναι και υποστηρίζεις μια πλατφόρμα σαν το android.

Αυτά.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Χωρίς παρεξήγηση αλλα είδα μερικούς που το ανέφεραν..ποιος ο λόγος να κατεβάσετε μια εφαρμογή κρακαρισμενη ολοκληρωμένη έκδοση και μετά να τη διαγραψεις και να πας να την αγορασεις?

Τελείως διαφορετική νοοτροπία .... ΄Οταν κάτι σου αρέσει πρέπει να το υποστηρίζεις, να υποστηρίξεις την ιδέα του και την υλοποίησή του για να μπορέσεις να δεις κάτι παρόμοια καλύτερο στο μέλλον ...

Λογικά θα το χεις δει και εσύ το "If you like it, buy it !!!!" ... Τι σόι κόσμος θα ήταν ο σημερινός αν το πρώτο Final Fantasy το παίρνανε αποκλειστικά από torrents ???? Μάλλον θα κατέληγε σαν το Legend Of The Dragoon ... Για κάτσε σκέψου όλα τα αγαπημένα σου παιχνίδια, να μην είχανε συνέχεια .... Ε κάτσε ντε ... Υπάρχει και το κάρμα, αν δεν θες να σου ρθει κατακούτελα το μπούμερανγκ, βάλε και εσύ το λιθαράκι σου ... Μπορεί να στερηθείς και ένα ποτό, αλλά εν τέλει θα το απολάυσεις περισσότερο από αυτό ...

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Στο κινητό είναι εύκολο να βάζεις μόνο δωρεάν και να πληρώνεις μόνο όσες χρειάζεσαι (πιστεύω είναι ελάχιστες) αλλά στον υπολογιστή είναι πολύ δύσκολο ειδικά όταν των χρησιμοποιείς επαγγελματικά και έχεις περισσότερους από έναν γιατί το κόστος πάει σε μερικές χιλιάδες ευρώ. Προσπαθώ να έχω μόνο freeware στο netbook (εκεί τις τεστάρω) αλλά έχω φτύσει αίμα πολλές φορές με ασυμβατότητες. Πάντως όταν όντως χρησιμοποιείς μια εφαρμογή καταλαβαίνεις τα πλεονεκτήματα της αγοράς (δεν ξέρω για παιχνίδια παίζω σπάνια πια).

Eχω και σπασμενες εφαρμογες εχω και ασπαστες. Αναλογα την περίπτωση και την τιμη.

KNIGHT RIDER

One man can make a difference

Τελείως διαφορετική νοοτροπία .... ΄Οταν κάτι σου αρέσει πρέπει να το υποστηρίζεις, να υποστηρίξεις την ιδέα του και την υλοποίησή του για να μπορέσεις να δεις κάτι παρόμοια καλύτερο στο μέλλον ...

Λογικά θα το χεις δει και εσύ το "If you like it, buy it !!!!" ... Τι σόι κόσμος θα ήταν ο σημερινός αν το πρώτο Final Fantasy το παίρνανε αποκλειστικά από torrents ???? Μάλλον θα κατέληγε σαν το Legend Of The Dragoon ... Για κάτσε σκέψου όλα τα αγαπημένα σου παιχνίδια, να μην είχανε συνέχεια .... Ε κάτσε ντε ... Υπάρχει και το κάρμα, αν δεν θες να σου ρθει κατακούτελα το μπούμερανγκ, βάλε και εσύ το λιθαράκι σου ... Μπορεί να στερηθείς και ένα ποτό, αλλά εν τέλει θα το απολάυσεις περισσότερο από αυτό ...

Είμαι 16 χρόνων και δεν έχω καν χρεωστικη. Δε λέω σωστό το επιχείρημα σου και με χαρά θα έδινα κάποια λεφτά για να στηρίξω έναν developer αλλα είμαι μικρός ακόμα για να βάλω τέτοιου είδους έννοιες στο κεφάλι μου..δηλαδή αν ένας developer του οποίου πχ αρέσει σε εμένα κι εσένα μια εφαρμογή του που κοστίζει 4.99 και έχει κάνει 100000 νόμιμα downloads κι εγω την καταθέσω *****ed πίστευεις πως απο τα 500000 που έβγαλε θα του λείψουν τα 4.99? και επίσης μη νομίζεις πως αυτοί είναι κακομοιροιδες άντε το Πολύ 100 ευρω να πάρει μια εφαρμογή για να φτιαχτεί και πες να πάρει στα σίγουρα 5000-10000 downloads εε δεν το λες και αποτυχία... Εξάλλου αυτοί που δε αντροιντ και αηφον τα παίρνουν κρακαρισμενα δεν ξεπερνεν τους 10-15%...

Kαι ποιος δεν εχει σπασμένες εφαρμογές. Eχω αρκετές αλλα προσπαθώ τα πιο πολλα να τα αντικαταστήσω με freeware.

Για να μην παρεξηγηθώ είμαι developer σε εταιρία όπου δεν παίζει πειρατεία σε μας (πουλάμε blackbox software+hardware) αλλά και να έπαιζε δεν παίρνω ποσοστά και δε με απασχολεί.

Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή αρκετά προγράμματα δε θα σπάνε τόσο εύκολα ή καθόλου είτε θα παίζουν 50/50 στο cloud είτε με DRM από τη CPU ή οτιδήποτε... τότε να δούμε :lol:

Επειδή και εγώ δουλεύω σε μια παρόμοια εταιρεία (ήδη το θέμα της πειρατείας είναι πολύ οπότε δεν το βάραινω περισσότερο) και επειδή ασχολούμαι περισσότερο με το θέμα της ασφαλείας τέτοιων συστημάτων, μέχρι στιγμής είμαι 100% βέβαιος πως τα πάντα σπάνε (ακόμη και οι όσο το δυνατών κλειδωμένες συσκευές), οπότε δεν πιστεύω πως η πειρατεία μπορεί να σταματήσει λόγο του ότι δεν θα είναι εφικτή... Η πειρατεία θα πεθάνει όταν δεν θα υπάρχει λόγος να υπάρχει, όχι πιο πριν...

Και για να απαντήσω και στην δημοσκόπηση κατέβαζω πειρατικές εφαρμογές και παιχνίδια μόνο όταν δεν μπορώ να τα αγοράσω για οικονομικούς λόγους κυρίως...

Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....

Προσωπικά πήγα και έβγαλα πιστωτική κάρτα (φοιτητική μάλιστα - καθότι φοιτητής και το εισόδημα μου δεν υποστηρίζει παραπάνω έξοδα) κατά 90% για αγορά εφαρμογών από το Android Market.

Ήμουν της άποψης πως ο εκάστοτε προγραμματιστής aka developer , που τρώει την ώρα του πάνω από ένα pc φτιάχνοντας μικρές εφαρμογές σε java για να κάνει την συμβίωση μου με το κινητό καλύτερη , πρέπει να αμείβεται. Πόσο μάλλον όταν κοιτάει να είναι συνεπής στις απαντήσεις του στα mail , ακούγοντας το παράπονο του καθενός και σωστός/αποτελεσματικός στην εξάλειψη των bugs που προκύπτουν ανά συσκευή.

Εξάλλου όταν το ποσό είναι τόσο ευτελές (0.99 έως 3-4€) , λιγότερο από έναν καφέ , γιατί να το σκεφτώ?

Δυστυχώς δεν λειτουργώ πλέον έτσι.

Σήμερα είχα σχετική συζήτηση με μια φίλη για "κλαμένα λεφτά" και καταλήξαμε πως υπάρχουν εφαρμογές όπως π.χ. Titanium Backup , Root Explorer κλπ. που θα τις πληρώναμε διπλάσια τιμή γιατί πολύ απλά "κάνουν παπάδες"! Και τα παλικάρια που τις ανέπτυξαν είναι συνεπείς , σωστοί και ευγενικοί. Όσοι έχουν Android και ψάχνονται ξέρουν τι είναι και πόσο αξίζουν οι συγκεκριμένες εφαρμογές...

Δυστυχώς δεν είναι όλες οι εφαρμογές έτσι όμως. Θυμάμαι μια φορά πλήρωσα 2,5€ για ένα widget που το μόνο που ήθελα να κάνει ήταν να δείχνει τις αγαπημένες μου επαφές στην οθόνη που το έβαζα (φωτογραφία και όνομα) - και αυτό ισχυριζόταν πως έκανε. Το widget είχε ξεκάθαρο πρόβλημα και δεν μου εμφάνιζε τις φωτογραφίες των επαφών στην τελική. Επικοινώνησα με τον προγραμματιστή , του είπα το πρόβλημα , του το εξήγησα , του έδωσα screenshots , errorlogs. Απάντηση δεν πήρα ποτέ. Τσέπωσε το δυομισάρι κι από 'δω παν' κι άλλοι...

Από τότε και στο εξής (σε συνδυασμό με άλλα 1-2 παρόμοια περιστατικά) πρώτα βάζω την εφαρμογή σπασμένη για 2-3 συνεχείς εκδόσεις και μετά από διεξοδικό testing κάποιων μηνών εάν καλύπτει τις ανάγκες μου την αγοράζω... Θα ξαναγίνω σωστός όταν γίνουν και αυτοί! :X

Device: XIAOMI Mi6 (Blue) | Android Version: 8.0 (Oreo)

Γενικά πολύ σπάνια αγοράζω κάποια εφαρμογή, ειδικά για τον υπολογιστή δεν έχω αγοράσει ποτέ μιας και η τσέπη μου δε το αντέχει και θεωρώ τις τιμές εξωφρενικές κλεψιά κανονική. Για το κινητό παλιότερα κάτι γινόταν πλέον κι εκεί προτιμώ τις σπασμένες λύσεις δυστυχώς σε τέτοιες περιόδους απλά τα έξοδα πηγαίνουν σε τόσα άλλα που η αγορά εφαρμογών είναι το τελευταίο, αν δε τα βρισκα free απλά δε θα αγόραζα smartphone και γενικά πιστεύω ότι αν δεν υπήρχαν οι λύσεις των σπασμένων εφαρμογών δε θα υπήρχε όλη αυτή η βιομηχανία smartphone

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Στο PC σπασμένες εφαρμογές και παιχνίδια

Στο κινητό το ίδιο...με winmo πού να δώσω λεφτά?:p

http://www.thepicz.com/pictures/782bc7a1a565ced1682d0073f326a863.jpg

Επειδή και εγώ δουλεύω σε μια παρόμοια εταιρεία (ήδη το θέμα της πειρατείας είναι πολύ οπότε δεν το βάραινω περισσότερο) και επειδή ασχολούμαι περισσότερο με το θέμα της ασφαλείας τέτοιων συστημάτων, μέχρι στιγμής είμαι 100% βέβαιος πως τα πάντα σπάνε (ακόμη και οι όσο το δυνατών κλειδωμένες συσκευές), οπότε δεν πιστεύω πως η πειρατεία μπορεί να σταματήσει λόγο του ότι δεν θα είναι εφικτή... Η πειρατεία θα πεθάνει όταν δεν θα υπάρχει λόγος να υπάρχει, όχι πιο πριν...

Και για να απαντήσω και στην δημοσκόπηση κατέβαζω πειρατικές εφαρμογές και παιχνίδια μόνο όταν δεν μπορώ να τα αγοράσω για οικονομικούς λόγους κυρίως...

Βλέπεις τι γίνεται με τα antivirus και τους τύπους που ψάχνουν account για να κάνουν το update. Είδες μάλλον τι έγινε με το "walk and text" στο Android. Αν φτιάξω μια εφαρμογή για android εγώ ο ίδιος θα βγάλω και την πειρατική την επόμενη μέρα, θα δουλεύει μια χαρά και θα έχει ένα trigger στις 31/12/2011 να σβήνει την SD με τις φωτό από το ρεβεγίον έτσι για το σπάσιμο :p κανένας δε μπορεί να τσεκάρει το trigger και όλες οι εφαρμογές ζητάνε minimum δικαίωμα πρόσβασης στην SD... Παραδείγματα για DRM υπάρχουν πολλά, και ειδικά στις παιχνιδοεταιρίες έχουν ολοένα και καλύτερες τεχνολογίες για την προστασία του software τους.

Αυτό που μου αρέσει πάντως είναι ότι οι περισσότεροι επικαλούνται οικονομικούς λόγους για την πειρατεία του software τους (δεν κρίνω και δε με απασχολούν τα οικονομικά κανενός), αλλά παρόλα αυτά κάπου(?) βρίσκουν λεφτά για smartphones των τουλάχιστον 200+ ευρώ, tablets από περιέργεια ή ζήλια που πήρε ο απέναντι, pc κάθε 2-3 χρόνια και αναβαθμισούλες στο ενδιάμεσο, netbook σε κάθε προσφορά κλπ...

Είμαι 16 χρόνων και δεν έχω καν χρεωστικη. Δε λέω σωστό το επιχείρημα σου και με χαρά θα έδινα κάποια λεφτά για να στηρίξω έναν developer αλλα είμαι μικρός ακόμα για να βάλω τέτοιου είδους έννοιες στο κεφάλι μου..δηλαδή αν ένας developer του οποίου πχ αρέσει σε εμένα κι εσένα μια εφαρμογή του που κοστίζει 4.99 και έχει κάνει 100000 νόμιμα downloads κι εγω την καταθέσω *****ed πίστευεις πως απο τα 500000 που έβγαλε θα του λείψουν τα 4.99? και επίσης μη νομίζεις πως αυτοί είναι κακομοιροιδες άντε το Πολύ 100 ευρω να πάρει μια εφαρμογή για να φτιαχτεί και πες να πάρει στα σίγουρα 5000-10000 downloads εε δεν το λες και αποτυχία... Εξάλλου αυτοί που δε αντροιντ και αηφον τα παίρνουν κρακαρισμενα δεν ξεπερνεν τους 10-15%...

Χωρίς να θέλω να σε κρίνω, αλλά με το ίδιο σκεπτικό, πήγαινε σε ένα φούρνο να πάρεις ψωμί και όταν σου ζητήσει τα 60 λεπτά, πες ότι είσαι 16 χρονών .... Αμ, δεν πάει έτσι, από την στιγμή που είσαι καταναλωτής πρέπει να πληρώσεις ... Όσο για το άλλο, το πόσο θέλει μία εφαρμογή, δεν είναι το κόστος, εφαρμογή μπορεί να κοστίσει στο παλικάρι που θα τη φτιάξει και μόλις 2 λεπτα του ευρώ, σημασία έχει ο κόπος ... Κάποια στιγμή, αν με το καλό φτιάξεις μόνο σου στη σχολή σου ή κάπου αλλού και το πιο μικρό πρόγραμμα θα με θυμηθείς ....

Εν πάσει περιπτώσει, εσύ κάνε ότι αγαπάς, δεν κάνει κανείς την δίω, εγώ απλά θέλω να σου δώσω να κατανοήσεις το γιατί ότι μου αρέσει το αγοράζω ... Η αγορά είναι για μένα μία επιβράβευση που πρέπει να δίνεται, έστω και στο 10% των προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε ....

Αυτό που μου αρέσει πάντως είναι ότι οι περισσότεροι επικαλούνται οικονομικούς λόγους για την πειρατεία του software τους (δεν κρίνω και δε με απασχολούν τα οικονομικά κανενός), αλλά παρόλα αυτά κάπου(?) βρίσκουν λεφτά για smartphones των τουλάχιστον 200+ ευρώ, tablets από περιέργεια ή ζήλια που πήρε ο απέναντι, pc κάθε 2-3 χρόνια και αναβαθμισούλες στο ενδιάμεσο, netbook σε κάθε προσφορά κλπ...

Και τα μπουζούκια είναι γεμάτα κάθε μέρα !!!!! Πες τα ....

Edited by kaluas

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Εμένα η απορία μου είναι όλοι όσοι χρησιμοποιούν Photoshop δοκίμασαν το Gimp και τους φάνηκε ανεπαρκές; Αν ναι τότε το 1/10 των χρηστών στην Ελλάδα είναι γραφίστες και θα έπρεπε να βγάζουν καλά φράγκα.

Τα ίδια για SPSS --> PSPP (αν κι εδώ φταίνε οι "προφέσορες" στα ΑΕΙ/ΤΕΙ που το πασάρουν στους φοιτητές τους)

και πάει λέγοντας...

οταν εχεις μαθει να δουλευεις το συγκεκριμενο προγραμμα (γιατι μονο αυτο κανεις στα εργαστηρια) και εχεις μαθημα το οποιο βασιζεται στο συγκεκριμενο προγραμμα , τι θα πας να πεις στο καθηγητη, "κυριε ξερετε πρεπει να δουλευουμε με freeware "? εσυ τη δουλεια σου θες να κανεις και να καθαρισεις το μαθημα..

οι καθηγητες δεν πασαρουν τιποτα, αυτο ξερουν , αυτο τους αρεσει και με αυτο δουλευουν

το μονο σου λενε ειναι αν θες δουλεψε στο εργαστηριο (οποτε ειναι αδειο) ή βρες το απο αλλου μονος σου..

οποτε σε καποιες περιπτωσεις δεν εχεις κι αλλη επιλογη, αλλα και οταν εχεις (σε αλλο μαθημα ) παλι με αυτο θα δουλεψεις, γιατι αυτο ξερεις και αυτο ειναι η ευκολη λυση, δεν θα κατσεις να το ψειρισεις το θεμα

σε αρκετες αλλες περιπτωσεις θα μπορουσα να νιωσω ασχημα για αυτο το θεμα, αλλα στη συγκεκριμενη εκανα απλα αυτο που ημουν υποχρεωμενος και μαλιστα χωρις να παω σε διαφορα "τραπεζακια" να το ζητιανεψω οπως η πλειοψηφια

Edited by qsis

3210/t29/6340/t68/ngage/p910/p1/optimus one/gnex/z1/g3/mi a1/mi a3/poco f3/xperia 5 iv

οταν εχεις μαθει να δουλευεις το συγκεκριμενο προγραμμα (γιατι μονο αυτο κανεις στα εργαστηρια) και εχεις μαθημα το οποιο βασιζεται στο συγκεκριμενο προγραμμα , τι θα πας να πεις στο καθηγητη, "κυριε ξερετε πρεπει να δουλευουμε με freeware "? εσυ τη δουλεια σου θες να κανεις και να καθαρισεις το μαθημα..

οι καθηγητες δεν πασαρουν τιποτα, αυτο ξερουν , αυτο τους αρεσει και με αυτο δουλευουν

το μονο σου λενε ειναι αν θες δουλεψε στο εργαστηριο (οποτε ειναι αδειο) ή βρες το απο αλλου μονος σου..

οποτε σε καποιες περιπτωσεις δεν εχεις κι αλλη επιλογη, αλλα και οταν εχεις (σε αλλο μαθημα ) παλι με αυτο θα δουλεψεις, γιατι αυτο ξερεις και αυτο ειναι η ευκολη λυση

Αν είναι για να περάσεις το μάθημα και το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο πλασάρει ο καθηγητής πιστεύω ότι και ο οποιοσδήποτε developer θα σε συγχωρούσε (αν και το functionality συνήθως είναι πανομοιότυπο (το PSPP είναι κλώνος στα πάντα σχεδόν του SPSS στην περίπτωσή σου).

Στη δικιά μου περίπτωση οι καθηγητές μας πασάρανε τα πάντα (μέχρι που χώναν κάτι ταλαίπωρους φοιτητές να αντιγράφουν δισκάκια με τα 2x CD-RW τους...)

Ο κύριος όγκος της πειρατείας δεν είναι τα 5-10 προγράμματα που χρησιμοποιούν οι φοιτητές για να βγάλουν την εκάστοτε σχολή (μακάρι να ήταν έτσι). Εν μέρη συμφωνώ ο αρχιτέκτονας να χρησιμοποιεί το CAD που του μαθαίνουν στη σχολή έστω και πειρατικό, όταν όμως αρχίζει να βγάζει λεφτά από αυτό το πρόγραμμα είναι απλά γύφτος αν δεν το αγοράσει ή δεν στρωθεί να μάθει ένα άλλο φτηνότερο/δωρεάν αν έχει καβούρια στις τσέπες.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την τάση όσων χρησιμοποιούν πειρατικό software να έχουν 100 προγράμματα εγκατεστημένα στους υπολογιστές και άλλα 200 σε φλασάκια και CD σε απόσταση αναπνοής (όπως και τα απλόχερα donations σε πειρατο-sites ενώ υποτίθεται δεν έχουν φράγκο).

http://www.geek.com/wp-content/uploads/2011/04/and3.jpg

Χωρις πλακα τωρα. Αν εβλεπα μια φεραρι μου αρεσε αλλα δεν ειχα τα χρηματα να την παρω και αποφασιζα να την "κλεψω" και με το που την "εκλεβα" υπηρχε στην θεση της μια ακομα φεραρι ιδια και ο ιδιοκτιτης δεν την εχανε ποτε απο την κατοχη του τοτε μαλον ναι θα ημουν κλεφτης

[sIGPIC][/sIGPIC]