Jump to content

Πρόβλημα με μνήμες

PMNEDM
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν περιπου 1,5 μηνα ξαφνικα το pc μου αρχισε να κολλαει και να βγαζει διαφορες μπλε οθονες. Μετα απο διερευνηση διαπιστωσα οτι τα προβληματα ηταν σχετικα με τις μνημες και τρεχοντας το Memtest86+ ειδα οτι η μια απο τις μνημες δεν διαβαζε/εγραφε σωστα τα δεδομενα, το οποιο προφανως οδηγουσε στις μπλε οθονες.

Αλλαξα λοιπον τη μια μνημη, και πηρα μια αλλη, συμβατη με τη μητρικη μου. Προχθες ομως το pc ξαναρχισε να βγαζει μπλε οθονες, και οταν δοκιμασα να βγαλω τη μια απο τις μνημες (εχω συνολικα 3 στικακια) ο υπολογιστης δεν ανοιγε. Συγκεκριμενα τα fanακια λειτουργουσαν κανονικα, αλλα ο υπολογιστης δεν εκανε POST. Μετα απο δοκιμες ειδα οτι το προβλημα παρουσιαζονταν μονο οταν η καινουργια μνημη ηταν παρουσα (σε οποιαδηποτε θεση). Προφανως δεν μπορουσα να τρεξω παλι το memtest, μιας και ο υπολογιστης με τη μνημη δεν εκκινει.

Η ερωτηση ειναι η εξης: Υπαρχει περιπτωση κατι στον υπολογιστη να κανει corrupt τις μνημες (πχ υπερταση λογω του τροφοδοτικου ή της μητρικης) ή να θεωρησω οτι απλα ειναι τυχαιο γεγονος; Αν και μνημη να χαλασει μεσα σε 1,5 μηνα μου φαινεται τουλαχιστον περιεργο.

Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις! :D

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Η αληθεια ειναι πως η μνημη ειναι απο τα τελευταια πραγματα που περιμενεις να χαλασουν σε εναν υπολογιστη.

Ουτως ή αλλως lifetime εγγυηση εχεις. Μην το ψαχνεις περαιτερω..:p

Η αληθεια ειναι πως η μνημη ειναι απο τα τελευταια πραγματα που περιμενεις να χαλασουν σε εναν υπολογιστη.

Ουτως ή αλλως lifetime εγγυηση εχεις. Μην το ψαχνεις περαιτερω..:p

Καλα αυτο δεν το συζηταω. Την εχω ηδη επιστρεψει στο καταστημα και περιμενω καινουργια. ;):D Αλλα δεν μπορω προφανως να ξαναπαω σε ενα μηνα και να τους πω "Γεια σας. Μου ξαναχαλασε, δωστε μου καινουργια". Θα μου πουν οτι φταιει ο υπολογιστης μου. Οποτε θελω να δω αν μπορω να κανω κατι να το αποφυγω.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

καποτε αντιμετωπισα το ιδιο προβλημε με τον υπολογιστη μου....και τελικα,εφταιγε η καρτα γραφικων,που τα εφττυνε σιγα σιγα...Oυτε με τις μνημες ειχα θεμα,ουτε φορματ ηταν,οπως πιστευα,ουτε τπτ αλλο....

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Εγω ειχα παρομοιο θεμα με πολλες ( ΠΟΛΛΕΣ ομως) μπλε οθονες περυσι που ειχα (s)vista.

Τελικα οπως αποδειχθηκε καποιο προγραμμα δεν ειχε περαστει καλα και κολλουσε ολο το pc.

Με ενα format εστρωσε ο υπολογιστης.

Και απο οτι θυμαμαι ηταν ακυροι οι κωδικοι των BSOD.

Εχω και γω προβλημα και δε ξερω τι ακριβως συμβαινει. Ο υπολογιστης ( laptop Sony) κσεκιναει με κατι περιεργεσ κατακορυφες ασπρες κ μετα γινονται κοκκινες γραμμες μεχρι που εμφανιζεται το σημα των win7 στην αρχη που ειναι με μαυρο φοντο και εκει κολλαει. Αναγκαζομαι και τον ανοιγω μονο με safe mode. Ομως μια μερα ανοιξε κανονικα και μετα απο λιγο πιεση εβγαλε μια μπλε οθονη εσβησε και μετα παλι τα ιδια. Οποιος γνωριζει κατι ας πει τη γνωμη του . Ευχαριστω

Εσενα μου μοιαζει πιο πολυ θεμα hardware και συγκεκριμενα της καρτας γραφικων σου.

Ειχα παλιοτερα θεμα με ενα alienware και μου πεταγε και εμενα συνεχως μπλε οθονες (το μηνυμα της οθονης ηταν οτι καποιο κομματι hardware υπολειτουργει). Τελικα η nvidia 8700m ηταν στα τελευταια της.