T-mobile Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η πειρατεία έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί έλλειψη ενδιαφέροντος στους προγραμματιστές εφαρμογών του Android καθώς πολλοί προγραμματιστές αποστρέφονται την ταλαιπωρία που προέρχεται από την πειρατεία. Το iOS της Apple έχει αποδειχθεί λιγότερο ευαίσθητο στο πανάρχαιο πρόβλημα της πειρατείας. [via] ΣΥΓΝΩΜΗ!!! Με το Jailbreak στο iOS μιλάμε για τον ορισμό της πειρατείας, σου ανοίγεται ένας κόσμος με τσαμπέ εφαρμογές! Απλά στο android βρίσκεις ένα σπασμένο αρχείο και το εγκαθηστάς εύκολα χωρίς root, αυτή είναι η μόνη διαφορά. Ας ψαχνότανε η κάθε γκομενίτσα που έχει iphone τι εστί jailbreak και μετά ας ξαναμιλάγαμε για τα έσοδα της apple από τις εφαρμογές. Παράθεση Less is more... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
liberostelios Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 Κι εγώ, πάντως, αγοράζω όσες εφαρμογές είναι επί πληρωμή και τις χρειάζομαι. Αλλά είναι ελάχιστες. Δεν ξέρω πως έχει γίνει η έρευνα, αλλά το Android είναι μία πλατφόρμα που ο developer επιλέγει περισσότερο τα έσοδα από διαφημίσεις, παρά από την πώληση του λογισμικού. Και νομίζω ότι αυτή είναι μία επιλογή που εξαλείφει την πειρατεία, αλλά σου παρέχει και σταθερό κέρδος που, ενδεχομένως, να είναι μεγαλύτερο από τα 0,80€ που θα πούλαγες την εφαρμογή (αν όντως οι εφαρμογές κοστίζανε τόσο, βέβαια). Τέλος πάντων, όποιου δεν του αρέσουν τα banners κλπ., ας πάρει iPhone, που είναι το πρόβλημα; :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Butters Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 Πάνω από το 60% των εφαρμογών του Android είναι δωρεάν (δείτε εδώ). Έχει διαφορετική φιλοσοφία από το app store. Η Google βγάζει από τις διαφημίσεις. ΙΜΟ το καλύτερο για τους developers είναι να έχουν full version (χωρίς ads) με χρέωση. Από πλευράς Google, θα μπορούσε να είχε διαθέσει το paid market σε περισσότερες χώρες νωρίτερα + θα ήταν καλό να έχει περισσότερες εναλλακτικές για αγορά. Αναμένουμε την υλοποίηση της Vodafone για χρέωση στο μηνιαίο λογαριασμό, κάτι που αν πιάσει, θα εφαρμοστεί γενικότερα. Παράθεση http://i.imgur.com/2kZWw.gif :p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spireto Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 Το appstore ειναι μοναδικο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 (edited) Το πρόβλημα είναι μάλλον η ώρα! Αν κοιτάξεις στην αρχική οθόνη υπάρχει πεδίο για να επιλέξει κανείς την ώρα και την ημερομηνία μετάβασης. Προφανώς στις 2 το βράδυ δεν υπάρχει μετρό και τα περισσότερα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Το χρησιμοποιώ αρκετά και με έχει βοηθήσει απίστευτα. Στο κυρίως θέμα τώρα, προσωπικά έχω αγοράσει όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ και είναι επί πληρωμή. Ίσως να ανήκω στη μειοψηφία, αλλά προτιμώ να υποστηρίξω τον developer για να έχει κέρδη και να μου παρέχει υποστήριξη και αναβαθμίσεις. Μάλλον αυτο είναι γιατί έβαλα και προορισμό κεντρικό σημείο του Πειραιά και μου έβγαλε να πάω με τα ποδια:) Εφόσον δουλεύει σωστά είναι πολυ χρήσιμη εφαρμογη, σ αυχαριστω. Όσον αφορά το θέμα μας, το έχουν πει αρκετοί συμφορουμητες: Στα android μπορείς να κανείς την δουλεια σου κατα μεγάλο ποσοστό με δωρεάν εφαρμογές, αλλα αν θες να είναι η συσκευη σου πλήρης και με τις καλύτερες εφαρμογές ανα κατηγορία πρέπει να αγοράσεις τουλάχιστον καμία 10αρια paid. Για παράδειγμα, πως θα κανείς την δουλεια σου σε αρχεία office χωρίς paid εφαρμογη. Προσωπικά έχω αγορασμενες πάνω απο 10 εφαρμογές συνειδητά γιατί προτιμώ να δώσω λίγα ευρώ και να έχω την καλύτερη εφαρμογη παρα να βολευτω με κάτι που δεν κάνει σωστά την δουλεια μου. πχ Launchers υπάρχουν πολλοί δωρεάν. Όμως κανένας δεν είναι σαν τον Launcher Pro. Αυτο που λείπει στο Market είναι οι πιο εξειδικευμένες εφαρμογές και η ποιότητα. Κάποιες άλλες είναι δυσχρηστες. Για παράδειγμα εφαρμογές που σ ενδιαφέρει μια κατηγορία η μια περιοχή: αντι να έχουν επιλογή εύρεσης με πληκτρολογιση, σε αναγκάζουν να σκρολαρεις σε τεράστιες λιστε μέχρι να βρεις αυτο που σ ενδιαφέρει. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά τον τελευταίο χρόνο. Χρειάζονται όμως ακόμα περισσότερα να γίνουν. Edited September 13, 2011 by Te_salat Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
liberostelios Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 πχ Launchers υπάρχουν πολλοί δωρεάν. Όμως κανένας δεν είναι σαν τον Launcher Pro. Ψιλοαδιάβαστο σε βρίσκω, σήμερα... :p Ο Launcher Pro είναι δωρεάν, αλλά έχει και paid version που υποστηρίζει resize στα widgets κλπ. Γενικώς, έχεις δίκιο, αλλά αν τα βάλεις κάτω είναι μικροδιαφορές. Ας πούμε, στο iOS δεν υπάρχουν widgets (από ότι ξέρω), ενώ στο android μπορείς να στήσεις τη homescreen όπως θες! Είναι μία αντίστοιχη μικροδιαφορά υπέρ του Android... Γενικώς, στο θέμα χρήσης, οι διαφορές είναι μικρές. Αν επικεντρωθούμε στις εφαρμογές, το iOS σαφώς έχει το προβάδισμα (ιδίως στα tablets) αλλά η διαφορά συνεχώς μειώνεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 Ψιλοαδιάβαστο σε βρίσκω, σήμερα... :p Ο Launcher Pro είναι δωρεάν, αλλά έχει και paid version που υποστηρίζει resize στα widgets κλπ. Γενικώς, έχεις δίκιο, αλλά αν τα βάλεις κάτω είναι μικροδιαφορές. Ας πούμε, στο iOS δεν υπάρχουν widgets (από ότι ξέρω), ενώ στο android μπορείς να στήσεις τη homescreen όπως θες! Είναι μία αντίστοιχη μικροδιαφορά υπέρ του Android... Γενικώς, στο θέμα χρήσης, οι διαφορές είναι μικρές. Αν επικεντρωθούμε στις εφαρμογές, το iOS σαφώς έχει το προβάδισμα (ιδίως στα tablets) αλλά η διαφορά συνεχώς μειώνεται. Όταν αγορασα το launcher pro πριν ένα χρόνο οι διάφορες απο την free έκδοση δεν ήταν μόνο το resize. Δεν υπηραχαν διαθέσιμα τα περισσότερα widgets. Οπότε δεν μπορω να ξέρω τι έχει αλλάξει στις τελευταίες εκδόσεις. Τα widgets δεν είναι όλα χρήσιμα κάποια δεν έχουν καν νόημα, αφού πατώντας στο εικονίδιο της εφαρμογής μπαίνεις απ ευθείας. Στο iOS 5 ακούγεται ότι θα υπάρξει δυνατότητα προσθήκης και άλλων widgets απο εφαρμογές τρίτων στην notification bar εκτός των 2 που ηδη διαθέτει. Μ ένα πρόχειρο τσεκαρισμα που εκανα, διαπίστωσα ότι απο τις εφαρμογές που χρησιμοποιω στο iPhone, λείπουν καμία 10αρια απο το Market. Μιλώ για αυτές που χρησιμοποιω τακτικοτατα έτσι? δεν πάω σε ειδικές εφαρμογές που ναι μεν είναι απόλυτα χρήσιμες αλλα θα τις χρησιμοποιήσεις μια-δυο φορές. Οι υπόλοιπες υπάρχουν, μάλιστα όσες προέρχονται απο γνωστές εταιρείες είναι ακριβώς ίδιες. Εκεί που υπάρχει χάος είναι στα παιχνίδια. Βέβαια δεν με πολυ απασχολεί αυτο. Δεν μπορω όμως να πω το ίδιο για την έλειψη εφαρμογών που επιτρέπουν το sharing απο το PC προς το κινητο και αντιστρόφως. Βεβαίως υπάρχουν στα android κάποιες πολυ χρήσιμες που δεν τις βρίσκεις στο AppStore. Για παράδειγμα το widget (paid) που σου επιτρέπει απο μια οθόνη να χειριζεσαι τα πάντα όταν οδηγείς, ενεργοποιοντας κάποιες λειτουργίες αυτόματα με το που σύνδεσης την συσκευη στον φορτιστη του αυτοκινήτου. Το ίδιο και τα power manager widgets που εινα πολυ χρήσιμα ειδικά ένα paid που έχω το οποίο είναι απόλυτα παραμετροποιησιμο και το πλήρωσα γιατί στην free έκδοση κάθε φορά που το χρησιμοποιουσα μου έβγαζε κι ένα ηλιθιο μήνυμα. Στις εφαρμογές για tablet δεν μπαίνω στον κόπο να συγκρινω γιατί ακόμα δεν έχει ξεκινήσει σοβαρά το θέμα αυτο στο market. Δυστυχώς όπως αναφέρεται στο άρθρο η Google δεν δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον ώστε να υπάρχει έλεγχος και κάποιες προδιαγραφές. Σαβουρα υπάρχει και στο AppStore αλλα εχει να κανει με το θεμα της εφαρμογης και όχι με τραγικά γραφικά, απαισιο interface που σε κάνουν να συγχαινεσαι να τις εγκατστησεις στο κινητο σου. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 (edited) Όταν αγορασα το launcher pro πριν ένα χρόνο οι διάφορες απο την free έκδοση δεν ήταν μόνο το resize. Δεν υπηραχαν διαθέσιμα τα περισσότερα widgets. Οπότε δεν μπορω να ξέρω τι έχει αλλάξει στις τελευταίες εκδόσεις. Και εγώ έχω αγορασμένο τον launcher pro plus αλλά βλέπω ότι πλέον κάνει περισσότερα ο go launcher ex που είναι free.Αν το έψαχνα καλύτερα,δε θα αγόραζα τον launcher pro. Δεν μπορω όμως να πω το ίδιο για την έλειψη εφαρμογών που επιτρέπουν το sharing απο το PC προς το κινητο και αντιστρόφως. Τι ακριβώς σου λείπει; Μέσω καλωδίου usb η σύνδεση γίνεται κανονικά και πανεύκολα.Αν μιλάς για ασύρματη σύνδεση με τον file expert μπορείς να 1.συνδέσεις το κινητό με το pc μέσω του web browser και εκτός από τη μεταφορά αρχείων,μπορείς να εγκαταστήσεις apk αρχείο απευθείας από το pc 2.να δεις τα περιεχόμενα του κινητού μέσω ftp browser 3.Να δεις τον δίσκο του pc από το κινητό σαν δίκτυο Και το πρόγραμμα αυτό είναι free χωρίς διαφημίσεις.. Οσο για τις εφαρμογές που αναφέρθηκε ότι είναι δύσκολο να τις βρεις.Το κυριότερο είναι να ξέρεις τι ψάχνεις.π.χ. για το optitrans (που όντως δουλεύει βάσει την ώρα) έγραψα στο μάρκετ athens bus και μου έβγαλε κάποια αποτελέσματα μεταξύ των οποίων και το optitrans. άλλο παράδειγμα.κάποιο μέλος εδώ στο φόρουμ ρωτάει αν γίνεται να βλέπουμε την ημερομηνία συνεχώς στην status bar.Πάω στο market γράφω date on status bar και μου βγάζει αποτελέσματα.Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις για να κάνεις σωστά την δουλειά σου,πρέπει να πληρώσεις και ίσως πάλι να μην μείνεις 100% ικανοποιημένος.Ομως κάποιος αν δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις,βρίσκει σχεδόν τα πάντα δωρεάν.π.χ. εγώ που δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις για office,κάνω την δουλειά μου με το free οlive office. Edited September 13, 2011 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 Και εγώ έχω αγορασμένο τον launcher pro plus αλλά βλέπω ότι πλέον κάνει περισσότερα ο go launcher ex που είναι free.Αν το έψαχνα καλύτερα,δε θα αγόραζα τον launcher pro. Τι ακριβώς σου λείπει; Μέσω καλωδίου usb η σύνδεση γίνεται κανονικά και πανεύκολα.Αν μιλάς για ασύρματη σύνδεση με τον file expert μπορείς να 1.συνδέσεις το κινητό με το pc μέσω του web browser και εκτός από τη μεταφορά αρχείων,μπορείς να εγκαταστήσεις apk αρχείο απευθείας από το pc 2.να δεις τα περιεχόμενα του κινητού μέσω ftp browser 3.Να δεις τον δίσκο του pc από το κινητό σαν δίκτυο Και το πρόγραμμα αυτό είναι free χωρίς διαφημίσεις.. Οσο για τις εφαρμογές που αναφέρθηκε ότι είναι δύσκολο να τις βρεις.Το κυριότερο είναι να ξέρεις τι ψάχνεις.π.χ. για το optitrans (που όντως δουλεύει βάσει την ώρα) έγραψα στο μάρκετ athens bus και μου έβγαλε κάποια αποτελέσματα μεταξύ των οποίων και το optitrans. άλλο παράδειγμα.κάποιο μέλος εδώ στο φόρουμ ρωτάει αν γίνεται να βλέπουμε την ημερομηνία συνεχώς στην status bar.Πάω στο market γράφω date on status bar και μου βγάζει αποτελέσματα.Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις για να κάνεις σωστά την δουλειά σου,πρέπει να πληρώσεις και ίσως πάλι να μην μείνεις 100% ικανοποιημένος.Ομως κάποιος αν δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις,βρίσκει σχεδόν τα πάντα δωρεάν.π.χ. εγώ που δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις για office,κάνω την δουλειά μου με το free οlive office. Όχι Χρήστο δεν μιλάω γι αυτο. Εννοώ εφαρμογές που μ ένα κλικ σου επιτρέπουν να μεταφερεις αρχεία απο τον υπλογιστη σου στο κινητο η στο tablet έστω και αν είσαι μακριά, να μπορείς να παρακολουθήσεις τα βίντεο και τις ταινίες που έχεις στο PC χωρίς να χρειάζεται να τα αποθηκευσεις, να μπορείς να παρακολουθήσεις τα βίντεο που τραβηξες απο την κάμερα του κινητού σου στην οθόνη του υπολογιστη ασύρματα. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιες στα android αλλα είναι δυσχρηστες η προβληματικές. Επίσης δεν είναι δυνατόν να λέμε πρέπει να ξέρεις να ψάχνεις. Ο μηχανισμός αναζήτησης του Market πρεπει να δουλεύει σωστά. Για παράδειγμα στο iOS όταν έχεις λογαριασμό στο Ελληνικό AppStore, σου παρουσιάζονται οι δημοφιλεστερες και νεότερες εφαρμογές στην χώρα σου οπότε δύσκολες σου ξεφεύγει κάποια καλή εφαρμογη όπως το optitrans που προαναφέραμε. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
liberostelios Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 Εννοώ εφαρμογές που μ ένα κλικ σου επιτρέπουν να μεταφερεις αρχεία απο τον υπλογιστη σου στο κινητο η στο tablet έστω και αν είσαι μακριά, να μπορείς να παρακολουθήσεις τα βίντεο και τις ταινίες που έχεις στο PC χωρίς να χρειάζεται να τα αποθηκευσεις, να μπορείς να παρακολουθήσεις τα βίντεο που τραβηξες απο την κάμερα του κινητού σου στην οθόνη του υπολογιστη ασύρματα. Αν εννοείς μέσω Samba shares κλπ., το κάνουν οι περισσότεροι file browsers. Μάλιστα στο archos tablet που έχω είναι προεγκατεστημένο κάτι τέτοιο: επιτόπου αναγνωρίζει το δίκτυο και εμφανίζει όλα τα media για να τα δεις από τη συσκευή. Δεν έχω ασχοληθεί περαιτέρω, ούτε καν έχω εφαρμόσει τη λειτουργία, απλώς εμφανίζεται συνέχεια μπορστά μου στα περισσότερα προγράμματα και γι αυτό το επισημένω. Γι αυτό ξαναλέω: οι διαφορές είναι μικρές. Στο iOS έχεις περισσότερες εφαρμογές και ενδεχομένως να τις βρεις πιο εύκολα, αλλά σχεδόν όλα τα πράγματα (κυρίως τα βασικά) μπορείς να τα κάνεις και με Android. Ίσως να πρέπει να ψαχτείς παραπάνω, ίσως να πρέπει να βάλεις κάποιο plug-in σε ένα browser ή κάτι τέτοιο, αλλά θα τα βρεις... Θεωρώ ότι είναι καθαρά μικροδιαφορές που, στο συγκεκριμένο θέμα των εφαρμογών, δίνουν ένα απλό πλεονέκτημα στο iOS, τίποτα παραπάνω... Υ.Γ.: Για το "σε βρίσκω αδιάβαστος", πριν, το είπα για χαβαλέ, ελπίζω να μη σε πείραξε. Απλώς πρόσεξα ότι δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο το αστείο και ίσως φάνηκε ότι ήθελα να στην πω... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 13, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2011 @@liberostelios Οχι βρε τι να παραξηγηθω :lol: η παρουσία καθενός εδω μέσα κάνει εύκολα κατανοητές τις προθέσεις μας. Αν θέλεις δωσε μου ένα file browser να δοκιμάσω γιατί μ ενδιαφέρει αυτο. Θέλω να δω πόσο εύκολα γίνεται. Όπως έχω ξαναπεί θεωρώ ότι τα android εχουν σχεδόν τελειοποιηθει. Υπάρχουν βέβαια σημεία που χρειάζονται βελτίωση όπως η αυτονομία. Απο εκει και πέρα υπάρχουν πολλα που έχουν να κάνουν με τους κατασκευαστές και δεν είναι του παρόντος. Πιθανώς να αγοράσω μια συσκευη ακόμα αν δεν με ικανοποιήσει το iPhone 5 όταν ανακοινωθεί. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
liberostelios Δημ. September 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2011 (edited) Καλημέρα, Στο Archos δεν ξέρω ποιός ήταν ο προεγκατεστημένος Explorer γιατί τον έλεγε απλά "Files" και τα είχε όλα αυτά ενσωματωμένα. Επίσης έχει ένα video player που είναι δικός του και έχει δυνατότητα για remote play ενός αρχείου, δεν ξέρω αν άλλοι players μπορούν να το κάνουν. Για να βρεις εύκολα shares, πάντως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ES File Explorer από market: πας LAN->Νέος διακομιστής->Ανίχνευση και σου βρίσκει τους υπολογιστές και τα shares του δικτύου που βρίσκεσαι. EDIT: Διευκρυνίζω ότι αναφέρομαι σε windows shares (samba), δεν το έχω δοκιμάσει από linux ακόμα. Edited September 14, 2011 by liberostelios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2011 Καλημέρα, Στο Archos δεν ξέρω ποιός ήταν ο προεγκατεστημένος Explorer γιατί τον έλεγε απλά "Files" και τα είχε όλα αυτά ενσωματωμένα. Επίσης έχει ένα video player που είναι δικός του και έχει δυνατότητα για remote play ενός αρχείου, δεν ξέρω αν άλλοι players μπορούν να το κάνουν. Για να βρεις εύκολα shares, πάντως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ES File Explorer από market: πας LAN->Νέος διακομιστής->Ανίχνευση και σου βρίσκει τους υπολογιστές και τα shares του δικτύου που βρίσκεσαι. EDIT: Διευκρυνίζω ότι αναφέρομαι σε windows shares (samba), δεν το έχω δοκιμάσει από linux ακόμα. Το βρήκα στον ES χθες βράδυ. Λειτουργεί ικανοποιητικά αν και κάποιες φορές βγάζει error. Θα το δοκιμάσω και στο Nexus s γιατί στο LG οι δυνατότητες του δεν επιτρέπουν πολλα πράγματα. Σ ευχαριστώ πάντως. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greeksalad Δημ. October 10, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2011 Τελικά, όπως πάντα άλλωστε, η ίδια η αγορά αναδεικνύει ποιο μοντέλο είναι βιώσιμο και ποιο όχι. Δυστυχώς είναι στην ανθρώπινη φύση μας να ψάχνουμε να βρούμε τη δωρεάν λύση, ακόμα κι αν αυτή είναι παράνομη (ειδικά στην Ελλάδα είναι σχεδόν κανόνας αυτό στο θέμα του s/w). Στεφτείτε ότι το Android διαφημίζεται ως "open-source", που θυμίζει Linux και δωρεάν εφαρμογές... Άρα σαν μοντέλο σε προδιαθέτει για δωρεάν s/w, ενώ στην πράξη αυτό δεν ισχύει. Όσο για τις δωρεάν εφαρμογές με Google Ads, ευχαριστώ, δεν θα πάρω, δεν θέλω να καταντήσω να έχω ένα κινητό banner στην τσέπη μου. Προτιμώ να δώσω το αστείο ποσό των 0,79 € υποστηρίζοντας έτσι τον developer και κρατώντας το κινητό μου καθαρό από banners και με ποιοτικότατες εφαρμογές που χαίρεσαι να βλέπεις και να δουλεύεις. Αλλά δυστυχώς ο νεοέλληνας πιο εύκολα δίνει 3 € για έναν καφέ παρά 0,79 € για μια εφαρμογή που θα τη δουλεύει για πάντα... Συγγνώμη αλλά δεν κρατιέμαι.... Ναι βρε,ο νεοέλληνας φταίει για τα μειωμένα κέρδη των Android εφαρμογών εν σχέσει με του Μήλου........:wacko: Τι άλλο θα ακούσουμε!:blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
liontaris Δημ. October 18, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2011 (edited) Δεν ξερω για εσας και ελπιζω να μην παρεξηγηθω αλλα θεωρω οτι και τα δυο android και os αν δεν ειχαν πειρατεια θα χαν και λιγοτερες συσκευες στον κοσμο.το να μπορω να βρω ευκολα τις εφαρμογες και τσαμπα με κανει να σκεφτω την αγορα μιας συσκευης η την απορριψη της.αν δεν μπορουσα να κανω jailbreak δεν θα διαλεγα να ξαναπαρω apple ipad iphone.το ιδιο και στο android.θα μου πειτε πως θα ζησουν αυτοι που τις φτιαχνουν τις εφαρμογες ε και γω θα σας πω οτι το να εδινα 600 για κινητο+50για την εφαρμογη του gps++++ολα τα αλλα που χρειαζομαι ε τοτε καλυτερα να μεινω στο παλιο καλο τηλεφωνακι μου να μην ξοδευω και πολλα.αποψη μου ετσι??οσο υπαρχει πειρατεια θα υπαρχει και κινηση αλλιως θα μειωθουν οι πωλησεις σε συσκευες ;) και για να καταλαβετε τι εννοω θα σας δωσω ενα απλο παραδειγμα...ειχα το xbox360 . Σαν παιχνιδομηχανη δυ χρονια γιατι η σονυ δεν μπορουσε να παιξει αντιγραφα σιγα μην εδινα 60ευρω για καθε παιχνιδι!αφου το ps3 μπορεσε και παιζει αντιγραφα πηγα και αγορασα και κεινη.η σονυ πηρε 360ευρω απο μενα που δεν θα τα επαιρνε ποτε αν δεν γινοταν κατι τετοιο αρα κερδισαμε και οι δυο.μολις κοψει τα αντιγραφα δεν ξαναπαιζω χαχαχααχχαχα Edited October 18, 2011 by liontaris Παράθεση galaxy note 2,iphone5,ipad3....kai keep walking! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 31, 2011 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2011 (edited) και για να καταλαβετε τι εννοω θα σας δωσω ενα απλο παραδειγμα...ειχα το xbox360 . Σαν παιχνιδομηχανη δυ χρονια γιατι η σονυ δεν μπορουσε να παιξει αντιγραφα σιγα μην εδινα 60ευρω για καθε παιχνιδι!αφου το ps3 μπορεσε και παιζει αντιγραφα πηγα και αγορασα και κεινη.η σονυ πηρε 360ευρω απο μενα που δεν θα τα επαιρνε ποτε αν δεν γινοταν κατι τετοιο αρα κερδισαμε και οι δυο.μολις κοψει τα αντιγραφα δεν ξαναπαιζω χαχαχααχχαχα Σεβαστή αλλά λάθος η άποψή σου. Ο μόνος λόγος που η Microsoft... χάρηκε "πήρε από εσένα" τα λεφτά της κονσόλας, είναι γιατί έτσι θεωρεί πως θα πάρεις παιχνίδια, αξεσουάρ και θα πληρώσεις για το Xbox Live. Γιατί από την ίδια την κονσόλα ΟΛΕΣ οι εταιρείες (με εξαίρεση ίσως τη Nintendo στο Wii) πολλές φορές όχι μόνο λεφτά δε βγάζουν, αλλά χάνουν κιόλας. Συγκεκριμένα για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα η Microsoft έχανε λεφτά σε κάθε κονσόλα που πούλαγε. Οπότε όχι, δεν "κέρδισε" η Microsoft αμα εσύ έδωσες τα χρήματα για μια κονσόλα και έκτοτε την έχεις...πεθάνει στο πειρατικό ;) Δεν το παίζω υπεράνω - όλοι μας είμαστε εν ενεργεία "παράνομοι" σε αυτά τα θέματα, αλλά υπάρχει και ένα όριο στο πόσο μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτό που κάνουμε, έτσι; ;) Αν μου έλεγες ότι είναι πανάκριβα τα παιχνίδια, θα συμφωνούσα μαζί σου - όχι ότι έτσι γίνεται ΟΚ το να παίζει κανείς πειρατικά, αλλά τουλάχιστον είναι μια δικαιολογία. Το να λες όμως ότι παίζεις γιατί η Microsoft (ή η Sony ή η Nintendo κτλ) σου πήραν τα λεφτά σου όταν αγόρασες την κονσόλα είναι πέρα για πέρα λάθος από όλες τις απόψεις. Δε μπορούμε να κάνουμε τα πικρά-γλυκά για να νομιμοποιήσουμε κάτι που όλοι μας ξέρουμε ότι και παράνομο είναι και ζημιογόνο για τη βιομηχανία των παιχνιδιών. π.χ. αν όλοι έκαναν αυτό που λες και σκέφτονταν αντίστοιχα, τότε παιχνίδια-έργα τέχνης όπως το Halo 3, το Uncharted 3 και πολλά άλλα δε θα γίνονταν ποτέ γιατί απλά οι εταιρείες δε θα ήταν διατεθειμένες να δώσουν τόσα λεφτά για να φτιάξουν κάτι που να έχει πολύ μικρά έσοδα. Το ίδιο ισχύει και με τα Apps στο Android και το iOS. Φαντάσου πόσα λιγότερα θα ήταν αν οι δημιουργοί δεν έβγαζαν λεφτά από αυτά και φαντάσου πόσα από τα εξαιρετικά apps που έχουμε στα κινητά μας και μας βοηθάνε καθημερινά δε θα υπήρχαν. Δυστυχώς όπως αναφέρεται στο άρθρο η Google δεν δείχνει το απαιτούμενο ενδιαφέρον ώστε να υπάρχει έλεγχος και κάποιες προδιαγραφές. Σαβουρα υπάρχει και στο AppStore αλλα εχει να κανει με το θεμα της εφαρμογης και όχι με τραγικά γραφικά, απαισιο interface που σε κάνουν να συγχαινεσαι να τις εγκατστησεις στο κινητο σου. ΠΟΛΥ θα ήθελα να το δω αυτό για να δω τις αντιδράσεις των σκληροπυρηνικών Android-boys που τόσο καιρό κάνουν λόγο για λογοκρισία και ελιτισμό της Apple στο θέμα του ελέγχου των εφαρμογών... :shifty: Μερικές φορές ο ποιοτικός έλεγχος δεν είναι απλά χρήσιμος, είναι απαραίτητος... ΥΓ: Επίσης, σήμερα είναι η τρίτη φορά που διαβάζω post του DrMobile και νομίζω πως το έγραψα... εγώ χαχαχαχα :lol: Edited October 31, 2011 by DesertSMisSRaiN Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts