Jump to content

Apple iPad: Πρώτο θύμα το HP Touchpad και πιθανότατα όχι το τελευταίο

saliez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλα τώρα μπαίνουμε σε σενάρια. Καλώς η κακώς η εταιρεία αυτή έχει μια διαφορετική φιλοσοφία. Δείχνει να ξέρει τι κάνει και δεν βασίζεται σε συγκυρίες ούτε στην τύχη.

Για το αν δεν υπάρχουν καλές ιατρικές εφαρμογές φταίνε οι γιατροί και οι developers. Όμως απο φίλους γιατρούς έχω ακούσει ότι ακόμα και στην γειτονική Ιταλία πολλά νοσοκομεία έχουν καθιερώσει την χρήση iPad.

Λογικά θα πρέπει να χρησιμοποιούν κάποιου είδους προγραμμα για να τους είναι χρήσιμο.

Στην δική μου δουλεια το iPad μου προσφέρει πολλές λύσεις. Το λέω με πάσα ειλικρίνεια και όχι για λόγους εντυπώσεων.

Τον υπολογιστή του γραφείου τον χρησιμοποιω μόνο για πολυ συγκεκριμένα πράγματα.

Έχω απαλαγει απο το χαρτομανι. Κάθε εισερχόμενο έγγραφο περνιεται και ταξινομειται στο iPad. Το ίδιο και τα σημαντικά ToDo mails.

Έχω περασμένες τις καρτελες των προϊόντων που παράγουμε και δεν χρειάζεται να κουβαλω τίποτα άλλο όταν κάνω έλεγχο στις μονάδες παραγωγής.

Είχα επιχειρήσει να κάνω το ίδιο με netbook αλλα εκτός ότι δεν ήταν εύχρηστο στην μεταφορά του, η διαδικασία εισαγωγής των στοιχείων ήταν χρονοβόρα.

Βεβαίως τα περισσότερα γίνονται απο οποιοδήποτε αξιόλογο tablet.

Τα φθηνότερα tablets υστερούν σε πολλά. Αμφιβαλω για την απροβληματιστη χρήση τους κρίνοντας απο την εμπειρία με φθηνές android συσκευές.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το WebOS είναι το μόνο λειτουργικό που συναγωνίζεται αντάξια το IOS.

Δεν θέλω να αμφισβητήσω την άποψή σου, αλλά αυτό που λες μου δίνει την αφορμή να εκφράσω την δική μου...

Η έκφραση "το τάδε λειτουργικό μπορεί να συναγωνιστεί το iOS" πως την εκλαμβάνεται ο καθένας μας; Η άποψη που έχω σχηματίσει διαβάζοντας εκατοντάδες post όσο καιρό είμαι μέλος του forum είναι ότι ο περισσότερος κόσμος κοιτάει αποκλειστικά τα χαρακτηριστικά του κάθε λειτουργικού με έναν πολύ αυστηρό και απόλυτο τρόπο σαν να τοποθετεί τις δυνατότητες του καθενός σε μία ζυγαρία. Πχ, τα Android έχουν θύρες USB, τα iOS δεν έχουν = 1-0... κτλ.

Η δική μου άποψη είναι ότι αυτός ο τρόπος συλλογισμού δεν συμβαδίζει με το πως λειτουργεί η αγορά και πάνω από όλα δεν συμβαδίζει με το πως παίρνουν αποφάσεις οι εταιρείες. Η επιτυχία ενός λειτουργικού και μίας ταμπλέτας είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πολύ πιο σφαιρικά, σαν ένα σύνολο, και όχι σαν μία λίστα με συν και πλην. Ένα οποιοδήποτε προϊόν ποτέ δεν στηρίχτηκε αποκλειστικά στην ποιότητά του. Αν εγώ δηλαδή αύριο αναπτύξω το πιο πρωτοπόρο OS όλων των εποχών, σημαίνει αυτόματα ότι θα φάω το iPad; Έχω την εντύπωση ότι πολλοί δεν λογαριάζουν καθόλου την όλη διαδικασία που χρειάζεται ένα καλό προϊόν, ώστε αυτό να μπορέσει να αναπτυχθεί κατάλληλα, να υποστηριχτεί στην συνέχεια αλλά πάνω να προωθηθεί ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ στο καταναλωτικό κοινό.

Συνεπώς, με αφορμή αυτό που λες, και με καμία διάθεση όπως είπα να αμφισβητήσω ότι είπες, θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και θα ρωτήσω... "τι έχει το WebOS το οποίο το κάνει ισάξια ανταγωνιστικό του iOS"; Βεβαίως μία προφανής απάντηση είναι ότι μιλάμε για ένα πολύ καλό λειτουργικό το οποίο ενδεχομένος παρέχει και δυνατότητες τις οποίες το iOS δεν θέλει να υιοθετήσει. Σύμφωνοι. Αλλά... από κει και πέρα τι; Έχει το WebOS από πίσω του μία εταιρεία η οποία έχει την οικονομική δυνατότητα να το στηρίξει σαν να μην υπάρχει αύριο; Έχει το WebOS από πίσω του μία εταιρεία η οποία έχει καταφέρει να κάνει τις συσκευές της αντικείμενα λατρείας για μία μεγάλη μερίδα των καταναλωτών της; Έχει το WebOS από πίσω του μία εταιρεία της οποίας το marketing λειτουργεί σαν ένα τμήμα το οποίο θα μπορούσε κάλιστα να διεκδικήσει σαν trademark την λέξη marketing; Και αυτά δεν τα λέω μόνο για το WebOS αλλά για το κάθε λειτουργικό που προσπαθεί να σταθεί στην αγορά.

Συνεπώς σχολιάζοντας και τον τίτλο του άρθρου, δεν θεωρώ "θύμα" το Touchpad. Η ΗΡ μόνη της μπήκε στον χώρο, και έχασε. Δεν έκανε καμιά τρομοκρατική ενέργεια εναντίων της η Apple, ούτε χρησιμοποίησε παράνομες πράξεις για να την εξαφανίσει, ούτε κάποιος την ξεγέλασε. Η ΗΡ είναι η πρώτη "ηττημένη" στην μάχη των ταμπλετών, όχι το πρώτο θύμα.

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!

Με ταμπλετες δεν ασχολουμαι ουτε προκειται φανταζομαι, ομως ειμαι εξαλος με το μαρκετιγκ της απλ, οπως βλεπεις τον καθε ασχετο να εχει αηφον μονο για να μιλαει και να στελνει μηνηματα, ετσι βλεπεις και πολλους να εχουν αηπαντ για... γκομενοπαγιδα.

Για μενα τα παντα ειναι θεμα value for money, οπως δεν προκειται να δωσω πανω απο 350 ευρω για κινητο ετσι θεωρω ανουσιο να δωσεις 600 κι παραπανω ευρω να παρεις ενα πραμα (δεν ξερω πως να το περιγραψω) μονο για σερφαρεις στο ιντερνετ και να βλεπεις καμμια ταινια, οταν πας για κανα καφε ή στο ταξιδι σου. Ερωτηση βγαινεις για καφε και θελεις να σερφαρεις στην ταμπλετα. Τοτε κατσε σπιτι και μεινε στον υπολογιστη τι τον θες τον καφε. Εγω οταν παω για καφε, παω για καφε, για το στοιχημα εχω και το κινητο... Για τα ταξιδια μου αγορασα ενα λαπτοπ που το αηπαντ δεν το φτανει στο ελαχιστο... α ξεχασα χανει στην μαγικη αφη, εκει που κερδιζει και το αηφον τα υπολοιπα. Ευχαριστω δεν θελω να δηλωσω καρτα για να κατεβαζω εφαρμογες...

Radio εχει? A εχει εφαρμογη καταπληκτικη μεσω ιντερνετ, usb εχει? Σωπα καλε τι να το κανεις, κατεβαζεις απο το αητιουνς, ουτε καρτα φανταζομαι...

Προσωπικα ισχυει οτι και για το αηφον, και δωρο να μου το κανανε θα το πουλαγα ;-) Aν ποτε χρειαζομουνα μια ταμπλετα θα επαιρνα κατι σε 7 ιντζες το πολυ μεχρι 350 ευρω...

Q for eva ;-) Katoxos ton parakato kiniton me vathmo ikanopiisis: Nokia 5110 (2/5) - Panasonic G52 (1/5) - Ericsson T10s (1/5) - Alcatel 511 (2/5) - PANASONIC GD 95 (5/5) - Panasonic GD67 (2/5) - Nokia 7250i (2/5) - Nokia 3650 (3/5) - Nokia 3230 (3/5) - UBiQUiO 401 (3/5) - NOKIA N93 (6/5) :respect: - Nokia Ν86 (3/5) - SE Χ10 mini pro (4/5)

Καλα τώρα μπαίνουμε σε σενάρια. Καλώς η κακώς η εταιρεία αυτή έχει μια διαφορετική φιλοσοφία. Δείχνει να ξέρει τι κάνει και δεν βασίζεται σε συγκυρίες ούτε στην τύχη.

Για το αν δεν υπάρχουν καλές ιατρικές εφαρμογές φταίνε οι γιατροί και οι developers. Όμως απο φίλους γιατρούς έχω ακούσει ότι ακόμα και στην γειτονική Ιταλία πολλά νοσοκομεία έχουν καθιερώσει την χρήση iPad.

Λογικά θα πρέπει να χρησιμοποιούν κάποιου είδους προγραμμα για να τους είναι χρήσιμο.

Στην δική μου δουλεια το iPad μου προσφέρει πολλές λύσεις. Το λέω με πάσα ειλικρίνεια και όχι για λόγους εντυπώσεων.

Τον υπολογιστή του γραφείου τον χρησιμοποιω μόνο για πολυ συγκεκριμένα πράγματα.

Έχω απαλαγει απο το χαρτομανι. Κάθε εισερχόμενο έγγραφο περνιεται και ταξινομειται στο iPad. Το ίδιο και τα σημαντικά ToDo mails.

Έχω περασμένες τις καρτελες των προϊόντων που παράγουμε και δεν χρειάζεται να κουβαλω τίποτα άλλο όταν κάνω έλεγχο στις μονάδες παραγωγής.

Είχα επιχειρήσει να κάνω το ίδιο με netbook αλλα εκτός ότι δεν ήταν εύχρηστο στην μεταφορά του, η διαδικασία εισαγωγής των στοιχείων ήταν χρονοβόρα.

Βεβαίως τα περισσότερα γίνονται απο οποιοδήποτε αξιόλογο tablet.

Τα φθηνότερα tablets υστερούν σε πολλά. Αμφιβαλω για την απροβληματιστη χρήση τους κρίνοντας απο την εμπειρία με φθηνές android συσκευές.

Φαντασου ποσο πιο απλα θα ειναι τα πράγματα για εσενα οταν θα εχεις τις δυνατότητες ενος πληρους υπολογιστη ο οποιος θα μπορει να τρέχει "συμβατικα" προγραμματα windows, αλλα και οπως φημολογειται, και τα ιδια προγράμματα που εχεις στο Windows Phone.

Tο μελλον, ειτε το θελουμε ειτε οχι, παει σε ενα consolidation μεταξυ workstation, mobile και phone. Θα πρεπει στο εγγυς μελλον, η εταιρια που θελει να πετυχει, να παρεχει λυσεις και στα τρια προϊοντα, που θα μπορουν να δινουν unified experience/use. Η Microsoft, αν και αργα, το ειδε αυτο. Τα Windows 8 θα εχουν μεν, εν μερει, τον κλασικο σχεδιασμο στο workstation κομματι με πινελιες απο tiles, οι ταμπλετες θα ειναι ενα Windows 8 με tiles UI και τελος το Windows Phone εχει ηδη καθιερώσει αυτο το UI.

To 2012 θα ειναι πραγματικα η χρονια των tablets

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Με ταμπλετες δεν ασχολουμαι ουτε προκειται φανταζομαι, ομως ειμαι εξαλος με το μαρκετιγκ της απλ, οπως βλεπεις τον καθε ασχετο να εχει αηφον μονο για να μιλαει και να στελνει μηνηματα, ετσι βλεπεις και πολλους να εχουν αηπαντ για... γκομενοπαγιδα.

Για μενα τα παντα ειναι θεμα value for money, οπως δεν προκειται να δωσω πανω απο 350 ευρω για κινητο ετσι θεωρω ανουσιο να δωσεις 600 κι παραπανω ευρω να παρεις ενα πραμα (δεν ξερω πως να το περιγραψω) μονο για σερφαρεις στο ιντερνετ και να βλεπεις καμμια ταινια, οταν πας για κανα καφε ή στο ταξιδι σου. Ερωτηση βγαινεις για καφε και θελεις να σερφαρεις στην ταμπλετα. Τοτε κατσε σπιτι και μεινε στον υπολογιστη τι τον θες τον καφε. Εγω οταν παω για καφε, παω για καφε, για το στοιχημα εχω και το κινητο... Για τα ταξιδια μου αγορασα ενα λαπτοπ που το αηπαντ δεν το φτανει στο ελαχιστο... α ξεχασα χανει στην μαγικη αφη, εκει που κερδιζει και το αηφον τα υπολοιπα. Ευχαριστω δεν θελω να δηλωσω καρτα για να κατεβαζω εφαρμογες...

Radio εχει? A εχει εφαρμογη καταπληκτικη μεσω ιντερνετ, usb εχει? Σωπα καλε τι να το κανεις, κατεβαζεις απο το αητιουνς, ουτε καρτα φανταζομαι...

Προσωπικα ισχυει οτι και για το αηφον, και δωρο να μου το κανανε θα το πουλαγα ;-) Aν ποτε χρειαζομουνα μια ταμπλετα θα επαιρνα κατι σε 7 ιντζες το πολυ μεχρι 350 ευρω...

Δεν είναι μάρκετινγκ της Apple αν ένα φτωχαδάκι αδειάζει τη visa του για να πάρει iPhone, Το ραδιόφωνο σου φαντάζομαι πιάνει 7-8 σταθμούς και αυτοί με ποιότητα του 1800μ.Χ., αυτή η καταπληκτική εφαρμογή που λες είναι δωρεάν, και την κατεβαζεις χωρίς visa (και χωρίς jailbreak απλά για να σε προλάβω). Αν δηλαδή δεις ένα τύπο στη καφετέρια με το laptop είναι επιχειρηματίας και αυτός με το iPad είναι βλάκας που ψάχνει γκόμενα;

Αν στο 2011 χρειαζεσαι usb να μεταφέρεις κάποια αρχεία τότε δεν φταίει η Apple. Όσο για μουσική και μεγαλύτερα αρχεία, έχω μια απορία. Θα συνδέσεις που θα συνδέσεις το φλασακι σου, γιατί δεν συνδεεις απευθείας το iPad; :s (Πίστεψε με ονομάζεται usb γιατί κάνεις ένα εκατομυριο πράγματα μαυτο, στις ταμπλέτες που το έχουν δεν κάνεις τίποτα σχεδόν, οπότε μένει ανεκμετάλλευτο, οπως και στο N8 μου) 350 ευρώ; είναι λίγα και 500 είναι πολλά; Αν σου κάνουν δωρο iPad θα τρέξεις να σβησεις όλα όσα έχεις γράψει.

Φιλικά πάντα.

"Όταν μιλάς φρόντισε να λες κάτι" Kim

Αν στο 2011 χρειαζεσαι usb να μεταφέρεις κάποια αρχεία τότε δεν φταίει η Apple.

:confused: Δηλαδη οτι λειπουν μερικες λειτουργιες απο το iPad (που ειναι η καλυτερη υλοποιηση σε tablet) θα το προσπερασουμε ετσι επειδη το λεει η Apple; :confused:

/note to self

Jobs Distortion Field is a f****** reality stoopid

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το θέμα με τα apps έχει αρχίσει και γίνεται κουραστικό. Και αυτό το λέω όντας κάτοχος iPhone 4. Στην πράξη δεν χρησιμοποιώ περισσότερες από πέντε εφαρμογές την ημέρα, άρα οι 500.000 που διαφημίζει η Apple δεν έχουν πρακτικά καμία σκοπιμότητα. Με στατιστικά στοιχεία το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με όλους τους χρήστες iPhone, με τη διαφορά πως ο μέγαλος αριθμός applications σου δίνει το αίσθημα "ελευθερίας" ότι τάχα μου μπορείς ανά πάσα στιγμή να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο - να πετάξεις τα λεφτά σου και τελικά απλά ότι αγόρασες να μείνει στο ράφι... Το θέμα είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Και αυτό δεν είναι κλισέ, είναι η αλήθεια.

:confused: Δηλαδη οτι λειπουν μερικες λειτουργιες απο το iPad (που ειναι η καλυτερη υλοποιηση σε tablet) θα το προσπερασουμε ετσι επειδη το λεει η Apple; :confused:

Φυσικά και λείπουν. Σε ολα λυπει κατι, δεν θα εχεις ποτε το τελιο προιον, στο χερι σου ειναι να διαλεξεις κατι αλλο. Απλα αναρωτιεμαι γιατι δεν συνδεεις κατευθειαν το iPad και πρεπει να συνδεσεις πρωτα το φλασακι και μετα ξανα στο iPad. Οταν πηρα το N8, νόμιζα οτι το usb ήτανε και καλά wow, δεν το χρησιμοποιώ ποτέ.

Αν συφωνεις οτι είναι το καλύτερο, δωσε τα 150 και δεν θα χασεις, ασε που το περνεις απο ebay κοντα στα 450.

Το θέμα με τα apps έχει αρχίσει και γίνεται κουραστικό. Και αυτό το λέω όντας κάτοχος iPhone 4. Στην πράξη δεν χρησιμοποιώ περισσότερες από πέντε εφαρμογές την ημέρα, άρα οι 500.000 που διαφημίζει η Apple δεν έχουν πρακτικά καμία σκοπιμότητα. Με στατιστικά στοιχεία το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με όλους τους χρήστες iPhone, με τη διαφορά πως ο μέγαλος αριθμός applications σου δίνει το αίσθημα "ελευθερίας" ότι τάχα μου μπορείς ανά πάσα στιγμή να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο - να πετάξεις τα λεφτά σου και τελικά απλά ότι αγόρασες να μείνει στο ράφι... Το θέμα είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Και αυτό δεν είναι κλισέ, είναι η αλήθεια.

Σκέψου ομως φιλε, πόσες ios συσκευές υπάρχουν εκεί έξω; Δεν νομίζω να χρησιμοποιουμε όλοι τις ίδιες 5. και γω καμιά δεκαριά χρησιμοποιω + τα παιχνίδια, απο την άλλη η ποσότητα των εφαρμογών δυναμώνει τον ανταγωνισμό στις εφαρμογές.

Edited by saliez
Συνένωση μηνυμάτων

Δεν είναι μάρκετινγκ της Apple αν ένα φτωχαδάκι αδειάζει τη visa του για να πάρει iPhone, Το ραδιόφωνο σου φαντάζομαι πιάνει 7-8 σταθμούς και αυτοί με ποιότητα του 1800μ.Χ., αυτή η καταπληκτική εφαρμογή που λες είναι δωρεάν, και την κατεβαζεις χωρίς visa (και χωρίς jailbreak απλά για να σε προλάβω). Αν δηλαδή δεις ένα τύπο στη καφετέρια με το laptop είναι επιχειρηματίας και αυτός με το iPad είναι βλάκας που ψάχνει γκόμενα;

Αν στο 2011 χρειαζεσαι usb να μεταφέρεις κάποια αρχεία τότε δεν φταίει η Apple. Όσο για μουσική και μεγαλύτερα αρχεία, έχω μια απορία. Θα συνδέσεις που θα συνδέσεις το φλασακι σου, γιατί δεν συνδεεις απευθείας το iPad; :s (Πίστεψε με ονομάζεται usb γιατί κάνεις ένα εκατομυριο πράγματα μαυτο, στις ταμπλέτες που το έχουν δεν κάνεις τίποτα σχεδόν, οπότε μένει ανεκμετάλλευτο, οπως και στο N8 μου) 350 ευρώ; είναι λίγα και 500 είναι πολλά; Αν σου κάνουν δωρο iPad θα τρέξεις να σβησεις όλα όσα έχεις γράψει.

Φιλικά πάντα.

Σίγουρα φιλικά;

Δε σου έγραψε ότι πρέπει να πληρώσεις για την εφαρμογή ράδιο...

Ούτε έχει άδικο στο περί γκομενοπαγίδας - όλα τα ακριβά αντικείμενα έχουν ένα τέτοιο αντίκτυπο στο ωραίο φύλο...

Είναι κακό που θέλει usb ή που δε γουστάρει να πληρώνει πολλά για τα ηλεκτρονικά του;

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Σίγουρα φιλικά;

Δε σου έγραψε ότι πρέπει να πληρώσεις για την εφαρμογή ράδιο...

Ούτε έχει άδικο στο περί γκομενοπαγίδας - όλα τα ακριβά αντικείμενα έχουν ένα τέτοιο αντίκτυπο στο ωραίο φύλο...

Είναι κακό που θέλει usb ή που δε γουστάρει να πληρώνει πολλά για τα ηλεκτρονικά του;

"Ευχαριστώ δεν θέλω να δηλώσω κάρτα για να κατεβάζω εφαρμογές" αυτό τι σημαίνει φίλε; Γκομενοπαγιδες είναι οτιδήποτε ακριβό, το iPad εφτεξε. Πάντως εδώ που μένω εγώ αν σε δουν οι γκόμενες στη καφετερία, για φλώρο θα σε πάρουν. ξαναλέω, 350 είναι λίγα και 500 είναι πολλά. Κανε αλλού το δικηγορο σε παρακαλω.

Για να μην παρεξηγουμε οπως δεν δινω 600+ για αηπαντ, δεν τα δινω ουτε για ξουμ, ζουμ κτλ. Θα προτημισω να παρω με 1500+ σουπερ λαπτοπ παρα ταμπλετ.

ΟΚ μπορει να ειναι σουπερ για επαγγελματικα δεν λεω, αλλα μην μου πειτε οτι και ολοι οι χιλιαδες ιδιοκτητες αηπαντ το πηραν για την δουλεια τους...

Ειχα τυχει σε περιπτωση που ενας μαγκια κλανια και εξατμιση ειχε το αηπαντ στην κωλοτσεπη (ειναι ενα ζητημα πως χωρεσε, αλλα μαλλον ηταν αυτα με της μεγαλες τσεπες) γιο μεν, γιο μεν, καθεται στην καρεκλα με το αηπαντ πισω... Παει... κοντεψα να πεσω κατω απο γελια (ειμαι κακος αλλα τα ηθελε...)

Οταν γινονται προπαραγγελιες του Αηφον5 χωρις καν να εχουν βγει τα χαρακτηριστικα του, σορρυ αλλα εμενα δεν μου φαινεται φυσιολογικο.

Και για να απαντησω στο συμφουρουμιτη που λεει οτι αν μου το κανανε δωρο θα αλλαζα γνωμη, δεν θα αλλαζα, για εναν απλο λογο, απλα ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ... Ελεος με την καταναλωτικη μανια μας... Αν επερνα ταμπλετα θα ηθελα να εχει usb,ραδιο, sd, καμερα μπροστα, 3G, εχετε δικιο τελικα, 350 ειναι λιγα, τοτε καταφευγουμε στην λυση του μεταχειρισμενου. Αλλα απο το να παρω οποιαδηποτε ταμπετα, θα προτιμουσα το duo της DELL.

Οσο για την καρτα, μου φανηκε εξωφρενικο, να σου ζηταει τα στοιχεια της καρτας για να κατεβασεις μια δωρεαν εφαρμογη στο κινητο. Μια φορα ειδα να κατεβαζουν εφαρμογη και νομιζω φτανει. Το καταλαβαινω για της επι πληρωμη αλλα και για τις δωρεαν? Θα συμφωνησω με προλαλησαντα οτι δεν μου λεει τιποτα και να εχει 500.000 εφαρμογες, οι περισσοτερες ειναι για τα μπαζα... Ισα ισα που νομιζω περισσοτερο μπελας ειναι μεχρι να βρεις αυτο που θελεις. Στον αντροηντ μπορει να εχω 30 πχ εφαρμογες αλλα ζητημα να χρησιμοποιω συχνα 5-6. Οσο για το ραδιο δεν νομιζω να ειχαν RDS το 1800 μΧ... Αντε στο 5 μπορει η μεγιστη καινοτομια να ειναι η προσθηκη ραδιο ;-) Πολλοι κατοχοι μου εχουν πει οτι εχουν ξενερωσει με αυτο.

Q for eva ;-) Katoxos ton parakato kiniton me vathmo ikanopiisis: Nokia 5110 (2/5) - Panasonic G52 (1/5) - Ericsson T10s (1/5) - Alcatel 511 (2/5) - PANASONIC GD 95 (5/5) - Panasonic GD67 (2/5) - Nokia 7250i (2/5) - Nokia 3650 (3/5) - Nokia 3230 (3/5) - UBiQUiO 401 (3/5) - NOKIA N93 (6/5) :respect: - Nokia Ν86 (3/5) - SE Χ10 mini pro (4/5)

Παιδιά το θέμα ξεχυλωνει με όσα γράφετε. Απο την στιγμή που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι δεν μπορείτε να έχετε σαφή εικόνα και άποψη του τι μπορείς να κανείς μ ένα tablet.

Το κυριότερο είναι η ευκολία και ταχυτητα με την οποία γίνεται το κάθε τι.

Διαθετω και MacBook pro 13" ιντσών το οποίο τρέχει παράλληλα σαν μια απλή εφαρμογη windows 7 μόνο για το excel. Παρ όλα αυτά το χρησιμοποιω μόνο όταν είναι απαραίτητο για τους λόγους που προανέφερα.

Η τεχνολογίας προχωρά πριν χρόνια είχαμε τα τεράστια PC, μετά τα τεράστια laptops, ήλθαν κατόπιν τα μικροσκοπικά netbooks και παει λέγοντας.

Δεν είναι υποχρεωτικό για κανένα να αγοράσει κάτι που δεν του χρειάζεται η δεν έχει την δυνατότητα να το πληρώσει.

Σίγουρα κανείς δεν χρησιμοποιεί πάνω απο 10-15 εφαρμογές συνεχώς και καθημερινά. Όμως υπάρχουν δεκάδες οι οποίες προσφέρουν λύση όταν τις χρειαστείς.

@@Narta

Όλα θα εξαρτηθούν απο την υλοποίηση της Microsoft. Μιλώ για το κατα πόσο θα είναι προσαρμοσμένα τα προγράμματα όπως πχ το MS office για χρήση σε touch screen.

Δεν είναι τόσο απλό ξέρεις, να προσαρμόσει όλες τις λειτουργίες του excel σε touching ώστε να έχεις τις ίδιες δυνατότητες που έχεις σ ένα λάπτοπ.

Στο ίδιο πλάνο εργάζεται και apple. Δηλαδή σ ένα λειτουργικό που θα είναι μίξη του iOS & Mac osx και θα μπορει να δουλέψει το ίδιο καλα σε laptos - tablets.

To μειονέκτημα για την MS είναι η υλοποίηση απο τους κατασκευαστές. Δηλαδή κατα πόσο θα συμβεί αυτο που συμβαίνει σήμερα με τους κατασκευαστές android συσκευών, οι οποίοι για μένα, με την τακτική τους δημιουργούν προβλήματα σ ένα λειτουργικό το οποίο έχει προχωρήσει παρα πολυ και δεν ευθύνεται γι αυτα.

Αν όλα είναι όπως τα θελουμε δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να προτιμήσω ένα tablet της MS εφόσον θα κάνω την δουλεια μου καλύτερα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω γιατί όλοι προσπαθούν να μας πισουν οτι δεν χρειάζονται iPad, εντάξει ρε παιδιά μην το παρετε γιατί γεμίζετε τις σελίδες με άσκοπα σχόλια? Φταίει η Apple που όλοι θέλουν να φτιάξουν εφαρμογές για αυτήν? Πολλές είναι μουφα, τι να κάνουμε? Μια χαρά εύκολα βρίσκεις, γιατί στις πολλές αυτές που επιβιώνουν σίγουρα είναι καλές. Άσε που το 70% πάει στους προγραμματιστές.

Παλι θα το πω ξανά.. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΡΤΑ! ελεος! http://support.apple.com/kb/ht2534

Απο την άλλη. Ποιο laptop έχει ράδιο? :P

Το iPad ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΟ, αλλά είναι οτι καλύτερο έχουμε. Τι να κάνουμε να αγοράσουμε από το μέλλον?

Εντάξει, αλλά και από την άλλη αυτή η καραμέλα περί γκομενοπαγίδας και χαζών ξανθιών που το αγοράζουν για την μόστρα έχει ξεφύγει λίγο. Πλέον υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα προϊόντα της Apple είναι πιο άχρηστα και από τα κινητά του Ζερβουδάκη, και ότι όλοι τα αγοράζουν μόνο και μόνο επειδή είναι όμορφα.

Και θες να θυμηθούμε λίγο παλαιότερες εποχές εταιρειών οι οποίες απευθύνονται σε σκεπτόμενους πελάτες και όχι σε καταναλωτικα θύματα;

Μήπως το επαναστατικό Ericsson T29 δεν αγοραζόταν από τους τότε "κάγκουρες"; (Παρένθεση, πώς αλλαζουν οι εποχές, τότε το μέγεθος ήταν μείον, σήμερα όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο πάλι)

Μήπως το ΝΟΚΙΑ 7110 δεν το είχαν πάρει μερικοί για να το παίζουν Νeo και για να δείχνουν πόσο φουτουριστικά ανοίγει το πορτάκι με μία κίνηση;

Μήπως το ΝΟΚΙΑ 7280 δεν είχε αγοραστεί από χαζογκομενίτσες που το κοιτούσαν και δεν ήξεραν αν κρατάνε το κινητό τους ή το κραγιόν τους;

Παντού υπάρχουν προϊόντα κράχτες, και παντού υπάρχουν προϊόντα τα οποία ηθελημένα ή μη, γίνονται μόδα. Ας μην τρελαθούμε, δεν εφηύρε η Apple τα κινητά, ούτε έφερε τον πρώτο πανικό με τις συσκευές της. Απλά τώρα είναι η εποχή του iPhone και του iPad, μεθαύριο μπορεί να είναι της ΝΟΚΙΑ πάλι. Θα βγει κανείς να την κράξει τότε;;; Δεν νομίζω. Θα δεις ότι από την μία στιγμή στην άλλη το καταναλωτικό κοινό θα μετατραπεί σε συνειδητοποιημένους αγοραστές σε αντίθεση με σήμερα που είναι όλοι πρόβατα...

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!

Αυτό που κάνουμε τώρα όλοι δεν είναι marketing για την apple;Οι χιλιάδες προγραμματιστές που φτιάχνουν εφαρμογές μόνο για ios δεν δουλεύουν για την apple;Αν τώρα δεν γίνονταν η συζήτηση για αυτή και χαλούσε το itunes τι θα ήταν το ipad;Ένας δίσκος σκέτος θά ήταν.Μην τα παραλέμε γιατί και εμένα μου περνάνε σκέψεις να το πάρω αλλά δεν μου προσφέρει ανάλογα πράγματα με την out of box τιμή του.Η λογική να μπαίνω καθε μέρα στο app store για να δω αν υπάρχει κάποια καλή εφαρμογή δωρεάν με κουράζει.Στην Ινδία(έμαθα εγω ποιός ξέρει και που αλλού) μαθαίνουν στα παιδάκια προγραμματισμό απο το δημοτικό για να είναι στο μέλλον φθηνά εργατικά χέρια παραγωγής λογισμικού.Όσο κοστίζει μια εφαρμογή λίγο παραπάνω κοστίζει η παραγωγή της στην Ασία.Αυτα τα άκουσα πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο και μετά και από το ραδιόφωνο.Όσο απλή και αθώα μοιάζει η περίπτωση της apple δεν είναι όπως φαίνεται και ούτε όπως παρουσιάζεται. Edited by inactiveaccount54432

Kανεις δεν ειπε οτι τα προιοντα της Απλ ειναι αχρηστα, ολοι αναγνωριζουν οτι ειναι απο τα πλεον ποιοτικα.

Απο εκει και περα υπαρχουν οι προσωπικες αποψεις.

Προσωπικα τα προιοντα της Απλ τα θεωρω ακριβα για αυτα που προσφερουν και οτι εχει γινει υπερπροβολη σε βαθμο πλυσης εγκεφαλου. Οταν βλεπεις ανθρωπο που ξερεις οτι μονο μιλαει στο τηλεφωνο και στελνει μηνηματα, και αντιπαθει και τις οθονες αφης (καλης αφης x10mini π.χ) να σου λεει θελω αηφον, ή να παραγγελνει ο αλλος το Ι5 πριν καν ανακοινωθουν τα χαρακτηριστικα του? Τι ειναι αυτο?

Οσο για τα ταμπλετ, καλως ή κακως η εννοια ειναι συνηφασμενη με το αηπαντ, προσωπικα δεν βλεπω το λογο χρησιμοτητας τους. Σιγουρα ενα μεγαλο ποσοστο το χρειαζεται, αλλα σιγουρα και ενα σημαντικο ποσοστο το παιρνει επειδη ειναι στην μοδα... Οσο για τις εφαρμογες δεν νομιζω μια σοβαρη εφαρμογη του iOS να μην μπορεις να την βρεις σε android, οποτε αυτη η καραμελα των εφαρμογων εχει καταριφθει...

Όταν θα δω μια android ταμπλετα,να μπορει να κάνει ημιεπαγγελματικη εώς επαγγελματική

Α)επεξεργασία video ( iMovie κλπ)

β)παραγωγή και ηχογράφηση μουσικής ( GarageBand με iO dock της Alesis)

Γ)υποστήριξη σε προγράμματα για djing (idj κλπ)

και υποστηριξη σε δεκάδες άλλες επαγγελματικές εφαρμογές,ΤΌΤΕ θα παραδεχτω ότι μπορει να ξεπεραστεί...

Αν ΕΣΥ νομίζεις πως σε 2-3 χρόνια αυτο θα είναι εφικτό,εγω πιστευω ότι δε θα γίνει ΠΟΤΕ...

Οταν θα δω το ipad2 .μου να μπορει να παιζει βιντεο απο youtube και ταυτοχρονα να το κατεβαζει σε mp3 που θα μπορω να το εχω αποθηκευμενο στην καρτα μνημης για να το γραψω σε cd τοτε θα πω οτι ναι το ipad2 μου ειναι καλυτερο και απο το κινητακι μου χαχαχαχαχα αν και εχω και ipad2 kai galaxy s2 πιο πολυ δουλευω το κινητο ακομη και για σερφαρισμα....οσο για τις επαγγελματικες εφαρμογες ηχου και εικονας ναι μπορει να υπερεχει ξεκαθαρα αλλα εγω σαν ηλεκτρολογος δεν ειδα καμια αξιολογη περα απο το autocad φιλε...οσο για την κοντρα πλακα κανω.η apple ειναι φοβερη αλλα σιγα σιγα ειτε το θελουμε ειτε οχι θα χασει εδαφος οταν αλλα λογισμικα προχωρανε...

galaxy note 2,iphone5,ipad3....kai keep walking!

Το πήρα τελικά σήμερα για να το συνδέσω στο keyboard μου που δε βγάζει ήχο χωρίς pc για εξάσκηση.Το garage band είναι ότι καλύτερο έχω δει σε mobile εφαρμογή,στο iPhone δεν το είχα χαρεί τοσο.Αφού έχω παρατήσει το keyboard.Το αξελερομετρο και η αφή κάνουν ρεαλιστικό πάτημα με aftertouch ενώ καταλαβαίνεις αμέσως τη λογική του αλγορίθμου και κανείς τη δουλειά σου γρήγορα και ξεκούραστα

Γενικά το iPad οποια εφαρμογή έχει είναι φτιαγμένη προσεκτικά για έχει πολλές ευκολίες εκτός από τα παιχνια flash στο Internet;)Σε τραβάει σα πειρασμός αλλά δεν με νοιάζει γιατί ξέρω τι μου δίνει.Τα υπόλοιπα tablet είναι πιο πολύ του browsing το iPad είναι λύση για πολλές ανάγκες με φθηνές και προσεγμένες εφαρμογές έχει και γρήγορο browsing.Πως να μην είναι πρώτο όταν στη μια συσκευή δε βγαίνει αναβάθμιση και στην άλλη δεν υπάρχει η υποβοήθηση που θες όπως τη θες, έτυμη στο πιάτο...

Ίσως με το html5 και τα cloud os που έρχονται αρχίσει η μαζική παραγωγή κοινών νέων εφαρμογών για κάθε πλατφόρμα. Αυτό θα έκανε τη διαφορά για τον ανταγωνισμό αλλά από ότι ακούγετε δεν υπάρχει ενδιαφέρον δημιουργίας τέτοιων εφαρμογών ακόμα...

Edited by inactiveaccount54432

• 1 month later...
Εγώ θα πέθαινα να δω μία ταμπλέτα με τα χαρακτηριστικά του iPad 2 να τρέχει κάτι σαν Android. Η αλήθεια είναι ότι με κουράζει συχνά να περνάω και να συγχρονίζω αρχεία μέσω iTunes... και πολλές φορές δεν πήρα κάποια αρχεία μαζί μου γιατί βαρέθηκα...

Εγώ θα πέθαινα να δω μία ταμπλέτα με τα χαρακτηριστικά του iPad 2 να τρέχει κάτι σαν Android. Η αλήθεια είναι ότι με κουράζει συχνά να περνάω και να συγχρονίζω αρχεία μέσω iTunes... και πολλές φορές δεν πήρα κάποια αρχεία μαζί μου γιατί βαρέθηκα...

Είχα το ίδιο πρόβλημα μέχρι που ανακάλυψα το Dropbox :) Η καλύτερη λύση για κοινά αρχεία, γιατί στον υπολογιστή σου έχει άριστο integration και δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με συγχρονισμούς και uploading αρχείων.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

• 1 month later...
οποιος το ψαχνει το εχει απο χτες το e-shop στα crazy, 224€ http://www.e-shop.gr/crazysundays.phtml

Η προσφορά κάποιο λόγο θα έχει :) ποιος ο λόγος να αγοράσεις discontinued προϊόντα; Αν είναι να πάω να αγοράσω iPhone 2G!

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Πάντως είναι πολύ καλή τιμή.

Ένας λόγος που μου έρχεται έτσι πρόχειρα πρόχειρα είναι τα 500 φεύγα ευρώπουλα που ζητάει ο ανταγωνισμός:lol::lol:

damokles και εγω αυτης της γνωμης ειμαι λογω OS. απ την αλλη αφου το παιρνουν παιδια απο ebay με 250€, ας το παρουν απ το εσοπ τουλαχιστον & πιο φτηνα. αν θελει καποιος να ψαχτει μεσω xda για rom εχει καλα specs και IPS οθονη. Edited by ipal