Jump to content

All about Volkswagen

nicos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η ιστορία της VW

http://smgenglish.typepad.com/photos/uncategorized/2007/07/20/vw_logo.jpg

Η Volkswagen είναι μια γερμανική εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων και ως όμιλος, που περιλαμβάνει τις μάρκες Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Bentley, Bugatti και Scania, κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως. Τα αυτοκίνητά της VW χαρακτηρίζονται από ποιότητα κατασκευής και οικονομική, σε σχέση με τις υπόλοιπες, πολυτελείς γερμανικές μάρκες, τιμή - άλλωστε το όνομά της στα γερμανικά σημαίνει «το αυτοκίνητο του λαού». Η εταιρεία διαθέτει 48 εργοστάσια σε 19 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική και απασχολεί περίπου 330.000 εργαζόμενους, ενώ τα οχήματά της πωλούνται σε πάνω από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία της Volkswagen ξεκινά με τον Ferdinand Porsche, που κατά παραγγελία του Χίτλερ κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο, βασισμένο σε παλιότερό του σχέδιο και πρόδρομο του Σκαραβαίου, το Type 60. Μετά από κάποιες παραλλαγές και εξελίξεις, το αυτοκίνητο ονομάστηκε VW3 και ξεκίνησε την πορεία του το 1936. Λίγο μετά η εταιρεία πέρασε στα χέρια του κράτους, με την παραγωγή της να αφιερώνεται σχεδόν εξολοκλήρου στα στρατιωτικά οχήματα πριν και κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τις καταστροφές που υπέστη από τον πόλεμο, η Volkswagen λειτούργησε ως σύμβολο της αναδόμησης της γερμανικής βιομηχανίας και με μπροστάρη τον Σκαραβαίο, αλλά και μια σειρά οχημάτων σαν το Sedan και το Pickup κάνει αισθητή την παρουσία της σε διάφορες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α. και της Μ. Βρετανίας.

Η επιτυχία του Σκαραβαίου και του βαν Transporter ήταν ανεπανάληπτη - το 1958 είχαν παραχθεί ήδη 3.000.000 από το πρώτο και το δεύτερο κερδίζει συνεχώς έδαφος σε αγορές αρκετών χωρών. Το 1965 ο Σκαραβαίος φτάνει τα 10.000.000 πωλήσεις και έχει δημιουργήσει μια λατρεία γύρω από την ύπαρξή του σε όλο τον κόσμο και την δεκαετία του ’70 η εταιρεία προσθέτει στην γκάμα της το Polo, το Passat και το Golf. Ακολουθούν τα Scirocco, Jetta, ονόματα που στις μέρες μας αναβιώνουν.

Σήμερα η VW τελεί ουσιαστικά υπό την κατοχή της Porsche, που κατέχει πλεοψηφικό πακέτο μετοχών του ομίλου. Τα οικονομικά της αποτελέσματα βελτιώνονται συνεχώς και με την προσεγμένη εξαγορά και αναβάθμιση διαφόρων μαρκών να αποδίδει θετικά, αντικρίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

http://www.vw.gr/gr/el/2/Company.html

skeftome poli na proxoriso stin agora tou sinkekrimenou montelou

einai kanis pou to exi?

pite tis apopsis sas elauthera...

to V6 ti basiki ekdosi!

Edited by sakiss

hero of our nation.

Noodles Romanoff and his gang won't get far!

Trust in me and you'll find that...wait, I've got it here somewhere...ummm..never mind.

Viva the revolution!

• Απαντήσεις 773
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρκετά ωραίο & καλό αυτοκίνητο θα έλεγα, αλλά πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει (κυρίως για VW). Αν του βάλεις και μερικά απαραίτητα extra (Xenon, Ανάρτηση, Δέρμα) τότε η τιμή του ανεβαίνει πολύ παραπάνω.

Φίλε Νίκο, έχεις κοιτάξει σε τι τιμή φτάνει το αυτοκίνητο όπως το θες?

Αν μου πεις μέχρι τι ποσό σκοπεύεις να ξοδέψεις για ένα καλό τζιπ θα μπορέσω, ίσως, να σε βοηθήσω περισσότερο. Βλέπεις ο πατέρας μου ήθελε ένα τζιπ σε αυτήν την κατηγορία και έχουμε κοιτάξει τα περισσότερα (Grand Cheroke 4.4, Allroad 2.7T, X5 3.0, Cayenne 3.2, Volvo X90 2.5T, Touareg 3.2 και μερικά άλλα που δεν θυμάμαι), είμασταν μεταξύ των Grand Cheroke 4.4, X5 3.0, Cayenne 3.2 & τελικά πήραμε ένα Χ5 3.0 Sport Full & δεν το έχουμε μετανιώσει καθόλου. Η ποιότητα κατασκευής & υλικών είναι πάνω από εκείνη των υπολοίπων & τα ηλεκτρονικά & οι διευκολύνσεις που έχει είναι άπειρες...Τολμώ να πω ότι είναι το καλύτερο της κατηγορίας του αλλά ανεβαίνει πολύ η ήδη υψηλή αρχική τιμή του με τα extra (5 σελίδες...).

Νίκος.

00-05 Audi S3 Oettinger...Gone But Not Forgotten

06-14 Porsche 911 C4 Exclusive Sportpack...Absolut Driving Machine!!!

14-... Straight Six Open Top Sliding Machine ///

42.000 euro file mou skopeuo na doso, me mono extra Metallic Paint kai clima...

auta pou anaferis kostizoun sigoura pio pola kai sti thesi pou ime den bgeno gia teties dapanes !

tha doso kai to rav 4 (2002 cruiser)pou exo !

hero of our nation.

Trust in me and you'll find that...wait, I've got it here somewhere...ummm..never mind.

Viva the revolution!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nicos (23 Δεκ. 2003 , 17:21)

skeftome poli na proxoriso stin agora tou sinkekrimenou montelou

einai kanis pou to exi?

pite tis apopsis sas elauthera...

to V6 ti basiki ekdosi!

πεταμένα λεφτά...κι αν τύχει και γουστάρεις βουνό, καμιά μέρα με πολύ χιόνι μην κλάψεις αν έχεις κολλήσει και σε περνάνε τίποτα Panda 4x4 χαμογελώντας.....

δώσε το RAV και πάρε ένα LandCruiser που είναι ο βασιλιάς :!:

Σπύρος

http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg

Με μια λέξη... απίθανο. Και ένα άρθρο πρόσφατο που βρήκα.

Μία εβδομαδιαία περιπέτεια στην έρημο του Μαρόκο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν δώδεκα πελάτες της Volkswagen, που θα λάβουν μέρος στο φετινό Volkswagen Experience. Θα ξεκινήσουν από το Marrakech και θα διανύσουν συνολικά 1.200 χιλιόμετρα.

http://www.autopress.gr/fnews/photos/1718.jpg

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους το Touareg R5 TDI και θα αναλαμβάνουν την πλοήγηση της ομάδας εναλλάξ, οδηγώντας την στον εκάστοτε προορισμό. Μεταξύ των εμπειριών που θα ζήσουν, περιλαμβάνονται και οι διανυκτερεύσεις στην έρημο της Σαχάρα.

Τα πληρώματα θα έχουν επίσης, την ευκαιρία να κινηθούν σε διαδρομές, που θα καλύψουν οι οδηγοί του Ράλι Dakar, το οποίο ξεκινά την 1η Ιανουαρίου του 2004. Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι, το ερχόμενο έτος θα διοργανώσει ανάλογες εκδηλώσεις στη Νότια Αφρική, την Ισλανδία και την Κίνα.

Το έκανε ένας γνωστός μου test drive σε ταξίδι Αθήνα - Μεσολόγγι και του άφησε άριστες εντυπώσεις στην "εντός δρόμου" διαδρομή τόσο από άποψη οδικής συμπεριφοράς όσο και από θέμα άνεσης/εξοπλισμού κλπ.

Τώρα όταν βγαίνουμε απ' το δρόμο δεν ξέρω τις δυνατότητές του... Σίγουρα δε θα είναι σαν Pajero ή Land Rover (δύο κορυφαία κατά την άποψή μου 4Χ4), αλλά αν δεν έχεις ιδιαίτερες "εκτός δρόμου" απαιτήσεις δε νομίζω να έχεις και πρόβλημα... :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

sigeniko prosopo agorase to neo land cruiser 4.0 milame to amaxi einai porosi aeranartisi 7 theseis kai poli agria emfanisi +apiasti tetrakinisi pantos to touareg einai to kalitero tetrakinito se ikanotites pou evgale germaniki etairia (plin tou g-class) tha kaneis kali epilogi alla kai mia matia ston adagonismo den vlaptei kurios ekei pou borei na ta exeis ola ta extra se hamiloteri timi .
http://www.thedeltaproject.eu/img/logo_detect.png

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nicos (23 Δεκ. 2003 , 17:43)

42.000 euro file mou skopeuo na doso, me mono extra Metallic Paint kai clima...

auta pou anaferis kostizoun sigoura pio pola kai sti thesi pou ime den bgeno gia teties dapanes !

tha doso kai to rav 4 (2002 cruiser)pou exo !

Εννοείς 42 χιλιάδες χωρίς την ανταλλαγή με το Rav4, σωστα?

Γιατί νομίζω ότι έχει γύρω στα 56 χιλιάδες ευρώ, αν θυμάμαι καλά.

Εγώ θα προτιμούσα το Allroad στα χρήματα αυτά, αν και δίνει την αίσθηση του πιό ασφάλτινου αυτοκινήτου. Το Touareg μου θύμιζε σε ποιότητα κατασκεύης το Golf που είχα παλαιότερα, αν και το κόστος απόκτησης του είναι το τριπλάσιο, σε αντίθεση με το Audi που είναι σε ανώτερη κλάση...

Σίγουρα το Land Cruiser & το Pajero (το μεγάλο) είναι τα πιο "κατσίκια" αλλά δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Από αυτά τα δύο το πρώτο είναι σίγουρα το καλύτερο αλλά & σημαντικά πιο ακριβό. Το Pajero είναι πολύ καλό, με τεράστιους χώρους, φοβερές δυνατότητες αλλά, κατά την γνώμη μου κάπως άσχημο μπροστά & με μεγάλο μειονέκτημα ότι πρέπει να πηγαίνεις στον Σαρακάκη. Επειδή έχουμε & ένα από τα πρώτα κοντά Pajero Pinin, όταν φτάνει η ώρα του service μας πιάνει κατάθλιψη...Ευτυχώς που δεν έχει βγάλει τίποτα σοβαρό τα τρία χρόνια που το έχουμε...

Νίκος.

42.000 einai to poso pou kostizi to amaksi ,apo afto to poso ena tmima tha einai apo to rav !

hero of our nation.

Viva the revolution!

Τότε είτε θυμάμαι λάθος είτε έπεσε η τιμή του και άλλο, γιατί έχω μείνει ακόμη στα 50+ χιλιάδες ευρώ βασική τιμή...

Σε αυτά τα χρήματα που γράφεις (42.000) δεν νομίζω να βρείς κάτι καλύτερο, εκτός αν πέσεις (κατά την γνώμη μου) κατηγορία και κοιτάξεις το Cherokee 3.7 αλλά δεν θεωρώ ότι αξίζει. Στα χρήματα αυτά θα έλεγα ότι το Touareg είναι μονόδρομος, απλώς κοίταξε λίγο κάποια αξεσουάρ που είναι αναγκαία (κλίμα, συναγερμός, αισθητήρες παρκαρίσματος ή κοτσαδόρος (αναλόγως ποιό είδος ακουστικού παρκαρίσματος προτιμάς)).

Νίκος.

oxi file mou sosta thimase! :)

ego eprepe na dieukriniso oti meno sto sydney !

stin elada ontos kostizi 55.000 peripou :blink:

hero of our nation.

Viva the revolution!

42,000 ευρω στο δρομο παρκαρισμενα???

Anyway θα προτιμουσα το land cruiser της Τoyota σαφως ανωτερο,ποιοτικοτερο και βεβαια κατασκευαζεται απο μια εταιρεια με περισσοτερη τεχνογνωσια στα off road!

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nicos (24 Δεκ. 2003 , 01:43)

oxi file mou sosta thimase! :)

ego eprepe na dieukriniso oti meno sto sydney !

stin elada ontos kostizi 55.000 peripou :blink:

ti exete vw stin australia ? :wacko:

giati den pairneis kana ford explorer pou einai kai poio original 4x4 :D

http://www.thedeltaproject.eu/img/logo_detect.png

Καλησπερα εχω απο τον 02/2003 το polo 9N (ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ). Αποψε την ωρα που οδηγουσα μου αναψαν 2 ενδειξεις το ΕPC (διαχειρηση κινητηρα) και η λυχνια της μηχανης. Το manual λεει οτι το τελευταιο αφορα την ποιοτητα του καυσιμου η πιθανη βλαβη του αισθητηρα lamda, και οτι πρεπει να το παω να το κοιταξουν. Γνωριζει κανεις τι συμβαινει? Υποπτευομαι 2 πραγματα, η κατι πηρε νερο γιατι πνιγηκαμε χθες και σημερα, η το καυσιμο (φουλαρα προχθες) κατι εχει, αλλα βενζινη βαζω σταθερα απο την shell της γειτονιας μου. Βαζω VPOWER, λετε να εβαλε απλη αμολυβδη και να φταιει αυτο? πολυ τραβηγμενο το βλεπω ομως! Οποιος ξερει ας βοηθησει please :worry: :confused:

Λογικά δεν θα είναι από την βενζίνη.Στο golf 4 που έχω δεν έχει ανάψει ποτέ τέτοια ένδειξη ακόμα και με βενζίνη απλή.Μπορεί και να έχει κάνει μ@λ@κία ο εγκέφαλος.Πάντως πήγαινέ το για έλεγχο το συντομότερο.

Να σου πω έσβησα εγώ το λάμπάκι κακής λειτουργείας του κινητήρα,

πήγα σε μια ευθεία και το άνοιξα για να το ξεμπουκώσω.Ε,αυτό ήταν όλο το πρόβλημα,ήταν μπουκομένο.Αν λες ότι πνιγήκατε στο νερό τότε ίσως να είναι μπουκωμένο.Για κάνε μια δοκιμή τέτοια και δες...

Οι λυχνίες που αναφέρεις δείχνουν κάποιο πρόβλημα σε κάποιον από τους πολλούς αισθητήρες του εγκεφάλου του κινητήρα. Υπάρχουν άπειροι λόγοι για τους οποίους ανολιγουν αυτές οι λυχνίες και αν δεν έχεις κάτι στο μυαλό σου (π.χ. βουτιά με το αυτοκίνητο σε λίμνη από νερά) τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις από ένα συνεργίο VW να σου βάλουν το διαγνωστικό και να διαβάσουν το μήνυμα λάθους που έχει βγάλει ο εγκέφαλος (& να βρουν & την αιτία του σφάλματος). Σε περίπτωση που δεν βρεις κάποιο συνεργίο ανοιχτό αυτές τις μέρες, πολύ ευχαρίστως να βρεθούμε κάποια στιγμή να βάλω το δικό μου διαγνωστικό & να σου διαβάσω το σφάλμα.

Νίκος.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NikoS3 (25 Δεκ. 2003 , 00:55)

Οι λυχνίες που αναφέρεις δείχνουν κάποιο πρόβλημα σε κάποιον από τους πολλούς αισθητήρες του εγκεφάλου του κινητήρα. Υπάρχουν άπειροι λόγοι για τους οποίους ανολιγουν αυτές οι λυχνίες και αν δεν έχεις κάτι στο μυαλό σου (π.χ. βουτιά με το αυτοκίνητο σε λίμνη από νερά) τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις από ένα συνεργίο VW να σου βάλουν το διαγνωστικό και να διαβάσουν το μήνυμα λάθους που έχει βγάλει ο εγκέφαλος (& να βρουν & την αιτία του σφάλματος). Σε περίπτωση που δεν βρεις κάποιο συνεργίο ανοιχτό αυτές τις μέρες, πολύ ευχαρίστως να βρεθούμε κάποια στιγμή να βάλω το δικό μου διαγνωστικό & να σου διαβάσω το σφάλμα.

Νίκος.

Εσύ φίλε μου ή μηχανικός πρέπει να είσαι ή απλά θέλεις σαν κι εμένα να μπορείς να διορθώνεις μόνος τα προβλήματα του αυτοκινήτου σου (όσα μπορείς) Καλό αυτό.Να σε ρωτήσω εγώ κάτι,τί τιμή έχει ένα διαγνωστικό?

Φίλε Κώστα, μηχανικός είμαι όχι αυτοκινήτων όμως αλλά Πολιτικός Μηχανικός και επειδή πιάνουν τα χέρια μου & δεν μου αρέσει να με δουλεύουν στις Αντιπροσωπίες ασχολούμαι & ψάχνω αρκετά για το αυτοκίνητό μου...

Το διαγνωστικό που έχω είναι το Vag-Com, αν το έχεις ακουστά, & ειναι εμουλέιτορ. Δουλεύει σε PC και το κόστος, πριν 3 χρόνια που αγόρασα την άδεια χρήσης & το καλώδιο σύνδεσης ήταν περίπου 200 Δολάρια. Πολύ καλή τιμή θα έλεγα, αλλά χρειάζεσαι & κάποιον φορητό. Τώρα τελευταία έχουν βγει προγράμματα & για Palmtops αλλά δεν έχω δει πολύ σοβαρά αποτελέσματα ακόμη.

Αν σε ενδιαφέρει, ρίξε μια ματιά στο http://www.ross-tech.com/

O τύπος είναι πολύ σωστός & με συνεχή υποστίριξη!

Nikos.

ΟΚ φίλε,ευχαριστώ.

Αν και δεν είμαι μηχανικός ασχολούμαι πολύ με το αμάξι μου για τον ίδιο λόγο που ασχολείσαι κι εσύ.

Eυχαριστω παιδια για το ενδιαφερον σας. Το ιδιο βραδυ μιλησα με ενα φιλι που δουλευει σε συνεργειο και μου εξηγησε τι ειναι ο αισθητηρας lamda κτλ. Ισως <<απλα>> να πηρε εντολη ο εγκεφαλος και να μην ειναι τιποτα. Μετα απο ολη αυτη τη συζητηση εφαγα το φλας! Ανοιξα το καπω, κουνησα λιγο τα βυσματα του εγκεφαλου και η ενδειξη πλεον δεν αναβει!!! Βεβαια θα το παω για εναν ελεγχο τωρα που εχω ακομα εγγυηση. Ειχα ακουσει κ μερικα προβληματα στους εγκεφαλους αυτους (Magneti Marelli) και αντικατασταθηκαν με γερμανικους της Bosch και τωρα τα Polakia δεν εχουν προβληματα...εγκεφαλικα. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Mια μερα ειμαι παρκαρισμενος εξω απο το video club και περιμενω την κοπελα μου να παρει ενα dvd! Ξαφνικα παρκαρει πισω μου ενα θηριο και κατεβαινω να το δω! Αυτο ηταν! Το ερωτευτηκα! Πολυ μ αρεσει παιδια! Ειναι το πρωτο off road της Vw μπορω να πω οτι εκανε καλη δουλεια! Αν δεν θες ενα κορυφαιο 4χ4 για να ανεβαινεις βουνα, να περνας ποταμια, λαγκαδια και φαραγγια ειναι μια καλη προταση! Φοβερο ειναι επισης και το Cayenne. Exω φιλο που δουλευει στην porsche και σκανε ολοι ο φραγκατοι (ποδοσφαιριστες, μοδιστροι, τραγουδιστες κλπ) για να το αγορασουν. Πολλοι μαλισταν πουλησαν τα X5 που ειχαν! Porsche βλεπετε!!!!