Jump to content

καρτα γραφικων nvidia geforce 8600m gs

mustanggre
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια βοηθεια ρε παιδια, εχω laptop fujitsu siemens amilo xi 2428 με καρτα γραφικων nvidia geforce 8600m gs, ειμαι εκτος εγγυησης. Εδω και ενα μηνα τα windows απενεργοποιουν την καρτα επειδη ανεφερε καποιο προβλημα οπως λεει στη διαχειριση συσκευων, εκανα αλλαγη τους οδηγους επανεκκινησεις του laptop και εστρωνε, αλλα εδω και τρεις μερες δεν επανερχεται με τιποτα. Ειδα ενα βιντεο στο youtube να ζεστανω την καρτα μ ενα πιστολακι για τα μαλλια

και εφτιαξε παλι, αλλα μολις εβαλα ενα βιντεο 720p να δω μαυρισε η οθονη εκανε επανεκκινηση ο υπολογιστης και εμφανιστηκε το γνωστο προβλημα.

το προβλημα ειναι οτι η αναλυση οθονης δεν ανεβαινει πανω απο 600χ480p να αλλαξω καρτα η περνει γιατρεια?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Oι 8400/8600 ειχαν τρελο προβλημα και σχεδον ολες καηκαν/καιγονται.

Οπως και στην περιπτωση σου.

Η καρτα ειναι στα τελευταια της και για αυτον τον λογο τα κανει ολα αυτα.

Να αλλαξεις καρτα δεν νομιζω πως συμφερει.

Θα παει στα 150ευρω περιπου και ενδεχομενως αργοτερα να σου εμφανισει και παλι το ιδιο προβλημα.

Oι 8400/8600 ειχαν τρελο προβλημα και σχεδον ολες καηκαν/καιγονται.

Οπως και στην περιπτωση σου.

Η καρτα ειναι στα τελευταια της και για αυτον τον λογο τα κανει ολα αυτα.

Να αλλαξεις καρτα δεν νομιζω πως συμφερει.

Θα παει στα 150ευρω περιπου και ενδεχομενως αργοτερα να σου εμφανισει και παλι το ιδιο προβλημα.

ειχα διαβασει γιαυτη τη σειρα οτι ηταν προβληματικη αλλα οχι κ ετσι! σ ενα χρονο τρεις καρτες αλλαξα, κανονικα η nvidia επρεπε να αντικαταστησει ολες τις καρτες δωρεαν, τελος παντων εκανα ξανα το κολπο με το πιστολακι και δουλευει αλλα βιντεο δεν βαζω να δω πανω απο 240p καλου κακου

[sIGPIC][/sIGPIC]

Με το παραμικρο θα στο παθαινει παντως.

Να.. ψησεις την καρτα γραφικων στον φουρνο, το εχεις δοκιμασει;

στους 160 βαθμους για 10 λεπτα :lol: αυτο δεν το δοκιμασα φοβαμαι να το κανω, λες να χει αποτελεσμα?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν κανω πλακα, ειναι και αυτη μια μεθοδος που κανουν!

Υποτιθεται πως με την θερμοκρασια που αναπτυσει εκεινη την ωρα, τα chip της καρτας γραφικων επανερχονται στην αρχικη τους κατασταση και δουλευει (μην φανταστεις, μαξιμουν κανενα 6μηνο).

Βρισκω περαιτερω πληροφοριες και ενημερωνω!

http://forum.notebookreview.com/gaming-software-graphics-cards/385857-baking-gpus-oven.html

Ειναι στους 375 βαθμους Φαρεναιτ για κανενα 10λεπτο.

Edited by mcde

Δεν κανω πλακα, ειναι και αυτη μια μεθοδος που κανουν!

Υποτιθεται πως με την θερμοκρασια που αναπτυσει εκεινη την ωρα, τα chip της καρτας γραφικων επανερχονται στην αρχικη τους κατασταση και δουλευει (μην φανταστεις, μαξιμουν κανενα 6μηνο).

Βρισκω περαιτερω πληροφοριες και ενημερωνω!

http://forum.notebookreview.com/gaming-software-graphics-cards/385857-baking-gpus-oven.html

Ειναι στους 375 βαθμους Φαρεναιτ για κανενα 10λεπτο.

αμα κραταει 6 μηνες μια χαρα!! θα τη ψηνω καθε τοσο. Φιλε μου σ ευχαριστω για τις πληροφοριες με βοηθησαν αρκετα, οταν ξαναχαλασει, γιατι ακομα κραταει, θα τη βαλω σιγουρα στο φουρνο!!!:lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 1 month later...

Γειας παιδια ηθελα να σας ενημερωσω πως υπαρχει λυση και μπορεις να το αποφηγης το σοβαρο αυτο προβλημα με την καρτα γραφικων!!!!Πρωτον η υπερθερμανση του λαπτοπ γινεται απο λαθος σχεδιασμο εξοτερικο διοτι ο αερισμος γινεται απο το κατω μερος στον πατω του λαπτοπ και συνηθως ολοι μας περνουμε το λαπτοπ στο κρεβατι καναπε πανω στα ποδια μας με αποτελεσμα να ανεβαζει τρελες θερμορασιες .. η λυση ειναι αγορα βασης για λαπτοπ που εχουν φουρφουρια απο κατω π.χ http://www.multirama.gr/products/category?catid=010304 και δευτερον εγκατασταση απο το site της Fujitsu siemens ( http://ts.fujitsu.com/support/downloads.html γραφεται το S/I TOY LAPTOP SAS και κατεβαζεται τελευταιες εκδοσης driver για ΒΙΟS καρτα γραφικων διοτι αυτα που εχεται ειδη ειναι ελατωματικη !!

ΣΗΜΙΩΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΗΓΗΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΥΚΗ ΟΘΟΝΗ ΓΡΑΜΜΕΣ ή

δεν ανοιγει το λαπτοπ τοτε χρειαζεται αντικατασταση τις καρτας

την επαθα και εγω με την καρτα γραφικων αγορασα καινουργια 250 ευρω αλλα μολις πριν μια βδομαδα εσπασα την οθονη κατα λαθος οταν ηταν σβηστο το λαπτοπ

Edited by zxr

indianos1987 καλώς ήρθες!

Το κομμάτι του post που είχε χρήσιμη πληροφορία παρέμεινε. Το υπόλοιπο που είχε αγγελίες έφυγε μιας και αγγελίες σύμφωνα με τους Ο.Π.Χ. επιτρέπονται μόνο στο Buy and Sell στο οποίο προς το παρόν δεν έχεις πρόσβαση. Για να αποκτήσεις πρόσβαση θα πρέπει να συμπληρώσεις 100 μέρες παραμονής στο site και 150 post.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

• 3 months later...

το ιδιο προβλημα και εγω πλεον ,

ολολευκη οθονη με πολυχρωμες καθετες γραμμες ,

υπαρχει γιατρια πλεον η παμε για αντικατασταση ?

και αν ναι , μπορω να την αντικαταστησω μονος μου η πρεπει να απευθυνθω σε ειδικους ?

ευχαριστω

• 3 weeks later...

Στην παρακατω σελιδα βρηκα αυτο.

http://www.nvidiageforcerepair.com/fujitsu-laptop-nvidia-repair.htm

Fujitsu NVIDIA Graphics Card Repair

Fujitsu NVIDIA Graphics Processing Unit (GPU) Repair

Is your Fujitsu experiencing distorted video or flickering action? Is it older than 18 months? Then it is very possible that your computer is suffering from a NVIDIA GPU failure or fault. In this case, you should contact a repair centre in order to fix the disturbance as soon as possible. Creative IT has the solution to all your NVIDIA graphics chip problems.

Fujitsu NVIDIA Graphics Card Repair

Creative IT can offer guaranteed services for any NVIDIA graphics card reflow and rework requirements. We have an expert staff of experienced technicians and engineers who hold a strong intention of delivering friendly customer service. NVIDIA GPU problems can be confusing and frustrating but we will always provide accurate quotes and clear explanations. This coupled with our industry-leading BGA rework equipment and premises is an unbeatable combination to say the least! Regardless if the problem is basic or more complex; we always aim to carry out the repair on your Fujitsu in the most professional manner that won’t break the bank.

We are able to enhance the performance of all Fujitsu models, including:

AMILO A Series

AMILO K Series

AMILO M Series

AMILO S Series

AMILO X Series

AMILO P Series

AMILO L Series

AMILO Pro V Series

ESPRIMO Mobile V Series

ESPRIMO Mobile D Series

ESPRIMO Mobile M Series

ESPRIMO Mobile U Series

LIFEBOOK C Series

LIFEBOOK E Series

LIFEBOOK S Series

LIFEBOOK P Series

LIFEBOOK Q Series

LIFEBOOK T Series

CELSIUS H Series

A NVIDIA chip failure may take place due to a weak die/packaging material set. The solder can become too dry because of the regular temperature fluxes of the computer, and will therefore stop making contact to the motherboard. Fujitsu is just one among many computer brands that use NVIDIA chip technology and have experienced malfunctions because of the graphics processors and chipsets generating heat.

The ways by which you can tell that your NVIDIA graphics chip in your Fujitsu may be failing include:

Multiple images

Random or unusual characters on the screen

Horizontal, vertical or jagged lines appear on the screen

Video freezes

Video is distorted or scrambled

Flickering action

Random rebooting or shut down

Blank video or screen

Same Day London Fujitsu NVIDIA Graphics Card Repair

We provide our NVIDIA chip repair services to a diverse range of customers, including home users and families, small businesses and large corporations, government bodies and educational institutions. There are several options available for each individual customer, whether it be making use of our convenient walk-in service or same-day basis repairs, or having the Fujitsu sent to us via our arranged collection points or reliable courier services. The team at Creative IT appreciates that computers are a part of everyday life and problems can be stressful. For this reason, we guarantee to have your system back and up and running in the most speedy and straight-forward manner possible.

If you are certain that you need a NVIDIA chip repair or would like to discuss the possibility of undergoing any type of Fujitsu repair, you are able to contact Creative IT by telephoning on 020 7237 6805, emailing at info@creativeit.tv. Otherwise, if you are in the area why not visit us at our repair centre on 80 Willow Walk, The Willows, Unit 1, London SE1 5SY. Our office hours are 9am to 6pm, Monday to Saturday and our expert team will be more than happy to help you.

Καλεσα στον παραπανω αριθμο αλλα μου ειπαν πως ειναι απλος ενα καταστημα για service και πως θα επρεπε να επικοινωνησω με την Fujitsu Siemens. Ειμαι σχεδον σιγουρος πως αν τους παρω τηλεφονο (Στην siemens hellas) θα μου πουνε πως δεν μπορουν να κανουν τιποτα.

Ακομα εχω στειλει email στην nVidia και περιμενω απαντηση. Απο οσο φαινεται το προβλημα ειναι στις συγκεκριμενες σειρες VGA της nVidia . Διαβαζοντας το παραπανω αρθρο δεν λεει τιποτα πως ο υπολογιστης πρεπει να ειναι μεσα στην εγγυηση.

Καλου κακου εκανα ενα firmware upgrade απο 1.10 σε 1.16 αλλα η ζημεια μαλλον εχει γινει. Ιδεες για αγορα βασης απο κατω κλπ για εμενα απλα δεν ειναι αποδεκτες. Αγοραζοντας ενα λαπτοπ δεν παει να πει οτι πρεπει να κουβαλας 20 πραγματα μαζι σου για να εξασφαλισεις την σωστη λειτουργια και να παρακαμψεις την βλακεια του κατασκευαστη.

Οποιος εχει παραπανω πληροφοριες για το θεμα αυτο παρακαλω ας γραψει.

Eλαβα απαντηση απο το ενημεροντας με πως το κοστος ειναι 135 λιρες Αγγλιας.

Μαλλον φαινεται πως δεν προκειται για ανακληση και δωρεαν επιδιωρθωση.

Καλησπερα.Εχω και γω το ιδιο προβλημα.Το εστειλα να μου το φτιαξουν δυο φορες αλλα τα ιδια παλι.Τωρα ρυθμισε ο μαστορας να δουλευουν συνεχεια τα ανεμιστηρακια και ειναι συνεχεια κοντα στους 50βαθμους.Θα δειξει ο χρονος αν δουλεψει η πατεντα.

Καλησπερα.Εχω και γω το ιδιο προβλημα.Το εστειλα να μου το φτιαξουν δυο φορες αλλα τα ιδια παλι.Τωρα ρυθμισε ο μαστορας να δουλευουν συνεχεια τα ανεμιστηρακια και ειναι συνεχεια κοντα στους 50βαθμους.Θα δειξει ο χρονος αν δουλεψει η πατεντα.

Ειχε βγει μια αναγγελια καποτε απο την Fujitsu . Περισσοτερα εδω http://www.nvidiadefect.com/Fujitsu_Nvidia_Announcement.pdf .

Το προβλημα ειναι πως σε μια υποσημειωση γραφουν πως γινεται επιδιορθωση δωρεαν μονο σε λαπτοπ που ειναι ακομα μεσα στην εγγυηση .

Η καλυτερη λυση ειναι μια ψυχτρα/βαση λαπτοπ. Οσο την εχω ο υπολογιστης τρεχει, αρκει να μην υπερθερμανθει, τοτε τα παιζει παλι η καρτα γραφικων.

Θα καλεσω αυριο την Fujitsu να δω αν μπορει να γινει κατι με αυτο το πραγμα.

Αν η απαντηση ειναι αρνητικη , θα βαλω την καρτα στον φουρνο μηπως και φτιαξουν οι ενωσεις, αν οχι τοτε θα κοιταξω να αγορασω την ιδια και να την προστατεψω με μια εξτρα ψυκτρα η να παω για την ATI HD2400

Ειχε βγει μια αναγγελια καποτε απο την Fujitsu . Περισσοτερα εδω http://www.nvidiadefect.com/Fujitsu_Nvidia_Announcement.pdf .

Το προβλημα ειναι πως σε μια υποσημειωση γραφουν πως γινεται επιδιορθωση δωρεαν μονο σε λαπτοπ που ειναι ακομα μεσα στην εγγυηση .

Η καλυτερη λυση ειναι μια ψυχτρα/βαση λαπτοπ. Οσο την εχω ο υπολογιστης τρεχει, αρκει να μην υπερθερμανθει, τοτε τα παιζει παλι η καρτα γραφικων.

Θα καλεσω αυριο την Fujitsu να δω αν μπορει να γινει κατι με αυτο το πραγμα.

Αν η απαντηση ειναι αρνητικη , θα βαλω την καρτα στον φουρνο μηπως και φτιαξουν οι ενωσεις, αν οχι τοτε θα κοιταξω να αγορασω την ιδια και να την προστατεψω με μια εξτρα ψυκτρα η να παω για την ATI HD2400

Και βαση ψυκτρα εχω και παλι τα παιζει.Τωρα εχω ρυθμισει να δουλευουν συνεχεια οι ανεμιστηρες του λαπτοπ και ειμαι κοντα στους 50βαθμους.Το λαπτοπ ειναι fujitsoy-siemens amilo xa-2529 μπορω να βαλω αλλη καρτα?Οπως αυτη που λες ATI HD2400?

• 3 years later...
δεν ξερω αν παρακολουθει ακομα κανενας το θεμα μετα απο 3 χρονια....Εχω το ιδιο προβλημα με τη καρτα.Το λαπ τοπ μου που τη φοραει ειναι το lg r700, http://www.e-shop.gr/lg-r700-uap11hs-p-PER.908364 και παραθετω τα χαρακτηριστικα του.Για αποφυγη παρεξηγησεως δεν το πηρα απο το e shop.To εκανα ειδη το μικρο εγκλημα και αγορασα μεταχειρισμενο motherboard απο το e-bay αλλα δεν ειχε τη καρτα επανω.Η ερωτηση μου ειναι ,αν γνωριζετε ,αν μπορω να βαλω νεο motherboard μαζυ με καρτα που να ταιριαζει στο lg.

δεν ξερω αν παρακολουθει ακομα κανενας το θεμα μετα απο 3 χρονια....Εχω το ιδιο προβλημα με τη καρτα.Το λαπ τοπ μου που τη φοραει ειναι το lg r700, http://www.e-shop.gr/lg-r700-uap11hs-p-PER.908364 και παραθετω τα χαρακτηριστικα του.Για αποφυγη παρεξηγησεως δεν το πηρα απο το e shop.To εκανα ειδη το μικρο εγκλημα και αγορασα μεταχειρισμενο motherboard απο το e-bay αλλα δεν ειχε τη καρτα επανω.Η ερωτηση μου ειναι ,αν γνωριζετε ,αν μπορω να βαλω νεο motherboard μαζυ με καρτα που να ταιριαζει στο lg.

Για το δικό σου μηχάνημα πήρες μητρική από ebay, used ή refurbished. η κάρτα σου όμως είναι η παλιά, σωστά? Βεβαίως και μπορείς να αλλάξεις κάρτα, κόστος στην Ελλάδα >120 € + την μητρική. Οπως διάβασα στο ποστ, το πρόβλημα εντοπίζεται στον κακό αερισμό του μηχανήματος καθώς και στην λάθος τοποθέτηση της κάρτας γραφικών. Είναι σε απόσταση μικρότερη του 1cm από την μητρική, σε σημείο που το πλαστικό κάλυμμα του λαπτοπ δεν έχει τρύπες για είσοδο αέρα και με ένα ανεμιστήρα για επεξεργαστή, bios, vga 10 πόντους μακριά !!!!!!!!!!!!

Μητρική με την κάρτα επάνω δεν νομίζω να βρεις ούτε στο ebay καθαρά λόγω κόστους !

Στο δια ταύτα

Κάρτα Γραφικών από εξωτερικό μπορείς να πάρεις από εδώ, http://pchub.com/uph/catf/SearchItem.aspx?ft=NVIDIA%20GeForce%20Go%208600M%20GS , οικονομικά, ενώ από Ελλάδα, οπουδήποτε την δίνουν με το ποσό που σου ανέφερα πριν. Υπόψη ότι ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ

Μητρική, αν έχει θέμα, πάλι used από Ebay.

Πρότασή μου.... Πάρε ένα άλλο λαπτοπ !!

;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως