Jump to content

[Επίσημο] Alcatel OT-990

tzivanas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα δημιουργήθηκε ενα προβλημα οταν προσπαθησα να κανω root το κινητο μου απο το συγκεκριμενο link http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=24862280&postcount=451http:// ολα ηταν μια χαρα και στο βημα 7 που στην ουσια ειχε γινει το root και ελεγε πως επρεπε να το ανοιξω το κινητο για να συνεχισω την διαδικασια το κινητο απλα το μονο που κανει ειναι να διχνει μια μαυρη οθονη και να φωτηζουν απλα τα σηματα που ειναι για την επεξεργασια,αναζητηση και το πισω, περα απο αυτο δεν κανει τπτ αλλο, προσπαθησα να το κανω hard reset αλλα τπτ και παλι δεν κανει boot, οποιος ξερει κατι παρακαλω ας μου πει τι να κανω...ευχαριστω εκ των προτερων!

Αν εισαι σε 2.3 δοκιμαζεις αυτο αν θες :

Λοιπόν για να κάνουμε root το κινητό αφού βάλουμε την 2.3 δεν μπορούμε με την απλή διαδικασία rootαρίσματος πχ. superoneclick (τουλάχιστον εγώ δεν τα κατάφερα)

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε στο κινητό ένα recovery και μετά μέσα απο το μενού του recovery να εγκαταστήσουμε το root!

Πριν ξεκινήσετε να θυμάστε οτι αν κάτι πάει στραβά μπορεί να προκαλέσει βλάβη του κινητού, οπότε προχωράτε με την δική σας ευθύνη! Απο την στιγμή που ξεκινάτε πρέπει να ξέρετε οτι η εγγύηση του κινητού δεν σας καλύπτει πια.

ΒΗΜΑ 1

Aρχικά κατεβάζουμε το ( recovery-clockwork-4.0.1.5-ot990-kernel-v53B-0-anyboot ) forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=937716&d=1331228592

Το κάνουμε αποσυμπίεση οπουδήποτε στο pc.

Απενεργοποιούμε το τηλέφωνο

Πατάμε ΠΡΏΤΑ το πλήκτρο που χαμηλώνει την ένταση του ήχου και το κρατάμε πατημένο. Όσο το κρατάμε πατημένο, πατάμε το πλήκτρο ενεργοποίησης για να ανοίξουμε το κινητό.

Μετά την δόνηση του κινητού αφήνουμε ΜΌΝΟ το πλήκτρο της ενεργοποίησης-απενεργοποίησης

και συνδέουμε το κινητό με τον υπολογιστή. Μετά απο 3 δευτερόλεπτα αφήνουμε το κουμπί που χαμηλώνει την ένταση

Τώρα όσοι έχετε windows πρέπει να τρέξετε το αρχείο install.bat (που βρίσκετε στο αρχείο rar). Kαι τελειώσατε με το πρώτο μέρος της διαδικασίας να εγκαταστήσετε το recovery!

-----------------------------------------------------------------------------------------

* Αν έχετε άλλο λειτουργικό πρέπει να τρέξετε τις εντολές χειροκίνητα:

fastboot erase recovery

fastboot flash recovery recovery.img

fastboot reboot

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΒΗΜΑ 2

1) Κατεβάζουμε το ( Superuser-3.0.7-efghi-signed.zip ) downloads.androidsu.com/superuser/Superuser-3.0.7-efghi-signed.zip και το αντιγράφουμε όπως είναι και χωρίς να κάνουμε αποσυμπίεση στο root της κάρτας μνήμης (δηλαδή στον αρχικό κατάλογο και όχι μέσα σε κάποιον φάκελο)

2) Κλείνουμε το κινητό και μπαίνουμε στο recovery (εξηγώ παρακάτω πως μπαίνουμε στο recovery mode)

3) Στο recovery επιλέγουμε: install zip from sdcard, μετά choose zip from sdcard, ψάξτε και επιλέξτε το Superuser-3.0.7-efghi-signed.zip, και επιβεβαιώστε με Ok/yes.

4)Όταν η εγκατάσταση τελειώσει, επιστρέψτε στο κεντρικό μενού και επιλέξτε reboot system now.

Τώρα έχετε πρόσβαση root!

* ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ RECOVERY MODE

Ανοίξτε το κινητό αφού πρώτα πατάτε το πλήκτρο που αυξάνει την ένταση και μετά την δόνηση αφήνουμε το κουμπί της Ενεργοποίησης και πατάμε το Κετρικό πλήκτρο (Home button). Σταματήστε να πατάτε τα πλήκτρα όταν η οθόνη φωτιστεί με μαύρο χρώμα, ή δηλαδή λίγα δευτερόλεπτα μετά το android logo.

ΠΡΟΣΟΧΉ: Αν ξεχάσετε να πατήσετε το Home button, ή το αφήσετε πολύ νωρίς, τότε θα πραγματοποιηθεί ένα hardreset αντί να μπείτε στο recovery, και θα χάσετε όλα τα αρχεία και πληροφορίες του κινητού(όχι της κάρτας).

Μπορούμε να μπούμε στο recovery και μέσα απο κάποιο command prompt το οποίο δεν κρύβει τον κίνδυνο hardreset γράφοντας: adb reboot recovery

Στο recovery χρησιμοποιούμε τα κουμπιά της έντασης για να περιηγηθούμε και το Home button για να επιλέξουμε

Παρακαλώ πολύ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έγραψα κάτι λάθος για αυτό όσοι μπορείτε διαβάστε τις πηγές και πιστοποιήστε αν είναι σωστά αυτά που γράφω! Ευχαριστώ!

Aν έχεις Froyo 2.2 δοκιμαζεις αυτο αν πάντα θες :

1) Κατέβασε και εγκατέστησε το Alcatel_AndroidManager απο εδώ (στη καρτέλα "Download", αφού το εγκαταστήσεις δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ξανά για το rootάρισμα παρακάτω.)

2) Κατέβασε και κάνε αποσυμπίεση αυτό εδώ (είναι το superoneclick και δεν θέλει εγκατάσταση, είναι portable)

3)Αφού τελειώσεις με τα παραπάνω πήγαινε στις ρυθμίσεις του κινητού. Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές -> Ανάπτυξη -> Εντοπ. σφαλμάτων USB (Επέλεξε το)

4) Μετά πήγαινε Ρυθμίσεις -> Χώρος αποθ. τηλ και SD -> Αποπροσάρτηση κάρτας SD (Επέλεξε το)

5) Με το καλώδιο σύνδεσε το κινητό με το PC.

6)Βρες το αρχείο SuperOneClick.exe που αποσυμπίεσες πιο πριν και με δεξί κλικ πάνω στο αρχείο τρέξτο σαν διαχειριστής.

7)Αφού ανοίξει το πρόγραμμα πάτα "Root" και περίμενε.

8)Ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Επίσης εμενα με βοηθησε και αυτη η σελιδα http://ot-990.blogspot.gr/2012/02/how-to-root-alcatel-ot-990-froyo.html

το λινκ που ανεβασες εσυ δεν το ειχα ξαναδει και εχω ψαξει πολλα για αυτο το κινητο

Edited by tzivas31

• Απαντήσεις 620
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@tzivas31 Σε ευχαριστω παααρα πολυ νασε καλαμε βοηθησες πολυ και τελικα με το post σου και με κατι αλλα βηματα που βρηκα καταφερα να το επαναφερω το κινητο μου και να νιωσει ...παλι καλα δλδ γιατι δεν ειχα καμια ορεξη να το παω σε τεχνικο αν ειχε παθει καμια χειροτερη ζημια...νταξη ολα καλα...ευχαριστω και παλι...νασε καλα!!:D

@tzivas31 Σε ευχαριστω παααρα πολυ νασε καλαμε βοηθησες πολυ και τελικα με το post σου και με κατι αλλα βηματα που βρηκα καταφερα να το επαναφερω το κινητο μου και να νιωσει ...παλι καλα δλδ γιατι δεν ειχα καμια ορεξη να το παω σε τεχνικο αν ειχε παθει καμια χειροτερη ζημια...νταξη ολα καλα...ευχαριστω και παλι...νασε καλα!!:D

Tιποτα και εμενα ο mrgamatos με βοηθησε παλιοτερα και λιγο που ψαχτηκα απο μονος μου αυριο με τη σειρα σου μπορει να βοηθησεις και εσυ αλλον.

Αν θες μια με 2 σελιδες πισω ο mrgamatos γραφει πως να κανεις partition στην sdcard για να εχεις περισσοτερο ελευθερο χωρο στην εσωτερικη μνημη εγω το εκανα και με εχει βοηθήσει πολυ.

Επιτέλους μία έκδοση που δουλεύουν σχεδόν όλα ρολόι! cyanogenmod-7-20130503. Σκέφτεται κάποιος να τη δοκιμάσει?

Απο κατω απο τα σχολια ομως διαβαζω πρεπει να εχει καποια θεματα με το kernel και μου φαινεται απο τα χαρακτηριστικα που γραφουν για αυτην ελλιπης μπορει να κανω και λαθος βεβαια. Αν την εχει δοκιμασει κανεις ας μας ενημερωσει πως παει.

Εγω ψηνομαι να περασω την qme rom γιατι απο οταν εκανα αναβαθμιση και μετα η μπαταρια τελειωνει υπερβολικα γρηγορα και κραταει μονο μια μερα ακομα και με μικρη χρηση και βλεπω στο παρασκηνιο αναβουν χωρις να ζητησω και χωρις ιντερνετ καν ολη την ωρα google services και στην qme στα χαρακτηριστικα διαβαζω λεει οτι κανει reset στα google services ετσι ωστε να εξοικονομησει μπαταρια. Βεβαια ολα υπο σκεψη ειναι καλο θα ηταν αν καποιος δοκιμασε οτιδηποτε να μας ελεγε τις εντυπωσεις του

Μrgmtos μια ερωτηση με το partition με ext2 η μνημη η εσωτερικη γεμιζει και ενω παταω με το link2sd σε πολλες εφαρμογες συνδεση το partition sdext2 τα 2gb απο τα 16gb της sd που εχω δημιουργησει ειναι σχεδον αδειο. Μηπως ξερεις γιατι και τι με προτεινεις να κανω?

Υ.Γ. για τους supervisors στο προηγουμενο ποστ επειδη ηταν παλιο δεν μου επιτρεποταν να κανω τροποποιηση και να προσθεσω αυτα και επειδη εδω και καιρο δεν ειχε γραψει κανεις σε αυτο το thread αλλα ηθελα να ρωτησω αυτο για αυτο το λογο εκανα ποστ μετα απο αλλο μου ποστ. Σας ευχαριστω για την κατανοηση

Edited by tzivas31

Μrgmtos μια ερωτηση με το partition με ext2 η μνημη η εσωτερικη γεμιζει και ενω παταω με το link2sd σε πολλες εφαρμογες συνδεση το partition sdext2 τα 2gb απο τα 16gb της sd που εχω δημιουργησει ειναι σχεδον αδειο. Μηπως ξερεις γιατι και τι με προτεινεις να κανω?

Το να γεμίσει η μνήμη του κινητού είναι αναπόφευκτο. 2 πράγματα μπορείς να κάνεις για να απελευθερώσεις εσωτερική μνήμη

1) Να σιγουρευτείς οτι δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή που είναι μισή περασμένη στο τηλέφωνο και μισή στη κάρτα. ( Μόνο για τις κατηγορίες "στην κάρτα sd" και "συνδεδεμένο" επέλεξε Πολλαπλή επιλογή -> επιλογή όλων -> ενέργειες -> σύνδεση και τα 3.)

αν δεν απελευθερωθεί χώρος τότε έχεις πρόβλημα με τη cache του κινητού που είναι εξίσου μικρή οπότε

2) Να καθαρίσεις εφαρμογές που αποθηκεύουν πολλά δεδομένα στη cache όπως ο browser και το facebook (απο διαχείριση εφαρμογών -> εκκαθάριση δεδομένων εφαρμογής) ή κατέβασε κάποια εφαρμογή για καθαρισμό cache.

Πές μου αν δεν πετύχει κάτι απο αυτά

Το να γεμίσει η μνήμη του κινητού είναι αναπόφευκτο. 2 πράγματα μπορείς να κάνεις για να απελευθερώσεις εσωτερική μνήμη

1) Να σιγουρευτείς οτι δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή που είναι μισή περασμένη στο τηλέφωνο και μισή στη κάρτα. ( Μόνο για τις κατηγορίες "στην κάρτα sd" και "συνδεδεμένο" επέλεξε Πολλαπλή επιλογή -> επιλογή όλων -> ενέργειες -> σύνδεση και τα 3.)

αν δεν απελευθερωθεί χώρος τότε έχεις πρόβλημα με τη cache του κινητού που είναι εξίσου μικρή οπότε

2) Να καθαρίσεις εφαρμογές που αποθηκεύουν πολλά δεδομένα στη cache όπως ο browser και το facebook (απο διαχείριση εφαρμογών -> εκκαθάριση δεδομένων εφαρμογής) ή κατέβασε κάποια εφαρμογή για καθαρισμό cache.

Πές μου αν δεν πετύχει κάτι απο αυτά

τα εκανα και τα 2 και την πολλαπλη επιλογη και εκκαθαριση δεδομενων και εκκαθαριση cache που με εγραψες αλλα δυστυχώς παραμενω να εχω μονο 124mb ελευθερα απο την εσωτερικη μνημη και στην sd ext2 απο τα 2gb που την ειχα κανει χρησιμοποιει μονο 240mb και τα υπολοιπα τα αφηνει ελευθερα. Μηπως θελει ext3 ή ext4 έχουν καμια διαφορά?

τωρα μολις διαβαζα αυτο για την qme rom που δεν εχω διαβασει αλλη να το κανει αυτο Partitions have been reorganized, now: /system = 115MB, /data = 158MB + 95MB dalvik-cache. Αν θες να διαβασεις περισσοτερα εδώ http://ot-990.blogspot.gr/2012/05/qme-rom.html#more. Εσυ τελικα δοκιμασες την cyanogen που ελεγες και αν ναι εντυπωσεις?

Edited by tzivas31

τα εκανα και τα 2 και την πολλαπλη επιλογη και εκκαθαριση δεδομενων και εκκαθαριση cache που με εγραψες αλλα δυστυχώς παραμενω να εχω μονο 124mb ελεύθερα απο την εσωτερικη μνημη και στην sd ext2 απο τα 2gb που την ειχα κανει χρησιμοποιει μονο 240mb και τα υπολοιπα τα αφηνει ελευθερα. Μηπως θελει ext3 ή ext4 έχουν καμια διαφορά?

τωρα μολις διαβαζα αυτο για την qme rom που δεν εχω διαβασει αλλη να το κανει αυτο Partitions have been reorganized, now: /system = 115MB, /data = 158MB + 95MB dalvik-cache. Αν θες να διαβασεις περισσοτερα εδώ http://ot-990.blogspot.gr/2012/05/qme-rom.html#more. Εσυ τελικα δοκιμασες την cyanogen που ελεγες και αν ναι εντυπωσεις?

Αν αυτό που έγραψες δεν είναι λάθος "124mb ελεύθερα απο την εσωτερικη μνημη" τότε πες μου και εμένα πως το έκανες!! εγώ με 30 mb ελεύθερα είμαι συνεχώς!

Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να βάλω άλλη rom λόγω της βλάβης που έχω προαναφέρει(η μισή οθόνη δε δουλεύει λόγο υγρασίας) και θα έχω προβλήματα συνήθειας, setαρίσματος κλπ. Ίσως ήρθε η ώρα ή για service ή για αλλαγή!!

edit: Το ext3 και ext4 είναι πιο καινούρια και είναι πιο γρήγορα. Το πρόβλημα που θα έχεις είναι οτι το ext4 κουράζει πολύ την sd με αποτέλεσμα να χαλάει μετά απο πολύ χρήση. Για το ext3 δεν θυμάμαι αν χαλάει την sd.

Edited by MrGmtos

Αν αυτό που έγραψες δεν είναι λάθος "124mb ελεύθερα απο την εσωτερικη μνημη" τότε πες μου και εμένα πως το έκανες!! εγώ με 30 mb ελεύθερα είμαι συνεχώς!

Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να βάλω άλλη rom λόγω της βλάβης που έχω προαναφέρει(η μισή οθόνη δε δουλεύει λόγο υγρασίας) και θα έχω προβλήματα συνήθειας, setαρίσματος κλπ. Ίσως ήρθε η ώρα ή για service ή για αλλαγή!!

edit: Το ext3 και ext4 είναι πιο καινούρια και είναι πιο γρήγορα. Το πρόβλημα που θα έχεις είναι οτι το ext4 κουράζει πολύ την sd με αποτέλεσμα να χαλάει μετά απο πολύ χρήση. Για το ext3 δεν θυμάμαι αν χαλάει την sd.

Οχι αυτο που εγραψα ειναι λαθος ειχα δει τα mb σε χρηση τα mb διαθεσιμα ειναι 16.11mb και οταν διαγραφω τα δεδομενα του facebook παω στα 31.80 mb. Αλλα αφου τοσες εφαρμογες εχω κανει συνδεση με την ext2 γιατι δεν πανε εκει και να αδειαζει η εσωτερικη μνήμη? Και μήπως ξέρεις γιατι μετα την αναβαθμιση η μπαταρια ενω κρατουσε το λιγοτερο 3 μερες πλεον με το ζορι αν θα κρατησει μια μέρα? Αν μπορεις δωσε κανενα φως βοήθειας

Πάντως θα σας ενημερωσω γενικως ολους εδω μεσα για qme rom αφου σε κανα μηνα το πολυ μπορει και πολυ νωριτερα να τη περασω,

Edited by tzivas31

Οχι αυτο που εγραψα ειναι λαθος ειχα δει τα mb σε χρηση τα mb διαθεσιμα ειναι 16.11mb και οταν διαγραφω τα δεδομενα του facebook παω στα 31.80 mb. Αλλα αφου τοσες εφαρμογες εχω κανει συνδεση με την ext2 γιατι δεν πανε εκει και να αδειαζει η εσωτερικη μνήμη? Και μήπως ξέρεις γιατι μετα την αναβαθμιση η μπαταρια ενω κρατουσε το λιγοτερο 3 μερες πλεον με το ζορι αν θα κρατησει μια μέρα? Αν μπορεις δωσε κανενα φως βοήθειας

Πάντως θα σας ενημερωσω γενικως ολους εδω μεσα για qme rom αφου σε κανα μηνα το πολυ μπορει και πολυ νωριτερα να τη περασω,

Εκεί πάνε από όσο ξέρω αλλά η cache είναι στο κινητό(κάπου είχα διαβάσει οτι μπορούμε να τα μεταφέρουμε και αυτά... θα το ψάξω) Η μπαταρία μου κράταγε και πριν την αναβάθμιση μια μέρα και λιγότερο. Θα δεις οτι μάλλον δεν είναι η 2,3 που φταίει αλλα οι πολλές εφαρμογές που πέρασες! Η μνήμη είναι flash και θέλει ρεύμα για να λειτουργεί. Όσο πιο πολύ μνήμη χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ μπαταρία θα σπαταλάς. Όταν καμιά φορά κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και δεν έχω καμία εφαρμογή το παρατηρώ αμέσως.

Όσο για την qme δεν θα στη πρότεινα. Εδώ και καιρό δεν έχει δεχτεί βελτιώσεις και έχει ακόμα αρκετά bugs όπως αναφέρεται στα σχόλια. Αν παρόλα αυτά προχωρήσεις στο flashάρισμα της τότε μην ξεχάσεις να κρατήσεις backup. Είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα σου χρειαστεί!

Εκεί πάνε από όσο ξέρω αλλά η cache είναι στο κινητό(κάπου είχα διαβάσει οτι μπορούμε να τα μεταφέρουμε και αυτά... θα το ψάξω) Η μπαταρία μου κράταγε και πριν την αναβάθμιση μια μέρα και λιγότερο. Θα δεις οτι μάλλον δεν είναι η 2,3 που φταίει αλλα οι πολλές εφαρμογές που πέρασες! Η μνήμη είναι flash και θέλει ρεύμα για να λειτουργεί. Όσο πιο πολύ μνήμη χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ μπαταρία θα σπαταλάς. Όταν καμιά φορά κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και δεν έχω καμία εφαρμογή το παρατηρώ αμέσως.

Όσο για την qme δεν θα στη πρότεινα. Εδώ και καιρό δεν έχει δεχτεί βελτιώσεις και έχει ακόμα αρκετά bugs όπως αναφέρεται στα σχόλια. Αν παρόλα αυτά προχωρήσεις στο flashάρισμα της τότε μην ξεχάσεις να κρατήσεις backup. Είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα σου χρειαστεί!

Σιγουρα θα παρω backup αλλα και με τη 2.2 δεν ειχα πολλες περισσοτερες εφαρμογες απλα απο οσα διαβασα πολλοι λογω μπαταριας γυρισαν στην 2.2. Πάντως που μιλησα και με το κατασκευαστη της Cm9 για το κινητο μας που ελεγες εχει ενα βασικο bug για μενα δεν δουλευει η φωτογραφικη και προσπαθησε αλλα δεν μπορει να το διορθωσει και ο ιδιος με προτεινε την qme ή την v5h6 που δεν ξερω που μπορω να τη βρω.

Σιγουρα θα παρω backup αλλα και με τη 2.2 δεν ειχα πολλες περισσοτερες εφαρμογες απλα απο οσα διαβασα πολλοι λογω μπαταριας γυρισαν στην 2.2. Πάντως που μιλησα και με το κατασκευαστη της Cm9 για το κινητο μας που ελεγες εχει ενα βασικο bug για μενα δεν δουλευει η φωτογραφικη και προσπαθησε αλλα δεν μπορει να το διορθωσει και ο ιδιος με προτεινε την qme ή την v5h6 που δεν ξερω που μπορω να τη βρω.

H v5h6-0

Επίσης να διευκρινίσω οτι σε 600ρι επεξεργαστή δεν απαιτούμε να τρέχει cm9 και με χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας.

Για αυτό και εγώ αν δεν κάνω λάθος έχω αναφέρει μόνο cm7.

Λοιπον μετα απο συζητηση με τους κατασκευαστες της cm7 και της qme για το κινητο μας η cm7 εχει ελληνικα ενω η qme οχι αλλά η cm7 δεν εχει gapps(google apps) ενώ η qme τα εχει ολα ενσωματωμενα και ειναι ρυθμισμενη ετσι ωστε να μην ανοιγουν συχνα απο μονα τους και να εξοικονομειτε η χρηση μπαταριας. Βεβαια απο πολλα αλλα κινητα ξερω οτι με cm7 μπορεις να μετακινεις μεγαλες εφαρμογες οπως ειναι το facebook στην sdcard χωρις να χρειαζεσαι partitions και link2sd. Αν καποιος μπορουσε να μας βρει τα σωστα gapps για το κινητο μας και να ξερει πως να τα ενσωματωσουμε μεσα σε μια ρομ εγω θα εβαζα χαλαρα την cm7.

Λοιπον μετα απο συζητηση με τους κατασκευαστες της cm7 και της qme για το κινητο μας η cm7 εχει ελληνικα ενω η qme οχι αλλά η cm7 δεν εχει gapps(google apps) ενώ η qme τα εχει ολα ενσωματωμενα και ειναι ρυθμισμενη ετσι ωστε να μην ανοιγουν συχνα απο μονα τους και να εξοικονομειτε η χρηση μπαταριας. Βεβαια απο πολλα αλλα κινητα ξερω οτι με cm7 μπορεις να μετακινεις μεγαλες εφαρμογες οπως ειναι το facebook στην sdcard χωρις να χρειαζεσαι partitions και link2sd. Αν καποιος μπορουσε να μας βρει τα σωστα gapps για το κινητο μας και να ξερει πως να τα ενσωματωσουμε μεσα σε μια ρομ εγω θα εβαζα χαλαρα την cm7.

Λοιπόν για gapps εδώ

Και πιο συγκεκριμένα η έκδοση CyanogenMod 7.1-2.x 2.3.5-7

Αφου φλασάρεις τη ρομ περνάς το zip αρχείο όπως είναι στη κάρτα μνήμης και απο το recavery πατάς "install zip from sd card: -> "choose zip from sd card" επιλέγεις το gapps.zip και επιλέγεις "yes" αφού τελειώσεις γυρνάς πίσω με το πλήκτρο back και πατάς "wipe cache partition" και μετά πάλι "yes". Τέλειωσες! :!: κράτα back up πιο πριν ποτέ δεν ξέρεις!

Λοιπόν για gapps εδώ

Και πιο συγκεκριμένα η έκδοση CyanogenMod 7.1-2.x 2.3.5-7

Αφου φλασάρεις τη ρομ περνάς το zip αρχείο όπως είναι στη κάρτα μνήμης και απο το recavery πατάς "install zip from sd card: -> "choose zip from sd card" επιλέγεις το gapps.zip και επιλέγεις "yes" αφού τελειώσεις γυρνάς πίσω με το πλήκτρο back και πατάς "wipe cache partition" και μετά πάλι "yes". Τέλειωσες! :!: κράτα back up πιο πριν ποτέ δεν ξέρεις!

Εντωμεταξυ και στα 2 λινκς αν και γραφεις cyanogen παλι σε λινκ για gapps με στελενεις. Όπως και να εχει ευχαριστώ.

Κοιτα με τους κατασκευαστες που μιλησα ο σωστος τροπος πριν φλασαρεις οποιαδηποτε ρομ ειναι μπαινεις recovery κανεις wipe data,wipe cache πηγαινεις advanced-wipe davlik επιστρεφεις στο αρχικο μενου και πας στο mounts and storage και επιλεγεις format/system προσοχη format system όχι καποιο αλλο αλλιως τον ήπιες. Επιστρεφεις ξανα στο αρχικο μενου και μετα πηγαινεις και επιλεγεις install zip from sdcard και φλασαρεις ρομς και gapps. Eπίσης διαβασα και αυτο για ακομα ποιο ελευεθερια χωρου και χωρις link2sd αφου με cyanogen μεταφερεις οτι θες ακομα και facebook στην sdcard απλα πηγαινοντας στη διαχειριση εφαρμογων πλεον ειναι ενεργοποιημενα τα κουτακια μεταφορα στην sdcard για οποιαδηποτε εφαρμογή

MOVE DALVIK TO SD EXT PARTITION TO SAVE MORE SPACE TO DATA.

1. For moving dalvik cache to sd ext partition , you must partition your sd card through recovery.

So, go to recovery ..

Choose advanced and then partition sd card.

Then choose, ext = 512 ...

Then choose, swap = 0 ...

Let it finish ...

Put the CM7.2_MOD.zip in your sd, and flash the rom.

2.If you allready have a partitioned sd card, then you can skip the above first step.

Then, open root explorer and go to data folder.

Press and hold dalvik-cache folder and choose "move" .

Now go back and paste it to, sd-ext folder.

Press and hold dalvik-cache folder and choose "link to this folder".

Go back to data folder again and "create link" there.

That's it , reboot your phone and enjoy more free space to install applications.

Edited by tzivas31

Εντωμεταξυ και στα 2 λινκς αν και γραφεις cyanogen παλι σε λινκ για gapps με στελενεις. Όπως και να εχει ευχαριστώ.

Κοιτα με τους κατασκευαστες που μιλησα ο σωστος τροπος πριν φλασαρεις οποιαδηποτε ρομ ειναι μπαινεις recovery κανεις wipe data,wipe cache πηγαινεις advanced-wipe davlik επιστρεφεις στο αρχικο μενου και πας στο mounts and storage και επιλεγεις format/system προσοχη format system όχι καποιο αλλο αλλιως τον ήπιες. Επιστρεφεις ξανα στο αρχικο μενου και μετα πηγαινεις και επιλεγεις install zip from sdcard και φλασαρεις ρομς και gapps.

Αυτό ήθελα να κάνω χεχεχε δε με κατάλαβες... Το πρώτο link είναι το site του gapps και το δεύτερο είναι πιο απο όλα τα gapps στη λίστα είναι αυτό που χρειάζεσαι! Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έγραψες σχετικά με το flashάρισμα!

Αυτό ήθελα να κάνω χεχεχε δε με κατάλαβες... Το πρώτο link είναι το site του gapps και το δεύτερο είναι πιο απο όλα τα gapps στη λίστα είναι αυτό που χρειάζεσαι! Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έγραψες σχετικά με το flashάρισμα!

Μέσα στην άλλη εβδομάδα θα έχω περάσει την cm7 αργώ γιατί το κινητό δεν είναι δικο μου αλλά της κοπέλας μου και πρέπει να βρει χρόνο πριν από όλα για να πάρει backup ότι θέλει. Αλλά θέλω να πιστεύω μέσα στην εβδομάδα θα το έχει κάνει και θα το πάρω εγώ για να περάσω την cm7 και μετά από μερικές μέρες χρήσης θα γράψω εντυπώσεις για όποιον ενδιαφέρεται. Όσο για τον τρόπο φλασαρίσματος ούτε οι κατασκευαστές αυτής της cm7 το γράφουν στις οδηγίες τους αλλά όταν τους ρώτησα το επιβεβαίωσαν. Απλά είναι βασικός κανόνας που τον έχω μάθει από το δικό μου κινητό που είναι το huawei ideos x5 pro για το οποίο έχω γράψει και οδηγό αλλά και σε διάφορα άλλα κινητά που έχω περάσει custom roms σε όλα είναι απαραίτητα αυτά τα βήματα.

Τα ξαναγράφω σαν βήματα για να τα προσέξετε όλοι:

1)Μπαίνετε στο custom recovery (στο σχόλιο 453 μερικές σελίδες πιο πίσω έχει αναλυτικό οδηγό πως να περάσετε custom recovery)

2)Πατάτε wipe data

3)Αφού τελειώσει πατάτε wipe cache

4)Αφού τελειώσει επιλέγετε advanced και από εκεί μέσα davlik cache

5)Επιστρέφετε στο αρχικό μενού και επιλέγετε mounts and storage

6)Προσοχή μεγάλη εδώ επιλέγετε format/system όχι κάποια άλλη επιλογή αλλιώς κινδυνεύεται να κάνετε ζημιά και να τρέχετε στην αντιπροσωπεία

7)Αφού τελειώσει και αυτό επιστρέφεται στο αρχικό μενού και επιλέγεται install zip from sdcard και επιλέγεται το zip της ρομ που θέλετε να περάσετε το οποίο έχετε νωρίτερα βάλει μέσα στην sdcard

8)Όταν τελειώσει και αυτό πηγαίνετε στο αρχικό μενού αν δεν σας έχει στείλει εκεί και επιλέγετε reboot system now

Τελειώσατε και περιμένετε να φορτώσει το κινητό. Θα περιμένετε περισσότερο από ότι συνήθως γιατί το κινητό προετοιμάζετε για να φορτώσει τη νέα ρομ οπότε μην τρομοκρατἠστε.

Μεγάλη προσοχή όμως η custom rom που θα επιλέξετε να περάσετε να είναι συμβατή με την official rom που θα εχετε απο κάτω σαν baseband. Έχουν βγει πολλές ρομ για το κινητό μας και άλλες δουλεύουν με 2.2 από κάτω και άλλες με 2.3.

H cm7 παράδειγμα θέλει 2.3 από κάτω δεν θα δουλέψει αν έχετε από κάτω 2.2 πιο πιθανόν θα σκαλώσετε το κινητό σας.Θα πρέπει για τη συγκεκριμένη πρώτα να αναβαθμιστείτε σε 2.3 και μετά να δοκιμάσετε να την περάσετε (υπόψιν για την cm7 πρέπει πέρα από το zip της ρομ να κάνετε και τα gapps που γράφει πιο πάνω o mrgmtos )αφού έχετε περάσει βέβαια και τη custom recovery.Ξέρω όλα φαίνονται βουνό σαν αρχή αλλά αν διαβάσετε προσεκτικά και μετά προσπαθήσετε θα δείτε ότι όλα είναι απλά.

Προσπάθησα να σας μεταδώσω όσα έχω μάθει εγώ προς το παρόν εκ πείρας μακάρι να είμαστε περισσότεροι και να μάθω και εγώ από εσάς όπως έμαθα πολλά και χάρις στον mrgmtos οι υπόλοιποι μην μόνο παίρνετε γνώσεις δώστε και εσείς ότι μπορείτε!!!!

Edited by tzivas31

Μέσα στην άλλη εβδομάδα θα έχω περάσει την cm7 ... δώστε και εσείς ότι μπορείτε!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ! Ο οδηγός σου είναι πολύ χρήσιμος για όλους μας,ευχαριστούμε για τον χρόνο που διέθεσες για να τον γράψεις! Περιμένω νέα απο τις αλλαγές που θα κάνεις στο κινητό σου...

Καλησπέρα φίλοι μου!!!! Θέλω να περάσω μια custom rom στο κινητό ενός φίλου μου!!!! Το είχα κάνει root πριν κάνα τρίμηνο και τώρα θέλει να του περάσω μια rom που να του δίνει την δυνατότητα να μεταφέρει τα προγράμματα στην κάρτα μνήμης όπως έκανε με το (link to sd), να τρέχει καλά το κινητό από επιδόσεις , να φοράει 4.1 jelly bean και κυρίως να είναι ελληνικά??? ποια με προτείνεται? που θα την βρω? πως θα την βάλω? αν δεν του αρέσει μετά μπορώ να γυρίσω στην official και πως?

Υ.Γ. τώρα φοράει την 2.3!!!!!

Edited by paul29

Καλησπέρα φίλοι μου!!!! Θέλω να περάσω μια custom rom στο κινητό ενός φίλου μου!!!! Το είχα κάνει root πριν κάνα τρίμηνο και τώρα θέλει να του περάσω μια rom που να του δίνει την δυνατότητα να μεταφέρει τα προγράμματα στην κάρτα μνήμης όπως έκανε με το (link to sd), να τρέχει καλά το κινητό από επιδόσεις , να φοράει 4.1 jelly bean και κυρίως να είναι ελληνικά??? ποια με προτείνεται? που θα την βρω? πως θα την βάλω? αν δεν του αρέσει μετά μπορώ να γυρίσω στην official και πως?

Υ.Γ. τώρα φοράει την 2.3!!!!!

Αρχικά να σε ενημερώσω οτι 4.1 Jelly Bean δε θα βρείς και πόσο μάλλον με καλές επιδόσεις!

Τις rom που κυκλοφορούν για το OT990 μπορείς να τις βρείς εδώ...

1) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=28226327 2ο σχόλιο για τις 2.2 και 5ο σχόλιο για τις 2.3

2)http://ot-990.blogspot.gr/

Σε αυτό το site μπορείς να βρείς τη rom που είναι η πιο πολλά υποσχόμενη όμως δεν έχει φτάσει ακόμα σε τελικό στάδιο, λέγεται CyanogenMod 7 και είναι 2.3. Αν δεν γνωρίζεις πολλά απο flashαρίσματα ψάξου πρώτα για να αποφύγεις τυχών λάθη. Συμβουλή: Mη ψάχνεις με κρητήριο την έκδοση android αλλά με βάση το πόσο σταθερή(stable) είναι μια rom.

Σε μερικές μέρες ίσως να έχουμε νεα απο τον Tzivas31 για τη δική του προσπάθεια να περάσει τη CM7!

Όπως αναφέρει ο φίλος Tzivas31 εδώ η cm7 έχει και Ελληνικά.

Προτού περάσεις νέα rom πρέπει πάντα να κρατάς ένα backup τη stock rom για να μπορείς να το επαναφέρεις σε περίπτωση βλάβης ή σε περίπτωση που δεν του αρέσει η rom.

• 1 month later...
Mετα απο πολυ καιρο απουσιας σας ζητω συγγνωμη παιδια αλλα ακομα δεν εχω πειραξει το κινητο της κοπελας μου γιατι εχει ξεκινησει κατι σεμιναρια μεχρι 25 ιουλιου και επειδη δεν εχει χρονο δεν κανει τα backup που θελει ουτε με αφηνει να το πειραξω μεχρι να τελειωσει και να μην της ειναι τοσο απαραιτητο το κινητο και η καμερα του. Anyway θελω να ελπιζω μεχρι τον 15αυγουστο θα το εχω πειραξει και θα σας πω εντυπωσεις κατι όμως που θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας ειναι οτι ο gulyuk.s εφτιαξε καινουρια cm7 και multilang και τα gapps ενσωματωμενα δηλαδη μια απολυτα ετοιμη ρομ για του λογου το αληθες διαβαστε εδω το τελευταιο post κατω κατω και την επομενη σελιδα μετα ή καντε τον οτι ερωτηση θελετε απανταει αρκετα αμεσα τουλαχιστον οσες φορες τον ρωτησα εγώ. Το κινητο δεν ειναι δικο μου και για αυτο ακομα δεν το εχω πειραξει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καθημερινα ψαχνομαι για να βρω οτι καλυτερο για αυτο να περασω μολις αφεθει στα χερια μου ετσι ωστε να εχει οτι καλυτερο και πιο φρεσκο και θεωρω υποχρεωση μου να σας ενημερωνω και εσας για να μην πεθανει αυτο το thread. Μην διαβαζετε την υπογραφη μου μιλαει για ρομς για το δικο μου κινητο Huawei ideos x5 pro Edited by tzivas31

Mετα απο πολυ καιρο απουσιας σας ζητω συγγνωμη παιδια αλλα ακομα δεν εχω πειραξει το κινητο της κοπελας μου γιατι εχει ξεκινησει κατι σεμιναρια μεχρι 25 ιουλιου και επειδη δεν εχει χρονο δεν κανει τα backup που θελει ουτε με αφηνει να το πειραξω μεχρι να τελειωσει και να μην της ειναι τοσο απαραιτητο το κινητο και η καμερα του. Anyway θελω να ελπιζω μεχρι τον 15αυγουστο θα το εχω πειραξει και θα σας πω εντυπωσεις κατι όμως που θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας ειναι οτι ο gulyuk.s εφτιαξε καινουρια cm7 και multilang και τα gapps ενσωματωμενα δηλαδη μια απολυτα ετοιμη ρομ για του λογου το αληθες διαβαστε εδω το τελευταιο post κατω κατω και την επομενη σελιδα μετα ή καντε τον οτι ερωτηση θελετε απανταει αρκετα αμεσα τουλαχιστον οσες φορες τον ρωτησα εγώ. Το κινητο δεν ειναι δικο μου και για αυτο ακομα δεν το εχω πειραξει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καθημερινα ψαχνομαι για να βρω οτι καλυτερο για αυτο να περασω μολις αφεθει στα χερια μου ετσι ωστε να εχει οτι καλυτερο και πιο φρεσκο και θεωρω υποχρεωση μου να σας ενημερωνω και εσας για να μην πεθανει αυτο το thread. Μην διαβαζετε την υπογραφη μου μιλαει για ρομς για το δικο μου κινητο Huawei ideos x5 pro

Απόλαυσε το καλοκαίρι σου αδερφέ μην αγχώνεσαι!

• 3 weeks later...

Eχει η γυναικα μου το συγκεκριμενο κινητο και θα ηθελα να του κανω μια αναβαθμιση,εχει την 2.2.2 αξιζει η θα χειροτερεψει η καταναλωση της μπαταριας?

Μπορω μεσω της ALCATEL να κανω επισημη αναβαθμιση?δεν ειμαι πολυ σχετικος οποτε πειτε τα μου απλα....:p

Αστο καλυτερα οπως ειναι, αμα διαβασεις πιο παλια, θα καταλαβεις γιατι!