Jump to content

"Δύσκολη" εκκίνηση του PC, καθως και επαννεκινήσεις.

tsoump
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο,τι αναφέρω στον τίτλο. Αναλυτικα, υπαρχουν φορες που οταν παω να ανοιξω τον υπολογιστη να μου κανει 3 (του-του-του) και να μη μου φορτωσει ουτε στα bios. (νομιζω αυτο ειναι θεμα ραμ)

Αλλες φορες, να μην κανει τιποτα και να μην ανοιξει. Τις συγκεκριμενες αυτες φορες, αλλαζω θεση στις ram μου ή αλλοτε βγαζω τη μια απο τις δυο.Επισης , παρατηρω πως οι ram καθως τις αφαιρω ή τις μετακινω καινε πραγματικα πολυ. ζητημα ειναι να αντεξει κανεις να τις κρατησει 15". Καποιες μερες λειτουργει καλα , κατι αλλες φορες τα "πινει" κυριολεκτικα.

Ακόμη, ενας γδουπος μπορει ευκολα να τον κολλησει .

Δεν ξερω τι φταιει, αλλα με εχει βασανισει. Κατι διαβαζα σε ενα site linux-ακιδων πως ισως να ευθυνεται η καρτα γραφικων (η οποια θελει επειγωντως αλλαγμα)

Παρακαλω, πειτε μου τη θεση σας.

υ.γ. κατεχω everest, σε περιπτωση που θελετε καποια πληροφορια.

Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6

Ψηφίζω ως βασικό ύποπτο το τροφοδοτικό...

Αυτο , που το στηριζεις ; Το τροφοδοτικο τι προβληματα μπορει να προκαλεσει ; Μπορει να υπερθερμανει τις ραμ?

Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6

Αυτο , που το στηριζεις ; Το τροφοδοτικο τι προβληματα μπορει να προκαλεσει ; Μπορει να υπερθερμανει τις ραμ?

αν δεν μπορει το τροφοδοτικο να δωσει ρευμα με αγιο πνευμα θα δουλεψει ο υπολογιστης;τροφοδοτικο ή καμια υπερθερμανση επεξεργαστη ψηφιζω

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual

Από την στιγμή που η συμπεριφορά κατά την εκκίνηση είναι ασταθής (άλλοτε δεν ξεκινάει καθόλου, άλλοτε πάει να bootάρει και σταματάει), για εμένα δείχνει ότι το μηχάνημα άλλοτε παίρνει ρεύμα και άλλοτε όχι. Το ότι ζεσταίνονται οι μνήμες δεν λέει και πολλά, έτσι και αλλιώς αυτές συνήθως ανεβάζουν άμεσα θερμοκρασία.

Φυσικά θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε εξάρτημα, αλλά αυτή η ασταθής συμπεριφορά είναι που με κάνει να λέω τροφοδοτικό. Και αυτό που λες για τον γδούπο, μπορεί απλά κάποιο από τα καλώδια τροφοδοσίας να μην πατάει καλά. Για αρχή κάνε αυτό, άνοιξε το κουτί και έλεγξε αν όλα τα καλώδια που φεύγουν από το τροφοδοτικό είναι καλά κουμπωμένα στα αντίστοιχα εξαρτήματα. Μετά κοίτα να δοκιμάσεις κανένα τροφοδοτικό φίλου. Και στη συνέχεια ένα-ένα τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

οταν ειχα σχετικα κατεστραμενο τροφοδοτικο

ανοιγε δυσκολα

καποιες φορες εμενε κλειστο

και εκανε και επαννεκινησεις

δοκιμασε με ενα αλλο τροφοδοτικο

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Desktop εχω. Τον εχω ανοιχτο εδω και 8μηνες. Διοτι οταν τον κλεινω (τον tower) καποιο προβλημα μου εμφανιζει. γιαυτο μενει διαρκως ανοιχτος ωστε να βαζω-βγαζω τις ram, να το καθαριζω συχνα κλπ. Το τροφοδοτικο μου νομίζω ειναι 300w . Δειτε και μια φωτογραφια .

Επισης , αναρωτιεμαι αν αυτη η αντιφαση , στο γεγονος οτι εχω 2+2 gb μνημες , μια αχρηστη καρτα γραφικων (nvidia geforce 7300) , κι ενα μικρο τροφοδοτικο, σε 32bitο υπολογιστη επιδρα αρνητικα στο ολο αυτο θεμα και προβλημα.

Ορίστε

http://s3d2.turboimagehost.com/t1/8160537_IMG_20110718_152546.jpg

Image Hosting at TurboImageHost.com

το ειχα παθει και εγω πιο παλια και ηταν η καρτα γραφικων ηθελε πεταμα

Τι ακριβως σου είχε συνέβη ;

Edited by tsoump

Από την στιγμή που η συμπεριφορά κατά την εκκίνηση είναι ασταθής (άλλοτε δεν ξεκινάει καθόλου, άλλοτε πάει να bootάρει και σταματάει), για εμένα δείχνει ότι το μηχάνημα άλλοτε παίρνει ρεύμα και άλλοτε όχι. Το ότι ζεσταίνονται οι μνήμες δεν λέει και πολλά, έτσι και αλλιώς αυτές συνήθως ανεβάζουν άμεσα θερμοκρασία.

Φυσικά θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε εξάρτημα, αλλά αυτή η ασταθής συμπεριφορά είναι που με κάνει να λέω τροφοδοτικό. Και αυτό που λες για τον γδούπο, μπορεί απλά κάποιο από τα καλώδια τροφοδοσίας να μην πατάει καλά. Για αρχή κάνε αυτό, άνοιξε το κουτί και έλεγξε αν όλα τα καλώδια που φεύγουν από το τροφοδοτικό είναι καλά κουμπωμένα στα αντίστοιχα εξαρτήματα. Μετά κοίτα να δοκιμάσεις κανένα τροφοδοτικό φίλου. Και στη συνέχεια ένα-ένα τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Ψηφίζω τροφοδοτικό και εγώ...δοκίμασε με ένα άλλο για να δεις αν δουλέψει ή όχι.

Ψηφιζω και εγω τροφοδοτικο, μου μοιαζει μικρο 300 watt.

Ασε μονο τον ενα σκληρο στο ρευμα, βγαλε και το CD-Rom , βγαλε και την καρτα γραφικων αν μπορεις και δες αν θα ανοιξει.

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Ψηφιζω και εγω τροφοδοτικο, μου μοιαζει μικρο 300 watt.

Ασε μονο τον ενα σκληρο στο ρευμα, βγαλε και το CD-Rom , βγαλε και την καρτα γραφικων αν μπορεις και δες αν θα ανοιξει.

Εχω συνδεδεμενα :

- 2 cd-rom

- 2 σκληρους εσωτερικους ( 150 gb και 500gb )

- 2 gb + 2 gb ram

- υστερα, τροφοδοτει: camera, μικροφωνο, (τo woofer λειτουργει αυτονομα με δικη του παροχη , καθως κι η οθονη), και usb θηρες γεματες.

Δε γνωριζω αν επηρεαζουν, απλως τα αναφερω. Κιαν επηρεαζουν, ποσων watt τροφοδοτικο προτεινετε ;

Επισης, ειχα παρατηρησει οτι μου εκανε σκηνικα κατι φορες οταν συνδεα ολα μαζι τα hardware-ικα μου, και δε μου ανοιγε. Οταν ομως αφαιρουσα ενα σκληρο δικο , ηταν πιο προθυμος να ανοιξει, κι εδινε σημεια αισιοδοξιας.

Υ.γ. σημερα εχει σημειωσει ρεκορ. Βρισκεται σε λειτουργια 6 ωρες χωρις καμμια στραβη.

edit: Ακόμη, θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται να βαλω περαιτερω ανεμιστηρακια.

Edited by tsoump

Εχω συνδεδεμενα :

- 2 cd-rom

- 2 σκληρους εσωτερικους ( 150 gb και 500gb )

- 2 gb + 2 gb ram

- υστερα, τροφοδοτει: camera, μικροφωνο, (τo woofer λειτουργει αυτονομα με δικη του παροχη , καθως κι η οθονη), και usb θηρες γεματες.

Δε γνωριζω αν επηρεαζουν, απλως τα αναφερω. Κιαν επηρεαζουν, ποσων watt τροφοδοτικο προτεινετε ;

Επισης, ειχα παρατηρησει οτι μου εκανε σκηνικα κατι φορες οταν συνδεα ολα μαζι τα hardware-ικα μου, και δε μου ανοιγε. Οταν ομως αφαιρουσα ενα σκληρο δικο , ηταν πιο προθυμος να ανοιξει, κι εδινε σημεια αισιοδοξιας.

Υ.γ. σημερα εχει σημειωσει ρεκορ. Βρισκεται σε λειτουργια 6 ωρες χωρις καμμια στραβη.

edit: Ακόμη, θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται να βαλω περαιτερω ανεμιστηρακια.

δοκιμασε τροφοδοτικο καινουριο με περισσοτερα βαττ να δουμε αν θα δουλεψει

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Δεν εχω αξιωθει να δοκιμασω αλλο τροφοδοτικο.

Αλλα , σα να μου φαινεται πως δε φταιει (μονο) αυτο. Ο υπολογιστης πλεον ανοιγει με τα φεγγαρια του. Λιγο πριν φορτωσει το λειτουργικο συστημα (bootαρει) μενει εκει χωρις να "κοιταζει" για cd-booting και αναβοσβηνει η παυλα. Επιδεχεται cntr+alt+del για επανεκκινηση. Αρα δεν κολλαει.

Δοκιμασα να αφαιρεσω hardware-ικα για να μη βαραινει τοσο πολυ το τροφοδοτικο , αλλα το θεμα εμενε.

Πριν τις 11 το πρωι αυτο. Λιγο αργοτερα ο υπολογιστης ανοιξε.

Παιδιά, επιτέλους άλλαξα το τροφοδοτικο με ενα 400watt. Εκεί που δυσκολευόταν να περάσει τη μαύρη οθόνη και δε φόρτωνε τα windows , τωρα κάνει μια μικρη παυση αλλα τελικως τα φορτωνει. Μονο που τωρα αντιμετωπιζω ενα προβληματακι μωρε με τον αλλο σκληρο, γιατι αυτο το τροφοδοτικο που εβαλα δεν εχει συμβατες θυρες με αυτες του σκληρου και τον εχω εκτος λειτουργιας.

Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος μετατροπέας της θύρας που εχω σημειώσει με κόκκινο χρώμα, σε κλασικής (αυτή που συνήθως βρίσκεται στη θέση με πράσινο χρώμα)?

http://s3d3.turboimagehost.com/t1/8251569_IMG_20110723_115536.jpg

Image Hosting at TurboImageHost.com

ναι, υπάρχουν...θα πεταχτείς μέχρι ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά (ανάλογα την περιοχή σου)...και θα ζητήσεις adaptor από καλώδιο ρεύματος δίσκου σε sata.

ναι, υπάρχουν...θα πεταχτείς μέχρι ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά (ανάλογα την περιοχή σου)...και θα ζητήσεις adaptor από καλώδιο ρεύματος δίσκου σε sata.

Τέλεια ! Υπάρχει στο e-shop τίποτα τέτοιο , ώστε να ξέρω ακριβώς πως θα 'ναι ; Ή και στην τελική να το παραγγείλω απο κει.

Τέλεια ! Υπάρχει στο e-shop τίποτα τέτοιο , ώστε να ξέρω ακριβώς πως θα 'ναι ; Ή και στην τελική να το παραγγείλω απο κει.

Ναι, φυσικά και υπάρχει

Εισαι θεός! Ευχαριστώ. :)

Το thread , θα προτιμουσα να μην κλεισει ακομα. Θελω μια βδομαδα να δω πως θα κυλησουν τα πραματα .