Jump to content

USB προβλημα σε Win2K

xpan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δε δουλευε το search και δεν κοιταξα αν κατι αντιστοιχο εχει ηδη απαντηθει, αλλα η βοηθεια σας σε αυτο μου ειναι απαραιτητη και αναγκαια την προκειμενη στιγμη.

Εχω win2K_eng+SP4 και 4 USB θυρες. Σε αυτες εχω συνδεσει ενα ZIP100 drive εναν εκτυπωτη και το USB Sync του Palm μου. Ολα δουλευουν αψογα. Τις προαλλες αγορασα ενα προσαρμογεα (Card Reader της Lexar) για την Secure Digital καρτα (256ΜΒ) που εχω στο Palm. Την εβαλα μεσα στον προσαρμογεα και τοποθετησα τον προσαρμογεα στην 4η USB θυρα.

Δεν τον ειδε (αν και στο manual λεει οτι δε χρειαζεται εγκατασταση οδηγων και το βλεπει αμεσως). Το προσπαθησα σε ολες τις θυρες και δουλευει κανονικα μονο σε μια απο τις 4. Σε αυτην εχω το USB Sunc του Palm ομως και δε μπορω να το βγαλω...

Οταν το δοκιμαζω στα WinXP του αδερφου μου, δουλευει κανονικα. Απλα με ενημερωνει πως μια Hi speed USB συσκευη τοποθετηθηκε σε μια low speed θυρα... αλλα δεν υπαρχει προβλημα απο κει και περα...

τι μπορει να φταιει?

Tech evangelist, python apologist, tog enthusiast.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xpan (14 Απρ. 2004 , 20:36)

Δε δουλευε το search και δεν κοιταξα αν κατι αντιστοιχο εχει ηδη απαντηθει, αλλα η βοηθεια σας σε αυτο μου ειναι απαραιτητη και αναγκαια την προκειμενη στιγμη.

Εχω win2K_eng+SP4 και 4 USB θυρες. Σε αυτες εχω συνδεσει ενα ZIP100 drive εναν εκτυπωτη και το USB Sync του Palm μου. Ολα δουλευουν αψογα. Τις προαλλες αγορασα ενα προσαρμογεα (Card Reader της Lexar) για την Secure Digital καρτα (256ΜΒ) που εχω στο Palm. Την εβαλα μεσα στον προσαρμογεα και τοποθετησα τον προσαρμογεα στην 4η USB θυρα.

Δεν τον ειδε (αν και στο manual λεει οτι δε χρειαζεται εγκατασταση οδηγων και το βλεπει αμεσως). Το προσπαθησα σε ολες τις θυρες και δουλευει κανονικα μονο σε μια απο τις 4. Σε αυτην εχω το USB Sunc του Palm ομως και δε μπορω να το βγαλω...

Οταν το δοκιμαζω στα WinXP του αδερφου μου, δουλευει κανονικα. Απλα με ενημερωνει πως μια Hi speed USB συσκευη τοποθετηθηκε σε μια low speed θυρα... αλλα δεν υπαρχει προβλημα απο κει και περα...

τι μπορει να φταιει?

Έχεις κατεβάσει τα τελευταία update των windows?

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

Και εμένα μου έκανε κάτι τέτοια με τον εξωτερικό σκληρό, μαλίστα μου έβγαζε συνέχεια το new hardware found, προσπαθούσε να κάνει εγκατάσταση αλλά τπτ. Τελικά πήγα στο control panel --> system--> device manager και απεγκατέστησα το usb. έκανα επανεκκίνηση και μετά τα βρήκε κανονικά ολα. Τι να σου κάνει; windows είναι αυτά!
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OverClocker (14 Απρ. 2004 , 21:25)

Έχεις κατεβάσει τα τελευταία update των windows?

το Service Pack 4 δε τα καλυπτει ολα τα τελευταια patches?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος murex (15 Απρ. 2004 , 03:34)

Και εμένα μου έκανε κάτι τέτοια με τον εξωτερικό σκληρό, μαλίστα μου έβγαζε συνέχεια το new hardware found, προσπαθούσε να κάνει εγκατάσταση αλλά τπτ. Τελικά πήγα στο control panel --> system--> device manager και απεγκατέστησα το usb. έκανα επανεκκίνηση και μετά τα βρήκε κανονικά ολα. Τι να σου κάνει; windows είναι αυτά!

θελω να το χρησιμοποιησω σαν εσχατη λυση. Παντως απο τα BIOS εχω κανει ολα USB enabled (1.0, 2.0)

Υπαρχει το ενδεχομενο να ειναι ο Card Reader USB2 και να μην τον αναγνωριζει αν η θυρα ειναι μονο USB1?

Το πρόβλημα μου προέκυψε αν και είχα κάνει update ολα τα pathes της MS. Μην κολλάς δεν είναι τπτ, ψιλοαλτσχαιμερ με τους drivers παθαίνει! Μπορείς να δεις αυτή τη λύση που σου πρότεινα και sto Knowledge Base tis Microsoft. Εγώ έψαξα στην iomega και σαν μόνη λύση είχε αυτό. Το ότι το μηχάνημα που κοτσάρεις είναι 2.0 δεν είναι το πρόβλημά του. Μάλλον δεν έκανες unplug σωστά το device κάποια στιγμή και μετά κολλησαν τα win.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Οι θύρες USB που έχει το μηχάνημα είναι όλες USB1.x ή 2.0 ή μισές και μισές; Γιατί έχω δει διάφορα προβλήματα με θύρες USB2.0. Κάποια στιγμή η Microsoft είχε βγάλει ένα update που έλυσε πολλά προβλήματα με το USB2.0. Όμως ενώ θυμάμαι ότι αυτό το update δεν περιέχεται στο Service Pack 1 για τα Windows XP δεν θυμάμαι αν περιέχεται στο Service Pack 4 για τα Windows 2000.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (15 Απρ. 2004 , 12:55)

Οι θύρες USB που έχει το μηχάνημα είναι όλες USB1.x ή 2.0 ή μισές και μισές; Γιατί έχω δει διάφορα προβλήματα με θύρες USB2.0. Κάποια στιγμή η Microsoft είχε βγάλει ένα update που έλυσε πολλά προβλήματα με το USB2.0. Όμως ενώ θυμάμαι ότι αυτό το update δεν περιέχεται στο Service Pack 1 για τα Windows XP δεν θυμάμαι αν περιέχεται στο Service Pack 4 για τα Windows 2000.

Είναι ένα μικρό update 250kb που δεν υπάρχει στο SP4

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος murex (15 Απρ. 2004 , 13:34)

Είναι ένα μικρό update 250kb που δεν υπάρχει στο SP4

ξερεις που μπορω να το βρω?

@mcde: δε ξερω να σου πω. Πως μπορω να το δω?

Στο windows update αν δεν το έχεις θα στο βγάλει να το κατεβάσεις. :)

εχμμμμ.... πως δε το σκεφτηκα...:)

ευχαριστω παντως. Με την πρωτη ευκαρια θα το δοκιμασω...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xpan (16 Απρ. 2004 , 12:28)

@mcde: δε ξερω να σου πω. Πως μπορω να το δω?

Από αυτά που λες υποθέτω ότι και οι 4 θύρες USB είναι version 2.0. Μπορείς να το μάθεις όμως σίγουρα από το manual της μητρικής ή από το site του κατασκευαστή.

• 1 month later...

Τελικα εφταιγε το τροφοδοτικο. Ειχα ενα 350αρι (Antec). Μου καηκε (λογω κακης χρησης απο μερους μου), εβαλα ενα 420αρι (της Levicom), και δουλεψαν ολες οι USB

:)