Yanni Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 Δελτίο Τύπου 13/5/2004 15:43:38 Πέμπτη, 6 Μαΐου 2004 17:17:00 MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.: Ανακοίνωση προς ΧΑ Η εταιρία M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου συστήματος αυτόματης πλοήγησης για αυτοκίνητα στην Ελλάδα, του MLS Navigator, η MLS Πληροφορική Α.Ε. παρουσιάζει την επαναστατική έκδοση του πλοηγού σε υπολογιστή χειρός με την επωνυμία NAV100HP. O MLS Navigator αποτελείται από υπολογιστή παλάμης Hewlett Packard (Pocket PC) και από ασύρματο δέκτη GPS με τεχνολογία Bluetooth. Η χρήση του NAV100HP είναι ιδιαίτερα απλή. Ο οδηγός απλά δηλώνει την οδό και τον αριθμό του προορισμού του και το σύστημα αφού προσδιορίσει μέσω δορυφόρου τη θέση του οχήματος, τον καθοδηγεί φωνητικά αλλά και οπτικά μέσω του χάρτη που εμφανίζεται στην οθόνη. Παράλληλα στην οθόνη εμφανίζονται χρήσιμες πληροφορίες όπως τα φανάρια που υπολείπονται, η απόσταση που απομένει, η ταχύτητα του οχήματος και τα ονόματα των οδών που συναντά. Η εφαρμογή είναι Ελληνική και η δήλωση του προορισμού πραγματοποιείται με εύκολο τρόπο χρησιμοποιώντας Ελληνικούς χαρακτήρες. Επίσης όλα τα ονόματα που εμφανίζονται στον χάρτη αλλά και η φωνητική καθοδήγηση είναι στα Ελληνικά. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει πλοήγηση μέσω συντομότερης διαδρομής μέσω διαδρομής με τους λιγότερους φωτεινούς σηματοδότες ή μέσω διαδρομής μέσω μεγάλων οδικών αρτηριών. Μπορεί ακόμη, κινούμενος στην Αθήνα, να αποφύγει το δακτύλιο. Το σύστημα είναι πλήρως φορητό και δεν απαιτεί καμία ειδική εγκατάσταση. Στην συσκευασία του προϊόντος περιλαμβάνονται φορτιστές αυτοκινήτου και σπιτιού καθώς και βάση στήριξης για το Pocket PC και τον δέκτη GPS. Η αυτονομία, το ελάχιστο βάρος και οι μικρές διαστάσεις των συσκευών καθιστούν το NAV100HP το ιδανικό φορητό σύστημα πλοήγησης για το αυτοκίνητο, τη μηχανή, το σκάφος ακόμη και τους πεζούς. O MLS Navigator NAV100HP περιλαμβάνει Αθήνα, Πειραιά, την υπόλοιπη Αττική και όλη τη Θεσσαλονίκη. Επίσης περιλαμβάνει πλήθος σημείων ενδιαφέροντος (ξενοδοχεία, εστιατόρια, θέατρα, αξιοθέατα, στάδια, νοσοκομεία, κέντρα διασκέδασης, κλπ) για άμεση πλοήγηση προς αυτά. Άμεσα θα συμπεριληφθούν η Πάτρα, το Ηράκλειο και ο Βόλος ενώ σύντομα θα ενσωματωθεί το Εθνικό - Επαρχιακό δίκτυο και άλλες πόλεις. Το σύστημα διατίθεται από όλες τις γνωστές αλυσίδες προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, καταστήματα ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου, hypermarkets κλπ.» Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
v@gelis Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass (13 Μάι. 2004 , 15:33) Wirelessly posted (6230: Mozilla/4.08 (PDA; Windows CE/1.0.0) NetFront/3.1) To paketaki pou eida x8es ston papasotiriou htan me 2210 sta 1180 euro. tsimphmenh timh,alla full to paketo kai idiaitera endiaferon :)[/b] 1) kserume an ine locked se afto to hardware? 2) exume dem me tus xartes? ine kaloi? ipostirizun waypoints? updates? farmakia-ekklisies klp klp? search? :worry: 1)an de to agorasei kapoios mallon oxi 2)oi xartes fainontai poly kaloi kai leptomereis,yparxoun fysika poikila shmeia endiaferontos(8eatra,estiatoria k.l.p),updates 8a dinontai dwrean h me mikrh xrewsh 8a dinontai oi xartes gia tis ypoloipes poleis(exoun proteraiothta oi olympiakes poleis). Yparxoun krithria plohghshs(ayta einai: syntomoterh diadromh,ligotera fanaria,ektos daktyliou kai odikes arthries) kai yposthrizetai katagrafh ths diadromhs. Se ena review pou diavasa prosfata(8a to anazhthsw,de 8ymamai akrivws to entypo)o ar8rografos katelhge pws prokeitai gia to pio plhres proion tou eidous(sthn ellhnikh agora ayth th stigmh)... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 Wirelessly posted (6230: Mozilla/4.08 (PDA; Windows CE/1.0.0) NetFront/3.1) poli orea afta, alla den lei vevea an ine kleidwmeno. :?: Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 Αποκλείεται να είναι στη rom όπως είπε κάποιος.. Το 2210 έχει 32mb rom και επίσης δεν είναι δυνατόν η mls να βγάζει και firmware upgrades.. Θα είναι κλειδωμένο για τη bt συσκευή της mls.. Αυτό είναι λογικό..Σιγά μην αφήσουνε τη δουλειά τους (που είναι κατά κάποιο τρόπο μονοπώλειο) ξεκλείδωτη.. Ξέρουν τι θα γίνει σε αντίθετη περίπτωση.. Εγώ απλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα βγάλουν σκέτη τη bt συσκευή και τους χάρτες.. Η τιμή που θα βγουν αυτά όμως δεν πιστεύω ότι θα είναι χαμηλότερη από 600-700 Ευρώ, τιμή απλησίαστη ιδίως σε σχέση με αντίστοιχες τιμές στο εξωτερικό.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Yanni Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 ακόμα δεν γνωρίζω εάν είναι κλειδωμένο ή όχι. Τους έχω στείλει email και περιμένω απάντηση γι αυτό το θέμα... Σχετικά τώρα με τους χάρτες, τα παρακάτω από το site τους: SD memory card με εγκατεστημένα, λογισμικό πλοήγησης & χάρτες των πόλεων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 ακριβώς στην κάρτα είναι :) να δουμε και εάν είναι ή όχι κλειδωμένο... :worry: Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PPP12 Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 Εδώ και μια εβδομάδα χρησιμοποιώ το BT GPS της Teletype με το Qtek2020. Οι εντυπώσεις μου μέχρι σήμερα είναι: Αρνητικά σημεία. 1.Πολύ Ακριβό πακέτο 700+ ευρώ 2.Κλειδωμένοι ελληνικοί χάρτες με αποτέλεσμα να γίνει δύσκολη η εγκατάστασή του στο Qtek αλλά το πρόβλημα ξεπεράστηκε σύντομα με την βοήθεια της εδώ αντιπροσωπείας (άψογη) αλλά και της ίδιας της teletype. Θετικά σημεία. 1. ΒΤ device πολύ μικρό σε μέγεθος 2. Μεγάλη αυτονομία ( πάνω από 6 ώρες συνεχούς χρήσης ) 3. Πολύ γρήγορο fixing ( >από 2 λεπτά από cool εκίνηση) με τους δορυφόρους. Πιάνει συνέχεια από 6 έως 9 οποιαδήποτε ώρα και να το συνδέσεις. 4. υποστηρίζει πρωτοκολλο ΝΜΕΑ0183 v3.0 δηλαδή απόκλιση θέσης το πολύ 1m και 50cm. 4. Πακέτο χαρτών υπερπλήρες. Περιέχει όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο σε επίπεδο χώρας και πόλεων. 5. Ελληνικοί χάρτες Αθήνας-Θεσσαλονίκης και εθνικού και επαρχιακού δικτύου λεπτομερέστατοι με ανάλυση οικοδομικού τετραγώνου εύρεση οδών με αρίθμηση, yellow pages, επιλογή διαδρομής με το τρόπο που θέλει ο χρήστης. 6.Πλήρη φωνητική καθοδήγηση αλλά και πλοήγηση του προγράμματος Εσύ απλά του μιλάς και αυτό εκτελεί με απόλυτη ακρίβεια αναγνωρίζει ακόμα και την ελληνική γλώσσα. 7. Το εντυπωσιακότερο εκτός της φωνής είναι η 3D απεικόνηση των χαρτών με ένα αυτοκίνητο να δείχνει το στίγμα και η επιλογή για πλοήγηση νύχτα ή ημέρα, μπορείς δηλαδή να το ρυθμίσεις και όταν αρχίσει να νυκτώνει να σκουραίνει η οθόνη μέχρι να γίνει μαύρο background και το αντίσατροφο όταν ξημερώνει. 8. Επίσης στο πακέτο περιέχεται πρόγραμμα κατασκευής δικών σου χαρτών με icons τους οποίους ενσωματώνεις στους ήδη υπάρχοντες. πχ. 3D πλοήγηση στην Πανεπιστημίου και δεξιά και αριστερά να βλέπεις real pictures των κτιρίων που έχεις scanarei και μάλιστα να σε ξεναγή με φωνή για το τι βλέπεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! Κανένα screen capture θα μας κάνεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 μπορείς να εστιάσεις λίγο στο αρνητικό σημείο (2)? με ενδιαφέρει άμεσα (μιας και πούλησα το λουξ και έχω κάποια λεφτά) κάθε βοήθεια και ευπρόσθεκτη :) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 Τα 700 Ευρώ είναι κατά την άποψη μου πεταμένα λεφτά.. Ελπίζω ότι σύντομα θα μπουν και άλλες εταιρείες στο παιχνίδι (π.χ. tomtom) με λογικές τιμές μόνο για χάρτες 150-200 Ευρώ.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2004 το θέμα είναι ότι έχει 700 ευρώ με φπα (άρα πιο κάτω χωρίς) και έχει όλη την ευρώπη και την ελλάδα. οι χάρτες που λες στα 150 ευρώ έχουν μόνο μια χώρα? δίνουν και συσκευή μαζί? αν ναι τότε δεν αξίζει :( για δες και εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?goto=lastpost&threadid=28499 αναμένω νέα για τους νέους χάρτες :) είμαι με το gps και τα κλειδιά του αμαξιού στο χέρι :rolleyes: Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redcon Δημ. May 14, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2004 Mipos exei kaneis to Tomtom se CD? SW kai xartes Europe me endiaferoun. Thx. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tranquillity Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 ego eox ola ta tom tom alla logika esiene tha se en idaferei to geniko gia ellada sosta? Παράθεση i am back at last ..... Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redcon Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος tranquillity (15 Μάι. 2004 , 11:16) ego eox ola ta tom tom alla logika esiene tha se en idaferei to geniko gia ellada sosta? Oxi, psaxno to vasiko sw (nomizo v2.24 einai tora, ektos kai an kanena tsakali exei to v3) kai xartes europe. Gia taksidia eksoteriko ta thelo. Tha me ftakseis? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Muck Smith Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος redcon (15 Μάι. 2004 , 11:54) Oxi, psaxno to vasiko sw (nomizo v2.24 einai tora, ektos kai an kanena tsakali exei to v3) kai xartes europe. Gia taksidia eksoteriko ta thelo. Tha me ftakseis? To diko mou RoutePlanner sto about grafei 3.10 (agorasmeno to 2002 apo France, den einai to teleftaio) Exo kai to CityMaps, ennoeitai mono gia Europe... Παράθεση τα καλύτερα είναι... δίπλα σας πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Παιδιά το 3.10 είναι η έκδοση του προγράμματος.. Αυτό μπορείτε να το κατεβάσετε και από το site της tomtom..Είναι free.. Από εκεί και πέρα χρειάζεστε τους χάρτες της έκδοσης 3 Το ίδιο και για το Citymaps :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redcon Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Εγω ψαχνω το TT Navigator. To πουλανε μαζι με 1 χωρα/περιοχη και οι υπολοιποι χαρτες πωλουνται χωριστα. http://www.tomtom.com/products/index.php?Language=1 Επισης εχω το MS Pocket Streets με τους χαρτες πολεων, αν το θελει κανεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Εντάξει το tomtom navigator είναι 8 cd.. Δε νομίζω ότι εδώ πέρα το έχει κανείς (νόμιμα) τη στιγμή που δεν υπάρχουν χάρτες για Ελλάδα.. Αν θες να το κατεβάσεις (υπάρχει και η έκδοση 3) υπάρχει στο emule Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redcon Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Muck Smith (15 Μάι. 2004 , 12:25) To diko mou RoutePlanner sto about grafei 3.10 (agorasmeno to 2002 apo France, den einai to teleftaio) Exo kai to CityMaps, ennoeitai mono gia Europe... Αν εισαι Αθηνα και δεν σε πειραζει θα ηθελα και RoutePlanner-City Maps. Επισης θα αγορασω το Navman SmartST V2 απο internet, οποτε αν το θελει καποιος του το κοπιαρω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redcon Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kplr (15 Μάι. 2004 , 14:22) Εντάξει το tomtom navigator είναι 8 cd.. Δε νομίζω ότι εδώ πέρα το έχει κανείς (νόμιμα) τη στιγμή που δεν υπάρχουν χάρτες για Ελλάδα.. Αν θες να το κατεβάσεις (υπάρχει και η έκδοση 3) υπάρχει στο emule Τι εστι emule? Πως παω εκει? :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορούμε να πούμε παραπάνω πράγματα εδώ.. 1) είναι εκτός topic 2) Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε (ανοιχτά) για πειρατικό software.. Κάνε ένα search στο google και θα βρεις τις απαντήσεις σου.. Δεν είναι δα και κάτι τόσο δύσκολο.. Για ό,τι άλλο εδώ είμαστε (πήγαινε στο σωστό forum όμως..) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redcon Δημ. May 15, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2004 οκ βρηκα, thx Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Yanni Δημ. May 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2004 σχετικά με το θέμα της MLS που λέγαμε πιο πάνω... μου απάντησαν στο email που τους είχα στείλει και είπαν ότι αυτή τη στιγμή το πακέτο διατίθεται με Pocket PC, GPS recιever, βάση στήριξης και χάρτες. Δεν μου είπαν εάν θα βγεί έκδοση με μόνο τους χάρτες...αλλά τον άλλο μήνα θα βγάλουν ένα πακέτο μόνο με το δικό τους GPS receiver, βάση στήριξης και τους χάρτες, δηλαδή χωρίς το Pocket PC. Η τιμή του θα είναι περίπου στα 500 Ευρώ. Τέλος μου είπαν ότι το software έχει γίνει με βάση το δικό τους GPS receiver και δεν δουλεύει τόσο καλά με άλλα συστήματα GPS. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. May 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2004 με λίγα λόγια ΔΟΥΛΕΥΕΙ σε άλλα :) αυτά τα λένε για να μη το αντιγράψουμε και να τους προτιμήσουμε :) μιας και όλα σχεδόν τα gps δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο ;) βρήκαμε κάτι νομίζω ε? Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redcon Δημ. May 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2004 Αυτο της MLS εχει και χαρτες Ευρωπης η μονον Ελλαδα? Αν ειναι μονον Ελλαδα 500 ευρω ειναι πολλα νομιζω. Τωρα αν θα παιζει και με αλλα εξαρταται (αν δεν κανω λαθος) απο τους drivers για να δει το GPS το Navigation SW. Προφανως η ΜΛΣ εχει κανει το δικο της, αρα ισως και να μην παιζει με ολα τα GPS. To ερωτημα ειναι να δωσει καποιος 500 ευρω για ενα SW κλειστο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts