Jump to content

Compact Flash GPS device!

DrMaslow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 138
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι παιζει. Αλλα θα έχεις πρόβλημα να βρεις βάση αυτοκινήτου που να χωράει το Pocket σε landscape...!!!! Το σκέφτηκα προ στιγμήν αλλα δεν νομίζω να εξυπηρετεί. Μόνο για βολτουλες με τα ποδια θα είναι βολικό.

[sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου...

Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το

Λοιπόν, δοκίμασα εχθές τη συσκευή και στο αυτοκίνητο.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι χρειαζόμαστε κάποιο λογισμικό της προκοπής γιατί το routeplaner είναι εντελώς "παιδικό"!!!!!!!!!

Αναλυτικότερα, η συσκευή είναι άψογη! Αρχικά (στην προθέρμανση) μπορεί να λαμβάνει σήμα μόνο από 1-2 δορυφόρους, αλλά μετά από λίγο δεν πέφτει με τίποτα κάτω από 5 δορυφόρους! Είναι αρκετά ακριβείς στη λήψη σήματος και απεικόνισης. Συγκεκριμένα όταν βγήκα Βουλιαγμένης, έδειχνε το βέλος (το στίγμα του αυτοκινήτου) ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στην κίτρινη γραμμή που απεικονίζει την Λ.Βουλιαγμένης!

Το μόνο αρνητικό στοιχείο είναι ότι η κίνηση πάνω στον χάρτη δεν είναι απολύτως συνεχόμενη. Υπάρχουν μικρές διακοπές ειδικά στις μεγάλες ταχύτητες.

Αυτά, από μένα! Αν είχαμε και κάποιο software καλό, η όλη υπόθεση θα ήταν εντελώς άψογη!!!!!!!! Υπομονή λοιπόν (για σένα πάει αυτό Alex)... Ας περιμένουμε τι θα γίνει κατά τον Ιούνιο-Ιούλιο από τις εταιρίες παραγωγής τέτοιου λογισμικου.

Ως τελευταία λύση, εγώ θα κάνω το εξής. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεις να περάσεις χάρτες σε μορφή bmp 400 X 400 ανάλυση, και να δώσεις συντεταγμένες σε 4 σημεία του χάρτη, και μετά το πρόγραμμα συντονίζει αυτόματα τον χάρτη με το σήμα του GPS. Δηλαδή, μπορώ να δώσω για παράδειγμα το στίγμα του σπιτιού μου, και αλλα 3 στίγματα εδώ γύρω, και το πρόγραμμα αναλαμβάνει να κάνει την υπόλοιπη "χαρτογράφηση"... Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αγοράσουμε το CD ROM με τους δρόμους, να κάνουμε capture τους χάρτες της Αθήνας, να τους αποθηκεύσουμε σε bmp 400 Χ 400, και να τους περάσουμε στο ppc. Να κάνουμε την αρχικοποίηση των 4 σημείων και (λογικά) μετά θα δουλεύει καλά... ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει. Σαν ιδέα το λεω... Θα δω κατά πόσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αν και είναι αρκετά μεγάλος "μπελάς"... Τουλάχιστον είναι μια αρκετά καλή λύση, αφού θα μπορούμε να έχουμε ωραίους χάρτες, σε χαμηλό σχετικά κόστος!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου...

Λοιπόν να πω και εγώ τις εντυπώσεις μου από το bt -gps της globalsat

1) Άψογη συνεργασία με το Bt του Loox..

Απλά ανοίξεις το Plugfree..Δε χρειάζεται καν να κάνεις bond

2) Το σήμα του Bt είναι πολύ σταθερό!

3) Σήμερα με τη συννεφιά είχα 6-7 δορυφόρους μόνιμα

4) Απίστευτη αυτονομία (9-10h)

Περισσότερα σύντομα..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DrMaslow ( 5 Μάι. 2004 , 10:48)

Αυτά, από μένα! Αν είχαμε και κάποιο software καλό, η όλη υπόθεση θα ήταν εντελώς άψογη!!!!!!!! Υπομονή λοιπόν (για σένα πάει αυτό Alex)... Ας περιμένουμε τι θα γίνει κατά τον Ιούνιο-Ιούλιο από τις εταιρίες παραγωγής τέτοιου λογισμικου.

love u!!! :p :D

Ως τελευταία λύση, εγώ θα κάνω το εξής. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεις να περάσεις χάρτες σε μορφή bmp 400 X 400 ανάλυση, και να δώσεις συντεταγμένες σε 4 σημεία του χάρτη, και μετά το πρόγραμμα συντονίζει αυτόματα τον χάρτη με το σήμα του GPS. Δηλαδή, μπορώ να δώσω για παράδειγμα το στίγμα του σπιτιού μου, και αλλα 3 στίγματα εδώ γύρω, και το πρόγραμμα αναλαμβάνει να κάνει την υπόλοιπη "χαρτογράφηση"... Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αγοράσουμε το CD ROM με τους δρόμους, να κάνουμε capture τους χάρτες της Αθήνας, να τους αποθηκεύσουμε σε bmp 400 Χ 400, και να τους περάσουμε στο ppc. Να κάνουμε την αρχικοποίηση των 4 σημείων και (λογικά) μετά θα δουλεύει καλά... ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει. Σαν ιδέα το λεω... Θα δω κατά πόσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αν και είναι αρκετά μεγάλος "μπελάς"... Τουλάχιστον είναι μια αρκετά καλή λύση, αφού θα μπορούμε να έχουμε ωραίους χάρτες, σε χαμηλό σχετικά κόστος!!!

χάρτη σχεδόν όλης της αθήνας (κέντρο κλπ κλπ) έχω και με ανάλυση στενού ;)

ναστον στείλω να δούμε?

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

χάρτη σχεδόν όλης της αθήνας (κέντρο κλπ κλπ) έχω και με ανάλυση στενού

ναστον στείλω να δούμε?

ποιον χάρτη έχεις; αυτόν από το site της forthnet???? αν ναι, δεν τον θέλω. δεν μου αρέσει :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DrMaslow ( 5 Μάι. 2004 , 10:48)

........

...αν σου είναι εύκολο, μπορείς να μου πείς που... πως... μπορώ να βρώ το πρόγραμμα αυτό ?

Thanks

όχι. αυτόν από το driveme.gr που φτιάχνεται με το sunnysoft map viewer :)

σου αρέσει μικρέ?

Alex = the best!

αυτό εννοούσα κι εγώ μικρέ :p το driveme.gr είναι της μαμάς Forthnet :D

αχα. οκ δεν :(

κπλρ απλά θες τον sunnysoft map viewer για να τα βάλει στη σειρά (που του την έχω δώσει εγώ).

τον έχεις ή να στονε στείλω και αυτόν?

Υ.Γ. μεταξύ μας ο χάρτης αυτός είναι μακράν καλύτερος από τις βλακίες με την βουλιαγμένη και την συγγρου που δεν έχουν ούτε ένα στενό... δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σου άρεσε Δρ. ο άλλος που έχεις (τον έχω και εγώ στο γκρουπ) είναι μακράν χειρότερος... :(

Alex = the best!

Δεν το έχω..Αν μπορείς στείλτο μου και αυτό..

Ευχαριστώ

mail εδώ

Ερώτηση: Δεν είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε τον OziExplorer για να έχουμε και gps?

Δεν το έχω δοκιμάσει..Αλλά έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια..

Ναi υποστηρίζει custom made χάρτες..

Ευχαριστώ..Το πήρα το mail..Αν θες να σου στείλω τον OziExplorer..

Θα τον δοκιμάσω και εγώ και θα σας πω αν αξίζει..

Πρέπει να βρούμε gps positions για 4 σημεία στους χάρτες αυτούς ώστε να τους χρησιμοποιήσουμε στον Oziexplorer..

Η μόνη λύση να πάμε με τα gps μας σε 4 σημεία και να βρούμε τις ακριβείς συντεταγμένες..

Λοιπόν για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή δουλειά ας δηλώσουμε εθελοντές..Μετά κανονίζουμε ποιος κάνει τι..

Νομίζω έφτασε η ώρα να φτιάξουμε μόνοι μας τους χάρτες μας..

Λοιπόν είμαι ο πρώτος που δηλώνω..

PS: για καλύτερους χάρτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους χάρτες toy flash.gr αλλά θέλει πολύ δουλειά..

kalokeri ama paro amaksi boro na se boithios ke ego:)!

i am back at last .....

Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb

kplr είναι απελπιστικά δύσκολο να γίνει. Σκεφτήτε ότι για να έχουμε ένα αξιοπρεπές χάρτη, θα πρέπει να σκανάρουμε ΟΛΟ το βιβλίο με τους δρομους του λεκανοπεδιου και για κάθε μια "σελιδα" να βρίσκουμε 4 συντεταγμένες........

Και μόνο που το σκέφτομαι, λέω να φτιάξουμε μια Ο.Ε. να κάνουμε όλη τη δουλειά, και μετά να το βγάλουμε στο εμπόριο!!!! Μόνο έτσι θα το έκανα :p :devil: :up:

Δεν είναι καθόλου δύσκολο..

Κοίτα το thread που έχω ανοίξει..

Πρώτη φορά αισθάνομαι ότι είμαστε τόσο κοντά στο όνειρο..

Αυτή τη στιγμή έχω έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος του Χάρτη της Αθήνας (μου μένουν Νότια Προάστια)

Τις επόμενες μέρες θα κάνω test στο κέντρο και αν δούμε ότι δουλεύει μοιράζουμε τις περιοχές..

Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο atsouch υπάρχει ένα σημαντικό θέμα..

Και είναι της πνευματικής ιδιοκτησίας..

Οπότε θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε..

Και καλό θα είναι οι εξηγήσεις να δοθούν μέσω Pm..

(αν δούμε ότι δε δουλεύει θα ανοίξω το forum σε κάποιο χώρο αποκλειστικά κλειδωμένο για εμάς..)

και εγώ μέσα :)

αν και δεν έχω gps κάτι θα βρω ;)

Υ.Γ. βοήθησε καθόλου ο χάρτης?

Alex = the best!

ok.

προχωρώ ένα βήμα πιο μετά:

θέλω gps και το θέλω σύντομα και μάλιστα όχι τρελή τιμή (θα ήθελα από το expansys λόγω ταχύτητας).

1) τι να πάρω? μοντέλο, τιμές, λινκς

2) να πάρω cf ή ΒΤ?

ευχαριστώ πολύ.

Alex = the best!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexkass ( 6 Μάι. 2004 , 16:34)

ok.

προχωρώ ένα βήμα πιο μετά:

θέλω gps και το θέλω σύντομα και μάλιστα όχι τρελή τιμή (θα ήθελα από το expansys λόγω ταχύτητας).

1) τι να πάρω? μοντέλο, τιμές, λινκς

2) να πάρω cf ή ΒΤ?

ευχαριστώ πολύ.

Πηγαινε στο http://www.pocketgps.co.uk/index.php και ψαξε και τα reviews και στο forum. Εκει ξερουν το αθλημα καλα. Στην Ελλαδα δεν υπαρχει τπτ ακομα μιας και κανενα σοβαρο πακετο δεν εχει Ελληνικους χαρτες. Δες και τα ποστ με τα προβληματα που λενε οτι βγαζουν τα ΒΤ. Θελει καλη μελετη το σχετικο site.

GlobalSat BC307 cf gps Παρε αυτο αλλα οχι απο αμερικη γιατι θα στο περασουν σαν συσκευη πλοηγησης και θα εχεις φορο.

Διακοπες στην Παρο;

http://www.heliolithos.gr

ευχαριστώ πολύ :)

Υ.Γ. παρατήρησα αυτό: http://www.pocketgps.co.uk/globalsat-bt308.php

μόνο καλά λόγια γράφει στο review. παίζει με όλα τα ππσί? το έχει κανείς?

Alex = the best!