Jump to content

Sony Ericsson Xperia Ray

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τη πέρασα με τον μαμά kernel και μπορώ να πω ότι για gingerbread είναι πολύ όμορφη. Σταθερή φαίνεται να είναι, δεν βρήκα κάποιο bug. Υπάρχει κάποιος τρόπος να παίξει εφαρμογές και παιχνίδια που θέλουν 4.0+;

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Υπάρχει κάποιος τρόπος να παίξει εφαρμογές και παιχνίδια που θέλουν 4.0+;

Εχω την εντύπωση οτι δεν γίνεται. Αν ξέρει καποιος θα με ενδιεφερε και μένα. Μονο να κατεβασεις το apk απο κάπου αλλου και μετα να το κανεις install και να δεις αν παιζει.

• 2 weeks later...
καλησπερα παιδια βρεθηκα με το κινητο του αδερφου μ το ray μιας κ εχει παρει αλλλο! μου κανει κατι ξεκαρφωτες επανεκινησεις η κλεινει και ανοιγει και ζηταει pin του κανω τωρα μια επαναφορα εργοστασ. μηπως και στρωσει κεφτομαι να του περασω και καμια αλλη ρομ λετε να το καταφερω να στρωσει???? γιατι ισως το πουλησω αν το φτιαξω τελειο

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

Έχει δοκιμάσει κανείς την Super Jelly Bean 8; Έχει περισσότερη ελεύθερη RAM από την CM10;

Την ειχα δοκιμασει πριν αρκετους μήνες αλλα δεν ειμαι σιγουρο αν ήταν η 7 ή η 8. Δεν με ενθουσιασε παντως, χωρις να μπορω πω βεβαια οτι ήταν και τραγική Ειχα παντως καποια προβληματακια σταθεροτητας. Παρε ενα backup και δοκιμασε την.

• 2 weeks later...

τον τελευταιο καιρο εχω ενα προβλημα, που μαλλον ειναι θεμα drivers των windows , αλλα καθε ιδεα καλοδεχουμενη.

Συγκεκριμενα το προβλημα ειναι οταν συνδεω το κινητο με τον υπολογιστη (windows 7) σε fastmode μετα απο 30-35 δευτερολεπτα κανει απο μονο του reboot το κινητο. Ειχα αρκετους μήνες να χρησιμοποιησω το fastmode αλλα νομιζω οτι δεν το εκανε αυτο παλια.

Το fastboot που χρησιμοποιω συχνα για να αλλαζω κερνελ κλπ δεν εχω καποιο προβλημα

Δυστυχως δεν εχω καποιον αλλον υπολογιστη κοντα μου για να κανω δοκιμες. Εχει κανεις κανα παρομοιο προβλημα ?

Χαιρετω την παρέα.

Φίλος αγόρασε για το S.E.Xperia Ray (st18i) οθόνη απο το ebay και μου ζητησε να του την περασω. Την πέρασα μια χαρα (thanks to youtube tutorials), το θεμα δυστυχως ειναι οτι μετα την αλλαγη της οθονης το τηλεφωνο δεν μπουταρει, μενει στο sony ericsson επ' απειρον. Αυτο εγινε πριν 1 μηνα και τοτε ασχοληθηκα παρα πολυ για να του περασω ξανα το λειτουργικο αλλα για καποιο λογο συναντουσα προβληματα συνεχως και εντελει δεν καταφερα να του περασω λειτουργικο. Μπορείτε συνοπτικα να μου δωσετε κατευθυντηριες γραμμες γιατο πως ξαναπερναμε λειτουργικο στο st18i ? Γιατι το παιδι δεν την παλευει άλλο με την παλια του συσκευη. Δεν ξερω τι εκδοση android φοραει τωρα γιατι δεν μπουταρει, δεν ειχε ομως αλλαξει την στοκ. Παραπιμπτόντως, κορυφαιο κινητη με άριστο touch και φοβερη φωτογραφικη. Ευχαριστω εκ των προτερων

Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η διαδικασία.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4092789#post4092789

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Καλησπερα σε ολους εντελως καινουριος στο forum εχω ενα ray δεν ασχοληθηκα ποτε adroit 4.0.4 kernel 2.6.32.9-perf και κατι αλλο αριθμος εκδοσης 4.1Β.0587 χρειαζεται να κανς κατι η το αφηνω στη μοιρα του .

Χαιρετω την παρέα.

Φίλος αγόρασε για το S.E.Xperia Ray (st18i) οθόνη απο το ebay και μου ζητησε να του την περασω. Την πέρασα μια χαρα (thanks to youtube tutorials), το θεμα δυστυχως ειναι οτι μετα την αλλαγη της οθονης το τηλεφωνο δεν μπουταρει, μενει στο sony ericsson επ' απειρον. Αυτο εγινε πριν 1 μηνα και τοτε ασχοληθηκα παρα πολυ για να του περασω ξανα το λειτουργικο αλλα για καποιο λογο συναντουσα προβληματα συνεχως και εντελει δεν καταφερα να του περασω λειτουργικο. Μπορείτε συνοπτικα να μου δωσετε κατευθυντηριες γραμμες γιατο πως ξαναπερναμε λειτουργικο στο st18i ? Γιατι το παιδι δεν την παλευει άλλο με την παλια του συσκευη. Δεν ξερω τι εκδοση android φοραει τωρα γιατι δεν μπουταρει, δεν ειχε ομως αλλαξει την στοκ. Παραπιμπτόντως, κορυφαιο κινητη με άριστο touch και φοβερη φωτογραφικη. Ευχαριστω εκ των προτερων

Καλησπερα σε ολους εντελως καινουριος στο forum εχω ενα ray δεν ασχοληθηκα ποτε adroit 4.0.4 kernel 2.6.32.9-perf και κατι αλλο αριθμος εκδοσης 4.1Β.0587 χρειαζεται να κανς κατι η το αφηνω στη μοιρα του .

Γενικά και για τους δύο για ό,τι θέλετε μπορειτε να κοιταξτε εδώ .

Έχω διαρκές πρόβλημα με την κάρτα μνήμης μου (Sandisk 32gb class 10), καθώς συνεχώς χάνονται οι φωτογραφίες μου. Τις αποκαθιστώ με το recuva αλλά μετά πάλι μετά από λίγες μέρες αρκετές σβήνονται μόνες τους. Tο περίεργο είναι ότι κανένα άλλο αρχείο δεν επηρεάζεται. Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα; Θα φταίει άραγε το κινητό ή η κάρτα μνήμης;
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Έχω διαρκές πρόβλημα με την κάρτα μνήμης μου (Sandisk 32gb class 10), καθώς συνεχώς χάνονται οι φωτογραφίες μου. Τις αποκαθιστώ με το recuva αλλά μετά πάλι μετά από λίγες μέρες αρκετές σβήνονται μόνες τους. Tο περίεργο είναι ότι κανένα άλλο αρχείο δεν επηρεάζεται. Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα; Θα φταίει άραγε το κινητό ή η κάρτα μνήμης;

εισαι σίγουρος ότι σβήνονται οι φωτογραφίες? δλδ αν συνδεσεις τη καρτα στον υπολογιστή δεν τις βλέπεις ? εμενα το κουλο που μου κάνει κατα διαστήματα ειναι να αλλαζει τα thumbnails. Δλδ αλλη φωτογραφια μου δειχνει σε μικρογραφια (ακομα και παλιες που εχω σβήσει) και αλλη ειναι στην πραγματικοτητα οταν την ανοιγω.

Αν οντως σβήνονται οι φωτογραφιες όπως λες, η μόνη λογική εξήγηση ειναι η κάρτα μνήμης να ειναι fake και να μην ειναι στη πραγματικότητα 32gb αλλα λίγοτερη (αν την πήρες 15-20ευρω απο ebay πολύ πιθανον να ειναι). Βεβαια απωλεια δεδομενων θα πρεπει να χες και σε αλλα αρχεια και οχι μονο σε φωτο. Ο εύκολος τροπος να το διαπιστώσεις ειναι καντην ενα φορματ σε υπολογιστη και γέμισε την αρχεια πχ μεγαλα video και δες αν δουλευουν ολα.

Επισης μπορεις να ελεγξεις αν τον p/n και s/n ταιριαζουν με αυτα που δινει η sandisk. Eπισης αν η δικια σου ειναι μαύρη ειναι fake αφου οπως βλέπεις εδώ μαύρη 32gb class 10 δεν υπάρχει (επελεξε see all cards, για να τις δεις).

Σε ολες τις αλλες περιπτώσεις είναι θέμα κινητου/λογισμικου/ρομ/κερνελ και δεν φταίει η καρτα

Edited by eddieobscurant

Χαιρετω την παρέα.

Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η διαδικασία.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4092789#post4092789

gianniskriti να μας πεις πως πήγε η "εγχείρηση" !

Απέτυχε παταγωδώς! Στην σελίδα 2 [παράγραφος 4.2.Επίλυση προβλημάτων κινητού (επανεκκινήσεις, παγώματα κτλ)]του λινκ που μου έδωσε ο φίλος (Οδηγός επιβίωσης για νέους χρήστες Android [uPDATED 17/07/2012]) λεει να κανω επαναφορά με το PC Companion ή το SEUS. Με το pc companion δεν μπορεσα ποτε να συνδεθω γιατι μου ζηταει να συρω λεει στην οθονη του κινητου μου την μπαρα κατω και να κλικαρω κατι, αλλα εμενα η συσκευη δεν ανοιγει καν!!! Με το seus συνδεθηκα μια χαρα στην συσκευη (εκει χαρηκα πολυ) και εκανα factory reset, ολοκληρωθηκε με επιτυχια, ανοιγω την συσκευη και παλι μενει στο λογοτυπο! Ξανασυνδεομαι στο seus και αυτη την φορα επιλεγω update με το οποιο θα μου περνουσε την ics, ολοκληρωθηκε κι αυτο με επιτυχια, ανοιγω παλι την συσκευη και παλι μενει στο λογοτυπο!

Αν καποιος φιλος εχει καποια επιπλεον συμβουλη θα ηταν καλοδεχουμενη! (για το λινκ που εδωσε ενα φιλος λιγο παραπανω στο forum.xda-developers.com τί να πρωτοδιαβασω απο εκει, ειναι 55 σελίδες, θα χαθω, τον ευχαριστω θερμα ομως).

Edited by gianniskriti

εισαι σίγουρος ότι σβήνονται οι φωτογραφίες? δλδ αν συνδεσεις τη καρτα στον υπολογιστή δεν τις βλέπεις ? εμενα το κουλο που μου κάνει κατα διαστήματα ειναι να αλλαζει τα thumbnails. Δλδ αλλη φωτογραφια μου δειχνει σε μικρογραφια (ακομα και παλιες που εχω σβήσει) και αλλη ειναι στην πραγματικοτητα οταν την ανοιγω.

Αν οντως σβήνονται οι φωτογραφιες όπως λες, η μόνη λογική εξήγηση ειναι η κάρτα μνήμης να ειναι fake και να μην ειναι στη πραγματικότητα 32gb αλλα λίγοτερη (αν την πήρες 15-20ευρω απο ebay πολύ πιθανον να ειναι). Βεβαια απωλεια δεδομενων θα πρεπει να χες και σε αλλα αρχεια και οχι μονο σε φωτο. Ο εύκολος τροπος να το διαπιστώσεις ειναι καντην ενα φορματ σε υπολογιστη και γέμισε την αρχεια πχ μεγαλα video και δες αν δουλευουν ολα.

Επισης μπορεις να ελεγξεις αν τον p/n και s/n ταιριαζουν με αυτα που δινει η sandisk. Eπισης αν η δικια σου ειναι μαύρη ειναι fake αφου οπως βλέπεις εδώ μαύρη 32gb class 10 δεν υπάρχει (επελεξε see all cards, για να τις δεις).

Σε ολες τις αλλες περιπτώσεις είναι θέμα κινητου/λογισμικου/ρομ/κερνελ και δεν φταίει η καρτα

Φυσικά και υπάρχει 32άρα Sandisk, εσύ κοιτάς μόνο τις Extreme Pro. H δικιά μου είναι Ultra αγορασμένη από το Πλαίσιο.

Έκανα backup, format, ξαναπέρασα τις φωτογραφίες και περιμένω να δω. Η απώλεια δεδομένων μόνο στις φωτογραφίες πάντως μου κάνει για πρόβλημα software (; )

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Φυσικά και υπάρχει 32άρα Sandisk, εσύ κοιτάς μόνο τις Extreme Pro. H δικιά μου είναι Ultra αγορασμένη από το Πλαίσιο.

Έκανα backup, format, ξαναπέρασα τις φωτογραφίες και περιμένω να δω. Η απώλεια δεδομένων μόνο στις φωτογραφίες πάντως μου κάνει για πρόβλημα software (; )

δεν διαβασες καλα αυτό που σου πα "επελεξε see all cards, για να τις δεις"

τωρα αφου οπως λες την πήρες απο plaisio δυσκολο να ναι fake οποτε το θεμα πέφτει σε rom/kernel αν εχεις αλλαξει ή αν εχεις βάλει κανα αλλο προγραμμα για να τραβαει φωτογραφιες και υπαρχει κάποιο conflict

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος, όπως με το Sixaxis controller, να σετάρω έναν οποιονδήποτε usb μοχλό όπως τον Logitech Dual Action στο Xperia Ray; Συνδέοντας τον μοχλό, το OS τον αναγνωρίζει εμφανίζοντας το μήνυμα "Συνδέθηκε συσκευή USB: Logitech Dual Action". Αλλά ακόμα και τα βελάκια και τα αναλογικά joystick δεν δουλεύουν σωστά ούτε στα μενού από παιχνίδια πόσο μάλλον να παίξω Dead Trigger που κάποιοι στο internet γράφουν, για άλλες συσκευές, ότι αυτός ο συνδυασμός δουλεύει άψογα plug'n'play.

Ο αδερφός μου έστειλε 2 Sandisk 32gb πίσω στην εταιρία και τώρα περιμένει να του έρθει η τρίτη. Η πρώτη χάλασε και έχασε τα πάντα. Στην δεύτερη είχε data corruption και όταν επιχείρησε να κάνει full format στο pc η διαδικασία πάγωνε. Το κινητό του είναι το Galaxy S3 όμως. Εγώ πάλι με LG P500 αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με εσένα πολύ συχνά. Όμως δεν χάνονται μόνο φώτο αλλά οτιδήποτε αρχεία και ο φάκελος LOST.DIR στην κάρτα μνήμης γεμίζει με αρχεία με τυχαίο όνομα. Δεν μπόρεσα ποτέ να βρω απάντηση στο τι συμβαίνει και έχω την εντύπωση οτι αρχεία χάνονται κυρίως σε unmount/mount της κάρτας, reboots και reboots μέσα από το recovery.

Απέτυχε παταγωδώς! Στην σελίδα 2 [παράγραφος 4.2.Επίλυση προβλημάτων κινητού (επανεκκινήσεις, παγώματα κτλ)]του λινκ που μου έδωσε ο φίλος (Οδηγός επιβίωσης για νέους χρήστες Android [uPDATED 17/07/2012]) λεει να κανω επαναφορά με το PC Companion ή το SEUS. Με το pc companion δεν μπορεσα ποτε να συνδεθω γιατι μου ζηταει να συρω λεει στην οθονη του κινητου μου την μπαρα κατω και να κλικαρω κατι, αλλα εμενα η συσκευη δεν ανοιγει καν!!! Με το seus συνδεθηκα μια χαρα στην συσκευη (εκει χαρηκα πολυ) και εκανα factory reset, ολοκληρωθηκε με επιτυχια, ανοιγω την συσκευη και παλι μενει στο λογοτυπο! Ξανασυνδεομαι στο seus και αυτη την φορα επιλεγω update με το οποιο θα μου περνουσε την ics, ολοκληρωθηκε κι αυτο με επιτυχια, ανοιγω παλι την συσκευη και παλι μενει στο λογοτυπο!

Αν καποιος φιλος εχει καποια επιπλεον συμβουλη θα ηταν καλοδεχουμενη! (για το λινκ που εδωσε ενα φιλος λιγο παραπανω στο forum.xda-developers.com τί να πρωτοδιαβασω απο εκει, ειναι 55 σελίδες, θα χαθω, τον ευχαριστω θερμα ομως).

Μήπως καμια ιδεα απο καποιον ? Ευχαριστω

Διαβάζω στο xda ότι άμα ξεκλειδωθεί ο bootloader με τον official τρόπο, χάνεται οριστικά η εγγύηση γιατί αφαιρούνται τα DRM keys, ενώ άμα ξεκλειδωθεί με τα test point γίνεται να ξανακλειδωθεί και αν έχουμε περάσει πρώτα την stock rom δεν χάνεται η εγγύηση. Ισχύει αυτό ή εγώ κατάλαβα λάθος; Με ποιο τρόπο πρέπει να περαστεί η stock rom και τι γίνεται με το custom recovery;

Μήπως καμια ιδεα απο καποιον ? Ευχαριστω

Υπάρχουν πολλά thread στο xda με αυτό το πρόβλημα και φαίνεται πως είναι κάτι που λύνεται. Δοκίμασες κάτι από αυτά που προτείνονται στο xda;

Διαβάζω στο xda ότι άμα ξεκλειδωθεί ο bootloader με τον official τρόπο, χάνεται οριστικά η εγγύηση γιατί αφαιρούνται τα DRM keys, ενώ άμα ξεκλειδωθεί με τα test point γίνεται να ξανακλειδωθεί και αν έχουμε περάσει πρώτα την stock rom δεν χάνεται η εγγύηση. Ισχύει αυτό ή εγώ κατάλαβα λάθος; Με ποιο τρόπο πρέπει να περαστεί η stock rom και τι γίνεται με το custom recovery;

Υπάρχουν πολλά thread στο xda με αυτό το πρόβλημα και φαίνεται πως είναι κάτι που λύνεται. Δοκίμασες κάτι από αυτά που προτείνονται στο xda;

Τα δοκιμαζω και επανερχομαι

• 2 weeks later...

Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος προβλήματα με την ένδειξη της μπαταρίας; Όπως: Να πέφτει πάρα πολύ αργά (5% σε 24 ώρες) και ξαφνικά από 95% να βγάζει την ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας και να δείχνει σωστά 15%. Ή να εμφανίζει ξαφνικά 10% μπαταρία, μετά από λίγο να κλείνει και αν το ανοίξω να ξαναδείχνει ότι έχει μπαταρία, πχ 45%, και μετά από λίγο να ξανακλείνει χωρίς να μπορεί να ανοίξει. Άλλο σύμπτωμα είναι, αφού χρησιμοποιήσω το κινητό και πέσει τουλάχιστον ένα 10% η μπαταρία, να μείνει κάποιες ώρες χωρίς χρήση και η μπαταρία να ανέβει εως και 4%. Και τέλος έπειτα από επανεκκίνηση να υπάρχει μεγάλη διαφορά στην μπαταρία είτε επειδή είχε ξεκολλήσει και δείχνει τη σωστή ή ακόμα και όταν η ένδειξη δεν είναι κολλημένη και πέφτει με φυσιολογικούς ρυθμούς, να πέσει ένα 5% λόγω της επανεκκίνησης.

Πάντως η μπαταρία φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση ακόμα. Έχει ικανοποιητική διάρκεια, δεν είναι φουσκωμένη, το κινητό δεν κάνει επανεκκινήσεις σε βαριές εφαρμογές.

Αν είχατε τέτοιο πρόβλημα, τι ακριβώς φταίει; Πως λύθηκε και πόσο κόστισε αν κόστισε;

Αν είχατε τέτοιο πρόβλημα, τι ακριβώς φταίει; Πως λύθηκε και πόσο κόστισε αν κόστισε;

Σε φιλο μου οταν εφτανε περιπου στο 15% μετα επεφτε αμεσως και ηταν ετοιμο να κλεισει.

Μετα απο αλλαγη πλακετας αφου του ειχε καει του αλλαξαν και την μπαταρια και με την ενα μπαταρια δεν εχει αυτο το προβλημα. Αρα ισως να ειναιι θεμα μπαταριας.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος προβλήματα με την ένδειξη της μπαταρίας; Όπως: Να πέφτει πάρα πολύ αργά (5% σε 24 ώρες) και ξαφνικά από 95% να βγάζει την ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας και να δείχνει σωστά 15%. Ή να εμφανίζει ξαφνικά 10% μπαταρία, μετά από λίγο να κλείνει και αν το ανοίξω να ξαναδείχνει ότι έχει μπαταρία, πχ 45%, και μετά από λίγο να ξανακλείνει χωρίς να μπορεί να ανοίξει. Άλλο σύμπτωμα είναι, αφού χρησιμοποιήσω το κινητό και πέσει τουλάχιστον ένα 10% η μπαταρία, να μείνει κάποιες ώρες χωρίς χρήση και η μπαταρία να ανέβει εως και 4%. Και τέλος έπειτα από επανεκκίνηση να υπάρχει μεγάλη διαφορά στην μπαταρία είτε επειδή είχε ξεκολλήσει και δείχνει τη σωστή ή ακόμα και όταν η ένδειξη δεν είναι κολλημένη και πέφτει με φυσιολογικούς ρυθμούς, να πέσει ένα 5% λόγω της επανεκκίνησης.

Πάντως η μπαταρία φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση ακόμα. Έχει ικανοποιητική διάρκεια, δεν είναι φουσκωμένη, το κινητό δεν κάνει επανεκκινήσεις σε βαριές εφαρμογές.

μήπως έχεις αλλαξει κερνελ, γενικα πάντως και το overclock αν εχεις κάνει βοηθάει στο να χαλαει η μπαταρια πιο γρηγορα. Περασαν παντως και τα χρονια, εγω το χω ήδη δυομιση χρόνια. Δεν μου κλεινει αλλα μικρα ανεβοκατεβασματα στην μπαταρια εχω οπως και αυτο με την επανεκκινηση. Μπορεις να καθαρισεις στα στατιστικά της μπαταριας απο recovery για να δεις αν θα διορθωθει

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το κινητό είναι 1 χρονών και 5 μηνών και το πρόβλημα άρχισε να παρουσιάζεται περίπου πριν από 5 μήνες. Πάντα ήταν στοκ. Ακόμα είναι με κλειδωμένο bootloader. Αναρωτιέμαι η μέτρηση της τάσης της μπαταρίας που γίνεται, στην συσκευή ή στο κύκλωμα της μπαταρίας το οποίο "αναφέρει" στην συσκευή την μέτρηση; Μακάρι να είναι κανένα πρόβλημα στην μπαταρία και όχι στην μητρική γιατί σε λίγους μήνες δεν θα έχει και εγγύηση.

Το wipe battery stats δυστυχώς δεν κάνει τίποτα, είναι μύθος.

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia Ray