Jump to content

Sony Ericsson Xperia Ray

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Χρόνια πολλά! Η έκδοση 248 της CM10 που προαναφέρατε είναι αυτή εδώ; Edited by Markrous

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλησπέρα παιδιά. Χρόνια πολλά! Η έκδοση 248 της CM10 που προαναφέρατε είναι αυτή εδώ;

Ναι κατεβάζεις αυτή που γράφει urushi.

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Ωραία. Να ρωτήσω και κάτι άλλο.

1. Έχω την official 2.3 περασμένη, για να βάλω την CM10 πρέπει να περάσω πρώτα την official 4.0;

2. Πριν ξεκλειδώσω το bootloader πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση μέσα από το κινητό; (Θέλω να το ξεκλειδώσω με το τρόπο με το καλώδιο)

Ωραία. Να ρωτήσω και κάτι άλλο.

1. Έχω την official 2.3 περασμένη, για να βάλω την CM10 πρέπει να περάσω πρώτα την official 4.0;

2. Πριν ξεκλειδώσω το bootloader πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση μέσα από το κινητό; (Θέλω να το ξεκλειδώσω με το τρόπο με το καλώδιο)

1. όχι

2. Μαλλον όχι. Εγώ το ξεκλέιδωσα με τον επίσημο τρόπο. Ο τρόπος με το καλώδιο πιάνει μόνο σε συγκεκριμένες συσκευές (δες: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1879750)

"This method will only work if your device was produced before building number 12w11 (as far as I know). You can check this number on the sticker under the battery"

Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Καλησπέρα παιδιά. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία. Θέλω να ξεκλειδώσω το bootloader του κινητού και τελικά κατέληξα στο τρόπο της sony λόγω του ότι ο τρόπος με τα καλώδια θέλει ξεβίδωμα ενός μέρους του κινητού. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα:

1. Επειδή είμαι ακόμα στην εγγύηση, θα μπορέσω να το κλειδώσω ξανά;

2. Αυτό εδώ "Με τη μέθοδο που σας παραθέτω, ο bootloader γίνεται patched, δηλαδή στους servers της sony φαίνεται ως κλειδωμένος, οπότε χρησιμοποιούνται κανονικά όλες οι εφαρμογές που απαιτούν DRM Keys (όπως το Track ID), χρησιμοποιούνται τα προγράμματα SEUS και PC Companion, περνάνε τα γνήσια updates κλπ."

σημαίνει ότι με τον τρόπο της sony δεν θα μπορώ να περνάω εφαρμογές της sony και ότι δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το SEUS και το PC Companion; Αυτές είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο τρόπων δηλαδή;

Eiσαι σίγουρος ότι εισαι μέσα στην εγγύηση, γιατι μιλάμε για συσκευή του 2011 και έχουμε 2014. Επιπλέον η sony οριζει σαν εγγύηση το ένα ετος (δες τα χαρτιά της συσκευής σου) παρ'όλο που θεωρητικά όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές στην ευρωπαικη ένωση υποχρεούνται να χουν 2 χρονια εγγύηση.

edit: τελικά ίσως να χει και δυο και εμενα επειδή είναι παραεισαγωγής να γραφει ένα το βιβλιαρακι

Προσωπικά θα σου λεγα να κάνεις τον τροπο με τα καλώδια. Το μόνο δύσκολο είναι οτι κάποια στιγμή ίσως χρειαστεις ένα 3ο χερι για να σε ανετος. Στο δικό μας κινητο δεν χρειαζεται να ξεβιδωσεις τπτ, μονο το πλαστικό βγάζεις και μετα το ξαναβαζεις. Αν ακολουθήσεις τη διαδικασια κατα γραμμα είναι αρκετα απλό και δεν μπλέκεις και με drm keys κλπ.

Επιπλεον έχω την εντύπωση ότι η sony το εχει αφαιρέσει πλεον απο το site της, γιατι έψαχνα πριν κανα εξαμηνο να το κανω σε ένα αλλο ray με αυτο τον τροπο και μου φαίνεται οτι δεν υπήρχε.

Edited by eddieobscurant

Και εμένα παραεισαγωγής είναι, γερμανικό για την ακρίβεια. Μέσα στο 2012 το είχα πάρει και απ' ότι θυμάμαι μου είχαν πει ότι έχω δύο χρόνια εγγύηση από τη Sony. Ποιο πλαστικό εννοείς; Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία να μην κάνω καμιά ζημιά; Με τον τρόπο με τα καλώδια αν γυρίσω πάλι στην official 2.3 θα φαίνεται το κινητό απείραχτο;

Το κινητο εμφανησιακα δεν έχει καμιά διαφορά. Βλέπεις εσύ καμια διαφορά στο δικό μου. Αφαιρεις μόνο το πλαστικό καπάκι , οπως φαίνεται στις φωτο, με το νύχι σου ή καποιο μυτερο αντικειμενο, κάνεις τη δουλεια σου και το ξαναβαζεις.

http://imageshack.us/scaled/thumb/36/snyf.jpg

http://imageshack.us/scaled/thumb/17/r1mf.jpg

Πάντως και ο τρόπος της Sony δεν έχει κάτι το απαιτητικό, στην σελίδα της υπάρχει ακόμα http://unlockbootloader.sonymobile.com/unlocking-boot-loader

Μετά από μπόλικη χρήση πάντως, πιστεύω ότι CM10 είναι καλύτερη και απο Stock GB.

Ένα βράδυ που βρέχε μονοτονα

Γιατι δεν βγάλανε όμως μια stable εκδοση? Εστω rc? και την παρατήσανε στα nightlies? H cm10 ειναι η μονη που δεν εχω δοκιμασει. Μετα απο χρηση αρκετων εβδομάδων γίνεται πιο αργή? ή ειναι οκ? Εχει εγγραφή 720p video και ραδιόφωνο?

Μετά από κανα μήνα πάντως δεν έχει αρχίσει να γίνεται αργή. Για πιο μετά θα δείξει. Ράδιο έχει, η κάμερα κάνει κάτι κουλά, αλλά για φωτο χρησιμοποιώ άλλο πρόγραμμα και δεν μ απασχολεί. Ένα αρνητικό που έχω δεί έχει να κάνει με τις εφαρμογές που βάζεις συντόμευση στην lockscreen, όταν τις ανοίγεις κατευθείαν απ τη συντόμευση κάθονται η μια πάνω στην άλλη και πολλές φορές μένουν ανοιχτές στο παρασκήνιο

Παιδιά καλή χρονιά με υγεία !!!

Έχω βάλει εδώ και ένα μήνα την Gin2KitKat και έχω βρει την υγειά μου !!!!

Πολύ καλή ROM και παίρνει και αναβαθμίσεις !!!:D

" Η αξιοπρέπεια κερδίζετε με πολλές πράξεις ...

χάνετε όμως με μία !!!!! " :cool:

Δυο ερωτήσεις,

1ον, εξαρχής το ray μου δεν ειχε καλό σήμα. Εκει που άλλα κινητα εχουν 1 γραμμη αυτο δεν έχει καθολου σήμα και σκέφτομαι να βάλω μια πιο καινουρια baseband που έχει βγει για το κινητο μας. Αυτή τη στιγμή έχω την αρχική 77, αλλα έχουν βγει αρκετές και σκεφτομαι να δοκιμάσω την 85 ή 86 που είναι η τελευταία. Το θέμα είναι οτι αναλογα με τη χώρα που βρίσκεσαι μπορει να χεις χειρότερα αποτελεσματα αντι για καλύτερα και ειπα να ρωτήσω ποια εχετε οι περισσότεροι πριν αρχισω τις δοκιμές. Εξάλλου ίσως εξαρχής να μήν έχει τη σωστή μιας και ήταν παραεισαγωγής. Οσοι πήρατε την κανονική ελληνική έκδοση τι baseband εχετε (στα ελληνικά απ' ό,τι βλέπω λέγετε "εκδοση βασικού φάσματος" και βρίσκεται στις "πληροφοριες τηλεφώνου")?

2ον, για κάποιες εφαρμογές που χρειάζονται λιγη παραπανω ram και επειδή δεν φτανει του κινητού μας κλεινουν, εχει να προτινει κανείς κάποια εφαρμογή που σχετίζονται με τη διαχειριση της ραμ καθώς βλέπω αρκετές στο μαρκετ

με baseband 86 δεν εχω καποιο θεμα. την ειχα συγκρινει πλαι πλαι με την 64 και ηταν καλυτερη.

Αν είσαι Ρουτ, greenify κλασικά!

το greenify το γνωρίζω αλλα δεν κάνει αυτό που θέλω. Μάλλον προσανατολίζομαι στο ram expander . Θα κάνω δοκιμές και θα πω τα αποτελεσματα.

με baseband 86 δεν εχω καποιο θεμα. την ειχα συγκρινει πλαι πλαι με την 64 και ηταν καλυτερη.

Με τι κερνελ, κλπ εισαι? Δοκίμασα την 85 που την ειχε ενας φίλος μου και του δουλευε κανονικα με stock kernel, και σε μενα με lupus kernel, ics, 587, και ειχα bootloop. Θα δοκιμάσω και την 86.

τ

Με τι κερνελ, κλπ εισαι? Δοκίμασα την 85 που την ειχε ενας φίλος μου και του δουλευε κανονικα με stock kernel, και σε μενα με lupus kernel, ics, 587, και ειχα bootloop. Θα δοκιμάσω και την 86.

Stock gb (.62).

Πάντως αν πάτε απ την σελίδα του skroutz που έχει τα user reviews για το Ray πέφτει ατελείωτο θάψιμο ! Πολλοί είχαν πρόβλημα με το σήμα και κλήσεις που κόβονται (και εγώ αλλά όχι τόσο τραγικό) αλλά απ ότι καταλαβαίνω πολύς κόσμος "έμεινε" στην Official ICS

https://www.skroutz.gr/s/365754/Sony-Ericsson-Xperia-Ray.html?keyphrase=xperia+ray

Μάλλον προσανατολίζομαι στο ram expander . Θα κάνω δοκιμές και θα πω τα αποτελεσματα.

Εχει τελικά εμφανή διαφορα με την συγκεκριμενη εφαρμογή, και θεωρώ ότι για νορμαλ καθημερινή χρήση είναι οκ. Απλώς εσκεμμένα το ζορισα πολύ με 6-7 σελιδες με εικονες video, κλπ στον dolphin, ανοικτα skype twitter , έμπαινα έβγαινα απο παιχνιδια χωρις να τα κλείνω, και καμια 10αρια εφαρμογές ανοιχτες και δυστυχώς το κινητακι έφαγε ένα reboot απο μόνο του μετα απο κόλλημα. Δεν θα με ένοιαζε ιδιαιτερα αλλα , χαλάσανε και τα δεδομένα απο κάποιες εφαρμογές και μετά δεν ανοιγαν και αναγκάστηκα σε επαναφορά της image που είχα πάρει backup απο cwm για να ναι όλα όπως πριν.

Η ιδεα παντως ενος swap αρχειου ή partition έχει εμφανή διαφορά στην απόδοση. Θα δοκιμάσω και το swapper2 και θα σας πω εντυπωσεις.

Πάντως αν πάτε απ την σελίδα του skroutz που έχει τα user reviews για το Ray πέφτει ατελείωτο θάψιμο ! Πολλοί είχαν πρόβλημα με το σήμα και κλήσεις που κόβονται (και εγώ αλλά όχι τόσο τραγικό) αλλά απ ότι καταλαβαίνω πολύς κόσμος "έμεινε" στην Official ICS

https://www.skroutz.gr/s/365754/Sony-Ericsson-Xperia-Ray.html?keyphrase=xperia+ray

Καλά σε αυτά μην δίνεις ιδιαιτερη σημασία, αλλος γραφει ότι έκανε το κινητό διπύρηνο, αλλη διαμαρτύρεται γιατι έχει μόνο ένα πυρήνα λες και όταν βγήκε το κινητο ειχαν πολλά διπύρηνα σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

Την baseband 86 δεν βρήκα ακόμα χρόνο να την δοκιμάσω.

Εχει τελικά εμφανή διαφορα με την συγκεκριμενη εφαρμογή, και θεωρώ ότι για νορμαλ καθημερινή χρήση είναι οκ.

Θελει καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις ή αυτες που βγαζει η εφαρμογη απο την αρχη?

Θελει καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις ή αυτες που βγαζει η εφαρμογη απο την αρχη?

μπορείς να βάλεις μόνος σου ό,τι ρυθμίσεις θες (τι μέγεθος θα χει , swappiness, κλπ) ή να το αφήσεις μόνο του να επιλέξει τις κατάλληλες ανα συσκευή (optimal) . Εγω το άφησαν να διαλέξει αυτό, και μου έδωσε 1gb swap το οποιο όμως θεωρώ ότι είναι πολύ και δεν προσφέρει κάτι παραπάνω απο τα 512mb swap. Διαβασε και τις οδηγιες μέσα στο πρόγραμμα, εξηγούν κάποια πράγματα.

Το κινητο εμφανησιακα δεν έχει καμιά διαφορά. Βλέπεις εσύ καμια διαφορά στο δικό μου. Αφαιρεις μόνο το πλαστικό καπάκι , οπως φαίνεται στις φωτο, με το νύχι σου ή καποιο μυτερο αντικειμενο, κάνεις τη δουλεια σου και το ξαναβαζεις.

http://imageshack.us/scaled/thumb/36/snyf.jpg

http://imageshack.us/scaled/thumb/17/r1mf.jpg

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Νομίζω τα κατάφερα! Πέρασα κανονικά την CM10 και μου φαίνεται πολύ καλή! Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι χρησιμοποιεί πολύ RAM. Από 180 MB και πάνω. Είναι φυσιολογικό αυτό; Και δύο ερωτήματα ακόμα:

1. Στην εγκατάσταση της ROM δεν μπορούσα να βρω με τίποτα την επιλογή "Wipe battery stats". Δεν το είχε στο μενού advanced και το παρέλειψα. Μπορώ να την εμφανίσω κάπως; Και αν ναι, θα κάνει την ίδια δουλεία ή τώρα είναι αργά που πέρασα τη ROM;

2. Πως μπορώ να διαπιστώσω ότι ξεκλείδωσε κανονικά ο bootloader; Υπάρχει κάποια εφαρμογή;

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Νομίζω τα κατάφερα! Πέρασα κανονικά την CM10 και μου φαίνεται πολύ καλή! Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι χρησιμοποιεί πολύ RAM. Από 180 MB και πάνω. Είναι φυσιολογικό αυτό; Και δύο ερωτήματα ακόμα:

1. Στην εγκατάσταση της ROM δεν μπορούσα να βρω με τίποτα την επιλογή "Wipe battery stats". Δεν το είχε στο μενού advanced και το παρέλειψα. Μπορώ να την εμφανίσω κάπως; Και αν ναι, θα κάνει την ίδια δουλεία ή τώρα είναι αργά που πέρασα τη ROM;

2. Πως μπορώ να διαπιστώσω ότι ξεκλείδωσε κανονικά ο bootloader; Υπάρχει κάποια εφαρμογή;

Ναι είναι φυσιολογικό. Μην ασχολείσαι με την RAM, αν το κινητό δεν κολλάει δεν έχεις πρόβλημα.

1. Δεν αναφέρεται στις οδηγιες εγκατάστασης άρα δεν ασχολείσαι επίσης.

2. Έχεις βάλει την CM10, τι άλλο θες για να το διαπιστώσεις; ;)

Ναι είναι φυσιολογικό. Μην ασχολείσαι με την RAM, αν το κινητό δεν κολλάει δεν έχεις πρόβλημα.

1. Δεν αναφέρεται στις οδηγιες εγκατάστασης άρα δεν ασχολείσαι επίσης.

2. Έχεις βάλει την CM10, τι άλλο θες για να το διαπιστώσεις; ;)

1. Επειδή ακολούθησα αυτόν τον οδηγό και το αναφέρει, γι' αυτό ρώτησα. :)

2. Έλεγα για να είμαι σίγουρος μήπως δεν έκανα κάτι σωστά. Δεν υπάρχουν κάποιες ROM που περνιούνται και με κλειδωμένο bootloader;

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia Ray