DoctorM Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 (edited) @DoctorM: το θέμα όμως είναι γιατί έστειλαν Ευρώπη είδος που δεν έχει CE marking, αφού γνώριζαν ότι θα το σταματήσουν (και ειδικά με DHL). Και το δικό μου Fire από Ασία ήρθε, αλλά είχε κανονικότατα CE marking τόσο η συσκευασία, όσο και το ίδιο το tablet. Εκεί δεν έπρεπε το μαγαζί να τους ενημερώσει (αφού λαμβάνουν και με DHL); Πάντως ένα παιδί εδώ, αγόρασε το Fire από iPadAlternative και παρέλαβε με DHL χωρίς πρόβλημα. εαν πετυχεις κανενα αυστηρο τελωνιακο και ανοιξει το δεμα το ιδιο μπορει να κανει. Ακομα και με ενδειξη CE να εχει, ο τελωνιακος μπορει να το αμφισβητησει και να ξεκινησει γραφειοκρατεια, καταστροφη αντικειμενου κτλ.. Το παιδι με DHL δεν του εγινε ανοιγμα της κουτας και ελεγχος του δεματος, εγινε απλα οπτικος ελεγχος εξωτερικα και δεν μπηκαν ουτε δασμοι. Δουλευα στα κεντρικα μεγαλης κουριερ, στην ελλαδα εαν ''πιαστει'' το δεμα απο τελωνιακο, τους ενδιαφερει ο δασμος περισσοτερο και οχι οι πιστοποιησεις. Απο αμερικη εγινε ακυρο, η πωλητης εψαχνε κοροιδο. Πληρωμη με paypal αλλα σαν αποστολη χρηματων σαν gift family, friends και οχι σαν εμπορικη συναλλαγη με Buyer Protection. Περιμενω το fire απο focalprice, λογικα αυτη την εβδομαδα να παραλαβω. Edited October 20, 2012 by DoctorM Παράθεση Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tzole Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 Χαιρετω κι εγω το φορουμ των ταμπλετς. Αν και το παρακολουθω πολυ καιρο γιατι ενδιαφερομαι κι εγω για αγορα ταμπλετ δεν εχω γραψει κατι, αφου και τις δικες μου αποριες τις καλυπτουν οι απαντησεις των αλλων μελων. Αφορμη για να γραψω σταθηκε η κακη εμπειρια του PANKAN απο το ipadalternative. Πριν μια εβδομαδα γυρισε απο το Πεκινο ενας πολυ καλος μου φιλος που ειχε παει επαγγελματικο ταξιδι. Του ειχα πει να κοιταξει για ταμπλετ σε καταστηματα και του ειχα δωσει λιστα με μοντελα και τιμες που ειχα βρει εγω στα ιντερνετικα μαγαζια. Μου περιεγραψε μια κατασταση ακριβως οπως την βιωσε ο PANKAN. Οι υπαλληλοι των καταστηματων που επισκεφτηκε περα απο τα παζαρια που του εκαναν σε σπαστα Αγγλικα (cheap, very good model, how much you give κλπ) δεν ασχολοντουσαν καν με το προιον το οποιο ενδιαφεροταν να αγορασει. Οταν δε εκανε το λαθος!! να τους ρωτησει για τεχνικες λεπτομεριες πχ για Ευρωπαικο φορτιστη, Ελληνικη γλωσσα στο μενου και αλλα παρομοια με αυτα που πολλοι χρηστες του φορουμ ρωτανε πριν αγορασουν, τον κοιταζαν περιφρονιτικα ή του γυριζαν την πλατη και εφευγαν. Φυσικα δεν αγορασε τιποτα και μου περιεγραψε την Κινα (πηγε και στην Σανγκαη) σαν μια τριτοκοσμικη παρατημενη χωρα. Τα εγραψα αυτα γιατι απο οτι καταλαβα οι ανθρωποι που πουλανε αυτα τα μηχανηματα στη συντριπτικη τους πλειοψηφια δεν εχουν οχι την τεχνογνωσια, αλλα ουτε καν βασικες γνωσεις υπολογιστων και πουλανε αυτα τα προιοντα οπως θα πουλαγαν μια μπλουζα ή ενα επιπλο, γι' αυτο και τα περισσοτερα e-shops που πουλανε ταμπλετς εχουν μεσα απο ρουχα μεχρι δαχτυλιδια !! Αυτο βεβαια δεν μειωνει το ενδιαφερον μου για αγορα ταμπλετ, απλα θελω να την ψαξω πολυ και να διαβασω κι αλλες εμπειριες αγοραστων πριν καταληξω στο "απο που" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 Δουλευα στα κεντρικα μεγαλης κουριερ, στην ελλαδα εαν ''πιαστει'' το δεμα απο τελωνιακο, τους ενδιαφερει ο δασμος περισσοτερο και οχι οι πιστοποιησεις. Το ξέρω αυτό, μόνο που δεν "πιάνεται" από τελωνειακό, αλλά η ίδια η εταιρία το περνά από τελωνείο :rolleyes: Απο αμερικη εγινε ακυρο, η πωλητης εψαχνε κοροιδο. Πληρωμη με paypal αλλα σαν αποστολη χρηματων σαν gift family, friends και οχι σαν εμπορικη συναλλαγη με Buyer Protection. Με $300 από Αμερική και UPS/DHL/FedEx χαλαρά θα είχες τραβήγματα με τελωνείο και αμοιβές. Εγώ την πάτησα με $120 από thinkgeek (3 τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια) και κατάντησα να πληρώσω άλλα €130 σε τέλη/δασμούς και αμοιβές. Περιμενω το fire απο focalprice, λογικα αυτη την εβδομαδα να παραλαβω. Και εμένα φάνηκε σήμερα στο tracking των ΕΛ.ΤΑ :D Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nnik_1969 Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 δηλαδη για να κανουμε μια παραγγελια χωρις προβλημα, θα πρεπει να στελνουμε προσωπικο email σε καποιον Richard. Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. Νομιζω οτι σαν φορουμ εδω το πολυ διαφημισαμε το συγκεκριμενο μαγαζι και υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες και με καλυτερες τιμες. Οριστε πορτοκαλιες:lol: - http://www2.buyincoins.com/ με κουπονι XMASTOCK, εχει εκπτωσει στα προιοντα εως 10%, 19/10 - 31/10. Αποστολη απο Hong Kong δωρεαν. Τεραστια ποικιλια προιoντων και πολλα tablets. - http://www.myefox.fr με κουπονι CADEAUFR0815, το CUBE30GT 32GB στα 174.99 ευρω μαζι με μεταφορικα, αποστολη απο Γαλλια παρακαλω, οχι απο κινα! Δεν εχει φοβου τελωνιου, αποστολη απο ευρωπη. Σε λιγες μερες στο σπιτι σας. (εδω θελει προσοχη, επιλεγεται κωδικο προιντος που αναφερει Expedetion de la france δηλαδη αποστολη απο Γαλλια γιατι εχει και αποθηκη και στην κινα με αλλη τιμη και διαφορετικο κωδικο προιοντος). Επιλεγεται απο εδω: http://www.myefox.fr/tablette-pc-et-notebook-exp-dition-de-france-c-129_1804 - http://www.pandawill.com, με κουπονι pandaforyou5, 5% εκπτωση σε ολα τα προιοντα και αποστολη με Singapore Post με εξτρα 3,4$. Μεγαλη ποικιλια προιοντων, επιβεβαιωστε παντα εαν το αντικειμενο που θελετε εαν ειναι αμεσα διαθεσιμο παντα μεσω chat η μεσω email προτου παραγγειλεται. Γιατί το mywot δίνει τόσο κακό σκορ στο myefox.fr; Γνωρίζεις ; Μήπως είναι σχετικά καινούριο e-shop και δεν έχει πληροφορίες; Παράθεση Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xkaliak Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 Εάν αγοράσεις σε δολάρια και το ποσό εγγραφεί στο Paypal σε δολάρια, τότε την ισοτιμία την καθορίζει η τράπεζά σου. Και πως γίνεται να περάσει η εγγραφή σε δολάρια, γιατί σε κάθε συναλλαγή μου κάνει αυτόματα την μετατροπή σε ευρώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THANKIN Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 centgebote.de αυτό το γνωρίζετε? αξιοπιστία? Παράθεση https://www.etsy.com/shop/KrystaliaHandmade?ref=seller-platform-mcnav https://www.jamjar.gr/store/krystaliahandmade Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DoctorM Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 Γιατί το mywot δίνει τόσο κακό σκορ στο myefox.fr; Γνωρίζεις ; Μήπως είναι σχετικά καινούριο e-shop και δεν έχει πληροφορίες; Οπως βλεπεις του εχουν βαλει καποιες κριτικες, καλες και κακες οι οποιες ολες γραφουν για κινα. Φυσικα υπαρχουν και 2-3 troll που απλα αναγραφουν ενα σκετο scam και ετσι ριχνουν την βαθμολογια του καταστηματος. εδω το ipadalternative εχει 100% λογω 2 μονο θετικων κριτικων συνολικα. Η μια κιολας απο τον Frontier :lol:, αv γραψουν τα 2 παιδια του φορουμ εκει για την κακη εξυπηρετηση, θα πεσει στο poor. Αρα καταλαβαινεις με τοσο μικρο δειγμα, δεν κρινεις καταστημα. Πολυ ευκολα καποιος ακομα και ανταγωνιστης κιολας μπορει να το μαυρισει το καταστημα. Για αυτο κιολας δεν τους εχει βαλει ranking. Στο vondroid, οσοι παραγγειλαν σωστα, ηταν ευχαριστημενοι και εαν διαβασεις στα σχολια των θετικων, καποιος αναγραφει 2 χρονια οτι αγοραζει απο εκει με χωρις κανενα προβλημα Παράθεση Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 (edited) Και πως γίνεται να περάσει η εγγραφή σε δολάρια, γιατί σε κάθε συναλλαγή μου κάνει αυτόματα την μετατροπή σε ευρώ. Στο iPadAlternative άλλαξα το νόμισμα - αφού μπήκα με το λογαριασμό μου - σε δολάρια, έκανα την αγορά και πλήρωσα (δες την επισυναπτόμενη εικόνα με την αγορά του Aurora II που έκανα προχθές) σε δολάρια. Η πληρωμή στο Paypal δε γίνεται με απευθείας checkout, αλλά μόλις σου βγάλει τη σελίδα του Paypal (μετά την τελευταία σελίδα ολοκλήρωσης της παραγγελίας στο iPadAlternative) κάνεις log-on στο λογαριασμό σου στο Paypal (verified) και εκεί σου εμφανίζει το υπόλοιπο (gross) σε δολάρια. Οπως βλεπεις του εχουν βαλει καποιες κριτικες, καλες και κακες οι οποιες ολες γραφουν για κινα. Φυσικα υπαρχουν και 2-3 troll που απλα αναγραφουν ενα σκετο scam και ετσι ριχνουν την βαθμολογια του καταστηματος. εδω το ipadalternative εχει 100% λογω 2 μονο θετικων κριτικων συνολικα. Η μια κιολας απο τον Frontier :lol:, αv γραψουν τα 2 παιδια του φορουμ εκει για την κακη εξυπηρετηση, θα πεσει στο poor. Αρα καταλαβαινεις με τοσο μικρο δειγμα, δεν κρινεις καταστημα. Πολυ ευκολα καποιος ακομα και ανταγωνιστης κιολας μπορει να το μαυρισει το καταστημα. Για αυτο κιολας δεν τους εχει βαλει ranking. Στο vondroid, οσοι παραγγειλαν σωστα, ηταν ευχαριστημενοι και εαν διαβασεις στα σχολια των θετικων, καποιος αναγραφει 2 χρονια οτι αγοραζει απο εκει με χωρις κανενα προβλημα Καμία σχέση συντοπίτη. H βαθμολογία δε βγαίνει από τις κριτικές - δες π.χ στο buyincoins.com που έχει αρκετές κακές κριτικές, αλλά παρ'όλα αυτά έχει καλή βαθμολογία - αλλά από το κατά πόσο ισχύουν τα πιστοποιητικά του κάθε site, αν εξασφαλίζει ασφάλεια συναλλαγών, αν δεν κάνει απλά phishing, αν όντως είναι πιστοποιημένο (πάρα πολλά δεν έχουν καν ή έχουν ψευδή πιστοποιητικά κ.λπ). Όταν έγραψα το σχόλιο - φαίνεται από την ημερομηνία - το iPadAlternative είχε ΗΔΗ υψηλή βαθμολογία χωρίς κανένα σχόλιο, δεν περίμεναν εμένα :lol: Τα σχόλια είναι ενδεικτικά, αλλά δεν επηρεάζουν τη γενική βαθμολογία πέρα ίσως από το "Vendor Reliability" επειδή σε ρωτάει κάτι τέτοιο κατά την καταχώρηση σχολίου και είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Ότι βρίσκονται πολλοί και γράφουν "scam" κ.λπ, είναι γνωστό, αλλά δεν τα λαμβάνουν υπόψη (το λένε και στη σχετική σελίδα), ειδικά αν δεν συνοδεύονται από στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο (αριθμό παραγγελίας και λεπτομέρειες αυτής). Αυτό που κυρίως επηρεάζει τη βαθμολογία είναι κατά πόσο το site είναι αξιόπιστο σε θέματα ασφάλειας, μιας που αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του wot (Web-Of-Trust). Η εξυπηρέτηση δεν φαίνεται από τη βαθμολογία: ένα site με καλή βαθμολογία δεν αποκλείει κακή εξυπηρέτηση με ασφάλεια συναλλαγών, αλλά σίγουρα ένα site με κακή βαθμολογία δεν παρέχει ασφάλεια συναλλαγών. Μπες μέσα στο forum του του mywot.com και δες πως βαθμολογούνται τα sites ή σύντομα εδώ, μη λέμε ό,τι θέλουμε :rolleyes: Edited October 20, 2012 by navi55 Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nnik_1969 Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 Στο iPadAlternative άλλαξα το νόμισμα - αφού μπήκα με το λογαριασμό μου - σε δολάρια, έκανα την αγορά και πλήρωσα (δες την επισυναπτόμενη εικόνα με την αγορά του Aurora II που έκανα προχθές) σε δολάρια. Η πληρωμή στο Paypal δε γίνεται με απευθείας checkout, αλλά μόλις σου βγάλει τη σελίδα του Paypal (μετά την τελευταία σελίδα ολοκλήρωσης της παραγγελίας στο iPadAlternative) κάνεις log-on στο λογαριασμό σου στο Paypal (verified) και εκεί σου εμφανίζει το υπόλοιπο (gross) σε δολάρια. Γιατί το Aurora και όχι το NOVO αν επιτρέπεται; Παράθεση Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 Γιατί το Aurora και όχι το NOVO αν επιτρέπεται; Όλα τα Ainol είναι Novo: Novo 7 Aurora II, Novo 7 Fire κ.ο.κ. Απλά ζήτημα χρημάτων (δώρο είναι). Είναι καλό tablet, με "ώριμες" ROMs και κάνει ό,τι και το Fire. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nnik_1969 Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 (edited) Όλα τα Ainol είναι Novo: Novo 7 Aurora II, Novo 7 Fire κ.ο.κ. Απλά ζήτημα χρημάτων (δώρο είναι). Είναι καλό tablet, με "ώριμες" ROMs και κάνει ό,τι και το Fire. Το NOVO crystal εννοούσα που έχει ίδια specs αλλά επιπλέον jelly bean. και ίδια τιμή 119 Ε Edited October 20, 2012 by nnik_1969 Παράθεση Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 (edited) Το NOVO crystal εννοούσα που έχει ίδια specs αλλά επιπλέον jelly bean. και ίδια τιμή 119 Ε Αν και είμαστε εκτός θέματος - γιατί εδώ μιλάμε για sites - επειδή στα χρήματα αυτά, το Aurora II έχει 16GB μνήμη αντί 8GB του Crystal. Το Crystal είναι ένα αναβαθμισμένο Elf II με IPS οθόνη και Jelly Bean. To Aurora II έχει JellyBean από CyanogenMod. Edited October 20, 2012 by Frontier Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nnik_1969 Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 Αν και είμαστε εκτός θέματος - γιατί εδώ μιλάμε για sites - επειδή στα χρήματα αυτά, το Aurora II έχει 16GB μνήμη αντί 8GB του Crystal. Το Crystal είναι ένα αναβαθμισμένο Elf II με IPS οθόνη και Jelly Bean. To Aurora II έχει JellyBean από CyanogenMod. Έχεις δίκιο.Μια σχετικη ερώτηση .Πριν ψωνίσεις από το ipadalternative χρειάζεται να επικοινωνίσεις με το support για να τους πεις πως θέλεις το πακέτο για να μην πληρώσεις τελωνείο ή προχωρείς στην αγορά και αυτοί ξέρουν; Παράθεση Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 (edited) @nnik_1969: με την άδειά σου, μετακίνησα τη συζήτησή μας στο σχετικό νήμα. Edited October 20, 2012 by Frontier Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DoctorM Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 (edited) Καμία σχέση συντοπίτη. Μπες μέσα στο forum του του mywot.com και δες πως βαθμολογούνται τα sites ή σύντομα εδώ, μη λέμε ό,τι θέλουμε :rolleyes: καλα οτι αναφερει, ειναι για να ενισχυσει την αξιοπιστια του. δηλαδη εαν κανονισω 10-15 ατομα με διαφορετικες ip address σε διαφορετικες μερες να βαλουν αρνητικο rating, εισαι σιγουρος 100% οτι δεν θα επηρεαστει το rating? :) Δεν νομιζω οτι το mywot ειναι αδιαβλητο το συστημα αξιολογησης του, απλα περνεις μια ιδεα. Αυτο που λες για τις πιστοποιησεις, εχεις απολυτο δικιο για SSL κτλ.. Επηρεαζει σιγουρα. Απο την αλλη οταν εχει paypal, το site τοτε εχεις Buyer Protection. Ειδικα το paypal, δεν αποδεχεται καταστηματα με πραγματικες κακες συναλλαγες να μπορουν να συνεχιζουν να το χρησιμοποιουν. Ειδικα για myefox.com που εχει την ιδια κριτικη, αναγραφεται οτι το καταστημα υπηρχε και σε newsletter του ιδιου του paypal και απορει ο χρηστης γιατι εχει poor reputation. Και για το myefox.fr αναφερει οτι ''WOT has detected unusual behavior on the scorecard and new ratings Have been disabled.'' Δηλαδη οτι εγινε κατι ''παραξενο'' και απενεργογοποιησε το rating. Edited October 20, 2012 by DoctorM Παράθεση Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 (edited) καλα οτι αναφερει, ειναι για να ενισχυσει την αξιοπιστια του. δηλαδη εαν κανονισω 10-15 ατομα με διαφορετικες ip address σε διαφορετικες μερες να βαλουν αρνητικο rating, εισαι σιγουρος 100% οτι δεν θα επηρεαστει το rating? :) Δεν νομιζω οτι το mywot ειναι αδιαβλητο το συστημα αξιολογησης του, απλα περνεις μια ιδεα. Δεν έχω άποψη, απλά σου είπα ότι όταν έκανα την κριτική αφενός είχε ήδη υψηλή βαθμολογία χωρίς κριτικές και αφετέρου το μόνο extra που με ρώτησε ήταν για την ικανοποίηση του vendor, κάτι καθαρά υποκειμενικό (ευχαριστημένος είμαι πάντως). Αυτο που λες για τις πιστοποιησεις, εχεις απολυτο δικιο για SSL κτλ.. Επηρεαζει σιγουρα. Απο την αλλη οταν εχει paypal, το site τοτε εχεις Buyer Protection. Ειδικα για myefox.com που εχει την ιδια κριτικη, αναγραφεται οτι το καταστημα υπηρχε και σε newsletter του ιδιου του paypal και απορει ο χρηστης γιατι εχει poor reputation. Η βαθμολογία δεν είναι σταθερή, αλλάζει. Όμως, παρά το ότι έχει Paypal ένα site, το κρίνουν και για την ασφάλεια των δεδομένων. Για παράδειγμα, στο merimobiles τον Αύγουστο που είχα παραγγείλει το PiPO, την ώρα που έβαζα τα στοιχεία μου για την παραγγελία δεν ήταν σε ασφαλή σύνδεση. Μάλιστα, δεν ήταν σε ασφαλή σύνδεση και την ώρα που έκανε redirect στο Paypal - όπου εδώ γίνονται απόπειρες cross-site-redirection - κάτι άκρως επικίνδυνο (θα βρεις μετά άκρη με το Paypal, αλλά θα ταλαιπωρηθείς). Το θυμάμαι αυτό γιατί τότε πλήρωνα $189.99 και "έσκαγε" το site την ώρα που πήγαινε στο Paypal, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το Paypal την IP μου για 30 λεπτά (πολλαπλές προσπάθειες). Μετά, άλλαξαν το merimobiles (και μας υποχρέωσαν να ξαναγραφτούμε), οπότε βελτιώθηκε η βαθμολογία (και έβαλαν και ασφαλή σύνδεση). για το myefox.fr αναφερει οτι WOT has detected unusual behavior on the scorecard and new ratings Have been disabled. Δηλαδη οτι εγινε κατι ''΄παραξενο'' και απενεργογοποιησε το rating. Θα το ελέγξουν και λογικά θα το διορθώσουν. Τις παίρνουν χαμπάρι τις ματσακονιές που κάνουν με τα δήθεν scam και αρνητικές κριτικές. Edited October 20, 2012 by Frontier Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DoctorM Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 συντοπιτη θα σε αφησω για σημερα, το εχουμε κανει το topic δικος μας :D συντομα θα εχω αποψη για ενα καταστημα οπου εχω προχωρησει σε παραγγελια. οταν θα εχω γενικη εικονα, θα ενημερωσω τα μελη για να εχουν γνωσει οι φυλακες. Απλα για την ωρα δεν το αναφερω, αφου δω πρωτα πως θα λειτουργησει, τοτε θα τα πουμε. Παράθεση Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 20, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2012 συντοπιτη θα σε αφησω για σημερα, το εχουμε κανει το topic δικος μας :D συντομα θα εχω αποψη για ενα καταστημα οπου εχω προχωρησει σε παραγγελια. οταν θα εχω γενικη εικονα, θα ενημερωσω τα μελη για να εχουν γνωσει οι φυλακες. Απλα για την ωρα δεν το αναφερω, αφου δω πρωτα πως θα λειτουργησει, τοτε θα τα πουμε. Καλό σου βράδυ. Εννοείται ενημερώνεις, γιαυτό γράφουμε εδώ. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PANKAN Δημ. October 21, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2012 Και εννοείται - εφόσον έχουμε verified Paypal λογαριασμό - πληρώνουμε σε US$ :rolleyes: Είδα ότι ξεκινήσατε κουβέντα για το paypal. Να περιγράψω το πρόβλημα που μόλις τώρα αντιμετώπισα. Αποφάσισα τελικά να φέρω το pipo m3 από merimobiles. Μαζί με διάφορα ψιλολοίδια ήρθε στα 207 ευρώ. Στο merimobiles βλέπω, τις τιμές σε ευρώ. Στο checkout τις μετατρέπει σε δολλάρια. Ελέγχω με currency converter και βρίσκω ότι η ισοτιμία τους είναι σωστή. Πάω να πληρώσω με paypal και αυτοί ξαναμετατρέπουν τα δολλάρια σε ερώ και με χρεώνουν 216 ευρώ αντί για 207 ευρώ. Μια πολύ σημαντική διαφορά σε αυτό το ποσό. Τα χρήματα δεν μεταφέρονται από τη κάρτα μου αλλά προέρχονται από υπόλοιπο που έχω σε ευρώ στο paypal. Μπορώ να κάνω κάτι ή πρέπει να δεχθώ ότι με κλέβει το paypal; Αυτά για να μη λέμε ότι το paypal είναι τζάμπα. Μια επιπλέον χρέωση κοντά στο 4,5% της παραγγελίας μου, είναι σχεδόν αισχροκέρδεια. Υπάρχει και η λύση να πληρώσω με τη κάρτα μου και να βγάλει τη διαφορά η Eurobank. Θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω ποιός θέλω να με κλέψει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 21, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2012 (edited) Είδα ότι ξεκινήσατε κουβέντα για το paypal. Να περιγράψω το πρόβλημα που μόλις τώρα αντιμετώπισα. Αποφάσισα τελικά να φέρω το pipo m3 από merimobiles. Μαζί με διάφορα ψιλολοίδια ήρθε στα 207 ευρώ. Στο merimobiles βλέπω, τις τιμές σε ευρώ. Στο checkout τις μετατρέπει σε δολλάρια. Ελέγχω με currency converter και βρίσκω ότι η ισοτιμία τους είναι σωστή. Πάω να πληρώσω με paypal και αυτοί ξαναμετατρέπουν τα δολλάρια σε ερώ και με χρεώνουν 216 ευρώ αντί για 207 ευρώ. Μια πολύ σημαντική διαφορά σε αυτό το ποσό. Τα χρήματα δεν μεταφέρονται από τη κάρτα μου αλλά προέρχονται από υπόλοιπο που έχω σε ευρώ στο paypal. Μπορώ να κάνω κάτι ή πρέπει να δεχθώ ότι με κλέβει το paypal; Δε σε κλέβει το Paypal, αλλά το merimobiles :) Σου χρεώνει από 1,9% - 3,4% της αξίας που τον χρεώνει το Paypal για τη συναλλαγή, ως "καπέλο". Το ποσό αυτό είναι η αμοιβή του Paypal την οποία πληρώνει ο πωλητής για κάθε συναλλαγή. Το ίδιο είχα πάθει και εγώ στο PiPO U1 που είχα προπαραγγείλει. Προσπάθησε να βάλεις παραγγελία από το merimobiles κατευθείαν σε δολάρια και όχι σε Ευρώ, για να μην κάνει μετατροπή το Paypal. Κάτι άλλο που κάνει ΠΑΝΤΑ το merimobiles κατά το checkout της παραγγελίας, ασχέτως νομίσματος: χρεώνει την κάρτα με το ποσό και την ίδια ώρα την πιστώνει. Δεν το έχω δει να γίνεται πουθενά αλλού αυτό, παρά μόνο εκεί και δεν ξέρω για ποιο λόγο το κάνει από τη στιγμή που το Paypal έχει πιστοποιήσει τα στοιχεία κατόχου και την εγκυρότητα της κάρτας. Αυτά για να μη λέμε ότι το paypal είναι τζάμπα. Μια επιπλέον χρέωση κοντά στο 4,5% της παραγγελίας μου, είναι σχεδόν αισχροκέρδεια. Υπάρχει και η λύση να πληρώσω με τη κάρτα μου και να βγάλει τη διαφορά η Eurobank. Θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω ποιός θέλω να με κλέψει. Το Paypal είναι τσάμπα για τον πελάτη, αλλά έχει χρέωση για τον πωλητή, κάτι που το ξέρουν και οι πέτρες. Το ότι ο πωλητής merimobiles χρεώνει την προμήθεια του Paypal σε εσένα, είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσεις με αυτούς, μιας που είναι πολιτική τους. To είχα αναφέρει εδώ σε αυτό το νήμα παλαιότερα (τον Αύγουστο), γιαυτό και δεν ασχολήθηκα ξανά με merimobiles. Εκτιμώ ότι το κάνουν γιατί θέλουν να αγοράζεις κατευθείαν με πιστωτική κάρτα, κάτι που όμως δεν σε εξασφαλίζει σε περίπτωση dispute. Έχω κάνει και κάνω πάμπολλες αγορές από ebay (από Κινέζους πωλητές) και άλλα sites, πάντα πληρώνω με Paypal και ποτέ κανείς δε με χρέωσε κάτι παραπάνω από το αναφερθέν ποσό, είτε κατά το checkout είτε κατά τη χρέωση της πιστωτικής μου κάρτας από το Paypal (τα βλέπω μέσω e-Banking πολύ γρήγορα). Edited October 21, 2012 by Frontier Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PANKAN Δημ. October 21, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2012 Δε σε κλέβει το Paypal, αλλά το merimobiles :) ..... Το Paypal είναι τσάμπα για τον πελάτη, αλλά έχει χρέωση για τον πωλητή, κάτι που το ξέρουν και οι πέτρες. Το ότι ο πωλητής merimobiles χρεώνει την προμήθεια του Paypal σε εσένα, είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσεις με αυτούς, μιας που είναι πολιτική τους. To είχα αναφέρει εδώ σε αυτό το νήμα παλαιότερα (τον Αύγουστο), γιαυτό και δεν ασχολήθηκα ξανά με merimobiles. Εκτιμώ ότι το κάνουν γιατί θέλουν να αγοράζεις κατευθείαν με πιστωτική κάρτα, κάτι που όμως δεν σε εξασφαλίζει σε περίπτωση dispute. Κάνεις λάθος. Ίσως δεν διάβασες προσεκτικά το σημείο που λέω ότι έλεγξα τη μετατροπή από ευρώ σε δολάρια που έκανε το merimobiles και ήταν απολύτως σωστή. Το αρχικό ποσό ήταν 207,30 ευρώ και το merimobiles το μετέτρεψε πολύ σωστά σε 269,96 δολλάρια . Και για να μη λέμε λόγια ο καθένας μπορεί να κάνει μια εικονική συναλλαγή και να διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Έρχεται λοιπόν το paypal να πάρει τα 269,96 δολλάρια και τα μεταρτρέπει σε 216,21ευρώ. Αναφέρει μάλιστα φαρδειά-πλατειά απο κάτω ότι PayPal Conversion Rate as of Oct 21, 2012: 1 Euro = 1.24862 US Dollars. Μια ισοτιμία τσιμπημένη σε σχέση με την ισοτιμία του merimobiles. Φαντάζομαι ότι αν είχα δολάρια στον paypal λογαριασμό μου τότε θα πλήρωνα ακριβώς το ποσό που με χρεώνει το merimobiles χωρίς το χαράτσι 4,30% με το οποίο με χρεώνει το paypal. Θα μπορούσα ακόμη να πληρώσω με πιστωτική αλλά τότε το χαράτσι της μετατροπής θα το πλήρωνα στη τράπεζα. Και βέβαια θα είχα δώσει τη πιστωτική μου στους κινέζους Όπως και να το δεις χαμένος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexandroid Δημ. October 21, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2012 καλησπέρα παιδιά, Εμένα μου έχει γυαλίσει το παρακάτω tablet της ainol που θα λανσαριστεί το Νοέμβρη. http://www.ainol-novo.com/ainol-novo-10-captain-quad-core-10-1-inch-hd-1920-1200-ips-screen-wifi-bluetooth-gps.html Είναι αξιόπιστο το μαγαζί; Έχει ψωνίσει κανείς; Ομολογώ πώς είμαι άσχετη από την κινέζικη αγορά μιας και μόλις σήμερα μπήκα στον πειρασμό να αγοράσω κάτι τέτοιο! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 21, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2012 (edited) Κάνεις λάθος. Ίσως δεν διάβασες προσεκτικά το σημείο που λέω ότι έλεγξα τη μετατροπή από ευρώ σε δολάρια που έκανε το merimobiles και ήταν απολύτως σωστή. Το αρχικό ποσό ήταν 207,30 ευρώ και το merimobiles το μετέτρεψε πολύ σωστά σε 269,96 δολλάρια . Και για να μη λέμε λόγια ο καθένας μπορεί να κάνει μια εικονική συναλλαγή και να διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Το διάβασα και αυτό έγραψα: είχα αγοράσει το PiPO U1 σε δολάρια ($189.99) και στο checkout του Paypal με χρέωνε $196.56. Δεν έκανα ποτέ αγορά από το meri σε Ευρώ. Έρχεται λοιπόν το paypal να πάρει τα 269,96 δολλάρια και τα μεταρτρέπει σε 216,21ευρώ. Αναφέρει μάλιστα φαρδειά-πλατειά απο κάτω ότι PayPal Conversion Rate as of Oct 21, 2012: 1 Euro = 1.24862 US Dollars. Μια ισοτιμία τσιμπημένη σε σχέση με την ισοτιμία του merimobiles. Σωστά κάνει, διότι υπάρχουν και αμοιβές για cross-border συναλλαγές (το meri έχει έδρα την Κίνα, άσχετα αν λέει ότι είναι στον Καναδά). Η ισοτιμία που καθορίζει το Paypal - τσιμπημένη ή όχι - είναι σωστή (αριθμητικά). Φαντάζομαι ότι αν είχα δολάρια στον paypal λογαριασμό μου τότε θα πλήρωνα ακριβώς το ποσό που με χρεώνει το merimobiles χωρίς το χαράτσι 4,30% με το οποίο με χρεώνει το paypal. Δε χρειάζεται καν να έχεις δολάρια σαν υπόλοιπο (balance) στο Paypal λογαριασμό σου, αρκεί να έχεις δύο νομίσματα σε αυτόν (Ευρώ και δολάριο). Βέβαια, εγώ χρησιμοποιώ κανονική VISA όχι Electron ή χρεωστική κάρτα, ίσως εκεί "κολλάει" το Paypal και κάνει αυτόματα μετατροπή σε Ευρώ. Ό,τι αγορές όμως κάνω σε δολάρια, χρεώνουν την πιστωτική μου (μέσω Paypal) σε δολάρια χωρίς "χαράτσια" (έβαλα screenshot με το Aurora II που αγόρασα προχθές από ipadalternative). Θα μπορούσα ακόμη να πληρώσω με πιστωτική αλλά τότε το χαράτσι της μετατροπής θα το πλήρωνα στη τράπεζα. Και βέβαια θα είχα δώσει τη πιστωτική μου στους κινέζους Όπως και να το δεις χαμένος Άρα, πληρώνεις το Paypal με πιστωτική; Δεν μιλάω να δώσεις απευθείας την πιστωτική σου στο meri, τη δίνεις όμως στο Paypal ή του "βάζεις" χρήματα σε Ευρώ και πληρώνει εκείνο (balance); Στις 18/10 πλήρωσα $117,48 στο Paypal και βλέπω χρέωση στην πιστωτική 18/10 €89,81. καλησπέρα παιδιά, Εμένα μου έχει γυαλίσει το παρακάτω tablet της ainol που θα λανσαριστεί το Νοέμβρη. http://www.ainol-novo.com/...tooth-gps.html Είναι αξιόπιστο το μαγαζί; Έχει ψωνίσει κανείς; Ομολογώ πώς είμαι άσχετη από την κινέζικη αγορά μιας και μόλις σήμερα μπήκα στον πειρασμό να αγοράσω κάτι τέτοιο! Θα σε συμβούλευα να περιμένεις να βγει πρώτα, να το πάρει κόσμος για να μάθουμε και τα ακριβή specs και ποια προβλήματα έχει (που θα έχει όπως όλα τα Κινέζικα). Πάντως, αν τα specs είναι αληθή, η GPU του είναι ΑΘΛΙΑ! Την αξιοπιστία του site μπορείς να την ελέγξεις στο mywot.com, αλλά απ'ότι βλέπω και στο Slatedroid είναι εν μέρει αξιόπιστο. Edited October 21, 2012 by Frontier Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kodorevi8ulis Δημ. October 22, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2012 το paypal για την μετατροπή παίρνει μια προμήθεια του 2.5% , αν πας στο conversion options του paypal μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα 1)Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency 2)Bill me in the currency listed on the seller's invoice. (που αυτό λογικά έχει σχέση με την τράπεζα της κάρτας/λογαριασμού που έχεις δηλωμένη στο paypal) αν δεν κάνω λάθος πριν ολοκληρώσεις την πληρωμή υπάρχει το μενού conversion options η επιλογή 1 θα έχει πάντα +2.5% προμήθεια η επιλογή 2 θα έχει διάφορες (από 1 έως 2.2 έχω διαβάσει αλλά παίζει ανάλογα με την τράπεζα και το νόμισμα) τιμές , οπότε βλέπεις τι σε συμφέρει και εγώ δεν το έχω δοκιμάσει αυτό , τώρα το έψαξα να σου πω την αλήθεια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. October 22, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2012 το paypal για την μετατροπή παίρνει μια προμήθεια του 2.5% , αν πας στο conversion options του paypal μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα 1)Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency 2)Bill me in the currency listed on the seller's invoice. (που αυτό λογικά έχει σχέση με την τράπεζα της κάρτας/λογαριασμού που έχεις δηλωμένη στο paypal) Αυτό έχω επιλέξει, το πέτυχες. Πληρώνεις με το Paypal στο νόμισμα του πωλητή και αφήνεις την πιστωτική σου να βγάλει άκρη με τις ισοτιμίες. Προσοχή: πρέπει η πιστωτική σας να υποστηρίζει αγορές σε ξένο νόμισμα, π.χ η VISA Electron δεν το υποστηρίζει και πρέπει υποχρεωτικά να τη χρεώνεις σε Ευρώ. Τώρα που το σκέφτομαι, μήπως θα έπρεπε να γράψουμε κάτι σχετικό με τις αγορές με Paypal απ'το internet και τις νομισματικές ισοτιμίες; Πολύς κόσμος "την πατάει" και είναι κρίμα. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts