Jump to content

Αξιόπιστα/φτηνά sites με κινέζικα tablets

Vinzenzo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απλά έβαλα τα vouchers στην παραγγελία ($8), το σύστημα τα αναγνώρισε, πλήρωσα και μετά από μια ώρα έγινε αποστολή.

Μωρέ ΕΑΝ τα έπαιρνα και εγώ το ίδιο θα έκανα.

Περισσότερο με πείραξε η συμπεριφορά...

Δουλεύει το referral;

..... Εννοείται ότι δουλεύει κυριε

Μά με σύστησε κάποιος φίλος και δεν βλέπω κουπόνι στον λογαριασμό μου

..... Πρέπει να κάνετε αγορά και να πληρώσετε κύριε για να δείτε κουπόνι

Πλήρωσα την παραγγελία και ακόμα δεν βλέπω κάτι στο λογαριασμό μου (3.mail στον Richard ).

.......Ένας αιτος καθότανε και ο Richard ακόμα λιαζεται :):)

Γενικά είμαι ευχαριστημενος από την αγορά μου μιας και το tablet μου ήρθε μια χαρά και γρήγορα χωρίς τελωνείο.Μάλιστα αν θυμάμαι καλά ήμουν ο δεύτερος μετά τον Frontier (ο οποίος με βοήθησε σε πολλά θέματα) που αγόρασε από εκεί και είχα πολλές επιφυλάξεις.

Πάντως ιδιατερη εντύπωση μου προκάλεσε η συμπεριφορά του συγκεκριμένου εμπορα στην περίπτωση της ζημιάς του Frontier. Αντικατάσταση με καινούριο για μια βλάβη που προκλήθηκε από το δίκτυο παροχής ρεύματος με καμμενο ups, σπάνια βρίσκεις και στον δυτικό κόσμο. Πιθανότατα επειδή ήταν ο πρώτος που παραγγειλε από εκεί θέλανε να δείξουν καλό πρόσωπο για να τσιμπήσει η μαρίδα.

Το πραγματικό του πρόσωπο(καλό ή κακό) θα φανεί τελικά.

Πάντως η περίπτωση των 2 λάθος φορτιστων και της ξεκουμπωτης κάμερας δείχνει ότι στις 3 αυτές παραγγελίες ο Hank δεν άνοιξε τα κουτιά κάν ή όταν τα τσέκαρε έπαιζε κινέζικη δηλωτη :lol:

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μωρέ ΕΑΝ τα έπαιρνα και εγώ το ίδιο θα έκανα.

Τι να έπαιρνα; Τα vouchers;

Από referrals δεν μου ήρθε ούτε ένα voucher και έστειλα σε ένα σωρό από εδώ.

Vouchers μου ήρθαν από το Facebook και το Twitter: έστειλα το link σε καμιά δεκαριά γνωστούς, το έκαναν κλικ και μπήκαν :D

Μετά, εξαγορά. Και αυτό το έκανα τώρα, που αγόρασα το AuroraII για το βαφτιστήρι, το δικό μου Fire πληρώθηκε full price.

Περισσότερο με πείραξε η συμπεριφορά...

Δουλεύει το referral;

..... Εννοείται ότι δουλεύει κυριε

Μά με σύστησε κάποιος φίλος και δεν βλέπω κουπόνι στον λογαριασμό μου

..... Πρέπει να κάνετε αγορά και να πληρώσετε κύριε για να δείτε κουπόνι

Πλήρωσα την παραγγελία και ακόμα δεν βλέπω κάτι στο λογαριασμό μου (3.mail στον Richard ).

.......Ένας αιτος καθότανε και ο Richard ακόμα λιαζεται :):)

Ούτε εμένα μου ήρθαν ποτέ vouchers είτε προτείνοντας άλλους σαν φίλους, ούτε εκείνοι εμένα (το δοκιμάσαμε αυτό).

Μάλλον πρέπει να έχει πρόβλημα το module του Prestashop που χρησιμοποιούν, αλλά κάνουν τους Κινέζους :lol:

Γενικά είμαι ευχαριστημενος από την αγορά μου μιας και το tablet μου ήρθε μια χαρά και γρήγορα χωρίς τελωνείο.Μάλιστα αν θυμάμαι καλά ήμουν ο δεύτερος μετά τον Frontier (ο οποίος με βοήθησε σε πολλά θέματα) που αγόρασε από εκεί και είχα πολλές επιφυλάξεις.

Πάντως ιδιατερη εντύπωση μου προκάλεσε η συμπεριφορά του συγκεκριμένου εμπορα στην περίπτωση της ζημιάς του Frontier. Αντικατάσταση με καινούριο για μια βλάβη που προκλήθηκε από το δίκτυο παροχής ρεύματος με καμμενο ups, σπάνια βρίσκεις και στον δυτικό κόσμο. Πιθανότατα επειδή ήταν ο πρώτος που παραγγειλε από εκεί θέλανε να δείξουν καλό πρόσωπο για να τσιμπήσει η μαρίδα.

Δεν ξέρω αν ισχύει το περί μαρίδας, γιατί και σε κάποιον με ένα PiPO U1 - από Γερμανία - που έπαθε το ίδιο, του το άλλαξαν.

Πάντως - και αυτό μετράει σε σχέση με τους υπόλοιπους - είναι ότι τιμούν τους όρους πώλησης: 1 χρόνος εγγύηση (όχι 6 μήνες που δίνουν οι περισσότεροι, με μοναδική εξαίρεση το merimobiles που και αυτό δίνει 1 χρόνο), ότι στο διάστημα της εγγύησης εφόσον θέλεις επισκευή/αντικατάσταση την έχεις (και στέλνεις το tablet χωρίς αξεσουάρ και λοιπά -> μικρότερο κόστος αποστολής) και ότι πληρώνεις ΜΟΝΟ για να στείλεις το tablet σε αυτούς, στο επιστρέφουν με δικά τους έξοδα (οι περισσότεροι θέλουν να πληρώσεις ΟΛΑ τα κόστη εσύ).

Το πραγματικό του πρόσωπο(καλό ή κακό) θα φανεί τελικά.

Δεν είναι θέμα προσώπου. Το κακό που κάνουμε εμείς οι δυτικοί είναι να θεωρούμε ότι αγοράζοντας από ένα τέτοιο e-shop έχουμε τα ίδια δικαιώματα με e-shops εντός Ε.Ε. Αυτό δεν ισχύει. Ούτε μπορείς να περιμένεις επίπεδο (τεχνικών) γνώσεων που μπορεί να συναντήσεις σε επώνυμα e-shops, οι γνώσεις τους είναι βασικές (είναι/δεν είναι σε stock, έχει/δεν έχει φορτιστή/hdmi/οτιδήποτε, το βρήκα πιο φθηνά εδώ δώστε μου την ίδια τιμή κ.λπ), όχι θέματα του στυλ "η qm ή tm είναι νεώτερη", "τι διαφορές έχουν" κ.λπ λες και ο άλλος θα ανοίγει ένα-ένα τα κουτιά να δει τι τύπου οθόνη έχουν. Ειδικά αν ο άλλος έχει να διαβάσει κάτι εκατοντάδες e-mails και να απαντήσει, παράλληλα να στείλει και να ελέγξει στοιχειωδώς τι στέλνει, δεν μπορείς να περιμένεις το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης με τον τοπικό έμπορο, χρειάζεται λίγη υπομονή (π.χ δεν τον βομβαρδίζουμε με ερωτήσεις, για αυτά υπάρχουν τα forums). Και εννοείται πάντα ευγενικά, διότι ο γραπτός λόγος παραφράζεται όπως συνέβη στην περίπτωση του PANKAN. Συνειδητοποιημένη αγορά.

Πάντως η περίπτωση των 2 λάθος φορτιστων και της ξεκουμπωτης κάμερας δείχνει ότι στις 3 αυτές παραγγελίες ο Hank δεν άνοιξε τα κουτιά κάν ή όταν τα τσέκαρε έπαιζε κινέζικη δηλωτη :lol:

Για την κάμερα 100% θέμα στο εργοστάσιο, μπορεί να έπαιζε αλλά να μην είχε κουμπώσει καλά και στη μεταφορά να ξεκούμπωσε (αν δείτε πως μεταφέρονται τα δέματα, θα πάθετε πλάκα), όπως και για τους φορτιστές (ό,τι τους δίνουν, στέλνουν). Αφού δεν ήρθε DOA, πάλι καλά να λες. Δείτε τι γίνεται σε forums όπως το sd και το androidtablets.net και θα σας φανεί το iPadAlternative υπερλούξ.

Τέλος, καλό είναι να μην προ-παραγγέλνουμε αλλά να περιμένουμε να κυκλοφορεί κάτι πρώτα, να το αγοράζουν άλλοι και έπειτα να κρίνουμε. Αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα Κινέζικα e-shops. Και πάντα, μα πάντα ελέγχουμε την αξιοπιστία του site με χρήση εργαλείων όπως το mywot.com.

Ξαναβάζω κάτι που είχα βάλει και στο νήμα του Fire, σχετικά με το τι να περιμένει κανείς από Κινέζικα e-shops & tablets: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4336438#post4336438

Δεν θέλει προσοχή, εάν κάποιοι είναι βλάκες δεν φταίει το μαγαζί. Διαφορετικό μαγαζί είναι το myefox. com που παράγγειλαν αυτοί που τους μπλοκαριστηκαν, αυτά έφυγαν από Κίνα γιατί είναι η international έκδοση του με βάση την Κίνα. Η γαλλική έκδοση, ακριβώς όπως το έδωσα το link ΑΠΟΣΤΈΛΛΕΤΑΙ ΑΠΌ ΕΥΡΏΠΗ. Έχει ειδικό τμήμα που σου τονίζει τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι από τις αποθήκες τους στην Ευρώπη και έχουν εκτελωνιστει από αυτούς. Το τονίζει το ίδιο το κατάστημα.

Καμία σχέση συντοπίτη με αυτό που λες.

Ο ένας πελάτης - που ήταν και Κύπριος (mariossp) - αγόρασε από το myefox.fr και ζήτησε tablet που βρίσκεται εντός Ε.Ε για να είναι σίγουρος ότι δεν θα πληρώσει δασμούς (ήθελε αποστολή με DHL στην Κύπρο). Το tablet έφυγε από την Γερμανία με GLS και το σταμάτησαν πριν φύγει από εκεί, γιατί δεν είχε CE markings. Εννοείται ότι δεν το πήρε και ότι το κατέστρεψαν οι Γερμανικές αρχές. Το ίδιο έπαθε και άλλος ένας (THE_Shev).

Γιατί είναι ηλίθιος ο πελάτης; Αυτοί παρήγγειλαν από dealer που διαφημίζει πως στέλνει από Ευρώπη, με εμπόρευμα στις αποθήκες εντός Ε.Ε. Το tablet καταστράφηκε πριν φύγει από Γερμανία για Κύπρο, όχι μπαίνοντας στην Ε.Ε. Το ότι το tablet δεν έφερε CE marking, ο πελάτης δεν το ξέρει (και δε μπορεί να το ξέρει), είναι ευθύνη του μαγαζιού 100% (χώρια το πως πέρασαν στην Ευρώπη εξαρχής).

Έχεις αγοράσει από εκεί;

Edited by Frontier

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Πάντως - και αυτό μετράει σε σχέση με τους υπόλοιπους - είναι ότι τιμούν τους όρους πώλησης: 1 χρόνος εγγύηση (όχι 6 μήνες που δίνουν οι περισσότεροι, με μοναδική εξαίρεση το merimobiles που και αυτό δίνει 1 χρόνο), ότι στο διάστημα της εγγύησης εφόσον θέλεις επισκευή/αντικατάσταση την έχεις (και στέλνεις το tablet χωρίς αξεσουάρ και λοιπά -> μικρότερο κόστος αποστολής) και ότι πληρώνεις ΜΟΝΟ για να στείλεις το tablet σε αυτούς, στο επιστρέφουν με δικά τους έξοδα (οι περισσότεροι θέλουν να πληρώσεις ΟΛΑ τα κόστη εσύ).

Δεν είναι θέμα προσώπου. Το κακό που κάνουμε εμείς οι δυτικοί είναι να θεωρούμε ότι αγοράζοντας από ένα τέτοιο e-shop έχουμε τα ίδια δικαιώματα με e-shops εντός Ε.Ε. Αυτό δεν ισχύει. Ούτε μπορείς να περιμένεις επίπεδο (τεχνικών) γνώσεων που μπορεί να συναντήσεις σε επώνυμα e-shops, οι γνώσεις τους είναι βασικές (είναι/δεν είναι σε stock, έχει/δεν έχει φορτιστή/hdmi/οτιδήποτε, το βρήκα πιο φθηνά εδώ δώστε μου την ίδια τιμή κ.λπ), όχι θέματα του στυλ "η qm ή tm είναι νεώτερη", "τι διαφορές έχουν" κ.λπ λες και ο άλλος θα ανοίγει ένα-ένα τα κουτιά να δει τι τύπου οθόνη έχουν. Ειδικά αν ο άλλος έχει να διαβάσει κάτι εκατοντάδες e-mails και να απαντήσει, παράλληλα να στείλει και να ελέγξει στοιχειωδώς τι στέλνει, δεν μπορείς να περιμένεις το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης με τον τοπικό έμπορο, χρειάζεται λίγη υπομονή (π.χ δεν τον βομβαρδίζουμε με ερωτήσεις, για αυτά υπάρχουν τα forums). Και εννοείται πάντα ευγενικά, διότι ο γραπτός λόγος παραφράζεται όπως συνέβη στην περίπτωση του PANKAN. Συνειδητοποιημένη αγορά.

Για την κάμερα 100% θέμα στο εργοστάσιο, μπορεί να έπαιζε αλλά να μην είχε κουμπώσει καλά και στη μεταφορά να ξεκούμπωσε (αν δείτε πως μεταφέρονται τα δέματα, θα πάθετε πλάκα), όπως και για τους φορτιστές (ό,τι τους δίνουν, στέλνουν). Αφού δεν ήρθε DOA, πάλι καλά να λες. Δείτε τι γίνεται σε forums όπως το sd και το androidtablets.net και θα σας φανεί το iPadAlternative υπερλούξ.

Τέλος, καλό είναι να μην προ-παραγγέλνουμε αλλά να περιμένουμε να κυκλοφορεί κάτι πρώτα, να το αγοράζουν άλλοι και έπειτα να κρίνουμε. Αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα Κινέζικα e-shops. Και πάντα, μα πάντα ελέγχουμε την αξιοπιστία του site με χρήση εργαλείων όπως το mywot.com.

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από αγορές με τέτοια τιμή και είναι απόλυτα λογικό.

Εγώ αυτό που ζητάω είναι να είναι αυθεντικό, να το δεί κάποιος πριν το στείλει μήν έρθει τέζα, να ασχοληθούν λίγο στην αποστολή του πακέτου (σαν δώρο, δηλωμένη χαμηλή τιμη) ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες τελωνείου και αν τύχει καμιά στραβή εντός ή εκτός εγγύησης να έχεις κάπου να το στειλεις.

Ελα όμως που και αυτοί ξέρουν ότι απευθύνονται σε δυτικούς και ταζουν πράγματα που ίσως δεν μπορούν να κάνουν (referral, price match) και μας κακομαθαινουν και αρχίζουν οι γκρίνιες.

Τους ρώτησα τώρα για μια διαφορά τιμής σε σχέση με merimobiles της τάξεως του 15 τοις εκατό. Θα ενημερώσω σχετικά μόλις απαντήσουν.

Edit : Μου είπαν ότι όντως θα κάνουν μείωση στην τιμή .

Edited by xkaliak

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από αγορές με τέτοια τιμή και είναι απόλυτα λογικό.

Εγώ αυτό που ζητάω είναι να είναι αυθεντικό, να το δεί κάποιος πριν το στείλει μήν έρθει τέζα, να ασχοληθούν λίγο στην αποστολή του πακέτου (σαν δώρο, δηλωμένη χαμηλή τιμη) ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες τελωνείου και αν τύχει καμιά στραβή εντός ή εκτός εγγύησης να έχεις κάπου να το στειλεις.

Ελα όμως που και αυτοί ξέρουν ότι απευθύνονται σε δυτικούς και ταζουν πράγματα που ίσως δεν μπορούν να κάνουν (referral, price match) και μας κακομαθαινουν και αρχίζουν οι γκρίνιες.

Τους ρώτησα τώρα για μια διαφορά τιμής σε σχέση με merimobiles της τάξεως του 15 τοις εκατό. Θα ενημερώσω σχετικά μόλις απαντήσουν.

Στο Fire πάντως - πρέπει κάπου να το έγραψα - δεν μπορούν να κάνουν σε αυτή την παρτίδα price match, γιατί αναγκάστηκαν να το αγοράσουν από Σιγκαπούρη σε αυξημένη τιμή, επειδή υπάρχει έλλειψη παντού (γιαυτό και κατέληξα στο Aurora II για το βαφτιστήρι). Στο Aurora II δε χρειάστηκε καν να τους ζητήσω price match, ήταν $8 φθηνότερο από pandawill (πάντα για τη free shipping) και $12 από το merimobiles (που δεν το έχει και σε stock).

Γενικά, το παζάρι παίζει, ειδικά σε chat (στη βράση κολλάει το σίδερο...) ;)

Και εννοείται - εφόσον έχουμε verified Paypal λογαριασμό - πληρώνουμε σε US$ :rolleyes:

Και εννοείται - εφόσον έχουμε verified Paypal λογαριασμό - πληρώνουμε σε US$ :rolleyes:

Η ισοτιμία τελικά καθορίζεται από PayPal (πως μπορούμε να το ελέγχουμε καθημερινά) ή από την τράπεζα της κάρτας;

Τι να έπαιρνα; Τα vouchers;

Καμία σχέση συντοπίτη με αυτό που λες.

Ο ένας πελάτης - που ήταν και Κύπριος (mariossp) - αγόρασε από το myefox.fr και ζήτησε tablet που βρίσκεται εντός Ε.Ε για να είναι σίγουρος ότι δεν θα πληρώσει δασμούς (ήθελε αποστολή με DHL στην Κύπρο). Το tablet έφυγε από την Γερμανία με GLS και το σταμάτησαν πριν φύγει από εκεί, γιατί δεν είχε CE markings. Εννοείται ότι δεν το πήρε και ότι το κατέστρεψαν οι Γερμανικές αρχές. Το ίδιο έπαθε και άλλος ένας (THE_Shev).

Γιατί είναι ηλίθιος ο πελάτης; Αυτοί παρήγγειλαν από dealer που διαφημίζει πως στέλνει από Ευρώπη, με εμπόρευμα στις αποθήκες εντός Ε.Ε. Το tablet καταστράφηκε πριν φύγει από Γερμανία για Κύπρο, όχι μπαίνοντας στην Ε.Ε. Το ότι το tablet δεν έφερε CE marking, ο πελάτης δεν το ξέρει (και δε μπορεί να το ξέρει), είναι ευθύνη του μαγαζιού 100% (χώρια το πως πέρασαν στην Ευρώπη εξαρχής).

Έχεις αγοράσει από εκεί;

συντοπιτη, :) το εχω ψαξει πολυ καλα το πραγμα. κανεις λαθος. Και οι 2 περιπτωσεις, εχουν κανουν λαθος τα τυπακια που νομιζουν οτι ειναι ''εξυπνοι'' για να γλυτωσουν 20-30 ευρω και το κακο μαγαζι φταιει. Απο την αποθηκη κινα το ιδιο αντικειμενο εχει φθηνοτερη τιμη, λογικο κιολας πχ. το CUBE 30GT το εχει χωρις κουπονι κιολας στα 169, το γαλλικο καταστημα! ο ενας εχει παραγγειλει απο myefox.com --> Κινα, το εχει αναφερει και ο κυπριος παραγγειλε απο το γαλλικο μεν αλλα οχι απο το ειδικο section που αναφερει Αποστολη απο Γαλλια αλλα απο κινα να ερθει. Το GLS ελεγχει οτι εισαγεται στην γερμανια (χωρα εισοδου Ε.Ε.) ολα τα δεματα απο αμερικη, ασια εκτος Ε.Ε. Εχω δουλεψει σε μεγαλη εταιρια κουριερ και ξερω τι λεω. Αυτα που στελνει απο ευρωπη το μαγαζι, εχουν περασει απο οποιαδηποτε ελεγχο CE και πιστοποιησεων με βαση το ευρωπαικο δικαιο και εχει μπει ο αντιστοιχος φορος εισαγωγης, δεν υποκεινται σε κανενα τελωνιακο η οποιαδηποτε ελεγχο τελεια και παυλα. Ο κυπριος νομιζε οτι ειναι ''εξυπνος'' αφου ειδε το tablet, 20 ευρω φθηνοτερα απο τον αλλο κωδικο προιντος γιατι να μην παραγγειλει :lol::lol:. Εαν ξερεις γαλλικα, η απλα χρησιμοποιησεις google translate ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα.

Εχω μιλησει με το μαγαζι, και ηταν αψογοι οτι τους ρωτησα, σε 1 εργασιμη μερα ειχα απαντηση, στα γαλλικα σαφεστατα:)

Edited by DoctorM
Ειμαι gadgetakias και ειμαι καλα :lol:

Η ισοτιμία τελικά καθορίζεται από PayPal (πως μπορούμε να το ελέγχουμε καθημερινά) ή από την τράπεζα της κάρτας;

Εάν αγοράσεις σε δολάρια και το ποσό εγγραφεί στο Paypal σε δολάρια, τότε την ισοτιμία την καθορίζει η τράπεζά σου.

Το κέρδος του να πληρώσεις σε δολάρια είναι ότι γλυτώνεις τις περίεργες ισοτιμίες που χρησιμοποιούν στα sites τους - που προέρχονται από δικές τους τράπεζες - και επειδή με όλη αυτή την "Ευροκρίση" τα σκαμπανευάσματα στις ισοτιμίες του Ευρώ (από τράπεζες εντός Ευρώ) είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα του δολαρίου σε χώρες εκτός Ευρώ.

Το μόνο πρόβλημα που έχει αυτό το "κολπάκι" είναι όταν πας να κάνεις refund. Εκεί είναι πιθανό να χάσεις λίγα χρήματα, γιατί ο Κινέζος θα σου κάνει refund σε δολάρια και μπορεί τότε το δολάριο να έχει ανέβει σε σχέση με το Ευρώ (με το PiPO U1 στο meri αυτό έπαθα, αλλά η διαφορά ήταν μικρή, λιγότερη από €2.5).

@DoctorM: το θέμα όμως είναι γιατί έστειλαν Ευρώπη είδος που δεν έχει CE marking, αφού γνώριζαν ότι θα το σταματήσουν (και ειδικά με DHL). Και το δικό μου Fire από Ασία ήρθε, αλλά είχε κανονικότατα CE marking τόσο η συσκευασία, όσο και το ίδιο το tablet. Εκεί δεν έπρεπε το μαγαζί να τους ενημερώσει (αφού λαμβάνουν και με DHL);

Πάντως ένα παιδί εδώ, αγόρασε το Fire από iPadAlternative και παρέλαβε με DHL χωρίς πρόβλημα.

Εσύ παρέλαβες κάτι από myefox.fr ή πήγες για το tablet από Αμερική;

Edited by Frontier

@DoctorM: το θέμα όμως είναι γιατί έστειλαν Ευρώπη είδος που δεν έχει CE marking, αφού γνώριζαν ότι θα το σταματήσουν (και ειδικά με DHL). Και το δικό μου Fire από Ασία ήρθε, αλλά είχε κανονικότατα CE marking τόσο η συσκευασία, όσο και το ίδιο το tablet. Εκεί δεν έπρεπε το μαγαζί να τους ενημερώσει (αφού λαμβάνουν και με DHL);

Πάντως ένα παιδί εδώ, αγόρασε το Fire από iPadAlternative και παρέλαβε με DHL χωρίς πρόβλημα.

εαν πετυχεις κανενα αυστηρο τελωνιακο και ανοιξει το δεμα το ιδιο μπορει να κανει. Ακομα και με ενδειξη CE να εχει, ο τελωνιακος μπορει να το αμφισβητησει και να ξεκινησει γραφειοκρατεια, καταστροφη αντικειμενου κτλ.. Το παιδι με DHL δεν του εγινε ανοιγμα της κουτας και ελεγχος του δεματος, εγινε απλα οπτικος ελεγχος εξωτερικα και δεν μπηκαν ουτε δασμοι. Δουλευα στα κεντρικα μεγαλης κουριερ, στην ελλαδα εαν ''πιαστει'' το δεμα απο τελωνιακο, τους ενδιαφερει ο δασμος περισσοτερο και οχι οι πιστοποιησεις.

Απο αμερικη εγινε ακυρο, η πωλητης εψαχνε κοροιδο. Πληρωμη με paypal αλλα σαν αποστολη χρηματων σαν gift family, friends και οχι σαν εμπορικη συναλλαγη με Buyer Protection.

Περιμενω το fire απο focalprice, λογικα αυτη την εβδομαδα να παραλαβω.

Edited by DoctorM

Χαιρετω κι εγω το φορουμ των ταμπλετς. Αν και το παρακολουθω πολυ καιρο γιατι ενδιαφερομαι κι εγω για αγορα ταμπλετ δεν εχω γραψει κατι, αφου και τις δικες μου αποριες τις καλυπτουν οι απαντησεις των αλλων μελων. Αφορμη για να γραψω σταθηκε η κακη εμπειρια του PANKAN απο το ipadalternative. Πριν μια εβδομαδα γυρισε απο το Πεκινο ενας πολυ καλος μου φιλος που ειχε παει επαγγελματικο ταξιδι. Του ειχα πει να κοιταξει για ταμπλετ σε καταστηματα και του ειχα δωσει λιστα με μοντελα και τιμες που ειχα βρει εγω στα ιντερνετικα μαγαζια. Μου περιεγραψε μια κατασταση ακριβως οπως την βιωσε ο PANKAN. Οι υπαλληλοι των καταστηματων που επισκεφτηκε περα απο τα παζαρια που του εκαναν σε σπαστα Αγγλικα (cheap, very good model, how much you give κλπ) δεν ασχολοντουσαν καν με το προιον το οποιο ενδιαφεροταν να αγορασει. Οταν δε εκανε το λαθος!! να τους ρωτησει για τεχνικες λεπτομεριες πχ για Ευρωπαικο φορτιστη, Ελληνικη γλωσσα στο μενου και αλλα παρομοια με αυτα που πολλοι χρηστες του φορουμ ρωτανε πριν αγορασουν, τον κοιταζαν περιφρονιτικα ή του γυριζαν την πλατη και εφευγαν. Φυσικα δεν αγορασε τιποτα και μου περιεγραψε την Κινα (πηγε και στην Σανγκαη) σαν μια τριτοκοσμικη παρατημενη χωρα. Τα εγραψα αυτα γιατι απο οτι καταλαβα οι ανθρωποι που πουλανε αυτα τα μηχανηματα στη συντριπτικη τους πλειοψηφια δεν εχουν οχι την τεχνογνωσια, αλλα ουτε καν βασικες γνωσεις υπολογιστων και πουλανε αυτα τα προιοντα οπως θα πουλαγαν μια μπλουζα ή ενα επιπλο, γι' αυτο και τα περισσοτερα e-shops που πουλανε ταμπλετς εχουν μεσα απο ρουχα μεχρι δαχτυλιδια !!

Αυτο βεβαια δεν μειωνει το ενδιαφερον μου για αγορα ταμπλετ, απλα θελω να την ψαξω πολυ και να διαβασω κι αλλες εμπειριες αγοραστων πριν καταληξω στο "απο που"

Δουλευα στα κεντρικα μεγαλης κουριερ, στην ελλαδα εαν ''πιαστει'' το δεμα απο τελωνιακο, τους ενδιαφερει ο δασμος περισσοτερο και οχι οι πιστοποιησεις.

Το ξέρω αυτό, μόνο που δεν "πιάνεται" από τελωνειακό, αλλά η ίδια η εταιρία το περνά από τελωνείο :rolleyes:

Απο αμερικη εγινε ακυρο, η πωλητης εψαχνε κοροιδο. Πληρωμη με paypal αλλα σαν αποστολη χρηματων σαν gift family, friends και οχι σαν εμπορικη συναλλαγη με Buyer Protection.

Με $300 από Αμερική και UPS/DHL/FedEx χαλαρά θα είχες τραβήγματα με τελωνείο και αμοιβές. Εγώ την πάτησα με $120 από thinkgeek (3 τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια) και κατάντησα να πληρώσω άλλα €130 σε τέλη/δασμούς και αμοιβές.

Περιμενω το fire απο focalprice, λογικα αυτη την εβδομαδα να παραλαβω.

Και εμένα φάνηκε σήμερα στο tracking των ΕΛ.ΤΑ :D

δηλαδη για να κανουμε μια παραγγελια χωρις προβλημα, θα πρεπει να στελνουμε προσωπικο email σε καποιον Richard. Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. Νομιζω οτι σαν φορουμ εδω το πολυ διαφημισαμε το συγκεκριμενο μαγαζι και υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες και με καλυτερες τιμες.

Οριστε πορτοκαλιες:lol:

- http://www2.buyincoins.com/ με κουπονι XMASTOCK, εχει εκπτωσει στα προιοντα εως 10%, 19/10 - 31/10. Αποστολη απο Hong Kong δωρεαν. Τεραστια ποικιλια προιoντων και πολλα tablets.

- http://www.myefox.fr με κουπονι CADEAUFR0815, το CUBE30GT 32GB στα 174.99 ευρω μαζι με μεταφορικα, αποστολη απο Γαλλια παρακαλω, οχι απο κινα! Δεν εχει φοβου τελωνιου, αποστολη απο ευρωπη. Σε λιγες μερες στο σπιτι σας. (εδω θελει προσοχη, επιλεγεται κωδικο προιντος που αναφερει Expedetion de la france δηλαδη αποστολη απο Γαλλια γιατι εχει και αποθηκη και στην κινα με αλλη τιμη και διαφορετικο κωδικο προιοντος). Επιλεγεται απο εδω: http://www.myefox.fr/tablette-pc-et-notebook-exp-dition-de-france-c-129_1804

- http://www.pandawill.com, με κουπονι pandaforyou5, 5% εκπτωση σε ολα τα προιοντα και αποστολη με Singapore Post με εξτρα 3,4$. Μεγαλη ποικιλια προιοντων, επιβεβαιωστε παντα εαν το αντικειμενο που θελετε εαν ειναι αμεσα διαθεσιμο παντα μεσω chat η μεσω email προτου παραγγειλεται.

Γιατί το mywot δίνει τόσο κακό σκορ στο myefox.fr; Γνωρίζεις ;

Μήπως είναι σχετικά καινούριο e-shop και δεν έχει πληροφορίες;

Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία

Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης

Εάν αγοράσεις σε δολάρια και το ποσό εγγραφεί στο Paypal σε δολάρια, τότε την ισοτιμία την καθορίζει η τράπεζά σου.

Και πως γίνεται να περάσει η εγγραφή σε δολάρια, γιατί σε κάθε συναλλαγή μου κάνει αυτόματα την μετατροπή σε ευρώ.

Γιατί το mywot δίνει τόσο κακό σκορ στο myefox.fr; Γνωρίζεις ;

Μήπως είναι σχετικά καινούριο e-shop και δεν έχει πληροφορίες;

Οπως βλεπεις του εχουν βαλει καποιες κριτικες, καλες και κακες οι οποιες ολες γραφουν για κινα. Φυσικα υπαρχουν και 2-3 troll που απλα αναγραφουν ενα σκετο scam και ετσι ριχνουν την βαθμολογια του καταστηματος.

εδω το ipadalternative εχει 100% λογω 2 μονο θετικων κριτικων συνολικα. Η μια κιολας απο τον Frontier :lol:, αv γραψουν τα 2 παιδια του φορουμ εκει για την κακη εξυπηρετηση, θα πεσει στο poor. Αρα καταλαβαινεις με τοσο μικρο δειγμα, δεν κρινεις καταστημα. Πολυ ευκολα καποιος ακομα και ανταγωνιστης κιολας μπορει να το μαυρισει το καταστημα. Για αυτο κιολας δεν τους εχει βαλει ranking. Στο vondroid, οσοι παραγγειλαν σωστα, ηταν ευχαριστημενοι και εαν διαβασεις στα σχολια των θετικων, καποιος αναγραφει 2 χρονια οτι αγοραζει απο εκει με χωρις κανενα προβλημα

Και πως γίνεται να περάσει η εγγραφή σε δολάρια, γιατί σε κάθε συναλλαγή μου κάνει αυτόματα την μετατροπή σε ευρώ.

Στο iPadAlternative άλλαξα το νόμισμα - αφού μπήκα με το λογαριασμό μου - σε δολάρια, έκανα την αγορά και πλήρωσα (δες την επισυναπτόμενη εικόνα με την αγορά του Aurora II που έκανα προχθές) σε δολάρια. Η πληρωμή στο Paypal δε γίνεται με απευθείας checkout, αλλά μόλις σου βγάλει τη σελίδα του Paypal (μετά την τελευταία σελίδα ολοκλήρωσης της παραγγελίας στο iPadAlternative) κάνεις log-on στο λογαριασμό σου στο Paypal (verified) και εκεί σου εμφανίζει το υπόλοιπο (gross) σε δολάρια.

Οπως βλεπεις του εχουν βαλει καποιες κριτικες, καλες και κακες οι οποιες ολες γραφουν για κινα. Φυσικα υπαρχουν και 2-3 troll που απλα αναγραφουν ενα σκετο scam και ετσι ριχνουν την βαθμολογια του καταστηματος.

εδω το ipadalternative εχει 100% λογω 2 μονο θετικων κριτικων συνολικα. Η μια κιολας απο τον Frontier :lol:, αv γραψουν τα 2 παιδια του φορουμ εκει για την κακη εξυπηρετηση, θα πεσει στο poor. Αρα καταλαβαινεις με τοσο μικρο δειγμα, δεν κρινεις καταστημα. Πολυ ευκολα καποιος ακομα και ανταγωνιστης κιολας μπορει να το μαυρισει το καταστημα. Για αυτο κιολας δεν τους εχει βαλει ranking. Στο vondroid, οσοι παραγγειλαν σωστα, ηταν ευχαριστημενοι και εαν διαβασεις στα σχολια των θετικων, καποιος αναγραφει 2 χρονια οτι αγοραζει απο εκει με χωρις κανενα προβλημα

Καμία σχέση συντοπίτη.

H βαθμολογία δε βγαίνει από τις κριτικές - δες π.χ στο buyincoins.com που έχει αρκετές κακές κριτικές, αλλά παρ'όλα αυτά έχει καλή βαθμολογία - αλλά από το κατά πόσο ισχύουν τα πιστοποιητικά του κάθε site, αν εξασφαλίζει ασφάλεια συναλλαγών, αν δεν κάνει απλά phishing, αν όντως είναι πιστοποιημένο (πάρα πολλά δεν έχουν καν ή έχουν ψευδή πιστοποιητικά κ.λπ). Όταν έγραψα το σχόλιο - φαίνεται από την ημερομηνία - το iPadAlternative είχε ΗΔΗ υψηλή βαθμολογία χωρίς κανένα σχόλιο, δεν περίμεναν εμένα :lol:

Τα σχόλια είναι ενδεικτικά, αλλά δεν επηρεάζουν τη γενική βαθμολογία πέρα ίσως από το "Vendor Reliability" επειδή σε ρωτάει κάτι τέτοιο κατά την καταχώρηση σχολίου και είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Ότι βρίσκονται πολλοί και γράφουν "scam" κ.λπ, είναι γνωστό, αλλά δεν τα λαμβάνουν υπόψη (το λένε και στη σχετική σελίδα), ειδικά αν δεν συνοδεύονται από στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο (αριθμό παραγγελίας και λεπτομέρειες αυτής). Αυτό που κυρίως επηρεάζει τη βαθμολογία είναι κατά πόσο το site είναι αξιόπιστο σε θέματα ασφάλειας, μιας που αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του wot (Web-Of-Trust). Η εξυπηρέτηση δεν φαίνεται από τη βαθμολογία: ένα site με καλή βαθμολογία δεν αποκλείει κακή εξυπηρέτηση με ασφάλεια συναλλαγών, αλλά σίγουρα ένα site με κακή βαθμολογία δεν παρέχει ασφάλεια συναλλαγών.

Μπες μέσα στο forum του του mywot.com και δες πως βαθμολογούνται τα sites ή σύντομα εδώ, μη λέμε ό,τι θέλουμε :rolleyes:

Edited by navi55

Στο iPadAlternative άλλαξα το νόμισμα - αφού μπήκα με το λογαριασμό μου - σε δολάρια, έκανα την αγορά και πλήρωσα (δες την επισυναπτόμενη εικόνα με την αγορά του Aurora II που έκανα προχθές) σε δολάρια. Η πληρωμή στο Paypal δε γίνεται με απευθείας checkout, αλλά μόλις σου βγάλει τη σελίδα του Paypal (μετά την τελευταία σελίδα ολοκλήρωσης της παραγγελίας στο iPadAlternative) κάνεις log-on στο λογαριασμό σου στο Paypal (verified) και εκεί σου εμφανίζει το υπόλοιπο (gross) σε δολάρια.

Γιατί το Aurora και όχι το NOVO αν επιτρέπεται;

Γιατί το Aurora και όχι το NOVO αν επιτρέπεται;

Όλα τα Ainol είναι Novo: Novo 7 Aurora II, Novo 7 Fire κ.ο.κ.

Απλά ζήτημα χρημάτων (δώρο είναι).

Είναι καλό tablet, με "ώριμες" ROMs και κάνει ό,τι και το Fire.

Όλα τα Ainol είναι Novo: Novo 7 Aurora II, Novo 7 Fire κ.ο.κ.

Απλά ζήτημα χρημάτων (δώρο είναι).

Είναι καλό tablet, με "ώριμες" ROMs και κάνει ό,τι και το Fire.

Το NOVO crystal εννοούσα που έχει ίδια specs αλλά επιπλέον jelly bean. και ίδια τιμή 119 Ε

Edited by nnik_1969

Το NOVO crystal εννοούσα που έχει ίδια specs αλλά επιπλέον jelly bean. και ίδια τιμή 119 Ε

Αν και είμαστε εκτός θέματος - γιατί εδώ μιλάμε για sites - επειδή στα χρήματα αυτά, το Aurora II έχει 16GB μνήμη αντί 8GB του Crystal.

Το Crystal είναι ένα αναβαθμισμένο Elf II με IPS οθόνη και Jelly Bean. To Aurora II έχει JellyBean από CyanogenMod.

Edited by Frontier

Αν και είμαστε εκτός θέματος - γιατί εδώ μιλάμε για sites - επειδή στα χρήματα αυτά, το Aurora II έχει 16GB μνήμη αντί 8GB του Crystal.

Το Crystal είναι ένα αναβαθμισμένο Elf II με IPS οθόνη και Jelly Bean. To Aurora II έχει JellyBean από CyanogenMod.

Έχεις δίκιο.Μια σχετικη ερώτηση .Πριν ψωνίσεις από το ipadalternative χρειάζεται να επικοινωνίσεις με το support για να τους πεις πως θέλεις το πακέτο για να μην πληρώσεις τελωνείο ή προχωρείς στην αγορά και αυτοί ξέρουν;

@nnik_1969: με την άδειά σου, μετακίνησα τη συζήτησή μας στο σχετικό νήμα. Edited by Frontier

Καμία σχέση συντοπίτη.

Μπες μέσα στο forum του του mywot.com και δες πως βαθμολογούνται τα sites ή σύντομα εδώ, μη λέμε ό,τι θέλουμε :rolleyes:

καλα οτι αναφερει, ειναι για να ενισχυσει την αξιοπιστια του. δηλαδη εαν κανονισω 10-15 ατομα με διαφορετικες ip address σε διαφορετικες μερες να βαλουν αρνητικο rating, εισαι σιγουρος 100% οτι δεν θα επηρεαστει το rating? :) Δεν νομιζω οτι το mywot ειναι αδιαβλητο το συστημα αξιολογησης του, απλα περνεις μια ιδεα.

Αυτο που λες για τις πιστοποιησεις, εχεις απολυτο δικιο για SSL κτλ.. Επηρεαζει σιγουρα. Απο την αλλη οταν εχει paypal, το site τοτε εχεις Buyer Protection. Ειδικα το paypal, δεν αποδεχεται καταστηματα με πραγματικες κακες συναλλαγες να μπορουν να συνεχιζουν να το χρησιμοποιουν. Ειδικα για myefox.com που εχει την ιδια κριτικη, αναγραφεται οτι το καταστημα υπηρχε και σε newsletter του ιδιου του paypal και απορει ο χρηστης γιατι εχει poor reputation. Και για το myefox.fr αναφερει οτι ''WOT has detected unusual behavior on the scorecard and new ratings Have been disabled.'' Δηλαδη οτι εγινε κατι ''παραξενο'' και απενεργογοποιησε το rating.

Edited by DoctorM

καλα οτι αναφερει, ειναι για να ενισχυσει την αξιοπιστια του. δηλαδη εαν κανονισω 10-15 ατομα με διαφορετικες ip address σε διαφορετικες μερες να βαλουν αρνητικο rating, εισαι σιγουρος 100% οτι δεν θα επηρεαστει το rating? :) Δεν νομιζω οτι το mywot ειναι αδιαβλητο το συστημα αξιολογησης του, απλα περνεις μια ιδεα.

Δεν έχω άποψη, απλά σου είπα ότι όταν έκανα την κριτική αφενός είχε ήδη υψηλή βαθμολογία χωρίς κριτικές και αφετέρου το μόνο extra που με ρώτησε ήταν για την ικανοποίηση του vendor, κάτι καθαρά υποκειμενικό (ευχαριστημένος είμαι πάντως).

Αυτο που λες για τις πιστοποιησεις, εχεις απολυτο δικιο για SSL κτλ.. Επηρεαζει σιγουρα. Απο την αλλη οταν εχει paypal, το site τοτε εχεις Buyer Protection. Ειδικα για myefox.com που εχει την ιδια κριτικη, αναγραφεται οτι το καταστημα υπηρχε και σε newsletter του ιδιου του paypal και απορει ο χρηστης γιατι εχει poor reputation.

Η βαθμολογία δεν είναι σταθερή, αλλάζει.

Όμως, παρά το ότι έχει Paypal ένα site, το κρίνουν και για την ασφάλεια των δεδομένων.

Για παράδειγμα, στο merimobiles τον Αύγουστο που είχα παραγγείλει το PiPO, την ώρα που έβαζα τα στοιχεία μου για την παραγγελία δεν ήταν σε ασφαλή σύνδεση. Μάλιστα, δεν ήταν σε ασφαλή σύνδεση και την ώρα που έκανε redirect στο Paypal - όπου εδώ γίνονται απόπειρες cross-site-redirection - κάτι άκρως επικίνδυνο (θα βρεις μετά άκρη με το Paypal, αλλά θα ταλαιπωρηθείς). Το θυμάμαι αυτό γιατί τότε πλήρωνα $189.99 και "έσκαγε" το site την ώρα που πήγαινε στο Paypal, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το Paypal την IP μου για 30 λεπτά (πολλαπλές προσπάθειες). Μετά, άλλαξαν το merimobiles (και μας υποχρέωσαν να ξαναγραφτούμε), οπότε βελτιώθηκε η βαθμολογία (και έβαλαν και ασφαλή σύνδεση).

για το myefox.fr αναφερει οτι

WOT has detected unusual behavior on the scorecard and new ratings Have been disabled. Δηλαδη οτι εγινε κατι ''΄παραξενο'' και απενεργογοποιησε το rating.

Θα το ελέγξουν και λογικά θα το διορθώσουν.

Τις παίρνουν χαμπάρι τις ματσακονιές που κάνουν με τα δήθεν scam και αρνητικές κριτικές.

Edited by Frontier

συντοπιτη θα σε αφησω για σημερα, το εχουμε κανει το topic δικος μας :D

συντομα θα εχω αποψη για ενα καταστημα οπου εχω προχωρησει σε παραγγελια. οταν θα εχω γενικη εικονα, θα ενημερωσω τα μελη για να εχουν γνωσει οι φυλακες. Απλα για την ωρα δεν το αναφερω, αφου δω πρωτα πως θα λειτουργησει, τοτε θα τα πουμε.

συντοπιτη θα σε αφησω για σημερα, το εχουμε κανει το topic δικος μας :D

συντομα θα εχω αποψη για ενα καταστημα οπου εχω προχωρησει σε παραγγελια. οταν θα εχω γενικη εικονα, θα ενημερωσω τα μελη για να εχουν γνωσει οι φυλακες. Απλα για την ωρα δεν το αναφερω, αφου δω πρωτα πως θα λειτουργησει, τοτε θα τα πουμε.

Καλό σου βράδυ.

Εννοείται ενημερώνεις, γιαυτό γράφουμε εδώ.