Jump to content

Απογραφή πληθυσμού 2011

Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όπως φαίνεται, θέλουν να μαθαίνουν κάθε μας κίνηση, δεν είναι και τόσο αθώα όλα.

Όπως λέει και ο saliez παραπάνω, θα υπήρχε λόγος ανησυχίας αν μιλούσαμε για μια χώρα με οργάνωση και δομή (ή αν είχε αναλάβει την απογραφή η Vodafone ;) )

Η Ελλάδα όμως είναι τόσο μπανανία που όχι μόνο τα στοιχεία μας δεν υπάρχει φόβος να τα εκμεταλλευτούν διαφορετικά, αλλά μη σου πω να χάσουν και τα αποτελέσματα της απογραφής :down:

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

• Απαντήσεις 109
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Όπως λέει και ο saliez παραπάνω, θα υπήρχε λόγος ανησυχίας αν μιλούσαμε για μια χώρα με οργάνωση και δομή (ή αν είχε αναλάβει την απογραφή η Vodafone ;) )

Η Ελλάδα όμως είναι τόσο μπανανία που όχι μόνο τα στοιχεία μας δεν υπάρχει φόβος να τα εκμεταλλευτούν διαφορετικά, αλλά μη σου πω να χάσουν και τα αποτελέσματα της απογραφής :down:

να σου υπενθυμίσω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή

λέξεις τύπου μπανανία, ελλάντα, ελλαδιστάν κοκ είναι παρελθόν

+1

το να τα αναγάγουμε όλα στην στατιστική είναι λάθος

γιατί μέσα από την στατιστική θα προσαρμόσουν πχ την κάρτα του πολίτη ή οτιδήποτε άλλο.

και η ερώτηση που κάνουν αν έχουν κήπο τα σπίτια..... καθόλου τυχαίο.

αυτη ειναι ομως πιο λογικη απο την αλλη...το μονο που ξερω ειναι οτι για απογραφη φτασαμε και ρωτανε και ασχετες ερωτησεις...απλα τα κρατος ειναι παντα πονηρο...αμα βριζουν τους απογραφεις εχουν δικιο οι κατοικοι

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

αυτη ειναι ομως πιο λογικη απο την αλλη...το μονο που ξερω ειναι οτι για απογραφη φτασαμε και ρωτανε και ασχετες ερωτησεις...απλα τα κρατος ειναι παντα πονηρο...αμα βριζουν τους απογραφεις εχουν δικιο οι κατοικοι

πιο λογική είναι, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που θα συνδυάσουν την ερώτηση με τον νέο κώδικα τροφίμων

πιο λογική είναι, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που θα συνδυάσουν την ερώτηση με τον νέο κώδικα τροφίμων

δηλαδη τους ρωτανε τι τρωνε???τι παραξενα πραγματα:wacko:

Φιλικά Γιώργος

Οκ, μιας και υπάρχει μια ανησυχία από τι βλέπω, ίσως δικαιολογημένα, παραθέτω ένα τρικ.

Όπως δήλωσα και μερικά ποστ πριν εγώ δεν άνοιξα σε απογραφέα επειδή κοιμόμουνα, μου άφησε σημείωμα λοιπόν με τα προσωπικά στοιχεία της έτσι ώστε να επικοινωνήσω μαζί της για να κλείσω άλλο ραντεβού.

Εγώ την πήρα τηλέφωνο και δήλωσα οτι έχω απογραφεί στην Αθήνα και για τα περαιτέρω στοιχεία του σπιτιού οτι είναι ίδια με το διπλανό διαμέρισμα.

Φυσικά δεν προτείνω να κάνετε κάτι τέτοιο :rolleyes: , απλά μοιράζομαι την εμπειρία μου μαζί σας.

Επίσης, αναθεωρώ την άποψη μου γιατί η αιτιολογία μαζεύουμε στοιχεία ανώνυμα δεν στέκει μιας και δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία.

just sayin...

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

δεν με απεγραψαν ακομα και δε βιαζομαι κιολας.

προχτες πηγαν στους γονεις μου.ρωτησαν απλα ποσα τετραγωνικα ειναι το σπιτι,ποσα δωματια εχει,ποσες ωρες δουλευουν την εβδομαδα,αν εχει αλλους υ0παλληλους η εταιρεια...

σε γνωστο μου ρωτησαν αν η κουζινα του ειναι μεγαλυτερη απο 4 τετραγωνικα..

σε φοιτητρια μου ρωτησαν αν εχει καζανακι:confused: ή εξωτερικη τουαλετα...:blink:

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Τα προσωπικά στοιχεία απο-συσχετίζονται από τα στατιστικά και δεν χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία. Στην απογραφή του 2001 έχω την εντύπωση ότι υπήρχαν περισσότερα από αυτά που ζητάνε φέτος. Τώρα για όσους σας φαίνονται κάποια πράγματα "παράξενα" απλά δεν ξέρετε πως υπολογίζονται κάποια επίσημα στοιχεία και πως χρησιμοποιούνται γενικά στην πράξη τα στοιχεία της απογραφής. Στην πράξη οι λίγες χιλιάδες από εμάς που θα πουν μπαλαμούτια δεν θα αλλάξουν σημαντικά ούτε τα στοιχεία αλλά ούτε και τον σχεδιασμό της λειτουργίας του κράτους, π.χ. αν πολλοί μαζί οργανωθούμε και πούμε ότι δεν χρησιμοποιούμε αέριο αλλά πετρέλαιο, πιστεύετε ότι θα αλλάξουν οι οδηγίες σχετικά με τα στρατηγικά αποθέματα ασφαλείας της χώρας σε αυτά τα καύσιμα;

Άλλωστε, ο απογραφέας δεν κάνει έλεγχο, απλά γράφει τις δικές μας απαντήσεις. Αν του πούμε ψέμματα, θα γράψει ψέμματα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι κάνουν την δική τους επανάσταση ενάντια στους Αμερικανούς και το ΔΝΤ τότε ας το κάνουν και ας κοιμηθούν ευτυχισμένοι το βράδυ. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι ο απογραφέας δεν πήρε χαμπάρι π.χ. ότι έχεις κήπο (άσχετο βέβαια το ότι η εφορία ήδη το ξέρει με μεγαλύτερη ακρίβεια γιατί έχεις καταθέσει συμβόλαιο και τοπογραφικό.... :lol: )

Read The F...ing Manual First

κανεις δεν ειπε πως ο απογραφεας ειναι κατασκοπος ή κατι τετοιο.

προφανως και οσα σημειωνει θα τα δωσει καπου μετα.

πως ειμαστε οως σιγουροι πως μετα απο καποιο χρονικο διαστημα τα στοιχεια αυτα θα παραμεινουν "σε ασφαλες μερος" ,δε θα πωληθουν σε εταιρειες ή ακομα χειροτερα δε θα βρεθουν διπλα σε καποιο καδο σκουπιδιων?(περυσι δεν εγινε αυτο με μια τραπεζα?)

και στο κατω κατω αν θελουν να μαθουν αν εχω παρκινκ(το ρωτησαν αυτο στην μαμα μου) ,ποσα αμαξια εχω και ποσα τετραγωνικα ειναι το σπιτι,ας τσεκαρουν την εφορια...

@xphys νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα με τους απογραφείς, αλλά με τις ερωτήσεις που έχουν δωθεί σε αυτούς.

οπότε δεν χρειάζεται να πέρνεις αμυντική στάση μιας και κανείς δεν σας κατηγορεί.

Τα προσωπικά στοιχεία απο-συσχετίζονται από τα στατιστικά και δεν χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία

Αυτό από που το γνωρίζεις;

Είναι ωραίο να ξέρεις ότι ο απογραφέας δεν πήρε χαμπάρι π.χ. ότι έχεις κήπο (άσχετο βέβαια το ότι η εφορία ήδη το ξέρει με μεγαλύτερη ακρίβεια γιατί έχεις καταθέσει συμβόλαιο και τοπογραφικό.... :lol: )

αφού το λες και εσύ, ήδη ξέρουν από την φορολογική δήλωση

γιατί ορισμένα πράγματα τα ξαναρωτάνε? άρα όλα τα στοιχεία έχουν σκοπό να τα μελετήσουν.

και το σημαντικότερο από την στιγμή που είναι εθνική στατιστική υπηρεσία και από την στιγμή που το κράτος

έχει εποπτεύουσα αρχή το ΔΝΤ και άλλα τέτοια νομίζω ότι οι ξένοι θα τα μελετήσουν και όχι οι Έλληνες.

κανεις δεν ειπε πως ο απογραφεας ειναι κατασκοπος ή κατι τετοιο.

προφανως και οσα σημειωνει θα τα δωσει καπου μετα.

πως ειμαστε οως σιγουροι πως μετα απο καποιο χρονικο διαστημα τα στοιχεια αυτα θα παραμεινουν "σε ασφαλες μερος" ,δε θα πωληθουν σε εταιρειες ή ακομα χειροτερα δε θα βρεθουν διπλα σε καποιο καδο σκουπιδιων?(περυσι δεν εγινε αυτο με μια τραπεζα?)

και στο κατω κατω αν θελουν να μαθουν αν εχω παρκινκ(το ρωτησαν αυτο στην μαμα μου) ,ποσα αμαξια εχω και ποσα τετραγωνικα ειναι το σπιτι,ας τσεκαρουν την εφορια...

Ακριβώς όπως τα λες, επειδή αυτά τα στοιχεία δεν είναι εν γένει αξιόπιστα, δεν θα το κάνουν. Όσοι ενδιαφέρονται καλύτερα να δώσουν ένα δωράκι στον διευθυντή και να πάρουν τα κανονικά στοιχεία από εκεί! Πώς ξέρουν π.χ. τα φροντιστήρια σε ποιες διευθύνσεις θα στείλουν τα διαφημιστικά; Με ένα φακελάκι θα πάρουν τα στοιχεία των μαθητών από τα σχολεία. Αν περίμεναν να τα πάρουν από αυτά που δηλώναμε οικειοθελώς στην απογραφή....

@xphys νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα με τους απογραφείς, αλλά με τις ερωτήσεις που έχουν δωθεί σε αυτούς.

οπότε δεν χρειάζεται να πέρνεις αμυντική στάση μιας και κανείς δεν σας κατηγορεί.

Αυτό από που το γνωρίζεις;

Φέτος δεν είμαι απογραφέας και sorry αν το ύφος μου μοιάζει εριστικό, βασικά δεν πολυ-ζορίζομαι προσωπικά με το θέμα, περισσότερο με προβληματίζει το πως ένα πράγμα που γίνεται εδώ και χρόνια για συγκεκριμένους λόγους αποκτά περίεργες χροιές και μεγάλη δυσπιστία στην κοινωνία. Ήμουν το 2001 απογραφέας και από ενδιαφέρον είχα ρωτήσει και με είχαν εξηγήσει την διαδικασία, θυμάμαι ότι στα στοιχεία γινόταν ομαδική επεξεργασία (π.χ. στο τάδε μέρος τόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι κτλ.).

Τότε το 2001 η μεγάλη θεωρία συνωμοσίας ήταν το μολύβι. Γινόταν χαμός και πολλοί αξιόλογοι γενικά άνθρωποι ήταν δύσπιστοι γιατί συμπληρώναμε με μολύβι τα ερωτηματολόγια. "Δεν θέλω να υπογράψω έντυπο συμπληρωμένο με μολύβι γιατί θα το αλλάξετε" άκουγα συχνά (το 2001 υπέγραφε ο κάθε πολίτης το ερωτηματολόγιο, φέτος εμένα δεν μου ζήτησαν να υπογράψω).

Το αστείο ήταν ότι ο λόγος ήταν καθαρά πρακτικός, επειδή στην διαδικασία μπορεί να κάναμε μουτζούρες κτλ. οπότε με το μολύβι μπορούσαμε να τα διορθώσουμε και να μην ξαναγράφουμε το ερωτηματολόγιο από την αρχή πριν το περάσουμε στο scanner (τα περισσότερα στοιχεία διαβάζονταν και επεξεργάζονταν αυτόματα από scanner, γι' αυτό και το ερωτηματολόγιο ήταν σαν ΛΟΤΤΟ, δεν έλεγε π.χ. ηλικία 20 αλλά είχε κουτάκια που έπρεπε να μουτζουρώσεις για να βγει το 20). Η πλάκα είναι ότι και αυτή η εξήγηση δεν έπειθε κάποιους, εγώ προσωπικά τους έλεγα ότι α) ούτως ή άλλως κανείς δεν με εμπόδιζε να τα αλλάξω μετά αν ήθελα και β) ότι αν κάποιος ήθελε π.χ. να δείξει μικρότερη ανεργία δεν θα έβαζε "στο κόλπο" μερικούς εκατοντάδες χιλιάδες άσχετους να πειράζουν ερωτηματολόγια.

PARASwrite, τα μαζεύουν για να τα επεξεργαστούν συγκεντρωτικά. Είναι και δική μου απορία γιατί δεν τα μαζεύουν απευθείας από τις υπηρεσίες. και φυσικά θα τα μελετήσουν όλοι, αφού θα δημοσιευτούν σε όλο τον κόσμο, Wikipedia, άτλαντες, το World Factbook της CIA (ένας άτλαντας που εκδίδει η εν λόγω υπηρεσία). Στα βιβλία γεωγραφίας των σχολείων κάθε χώρας (και των σχολίων της Ελλάδας ...)

Edited by XPhys
Read The F...ing Manual First

πολυ συνομωσιολογια ρε παιδια...

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

πολυ συνομωσιολογια ρε παιδια...

Ανεκαθεν τo ειχαμε στο αιμα μας

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ανεκαθεν τo ειχαμε στο αιμα μας

τα τελευταια χρονια ομως εχουμε ξεφυγει...

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Οκ, μιας και υπάρχει μια ανησυχία από τι βλέπω, ίσως δικαιολογημένα, παραθέτω ένα τρικ.

Όπως δήλωσα και μερικά ποστ πριν εγώ δεν άνοιξα σε απογραφέα επειδή κοιμόμουνα, μου άφησε σημείωμα λοιπόν με τα προσωπικά στοιχεία της έτσι ώστε να επικοινωνήσω μαζί της για να κλείσω άλλο ραντεβού.

Εγώ την πήρα τηλέφωνο και δήλωσα οτι έχω απογραφεί στην Αθήνα και για τα περαιτέρω στοιχεία του σπιτιού οτι είναι ίδια με το διπλανό διαμέρισμα.

Φυσικά δεν προτείνω να κάνετε κάτι τέτοιο :rolleyes: , απλά μοιράζομαι την εμπειρία μου μαζί σας.

Επίσης, αναθεωρώ την άποψη μου γιατί η αιτιολογία μαζεύουμε στοιχεία ανώνυμα δεν στέκει μιας και δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία.

just sayin...

και εγω στην ιδια περιπτωση επεσα..

εγινε η απογραφη τηλεφωνικως, απαντωντας σε 5-6 μονο ερωτησεις..

ρωτωντας τον συγγενη μου που ειναι στην απογραφη μου ειπε οτι η ερωτηση για το που κοιμηθηκατε ειναι για το αν θα μετριθει το ατομο ως φιλοξενουμενος η κατοικος του σπιτιου

Φιλικά Γιώργος

και εγω στην ιδια περιπτωση επεσα..

εγινε η απογραφη τηλεφωνικως, απαντωντας σε 5-6 μονο ερωτησεις..

γινεται απογραφη τηλεφωνικως??

και το χαρτακι μετα?στο στελνουν με φαξ?:rolleyes:

ρωτωντας τον συγγενη μου που ειναι στην απογραφη μου ειπε οτι η ερωτηση για το που κοιμηθηκατε ειναι για το αν θα μετριθει το ατομο ως φιλοξενουμενος η κατοικος του σπιτιου

η ερωτηση νομιζω πως γινεται γιατι η απογραφη θεωρητικα εγινε στις 9-5

γινεται απογραφη τηλεφωνικως??

και το χαρτακι μετα?στο στελνουν με φαξ?:rolleyes:

η ερωτηση νομιζω πως γινεται γιατι η απογραφη θεωρητικα εγινε στις 9-5

ναι ακριβως για αυτο...που κοιμηθηκατε στις 9-5 ειναι η ερωτηση

Φιλικά Γιώργος

Οι ερωτησεις περι καυστηρων, διπλων τζαμιων και λοιπων ενεργειακων πληροφοριων ειναι καθαρα για να μαθουν ποσα θα κονομησουν απο υποχρεωτικη "πρασινη" μετατροπη. Επειδη το φυσικο αεριο δεν τραβαει οσο πρεπει και γενικα οι "πρασινες" επενδυσεις δεν αποδιδουν θα χρειαστει ειτε να αλλαξουμε τα υλικα των σπιτιων (διπλα τζαμια, αεριο κοκ) η σε συνεχεια των τελων κυκλοφοριας χαρατσι για παλαιοτητα και μολυνση

Φιλιππος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επειδή δεν ήμουν παρούσα όταν ήρθε ο απογραφέας και έτσι δεν μπόρεσα να ρωτήσω τον απογραφέα, έχω την απορία: αν κάποιος δουλεύει κάπου αλλά είναι ανασφάλιστος και πληρώνεται "μαύρα", τι δηλώνει στις ερωτήσεις σχετικά με την εργασία; Εργαζόμενος, άνεργος, οικιακά :p ή τι άλλο;

Επειδή δεν ήμουν παρούσα όταν ήρθε ο απογραφέας και έτσι δεν μπόρεσα να ρωτήσω τον απογραφέα, έχω την απορία: αν κάποιος δουλεύει κάπου αλλά είναι ανασφάλιστος και πληρώνεται "μαύρα", τι δηλώνει στις ερωτήσεις σχετικά με την εργασία; Εργαζόμενος, άνεργος, οικιακά :p ή τι άλλο;

Ανεργος γιατι μπορει να σου γυρισει μπουμερανγκ αμα πεις εργαζομενος! :p

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Οτι θες, ο νομος ειναι σαφεστατα υπερ του εργαζομενου.

Αν την πληρωσει καποιος αυτος θα ειναι ο εργοδοτης.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Οτι θες, ο νομος ειναι σαφεστατα υπερ του εργαζομενου.

Αν την πληρωσει καποιος αυτος θα ειναι ο εργοδοτης.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

και κατ επεκταση ο εργαζομενος αφου θα τον απολυσει μετα:p

περασαν απο το σπιτι μου και αφησαν χαρτακι.

δεν αναφερει τπτ αλλο εκτος απο το ονομα της και το τηλεφωνο της..

μπορω να της κλεισω ραντεβου και μετα τις 9 το βραδυ?πρεπει ντε και καλα να ερθει απο το σπιτι?