Jump to content

Τις πταίει;

Bayern7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν έχω ένα καινούριο PC

P4 3Ghz 800 FSB

Ati radeon 9800 pro ths gigabyte

MOBO: MSI MS-6768 875P

1Gb ram DDR

Ένα τροφοδοτικό της πλάκας... Excellent Power IT ATX 300 W

Δύο σκληρούς: 1 Seagate Baracunda 20αρη 7200rpm klp και ένα slave WD 120 GB 7200rpm 8mb cache Κλπ...

Αντιγραφικό Plextor 48x24x48...

Παίρνω το μηχάνημα σπίτι του βάζω ΧP Pro το δουλεύω κανά 2 ώρες, παιχνίδια κλπ! Το σβήνω κανονικά shutdown. Πάω την άλλη μέρα το πρωί να το ανοίξω, δεν ανοίγει με τπτ... Να μην τα πολυλογώ καμένη MOBO... Λέω κωλοΔΕΗ.. Αγοράζω και ups!!! Τέσπα μου την αλλάζουν την μητρική, μου στέλλνουν καινούρια! Στήνω το μηχάνημα περνάω πάλι τα XP, κάνω λογαριασμούς, σετάρω κάποια πράγματα και το σβήνω κανονικά με shutdown... Πάω μετά από 5 λεπτά να το ανοίξω μία από τα ίδια δεν άνοιγε με τπτ! ΔΕΗ δεν είναι με τίποτα το είχα πα΄νω στο ups! Τι μπορεί να φταίει και ενώ δουλεύει κανονικά μετά τα παίζει;;

Προβληματική παρτίδα motherboard?

Δώστε τα φώτα σας... :(

Ε, βασικά πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις την εγκατάσταση στον 120άρη; έχω δεί πολλές φορές "καθαρή" εγκατάσταση σε προβληματικούς δίσκους και να γίνεται τρελής. Μπλέ οθόνες, σκασίματα του Kernel κτλ κτλ. Δοκίμασε να βάλεις master 120 άρη και να κάνεις την εγκατάσταση από εκεί;)
I Am The One, Orgasmatron...

Αρχικό Μήνυμα από τον mikem4600

Χμ... Μήπως φταίει το τροφοδοτικό; :worry: :rolleyes:

Όπως επισήμανε και ο mikem4600 πρέπει να αλλάξεις τροφοδοτικό άμεσα, γιατί τα 300 W δεν φτάνουν ποιά (αν θές να έχεις απροβλημάτιστη λειτουργία του Η/Υ σου)

μπορεί ο δίσκος σου να έχει πρόβλημα. Για το κάψιμο mobo απο δίσκο μου φαίνεται λίγο too much

Μάλλον το τροφοδοτικό πρέπει να είναι...

Μην δώσεις λεφτα για no name τροφοδοτικό. Καλύτερα να πάρεις ένα καλό (π.χ. Deer) παρά να τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι.... ;)

Ψυχραιμία... δεν καίγεται μητρική από δίσκο, είναι πολύ δύσκολο, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση που τον είχε αλλάξει. Πιθανότατα είναι το τροφοδοτικό. Αγόρασε κάποιο επώνυμο, καλά είναι τα enlight, όπως και αυτά που έχει η checkmate.

Αρχικό Μήνυμα από τον Bayern7

Λοιπόν έχω ένα καινούριο PC

P4 3Ghz 800 FSB

Ati radeon 9800 pro ths gigabyte

MOBO: MSI MS-6768 875P

1Gb ram DDR

Ένα τροφοδοτικό της πλάκας... Excellent Power IT ATX 300 W

Δύο σκληρούς: 1 Seagate Baracunda 20αρη 7200rpm klp και ένα slave WD 120 GB 7200rpm 8mb cache Κλπ...

Αντιγραφικό Plextor 48x24x48...

Παίρνω το μηχάνημα σπίτι του βάζω ΧP Pro το δουλεύω κανά 2 ώρες, παιχνίδια κλπ! Το σβήνω κανονικά shutdown. Πάω την άλλη μέρα το πρωί να το ανοίξω, δεν ανοίγει με τπτ... Να μην τα πολυλογώ καμένη MOBO... Λέω κωλοΔΕΗ.. Αγοράζω και ups!!! Τέσπα μου την αλλάζουν την μητρική, μου στέλλνουν καινούρια! Στήνω το μηχάνημα περνάω πάλι τα XP, κάνω λογαριασμούς, σετάρω κάποια πράγματα και το σβήνω κανονικά με shutdown... Πάω μετά από 5 λεπτά να το ανοίξω μία από τα ίδια δεν άνοιγε με τπτ! ΔΕΗ δεν είναι με τίποτα το είχα πα΄νω στο ups! Τι μπορεί να φταίει και ενώ δουλεύει κανονικά μετά τα παίζει;;

Προβληματική παρτίδα motherboard?

Δώστε τα φώτα σας... :(

ΡΕ εισαι ΤΡΕΛΟΣ???? Εχεις βαλει αυτο το τερας πανω σε 300ατη τροφοδοτικο και ρωτας τι φταει???? ( ουτε γαυροσ να σουνα :p :p ) Αν διαβασεισ το βιβλιαρακι τησ μητρικης σου σιγουρα καπου θα λεει πως θελει τουλαχιστον 400αρη τροφοδοτικο.

Λοιπον πηγενε παρε ενα 450αρη και θα δεις τι ωραια που θα δουλεψουν ολα....

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Απορία: με ποια λογική έκανες εγκατάσταση τα win στον 20άρη;; Έχεις ολόκληρο τέρας WD με 8ΜΒ cache και τον έχεις στο slave για ποιό λόγο; Για backup;;; :wacko:

Αρχικό Μήνυμα από τον a_aris

Απορία: με ποια λογική έκανες εγκατάσταση τα win στον 20άρη;; Έχεις ολόκληρο τέρας WD με 8ΜΒ cache και τον έχεις στο slave για ποιό λόγο; Για backup;;; :wacko:

na sou pw file mou kai egw thn idia aporia eixa palia alla mou thn elyse kapoios...

se enan 20 eixe balei win kai progs

kai ston 120 pou eixe parei ithele na bazei ta mp3 toy (kamia 40 gb) kai ta divx toy!polloi lene oti kai kala ta mp3 epibradynoyn thn taxythta toy systhmatos...alla... :D

Αρχικό Μήνυμα από τον iliasp

na sou pw file mou kai egw thn idia aporia eixa palia alla mou thn elyse kapoios...

se enan 20 eixe balei win kai progs

kai ston 120 pou eixe parei ithele na bazei ta mp3 toy (kamia 40 gb) kai ta divx toy!polloi lene oti kai kala ta mp3 epibradynoyn thn taxythta toy systhmatos...alla... :D

Γι αυτό το λόγο! Τον 120αρη τον έχω σαν vault! Μιλάμε 30 GB mp3 καμιά 30αριά ταινίες σε divx που κάποτε πρέπει να καθήσω να τις κάψω σε cdia και πάει λέγοντας... :o

Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV

ΡΕ εισαι ΤΡΕΛΟΣ???? Εχεις βαλει αυτο το τερας πανω σε 300ατη τροφοδοτικο και ρωτας τι φταει???? ( ουτε γαυροσ να σουνα :p :p ) Αν διαβασεισ το βιβλιαρακι τησ μητρικης σου σιγουρα καπου θα λεει πως θελει τουλαχιστον 400αρη τροφοδοτικο.

Λοιπον πηγενε παρε ενα 450αρη και θα δεις τι ωραια που θα δουλεψουν ολα....

Τα μη επώνυμα τροφοδοτικά μπορεί να γράφουν ότι είναι 300W αλλά στην ουσία δεν είναι τόσο. Ένα επώνυμο είναι μετρημένο και είναι όσα λέει. Έχω ένα 300άρι Enlight και για πολύ καιρό είχα στο μηχάνημα μου 6 συσκευές: 3 δίσκους και cdrom, cdrw, dvd. Επίσης το μηχάνημα είναι Ρ4 2.53GHz και είχε τότε 5 κάρτες pci + την agp. Σε πληροφορώ ότι το τροφοδοτικό τα πήγαινε μια χαρά. Ακόμα και το probe της asus έδειχνε ότι τα voltages είναι σωστά. Επομένως δεν είναι τόσο θέμα πόσα W λέει ότι είναι το τροφοδοτικό. Απλά πρέπει να είναι μετρημένο ότι βγάζει τόσα και αυτό ισχύει μόνο στα επώνυμα.