Jump to content

Mozilla vs Opera

seeker
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παλια χρησιμοπιουσα internet explorer αλλα τωρα των αλλαξα για των mozila firefox δεν εχω δοκιμασει ποτε opera αλλα ο firefox ειναι πολυ γρηγορος εχει τα tabs ειναι πολυ ελαφρης και γενικα παραπολυ καλος. μου φτανει και μου περισευει.

• Απαντήσεις 95
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απλά δεν χρειάζεται να κάνεις copy-paste ένα κείμενο.Το copy γίνεται αυτόματα μαυρίζοντας απλώς το κείμενο.Κάνεις μόνο το paste.

Το copy to note του Opera τι είναι ;

Εχθές τον έβαλα και δεν ξέρω την τύφλα μου.

Kάτι ανάλογο με ένα πρόχειρο σημειωματάριο.

Κάνεις μία ή πολλές φράσεις copy to note και μετά πατάς δεξί κλίκ και έχει στις επιλογές Ιnsert note.

Εκεί μέσα έχει όλα οσα έχεις κάνει copy to note και δεν τα χάνει ούτε με reboot εκτός αν τα κάνεις del.

Για να κάνεις copy μία λέξη πατάς γρήγορα διπλό κλικ στην λέξη που θες και εμφανίζεται το μενού ή αλλιώς δεξί κλικ κλπ τα κλασσικά.

ΥΓ 1

Κάτι που μου αρέσει πολύ στον Οpera είναι το Back ή Forward με το ποντίκι.

Υπάρχουν 2 τρόποι

Ο ένας είναι κάνοντας γρήγορη εναλλαγή των κλικ του ποντικιού ορίζοντας έτσι την κατεύθυνση μπροστά ή πίσω.

ΠΧ να θες να κάνεις back πατάς γρήγορα το δεξί και μετά το αριστερό κλικ και αντίστροφα για Forward.

Αυτός πιστεύω είναι και ο καλύτερος, αλλά αν τον συνηθίσεις θα το κάνεις και στους άλλους browser και θα κοιτάς σαν χάνος γιατί δεν κανει back χε,χε.

O άλλος τρόπος είναι με κρατημένο το δεξί κλικ, τραβάς το ποντίκι λίγο αριστερά ή δεξιά, ανάλογα την κατεύθυνση που θες και αφήνεις το δεξί κλικ.

ΥΓ 2

Έχω και τους 3 browsers αλλά με βολεύει πιό πολύ ο Οpera.

ΙΕ explorer να μην είναι και ας είναι ότι θέλει :)

Firefox κι από μένα. Έχω χρησιμοποιήσει και Opera και Mozilla και (φυσικά) IE, αλλά βρίσκω τον Firefox πιο εύχρηστο και γρήγορο. Από άποψη εμφάνισης ψηφίζω Opera (στον οποίο όμως μου τη σπάνε οι διαφημίσεις)

Mozill! Εξυπνο Pop-up blocking και ταχύτατος!

Δεν ξερω γιατί να προτιμσεις τον Opera αφου τα προσφερει oλα ο Mozilla και χωρίς διαφημισεις... :p

kala re paidia, sas akouw sinexeia na lete san meion tou OPERA oti exei diafimizei giati prepei na ton pliroseis! kala toso diskolo einai na breite ena serial kai na figei to banner? tosa serial kikloforoun sto net!? imarton , ti pa8ate oloi ksafnika ? ginate oi nomimoi kai nomotageis polites?!

fysika egw psifizw OPERA, PIO GRIGOROS(meta apo eksantlitika tests kai dika mou , kai se sigritika sto internet!)! pio omorfos! perisoteres dinatotites !

So this is how liberty dies, with thunderous applause

kala re paidia, sas akouw sinexeia na lete san meion tou OPERA oti exei diafimizei giati prepei na ton pliroseis! kala toso diskolo einai na breite ena serial kai na figei to banner? tosa serial kikloforoun sto net!? imarton , ti pa8ate oloi ksafnika ? ginate oi nomimoi kai nomotageis polites?!

fysika egw psifizw OPERA, PIO GRIGOROS(meta apo eksantlitika tests kai dika mou , kai se sigritika sto internet!)! pio omorfos! perisoteres dinatotites !

Αν πίστευα ότι αξίζει να κάτσω να ψάξω για s/n θα το έκανα... Απλά με έχει βολέψει ο Firefox που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται s/n και έτσι δεν υπάρχει λόγος να ψάξω. Που είναι το κακό;

Simfono me ton Mib.

Giato echete synechia themata gia alcohol kai paromia programata gia antigrafi games.Tha echete agorasi ola ta games pou pezete i merika tha echete antigrafci. :p

Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών»

http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png

file halvas69 μου άνοιξες τα μάτια!Είχε τόσο ωραία πράγματα ο OPERA που εγώ αγνοούσα!

Μεγάλη ευκολία το copy με γρήγορο διπλό κλικ του αριστερού κλικ σε μια λέξη και το copy to note.

Επίσης εμένα back και forward μου κάνει μόνο εφόσον (για να πάω μπροστά πχ): Έχω κρατημένο αριστερό κλίκ και πατάω ταυτόχρονα δεξι!Αυτό και αν είναι ευκολία.

Τόσο καιρό Ψήφιζα Firefox.Αυτή τη στιγμή ψηφίζω FULL OPERA και όντως..Αυτά περι διαφημίσεων ας τα αφήσουμε στην άκρη.Είναι πανεύκολο να απενεργοποιηθούν.

Επίσης παιδιά..Ο OPERA εμφανίζει τις σελίδες γρηγορότερα από ότι κάνει ο Firefox,διαπιστωμένα πλέον και από μένα.Εννοείται ότι δεν γίνεται ούτε λόγος για τοΝ ΙΕ ο οποίος είναι μέχρι στιγμής ότι χειρότερο.Περιμένω τον καινούργιο που πιστεύω ότι θα έχει πολλά στοιχεία από τους Browsers της αγοράς και έτσι θα είναι καλύτερος.

Σε γενικές γραμμές,το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι το email client του OPERA και δεν μπορώ να το συγκρίνω με το thunderbird.

halvas69: Γνωρίζεις κάποιο καλό extension για τον OPERA και πώς αλλάζουμε skins γιατί έκανα μια απόπειρα εχθές αλλά..αποτυχημένη

:O

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Ψηφίζω Opera!

Πλεονεκτήματα Opera:

- Ο opera παραμένει πιο γρήγορος από τον Firefox, και φυσικά και από το μεγάλο αδερφό του Mozilla. Ιδιαίτερα σε Linux, η διαφορά είναι μεγάλη. Ο Opera σέρνεται.

- Για να φτάσει ο Firefox τα features του Opera, πρέπει να τον φορτώσεις με δεκάδες extensions. Ο Opera έρχεται "κομπλέ".

- Ακόμα και αν φτάσεις σε αυτό το επίπεδο με τον Firefox, δε μπορείς να αγνοήσεις το γεγονός ότι ο Opera είχε mouse gestures, tabbed browsing, pop up blocker κ.λπ. από το 1997... (χωρίς να είμαι σιγουρος, πάνε πολλά χρόνια!). Ο Firefox απλά αντέγραψε αυτά τα features.

- Δε θα επεκταθώ παραπάνω, πηγαίντε στη σελίδα 30 days to becoming an Opera Lover και θα ξεχάσετε τον Firefox.

Μειονεκτήματα Opera:

- Δεν είναι open-source.

- Είναι ad-supported. Εκτός αν αγοράσεις license και αφαιρέσεις τις διαφημίσεις.

halvas69: Γνωρίζεις κάποιο καλό extension για τον OPERA

Τι extension θες; Ο Opera δεν έχει extensions, γιατί έχει ό,τι χρειάζεσαι.

Το Opera Wiki το διάβασες;

Ισως εννοείς κάποιο έτοιμο setup;

Πάντως από τα διάφορα custom buttons που κυκλοφορούν, το πιο χρήσιμο για μένα είναι αυτό για το link προς το BugMeNot.

και πώς αλλάζουμε skins γιατί έκανα μια απόπειρα εχθές αλλά..αποτυχημένη

:O

Πας στη σελίδα των skins και κάνεις ένα κλικ.

Πού είναι το δύσκολο;??

kala toso diskolo einai na breite ena serial kai na figei to banner? tosa serial kikloforoun sto net!?

Το θέμα δεν είναι αν είναι δύσκολο.

imarton , ti pa8ate oloi ksafnika ? ginate oi nomimoi kai nomotageis polites?!

Συγγνώμη, δε θα το ξανακάνουμε.

Τι extension θες; Ο Opera δεν έχει extensions, γιατί έχει ό,τι χρειάζεσαι.

Το Opera Wiki το διάβασες;

Ισως εννοείς κάποιο έτοιμο setup;

Πάντως από τα διάφορα custom buttons που κυκλοφορούν, το πιο χρήσιμο για μένα είναι αυτό για το link προς το BugMeNot.

Πας στη σελίδα των skins και κάνεις ένα κλικ.

Πού είναι το δύσκολο;??

Δεν τα ήξερα όλα αυτά!

Πραγματικά μιλάμε για ολοκληρωμένο Browser.Εγώ έχω μια άλλη απορία πάνω στα κουμπιά.Όταν βάζω το κουμπάκι view source μου ανοίγει κατευθείαν κάθε σελίδα με wordpad.Πως γίνεται να επιλέξω να ανοίγει με κάποιον άλλο editor ; Υπάρχει τέτοια δυνατότητα ;

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Πως γίνεται να επιλέξω να ανοίγει με κάποιον άλλο editor ; Υπάρχει τέτοια δυνατότητα ;

RTFM.

Πατάς στο μενού του Opera, "Help". Ακολούθως "Opera Help". Στο παράθυρο που εμφανίζεται, γράφεις "View Source" στο κείμενο προς αναζήτηση.

Είναι εκεί, στα preferences...

firefox και εγώ αν και χρτησιμοποιούσα opera για πάνω από χρόνο... δεν έχει τα προβλήματα enconding που είχε πολλές φορές ο opera+ο opera δεν έπαιζε σε διάφορα site...

Mozilla :)

"Η χειρότερη άρνηση, η μεγαλύτερη απελπισία, είναι να φουντάρεις στον τόπο σου και να ζεις με τις αναμνήσεις..."

Νίκος Καββαδίας

Epitelous kapote elega oti o opera einai makran kalyteros kai epeftan oloi na me fane les kai eixa kanena shmferon apo auton tespa.... Xairomai pou epitelous brika merikous antikeimeneikous sto thema auto oxi na mou lene oti einai pio grigoros o firefox ma tyfloi eimaste??? Oso gia to megalo meion tou opera ta diamistika ti na pw ELEOS!!!!

Loipon osoi den exete dokimasei ton 8 kykloforei se BETA sto site http://www.opera.com try it!

Ναι..Είμαι αιμοδότης...

2006 Modenas Dinamik 71mm....

1998 Seat Ibiza S4 Turbo

1992 Suzuki RGV-Γ 250cc

2001 Suzuki FX 68.5mm

O kathenas me oti boleyete kai tou aresi .Me ton opera den mporo na anixo gmail prepi na katebaso kati na lithi to problima?Opoios den theli na echi meion ston opera PM.

O kathenas me oti boleyete kai tou aresi .Me ton opera den mporo na anixo gmail prepi na katebaso kati na lithi to problima?Opoios den theli na echi meion ston opera PM.

Κατέβασε την τελευταία beta για να δουλέψει... είναι σταθερότατη, την δουλεύω από την 1η μέρα που βγήκε και δεν είχα ούτε 1 φορά πρόβλημα...

http://snapshot.opera.com

Den pezi rolo i ekdosi alla prepi na katebaso kati gia na mporo na anigo to gmail,opos ginete me

firefox internet explorer kai lipa.

Den pezi rolo i ekdosi alla prepi na katebaso kati gia na mporo na anigo to gmail,opos ginete me

firefox internet explorer kai lipa.

Φυσικά και παίζει ρόλο η έκδοση... η 8 beta είναι η πρώτη έκδοση που είναι συμβατή* με το gmail. Αν δεις αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Το μόνο που χρειάζεται να κατεβάσεις είναι η καινούργια beta ;)

* Για την ακρίβεια, η javascript που χρησιμοποιεί το gmail είναι λίγο οτι να 'ναι και συνεργάστηκαν με τους προγραμματιστές της opera για να κάνουν μια έκδοση που δουλεύει σωστά.

Firefox :) και για μενα (τον χρησιμοποιω παραλληλα με τον ΙΕ). Opera δοκιμασα αλλα δεν...

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

Στον Opera υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το Foxy tunes του Firefox; Είναι μια μπάρα με play, stop, next track... που συγχρονίζεται με αρκετούς media players

Icha dokimasi tin 8 alla den ida diafora stin tahitita tha tin katebaso tora na do kai tha fonaxo kai ena klidara :cool: Opos

diabaza eches mia ekdosi 7.60 ine prositi me gmail