Jump to content

BlackBerry Torch 9860 (Monza)

egoeimai
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ανοίγω νέο θέμα, καθώς πλέον, υπάρχει και το επίσημο διαφημιστικό σπότ της RIM για το Storm3/Monaco/Touch.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=pNcrt7QAHQw&feature=player_embedded]YouTube - BlackBerry Touch 9860 Monza Promo Commercial[/ame]

"There's a story still unread"

Ελπιζω να ειναι βελτιωμενο ,πολυ βελτιωμενο, σε σχεση με τους προκατοχους του.

Και αρκετα πιο πρακτικο (μεσα στα μενου)

Ειναι ωραια σειρα η Storm

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Ελπιζω να ειναι βελτιωμενο ,πολυ βελτιωμενο, σε σχεση με τους προκατοχους του.

Και αρκετα πιο πρακτικο (μεσα στα μενου)

Ειναι ωραια σειρα η Storm

Είχα για ελάχιστο χρονικό διάστημα μία συσκευή της σειράς storm (storm II) και η αλήθεια είναι πως και εγώ ένιωθα ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή βελτίωση. Αν κρίνω όμως από τα χαρακτηριστικά που έχω διαβάσει για το storm 3, στις φήμες για μελλοντικές συσκευές εδώ στο myphone, κατά την γνώμη μου η RIM έχει προσπαθήσει αρκετά και έχει βελτιώσει το νέο της storm, ακόμη και σε θέματα που μέχρι τώρα δεν ήταν το "δυνατό χαρτί" της BB.

Υπάρχουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εν λόγω συσκευής?

Mπορείς να τα δείς εδώ, αν και είναι λάθος η ονομασία της συσκευής.

• 2 months later...

Το έχω στα χέρια μου εδώ και 2-3 ημέρες και ένα έχω να πω... ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!!!

Φοβερό κινητό, φοβερή οθόνη, γρήγορο browsing με το OS7 κτλ κτλ

Το social παίζει άψογα, το youtube επιτέλους τρέχει κανονικά, η οθόνη είναι ανώτερη στην αίσθηση και από το torch και από το torch2!!

Και μερικές φωτογραφίες...

http://farm6.static.flickr.com/5315/5884640309_f7d7145937_b.jpg

http://farm7.static.flickr.com/6015/5884642131_c0a76921c3_b.jpg

http://farm7.static.flickr.com/6056/5885209974_0bca474681_b.jpg

Edited by rokko1974

Όταν δεν έχεις γνώση... Δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη...

(Πλάτων πριν από 2400 χρόνια)

Κι όμως! Είναι πολύ χρήσιμος ο σχεδιασμός τους, επίσης φωτίζονται και γύρω γύρω το βράδυ και το trackpad επίσης :)

Βάλε και μερικές βραδινές φωτό παρακαλώ:)

Τα κουμπιά μπορεί να μην είναι άψογα αισθητικά, θα είναι όμως σίγουρα πιο λειτουργικά και ..αξιόπιστα.

Θα αποφεύγονται οι "τριγμοί" που παρουσιάστηκαν σε ορισμένα Torch.

Τα προτιμώ.

http://farm6.static.flickr.com/5275/5899643763_241d6fc7c5_b.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5078/5900206638_00db5eb01c_b.jpg

Εντυπωσιακό ε?

Η οθόνη είναι ασύλληπτη! 2 σκαλιά ανώτερη του torch! Το browsing στην 7άρα είναι αισθητά ποιο γρήγορα και σε σελίδες φορτωμένες όπως το contra.gr κτλ

Μου φαινεται καπως παραξενο το κινητο..αλλα η οθονη και τα κουμπια φωτισμενα ειναι πολυ ωραια

Όντως, φαίνεται λίγο περίεργο, αν και μ αρέσει.

Μάλλον λόγω του κυρτού τελειώματος στο πάνω και κάτω μέρος.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Μου ρχεται και μένα από βδομαδα... Το 7άρι τι λέει? Καλά τρέχει? Απόκριση οθόνης?

Παίζει πολύ καλά. Ιδίως μετά από μερικές αναβαθμίσεις που έχει δεχτεί δεν κάνει κιχ, με εξαίρεση στη δική μου συσκευή που έχει ένα θέμα με τη φόρτιση - συγκεκριμένα δεν ανάβει το ενδεικτικό LED. Αν δεν έχεις εμμονή με το QWERTY η οθόνη θα σε βολέψει -ιδίως αν τη γυρίσεις σε landscape mode- γιατί σε portrait το εικονικό πληκτρολόγιο ίσως να σε δυσκολέψει.

• 1 month later...

Το κινητό ονομάζεται πλέον Torch 9860. Ακόμα δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στην Βρεταννία κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο.

Έχει τρεις εκδόσεις με διαφορετικό sar η καθεμία. Οι δύο από αυτές έχουν sar κάτω του 1.00 (η μία είναι αυτή που κυκλοφορεί Ευρώπη και που μας ενδιαφέρει) ενώ η άλλη πάνω. Υπάρχει και το Torch 9850 που όμως είναι η CDMA έκδοση του ίδιου κινητού οπότε προσοχή σε ηλεκτρονικές αγορές μην επιλέξετε ή μην σας πουλήσουν λάθος συσκευή. Το αγόρασα 450 λίρες από Λονδίνο προ ημερών, ξεκλείδωτο με την generic έκδοση λογισμικού (χωρίς επεμβάσεις από κάποιον πάροχο δηλαδή).

Το κουτί είναι το γνωστό απλό και βαρετό μάυρο κουτί των Blackberry και συγκεκριμένα ίδιο με του Torch 9800. Περιλαμβάνονται φορτιστής με Βρεταννική αλλά και ευρωπαϊκή πρίζα ενώ απουσιάζει η αμερικάνικη, hands free που δεν γεμίζει το μάτι αλλά δεν το έχω δοκιμάσει κιόλας και καλώδιο usb που χρησιμοποιείται και για τον φορτιστή. Θήκη δυστυχώς δεν υπάρχει για λόγους κόστους προφανώς. Βέβαια δεν λείπουν και τα μικρά και όμορφα φυλλαδιάκια με τις βασικές οδηγίες χρήσης. Επίσης το κινητό περιλαμβάνει προεγκατεστημένη και φορμαρισμένη μια άδεια κάρτα microsd 4GB της Sandisk (class 4). Η συσκευή διαθέτει και 2,5 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Γενικά πάντως ο διαθέσιμος χώρος συσκευής και κάρτας μαζί είναι πολύ λίγος. Βέβαια το μέγεθος της κάρτας κάποιες φορές αλλάζει ανάλογα με την χώρα προορισμού οπότε μπορεί στην Ελλάδα π.χ. να έρθει με μεγαλύτερη κάρτα.

Το κινητό ξενίζει κάπως στις φωτογραφίες λόγω μάλλον των πλήκτρων αλλά από κοντά είναι πολύ όμορφο, κομψό και αποπνέει ποιότητα και πολυτέλεια λόγω και του γιαλιστερού μάυρου χρώματος στην πρόσοψη (η οποία παρολα αυτά δεν πιάνει έυκολα διαχτυλιές). Όποιος ενδιαφέρεται αλλά τον ξενίζει εμφανισιακά θα έλεγα να μην το απορρίψει αμέσως αλλά να το δεί πρώτα και ζωντανά.

Άψογη ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα, σκάλες ανώτερο από κάθε άποψη εν συγκρίση με τα παλαιότερα κινητά αφής της RIM (βλέπε Storm) αλλά και από οποιοδήποτε άλλη συσκευή της μέχρι σήμερα (εξαιρείται το επίσης πολύ καλό νέο Bold 9900), μεταλλικό κάλυμα μπαταρίας με άψογη εφαρμογή και πλήκτρα με σαφή και στιβαρή αίσθηση. 1,2 επεξεργαστής και 768ΜΒ μνήμη. Η συσκευή είναι ταχύτατη στην εκτέλεση κάθε λειτουργίας χωρίς κολλήματα ή καθυστερήσεις. Ηχείο δυνατό και καθαρό, ακουστικό επίσης, λήψη όπως πάντα άψογη παντού και πάντα.

Οθόνη αφής 3,7 ίντσες με 480x800 ανάλυση (252 ppi) με αμεσότατη απόκριση σε κάθε γλείψιμο του δαχτύλου, εξαιρετική φωτεινότητα, πίξελ σχεδόν ανεπαίσθητα, ρεαλιστική απόδοση χρωμάτων απλά άψογη. Μπαταρία 1230mAh η οποία βέβαια θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 1500άρα. Πάντως περίπου 1,5 ημέρα την βγάζει και φτάνει μέχρι και δύο με μέτρια χρήση. Απαράδεκτο πάντως σε τηλέφωνα που προτίστως είναι επαγγελματικά να έχει χειροτερέψει η αυτονομία αντί να βελτιώνεται ή τουλάχιστον να μείνει σταθερή στα πολύ καλά επίπεδα των προηγούμενων μοντέλων. Μεγάλη γκάφα της RIM αυτό και ελπίζω τουλάχιστον μέσω του λογισμικού να μπορέσουν έστω και λίγο να την βελτιώσουν.

Γενικά η συσκευή είναι πολύ καλή, αναβαθμισμένη αισθητά και σε επίπεδο hardware και σε software, θεωρώ οτι πλέον συμβαδίζει απόλυτα με τις τάσεις τις εποχής και μάλιστα είναι κατά τη γνώμη μου το πρώτο Blackberry που μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει και σαν οποιαδήποτε άλλη συσκευή καθότι πλέον δεν έχει τις ιδιοτροπίες και τη δυσκολία χρήσης σε επίπεδο λογισμικού που είχαν οι παλαιότερες εκδόσεις μιας και η έκδοση 7 είναι πανέυκολή σε χρήση, ορθότερα δομήμένη και οργανωμένη με πιο απλοποιημένες διαδικασίες και πολύ όμορφη και μοντέρνα σε εμφάνιση. Μπράβο στη RIM αλλά πρέπει να ξυπνήσει το μάρκετίνγκ της και να αρχίζει να προωθεί τις συσκευές της πιο δυναμικά και βέβαια να βελτιώσει τους χρόνους κυκλοφορίας και διανομής των προϊόντων της καθότι οι συσκευές αργούν πολύ από την ανακοίνωσή τους μέχρι και την κυκλοφορίας τους στην αγορά. Αν συνεχίσει πάντως με τέτοια ανταγωνιστικά μοντέλα σαν το Torch 9860 τότε το μέλλον δείχνει καλό. Το μεγάλο της "πρόβλημα" είναι να αλλάξει την δικαιολογημένη έως τώρα εντύπωση του περισσότερου κόσμου ότι τα Blackberry είναι "ειδικα τηλέφωνα" μόνο για επαγγελματίες και πρέπει να εργαστεί σκληρά και εντατικά πάνω σε αυτό.

Edited by thief

Ευχαριστούμε για το mini-review! Πείραξα λίγο τα κενά στο μήνυμά σου για να είναι πιο ευανάγνωστο, ελπίζω να μην σε πειράζει.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Πολύ ωραίο!

Απλά κάθε φορά που παίρνω touch BB, μέσα σε 2 μήνες τρέχω για ...bold :p

Συγνώμη για την καθυστέρηση παιδιά, κανένα πρόβλημα φίλε Thief, πολύ ορθά έπραξες, θα το έχω στα υπόψην να το κάνω εγώ κατευθείαν στο μέλλον.

Φίλε egoeimai, διέγραψε απ' το μυαλό σου την όποια εμπειρία είχες με τα Storm γιατί δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το Torch 9860. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κινητό αφής που προσφέρει απροβλημάτιστη και απόλυτα ομαλή εμπειρία χρήσης όπως και όλα τα καλά σύγχρονα κινητά αφής. Το λειτουργικό είναι άψογα προσαρμοσμένο και απλό στη χρήση ακόμα και από ένα άσχετο με Blackberry. Kαλώς, κακώς το μέλλον είναι (έχει έρθει ήδη βασικά) στα κινητά αφής και αργά ή γρήγορα ακόμα και η RIM θα καταργήσει τα κινητά με πληκτρολόγιο. Μικροσκοπικές οθόνες όπως των διάφορων Bold, Curve και λοιπών μοντέλων είναι πλέον προϊστορικές και ίσως αποδεκτές πλέον μόνο από αυτούς που θέλουν το κινητό τους αποκλειστικά και αυστηρά για επαγγελματική χρήση. Πλέον όμως όλο και περισσότεροι εκτός από δουλειά θέλουν να μπορούν να κάνουν και πολύ περισσότερα με το κινητό τους και αυτό τα κλασσικά μοντέλα της RIM δεν μπορούν να το κάνουν, όχι λογω hardware το οποίο πλέον και σύγχρονο και ικανότατο είναι, αλλά απλά και μόνο λόγω οθόνης της οποίας το μέγεθος καθιστά ουσιαστικά άχρηστη την οποιαδήποτε άλλη λειτουργία πέρα από τις μια-δυο χαρακτηριστικές λειτουργίες των Blackberry (email, ΒΒ messenger).

Το Torch 9860 συνδυάζει όλες τις επαγγελματικές δυνατότητες ενός Blackberry με όλα τα υπόλοιπα που ένας σύγχρονος χρήστης κινητού θέλει να κάνει και όλα αυτά σε μια μεγάλη άνετη οθόνη. Άρα είναι ο καλύτερος συνδυασμός. ;)

Edited by RAZR2

• 2 weeks later...
στο simplyelectronics το εχει σε καλη τιμουλα βλεπω!!

να πάρου samsung λέου,να σώσ την κεφαλή μ!!,

μα δε μ' αφήνει η htc που έχω στο..ε:Xε..στη ψχ μ!

• 3 weeks later...