Jump to content

[MOTO] Gilera Runner: Βελτιώσεις, εμπειρίες κ.α

nikos the great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια σκεφτηκα κατι που αν και φαινεται(και ειναι χαζο) ισως βηθησει. Το προβλημα θερμοκρασιας ισως μειωθει λιγο αν παρετε και βαλετε ανεμηστηρες για πισι καμια 2αδα(εξαρταται),6αδα, 8αδα λεμε στο ψυγειο.Βρηκα κατι 14αρια(140mm) φουρφουρια 1500στροφων με 10 ευρω το ενα.Πρεπει να εχουν και μεταλλικο σκελετο. Τουλαχιστον στα φαναρια θα ψιλοκανει δουλεια.

Υ.Γ: Αναφερομαι στις περιπτωσεις οπου δεν μπαινει βερντιλατερ η δεν υπαρχουν χρηματα/χωρος. Οι στασεις καθε 60χλμ ισως γινουν 70 φεριπιν λεμε τωρα χτυπα ξυλο.

Ακουω γνωμες, παρατηρησεις.

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

να σε ρωτήσω κάτι???

ΠΟΣΑ VOLT ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΗΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ PC????(1,5 το πολύ)

ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ???

12βολτα ειναι. Οι συνδεσεις δεν ειναι τιποτα λλο παρα φισακια κοψιμο και ραψιμο θελει. Το προβλημα ειναι στα αμπερ αλλα σιγουρα υπαρχει μειωτης.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650427 (ενα παραδειγμα...)Μπορει να ειναι μικρο αλλα το επομενο...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804049

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650432

Δεν ειναι τιποτα δυσκολο. Εγω και τι δεν εχω κανει με ανεμιστιρακια. Τελευταιο βαση για το laptop μου. Το κολλημα ειναι οτι μπορει να λιωσουν τα φουρφουρια απο τη θερμοκρασια η να χαλασουν με το νερο. Ψιλα πραματα.:lol::lol: Να ρωτησω και κατι αλλο επειδη δε σκαμπαζω και πολλα απο μηχανακια αλλα απο αυτοκινητα μπαινει μετα κανονικος ανεμηστηρας αμα δεν εχει το μηχανακι(σε gilera 50)

Δεν ειναι τιποτα δυσκολο. Εγω και τι δεν εχω κανει με ανεμιστιρακια. Τελευταιο βαση για το laptop μου. Το κολλημα ειναι οτι μπορει να λιωσουν τα φουρφουρια απο τη θερμοκρασια η να χαλασουν με το νερο. Ψιλα πραματα.:lol::lol: Να ρωτησω και κατι αλλο επειδη δε σκαμπαζω και πολλα απο μηχανακια αλλα απο αυτοκινητα μπαινει μετα κανονικος ανεμηστηρας αμα δεν εχει το μηχανακι(σε gilera 50)

Το συγκεκριμενο μηχανακι εχει βεντιλατερ! :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

το μηχανακι το εφτιαξα στον μηχανικο απο τον οποιο το αγορασα.Του πηγα τα εξαρτηματα τα οποια μου τα εφερε ενας φιλος μου απο εναν γνωστο του που εχει μαγαζι.

Οσο για το κοστος...ετοιμασου!!

Αλουμινενιος κυλινδρος + πιστονι malossi = 220 ευρω.

Καρμπυρατερ 26αρι νομιζω malossi = 140 ευρω

Εισαγωγη malossi = 60 ευρω

Εξατμιση gianelli = 150 ευρω

και τωρα επειδη ο αντιπροσωπος δεν εισαγει ψυγειο malossi , θα βαλω πανω απο 125 μαλλον μαζι με βερντιλατερ για το προβλημα θερμοκρασιας που εχω:X

Και τι αλογα βγαζεις? Τι τελικη εχεις? Αν δεν κανω λαθος εχεις το <<παλιο>> runner. Το παλιο με το καινουργιο εχει διαφορα στον κινητηρα?

Δεν ξερω ποσα αλογα βγαζει παντως τελικη πριν βαλω βαριατορ (90 ευρω) ιμαντα (40) και κατι αλλα ψιλα εχω δει 110 στι κοντερ.Δεν εχω δοκιμασει για παραπανω γιατι προς το παρον δεν εχω μπροστινο φρενο επειδητα εφτυσε η τρομπα του.

Να ρωτησω κατι ρε παιδια... Πρωτον το gilera 2006 με το gilera το <<παλιο>> εχει ιδιο κινητηρα? Και δευτερον το variator τι κανει και κατα ποσο αυξανει την αποδοση? Ειναι κατι απαραιτητο για το φτιαξιμο οπως ο ιμαντας που κοβεται αμα υπαρχει παραπανισιο αλογο.

Να ρωτησω κατι ρε παιδια... Πρωτον το gilera 2006 με το gilera το <<παλιο>> εχει ιδιο κινητηρα? Και δευτερον το variator τι κανει και κατα ποσο αυξανει την αποδοση? Ειναι κατι απαραιτητο για το φτιαξιμο οπως ο ιμαντας που κοβεται αμα υπαρχει παραπανισιο αλογο.

καλημερα.ο κινητηρας ειναι ιδιος,απλα εχει αλλαξει η τεχνολογια απο euro2 σε euro3(για να παιρνανε τις προδιαγραφες και να κυκλοφορουν νομιμα)

επισης για να σου κοπει ο ιμαντας θα πρπεπει να εισαι πολυ ατυχος,εμενα ποτε δεν μου εχει συμβει κατι τετοιο.συνηθως οταν το μηχανακι μενει πολυ καιρο σε ακινησια τοτε ισως θα κοπει(ξεραινεται).

τωρα αμα βαλεις κανενα ιμαντα απο kevlar και μπιλιες πιο ελαφριες θα :worry: διαφορα σε ροπη και τελικη.αναλογα το στησιμο μπορει τα ραουλα να σου δωσουν και 1-3 ιππους παραπανω.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυξανει ικανοποιητικα την αποδοση, κατα κυριο λογο "γεμιζει" τις μεσαιες στροφες οπου στις οποιες το δικο μου τουλαχιστον πιανει αρκετη ροπη.Τον ιμαντα τον αλλαξα λογω ποιοτητας αλλα και επειδη οντας πιο σκληρος δεν κανει αυτα τα τεντωματα και λυγισματα τα οποια κανει ο κλασσικος κατα την αποτομη επιταχυνση και επιβραδυνση αντιστοιχα.

Ευχαριστω παιδια. Δηλαδη αμα κοιταω στο internet για ανταλακτικα να κοιταω για το παλιο runner εξατμισεις, κυλινδρους καρμπιρατερ κτλ. Επειδη δεν εχουν για το καινουργιο τιποτα. Αρχικα θα βαλω κυλινδοπιστονο(malossi 290ευρω), εξατμιση(180). Αργοτερα καρμπιρατερ, ηλεκτρονικη και βαριατορ.

Νομιζω οτι ειναι καπως πολλα 290 ,εγω ειχα δωσει 220.

Μια χειροποιητη gianneli που εχω κοστισε 150

Βαριατορ θα κοστισει 90 το πολυ ευρω.

Καλο θα ηταν μαζι με το κυλινδοπιστονο να βαλεις και καρμπ. ωστε να ρυθμιστουν τα μιγματα, ασε που δινει αρκετη αποδοση το καρμπ.

Ηλεκτρονικη δεν εχω βαλει και ουτε προκειται γιατι δεν θελω να ρισκαρω να αλλαξω πιστονι μεσα σε ενα χρονο.Περα απο αυτο κοστιζει γυρω στα 150 ευρω

και δεν εχει τοσο μεγαλη διαφορα απο ατομα που την εχουν βαλει...

Ναι εχω διαβασει τα μηνυματα σου βρηκα και με 220 αλλα και με 290 την ιδια ακριβως μαρκα και ειπα οτι θα ειναι καλυτερη. Δεν εχεις εσυ κανενα προβλημα? Μαλλον ετσι θα κανω αφου ειναι δοκιμασμενο.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..............................

είχα πάει να ρωτήσω κυλινδροπίστονα malossi 130 ευρώ

290 τόσο κάνουν???????????????????????????????

Εχει διαφορα. Μαλλον με ποιοτητες πανε. Εγω δεν θα τσιγκουνευομουνα για κυλινδρους.Να μου βγει άλλα τοσα μετα απο 6 μηνες ή να φοβαμαι να το τρεξω? 290 για 70 αρι. Ειδα ενα 80αρι 537 ευρω. Μηπως αυτο που βρηκες ειναι καμια απομημηση?

Φιλε GIL υπαρχουν και αυτα που λες αλλα οταν εψαχνα για αυτα ειχα βρει σιδερενια τα οποια κοστιζαν 140 ευρω και αλουμινενια που εκαναν 220 τα οποια πηρα.Ο τωρινος μηχανικος μου ειπε πως υπαρχει η sport σειρα στα malossi και η racing, μηπως αυτα που λεει ο παντελης ειναι τα δευτερα?

Για να πω την αληθεια αυτο με τα 220 ευρω που βρηκα φαινεται καλυτερο απο αυτο με τα 290. Το 220 βγαζει 22 αλογα και 15 χιλιαδες στροφες οσο και το 290.

Φιλε GIL υπαρχουν και αυτα που λες αλλα οταν εψαχνα για αυτα ειχα βρει σιδερενια τα οποια κοστιζαν 140 ευρω και αλουμινενια που εκαναν 220 τα οποια πηρα.Ο τωρινος μηχανικος μου ειπε πως υπαρχει η sport σειρα στα malossi και η racing, μηπως αυτα που λεει ο παντελης ειναι τα δευτερα?

Ξερεις που θα βρω "ανταλακτικα" εδω στη βεροια? Η τουλαχιστον εδω κοντα?

Παντελη με μπερδεψε λιγο αυτο που ειπες...22 αλογα?

Εχω κατεβασει και ενα οδηγο βελτιωσης για runner οπου επισημαινεται οτι η αλλαγη πιστονιου - κυλινδρου αποφερει 1-1.5 ιππους την στιγμη που η αλλαγη μιας εξατμισης εχει την ιδια επιπτωση.Φανταστειτε ποσο "πνιγμενο" ειναι το συστημα εξαγωγης μας...

Φιλε GIL46 εμενα αυτα μου τα πηρε ενας πρωην συνεργατης στην δουλεια απο εναν γνωστο του.Τωρα για οτι θελω πηγαινω στο Moto Gini στην Αθηνα που απο την πρωτη κιολας αγορα μου εκαναν και καλυτερη τιμη!

Αν θελετε παιδια καποια στιγμη να τα πουμε και απο κοντα οσοι τουλαχιστον ειμαστε Αθηναιοι... ;)

Ξερεις που θα βρω "ανταλακτικα" εδω στη βεροια? Η τουλαχιστον εδω κοντα?

Το μαγαζι που προανεφερα κανει αποστολες πανελλαδικως.

Αν θες σου δινω τηλ ;)