Jump to content

[MOTO] Gilera Runner: Βελτιώσεις, εμπειρίες κ.α

nikos the great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εγω σου μιλαω αληθινα.καλο ειναι εσυ πριν postαρεις να βγαζεις την μασκα του πινοκιο.

αποφασισε λοιπον τι θελεις και σημερα εχουμε 4 Απριλη.

εσενα τι σε χαλαει το τι λεω??:blink:

Το οτι δεν ειπα απο το πρωτο ποστ ολη την αληθεια ,αυτο δεν το κανει ψεμα!!

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω το προβλημα σου με αυτα που λεω...:confused:

Τα υπολοιπα παιδια που συμμετεχουν στην συζητηση γιατι δεν εχουν εκφρασει δυσαρεσκεια για τα "ψεματα" μου??

Και επειδη ειπες γιατι ρωταω για ανταλλακτικα ενω τα εχω ηδη αγορασει ,αναφερομαι για διαφορα ελατηρια τα οποια μπαινουν στο σασμαν η στην μεταδοση τα οποια πραγματικα δεν ξερω τι κανουν και ρωταω να μαθω την λειτουργια τους.:help:

Ελπιζω να τελειωσει καπου εδω αυτο το ζητημα χωρις να προβω σε χαρακτηρισμους και να συνεχισουμε την κουβεντα μας πανω σε αυτο που αναφερεται στον τιτλο του θεματος.;)

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ενας θειος που εχει το stalker που ειναι αεροψυκτο, του το εχω κανει και 80αρι, και ουτε ζεσταινεται ουτε τιποτα... και ας το εχω τρελανει στην σουζα:D
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420Χ150 και 16Κ

Τι να σου πω ρε φιλε...

Απο Δευτερα το βαζω μεσα για την εγκατασταση μεγαλυτερου ψυγειου και ανεμιστηρα.Αν και παλι ζεστενεται πολυ θα ψαξουμε αλλου την αιτια.

Ειδωμεν!

Τι να σου πω ρε φιλε...

Απο Δευτερα το βαζω μεσα για την εγκατασταση μεγαλυτερου ψυγειου και ανεμιστηρα.Αν και παλι ζεστενεται πολυ θα ψαξουμε αλλου την αιτια.

Ειδωμεν!

Ειδες τι γινεται καμια φορα...!!!:blink:

οτι σου ειπα εδω, τα ιδια πραγματα σου λενε και τα παιδια απο το αλλο φορουμ,καλο ειναι να ακους και να μην το παιζεις ειδικος.:)

Υ.Γ.αλλαξε συνεργειο γιατι αυτος σε δουλευει "ψιλο γαζι"

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ειδες τι γινεται καμια φορα...!!!:blink:

οτι σου ειπα εδω, τα ιδια πραγματα σου λενε και τα παιδια απο το αλλο φορουμ,καλο ειναι να ακους και να μην το παιζεις ειδικος.:)

Υ.Γ.αλλαξε συνεργειο γιατι αυτος σε δουλευει "ψιλο γαζι"

Εγω τα ειπα αυτα στον μηχανικο μου και τα αναιρεσε αμεσως.Εχει φτιαξει πολλα τετοια.Παλιοτερα εφτιαχνε και ενα 125 για αγωνες στο οποιο μου ειπε οτι το ψυγειο ηταν τοσο φαρδυ οσο το τιμονι!!Ειχαν βγαλει πλαστικα κλπ.

Αλλωστε αν ηταν θεμα μιγματος η λαδιου θα μπουκωνε αμεσως και δεν θα πηγαινε καθολου...

Αλλωστε του το ειχα αφησει μια μερα να το κοιταξει και δεν βρηκε κατι το υποπτο.

Υ.Γ. Να σε ρωτησω κατι, ποτε το επαιξα ειδικος?Εγω απλα μεταβιβαζω αποψεις απο εδω ,στο συνεργειο και εκατερωθεν.

Εγω τα ειπα αυτα στον μηχανικο μου και τα αναιρεσε αμεσως.Εχει φτιαξει πολλα τετοια.Παλιοτερα εφτιαχνε και ενα 125 για αγωνες στο οποιο μου ειπε οτι το ψυγειο ηταν τοσο φαρδυ οσο το τιμονι!!Ειχαν βγαλει πλαστικα κλπ.

Αλλωστε αν ηταν θεμα μιγματος η λαδιου θα μπουκωνε αμεσως και δεν θα πηγαινε καθολου...

Αλλωστε του το ειχα αφησει μια μερα να το κοιταξει και δεν βρηκε κατι το υποπτο.

Υ.Γ. Να σε ρωτησω κατι, ποτε το επαιξα ειδικος?Εγω απλα μεταβιβαζω αποψεις απο εδω ,στο συνεργειο και εκατερωθεν.

ειδικος εννοω..οτι πειθεσαι ευκολα με τις μ@μακιες που σου λεει ο μηχανικος και οπως ειπες κι'εσυ τις μεταφερεις εδω.επειδη παρακαλουθω και το αλλο φορουμ,και το post που εκανες με τα παρακατω ερωτηματα.(ευτηχως εκει ειπες οτι το πειραξες).ειδα τις απαντησεις που σου εδωσαν τα παιδια και ειναι ακριβως ιδιες με τις δικες μου.ακου τα παιδια εκει και πες τους να σε συμβουλεψουν να πας σε αλλο συνεργειο γιατι...

"οπου ακους για πολλα κερασια,κρατα και μικρο καλαθι".

[sIGPIC][/sIGPIC]

ειδικος εννοω..οτι πειθεσαι ευκολα με τις μ@μακιες που σου λεει ο μηχανικος και οπως ειπες κι'εσυ τις μεταφερεις εδω.επειδη παρακαλουθω και το αλλο φορουμ,και το post που εκανες με τα παρακατω ερωτηματα.(ευτηχως εκει ειπες οτι το πειραξες).ειδα τις απαντησεις που σου εδωσαν τα παιδια και ειναι ακριβως ιδιες με τις δικες μου.ακου τα παιδια εκει και πες τους να σε συμβουλεψουν να πας σε αλλο συνεργειο γιατι...

"οπου ακους για πολλα κερασια,κρατα και μικρο καλαθι".

Αν ειχα ηδη πειστει φιλε δεν θα ζηταγα τις δικες σας γνωμες.Αλλωστε ποτε δεν ειπα οτι εσυ η τα υπολοιπα παιδια κανετε λαθος.Αφηνω ανοιχτα ολα τα ενδεχομενα :).

Υπομονη φιλοι μου,σε μια εβδομαδα θα ξερουμε.Εχουμε ηδη ενα ψυγειο μαζι με βερντιλατερ απο 180αρι runner και ενα απο 125.Αν δεν χωρεσει το μεγαλο βαζουμε του μικροτερου.

Αν μετα απο ολη αυτη την ιστορια συμβαινει το ιδιο τοτε θα δωσω τα ευσημα στα παιδια που βοηθησαν και να εισαι σιγουρος οτι θα αλλαξω αμεσως συνεργειο...;)

Αν ειχα ηδη πειστει φιλε δεν θα ζηταγα τις δικες σας γνωμες.Αλλωστε ποτε δεν ειπα οτι εσυ η τα υπολοιπα παιδια κανετε λαθος.Αφηνω ανοιχτα ολα τα ενδεχομενα :).

Υπομονη φιλοι μου,σε μια εβδομαδα θα ξερουμε.Εχουμε ηδη ενα ψυγειο μαζι με βερντιλατερ απο 180αρι runner και ενα απο 125.Αν δεν χωρεσει το μεγαλο βαζουμε του μικροτερου.

Αν μετα απο ολη αυτη την ιστορια συμβαινει το ιδιο τοτε θα δωσω τα ευσημα στα παιδια που βοηθησαν και να εισαι σιγουρος οτι θα αλλαξω αμεσως συνεργειο...;)

φιλε μου επειδη ημουν κατοχος runner sp 180 θελω να σου πω οτι τα 2 μηχανακια 125 και 180 ειναι ακριβως τα ιδια μηχανικα,μονο τα κυβικα αλλαζουν και οτι το ψυγειο που φορανε ειναι ακριβως το ιδιο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συγνωμη δηλαδη...πληρωσατε ολα αυτα για να βελτιωσετε ενα 50αρι:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: ...πατε με τα καλα σας...ολα αυτα τα λεφτα που δωσατε(τουλαχιστον αυτοι που τα εφτιαξαν) μπορουσατε να παρετε ενα πιο μεγαλο σε κυβικα και να εχετε και την αξιοπιστια του...δηλαδη μου φαινεται υπερβολικο να πατε να φτιαξετε ενα 50αρακι που στο κατω κατω δεν θα καταφερετε τιποτα μα τιποτα στο τελος...αντε κανα χιλιομετρακι παραπανω...!!!Καθεστε και ψαχνετε για ψυγεια...για για για...κτλ ενω μπορουσατε να εχετε ενα πιο μεγαλο και με τα ψυγεια του και με τα ολα του...Ημαρτον δηλαδη...:wacko:

Δεν ξερω η εγω δεν αντιλαμβανομαι τα πραγματα σωστα-λογικα η ειμαι ηλιθιος...τι να πω!!!

Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

Συγνωμη δηλαδη...πληρωσατε ολα αυτα για να βελτιωσετε ενα 50αρι:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: ...πατε με τα καλα σας...ολα αυτα τα λεφτα που δωσατε(τουλαχιστον αυτοι που τα εφτιαξαν) μπορουσατε να παρετε ενα πιο μεγαλο σε κυβικα και να εχετε και την αξιοπιστια του...δηλαδη μου φαινεται υπερβολικο να πατε να φτιαξετε ενα 50αρακι που στο κατω κατω δεν θα καταφερετε τιποτα μα τιποτα στο τελος...αντε κανα χιλιομετρακι παραπανω...!!!Καθεστε και ψαχνετε για ψυγεια...για για για...κτλ ενω μπορουσατε να εχετε ενα πιο μεγαλο και με τα ψυγεια του και με τα ολα του...Ημαρτον δηλαδη...:wacko:

Δεν ξερω η εγω δεν αντιλαμβανομαι τα πραγματα σωστα-λογικα η ειμαι ηλιθιος...τι να πω!!!

Αν ειναι ετσι ρε φιλε αυτοι που βαζουν στα αυτοκινητα τους φιμε, νεον, και δινουν του κοσμου τα λεφτα τι ειναι?Και στην ουσια δεν προσφερουν τιποτα.Αυτοι που βελτιωνουν ΥΖ η GLX??Γιατι δεν παιρνουν κατι μεγαλυτερο ειδικα για την πρωτη περιπτωση?

Οπως και να εχει ειναι στην τρελα του καθενος.Αλλοι δινουν εκατονταδες ευρω για να εξαρτηματα πανω σε ποδηλατο!!

Προσωπικα πηρα 50αρι επειδη :

1)Το βρηκα πολυ φθηνα

2)Η διαδικασια του διπλωματος ειναι πολυ πιο γρηγορη και σαφως πιο οικονομικη.

Το πειραξα για να πηγαινει πιο γρηγορα και ανετα για τα "πρωην" κυβικα του.

ego re mastoria pou thelo na paro Runner tou 2006 to modelo....se ti na koitakso?Pure Jet i to Aplo me to Carb ?diafora sta gazia exoun ?gia tin xamiloteri katanalosi tou injection ksero kai gia ta akrivotera antalaxtika....Thanks prokatavolika

Debugging is twice as hard as writing the code in the first place. Therefore, if you write the code as cleverly as possible, you are, by definition, not smart enough to debug it.

— Brian W. Kernighan and P. J. Plauger in The Elements of Programming Style.

Αν ειναι ετσι ρε φιλε αυτοι που βαζουν στα αυτοκινητα τους φιμε, νεον, και δινουν του κοσμου τα λεφτα τι ειναι?Και στην ουσια δεν προσφερουν τιποτα.Αυτοι που βελτιωνουν ΥΖ η GLX??Γιατι δεν παιρνουν κατι μεγαλυτερο ειδικα για την πρωτη περιπτωση?

Οπως και να εχει ειναι στην τρελα του καθενος.Αλλοι δινουν εκατονταδες ευρω για να εξαρτηματα πανω σε ποδηλατο!!

Προσωπικα πηρα 50αρι επειδη :

1)Το βρηκα πολυ φθηνα

2)Η διαδικασια του διπλωματος ειναι πολυ πιο γρηγορη και σαφως πιο οικονομικη.

Το πειραξα για να πηγαινει πιο γρηγορα και ανετα για τα "πρωην" κυβικα του.

1)Αρχικη τιμη+220+140+60+150+το ψυγειο που θα βαλεις...μαμησε τα επαιρνες καινουργιο εξ αρχης!!!

2)οκ συμφωνω...

Απο οτι καταλαβα εισαι και εσυ ενας απο τους πολλους που μια μερα τους καπνισε να πανε να παρουν ενα μηχανακι/μηχανη και λενε θα παρω το φθηνοτερο μηχανακι...υπαρχει ομως και ενας σοβαρος παραγοντας που λεγεται ερευνα αγορας...ακομη ειναι και ενας αλλος παραγοντας στο οποιο πρεπει να ξερεις την χρηση που θα σου προσφερει στον δρομο και τις απαιτησεις σου απεναντι του...!!!Οσο και να βελτιωνεις ενα 50αρι δεν θα καταφερεις τιποτα μα τιποτα...παντα 50αρι θα ειναι...

Οσον αφορα τα φιμε τζαμια τα νεον φωτα κτλ κτλ δεν χαλανε την αξιοπιστια της μηχανης ειναι καθαρα εμφανιασιακο το ζητημα...και δεν ειναι δα και τεραστια ποσά να βαλεις φιμε τζαμια και νεον...σε σχεση αν το τουρμπισεις!!!

Υ.Γ :Για τα ΥΖ και τα GLX που αναφερθηκες...οπως εχεις δει και εσυ στον δρομο δεν τα κυκλοφορουν μεγαλοι ανθρωποι...τα κυκλοφορουν κατι παιδακια που δεν εχουν τα μυαλα τους μεσα στο κεφαλι τους αλλα απο πανω και πρασπαθουν να κοντραρουν οποιον τους τι βγει νομιζοντας οτι θα κλεψουν κανα χιλιομετρακι παραπανω...δεν εχουν τι να κανουν και ανοιγουν καθε 3+λιγο την μηχανη νομιζοντας οτι κατι θα καταφερουν αλλαζοντας πιστονακια...!!!

Αντιθετα θα παραδεχομουν ενας ο οποιος ειχε μια 1000αρα R1 και ηθελε να την βελτιωσει...σε εκεινη την περιπτωση ειμαι μαζι του...γιατι ηξερε τι του προσφερε η μηχανη του και ηξερε τι θα του προσφερει μετα την βελτιωση...!!!

Γενικα και κλεινω...ενα 50αρι θα ειναι παντα ενα 50αρι οσο και αν το βελτιωσεις...ενω μια 500αρα η μια 650αρα η μια 1000αρα μηχανη θα μπορει να βελτιωθει και προπαντων θα μπορει να αντεξει σαν πλαισιο σαν μηχανη την βελτιωση που θα υποστει ενω ενα 50αρι δεν θα αντεξει!!!

Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

ego re mastoria pou thelo na paro Runner tou 2006 to modelo....se ti na koitakso?Pure Jet i to Aplo me to Carb ?diafora sta gazia exoun ?gia tin xamiloteri katanalosi tou injection ksero kai gia ta akrivotera antalaxtika....Thanks prokatavolika

καλυτερα με carbyrater παρα με injection.φιλος μου με nrg injection και του εχει δημιουργησει αρκετα προβληματα.ασε που με το carbyrater μπορεις να το παιραξεις ενω με το αλλο Οχι!

και με carbyrater θα σου κοστισει πιο φθηνα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οσο και να βελτιωνεις ενα 50αρι δεν θα καταφερεις τιποτα μα τιποτα...παντα 50αρι θα ειναι...

Εχω συμβιβαστει με αυτο φιλε και δεν με ενοχλει αλλωστε το πηρα για να εχω κατι να κινουμαι μεχρι να βγαλω διπλωμα αυτοκινητου.Τουλαχιστον ξερω οτι το δικο μου 50αρι περναει τα περισσοτερα μοντελα του ιδιου κυβισμου.:lol: :D

Ρε φιλε RAVER μπορω να βαλω επανω φρενα απο μεγαλυτερο μοντελο?

δεν ξερω εαν μπορεις να αλλαξεις,εδω με πιασες αδιαβαστο.παντως δεν ειναι και ευκολο ειδικα το πισω,και επισης θα σου κοστισει πολλα χρηματα.

τα 50ρια φορανε μπρος 220mm & πισω 175 mm και το 125-200αρι 240μμ & 220.παντως χονδρικα το υπολογιζω καμια 600αρα euro για πλακα.αμα θες ομως να φτιαξεις καπως την συμπεριφορα των φρενων σου θα σου προτεινα να αλλαξεις τα "μαμα" τακακια με αλλα καλυτερα και να βαλεις σωληνακια υψηλης και θα δεις μεγαλη βελτιωση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

θα σου προτεινα να αλλαξεις τα "μαμα" τακακια με αλλα καλυτερα και να βαλεις σωληνακια υψηλης και θα δεις μεγαλη βελτιωση.

Εχεις να προτεινεις καποια συγκεκριμενη μαρκα η να παω να ρωτησω να δω τι εχουν?

ΑΑΑ!Λοιπον μπορω να βαλω στο μηχανακι ψυγειο απο 125 αλλα στην piaggio ειπαν οτι η τρομπα νερου δεν θα αντεξει την αρκετα υψηλοτερη πιεση του νερου και χαλαει γρηγορα.Παντως σε πρωτη φαση πηγαμε το ψυγειο για καθαρισμα απο οπου διαπιστωθηκε οτι η κατω τρυπα επιστροφης του νερου ηταν σχεδον βουλομενη και οτι απο μεσα εβγαλε ΠΟΛΥ σκουρια.Αποτελεσματα θα ξερω αυριο.:worry:

Εχεις να προτεινεις καποια συγκεκριμενη μαρκα η να παω να ρωτησω να δω τι εχουν?

ΑΑΑ!Λοιπον μπορω να βαλω στο μηχανακι ψυγειο απο 125 αλλα στην piaggio ειπαν οτι η τρομπα νερου δεν θα αντεξει την αρκετα υψηλοτερη πιεση του νερου και χαλαει γρηγορα.Παντως σε πρωτη φαση πηγαμε το ψυγειο για καθαρισμα απο οπου διαπιστωθηκε οτι η κατω τρυπα επιστροφης του νερου ηταν σχεδον βουλομενη και οτι απο μεσα εβγαλε ΠΟΛΥ σκουρια.Αποτελεσματα θα ξερω αυριο.:worry:

δεν ξερω καθολου απο μαρκες γιατι εως τωρα δεν εχω κανει ποτε μετατροπη σε φρενα.και στα 2 μηχανακια που εχω gilera runner sp 180 & vxr 200 τα φρενα ποτε δεν τα εχω πειραξει.αν πας σε ενα καταστημα για μεγαλες μηχανες και ζητησεις τακακια και σωληνακια θα σου δειξουν.δεν ρωτας και στο φορουμ που εκει εχει παει η μετατροπη "συννεφο".

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω παντως φοραω NISSIN τακακια!!!Οσο για τα σωληνακια...δεν νομιζω να κυκλοφορουν στο εμποριο ετοιμα Υψηλης για μηχανες μικρου κυβισμου οποτε θα μπεις στην διαδικασια να τα κανεις ολα μονος σου...θα πρεπει να μετρησεις ποσα cm ειναι το μαμα σωληνακι και αναλογα να πας να παραγγειλεις χειροποιητα...να προσεξεις ομως ο μηχανικος που θα διαλεξεις να ξερει απο αυτα γιατι οι περισσοτεροι δεν ξερουν να κανουν καλη εξαερωση με αποτελεσμα μετα απο καποια χιλ. να αρχιζουν να τρεχουν υγρα!!!Και εγω φοραω Υψηλης και θελω να πω εντελως πληροφοριακα οτι δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το μαμα σωληνακι...καλυτερη πληροφορηση,αμεσο φρεναρισμα,καλυτερη αισθηση!!!Αν και στην αρχη ειχα καποιους ενδιασμους ως προς το φρεναρισμα(αν πατησω παραπανω την μανετα μην πεσω κτλ κτλ) απλως διαψευστηκα και μου απεδειξαν οτι σε καμια περιπτωση δεν πεφτεις απλως εχεις πιο εντονο φρεναρισμα!!!

Υ.Γ. :Σε τετοιου ειδους επεμβασεις θα εδινα λεφτα γιατι πολυ απλα βελτιωνεις κατι που εξαρτασαι απο αυτο...!Γιατι ακομη πιο απλα το γκαζι ειναι ωραιο...πως το σταματαμε ομως...;) ;) ;) :happy: :happy: :happy:

ξερει κανεις σουζα με ρανερ???εγω βγαζω πολυ μεγαλη με του θειου μου...
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420Χ150 και 16Κ