Jump to content

remote control


c.a.D.J.
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με απασχολει ενα θεμα ασυρματης επικοινωνιας με τον υπολογιστη μου, καθως θα λειψω για μερικες μερες απο το σπιτι ψαχνω να βρω ενα τροπο με τον οποιο να μπορω να διαχειριζομαι τον υπολογιστη μου απο αποσταση, βρηκα το log me in ignition για το iphone υπερβολικα απλο και πολυ καλο οσο το χρησιμοποιω και τωρα ψαχνω τον τροπο με τον οποιο θα ενεργοποιησω τον υπολογιστη μου οταν αυτος βρισκεται σε sleep mode ή ακομα και ειναι κλειστος. καθως το log me in υποστιριζει wake on lan δεν μπορω να καταφερω να τον ξυπνησω...

 

εψαξα και κατεβασα το προγραμμα wake on lan εκανα την ρυθμιση μεσω bios παρολα αυτα ακομα δεν εχω καταφερει κατι αν καποιος εχει χρησιμοποιησει αναλογο προγραμμα ή γνωριζει να μ απαντησει στο πως θα το καταφερω αυτο θα με σωσει πραγματικα

Link to comment
Share on other sites

Λογικά χρειάζεται κάποια ρύθμιση port forwarding για να περνάει το wake up frame από το router στο μηχάνημα που θέλεις να ανοίξει. Ψάξε για port forward wake on lan.
Link to comment
Share on other sites

Για κοίτα το iWOL : http://itunes.apple.com/gb/app/iwol-wake-on-lan/id286568674?mt=8 ή παρόμοιες εφαρμογές που στέλνουν magic packet (το πακέτο που έχει το signal για WOL).

 

Επίσης, κάνε port forwarding όπως προτείνει και ο φίλος αποπάνω, συνήθως το magic packet στέλνεται στις ports 7 ή 9 (δεν είχα βρεί τρόπο να το ρυθμίσω παλιά που είχα ασχοληθεί).

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery
Link to comment
Share on other sites

Για να δουλέψει σωστά το Wake on Lan πρέπει:

α) Να το υποστηρίζει η μητρική σου. Σχεδόν όλες οι σύγχρονες μητρικές το υποστηρίζουν, ψάξε τις ρυθμίσεις Wake Up από το BIOS.

β) Να το υποστηρίζει η κάρτα δικτύου σου. Επίσης ισχύει για τις σύγχρονες κάρτες δικτύου. Θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις από τις ιδιότητες της κάρτας σου στη διαχείριση συσκευών.

γ) Το τροφοδοτικό να δίνει ρεύμα στη μητρική (να ανάβει το λαμπάκι της κάρτας δικτύου όταν είναι σβηστός ο υπολογιστής)

δ) Το magic packet να μπορεί να προωθηθεί από το router σου στον υπολογιστή σου. Συνήθως το WOL δουλεύει με οποιοδήποτε port, επομένως διάλεξε εσύ ένα (καλύτερα σε χαμηλό range) και ρύθμισε το router σου να κάνει forward στη MAC address του υπολογιστή που θες να ξυπνάς. Πρέπει φυσικά να το υποστηρίζει το router σου. Επίσης κάποια λειτουργία firewall ή intrusion blocker που τυχόν έχει το router σου μπορεί να σου κόβει το πακέτο, τσέκαρέ το κι αυτό κλείνοντας αυτά τα services.

ε) Ορισμένοι πάροχοι Internet δεν επιτρέπουν την αποστολή πακέτων σε συγκεκριμένες πόρτες (π.χ. η Otenet με ενεργό το firewall κόβει σίγουρα τα magic packet). Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις τέτοιες υπηρεσίες ή να διαλέξεις μια διαφορετική πόρτα για να στέλνεις το πακέτο από το διαδίκτυο στην εξωτερική IP σου.

στ) Το πρόγραμμα ή το site που θα στέλνει τα πακέτα να είναι αξιόπιστο. Προσωπικά χρησιμοποιώ το wolcmd, ψάξτο.

Link to comment
Share on other sites

α β και γ κομπλε , το wolcmd δεν ανοιγει σε windows 7 64bit , οτενετ εχω και εχω κλεισει το firewall μεσα απο το ρουτερ, το θεμα ειναι τωρα το ρουτερ να κανει forward το magic packet εκει ειναι που κολλαω...
Link to comment
Share on other sites

Για το port forward δες το http://www.portforward.com

Το wolcmd θα πρεπε να παίζει και σε 64bit. Θυμίζω ότι είναι command line πρόγραμμα.

Το firewall της Otenet πρέπει να το κλείσεις μέσω του site της my.otenet.gr και κατόπιν να κάνεις επανεκκίνηση του router σου για να κάνει redial.

Link to comment
Share on other sites

γνωριζω να κανω port forward αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θα κανω το μαγικο πακετο fowrd και μαλιστα στη μακ του υπολογιστη που θελω εκει εχω χαθει και ψαχνω λυσεις, αλλα δεν βρισκω τπτ
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δε χρησιμοποιείς κάποιο magic packet sender με GUI;

(πρόγραμμα : http://magicpacket.free.fr/ - online : http://www.lchu.net/wowASP/index.htm)

Θυμίζω ότι η IP που θα σταλεί το πακέτο πρέπει να είναι η εξωτερική σου (του router) στο οποίο θα έχεις κάνει forward τις ports που θέλεις (7 ή 9 ή όποια άλλη θες) προς την εσωτερική IP του υπολογιστή που θές να ξυπνήσεις. Εφόσον το πακέτο περάσει το NAT και δρομολογηθεί στη σωστή θύρα, θα βρει και τη σωστή MAC address οπότε θα ξυπνήσει το PC.

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery
Link to comment
Share on other sites

το ρουτερ μου ειναι το sagem f@st 1500wg επικοινωνησα με μεσω email με την εταιρια που βγαζει το αναλογο προγγραμα log me in και μου στειλαν ενα αρχεια παρομοιο με το wolcmd το οποιο επισης δεν ανοιγει στα windows και μου προτειναν να το τρεξω χειροκινητα απο dos επισης μου δωσαν να καταλαβω οτι το ξυπνημα υπολογιστη μπορει να γινει ΜΟΝΟ απο υπολογιστη συνδεδεμενο στο ιδιο δικτυο (lan) με αυτον που θελω να ξυπνησω ...

εχω φαει τον τοπο σημερα να βρω ακρη και σας εχω πρηξει και εσας...

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε ένα από τα παρακάτω δύο:

1) Αντί να χρησιμοποιήσεις την εσωτερική IP του υπολογιστή σου, να βάλεις την .255 (πχ 192.168.1.255 αν είσαι στο subnet αυτό). Η .255 είναι η broadcast IP και θα στείλει τα πακέτα σε όλους τους υπολογιστές, αν το υποστηρίζει το router σου.

2) Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο router το υποστηρίζει, αλλά θα μπορούσες να προσθέσεις μια καταχώρηση στο ARP table του στυλ 192.168.1.χχ <-> FF:FF:FF:FF:FF:FF (η broadcast mac-address) και μετά να κάνεις port-forward στην 192.168.1.χχ αντί για την πραγματική IP του υπολογιστή.

Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ πιθανό να μην τα καταφέρεις με το συγκεκριμένο configuration...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...