Jump to content

2 RAM με διαφορετικες συχνοτητες. Συμφερει?

nsg22
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδια! Εδω και μερικες μερες αποφασισα να αναβαθμισω τη RAM του λαπτοπ της υπογραφης μου. Φοραει ηδη ενα chip με 512Mb ddr στα 400MHz. Εψαξα λοιπον για μια ακριβως ιδια μνημη αλλα χωρις αποτελεσμα. (ακομα και το πλαισιο ειχε μονο ενα κομματι αλλα στην Καλαμαρια κι εγω ειμαι Αθηνα..) Βρισκω λοιπον απο εναν φιλο μου μια μεταχειρισμενη DDR με 256Mb ΑΛΛΑ στα 333MHz.. Και σας εχω την εξης απορια: τωρα το συστημα μου εχει συνολικη RAM 768Mb αλλα στα 333MHz οπως ειναι λογικο.. Αξιζει αυτη η "αναβαθμιση"(?) ή ο υπολογιστης μου εγινε πιο αργος?

Καθε socket παιρνει maximum 512Mb οποτε η μεγιστη συνολικη μνημη που μπορω να εχω ειναι 1GB.

Η cpu μου ειναι P4 northwood 3GHZ στα 800MHz FSB.

προτεινετε να το αφησω οπως εχει η να ψαξω οπωσδηποτε για μια 512ΜΒ/400ΜΗz (και καμμια ιδεα για το που μπορει να βρω?)

Σας ευχαριστω προκαταβολικα για την οποια βοηθεια σας!

σε γενικες γραμμες ναι αξιζει

τις περισσοτερες περιπτωσεις μεγεθος ραμ> συχνοτητα ραμ

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

σε γενικες γραμμες ναι αξιζει

τις περισσοτερες περιπτωσεις μεγεθος ραμ> συχνοτητα ραμ

Σωστό, αρκεί να μην φτάνουμε σε υπερβολικά μεγέθη RAM (π.χ. 6 ή 8 GB είναι υπερβολή για μια φυσιολογική χρήση). Στην περίπτωση αυτή καλύτερα να επενδύσει κανείς σε μια πιο γρήγορη RAM παρά σε περισσότερη RAM. Και πάλι όμως, θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει από την αλλαγή αυτή και ότι δε θα τον καθυστερεί ο επεξεργαστής ή κάτι άλλο.

Kαι δυστυχώς να συμπληρώσω, πως διαφορά θα υπάρξει αλλά δεν ξέρουμε εάν θα είναι και τόσο θετική. ;)

Θα προτιμούσα την τοποθέτηση μίας RAM του 1GB αλλά και πάλι είμαι επιφυλακτικός.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Την συχνότητα φιλαράκι σε τόσο μικρή μνήμη δεν υπάρχει λόγος να την συζητάς καθόλου , εννοείτε πώς όσο περισσότερο μνήμη έχεις στην περίπτωση σου τόσο το καλύτερο . Για εμένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα giga ακόμα να βάλεις και πιστεύω 99% θα στην σηκώσει , αν όχι κάνε ένα update to bios σου και θα την δει σίγουρα . από εκεί και πέρα επειδή είμαι τις δουλειάς αν δεν βρεις κραταω μια DDR τώρα στα χέρια μου αλλά δεν θυμάμαι καν πόσα MB είναι , στείλε μου ένα pm την διεύθυνση σου να σου την στείλω , δεν την χρειάζομαι .