Jump to content

Τι μπύρα πίνετε;


killing_you2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

δοκιμασα εχθες την WEISS.απαισια οπως και η απλη...δεν πινονται για μενα.αυτη ηταν σαν να πινεις μπυρα με αναψυκτικο.εαν εξαιρεσω τις μικρες εταιρειες οπως την κραφτ,την μπιος και κανα 2 αλλες οι ελληνικες μεγαλες βγαζουν νεροζουμια.εχουν πολυ δρομο ακομα...

η Fisher οπως και η φοστερς ειναι φοβερες!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παιζεται μεγαλο παιχνιδι με το πιοι προιον ειναι ελληνικο η οχι παντως. Γνωστη ζυθοποιια που καυχιεται για την ελληνικοτητα της συσκευαζει σε γειτονικη χωρα ..οσο για τα γουστα bios 5 παγωμενη !!!
Link to comment
Share on other sites

εγω παντως δεν ειμαι της αποψης ελληνικο και τιποτα αλλο.μιλαμε για απολαυση και αυτη δεν περιοριζεται!!! εαν υπαρχει ελληνικο προιον που με ικανοποιει θα το προτιμησω.εαν οχι τοτε δεν θα περιορισω τις επιλογες μου μονο και μονο για να υποστηριξω την ελληνικη παραγωγη.εξαλου οπως πολυ σωστα λενε καποιοι δεν ξερουμε που φτιαχνονται καποια προιοντα η' ακομα και εαν φτιαχνονται εδω απο που ερχονται τα συστατικα.

βεβαια ολα αυτα εχουν αναλυθει πολυ εδω μεσα.οπως οτι καποιες ζυθοποιοιες ελληνικες παραγουν ξενες μαρκες στην ελλαδα και χρειαζονται να τις υποστηριζουμε γιατι ειναι επενδυσεις με θεσεις εργασιας για ελληνες.

γιαυτο ας επιβραβευσουμε τους καλους ζυθοποιους,τις καλες μπυρες και ας αφησουμε τις εθνικες εξαρσεις.εξαλου ο ανταγωνισμος κανει καλο.οι ξενοι φτιαχνουν καλη μπυρα χρονια τωρα.εμεις φτιαχνουμε αρκετα χρονια αλλα οχι τοσο καλη μπυρα.αυτοι εχουν παραδοση, οπως εμεις το ουζο.ειναι καλυτεροι.αν μια μπυρα ελληνικη ειναι χειροτερη δεν πρεπει να την στηριξουμε για να γινει καλυτερη,να εξελιχτει.το ιδιο και για τις ξενες(αμστελ κοκκινη,εχω κολλημα τι να κανω,δεν πινεται).

στο θεμα μας τωρα. ειδα στον βασιλοπουλο τις εξης ελληνικες που ειναι και αρκετα τσιμπημενες εχω να πω για τοσο νεες μαρκες.ποιες απο τις παρακατω εχετε δοκιμασει?

μπιος 5,σεπτεμ σκετη και με μελι,κραφτ,βολκαν,πειραικη.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα δε πινεις ο,τι ελληνικο κυκλοφορει....αλλα αν ας πουμε μ αρεσει craft γιατι να παρω heineken?

 

Η volkan εχει περιεργη γευση, δε νομιζω ορι συνδυαζετε ευκολα με φαγητο. Ισως να την επαιρνες για να τη δοκιμασεις γιατι το γουστο ειναι τελιεως υποκειμενικο.

 

Τωρα πινω μια kwak που ειναι ολα τα λεφτα, οχι σαν μπυρα, αλλα σαν ποτο περισσοτερο

:cool:
Link to comment
Share on other sites

Η volkan εχει περιεργη γευση, δε νομιζω ορι συνδυαζετε ευκολα με φαγητο. Ισως να την επαιρνες για να τη δοκιμασεις γιατι το γουστο ειναι τελιεως υποκειμενικο.

 

Περιεργη τι ενοεις?Πιο πικρη ή πιο γλυκια?Η volkan νομιζω περιεχει και μελι μεσα.Επισεις εχω διαβασει οτι το νερο φιλτραρεται σε ηφαιστιακη πετρα.Που την βρηκες?Εδω στα σουπερ μαρκετ δεν την εχω δει

Link to comment
Share on other sites

Καλες και ελληνικες τσιμπημενες λιγο ναι λογω ,μικρης παραγωγης φανταζομαι ..πρωτα κραφτ μετα βιος και μετα βολκαν πειριαικη αλλα ψαξε για μια χιωτικη σε μαυρο μπουκαλι και magnus επισης
Link to comment
Share on other sites

Περιεργη τι ενοεις?Πιο πικρη ή πιο γλυκια?Η volkan νομιζω περιεχει και μελι μεσα.Επισεις εχω διαβασει οτι το νερο φιλτραρεται σε ηφαιστιακη πετρα.Που την βρηκες?Εδω στα σουπερ μαρκετ δεν την εχω δει

την ειδα σε βασιλοπουλο;)

Καλες και ελληνικες τσιμπημενες λιγο ναι λογω ,μικρης παραγωγης φανταζομαι ..πρωτα κραφτ μετα βιος και μετα βολκαν πειριαικη αλλα ψαξε για μια χιωτικη σε μαυρο μπουκαλι και magnus επισης

 

ευχαριστω,σου αρεσει η μπυρα και λαμβανω την αποψη σου σοβαρα.οσο για την μικρη παραγωγη και τις τσιμπιμενες τιμες ετσι ειναι.αλλα πρεπει να γινεις και γνωστος και να συμβαδιζεις με την κοινωνια.αυτο με τα ελληνικα προιοντα και τις τιμες σε ολα τα ειδη διατροφης σηκωνει πολυ συζητηση.π.χ παρτε ελληνικα τυρια -που ειναι θεικα- και εχουν 5 ευρω παραπανω το κιλο απο τα ξενα:p.σε τοσο δυσκολους καιρους ειναι ακριβα για μια οικογενεια.τελος με το εκτος θεματος.

Link to comment
Share on other sites

την ειδα σε βασιλοπουλο;)

 

 

ευχαριστω,σου αρεσει η μπυρα και λαμβανω την αποψη σου σοβαρα.οσο για την μικρη παραγωγη και τις τσιμπιμενες τιμες ετσι ειναι.αλλα πρεπει να γινεις και γνωστος και να συμβαδιζεις με την κοινωνια.αυτο με τα ελληνικα προιοντα και τις τιμες σε ολα τα ειδη διατροφης σηκωνει πολυ συζητηση.π.χ παρτε ελληνικα τυρια -που ειναι θεικα- και εχουν 5 ευρω παραπανω το κιλο απο τα ξενα:p.σε τοσο δυσκολους καιρους ειναι ακριβα για μια οικογενεια.τελος με το εκτος θεματος.

καλημερα συφωνω με ολα φιλε ..ολα ομως ...και ανοιγω για παρτυ σου μια ελληνικοτατη ΒΙΟΣ 5

Link to comment
Share on other sites

Περιεργη τι ενοεις?Πιο πικρη ή πιο γλυκια?Η volkan νομιζω περιεχει και μελι μεσα.Επισεις εχω διαβασει οτι το νερο φιλτραρεται σε ηφαιστιακη πετρα.Που την βρηκες?Εδω στα σουπερ μαρκετ δεν την εχω δει

 

Τβ βρηκα σε σουπερ μαρκετ στη τηνο!

 

Ναι εχει μελι, και αισθανεσαι καραμελα στη γευση της.. Η οποια κανει λιιιιγο προς το γλυκοπικρο γι αυτο την ειπα περιεργη

:cool:
Link to comment
Share on other sites

εγω παντως δεν ειμαι της αποψης ελληνικο και τιποτα αλλο.μιλαμε για απολαυση και αυτη δεν περιοριζεται!!! εαν υπαρχει ελληνικο προιον που με ικανοποιει θα το προτιμησω.εαν οχι τοτε δεν θα περιορισω τις επιλογες μου μονο και μονο για να υποστηριξω την ελληνικη παραγωγη.εξαλου οπως πολυ σωστα λενε καποιοι δεν ξερουμε που φτιαχνονται καποια προιοντα η' ακομα και εαν φτιαχνονται εδω απο που ερχονται τα συστατικα.

βεβαια ολα αυτα εχουν αναλυθει πολυ εδω μεσα.οπως οτι καποιες ζυθοποιοιες ελληνικες παραγουν ξενες μαρκες στην ελλαδα και χρειαζονται να τις υποστηριζουμε γιατι ειναι επενδυσεις με θεσεις εργασιας για ελληνες.

γιαυτο ας επιβραβευσουμε τους καλους ζυθοποιους,τις καλες μπυρες και ας αφησουμε τις εθνικες εξαρσεις.εξαλου ο ανταγωνισμος κανει καλο.οι ξενοι φτιαχνουν καλη μπυρα χρονια τωρα.εμεις φτιαχνουμε αρκετα χρονια αλλα οχι τοσο καλη μπυρα.αυτοι εχουν παραδοση, οπως εμεις το ουζο.ειναι καλυτεροι.αν μια μπυρα ελληνικη ειναι χειροτερη δεν πρεπει να την στηριξουμε για να γινει καλυτερη,να εξελιχτει.το ιδιο και για τις ξενες(αμστελ κοκκινη,εχω κολλημα τι να κανω,δεν πινεται).

στο θεμα μας τωρα. ειδα στον βασιλοπουλο τις εξης ελληνικες που ειναι και αρκετα τσιμπημενες εχω να πω για τοσο νεες μαρκες.ποιες απο τις παρακατω εχετε δοκιμασει?

μπιος 5,σεπτεμ σκετη και με μελι,κραφτ,βολκαν,πειραικη.

Πιστευω οτι οι Ελληνικες μπυρες τωρα ξεκινουν να ακμαζουν και εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας.Δεν ειναι η παραγωγη μπυρας στην παραδοση μας σαν λαος αλλα τα τελευταια χρονια οι μικροζυθοποιιες εχουν κανει θαυματα που εβγαλαν ονομα και στο εξωτερικο(η μαυρη craft ψηφιστηκε ως μια απο τις καλυτερες μπυρες απο σουηδο γευσιγνωστη).Γενικα πιστευω οτι πρεπει να στηριξουμε τις Ελληνικες προσπαθειες για να πολλαπλασιαστουν και να αυξησουν την ποιοτητα τους.Δεν ειναι μονο πατριωτικο το θεμα αλλα και ποιοτικο.Ειναι κριμα να καταναλωνουν αβερτα οι Ελληνες κακες μπυρες οπως η amstel και heineken και να χαντακωνονται εξαιρετικες μπυρες.Αυτο που λεω δηλαδη οτι ναι υπαρχουν και Ελληνικες καλυτερες απο ξενες.Ας πουμε για μενα η stella artois δε πινεται οπως και οι δυο προαναφερθεισες.

 

 

ειδα στον βασιλοπουλο τις εξης ελληνικες που ειναι και αρκετα τσιμπημενες εχω να πω για τοσο νεες μαρκες.ποιες απο τις παρακατω εχετε δοκιμασει?

μπιος 5,σεπτεμ σκετη και με μελι,κραφτ,βολκαν,πειραικη.

Στο ΑΒ εδω στη γειτονια μου απο craft φερνουν μονο τις athens lager και smoked lager.Ειναι κριμα γιατι για μενα οι καλυτερες της εταιριας ειναι η μαυρη και η weiss.

Για την ερωτηση σου

 

bios 5=καλη (οχι κατι ιδιαιτερο)

 

septem με μελι=πικρη μπυρα αλλα με απιστευτο αρωμα απο μελι (προσωπικα δε με αρεσουν οι πικρες μπυρες αλλα αυτη μ αρεσε αρκετα)

 

craft μαυρη=απιστευτη:)

 

craft weiss=επισης απιστευτη.Προσωπικα πιστευω οτι δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο αντιστοιχες παραδοσιακες weiss οπως paulaner,erdirger κλπ

 

craft smoked=αρκετα καλη

 

πειραικη=οπως ανεφερα και πιο πανω με αρεσε αρκετα η lager που δοκιμασα.Εχει ιδιαιτερη γλυκια γευση

 

Αυτα!

Link to comment
Share on other sites

Τβ βρηκα σε σουπερ μαρκετ στη τηνο!

 

Ναι εχει μελι, και αισθανεσαι καραμελα στη γευση της.. Η οποια κανει λιιιιγο προς το γλυκοπικρο γι αυτο την ειπα περιεργη

 

Την βρηκα χτες στον Βασιλοπουλο.Οντως γλικιζει αρκετα λογο του μελιου.Εχει ενα περιεργο μοναδικο αρωμα.Εκτος απο μελι ειδα οτι περιεχει και εκχυλισμα κιτρου.Προφανως εκει οφειλεται η "περιεργη" γευση και το ιδιαιτερο αρωμα

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς που θα βρω fruli? ξέρω ότι προμηθευτής είναι η ΟΚ. Αλλά μήπως την έχει πάρει κανένα μάτι σε κανά μαγαζί στην Αθήνα, ή έστω σε κάβα;

Κάθε βοήθεια δεκτή...

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι οι Ελληνικες μπυρες τωρα ξεκινουν να ακμαζουν και εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας.Δεν ειναι η παραγωγη μπυρας στην παραδοση μας σαν λαος αλλα τα τελευταια χρονια οι μικροζυθοποιιες εχουν κανει θαυματα που εβγαλαν ονομα και στο εξωτερικο(η μαυρη craft ψηφιστηκε ως μια απο τις καλυτερες μπυρες απο σουηδο γευσιγνωστη).Γενικα πιστευω οτι πρεπει να στηριξουμε τις Ελληνικες προσπαθειες για να πολλαπλασιαστουν και να αυξησουν την ποιοτητα τους.Δεν ειναι μονο πατριωτικο το θεμα αλλα και ποιοτικο.Ειναι κριμα να καταναλωνουν αβερτα οι Ελληνες κακες μπυρες οπως η amstel και heineken και να χαντακωνονται εξαιρετικες μπυρες.Αυτο που λεω δηλαδη οτι ναι υπαρχουν και Ελληνικες καλυτερες απο ξενες.Ας πουμε για μενα η stella artois δε πινεται οπως και οι δυο προαναφερθεισες.

 

 

 

Στο ΑΒ εδω στη γειτονια μου απο craft φερνουν μονο τις athens lager και smoked lager.Ειναι κριμα γιατι για μενα οι καλυτερες της εταιριας ειναι η μαυρη και η weiss.

Για την ερωτηση σου

 

bios 5=καλη (οχι κατι ιδιαιτερο)

 

septem με μελι=πικρη μπυρα αλλα με απιστευτο αρωμα απο μελι (προσωπικα δε με αρεσουν οι πικρες μπυρες αλλα αυτη μ αρεσε αρκετα)

 

craft μαυρη=απιστευτη:)

 

craft weiss=επισης απιστευτη.Προσωπικα πιστευω οτι δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο αντιστοιχες παραδοσιακες weiss οπως paulaner,erdirger κλπ

 

craft smoked=αρκετα καλη

 

πειραικη=οπως ανεφερα και πιο πανω με αρεσε αρκετα η lager που δοκιμασα.Εχει ιδιαιτερη γλυκια γευση

 

Αυτα!

Καλησπερα ..πολυ καλη αναλυση αλλα εχω διαφωνιεσ σχετικα ...επειδη ειπε ενας γευσιγνωστης για μια μπυρα οτι ειναι καλυτερη ..δεν σημαινει οτι ισχυει ..το ιδιο παρεπιπτοντως λεγανε για την ελληνικοτητα της μυθος και επειτα απο τις φημες για τα εργοστασια σε γειτονικη χωρα ..δεν ξανασχοληθηκε κανεις ...καλες μπυρες ποιοτικες μπυρες υπαρχουν πολλες αλλα το γουστο ειναι υποκειμενικο ...και εις αλφα με υγεια λοιπον ..

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς που θα βρω fruli? ξέρω ότι προμηθευτής είναι η ΟΚ. Αλλά μήπως την έχει πάρει κανένα μάτι σε κανά μαγαζί στην Αθήνα, ή έστω σε κάβα;

Κάθε βοήθεια δεκτή...

Ιταλικη ειναι ? μονο περονι και μορετι εχω δοκιμασει απο ιταλια ...πιο γεματη γευση η μορετι

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας! Νέο μέλος! Έπινα μια μύθος και είπα να εγγραφώ και να σας χαιρετίσω!!

 

Είμαι στην αγορά για καινούργιο smartphone, σας βρήκα και νομίζω ότι είσαστε το καλύτερο σάιτ για ενημέρωση στο θέμα!

Link to comment
Share on other sites

οντως καλως ηρθες τα παιδια του φορουμ κανουν καταπληκτικη δουλεια ...πινουμε οτι μας αρεσει και λεμε την γνωμη μας ...βιος 5 για μενα τωρα παγωμενη ..μια και ο σεπτεμεβρης θα ειναι καυτος!!
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα ..πολυ καλη αναλυση αλλα εχω διαφωνιεσ σχετικα ...επειδη ειπε ενας γευσιγνωστης για μια μπυρα οτι ειναι καλυτερη ..δεν σημαινει οτι ισχυει ..το ιδιο παρεπιπτοντως λεγανε για την ελληνικοτητα της μυθος και επειτα απο τις φημες για τα εργοστασια σε γειτονικη χωρα ..δεν ξανασχοληθηκε κανεις ...καλες μπυρες ποιοτικες μπυρες υπαρχουν πολλες αλλα το γουστο ειναι υποκειμενικο ...και εις αλφα με υγεια λοιπον ..

Αγαπητε το ανεφερα για να δειξω οτι υπαρχουν και Ελληνικες μπυρες με διεθνεις διακρισεις.Αληθεια εσυ γιατι θιχτηκες τοσο?:rolleyes:

Και οντως προκειται για μια παρα πολυ καλη μπυρα με πολλα αρωματα.

Οσο για τη Μυθος δεν ξερω σε τι αναφερεσαι παντως το εργοστασιο της ειναι στη Σινδο στη Θεσσαλονικη και ειναι εξαιρετικη μπυρα.Σταματα λοιπον τις μπιχτες για οποιαδηποτε Ελληνικη μπυρα δε βγαζει η Αθηναικη ζυθοποιια.

Φιλικα

 

 

Leffe Βελγιο κοκκινη μοναστηριακη. Παιδες πειτε και θα με θυμηθειτε.

Δεν ειναι ακριβως μοναστηριακη, παραγεται με τις ιδιες βασικες αρχες αλλα επισημα δεν θεωρειται μοναστηριακη.Οπως πολλες αλλες μπυρες που λογω νομικων κωλυματων και γραφειοκρατιας δεν μπορουν να παρουν τον τιτλο της μοναστηριακης.Παρ'ολα αυτα ειναι κορυφαια μπυρα.

 

 

edit

Δοκιμασα και την σαντορινια τη volcan, ξανθια και μαυρη.Παρα πολυ καλες.Ειδικα η μαυρη με το μελι:)

Η Ελλαδα αποκταει σοβαρες μπυρες μακρια απο το αθηναικο κεντρο.

Edited by zafos90
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα οταν ενα προιον παραγεται στην ελλαδα με ελληνικες πρωτες υλες οπως η αλφα η αμστελ κ.α. τι ειναι για σενα ?

ρωτα λοιπον για τον μυθο που συσκευαζει και ειμαι στην διαθεση σου για μπυροκουβεντα. Συμφωνω για την μικροζυθοποιηση στην ελλαδα και μαλιστα την προτιμω απο εισαγομενες αρκετες φορες.

 

Ψωνια σ/κ chimay duvel lefe..και krucovise black

Edited by vampyre
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...