Jump to content

Sony Ericsson Xperia Pro

BMW116i
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

αν τα έκανες όλα αυτά κι ακόμα δε δουλεύει μόνο το συγκεκριμένο πραγματάκι στο φυσικό πληκτρολόγιο τότε η απλή δική μου λογική λέει ότι κάτι φταίει στο κουμπάκι της υδρογείου στο φυσικό πληκτρολόγιο και προφανώς δεν ανταποκρίνεται στο πάτημα. περισσότερα δεν ξέρω κι εγώ γιατί δεν είμαι ειδικός, αλλά αν τα δοκίμασε ςόλα κι αν τα touch πληκτρολόγια δουλεύουν κανονικά πώς είναι δυνατόν να έιναι θέμα εσωτερικοό του κινητού.. τι να πω... δε το πα ςκαι σε έναν γερμανό απλώς να σου πουν τη γνώμη τους; ακόμα κι αν δε μπορούν να το αναλάβουν ίσως κάτι περισσότερο ξέρουν να σου πουν.

επίσης δοκίμασε αν όλε ςοι άλλες λειτουργίες δουλεύουν στο φυσικό πληκτρολόγιο, πχ τα σύμβολα, τα βελάκια.. μήπως έχει κανένα θέμα ανάμεσα στα δύο μέρη της συσκευής, μην έχει χαλάσει τπτ εκεί κι έχεις κι άλλα θέματα.

πάντως σου λέω με απόλυτη βεβαιότητα το κουμπάκι της υδρογείου δουλεέυι κανονικά στο κινητό και εναλλάσσει τις γλώσσες.

αν το βάλεις να έχει μόνο ελληνικά ως γλώσσα λειτουργεί;; εκτός αν δε σε βολεύει καθόλου... όπως και να 'χει δεν είναι φυσιολογικό.

@st_gardelis δεν είμαι σίγουρη ότι πολυκατάλαβα αλλά θα σου πω τι ισχύει στην πράξη.

στο κανονικό πληκτρολόγιο της συσκευής τα γράμματα αυτά είναι ανάποδα. πατάς Ζ και βγαίνει Υ. πατάς Υ και βγαίνει Ζ.

στο touch πληκτρολόγιο όμως της οθόνης, και στο όρθιο και στο ξαπλωτό τα γράμματα είναι τοποθετημένα κανονικά, το Υ στο Υ και το Ζ στο Ζ.

(ελπίζω να μη σας μπέρδεψα κι εγώ) :lol: :p

'cause somewhere in the crowd there' s you!..

• Απαντήσεις 497
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τα δοκιμασα αυτα που ειπες lisa.

Εβαλα γλωσσα μονο Ελληνικά κ το φυσικο πληκτρολογιο συνεχιζει να γραφει μονο Αγγλικους χαρακτήρες!

Ολα τα πλήκτρα δουλευουν κανονικά (backspace, del, shift κλπ) Ολα πανε καλά εκτος απ το οτι ΔΕΝ κρυβεται αυτοματα το landscape πληκτρολογιο οταν ανοιγει το κανονικό και φυσικά δεν γραφει ελληνικούς χαρακτηρες...

@st_gardelis δεν είμαι σίγουρη ότι πολυκατάλαβα αλλά θα σου πω τι ισχύει στην πράξη.

στο κανονικό πληκτρολόγιο της συσκευής τα γράμματα αυτά είναι ανάποδα. πατάς Ζ και βγαίνει Υ. πατάς Υ και βγαίνει Ζ.

στο touch πληκτρολόγιο όμως της οθόνης, και στο όρθιο και στο ξαπλωτό τα γράμματα είναι τοποθετημένα κανονικά, το Υ στο Υ και το Ζ στο Ζ.

(ελπίζω να μη σας μπέρδεψα κι εγώ) :lol: :p

Η ερώτηση μου είναι αν το κάνει αυτό που περιγράφεις είτε στα ελληνικά (π.χ. όταν γράφω ένα sms) είτε στα αγγλικά (π.χ. όταν σερφαρω)

ΣτΑύΡοΣ

λοιπόν στο touch πληκτρολόγιο τα γράμματα είναι κανoνικά στη θέση τους. και στα ελληνικά και στα αγγλικά. δεν αλλάζει τίποτε πουθενά. η διάταξη των πλκτρων είναι QWERTY.

στο φυσικό πληκτρολόγιο της συσκευής η διάταξη είναι QWERTZ.

στα αγγλικά πατάς Ζ και βγάινει Ζ, Υ και βγαίνει Υ, ενώ

στα ελληνικά πάτας Ζ και βγαίνει Υ και Υ και βγαίνει Ζ.

κατατοπιστικότατη...

αν και είναι λίγο βλακεία ρε ****το... γιατί υποτίθεται ότι θέλω αυτό το κινητό για το φυσικό πληκτρολόγιο... αλλιώς πάω για το Xperia Neo V που ουσιαστικά έχει τα ίδια χαρακτηριστικά...

Σ'ευχαριστώ πάντως όπως κ να χει....

Υ.Γ. αν το βρει κανείς σε κάποιο μαγαζί με qwerty πληκτρολόγιο ας το πει...

ΣτΑύΡοΣ

Εγώ ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που το έχουν αλλά και γενικός για να δούμε καμιά ταινιούλα στι κινητλακι μας πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή ή απλός αντιγράφουμε την ταινιά στο φάκελο "video" ??

κατεβαζεις τον mx video player που παιζει τα παντα και με εξωτερικους υποτιτλους και αυτο αρκει.:lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που το έχουν αλλά και γενικός για να δούμε καμιά ταινιούλα στι κινητλακι μας πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή ή απλός αντιγράφουμε την ταινιά στο φάκελο "video" ??

ΜΧ video player, Mobo player, BS player.

Απο καποια στιγμή και μετά, το κανονικό πληκτρολογιο επαψε να αλλάζει γλώσσες. γρεφει μονο αγγλικα. κ οταν το ανοιγω, ΔΕΝ κρυβει αυτοματα το πληκτρολογιο της οθονης.

Μέχρι εδώ συμπεραίνω ότι έχεις πρόβλημα με το hardware. Αφού το ανοίγεις και δεν κρύβει το πληκτρολόγιο σημαίνει ότι το κινητό δεν "καταλαβαίνει" ότι εσύ ανοίγεις το πληκτρολόγιο.

Ερώτηση (κυρίως προς την lisa). Όταν το κινητό είναι σε κατάσταση αναμονής και ανοίξω κατευθείαν το πληκτρολόγιο το κινητό ενεργοποιείται; Αν ναι, τότε dimdim εσένα το κάνει αυτό; Αν όχι, τότε σίγουρα έχουμε θέμα hardware.

Επικοινωνησα με την SE ελλαδας και φυσικά δεν το υποστηρίζουν.

Απόλυτα φυσιολογικό και σωστό.

στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι φταιει η αναβαθμιση λογισμικου που έκανα (που ετσι κι αλλιως το τηλ την κανει μονο του) και οτι θα βγει νεα αναβάθμιση που διορθώνει το προβλημα.

Καταλαβαίνουμε όλοι μας, νομίζω, ότι σου λένε ......................... (συμπλήρωσε με ότι θες)

Τα δοκιμασα αυτα που ειπες lisa.

Εβαλα γλωσσα μονο Ελληνικά κ το φυσικο πληκτρολογιο συνεχιζει να γραφει μονο Αγγλικους χαρακτήρες!

Ολα τα πλήκτρα δουλευουν κανονικά (backspace, del, shift κλπ) Ολα πανε καλά εκτος απ το οτι ΔΕΝ κρυβεται αυτοματα το landscape πληκτρολογιο οταν ανοιγει το κανονικό και φυσικά δεν γραφει ελληνικούς χαρακτηρες...

Κι εδώ τώρα έρχεσαι και μου τα χαλάς! Εκεί που έλεγα ότι έχεις πρόβλημα hardware τώρα μου πετάς και κάτι software-ίστικο!!! :p:p

Λοιπόν, καταρχήν φλασάρισμα με SEUS. Όχι PC Companion, SEUS.

Αφού το κάνεις αυτό δοκιμάζεις να δεις αν άλλαξε κάτι. Αν όχι τότε κατεβάζεις κάποιο άλλο πληκτρολόγιο από το market. Θα βρεις αρκετά. Δες και το HTC_IME (δεν υπάρχει στο market, google it). Αν δεν βγάλεις άκρη τότε επιστρέφουμε στο hardware.

γιατί υποτίθεται ότι θέλω αυτό το κινητό για το φυσικό πληκτρολόγιο... αλλιώς πάω για το Xperia Neo V που ουσιαστικά έχει τα ίδια χαρακτηριστικά...

Και καμιά κατοστή ευρώ φτηνότερο και υποστήριξη. ;)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

απάντηση προς φίλο zxr

ναι το κινητό ενεργοποιείται όταν από κατάσταση αναμονής ανοίξεις το πληκτρολόγιο. ξεκλειδώνει κανονικά και φωτίζεται η οθόνη εννοείται.

Lisa και zxr ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές. Κι εγώ συγκλινω προς hardware πρόβλημα. Αύριο πρωί θα κάνω την δοκιμή που λες Lisa να ανοίξω το φυσικό πληκτρολόγιο από κατάσταση κλειδωμενου.

Θα δοκιμάσω και το sesus και μετα θα το ξανάστείλω στο κατάστημα απο το οποίο το αγόρασα!

Φυσικά θα κρατάω ενήμερο το thread για το θέμα.

απάντηση προς φίλο zxr

ναι το κινητό ενεργοποιείται όταν από κατάσταση αναμονής ανοίξεις το πληκτρολόγιο. ξεκλειδώνει κανονικά και φωτίζεται η οθόνη εννοείται.

καλημερα.

Εκανα κι εγω την δοκιμή να ανοιξω το πληκτρολόγιο απο κλειδωμενο τηλεφωνο και δεν συμβαινει τιποτα!

Οπότε θεωρώ οτι ειναι hardware προβλημα.

Δεν προχωρώ σε άλλες ενέργειες.

Το στελνω πίσω στο κατάστημα αγοράς και περιμενω αποκατάσταση του τηλεφώνου.

Συνήθως οι μηχανισμοί slide έχουν είτε κάποιο μαγνητάκι είτε κάποιο διακοπτάκι που δίνει σήμα όταν ανοίξει το πληκτρολόγιο. Κάτι έχει μετακινηθεί (υποθέτω ότι δεν είχε κάποιο πτώση το κινητό, σωστά;) και για αυτό έχεις πρόβλημα. Πραγματικά για κάποιον που ξέρει είναι υπόθεση πέντε λεπτών.

Εύχομαι να βγάλεις άκρη και να το έχεις στα χέρια σου σύντομα.

Συνήθως οι μηχανισμοί slide έχουν είτε κάποιο μαγνητάκι είτε κάποιο διακοπτάκι που δίνει σήμα όταν ανοίξει το πληκτρολόγιο. Κάτι έχει μετακινηθεί (υποθέτω ότι δεν είχε κάποιο πτώση το κινητό, σωστά;) και για αυτό έχεις πρόβλημα. Πραγματικά για κάποιον που ξέρει είναι υπόθεση πέντε λεπτών.

Εύχομαι να βγάλεις άκρη και να το έχεις στα χέρια σου σύντομα.

Ο φιλος το χει στειλει 3 φορες στο καταστημα και αν ειναι τοσο απλο οσο λετε,βλεπετε γιατι πολυς κοσμος παντα θα ειναι εναντια στις αγορες «παραεισαγωμενων» προιοντων..

Και για αλλη μια φορα ειναι εκνευρεστικη η SE που δεν το δεχεται!Γιωργο τωρα τι πιστευεις;το κινητο προοριζοταν για καποια αγορα εντος ευρωπ.ενωσης αν δεν κανω λαθος.γιατι δεν το δεχεται;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχουμε πει γιατί δεν το δέχεται. Το κινητό δεν εισάγεται επίσημα από την SE Hellas πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν το κινητό είναι αγορασμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν αφενός εγγύηση και αφετέρου service. Έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν οπότε δεν μπορείς να κατηγορήσεις την SE για αυτό. Είναι άκρως νομότυποι.

Ακόμα και το service επι πληρωμή μπορούν να σου αρνηθούν με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει σχετική τεχνογνωσία στην επιδιόρθωση του συγκεκριμένου κινητού.

Μόνο αν αγοράσεις συσκευή από την Ευρωπαϊκή αγορά την οποία όμως εισάγει η SE Hellas καρπώνεσαι τα πλήρη δικαιώματα του καταναλωτή.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό ρε συ Γιώργο.δεν εχουν την τεχνογνωσία?μήπως ειναι το πρώτο κινητό se που εχει συρωμενο πληκτρολόγιο?

Άρα δεν μπορούν να λύσουν ουτε κάποιο πρόβλημα στο h/w πληκτρολόγιο του μίνι προ.

Τεσπα.απλα με ενοχλει λιγο η κατασταση του τύπου ειμαι νομοτυπος άρα να κόψεις το λαιμό σου.

sent εύκολα και γρήγορα via my hardware keyboard...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το πρώτο σίγουρα δεν είναι αλλά δεν παύει να είναι διαφορετικό μοντέλο. Αν τυχόν κάτι δεν πάει καλά τότε θα είναι υπόλογοι. Όπως και να έχει ξεφεύγουμε από το θέμα οπότε ας δούμε τι θα γίνει με το πρόβλημα του φίλου μας.

Παντως το συγκεκριμένο προβλημα ειναι σχετικά διαδεδομένο..

Ενα μικρό googl-ισμα αν κανει κανείς θα δει οτι αρκετοι παραπονιούνται για τετοια προβληματα.

Και, εχεις δικιο zxr. αναφέρεται ως επιλυση καποια κρυφη προσθηκη μαγνήτη και τετοια.

Οχι, δεν έπεσε το τηλ. Πρακτικά 10 μερες εχει δουλεψει ολες κι ολες και τις υπολοιπες ειτε ειχε προβλημα, ειτε ταξίδευε στο service.

Τωρα, για το θεμα της υποστήριξης της SE... απ την μία να συμφωνήσω οτι δεν εχουν την τεχνογνωσία, και άρα δεν επεμβαινουν, αλλά πάλι βρε παιδιά, τι σόι Ευρωπαική ενοποίηση ειναι αυτή?? Κ που πάει η προστασία του καταναλωτή??

Αντε, δεν ανοιγω δυσκολες συζητήσεις!

Ευχαριστώ για την υποστήριξη και θα επανέλθω με νεότερα!

Λοιπόν έλειψα 2 μέρες και έχει γίνει χαμός!!

Αρχικά ήθελα να πω στο φίλο dimdim1 ότι και έγω έχω την ίδια έκδοση λόγισμικού και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο κουμπί της υδρογείου.

Έπειτα να πω ευχαριστώ στον konstantinoslp αλλά και τον zxr για την βοήθειά τους άλλα μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε που πρέπει να αντιγράψω την ταινία δηλαδή σε ποιόν φάκελο έτσι ώστε να την βρω όταν ξανανοίξω το κινητό μου?

Αααα καθώς επίσης ήθελα να πω πως όταν ανοίγω το πληκτρολόγιο ενώ το κινητό ειν κλειδωμένο δεν ξεκλειδώνει!!Με βγάζει στην οθόνη για να σύτω αυτό το πραγματάκι έτσι ώστε να ξεκλειδώσει και μέτα πρέπει να βάλω και το μοτίβο έτσι ώστε να ξεκλειδώσει τελείως!! (εντάξει το τελευταίο είναι δικιά μου επιλοφή αλλά και πάλι δεν ξέκλειδώνει...απλός μου ανοίγει την οθόνη!!)

edit

οκ παιδιά το βρήκα ;)

Edited by eas97

Xperia Pro and waiting with impatience for my "Ice Cream Sandwich"

Summer's All Around ;)

θα μπορούσατε να μου πείτε που πρέπει να αντιγράψω την ταινία δηλαδή σε ποιόν φάκελο έτσι ώστε να την βρω όταν ξανανοίξω το κινητό μου?

Χρόνια σου πολλά καταρχήν! :)

Την αντιγράφεις στο sd/DCIM/100ANDRO και με το που ανοίξεις κάποιον player θα σε πάει κατευθείαν εκεί.

Την αντιγράφεις στο sd/DCIM/100ANDRO και με το που ανοίξεις κάποιον player θα σε πάει κατευθείαν εκεί.

Ή τεσπα περνα την καπου στην καρτα και ψαξε να την βρεις με εναν file manager..

(Γιωργο δεν πιστευω να ενοχλεισαι που παιρνω απο πισω τα τοπικς και quoteαρω τα μηνυματα σου παιζοντας το εξυπνος..:p )

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επανάληψη μήτηρ μαθήσεων έλεγαν οι ημών οπότε κανένα πρόβλημα! Edited by zxr

Ευχαριστώ πολύ ;) Αρχικά πριν κατεβάσω κάποιον media player είχα βάλει το επισόδειο μιας σειράς που ήθελα να δω στον φάκελο video και σκέφτηκα οκ θα το έχεισ την gallery αλλά με το που έβαλα τον player μου το έβγαλε στον φάκελο που το είχα!!

Ευχαριστώ και πάλι!!

Xperia Pro and waiting with impatience for my "Ice Cream Sandwich"

Summer's All Around ;)

Καλησπέρα,

κάτοχος Vivaz Pro ήλπιζα να αναβαθμίσω σε Xperia Pro. Διευκρινιστικά θα ήθελα να επιβεβαιώσω οτι:

1. μέσω handcent είναι δυνατή η αποστολή ελλ.sms με 160 χαρακτήρες

2. ελληνικά βλέπει κανονικά σε browser και διάφορες εφαρμογές, πχ ελληνικά apps ή pdf αρχεία

3. Πρακτικά η μόνη διαφορά είναι η διάταξη στο πληκτρολόγιο - αν υπάρχει κάποια διαφορά ή πρόβλημα θα είμαι ευγνώμων να με πληροφορούσατε.

Δοκίμασα το xperia mini και αν και το μέγεθος δε με ενόχλησε στη πληκτρολόγηση ή στην λειτουργία - όμως με ενόχλησε αρκετά στο browsing, (το χρησιμοποιώ αρκετά).

υγ. Διάολε σκοτώσαμε τα Palm αλλά να αφαιρέσουμε τα αβαταρ τους πάει πολυ - που είναι το ένδοξο μου TH55 στην φωτο αριστερά ;! :-)

Edited by iwsif

Καλησπέρα,

κάτοχος Vivaz Pro ήλπιζα να αναβαθμίσω σε Xperia Pro. Διευκρινιστικά θα ήθελα να επιβεβαιώσω οτι:

1. μέσω handcent είναι δυνατή η αποστολή ελλ.sms με 160 χαρακτήρες

2. ελληνικά βλέπει κανονικά σε browser και διάφορες εφαρμογές, πχ ελληνικά apps ή pdf αρχεία

3. Πρακτικά η μόνη διαφορά είναι η διάταξη στο πληκτρολόγιο - αν υπάρχει κάποια διαφορά ή πρόβλημα θα είμαι ευγνώμων να με πληροφορούσατε.

Δοκίμασα το xperia mini και αν και το μέγεθος δε με ενόχλησε στη πληκτρολόγηση ή στην λειτουργία - όμως με ενόχλησε αρκετά στο browsing, (το χρησιμοποιώ αρκετά).

υγ. Διάολε σκοτώσαμε τα Palm αλλά να αφαιρέσουμε τα αβαταρ τους πάει πολυ - που είναι το ένδοξο μου TH55 στην φωτο αριστερά ;! :-)

1 ναι

2 ναι

3 η μονη διαφορα ειναι οτι ειναι qwertz αντι για qwerty κανενα προβλημα ομως

Το πήρα από birdphone: εξαιρετικό κινητό με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής,σχεδιασμό και ιδανικό μέγεθος για συνδυασμό multimedia και φορητότητας. Το mapping στο ελληνικό hw πληκτρολόγιο παραμένει το κλασικό οπότε το qwertz είναι ήσσον πρόβλημα. Μακάρι να μην δημιουργήσει πρόβλημα γιατί υπόσχεται να είναι εξαιρετικό κινητό.

• The title was changed to Sony Ericsson Xperia Pro