Jump to content

Φωτογραφίες & βίντεο από Symbian^3 συσκευές

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολύ ζωντανή η τελευταία :)

Να επανέλθω και εγώ μετά από καιρό

Πειραματισμός με το μάκρο

http://8.t.imgbox.com/dQZin4pr.jpg

Μερικές από το καλοκαιρινό Cambridge

http://5.t.imgbox.com/1krV7iEs.jpg http://8.t.imgbox.com/HcwsfJR8.jpg http://9.t.imgbox.com/nnPdILLz.jpg

και όταν συννέφιασε, πειραματισμός με HDR

http://6.t.imgbox.com/Y1qwmLP1.jpg

Ακόμα μαθαίνω, που θα πάει...

Η τελευταία με HDR είναι πολύ πολύ όμορφη. Θα έπαιρνε λίγο κορεσμό ακόμα.

Επίσης και αυτή με τη γέφυρα θα ήταν πολύ καλύτερη με HDR ή τουλάχιστον με υποέκθεση και μετά ανέβασμα σκιών στον υπολογιστή.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Δίκαιο έχεις αλλά εκεί μπαίνει το θέμα της οθόνης...

Και δυστυχώς με την ανάλυση μας δεν μπορούμε πως θα φαίνεται η φωτογραφία κανονικά.

Συνήθως δεν τις πειράζω στον υπολογιστή, ή τουλάχιστον δεν τις ανεβάζω εδώ πειραγμένες

Δίκαιο έχεις αλλά εκεί μπαίνει το θέμα της οθόνης...

Και δυστυχώς με την ανάλυση μας δεν μπορούμε πως θα φαίνεται η φωτογραφία κανονικά.

Συνήθως δεν τις πειράζω στον υπολογιστή, ή τουλάχιστον δεν τις ανεβάζω εδώ πειραγμένες

Αν δεν δούλευε καλά το shadow recovery μέσω υπολογιστή, από τα jpg του 808, απλά δεν θα το είχα αγοράσει.

Και τα δύο, το N8 και το 808,τα αγόρασα τουλάχιστον 1,5 χρόνο μετά από την κυκλοφορία τους. Το Ν8 αφού είχε κυκλοφορήσει το camera pro και το 808 αφού είχαν βρει τρόπο να ξεπερνούν τα προβλήματα με την υπερέκθεση.

Είπαμε έχουν καλή ποιότητα αλλά κάποια πράγματα δεν χωνεύονται :D

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Αν δεν δούλευε καλά το shadow recovery μέσω υπολογιστή, από τα jpg του 808, απλά δεν θα το είχα αγοράσει.

Και τα δύο, το N8 και το 808,τα αγόρασα τουλάχιστον 1,5 χρόνο μετά από την κυκλοφορία τους. Το Ν8 αφού είχε κυκλοφορήσει το camera pro και το 808 αφού είχαν βρει τρόπο να ξεπερνούν τα προβλήματα με την υπερέκθεση.

Είπαμε έχουν καλή ποιότητα αλλά κάποια πράγματα δεν χωνεύονται :D

Δεν έχω σε καμία περίπτωση τις γνώσεις σου, αλλά μη ξεχνάμε πως μιλάμε για κινητό που βγήκε πριν 3-4 χρόνια και το βάλανε στο ράφι μετά. Σκέψου να είχαν εξελίξει το software κιαλλο...

Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για την επεξεργασία;

Photoscape (δωρεάν) στις περισσότερες των περιπτώσεων. Πανεύκολο!

Ms ICE (δωρεάν) για το ράψιμο στα πανοράματα και μετά επεξεργασία με το Photoscape.

Νίkon Capture NX-D (δωρεάν) ή RawTherapy (δωρεάν) ή και Φωτομάγαζο, όταν θέλω να ανεβάσω σκιές και να κατεβάσω highlights.

Γενικά όταν ξεκινάω με ένα, τελειώνω την φωτό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, γιατί κάθε φορά που σώζεις ένα jpeg, αυτό χάνει ποιότητα. Εκτός αν το μετατρέψεις σε μη απωλεστική μορφή (psd, dng ή tiff) αλλά τα αρχεία είναι τεράστια.

Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για την επεξεργασία;

Για την ώρα όλοι ασχολούνται με τα 940 ή 950 απλό και XL που αναμένονται τον Οκτώβρη...

καλημερα παιδια.χρησιμοποιω το Ν8 ακομη για τις φωτο και ψαχνω μια εφαρμογη hdr k panorama,γνωμη μου οτι εκει πασχει.υπαρχει κατι.Οποιος θελει ας στειλει pm.Ευχαριστω

καλημερα παιδια.χρησιμοποιω το Ν8 ακομη για τις φωτο και ψαχνω μια εφαρμογη hdr k panorama,γνωμη μου οτι εκει πασχει.υπαρχει κατι.Οποιος θελει ας στειλει pm.Ευχαριστω

HDR app, HDR Photo Camera, HDR Pro Camera. Αυτά έχω για HDR

Nokia Panorama, Camera Lover Pack, για πανόραμα

κάποια άλλα όπως το Camera Pro, έχουν Bracketing για να το κάνεις μετά στον υπολογιστή το HDR.

και τέλος το Shutter Pro Premium η πληρέστερη εφαρμογή κάμερας για το Ν8 (αν και λίγο βαριά).

Για επεξεργασία εικόνας στο κινητό, ανάλογη του Photoshop, είναι το αργό, αλλά πλήρες PureFix.

Αυτά έχω υπόψιν...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Και το HDR app θέλει υπολογιστή για να κάνεις μόνος σου την τελική φωτοφραφία.

Εγώ το HDR camera χρησιμοποιώ και είμαι γενικά ευχαριστημένος. Με αυτό είναι η φωτογραφία που ανέβασα μερικά post πιο πίσω.

HDR Pro Camera δεν το ξέρω, τι παραπάνω έχει;

τα περισσότερα βασικά θέλουν μετά υπολογιστή για καλά αποτελέσματα...

Τα HDR Camera και το HDR Pro του Harald Meyer βγάζουν HDR μέχρι κάποια ανάλυση. Μετά κι αυτά θέλουν υπολογιστή.

Τα δυο τελευταία δεν έχουν τεράστιες διαφορές σαν εφαρμογές πιστεύω... Δεν ξέρω μόνο στα αποτελέσματα αν κάποιο τα καταφέρνει καλύτερα...

Κάτι που εντόπισα, το HDR Pro δεν έχει ρυθμίσεις για κορεσμό, αντίθεση κλπ. Παρόλα αυτά, όπως και το Camera Pro βγάζει σε 41.5 MP HDR (θέλει οπωσδήποτε τρίποδο εκεί)

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

τα περισσότερα βασικά θέλουν μετά υπολογιστή για καλά αποτελέσματα...

Τα HDR Camera και το HDR Pro του Harald Meyer βγάζουν HDR μέχρι κάποια ανάλυση. Μετά κι αυτά θέλουν υπολογιστή.

Τα δυο τελευταία δεν έχουν τεράστιες διαφορές σαν εφαρμογές πιστεύω... Δεν ξέρω μόνο στα αποτελέσματα αν κάποιο τα καταφέρνει καλύτερα...

Κάτι που εντόπισα, το HDR Pro δεν έχει ρυθμίσεις για κορεσμό, αντίθεση κλπ. Παρόλα αυτά, όπως και το Camera Pro βγάζει σε 41.5 MP HDR (θέλει οπωσδήποτε τρίποδο εκεί)

Γενικα η Nokia με το HDR εχει μια αλλεργια...

Natna, αν έχεις Ν8 και 808 τώρα, γιατί δεν κάνεις ένα συγκριτικό εδώ; Π.χ. με CameraPro στα 12MP αμφότερα και ίδιες ρυθμίσεις και στα δύο.

Και τα δύο Symbian είναι, οπότε δεν θα είναι off-topic. Να δούμε διαφορές σε αντίθεση και δυναμικό εύρος. Το 2ο και τελευταίο αν δεν κάνω λάθος 12άρι που έβγαλε η Nokia, το δοκίμασα και δεν λέει πολλά... Το πρώτο, το Ν8 δηλαδή, δεν το είχα ποτέ για να ξέρω...

Το Ν8 εχει μεγαλυτερο dynamic range απο το 808.

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα.

Edited by impreza_sti

καλησπέρα παιδιά και εύχαριστω για την απάντηση. Σε καμία περίπτωση δεν εχω τις γνώσεις σας το Ν8 το εχω αντί κάμερας,εχω εκατοντάδες φωτό με τα παιδιά μού, πολλές εν κίνησή και όλες κρύσταλλο. Εχω αλλάξει τις περισσότερες ναυαρχίδες πλην τα τελευταία 6αριά της σαμμυ. Όπως εχω αναφέρει στο τελευταιο ποστ του Ν8 στην γενική συζήτηση είναι ότι ευχάριστη έκπληξη πριν λίγες ημέρες ήταν όταν σε παιδικό πάρτυ κόρης μου σε βίντεο το Ν8 μου πάτησε κάτω όλες τις ναυαρχίδες και το ΝΟΤΕ το δικό μου. Στην παρέα ήταν πολλοί με ΝΟΤΕ4 s5 και αλλά καλά ρομπότακια που συνεχώς έχαναν εστίαση στο ημιστοταδο και καταφεύγαν στο touch to focus μαζί και εγω με το νότε για καλύτερο αποτέλεσμα. Έκπληξη μεγάλη ήταν όταν τράβηξα βίντεο με το νοκια που το εχω πάντα μαζί μου για δεύτερο ,η εστίαση της κάμερας δεν χάθηκε ουτε στιγμή ,και μιλάμε για χαμό με παιδιά να περνούν από μπροστά κτλ. Ακόμη και το 1020 που πέρασε από τα χέρια μου για 3 μήνες μου έκανε νερα στο νυκτερινό βίντεο. Το κινητό είναι απαικτο

Τι εννοείς;

Σε μια σκηνη με εντονο φως και πολλες σκιες θα την βγαλει σωστα.Ουτε τον ουρανο θα βγαλει καμμενο και τις σκιες θα τις φωτισει αναλογως.

Ακόμα λίγες

Ν8 macro zoom.

21921715461_7bd8cbd04f_z.jpg

Αν δεν κάνω λάθος αυτές οι δύο είναι απευθείας χωρίς επεξεργασία

21130627964_d8da454c70_z.jpg

21727252046_3152727d6f_z.jpg

Λουλουδάκια με το Ν8.

Εδώ το dynamic range δίνει ρέστα. Δεν διόρθωσα καθόλου καμένα highlights

Κανονικό macro και crop = λιγότερος θόρυβος (μεγαλύτερη δυσκολία σωστής σκόπευσης)

21760551609_80dca4221a_z.jpg

Με macro zoom

21759334870_23e92f214f_z.jpg

Σε Α/Μ από άλλη λήψη με macro zoom

21759350740_6d59e52f4e_z.jpg

Nokia 808

Νύχτα με iso 800. Ταχύτητα 1/4s στο χέρι :p (και άλλες φορές με σούπερ φως τις κουνάω...)

Διόρθωσα μόνο το white balance. Φαίνεται το πρόβλημα με τον θόρυβο θερμοκρασίας στα δεξιά του κάδρου.

Με τρίποδο και iso 200 τον γλυτώναμε. Αλλά μετά θα κουνούσε η θάλασσα χαχα

21922015156_8f3fbe4c21_z.jpg

Αραχνούλα πηδηχτούλα

Ν808 macro zoom

21741705462_27143b611c_z.jpg

21947394625_689296d4a1_z.jpg

Και μερικές σταγόνες. Nokia 808 Macro zoom + flash (χωρίς επεξεργασία)

21324716304_0081b3049e_z.jpg

by bavelisp, on Flickr

Ευχαριστώ για την υπομονή.

Edited by natna

Ευχαριστώ για την υπομονή.

Έχεις δίκιο, κάνουμε υπομονή με αυτά που βλέπουμε... :lol:

@natna θα με κάνεις να πάρω ξανά το N8!!!!!...... :lol:

@paok4270 κι εσύ το ίδιο..... :lol:

Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Ωραίος natna! :D

Εξαιρετικό και το μάθημα εντομολογίας και ανθοκομικής! ;) Πέρα από το χιούμορ, η Νόκια έκανε θαύματα τότε! Το Ν8, δυστυχώς το πήρα μεταχειρισμένο μόνο για λίγο (κι αυτό ελαττωματικό), οπότε δεν πρόλαβα να κάνω κάποια αξιόλογη σύγκριση...

Nα είστε καλά παιδιά!

Μεγάλη φωτο-τυρόπιτα σφηνωμένη στο κεφάλι μου... χαχαχα

Τέλειο μηχανάκι δεν υπάρχει.

Κάθε τι με τα δυνατά και τα αδύνατά του σημεία.

Ανάθεμα και αν κατάφερα να φωτογραφήσω μια φορά σωστά τα ανίψια μου με κινητό. Φλας ξε-φλάς, την μία πάνε σαν πύραυλοι σε εσωτερικό χώρο, την άλλη δεν εστιάζει γρήγορα και σωστά το 808 μέσα στα δωμάτια, επιλέγει και ότι θέλει στις ρυθμίσεις...

Εδώ η κανονική μηχανή μου και ζορίζεται...

Που θα πάει, δεν θα πέσουν η J5, η fz1000 κτλ

ή να βγάλει κανέναν προσιτό φακό zoom της προκοπής η Sony για την α6000? :lol:

Edited by natna

Άλλη μία έτσι για το καλό

Καβάλα νύχτα με το 808

ISO 50 με βάση στήριξης

Τραβηγμένη στα 38mp ----> μείωση μεγέθους στα 12mp (ελαφρά μείωση θορύβου)

Διόρθωση ελαφρώς του ορίζοντα. Ελαφρά αφαίρεση του κίτρινου από τα χάλια φώτα. Τέλος κόψιμο στον ουρανό για καλύτερο κάδρο.

22055938392_d25f24805d_c.jpg

Α και η αυθεντική

21447446683_0d29a84f08_c.jpg

Edited by natna

• 4 weeks later...

Ακόμα μερικές για το καλό.

Πανοραμική 4 καρέ με το 808. Στο Βάθος η Θάσος.

22501151180_9900fb7f32_c.jpg

808

22689202295_7d28421256_c.jpg

22689240555_d94c9a5f52_c.jpg

22675716642_f72ba3bbdb_c.jpg

21523936464_0fe0b078f3_c.jpg

Πανοραμική 5 καρέ με το 808

21959817299_5b06ea598e_c.jpg

Βάλτε φωτό ρε παιδιά. Τσάμπα τα έχουμε τα φωτοκινητά?

Μόνο δάκρυα φίλε Natna... Τρομερές, είναι ευχαρίστηση να βλέπει κανείς φωτογραφίες σου. Δυστυχώς δεν έχω πλέον 808, παρόλο που στην οικογένεια υπάρχουν ακόμα 2 λειτουργικά και 1 με πρόβλημα στην μνήμη e. Ωστόσο παρακολουθώ το νήμα καθότι ακόμα δε βγαίνουν τέτοιες φωτογραφίες από άλλα κινητά, αν και κάποια έχουν πλησιάσει, μόλις τις δεις σε μεγάλη οθόνη καταλαβαίνεις την επεξεργασία που έχουν υποστεί από την εφαρμογή της κάμεράς τους. Φυσικά μιλάω για συνθήκες όπου δεν χρειάζεται το ois.

Natna, πραγματικός καλλιτέχνης! :D

Το 808 παραμένει και το προσωπικό μου αγαπημένο, για πολλούς λόγους (Symbian, xenon flash, recording, 41.5MP, φυσικότητα στις φωτογραφίες κλπ).

Στην φυσικότητα κανένα δεν μπορεί να το πλησιάσει σε υψηλή ποιότητα. Επιφυλάσσομαι μόνο για το CM1, όπου μπορείς να ελαττώσεις όξυνση, αφαίρεση θορύβου κλπ, ώστε να βγάζει πιο φυσικές φωτό να πλησιάσουν στο 808. Το 808 πάντως παραμένει έρωτας! :)

Πολύ καλή και η πανοραμική! Με Nokia Panorama;