Finn Δημ. March 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (22 Μάρ. 2004 , 14:45) Γιατί ο Αδάμ έχει αφαλό??? Εχει οντως? Γιατι δε νομιζω να υπηρχαν ζωγράφοι και φωτογράφοι τοτε. Παράθεση http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση! Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. March 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2004 Πίστευε και μη ερεύνα.. τουλάχιστο έτσι έχω μάθει! αλλά δεν μπορείς.. είναι η φύση του ανθρώπου.. εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε δημιούργημα του θεού.. θα μου πείτε ποιος έκανε το θεό; τι υπηρχε πρίν;.. ε τον χρόνο το δημιούργησε ο ανθρωπος καθώς και όλα αυτά τα ερωτηματα.. φανταστείτε στον κόσμο που ζούμε σήμερα, κάθε δευτερόλεπτο χιλιάδες άνθρωπο σκέφτονται.. γιατί υπάρχω, ποιος είναι ο θεός, πούντον; κτλπ.. φανταστείτε λοιπόν σε μερικές δεκαετίες μη πώ και εκατοντάδες χρόνια κάπου στο 2300.. τι θα γίνει; η κοινωνια μας σήμερα έχει φτάσει στα πιο απαίσια και ακραία σημεία.. τι υπάρχει πιο κει; Κανενας δεν θα πιστέυει στον θεό, μονο μερικοί, ενα μικρο ποσοστό.. και τότε θα συμβει η Δευτέρα παρουσία.. Έτσι πιστέυω εγώ! Ο θέος βλέπει τι κάνουμε, πως αυτοκαταστρεφόυμε την ανθρώπινη φύση ... και περιμένει πως και πως το τέλος.. ] το τέλος.. :confused: Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. March 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2004 Είμαστε δημιουργήματα του Θεού. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teoter Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Johny-B (23 Μάρ. 2004 , 01:11) Είμαστε δημιουργήματα του Θεού. :) kala min orkizomaste kiolas :whistle: :whistle: Παράθεση LET'S GO SOUTH LET'S GO GRETA!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
deos24 Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 "Εξέλιξη (από κάποιο άλλο είδος πχ. Πίθηκος)" Εγώ αυτό πιστεύω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuRfeRCy Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 φυσικα και ειμαστε δημιουργηματα του Θεου αλλα η επιστημη μας εχει συγχησει τελειως.... :worry: Παράθεση http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif SuRf to the EdGe!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xraysr0x Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Εγώ πιστεύω προήλθαμε απο μικροοργανισμό ο οποίος αναπτύχθηκε στο νερό και λόγω των καλών συνθηκών που επικρατούσαν, σιγά σιγά βγήκε στην επιφάνεια και αναπτυχθήκαμε ... :D Με άλλα λόγια εξέλιξη αλλά όχι απο πίθηκο... Παράθεση Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Όποιος απαντάει με σιγουριά σε αυτή την ερώτηση, κατά την ταπεινότατη γνώμη μου, έχει πρόβλημα. Από την άλλη είναι ευτυχισμένος γιατί (νομίζει ότι) ξέρει που πάει. Το αιώνιο ερώτημα, που κατά τη γνώμη μου είναι και η αιτία γέννεσης των θρησκειών, η ανάγκη δηλαδή να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι κάτι υπάρχει μετά τον θάνατο... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Deadly_Sin1629395575 Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Sygnwmh alla mono emena mou fenete afelestato na pisteueis oti eisai dimiourgima tou 8eou?Ola einai 8ema ekselikshs apla oi ekklhsia einai kalyterh stis dimosies sxeseis kai ginete pio pisteuth.Merikoi empisteueste tin agia grafh ktl (pou stin pragmatikothta einai san mi8istorima fantasias) anti na empisteu8eite vivlia me ereunes pou prospa8oun toulaxiston na apodiksoun auto pou lene me stoixeia kai oxi me treles apanthseis. Den exw skopo na prosvalw kanenan me osa lew kai an kapios prosvli8ike zhtw sygnwmh Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 anti na empisteu8eite vivlia me ereunes pou prospa8oun toulaxiston na apodiksoun auto pou lene me stoixeia Ma opos to les kai esi,prospathoun na to apodeiksoun.DEN to ehoun apodeiksei!! Ftanoun os ena simeio kai epeita den iparhei eksigisi..Ekei erhetai i thriskeia! Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Deadly_Sin1629395575 Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 diladi opou teleiwnei h logikh arxizei h thriskeia e?Ti logika atoma einai loipon oi 8rhskeuomenoi...Toulaxiston prospa8oun me pragmatika stoixeia oi ereunes na vgaloun ena symperasma,h 8rhskeia pou vasizei tin 8ewria ths?Stin afeleia merikwn isws... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 H θρησκεία ουδέποτε προσπάθησε να απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα (μιλάω για την δικιά μου), τα αφήνει για τους ειδικούς! :) Όποιος πιστεύει το αντίθετο πλανάται! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Afto pou leei i thriskeia ean den to pistevei kapoios den einai kat' anagin kai lathos. Alla gia pes mou,mehri pou ehei ftasei i epistimi?To big-bang? Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Deadly_Sin1629395575 Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 to afhnei gia tous eidikous.....kai tous amfisvitei otan auto pou lene den symfwnei me to dogma ths ekklhsias aggelopazzzzz to big bang sigoura den einai kai poly eukolo na ginei pisteuto omws to 8ewrw pio pi8ano apo to na egina apo xwma ktl ktl Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Ohi den leo afto. To big-bang nomizo oti poli efkola ginetai pistefto. Omos giati egine kai ti proipirhe? Ekei se thelo! (ohi esena,tous epistimones-erefnites) Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuRfeRCy Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 ακομα και οι πιο θρησκευομενοι απο μας πιστευω πως εχουμε την απορια της δημιουργιας μας....αλλα οσο και να ψαχνουμε να αποδιξουμε το αντιθετο (δηλαδη προηλθαμε απο εξελιξεις και τετοια) παντα εχουμε σιγουρο οτι ειμαστε δημιοργηματα Του Θεου!!!! Παράθεση http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif SuRf to the EdGe!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Ναί, γιατί βολεύει (λόγω μεταθανάτιας ζωής) και είναι και εύπευτο (δεν χρειάζεται να αποδείξει κανείς τίποτα, απλά και αξιωματικά δεχόμαστε ότι μας λέει η θρησκεία). Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lazikas Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Βασικά όλοι πιστεύουμε πως είμαστε πλάσματα του Θεού. Το πρόβλημα δεν είναι όμως εκεί. Το πρόβλημα είναι στο τι πιστεύουμε πως είναι ο Θεός . Γι άλλους είναι ένας καλοκάγαθος παππούλης που δεν είχε τι να κάνει και έπλασε τον άνθρωπο. Έτσι, πιστεύουν πως τους έπλασε ο Θεός. Γι άλλους είναι κάποιο άλλο πλάσμα, έξω από τη γή και ίσως και από τη σφαίρα της φαντασίας. Και πιστεύουν πως τους έπλασε ο Θεός. Και για μερικούς είναι το σύμπαν. Πιστεύουν πως πλάστηκαν από το Θεό, αφού είναι μέρος του. Προσδιορίστε ο καθένας τι νομίζετε πως είναι ο Θεός και θα δείτε πως όλοι πιστεύετε στο Θεό. Και για να σας πω και εγώ (αφού οι περισσότεροι έχετε πει τη γνώμη σας), δεν πιστεύω στον "καλό Θεούλη", έτσι όπως τον διατυμπανίζει η εκκλησία, αφού υπάρχουν χιλιάδες κενά στο Εβραϊκό οικοδόμημα "Θεός". Επίσης δεν πιστεύω πως ο "Θεός" είναι ενα ή περισσότερα νοήμονα όντα τα οποία κατοικοεδρεύουν έξω από τη γη. Υποθέτωντας πως Θεός είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ, κάτι που δεν είναι ένα αλλά ούτε πολλά, κάτι που είναι όλα, κάτι σαν το σύμπαν δηλαδή, ναι, πιστεύω στο Θεό. Και πιστεύω πως είμαι αποτέλεσμα της εξέλιξης, όπως και αν προσδιορίζεται αυτή από το DNA. Με θεικά φιλιά :cool: , Λ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 An prospathiseis na anazitiseis ton Theo einai san na pigeneis ston Hlio.. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miaow Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (23 Μάρ. 2004 , 21:54) Ναί, γιατί βολεύει (λόγω μεταθανάτιας ζωής) και είναι και εύπευτο (δεν χρειάζεται να αποδείξει κανείς τίποτα, απλά και αξιωματικά δεχόμαστε ότι μας λέει η θρησκεία). Είναι εκπληκτικό, όμως, πως αλλάζει απόψεις ο άνθρωπος, για το συγκεκριμένο θέμα, όταν ζήσει μια πολύ έντονη κατάσταση στη ζωή του. Προφανώς, δεν σε έχει συγκλονίσει κάτι στη ζωή σου. Αλλιώς, δεν θα ήσουν απόλυτος. :) Παράθεση ...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα... ...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα... ...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. March 23, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος teoter (23 Μάρ. 2004 , 12:31) kala min orkizomaste kiolas :whistle: :whistle: Εγώ αυτό πιστεύω. :) Δεν νομίζω ότι οι πρόγονοί μου ήταν μαϊμούδες ούτε ότι είμαι αποτέλεσμα μιας έκρηξης στο σύμπαν που υποτίθεται ότι έγινε αλλά άγνωστο φυσικά από ποιον λόγο. :rolleyes: Προσωπική γνώμη πάντα... :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. March 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (23 Μάρ. 2004 , 22:35) Είναι εκπληκτικό, όμως, πως αλλάζει απόψεις ο άνθρωπος, για το συγκεκριμένο θέμα, όταν ζήσει μια πολύ έντονη κατάσταση στη ζωή του. Προφανώς, δεν σε έχει συγκλονίσει κάτι στη ζωή σου. Αλλιώς, δεν θα ήσουν απόλυτος. :) Τι σχέση έχει πάλι αυτό; Όσο έντονη κατάσταση και να είναι, όσο «θαύμα» και να γίνει, γιατί να πιστέψω σε ένα συγκεκριμένο θεό; Επειδή κάπως πρέπει να δικαιολογήσω το «θαύμα»; Γιατί πρέπει να τα δικαιολογούμε όλα με ότι εύκολο, εύκαιρο και εύπευτο βρούμε μπροστά μας; Και γιατί να πιστέψω π.χ. ότι έσωσε κάποιον δικό μου (που όντως συνέβει σε ατύχημε) ο «δικός μας» θεός όπως μας τον διδάσκουν (άλλο και αυτό, κάνουμε χριστιανική διδασκαλία στο σχολείο και δεν μαθαίνουμε ΤΙΠΟΤΑ για τις άλλες θρησκείες) και όχι ο Βούδας ή εγώ δεν ξέρω ποιός; Οι θρησκείeς είναι κατασκευάσματα του μυαλού μας και μόνο για να «χωνέψουμε» κάτι που δεν χωράει στο μυαλό μας αλλιώς (ταιριάζουμε πολύ στις απόψεις με τον Lazikas). Επί της ευκαιρίας βέβαια το εκμεταλλεύονται και οι «πνευματικοί πατέρες» ανά το κόσμο. Νομίζω ότι η λέξη που με περιγράφει (αν έχω καταλάβει καλά, αν και δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες) είναι «αγνωστικιστής». Το γυρίσαμε στη θρησκειολογία πάντως και ξεφύγαμε λίγο από το θέμα. Βέβαια, το από που προήλθαμε είναι άμεση συνάρτηση του τι πιστεύουμε, οπότε δικαιολογούνται κάπως αυτά. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miaow Δημ. March 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (24 Μάρ. 2004 , 08:32) Δεν διαβάζεις τι γραφεί ο άλλος, γι' αυτό επαναλαμβάνω το μήνυμά μου. Είναι εκπληκτικό, όμως, πως αλλάζει απόψεις ο άνθρωπος, για το συγκεκριμένο θέμα, όταν ζήσει μια πολύ έντονη κατάσταση στη ζωή του. Προφανώς, δεν σε έχει συγκλονίσει κάτι στη ζωή σου. Αλλιώς, δεν θα ήσουν απόλυτος. Εσύ, τώρα, λες: Τι σχέση έχει πάλι αυτό; Όσο έντονη κατάσταση και να είναι, όσο «θαύμα» και να γίνει, γιατί να πιστέψω σε ένα συγκεκριμένο θεό; Επειδή κάπως πρέπει να δικαιολογήσω το «θαύμα»; Γιατί πρέπει να τα δικαιολογούμε όλα με ότι εύκολο, εύκαιρο και εύπευτο βρούμε μπροστά μας; Και γιατί να πιστέψω π.χ. ότι έσωσε κάποιον δικό μου (που όντως συνέβει σε ατύχημε) ο «δικός μας» θεός όπως μας τον διδάσκουν (άλλο και αυτό, κάνουμε χριστιανική διδασκαλία στο σχολείο και δεν μαθαίνουμε ΤΙΠΟΤΑ για τις άλλες θρησκείες) και όχι ο Βούδας ή εγώ δεν ξέρω ποιός; Οι θρησκείeς είναι κατασκευάσματα του μυαλού μας και μόνο για να «χωνέψουμε» κάτι που δεν χωράει στο μυαλό μας αλλιώς (ταιριάζουμε πολύ στις απόψεις με τον Lazikas). Επί της ευκαιρίας βέβαια το εκμεταλλεύονται και οι «πνευματικοί πατέρες» ανά το κόσμο. Νομίζω ότι η λέξη που με περιγράφει (αν έχω καταλάβει καλά, αν και δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες) είναι «αγνωστικιστής». Το γυρίσαμε στη θρησκειολογία πάντως και ξεφύγαμε λίγο από το θέμα. Βέβαια, το από που προήλθαμε είναι άμεση συνάρτηση του τι πιστεύουμε, οπότε δικαιολογούνται κάπως αυτά. Ο άνθρωπος είναι αδύναμος και στις δύσκολες στιγμές "πιστεύει" φίλε... Αν συναισθηματικά δεν λειτουργείς έτσι, δεν με απασχολεί. Θα σε απασχολήσει, όμως, κάποια στιγμή... :( Η διδαχή στα σχολεία, δεν είναι στυγνή κατήχηση. "Κάποιος εκμεταλεύεται κάποιον"...χμ... :confused: Αν ο 2ος είναι ανόητος ή αδαής, θα εισπράξει την ανοησία ή την ψευτιά... Αν ο 2ος είναι σώφρων, θα εισπράξει το οφέλιμο, από τη σωστή πηγή. Εσύ αποφασίζεις σε ποιά κατηγορία εντάσσεσαι. Εκτός αν δεν μπορείς (δεν το πιστεύω) ή δεν θες (αυτό πιστεύω). Όχι, εγώ δεν νομίζω ότι ξεφύγαμε από το θέμα. Προσέγγισε επιστήμονες του χώρου και ζήτα τη γνώμη τους. Οι περισσότεροι θα σε εκπλήξουν με τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές αναζητήσεις τους. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε εποχή, τα φωτισμένα μυαλά "τεχνικού" προσανατολισμού, ήταν αυθεντίες στην φιλοσοφική και κοινωνιολογική ενασχόληση και επιπροσθέτως, βαθειά και "γνήσια" θρησκευόμενα... Αυτά :) Παράθεση ...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα... ...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα... ...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teoter Δημ. March 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lazikas (23 Μάρ. 2004 , 22:08) Βασικά όλοι πιστεύουμε πως είμαστε πλάσματα του Θεού. Το πρόβλημα δεν είναι όμως εκεί. Το πρόβλημα είναι στο τι πιστεύουμε πως είναι ο Θεός . αυτο ειναι κ το μεγαλυτερο ερωτημα.κ γω πιστευω οτι κατι πολυ σημαντικο ειτε μας εφτιαξε ειτε μας βοηθησε να εξελιχθουμε.αλλα δεν μπορω να πιστεψω οτι φτιαχτηκαμε απο κατι αϋλο οπως λεει η θρησκεια μας,δεν μπορω να δεχθω οτι κατι που δεν εχει υποσταση εφτιαξε ολο αυτον τον κοσμο.δεν υπαρχει ουτε νοημα σ αυτο ουτε νομιζω οτι ειναι δυνατο κατι που στην ουσια δεν υφισταται να δημιουργησει κατι τοσο μαγικο κ τεραστιο οπως ειναι το συμπαν.δηλ καθηστε κ σκεφτειτε το λιγο τελειως ψυχρα,γινεται ο αερας το κενο να δημιουργησει οτιδηποτε απτο?να διαμορφωση μπορει,οχι ομως κ να δημιουργησει. Παράθεση LET'S GO SOUTH LET'S GO GRETA!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anderson Δημ. March 24, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2004 Χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα από τα παραπάνω, θα πω την άποψή μου. Πιστεύω ότι όντως έχουμε προέλθει απο τον Θεό, αλλά όχι με τον απλοϊκό τρόπο που καταλαβαίνουμε τις Γραφές. Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη συμβολισμούς και βαθιά νοήματα που αν τα δούμε επιφανειακά κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε αφελείς. Πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη του Ανθρώπου συμβολίζεται με την δημιουργία του Αδάμ. Ο Θεός δεν είναι δυνατόν να φανταστούμε ότι κάθησε και έπλασε έναν άνθρωπο... τα πάντα έγιναν φυσικά. Οπως και ότι ο κόσμος έγινε σε 7 ημέρες... 7 περίοδοι ήταν που η καθεμιά μπορεί και να ήταν αιώνες ή χιλιετίες... Με λίγα λόγια... το βαθύτερο πνεύμα της Εκκλησίας συμφωνεί με την Εξέλιξη... Οσο για εξωγήινους αστρικές σκόνες, ΕΤ και τέτοια... δεν ασχολούμαι καν... Παράθεση I see stupid people... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts