Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy 3 (I5800)

kyrillos13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

δεν γίνεται αυτό ρε παιδιά με το gps.... το χει κανει κανεις ????? δεν μπορω να τροποποιήσω το αρχειάκι....????

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ektel εσυ το gps στην jp9 το έκανες να δουλευει????? γιατι το αρχειακι δεν τροποποιείται.... πως γινεται?????

Δε πρόλαβα να το δοκιμάσω Chris, θα του ρίξω 1 ματιά αργότερα! Γενικά με το gps δεν έχω ασχοληθεί καθόλου στο galaxy 3!

Ωραίος φίλε! Δε το σκέφτηκα καν, σε όλα τα άλλα κινητά που είχα / έχω, έστελνε χωρίς space. Ευχαριστώ!

Ακολούθησες αυτές τις οδηγίες Chris;

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=858565&page=2

have I5800 and flashed this firmware (jp9) yesterday. Before it was jp8 wih some bugs (SMS reply problem, wifi turn off randomly problem etc.).

With jp9 is working all normaly!!

I think for correct flashing and working you must follow this steps:

1. Before flashing boot into rescue mode and make wipe cache partition and wipe user datas

2. Flash the phone with ODIN as is writtenin other topic.

3. After flash in the rescue mode wipe the cache and datas again.

4. After first boot dont use other utils to rooting than SuperOneClick 1.5.5 from here http://forum.xda-developers.com/atta...9&d=1289271263. Whit this tha *****ing is simple and quick. Dont forget after restart your phone.

5. now you can begin of using your froyo.

The gps is working perfectly after fixing the gps.conf file located in /system/etc. You must set the NTP_SERVER=yourcounty.pool.ntp.org line wih your country. Here in Hungary the correct server is hu.pool.ntp.org

You can find your right address here: http://support.ntp.org/bin/view/Servers/NTPPoolServers

Best regards: Peter

εμενα ektel εκεινο που με προβληματιζει ειναι οτι όταν προσπαθείς να τροποιήσεις αρχειάκι με την επιλογή text editor αυτή δεν σου τη βγαζει όπως στο μαμα firmware.... κι εται δεν μπορεις να τροποποιήσεις!!!!!!!!!!!!!!

ναι ektel ..... ολα καλα μεχρι που φθανω στο σημειο για τροποποίηση του αρχείου gps.conf που βρίσκεται στο φάκελο /system/etc............ εγω δεν μπορω να το τροποποιήσω ..... αν ξερει κανεισ πως θα του ήμουν ευγνώμων...... η επιλογή για τροποποίηση δεν υπάρχει..... αυτό λεω

Edited by chris_29

εμενα ektel εκεινο που με προβληματιζει ειναι οτι όταν προσπαθείς να τροποιήσεις αρχειάκι με την επιλογή text editor αυτή δεν σου τη βγαζει όπως στο μαμα firmware.... κι εται δεν μπορεις να τροποποιήσεις!!!!!!!!!!!!!!

ναι ektel ..... ολα καλα μεχρι που φθανω στο σημειο για τροποποίηση του αρχείου gps.conf που βρίσκεται στο φάκελο /system/etc............ εγω δεν μπορω να το τροποποιήσω ..... αν ξερει κανεισ πως θα του ήμουν ευγνώμων...... η επιλογή για τροποποίηση δεν υπάρχει..... αυτό λεω

Έχεις κάνει root;

Αν ναι, με το rootexplorer πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή mount R /W για να μπορέσεις να πειράζεις αρχεία συστήματος κλπ ^^ Θα στο γράφει στο μενού πάνω-πάνω αυτό, πάτα πάνω στην επιλογή και θα στην αλλάξει!

Επίσης, αν το κάνεις αντιγραφή αυτό το αρχείο στην sd και το περάσεις στο pc και το τροποποιήσεις εκεί;

Υ.Γ. Στο galaxy tab που έχω rooted, αν κάνω copy το αρχείο στην sdcard το ανοίγει κανονικά να κάνω edit! Απλώς είναι read-only επειδή είναι στο system. Κάντο copy-paste στην sd, πείραξε το και δες μετά αν μπορείς να πας πίσω στη θέση του ;)

----------- EDIT ---------------

Βρήκα επιτέλους τρόπο να κάνω root την JP9! Σε όσους κάνει Looping (τρέχει ξανά και ξανά τα ίδια χωρίς αποτέλεσμα ) δοκιμάστε το παρακάτω, μου δούλεψε με τη 1η. Εκεί που λέει "turn usb debugging on / off ", απλά βγάζετε το καλώδιο usb και το ξανασυνδέετε αφήνοντας το πρόγραμμα super one click root να τρέχει , γιατί αλλιώς δεν αλλάζει το usb debugging.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682

11/10/2010:

I finally figured out how to root without looping. After rooting 13 phones, this is how I did it on the first try.

Turn USB Debugging OFF

Click Root

When it says: Waiting for Device, Turn USB Debugging ON

It'll now run RATC

When it says: Starting ADB Server...

Turn USB Debugging OFF

Turn USB Debugging ON

Turn USB Debugging OFF

All BEFORE it says "Waiting for device..." again

Edited by ektel

Παιδιά καλησπέρα..

Ακολουθώντας τις οδηγίες μου εμφανίζει το εξής σφάλμα :

<1> --- cannot open the usb serial port. code: 5

Γνωρίζει κάποιο τι μπορεί να φταίει ;

1 - Να έχεις ανοιχτό το Usb debugging στο κινητό

2 - Δοκίμασε άλλη θύρα usb / κλείσε το Kies τελείως

Χριστόφορε - Απάντησε ήδη ο Chris29 πιο πάνω, ευχαριστώ ^^

ektel οπως και να προσπαθησω δεν γινεται ...... το εχω κανει ροοτ .... παταω το mount r/w αντιγράφω το αρχείο το οποίο έχω διαμορφώσει στον υπολογιστή.... αλλά τιποτα... μολισ κάνω paste λες και εξαφανίζεται... εμφανίζει πάλι το προηγούμενο gps.conf και όχι αυτό που εχω κανει modification..... να το τροποποποίσω εκεί που είναι (δηλ. στο /etc δεν γίνεται γιατί δεν μπορώ να το ανοίξω για τροποποίηση) μόνο as text.....

ektel οπως και να προσπαθησω δεν γινεται ...... το εχω κανει ροοτ .... παταω το mount r/w αντιγράφω το αρχείο το οποίο έχω διαμορφώσει στον υπολογιστή.... αλλά τιποτα... μολισ κάνω paste λες και εξαφανίζεται... εμφανίζει πάλι το προηγούμενο gps.conf και όχι αυτό που εχω κανει modification..... να το τροποποποίσω εκεί που είναι (δηλ. στο /etc δεν γίνεται γιατί δεν μπορώ να το ανοίξω για τροποποίηση) μόνο as text.....

Δοκίμασε την τελευταία έκδοση του root explorer. (2.14.2)

- Alex

Δοκίμασε την τελευταία έκδοση του root explorer. (2.14.2)

Στο appbrain βλέπω να έχει ως τελευταία έκδοση την 2.12.4 με την οποία δε μπορείς να το πειράξεις επι τοπου.

Υπάρχει όντως αυτή η 2.14.2 ;

@ Chris = Αν δοκιμάσεις να δημιουργήσεις νέο αρχείο και να το ονομάσεις gps.conf;

Ρε τρελέεε Chris! Μόλις μπαίνεις μέσα στον folder "etc" πάτα πάνω στην μπάρα MOUNT RW και θα το κάνει edit κανονικά το αρχείο!

Edited by ektel

τα δοκιμασα ολα παιδια ότι και να κανω μου ξεφυτρωνει το παλιο αρχειο ώς δια μαγειας..............

εβαλα το root explorer 2.10.2,,,, το άλλαξα προς στιγμήν αλλά μετα ξεφυτρωσε παλι το παλιο αρχειακι.....

τα δοκιμασα ολα παιδια ότι και να κανω μου ξεφυτρωνει το παλιο αρχειο ώς δια μαγειας..............

εβαλα το root explorer 2.10.2,,,, το άλλαξα προς στιγμήν αλλά μετα ξεφυτρωσε παλι το παλιο αρχειακι.....

Είδες το edit μου;

Τι να ξεφυτρώσει το παλιό, αφού το πειράζεις το original εκει που βρίσκεται!

ελα ντε .... κι εγω δε μπορω να το καταλαβω κανω edit με το root explorer 2.10.2,,,, παταω save και μόλις ξαναμπαινω στο etc μου βγάζει το παλιο αρχειακι

ελα ντε .... κι εγω δε μπορω να το καταλαβω κανω edit με το root explorer 2.10.2,,,, παταω save και μόλις ξαναμπαινω στο etc μου βγάζει το παλιο αρχειακι

Αν κάνεις copy το original κάπου, το κάνεις edit και μετά ΑΝΤΙ ΓΙΑ COPY-PASTE, σβήσεις το original από το system / etc ;

Μετά δε θα μπορεί να σου εμφανίσει το παλιό!

Chris - Μου κάνει κανονικά save το αρχείο, το έκανα edit - πάτησα "save and exit" και το έκανε και μάλιστα μου έκανε αυτόματα backup το original αρχείο!

Root explorer 2.12.4

Edited by ektel

1 - Να έχεις ανοιχτό το Usb debugging στο κινητό

2 - Δοκίμασε άλλη θύρα usb / κλείσε το Kies τελείως

Χριστόφορε - Απάντησε ήδη ο Chris29 πιο πάνω, ευχαριστώ ^^

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε.

Τα κατάφερα και μπορώ να πω ότι άξιζε και με το παραπάνω η αναβάθμιση.

Αισθητή διαφορά στην ταχύτητα και λύση του προβλήματος με το ελληνικό πληκτρολόγιο κατά την αναζήτηση στον κατάλογο είναι τα δυο μεγαλύτερα + κατά τη γνώμη μου.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να φέρω το κινητό μου στην αρχική του μορφή? Δλδ στο λογισμικό που είχε στην αρχή...

τι λογισμικό έχει το κινητό σου?

Τώρα έχει Ι5800XXJH1.

εμ δεν ξέρω θα το ψάξω και θα σου πω σε λίγο. κάνε μία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αν θες..

Το επίσημο firmware είναι αυτό το 2.2 δηλαδή?

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

δεν ξέρω μάλλον όχι ακόμα.