Jump to content

[Modding] Motorola Milestone

xoulis_
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

λοιπον για να τα παμε παλι απο την αρχη σορυ αλλα εχς μπερδευτει αρκετα... για να βαλω πχ την cronos froyo.... θα κανω πρωτα ρουτ? nandroid backup? η θα την βαλω κατευθειαν με Rsdlite? Please help

Αν διαβασεις οτι ειναι χιλιογραμμενο θα ξεμπερδευτεις.

• Απαντήσεις 865
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@amdnikos

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να εξηγήσεις το τεχνικό κομμάτι του nandroid restore μια και φαίνεται να το ξέρεις καλα. Επίσης ποιο partition αφήνει εξω και δεν έχουμε απο ενα full backup της 2.0.1 επιστροφή σε αυτή απο 2.36 ας πουμε ...

Σε ευχαριστω :D

Ζητω εκ των προτερων συγνωμη απο τους υπολοιπους φιλους στο φορουμ για το τεχνικο της ερωτησης και ελπιζω και της απαντησης... :O

function cdl { cd $1; ls;}

Πιστεύω ότι το εξήγησε πλήρως....

Λέει δηλαδή ότι για να περάσουμε μια οποιαδήποτε ROM πρέπει να την περνάμε πάνω από μια Clean official ROM, στην οποία βασίζεται η ROM που θέλουμε να περάσουμε....

Και όχι να επαναφέρουμε κάποιο Nadroid Backup και πάνω εκεί να περνάμε την ROM που θέλουμε, γιατί γίνονται όλα κ@λος....

Εκτός και αν το Νandroid Βackup που επαναφέρουμε το τηλέφωνο μας πριν περάσουμε μια καινούργια ROM είναι καθαρό (clean) από μια official ROM....

Aν επομένως δεν έχουμε ένα Nandroid Backup τελείως καθαρό από την οfficial ROM, στο κινητό μας, θα πρέπει πρώτα να περάσουμε με RSDLite ένα official .sbf και μετά να περάσουμε από πάνω την ROM που θέλουμε....

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Πιστεύω ότι το εξήγησε πλήρως....

Λέει δηλαδή ότι για να περάσουμε μια οποιαδήποτε ROM πρέπει να την περνάμε πάνω από μια Clean official ROM, στην οποία βασίζεται η ROM που θέλουμε να περάσουμε....

Και όχι να επαναφέρουμε κάποιο Nadroid Backup και πάνω εκεί να περνάμε την ROM που θέλουμε, γιατί γίνονται όλα κ@λος....

Εκτός και αν το Νandroid Βackup που επαναφέρουμε το τηλέφωνο μας πριν περάσουμε μια καινούργια ROM είναι καθαρό (clean) από μια official ROM....

Aν επομένως δεν έχουμε ένα Nandroid Backup τελείως καθαρό από την οfficial ROM, στο κινητό μας, θα πρέπει πρώτα να περάσουμε με RSDLite ένα official .sbf και μετά να περάσουμε από πάνω την ROM που θέλουμε....

kalaga δεν αναφέρομαι στην διαδικασία , μια και εγω σχεδόν παντα περνάω sbf μετα οτι rom θέλω και τέλος απο titanium επαναφέρω (οχι οτι ήξερα το γιατι αλλά μάλλον απο συνήθεια),αλλα στο πως δουλεύει το nanndroid restore επειδή δεν εχω γνώσεις android ,αλλα μονο ενα unix υπόβαθρο, και δεν βρήκα την τεκμηρίωση του θα ήθελα να μάθω τον τρόπο λειτουργίας του από καθαρή περιέργεια ;)

Τελικά ξαναγυρησα στην CM και δεν την καλοείδα την μοντιφα σου γιατι με έτρωγε ο κ*λος μου να δω την αυτή που έκανα τελικά compile (δεν διαφερει απο αυτες που δινει ο nadlabak)

Αν θες να δεις τι κανει η εκαστοτε rom, καθε με καθε φορα πριν κανεις update flashαρεις την got 2.36 μεσω rsd lite. Στη συνεχεια κανεις και τα 3 wipes (ασχετο οτι μολις flashαρες, εχει δημιουρηθει ηδη κατα τη διαρκεια του flash cache) τρεχεις το update της rom, χωρις να κανεις reboot τρεχεις το αρχειο με τα google apps στα καπακια, και ματα ξαναματα κανεις παλι και τα 3 wipes.

Φίλε Νίκο, θα το δοκιμάσω σήμερα, με πέρασμα πάλι της 2.36 Official και μετά στο καπάκι της 1.2.1.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που τόσο καιρό δεν το έχει αναφέρει κανείς, ακούγεται πάρα πολύ λογική η όλη σκέψη..!

Thnx για το tip λοιπόν! :D

--- Sony Xperia 5 II ---

@amdnikos

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να εξηγήσεις το τεχνικό κομμάτι του nandroid restore μια και φαίνεται να το ξέρεις καλα. Επίσης ποιο partition αφήνει εξω και δεν έχουμε απο ενα full backup της 2.0.1 επιστροφή σε αυτή απο 2.36 ας πουμε ...

Σε ευχαριστω :D

Ζητω εκ των προτερων συγνωμη απο τους υπολοιπους φιλους στο φορουμ για το τεχνικο της ερωτησης και ελπιζω και της απαντησης... :O

Για να το παρουμε λιγο απο την αρχη.

Το nandroid backup με λιγα λογια ειναι:

Ενα σετ εργαλειων και διαφορων scripts τα οποια σου δινουν τη δυνατοτητα να κανεις ενα πληρες backup της εσωτερικης (nand flash) μνημης του τηλεφωνου σου.

Οσο αφορα το restore δεν ειναι λογικο να μη μπορεις να κανεις ανακτηση απο μια rom μου δεν εχει ως recovery την vulnerable? :p Κοινως για να μην υπαρχει περιορισμος στο restore διαφορετικων εκδοσεων android στη συσκευη μας, θα πρεπει να εχουμε flashαρισμενη την συγκεκριμενη recovery,(την vulnerable) γιατι αλλιως δε θα μπορεσουμε να τρεξουμε το update με συνεπεια να φορτωσουμε την open recovery.

Τεχνικα δεν εχεις κανεναν μα κανεναν περιορισμο στο backup/restore μιας και κανει ενα 100% πιστο αντιγραφο (clone image) της nand της συσκευης σου ακριβως τη στιγμη οπου το παιρνεις(οποτε δεν αφηνει κανενα partition εκτος). Ο μονος περιορισμος που δυστηχως ισχυει μονο στα motorola (με εξαιρεση το Droid) ειναι ο κλειδωμενος bootloader που κατα συνεπεια κανει μονιμα sign check σε οτιδηποτε πας να flashαρεις μεσω αυτου, με αποτελεσμα να δινει πορτα σε οτι παει να τρεξει χωρις να ειναι signed για την αφεντια του. Σε αυτο το σημειο ομως ειμαστε αρκετα τυχεροι μιας και βρεθηκε μια συγκεκριμενη recovery ( γνωστη και ως vulnerable recovery) η οποια τελικα μας επετρεψε κατι που ειναι standard σε ολα τα υπολοιπα android τηλ! Εστω και μεσω sd και οχι να τρεχει κανονικοτατα απο την nand της συσκευης, μπορουμε να εχουμε πλεον ενα υποτυπωδες custom recovery. Και λεω υποτυπωδες γιατι περιεχει ελαχιστες λειτουργεις το συγκεκριμενο recovery σε σχεση με τις λειτουργιες των recovery των τηλ χωρις κλειδωμενο bootloader οπου και φυσικα δεν τρεχουν μεσω sd card αλλα ειναι μερος του λειτουργικου συστηματος του android.

Φίλε Νίκο, θα το δοκιμάσω σήμερα, με πέρασμα πάλι της 2.36 Official και μετά στο καπάκι της 1.2.1.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που τόσο καιρό δεν το έχει αναφέρει κανείς, ακούγεται πάρα πολύ λογική η όλη σκέψη..!

Thnx για το tip λοιπόν! :D

Γιου αρ γουελκαμ :p

Edited by amdnikos

Εσείς ρε παιδιά που έχετε γνώσεις παραπάνω γιατί δεν αρχίζετε τα compiles, να χτίσετε Ελληνικές ROMs???

Αν υπάρχει βέβαια ο χρόνος και η διάθεση.... ώστε να μη γυρίζουμε από forum σε forum και να ψάχνουμε την καλύτερη ROM???

Εύκολα τα λέω ε???

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Εσείς ρε παιδιά που έχετε γνώσεις παραπάνω γιατί δεν αρχίζετε τα compiles, να χτίσετε Ελληνικές ROMs???

Αν υπάρχει βέβαια ο χρόνος και η διάθεση.... ώστε να μη γυρίζουμε από forum σε forum και να ψάχνουμε την καλύτερη ROM???

Εύκολα τα λέω ε???

Την διαδικασία μπορεί να την κάνει ο καθένας :D δες εδω... http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=Compile_CyanogenMod_for_Sholes

τα προβλήματα εμφανίζονται οταν "προσθετεις εφαρμογες και hacks " και αλλάζεις τα ενδότερα του android που πρέπει να ξέρεις τι κάνεις.... Εγώ τουλάχιστον ακόμα δεν ξερω :(

Το έχω δει αυτό...

Αλλά αν δεν κάνεις κάποιες αλλαγές (και για να τις κάνεις πρέπει να έχεις γνώσεις πιστεύω) δεν πιστεύω να δουλέψει στο Milestone..... έτσι απλά...

Ειδικά εγώ που δεν έχω background με Linux κλπ... δεν ακουμπάω....

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Cronos 1.2.1

Ετσι απλα σχεδον 15 ωρες και εχει καταναλωσει μολις 10%.

http://img809.imageshack.us/img809/9303/cap201010131743.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Έκανα κι εγώ την διαδικασία το μεσημέρι, από εδώ και πέρα πάντα έτσι,

RSD Lite και καπάκι ROM μέσω OpenReconery. Γρήγορη η 1.2.1 και η μπαταρία φαίνεται να κρατάει καλά με το κόλπο του φλασαρίσματος πρώτα της 2.1, αλλά θα ήθελα να είναι κι αυτή στα 900MHz, συνήθισα τώρα..! :D

--- Sony Xperia 5 II ---

Έκανα κι εγώ την διαδικασία το μεσημέρι, από εδώ και πέρα πάντα έτσι,

RSD Lite και καπάκι ROM μέσω OpenReconery. Γρήγορη η 1.2.1 και η μπαταρία φαίνεται να κρατάει καλά με το κόλπο του φλασαρίσματος πρώτα της 2.1, αλλά θα ήθελα να είναι κι αυτή στα 900MHz, συνήθισα τώρα..! :D

Δεν υπαρχει λογος να εισαι στα 900. :p

Πας κατευθειαν στο 1gh απο recovery και μαλιστα το 99% των milestone κρατανε το 1gh με stock ρευμα (vsel) ακα 56 vsel.

Τωρα δε παιρνω ορκο για το τι vsel εχει η τελευταια open recovery στο 1gh.

Βλεπω παντως και κατι setup σε αρκετες εκδοσεις με ρευμα ενα σκασμο και ειναι για γελια. Πχ 700mh και 76vsel:blink:.

To 76 vsel το χρησιμοποιουσα για συχνοτητες κοντα στα 1.3/1.4gh.

Ακομα πιο απλα μεχρι το 1gh στο 99% των περιπτωσεων ΔΕΝ χρειαζετε ρευμα παραπανω απο το stock 56vsel που εχει ορισει η motofola:p για τα 550mh.

Αν παρατηρησεις ασταθεια στο 1gh με 56vsel δοκιμασε 60vsel.

Edited by amdnikos

Μάλιστα, θα ovrerclockάρω λοιπόν στο 1GHz, από την Open Orecovery του andoridiani. Απ' ότι κατάλαβα έχει ως προεπιλογή 56vsel, σωστά?

Και καπάκι θα κάνω κι εγώ ένα Quadrant να δούμε τι ψάρια πιάνει το Milestone μου :D

--- Sony Xperia 5 II ---

Μάλιστα, θα ovrerclockάρω λοιπόν στο 1GHz, από την Open Orecovery του andoridiani. Απ' ότι κατάλαβα έχει ως προεπιλογή 56vsel, σωστά?

Και καπάκι θα κάνω κι εγώ ένα Quadrant να δούμε τι ψάρια πιάνει το Milestone μου :D

Δεν εχω ιδεα τι vsel εχει του androiani. 100% stock vsel σε ολο το ευρος των mh εχει η got recovery. Καντο ομως 1gh και μετα με root explorer κανε copy το overclock module και ανεβασε το καπου ωστε να δω τι vsel εχει. Αν τα ρευματα ειναι πολυ ψηλα μπορω να στο φτιαξω στα stock ρευματα, να το ανεβασω και εσυ απλα να το αντικαταστησεις παλι με root explorer.

Εγώ θέλω να κάνω το default 10o'clock file ως εξής:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#!/system/bin/sh

insmod /system/lib/modules/overclock_milestone_21.ko

echo 0xc0295704 > /proc/overclock/cpufreq_stats_update_addr

echo 0xc004e4b0 > /proc/overclock/omap2_clk_init_cpufreq_table_addr

echo 56 > /proc/overclock/max_vsel

echo 900000 > /proc/overclock/max_rate

echo "4 600000000 46" > /proc/overclock/mpu_opps

echo "3 400000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps

echo "2 125000000 22" > /proc/overclock/mpu_opps

echo "1 600000" > /proc/overclock/freq_table

echo "2 400000" > /proc/overclock/freq_table

echo "3 125000" > /proc/overclock/freq_table

insmod /system/lib/modules/cpufreq_interactive.ko

echo interactive > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor

#

# Memory management

# Optimized by Feeyo, cronosproject.org

#

echo "1" > /proc/sys/vm/swappiness

echo "1536,3072,4096,6144,8192,16384" > /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree

echo "interactive" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor

echo "125000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq

echo "900000" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq

pm setInstallLocation 1

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ποια είναι η γνώμη σου???

Έκανα και γω τη διαδικασία όπως την είπες και είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την 1.2.1...

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

λοιπον κατι εκανα.. καπως τα εβαλα σε μια ταξη...

ακουστε: 1. εβαλα την G.O.T. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΗ vulnerable_recovery με το RSDLITE

2.εβαλα OPEN RECOVERY TOY ANDROIDIANI παταω apply update κανω ρουτ κανονικα.

3. κατεβαζω την cronos το αρχειο CFMM-1.2.1_.zip και την βαζω στον φακελο updates που ειναι στον φακελο open recovery στην sd.

4. ξαναμπαινω σε rocovery mode παταω παλι apply update.... και εδω θελω να ρωτησω τι παταω για να εχω froyo?????? λεει κατι eclair modding menu ,κατι FROYO modding menu τι να κανω απο εδω και περα????? help!

ακουστε: 1. εβαλα την G.O.T. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΗ vulnerable_recovery με το RSDLITE

3. κατεβαζω την cronos το αρχειο CFMM-1.2.1_.zip και την βαζω στον φακελο updates που ειναι στον φακελο open recovery στην sd.

4. ξαναμπαινω σε rocovery mode παταω παλι apply update.... και εδω θελω να ρωτησω τι παταω για να εχω froyo?????? λεει κατι eclair modding menu ,κατι FROYO modding menu τι να κανω απο εδω και περα????? help!

Apply update, διάλεξε το CFMM1.2.1.zip και μόλις τελειώσει κανε reboot και θα έχεις Froyo

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Εγώ θέλω να κάνω το default 10o'clock file ως εξής:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#!/system/bin/sh

#

# Memory management

#

echo "1536,3072,4096,6144,8192,16384" > /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree

pm setInstallLocation 1

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ποια είναι η γνώμη σου???

Έκανα και γω τη διαδικασία όπως την είπες και είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την 1.2.1...

Μια χαρα ειναι τα ρευματα σου για την εκαστοτε συχνοτητα.

Υ.Γ Το λαμογιο ο Feeyo :p εχει περασει μεσα στο overclock script και lowmem scriptακι με τιμες κατεμε οχι και τοσο ιδανικες. Δοκιμασε να αλλαξεις τη γραμμη

echo "1536,3072,4096,6144,8192,16384" σε

echo "1536,3072,4096,15360,17920,20480"

Σου υποσχομαι ελευθερη μνημη μονιμα 60mb+ τουλαχιστον. ;)

Edited by amdnikos

Ασχετο απο βαρεμαρα παω παλι nadlabak μιας και εχω να τη δω απο εποχες 0.01c

Και για να λεμε τα πραμματα με το ονομα τους απο πλευρα απολυτης σταθεροτητας και bugs την θεωρω ακομα κλασεις ανωτερη απο Cronos. To μονο που ποναει ειναι οτι εχει ενσωματωμενο τον προτελευταιο adwlauncher (οπως εχει και επισημα η cyanogenmod) ο οποιος απο αστοχια προγραμματισμου προκαλει memory leaks κανωντας εναν απο τους ελαφρυτερους browser να τρεχει σα χελωνα και ειναι ο μονος λογος που φανηκε γρηγοροτερη η rom του Feeyo. Ειναι κατι που διορθωνετε ομως με το update του τελευταιου adw η με την αντικατασταση του απο LauncherPro.

Edited by amdnikos

Toυ Feeyo νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερη στη μπαταρία....

Είναι ο μόνος λόγος που πήγα στη Cronos....

Eκτός αν σε σένα κρατούσε πάλι το ίδιο η μπαταρία με του nadlabak....

Γιατί ούτε του nadlabak την είχα βάλει με το "σωστό" τρόπο.....

Λοιπόν amdnikos άλλαξα το 10overclock στο /system/etc/init.d και έβαλα τα εξής:

#!/system/bin/sh

#

# Memory management

#

echo "1536,3072,4096,15360,17920,20480" > /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree

pm setInstallLocation 1

Και άκου το παράξενο.... Και το SetCPU και το Overclock Widget μου δείχνει:

550 max και 250 min...

Και επιπλέον τo SetCPU δεν αναγνωρίζει τον interactive governor αλλά μου δείχνει ότι δουλεύει με τον οndemand governor...

Eίναι δυνατόν???

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Apply update, διάλεξε το CFMM1.2.1.zip και μόλις τελειώσει κανε reboot και θα έχεις Froyo

μετά δεν τρέχεις (Apply update) και τα

α)AGPS_1_.zip και

β) gapps-hdpi-20101008-signed.zip

?

Το τελευταίο 1.2.1 τα έχει και τα 2 μέσα νομίζω....

αν τα είχε μεσα δεν θα τα έβγαζε από εδώ http://www.cronosproject.org/forum/viewtopic.php?uid=1239&f=50&t=376&unwatch=topic