Jump to content

Τι γνώμη έχετε για τα apple?

decibel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ δεν λέω τι είναι πιο εύκολο στην χρήση, απλά αναφέρω στατιστικές. Θα ψάξω να την βρω την στατιστική που λέω.

Πάντως αυτό που βλέπω σε διάφορα forum για το Linux καθημερινά είναι ότι υπάρχουν άτομα που ρωτάνε: 'Μόλις άλλαξα από windows, πως κάνω το τάδε'. Αυτό δεν νομίζω ότι το βλέπεις σε Mac για πολλούς λόγους αλλά κυριότερο ότι για να αλλάξεις σε Mac πρέπει να αλλάξεις και μηχάνημα :)

Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν θέλα να αρχίσω flame. Θα μείνω στο θέμα. Θα ψάξω να βρω την στατιστική.

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

• Απαντήσεις 53
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το linux είναι εντελώς διαφορετική ιστορία και νομίζω ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει περισσότερους χρήστες από το MacOS. Υπάρχουν δύο πολύ σοβαροί λόγοι για να συμβεί κάτι τέτοιο. Πρώτον το linux μπορεί να το δοκιμάσει κανείς σε μηχάνημα που πιθανότατα ήδη έχει και δεύτερον δεν κοστίζει σαν software (η κοστίζει ελάχιστα). Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις λειτουργικών. Έχουν άλλη φιλοσοφία και απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Τέλος το MacOS ποτέ δεν είχε τις προϋποθέσεις να γίνει mainstream λειτουργικό, αντίθετα με το linux.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (12 Μάρ. 2004 , 13:26)

Τέλος το MacOS ποτέ δεν είχε τις προϋποθέσεις να γίνει mainstream λειτουργικό, αντίθετα με το linux.

Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι για αυτόν τον λόγο (Κανείς δεν μίσησε το χρήμα) Η άπλ προσπάθησε κάποια στιγμή να κάνει αυτό το πράγμα, δηλαδή μεινστριμ λειτουργικό το μακ...

Έτσι παραχώρησε άδειες χρησιμοποίησης του λειτουργικού της και σε άλλες εταιρείες για να αρχίσουν να παράγουν κλώνους μακ και να διαδοθεί έτσι η πλατφόρμα, όπως ακριβώς με την γουίντελ πλατφόρμα...

Ωστόσο έγινε το εξής κουλό... Ο κόσμος πλέον δεν έπαιρνε τα μακ αλλά τους κλώνους επειδή φυσικά ήταν φτηνότεροι και έτσι οι ζημιές της απλ ήταν τεράστιες...

Στην συνέχεια έσπασε τα συμβόλαια, έμπλεξε σε δικαστικές διαμάχες...

και τελικά είναι εδω που είναι σήμερα...

Και πάντως δεν το βλέπω να προχωράει το πράγμα... Τα πλεονεκτήματα των μακ που προπαγανδίζει και η απλ όλο και λιγοστεύουν ενώ τα μειονεκτήματα παραμένουν...

Π.χ. το συνολικό κόστος αλλαγής πλατφόρμας είναι μέχρι σήμερα δυσθεώρητο... :down: (Δεν εννοώ την αγορά της κεντρικής μονάδας/οθόνης από μόνη της) :!:

Συγκεκριμένο το κοινό των μακ λοιπόν... Δεν είναι κακιά η εξειδίκευση, καλή είναι... :)

Πάντως μην ξεχνάτε το σλόγκαν: "The mac is beautiful" :p :D

Ότι είπατε πολύ σωστά. Στο θέμα λινουξ τώρα: Η συζήτηση γίνεται για ανταλλαγή απόψεων και όχι να πλακωθούμε!!!:D:D

Τα Λίνουξ παρόλα τα πλεονεκτήματα που προαναφέρατε έχουν ένα βασικό μειονέκτημα:πρέπει να έχεις μόνιμη επαφή με εντολές terminal και ιστορίες. Άρα χρειάζονται γνώσεις..

Όσο για το πόσο εύκολα μαθαίνεις την πλατφόρμα. Πιστεύω πώς είναι απλά θέμα ημερών. Σκεφτείτε ένα που πιάνει γα πρώτη φορά στα χέρια του υπολογιστή, είναι το ίδιο εύκολο να μάθει μία απ΄τις δύο πλατφόρμες. εφ' όσον ξεκινάει από το μηδέν.

Εγώ την έχω την apple σε υπερεκτίμηση. Είναι σαν η Mercedes των Η/Υ!!!!

Τι windows μου λες πάρε apple αν μπορείς και τελείωσες.

:)

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

κατσε ρε φιλε dread.οχι και mercedes!βαλε κατι σε porsche και πανω και εισαι μεσα.ενταξει δεν σου λεω οτι ειναι και rolls roys αλλα ειναι πολυ πανω απο τα pc!

MAX POWER 092, ΣΕΛΙΔΑ 92

ΚΡΗΤΙΚΟ BASSΟΚΙΝΗΤΟ MAZDA RX-8

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος decibel (12 Μάρ. 2004 , 21:52)

κατσε ρε φιλε dread.οχι και mercedes!βαλε κατι σε porsche και πανω και εισαι μεσα.ενταξει δεν σου λεω οτι ειναι και rolls roys αλλα ειναι πολυ πανω απο τα pc!

Όντως είναι καλύτερα, ωστόσο 99 στους 100 έχουν πι-σι, όπως ακριβώς 1 στους 100 έχει πόρσε. Η διαφορά είναι ότι όσοι έχουν πι-σι δεν απέρριψαν το μακ ( μόνο) επειδή ήταν ακριβότερο όπως στην περίπτωση της πόρσε... :p ;) :rolleyes:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (12 Μάρ. 2004 , 22:01)

Όντως είναι καλύτερα, ωστόσο 99 στους 100 έχουν πι-σι, όπως ακριβώς 1 στους 100 έχει πόρσε. Η διαφορά είναι ότι όσοι έχουν πι-σι δεν απέρριψαν το μακ ( μόνο) επειδή ήταν ακριβότερο όπως στην περίπτωση της πόρσε... :p ;) :rolleyes:

Εμένα πάντως το μόνο που με αποτρέπει από μια αγορά μακ είναι η τσουχτερή τιμούλα χιχι :whistle:

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dread (14 Μάρ. 2004 , 20:55)

Εμένα πάντως το μόνο που με αποτρέπει από μια αγορά μακ είναι η τσουχτερή τιμούλα χιχι :whistle:

Gia des edo http://www.applestore.gr :)

Mutilator :shifty:

Μα αυτό είναι που έχει περαστεί λάθος. Ναι πιο παλιά ήταν τσουχτερά. Τώρα όμως για ένα Home χρήστη η τιμές είναι λογικές. Με συγχωρείς αλλά δεν θα πάρεις G5 για να σερφάρεις στο Ίντερνετ, να γράψεις ένα κείμενο και να παίξεις ένα παιχνίδι.. Γενικά το μόνο δύσκολο είναι να καταλάβεις την φιλοσοφία της Apple. Δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την φιλοσοφία των PC.

Παράδειγμα: Πριν λίγο καιρό η Apple έβγαλε ένα νέο λειτουργικό το Panther. Με την φιλοσοφία PC θα έπρεπε να τρέχει μόνο σε G4 μηχανήματα άνω του 1Ghz. (π.χ τα LongHorn, όταν βγουν δεν θα παίζουν κάτω από 2.5 Ghz) Αλλά όχι τρέχει σε μηχάνημα με επεξεργαστή "300 Mhz G3" (μοντέλο 4 χρονών) και μάλιστα παρ' όλες τις καινοτομίες του και το πιο πλούσιο disign είναι πιο γρήγορο...Με λίγα λόγια: δίνει σημασία στον να μην κρεμάσει το πελάτη της.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος TeRRaN (14 Μάρ. 2004 , 22:03)

Παράδειγμα: Πριν λίγο καιρό η Apple έβγαλε ένα νέο λειτουργικό το Panther. Με την φιλοσοφία PC θα έπρεπε να τρέχει μόνο σε G4 μηχανήματα άνω του 1Ghz. (π.χ τα LongHorn, όταν βγουν δεν θα παίζουν κάτω από 2.5 Ghz) Αλλά όχι τρέχει σε μηχάνημα με επεξεργαστή "300 Mhz G3" (μοντέλο 4 χρονών)

Και το λίνουξ το κάνει αυτό... Τρέχει και σε 486 :p

Το συνολικό κόστος της πλατφόρμας είναι ακριβότερο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό...

ΟΚ, και πες ότι πάω και παίρνω το φτηνότερο ιμακ που κάνει 752+18%=884 ευρώ μαζί με το λειτουργικό του. Προσέξτε, δεν συγκρίνω καν με pc. ΟΚ. Και μετά; Τι κάνω;

Αγοράζω ακριβότερα και δυσεύρετα προγράμματα και περιφερειακά, δεν μπορώ να το αναβαθμίσω με τον τρόπο που θα αναβάθμιζα ένα pc, απολαμβάνω την μοναξιά μου κ.τ.λ.... :p Γνωστά. :)

Ωστόσο ξαναλέω για το κοινό που απευθύνονται είναι ιδανικά μηχανήματα, αν και πλέον έχουν (ολοένα και) σκληρότερο ανταγωνισμό :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (14 Μάρ. 2004 , 22:25)

Ti ennoeis? Se poio koino apeftinetai?

Ena pc poso sou kostizei ton hrono?Exoume mathei sti spatali mou fenetai.

Τι να σου πω... Πάντως σε μένα δεν απευθύνεται :p

Απ'οσο γνωρίζω όμως σε επαγγελαματίες της εικόνας του βίντεο και του ήχου, τομείς στους οποίους έχουν και την υπέρτατη υποστήριξη σε προγράμματα και hardware :cool:

Το PC μου είναι ύπερπλήρες όπως μπορείς να δεις και στο σχετικό thread, το έχω 2,5 χρόνια, ακόμα δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το αναβαθμίσω, και αν το κάνω θα αλλάξω κάποια κομμάτια μόνο, θα βρω αμέτρητα άλλα ως επιλογή ενώ θα βρω και να πουλήσω κάποια αν θέλω. Συνολικά δε μου έχει κοστίσει (to hardware+περιφερειακά-πολύ καλά έως κορυφαία κομμάτια) χοντρικά γύρω 1800 ευρώ από τότε που το πήρα...

Δεν συζητάμε καν για software, τα μακ έχουν κατακρημνιστεί πριν καν ξεκινήσει η σύγκριση... :eek: :rolleyes:

Ελπίζω να σε κάλυψα... :happy: Αν δεν σε κάλυψα βάλτα κάτω και υπολόγισέ τα. :p

Τώρα το "Πόσο το χρόνο" δεν το πολυκατάλαβα... :wacko:

Τώρα το "Πόσο το χρόνο" δεν το πολυκατάλαβα...

Me kalipse afto:το έχω 2,5 χρόνια, ακόμα δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το αναβαθμίσω,

Den nomizo oti ena apple thelei kai tosa lefta meta apo ta 1000-1500 pou tha dosei kapoios.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (14 Μάρ. 2004 , 22:44)

Me kalipse afto:το έχω 2,5 χρόνια, ακόμα δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το αναβαθμίσω,

Den nomizo oti ena apple thelei kai tosa lefta meta apo ta 1000-1500 pou tha dosei kapoios.

Μα δεν κατάλαβες! 1000-1500 κάνει μόνο η κεντρική μοναδα με την οθόνη χωρίς τα επιπλέον αμέτρητα περιφερειακά που έχω εγώ και φυσικά χωρίς... προγράμματα :whistle: :rolleyes: :happy:

Πλην του λειτουργικού και αυτών που περιλαμβάνονται φυσικά, τα οποία τα πληρώνεις με την αγορά του μακ (Θες δε θες :p )

Trobocop: Πρώτον όλα τα περιφερειακά για pc κάνουν και για μακ. Είχα PC πήγα σε μακ και δεν άλλαξα απολύτως τίποτα. Δηλαδή εσύ θα βρεις ένα PC που θα έχει εξωτερικούς σκληρούς εκτυπωτές και σαρωτές με 1000 και 1500 ευρώ και θα είναι μηχάνημα που θα κρατήσει πάνω από 2 χρόνια..Να σοβαρευτούμε λίγο..

Μηχανήματα PowerMac (tower) πολύ απλά δεν απευθύνονται σε home users, αλλά τα desktop.

Όσο για τα προγράμματα δεν χρειάζεται να κάνω καμιά αναφορά, η κατάσταση είναι ίδια και καλύτερη από τα PC..

Τώρα το θέμα επεκτασιμότητα: Πες μου ένα λόγο που θα χρειαστεί να κάνεις αναβάθμιση στον επεξεργαστή ενός μακ και σε ένα πισι.

Στην τιμή του λειτουργικού ξέρεις τι προγράμματα έχει μέσα; Και ναι το ότι ένα μηχάνημα 887 ευρώ έχει και λειτουργικό μέσα σε χαλάει;

Υ.Γ. Όπως είπα και σε άλλο ποστ μου, η κάθε άποψη είναι σεβαστή. Αλίμονο αν είχαμε όλοι την ίδια άποψη θα ήταν βαρετό..Αλλά καλό θα ήταν να μην λέμε ανακρίβειες.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (14 Μάρ. 2004 , 22:48)

Μα δεν κατάλαβες! 1000-1500 κάνει μόνο η κεντρική μοναδα με την οθόνη χωρίς τα επιπλέον αμέτρητα περιφερειακά που έχω εγώ και φυσικά χωρίς... προγράμματα :whistle: :rolleyes: :happy:

Πλην του λειτουργικού και αυτών που περιλαμβάνονται φυσικά, τα οποία τα πληρώνεις με την αγορά του μακ (Θες δε θες :p )

Δε συμφωνώ καθόλου με τη συλλογιστική σου και δεν καταλαβαίνω ποιό το πρόβλημα σου με τους macintosh... Θεωρείς ότι ενώ βρίσκεις με τον Α ή με τον Β τρόπο προγράμματα για τα win δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο για έναν mac. Αυτό είναι εντελώς λάθος και στο λέω εκ πείρας γιατί είχα mac για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, το κόστος ένός mac ο οποίος να μπορεί να ανταπεξέλθει σε βασικές εργασίες δεν είναι μεγάλο και πάντως είναι αποδεκτό.

Έγραψα και πριν, ότι η Ελλάδα δεν είναι μια αγορά που μπορεί να σηκώσει τον mac, ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν πρόκειται να γίνει. Μην ξεχνάς ότι έχουμε μια γλώσσα που θέλει ειδική υποστήριξη. Να μου έλεγες δηλαδή ότι σκέφτεσαι πως θα έχεις πρόβλημα όταν θα θέλεις να ανταλλάξεις αρχεία word με κείμενο στα ελληνικά με φίλους σου που έχουν pc, να σου πω εντάξει, εκεί μπορεί να έχει πρόβλημα. Το οποίο βέβαια δεν ξέρω αν ισχύει γιατί έχω να ασχοληθώ με το θέμα πολλά χρόνια. Να μου έλεγες ακόμα ότι θέλω το τάδε παιχνίδι και δεν υπάρχει για mac, θα σου έλεγα έχεις δίκιο.

Όμως μη μου λες για κόστος γιατί ένα pc για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του λειτουργικού και των προγραμμάτων (για να μην πω για τα παιχνίδια) χρειάζεται αναβάθμιση συχνότερα από έναν macintosh. Επίσης ας μην συζητήσουμε καλύτερα τα προβλήματα που έχουν τα win γιατί μπορεί να έχουν βελτιωθεί αισθητά, αλλά έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν.

Τέλος μην μπλέκεις στη συζήτηση το linux. Είναι άλλη ιστορία και -τουλάχιστον προς το παρόν- δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο ούτε με τα win ούτε με το macos.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος TeRRaN (14 Μάρ. 2004 , 22:03)

Πριν λίγο καιρό η Apple έβγαλε ένα νέο λειτουργικό το Panther. Με την φιλοσοφία PC θα έπρεπε να τρέχει μόνο σε G4 μηχανήματα άνω του 1Ghz. (π.χ τα LongHorn, όταν βγουν δεν θα παίζουν κάτω από 2.5 Ghz) Αλλά όχι τρέχει σε μηχάνημα με επεξεργαστή "300 Mhz G3" (μοντέλο 4 χρονών) και μάλιστα παρ' όλες τις καινοτομίες του και το πιο πλούσιο disign είναι πιο γρήγορο...Με λίγα λόγια: δίνει σημασία στον να μην κρεμάσει το πελάτη της.

Για την ακρίβεια, από όσα έχω διαβάσει δεν τρέχει σε κάτω από G4... Μάλιστα, η Apple έδωσε αποζημίωση σε πολύ κόσμο στις ΗΠΑ που αγόρασαν και δεν μπορούσαν να αναβαθμίσουν (ή όταν το OS σερνώταν σε παλία μηχανήματα...)

mikem4600: Αυτό που διάβασες, δεν ξέρω που, αλλά είναι καθαρά ράδιο αρβίλα!!!!! Το τρέχω αυτή τη στιγμή το τρέχω σε G3 μηχάνημα και το έχω κάνει εγκατάσταση σε μηχάνημα G3 στα 500, και το παιδί τράβαγε τα μιαλιά του από την διαφορά.

Αρχεία Microsoft Office ανταλάσνονται κανονικά ανάμεσα στις δυο πλατφόρμες....

mcde: έχεις πολύ καλή και αντικειμενική άποψη πάνω στο θέμα, πράγμα πολύ καλό...Ενώ εγώ πορόνομαι λίγο αν ακούω πράγματα που δεν ισχύουν ""ΠΙΑ" ... :D

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος TeRRaN (14 Μάρ. 2004 , 23:47)

Υ.Γ. Όπως είπα και σε άλλο ποστ μου, η κάθε άποψη είναι σεβαστή. Αλίμονο αν είχαμε όλοι την ίδια άποψη θα ήταν βαρετό..Αλλά καλό θα ήταν να μην λέμε ανακρίβειες.

Λυπάμαι που θα σε απογοητευσω αλλά πρόσεχα πάρα πολύ αυτά που έγραψα. Δυσυχώς δεν έχω χρόνο τώρα με την πρώτη ευκαιρεία όμς θα απαντήσω... :whistle: :happy:

Απλά έγραψα πώς βλέπω το ζήτημα από την δικιά μου οπτική γωνία... ;)

αγγελόπα το μηχάνημά μου βρίσκεται αναλυτικά στο σχετικό 8ρεντ, ψάξε και λίγο, δεν θα πάθεις τίποτα, το λέει και ο άμοιρος mcde στην υπογραφή αλλά τίποτα... :wacko: :rolleyes: :p

Από πότε συμπεριλαμβάνονται ηχεία και κάρτα ήχου 5,1 στα μακ; :blink:

Επανέρχομαι... :p

Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι σε μερικά από τα λεγόμενά σου δεν έχεις δίκιο. π.χ αυτό με την κάρτα ήχου ή τα παιχνίδια, έχεις δίκιο..Δεν έχουν ενσωματωμένη. Μπορείς όμως να βάλεις μια εξωτερική (desktop μηχανήματα).. Κακό βέβαια γιατί σε βάζει στα έξωδα.

Ο καθένας δουλεύει αυτό που του αρέσει και πιστεύει ότι τον βοηθάει..Στην περίπτωσή μου για παράδειγμα, δεν μπορώ να με φανταστώ να δουλεύω PC..Μόλις καθίσω στο μηχάνημα της αδερφής μου στην πρώτη ώρα μου έρχεται να το σπάσω. Πετάει ένα μήνυμα "iexplorer error", τρέμει η καρδιά...Είναι όπως συνηθίσει ο καθένας... Πριν μερικά χρόνια είχα ίδια και πιο σκληροπυρηνική άποψη για τα Μακ..Δεν ήθελα να τα δω..Μέχρι που δούλεψα ένα...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (15 Μάρ. 2004 , 14:54)

αγγελόπα το μηχάνημά μου βρίσκεται αναλυτικά στο σχετικό 8ρεντ, ψάξε και λίγο, δεν θα πάθεις τίποτα, το λέει και ο άμοιρος mcde στην υπογραφή αλλά τίποτα... :wacko: :rolleyes: :p

Epeidi epsaksa kai den vrika to thread (einai poli piso)kai den thimamai kai to onoma tou.Pia einai i sinthesi kapos etsi legotan.Pes mou posa periferiaka eheis kai prepei na ksanagoraseis me tous apple?? :blink:

EDIT: To vrika itan se greeklish..

TV+Radio Tuner Chronos Video Shuttle ΙΙ

Video VHS: aiwa GX1100 (συνδέεται μέσω coaxial με το tuner)

Printer: HP 640C USB 1.1 (Προβλέπεται αναβάθμιση)

Scanner: HP 2300C USB 2.0

UPS: Merlin Gerin elipse 500

USB 2.0 Smart Card Reader

WEB Camera: Creative Video Blaster WebCam Plus

Digital Camera/Portable hard drive: Trust 710 Powerc@m

Κeyboard: Trust Multimedia (64 additional keys)

Mouse: Typhoon optical 5 keys

Εσωτερική συρταρωτή θήκη CD@5.25 x 5 disks (ιδιοκατασκευή)

Μικρόφωνο no name

Headphones General Electric

Joypad 14 πλήκτρων no name

Apo afta pio prepei na antikatastiseis?

I afta den ta pires extra? To idio tha ekanes kai me apple.

Πληροφοριακά το iBook μου έχει συνδεδεμένα επάνω του: Εξωτερικό σκληρός 80 Gb, εξωτερικό DVD-R TEAC 4x, iPod 40Gb (όλα αυτά σε μια firewire θύρα), Scanner 4400c, Printer Stylus C64, Bluetooth adaptor ο οποίος ελέγχει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, και ένα netmod...Όλα αυτά πλην του πληκτρολογίου και ποντικιού τα έχω από το PC μου..

Απ΄ότι βλέπω το μόνο που πρέπει να αλλάξει χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος, θα ρωτήσω και θα σας πω είναι το TV+Radio Tuner. Και πάλι δεν γνωρίζω γύρω από το θέμα και έτσι δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά.