Prattein_Aloga Δημ. December 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2010 Λοιπόν το κινητό κάνει κάτι περίεργα κολλήματα όπου κάτσει, και ταυτόχρονα το watchdog (μετράει κατανάλωση cpu) βαράει συναγερμό για μία Linux process "kswapd0" η οποία φτάνει κάτι 50-60% κατανάλωση επεξεργαστή... Δεν έχω τη παραμικρή ιδέα για το τι κάνει, έψαξα αλλά δε βρήκα κάτι.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν κολλάει το κινητό στον browser ή στη λίστα κλίσεων, μετά από λίγο βλέπω το kswapd0 να καταναλώνει το μισό επεξεργαστή Λοιπον παιζει να φταει το backup. Περασες μονο τις εφαρμογες ή και τις ρυθμισεις της συσκευης? Παράθεση Stormrain@insomnia.gr Πέτρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zavarakatranemia Δημ. December 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2010 Λοιπον παιζει να φταει το backup. Περασες μονο τις εφαρμογες ή και τις ρυθμισεις της συσκευης? και τις ρυθμίσεις.. επειδή και εγώ αυτό φοβάμαι, θα περιμένω να δω αύριο πώς θα πάει, και αν επιμένει το πρόβλημα θα το ξαναφλασάρω... απλά ήλπιζα να μη χάσω call logs κλπ Παράθεση Ericsson T65i->Nokia 6610->Sharp GX20->Sony Ericsson S700->Sony Ericsson W900->Sony Ericsson P1i->Samsung Galaxy S Cyanogenmod 11->OnePlus One 64GB Sandstone Black->Samsung Galaxy Note8->Samsung Galaxy S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prattein_Aloga Δημ. December 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2010 και τις ρυθμίσεις.. επειδή και εγώ αυτό φοβάμαι, θα περιμένω να δω αύριο πώς θα πάει, και αν επιμένει το πρόβλημα θα το ξαναφλασάρω... απλά ήλπιζα να μη χάσω call logs κλπ Οχι δεν χρειαζεται να το ξαναφλασαρεις. Απλα hard reset και επαναφορα μονο των εφαρμογων. Παράθεση Stormrain@insomnia.gr Πέτρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zavarakatranemia Δημ. December 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2010 (edited) Οχι δεν χρειαζεται να το ξαναφλασαρεις. Απλα hard reset και επαναφορα μονο των εφαρμογων. hard reset εννοείς επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων; πώς γίνεται αυτό; :O EDIT: Το βρήκα, εντάξει.. Μάλλον θα το κάνω γιατί ξαναβάρεσε το watchdog με το kswapd0.. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Πέτρο Edited December 5, 2010 by zavarakatranemia Παράθεση Ericsson T65i->Nokia 6610->Sharp GX20->Sony Ericsson S700->Sony Ericsson W900->Sony Ericsson P1i->Samsung Galaxy S Cyanogenmod 11->OnePlus One 64GB Sandstone Black->Samsung Galaxy Note8->Samsung Galaxy S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prattein_Aloga Δημ. December 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2010 hard reset εννοείς επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων; πώς γίνεται αυτό; :O Wipe memory, μεσω του recovery mode (home button+volume up+power button). Γινεται νομιζω και μεσα απο το μενου αλλα μην με ρωτησεις πως :lol: Παράθεση Stormrain@insomnia.gr Πέτρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domigr Δημ. December 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2010 παιδια εχω την 2.1 το εκανα ροοτ θα πρεπει να του βαλω και το lagfix??θα δω διαφορα??και αν ναι ποιο και πως?? ειμαι καινουργιος :happy::p Παράθεση Λεωνίδας Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android Samsung Galaxy S Fans Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tyxerakias Δημ. December 6, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 (edited) hard reset εννοείς επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων; πώς γίνεται αυτό; :O EDIT: Το βρήκα, εντάξει.. Μάλλον θα το κάνω γιατί ξαναβάρεσε το watchdog με το kswapd0.. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Πέτρο Λοιπόν αυτό το kswapd0 είναι διεργασία του linux που δουλεύει όταν προσπαθεί να ταξινομήσει τη μνήμη σε κομμάτια που χρησιμοποιούνται περισσότερο και σε άλλα που χρησιμοποιούνται λιγότερο. Τα πιό συχνά τα κρατάει στη μνήμη, και τα άλλα τα στέλνει στο σκληρό. Πάνω εκεί είναι που κολλάει και ανεβάζει τη CPU στο θεό. Αν κάνετε ένα search στο google, θα δείτε ότι όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα κατά καιρούς, όχι μόνο σε android, αλλά ακόμα και σε PC που τρέχουν ubuntu. Όταν έκανα την αναβάθμιση σε froyo το είδα κι εγώ, και ανησύχησα (είχα δει και πάνω από 80%). Σκεφτόμουν να κάνω wipe και format, ή να βάλω κάποιο άλλο kernel απ'αυτά στο xda, ή να αλλάξω το rfs με κάποιο lagfix, μιας και αναφέρανε ότι είχανε πρόβλημα όταν κάνανε κάτι που αφορούσε I/O, που είναι το μεγάλο πρόβλημα του rfs. Τελικά είχα δουλειά εκείνη τη μέρα και το άφησα, είπα κάτσε να δω πώς θα πάει και θα το κάνω το σαββατοκύριακο αν είναι. E, μέσα σε 2 μέρες χρήσης εξαφανίστηκε. Θεώρησα τότε ότι κάτι είχα κάνει εγώ, ή κάποια εφαρμογή το είχε δημιουργήσει, αλλά τώρα που είπες ότι το είδες κι εσύ. μάλλον δεν είχα κάνει κάτι λάθος εγώ. Ίσως θέλει απλά λίγο χρόνο να αναδιοργανώσει το cache μετά την αναβάθμιση, δεν ξέρω τί να υποθέσω. Πάντως τώρα το τηλέφωνο πάει ρολόι, και μετά από μέρες παρακολούθησης με watchdog, systempanel, os monitor και δε συμμαζεύεται, δουλεύει ακριβώς όπως θα περίμενες, τη μπαταρία δεν την τρώει τίποτα περίεργο, τα έχω κλείσει λοιπόν και είμαι μια χαρά... Δεν ξέρω αν σε έχω προλάβει πριν το reset, αλλά πάντως αν το ξαναπάθεις, κάνε λίγη υπομονή μια-δυό μερούλες, και δες αν φτιάξει... παιδια εχω την 2.1 το εκανα ροοτ θα πρεπει να του βαλω και το lagfix??θα δω διαφορα??και αν ναι ποιο και πως?? ειμαι καινουργιος :happy::p Θα δεις διαφορά στην εγκατάσταση/διαγραφή εφαρμογών, στο άνοιγμα αρχείων, και γενικά σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με read/write. Aν κάτι πρέπει να περάσει δεδομένα από ένα σημείο στο άλλο για να ανοίξει ή να δουλέψει, θα τρέξει γρηγορότερα αν έχεις lagfix γιατί το ext2 filesystem είναι γρηγορότερο από το rfs της Samsung. Φυσικά εξαρτάται τί είδους εφαρμογές έχεις, και τί κάνουν... σε άλλες λειτουργίες μπορεί να μη δεις καμία διαφορά. Το θέμα είναι αν εσύ νομίζεις ότι χρειάζεσαι lagfix ή όχι. Aν σου φαίνεται αργό, βάλτο, και δες αν έχει αλλαγή. Πάντως αφού είσαι καινούριος όπως λες, θα έλεγα να το χρησιμοποιήσεις λίγο να δεις πώς λειτουργεί το android, πριν αρχίσεις να το πειράζεις. Edited December 6, 2010 by Tyxerakias Παράθεση - Alex Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domigr Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 ωραια...τωρα οσο για το πιο πρεπει να βαλω και πως??επισης οταν βγει καινουργιο update και το κανω χανω και το ροοτ και το lagfix?το κινητο μου φαινεται οτι αργει οταν γραφω...πχ οταν γραφω μια επαφη ενα μηνυμα,κατι τελοςπσαντων Παράθεση Λεωνίδας Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android Samsung Galaxy S Fans Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zavarakatranemia Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 Λοιπόν αυτό το kswapd0 είναι διεργασία του linux που δουλεύει όταν προσπαθεί να ταξινομήσει τη μνήμη σε κομμάτια που χρησιμοποιούνται περισσότερο και σε άλλα που χρησιμοποιούνται λιγότερο. Τα πιό συχνά τα κρατάει στη μνήμη, και τα άλλα τα στέλνει στο σκληρό. Πάνω εκεί είναι που κολλάει και ανεβάζει τη CPU στο θεό. Αν κάνετε ένα search στο google, θα δείτε ότι όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα κατά καιρούς, όχι μόνο σε android, αλλά ακόμα και σε PC που τρέχουν ubuntu. Όταν έκανα την αναβάθμιση σε froyo το είδα κι εγώ, και ανησύχησα (είχα δει και πάνω από 80%). Σκεφτόμουν να κάνω wipe και format, ή να βάλω κάποιο άλλο kernel απ'αυτά στο xda, ή να αλλάξω το rfs με κάποιο lagfix, μιας και αναφέρανε ότι είχανε πρόβλημα όταν κάνανε κάτι που αφορούσε I/O, που είναι το μεγάλο πρόβλημα του rfs. Τελικά είχα δουλειά εκείνη τη μέρα και το άφησα, είπα κάτσε να δω πώς θα πάει και θα το κάνω το σαββατοκύριακο αν είναι. E, μέσα σε 2 μέρες χρήσης εξαφανίστηκε. Θεώρησα τότε ότι κάτι είχα κάνει εγώ, ή κάποια εφαρμογή το είχε δημιουργήσει, αλλά τώρα που είπες ότι το είδες κι εσύ. μάλλον δεν είχα κάνει κάτι λάθος εγώ. Ίσως θέλει απλά λίγο χρόνο να αναδιοργανώσει το cache μετά την αναβάθμιση, δεν ξέρω τί να υποθέσω. Πάντως τώρα το τηλέφωνο πάει ρολόι, και μετά από μέρες παρακολούθησης με watchdog, systempanel, os monitor και δε συμμαζεύεται, δουλεύει ακριβώς όπως θα περίμενες, τη μπαταρία δεν την τρώει τίποτα περίεργο, τα έχω κλείσει λοιπόν και είμαι μια χαρά... Δεν ξέρω αν σε έχω προλάβει πριν το reset, αλλά πάντως αν το ξαναπάθεις, κάνε λίγη υπομονή μια-δυό μερούλες, και δες αν φτιάξει... Τελικά απλά έκανα hard reset και αυτή τη φορά ξαναπέρασα μόνο τις εφαρμογές από το titanium...όλα είναι ρολόι τώρα.. Μόνος βραχνάς ότι αν έχεις ενεργό το flash στον browser η ποιότητα του scrolling πέφτει πολύ.. Επίσης, το live wallpaper με τη παραλία πρέπει να είναι σχετικά κακογραμμένο..τρώει παραπάνω επεξεργαστή από τα αντίστοιχα live wallpapers του eclair.. Sent from my GT-I9000 using Tapatalk Παράθεση Ericsson T65i->Nokia 6610->Sharp GX20->Sony Ericsson S700->Sony Ericsson W900->Sony Ericsson P1i->Samsung Galaxy S Cyanogenmod 11->OnePlus One 64GB Sandstone Black->Samsung Galaxy Note8->Samsung Galaxy S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
truckman Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 (edited) μια ερωτηση,οσοι κανατε αναβαθμιση μεσω kies στη 2.2 (jpo,jp7) τα εικονιδια του bluetooth,gps κλπ στη notificaion bar ειναι χρωματιστα (στην 2.1 ειναι μπλε) η ειναι γκρι?γιατι αυτο βλεπω στην jpa. και κατι ακομη,ξερω οτι ειναι off topic αλλα ρωτω εδω επειδη ειναι ειδικα για το galaxy μας,στην eclair ειχα το cyrcle battery το οποιο ηταν πολυ καλο και αξιοπιστο,υπαρχει κατι τετοιο για την 2.2?αν ξερει καποιος ας μου κανει pm να μη συνεχισουμε το off topic. edit Αντωνη πολυ αισιοδοξο σε βρισκω :lol::lol::lol: Edited December 6, 2010 by truckman Παράθεση Πάρης Τι πρέπει να γνωρίζω πρίν αλλάξω λογισμικό στην Samsung συσκευή μου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suspect21 Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 μια ερωτηση,οσοι κανατε αναβαθμιση μεσω kies στη 2.2 (jpo,jp7) τα εικονιδια του bluetooth,gps κλπ στη notificaion bar ειναι χρωματιστα (στην 2.1 ειναι μπλε) η ειναι γκρι?γιατι αυτο βλεπω στην jpa. και κατι ακομη,ξερω οτι ειναι off topic αλλα ρωτω εδω επειδη ειναι ειδικα για το galaxy μας,στην eclair ειχα το cyrcle battery το οποιο ηταν πολυ καλο και αξιοπιστο,υπαρχει κατι τετοιο για την 2.2?αν ξερει καποιος ας μου κανει pm να μη συνεχισουμε το off topic. edit Αντωνη πολυ αισιοδοξο σε βρισκω :lol::lol::lol: για το δευτερο σκελος της ερωτησης σου θα σου πω οτι υπαρχει τροπος αλλαγης της μορφης της μπαρας της μπαταριας απο το xda :) Παράθεση οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domigr Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 ωραια...τωρα οσο για το πιο πρεπει να βαλω και πως??επισης οταν βγει καινουργιο update και το κανω χανω και το ροοτ και το lagfix?το κινητο μου φαινεται οτι αργει οταν γραφω...πχ οταν γραφω μια επαφη ενα μηνυμα,κατι τελοςπσαντων παρακαλω αν μπορει ας απαντησει καποιος... Παράθεση Λεωνίδας Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android Samsung Galaxy S Fans Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prattein_Aloga Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 μια ερωτηση,οσοι κανατε αναβαθμιση μεσω kies στη 2.2 (jpo,jp7) τα εικονιδια του bluetooth,gps κλπ στη notificaion bar ειναι χρωματιστα (στην 2.1 ειναι μπλε) η ειναι γκρι?γιατι αυτο βλεπω στην jpa. και κατι ακομη,ξερω οτι ειναι off topic αλλα ρωτω εδω επειδη ειναι ειδικα για το galaxy μας,στην eclair ειχα το cyrcle battery το οποιο ηταν πολυ καλο και αξιοπιστο,υπαρχει κατι τετοιο για την 2.2?αν ξερει καποιος ας μου κανει pm να μη συνεχισουμε το off topic. edit Αντωνη πολυ αισιοδοξο σε βρισκω :lol::lol::lol: Μπα δεν νομιζω πως ειναι offtopic :) Tα εικονιδια ειναι γκρι. Για το battery mod θα πας εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=826870 και θα κατεβασεις το προγραμματακι. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ (το τονιζω γιατι το ειχα ξαναποσταρει και υπηρξαν προβληματα) θα κατεβασεις το mod για JPA που εχεις, οχι οποιο σου αρεσει περισσοτερο :) δεν ξερει κανεις??? Δεν χανεις εφαρμογες κλπ, μοναχα το root. Αλλα πριν προβεις σε αναβαθμιση να βγαλεις το lagfix. Παράθεση Stormrain@insomnia.gr Πέτρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domigr Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 κατεβασα απο εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=784691 το lagfix το εκανα εγκατασταση το ανοιξα και τωρα δεν ξερω τι πρεπει να επιλεξω απο το menu του... Παράθεση Λεωνίδας Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android Samsung Galaxy S Fans Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suspect21 Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 κατεβασα απο εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=784691 το lagfix το εκανα εγκατασταση το ανοιξα και τωρα δεν ξερω τι πρεπει να επιλεξω απο το menu του... γραφει οδηγιες αμα πατησεις το help εχεις 2.2? Παράθεση οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domigr Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 (edited) οχι 2.1...οκ κανω οτι λενε..πως θα καταλαβω αν πετυχε?? Edited December 6, 2010 by domigr Παράθεση Λεωνίδας Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android Samsung Galaxy S Fans Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domigr Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 εκανα install ext2 tools αλλα δεν μου εγινε πρασσινο κανενα lagfix..μου ειναι κοκκινα... Παράθεση Λεωνίδας Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android Samsung Galaxy S Fans Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suspect21 Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 αφου τρεξεις το install ext2 tools και μετα το oneclicklagfix μολις ολοκληρωθει η διαδικασια θα σου το γραψει οτι ολοκληρωθηκε με επιτυχια Παράθεση οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suspect21 Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 εισαι ρουτ? Παράθεση οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prattein_Aloga Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 Πρεπει να εχεις μπαταρια πανω απο 40% Παράθεση Stormrain@insomnia.gr Πέτρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domigr Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 ναι...αμα πατησω πχ σε ενα oneclicklagfix παρολο που ειναι κοκκινο μου λεει οτι εχω ηδη αλλο lagfix εγκατεστημενο /system/bin/playlogos1 less than 5kb... Παράθεση Λεωνίδας Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android Samsung Galaxy S Fans Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domigr Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 εχω πολυ μπαταρια... Παράθεση Λεωνίδας Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android Samsung Galaxy S Fans Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suspect21 Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 ειχες εγκατεστημενο καποιο lagfix? Παράθεση οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domigr Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 οχι δεν εχω κανει τιποτα...μονο ροοτ το τηλεφωνο με το oneclickroot για την 2.1... Παράθεση Λεωνίδας Οδηγός βήμα βήμα, Samsung Galaxy S αναβάθμιση σε όλες τις εκδόσεις Android Samsung Galaxy S Fans Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
suspect21 Δημ. December 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2010 δεν μπορω να σε βοηθησω... αν ξερει καποιος αλλος αν δεν βρεις ακρη ισως αμα ξαναφλασαρεις να λυσεις το προβλημα σου Παράθεση οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts