Jump to content

Hacks/Aναβαθμίσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βλέπω lagging off!!! Δεν προτείνεις το lagging? Κάπου διάβασα πως το κινητό πετάει με lagfix.

Δεν νιώθω ότι μου χρειάζεται. Το κινητό κάνει τα πάντα ταχύτατα, γι'αυτό και σ'αυτή την έκδοση δεν το ενεργοποίησα.

• Απαντήσεις 12,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μπορώ να φλασαρω κερνελ μετά το φλασαρισμα της ρομ ή πρέπει να βάλω πρώτα κερνελ και μετά την ρομ?

Σπύρος

:: Samsung Galaxy S :: Once you go CM9 you never go back!!

Μπορώ να φλασαρω κερνελ μετά το φλασαρισμα της ρομ ή πρέπει να βάλω πρώτα κερνελ και μετά την ρομ?

O τύπος γράφει

1) Flash Stock firmware XXJVK

2) Downloaded ROM put on intSD

3) Go to Download Mode - Flash any Speedmod kernel with odin

4) After installing kernel, unmount your phone from PC (phone is still in Download Mode), pull battery and go to recovery - in green CWM you can install my ROM

Πρώτα τον kernel για ν'αποκτήσει το κινητό Clockwork mod (CWM) το οποίο δεν υπάρχει αν έχεις βάλει "μαμά" rom (XXJVK), βασικά γι'αυτό το κάνεις. Αλλιώς χωρίς CWM δεν μπορείς να εγκαταστήσεις την rom του.

O τύπος γράφει

1) Flash Stock firmware XXJVK

2) Downloaded ROM put on intSD

3) Go to Download Mode - Flash any Speedmod kernel with odin

4) After installing kernel, unmount your phone from PC (phone is still in Download Mode), pull battery and go to recovery - in green CWM you can install my ROM

Πρώτα τον kernel για ν'αποκτήσει το κινητό Clockwork mod (CWM) το οποίο δεν υπάρχει αν έχεις βάλει "μαμά" rom (XXJVK), βασικά γι'αυτό το κάνεις. Αλλιώς χωρίς CWM δεν μπορείς να εγκαταστήσεις την rom του.

To θέμα είναι ότι θέλει το 'πράσινο' (παλιότερo) cwm, γιατί μάλλον βαριέται να αλλάξει το script του σε edify, για να το διαβάζει το 'πορτοκαλί' (καινούριο) cwm. To CF-root βάζει το καινούριο (cwm3), γι'αυτό και προτείνει speedmod, που βάζει το παλιό.

- Alex

παιδια μια ερωτηση οταν παω να ρυθμισω την ενταση των πολυμεσων μου παιζει ενα τραγουδι που λεει το εξης take the love with me the earth is shinny bright το εβαλα στο google αλλα δεν βρηκα τιποτα μπορειτε να μου πειτε πως θα το βρω μεσα στο κινητο? αν υπαρχει? πηγα με root explorer στο system/media αλλα δεν υπαρχει πως ειναι δυνατον να παιζει και να μην υπαρχει πουθενα?
υπογραφή εκτός ορίων

Παιδιά SOS! Πάω να βάλω την ρομ απο recovery και μου λέει ενώ έχω κάνει hard reset kai wipe :

Ε: Short write of /tmp/sideload/package.zip (No space left on device. Γιατί? Τι κάνω?

Σπύρος

παιδια μια ερωτηση οταν παω να ρυθμισω την ενταση των πολυμεσων μου παιζει ενα τραγουδι που λεει το εξης take the love with me the earth is shinny bright το εβαλα στο google αλλα δεν βρηκα τιποτα μπορειτε να μου πειτε πως θα το βρω μεσα στο κινητο? αν υπαρχει? πηγα με root explorer στο system/media αλλα δεν υπαρχει πως ειναι δυνατον να παιζει και να μην υπαρχει πουθενα?

κοίταξε στην sdcard χύμα, λογικά υπάρχει φάκελος samsung και μέσα εκεί πρέπει να είναι το τραγούδι που θες

Παιδιά SOS! Πάω να βάλω την ρομ απο recovery και μου λέει ενώ έχω κάνει hard reset kai wipe :

Ε: Short write of /tmp/sideload/package.zip (No space left on device. Γιατί? Τι κάνω?

δεν είμαι μάγος αλλά μήπως έχεις γεμάτη την sdcard ; γιατί αν δεν κάνω λάθος οι ρομς θέλουνε περίπου 300 mb επιπλέον

αν δεν είναι αυτό γράψε λεπτομέρεις, τι έκδοση φοράς ποια ρομ πας να βάλεις κτλπ

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

κοίταξε στην sdcard χύμα, λογικά υπάρχει φάκελος samsung και μέσα εκεί πρέπει να είναι το τραγούδι που θες

δεν είμαι μάγος αλλά μήπως έχεις γεμάτη την sdcard ; γιατί αν δεν κάνω λάθος οι ρομς θέλουνε περίπου 300 mb επιπλέον

αν δεν είναι αυτό γράψε λεπτομέρεις, τι έκδοση φοράς ποια ρομ πας να βάλεις κτλπ

Μόλις έβγαλα έναν φάκελο με φωτο που ήταν 1GB αλλά λαι πάλι το ίδιο μήνυμα μου έβγαλε. Πέρασα την Gingerbread 2.3.3 XXJVK και στην συνέχεια (τώρα δηλαδή) προσπαθώ να περάσω την Juwe's 3.1.

Edit: Έχω recovery 3e... παίζει ρόλο?

Edited by spysot

Σπύρος

Μόλις έβγαλα έναν φάκελο με φωτο που ήταν 1GB αλλά λαι πάλι το ίδιο μήνυμα μου έβγαλε. Πέρασα την Gingerbread 2.3.3 XXJVK και στην συνέχεια (τώρα δηλαδή) προσπαθώ να περάσω την Juwe's 3.1.

αμα εχεις το 3e πως διαολο θα βαλεις την ρομ??? :rolleyes:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ τις οδηγιες στο thread του juwe

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

αμα εχεις το 3e πως διαολο θα βαλεις την ρομ??? :rolleyes:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ τις οδηγιες στο thread του juwe

Πρέπει να γυρίσω σε recovery 2e? Στου juwe δεν βλέπω κάτι που να μην έχω κάνει, προφανώς όμως κάτι μου έχει ξεφύγει. Μήπως μπορείς να με καθοδηγήσεις?:)

Σπύρος

φιλε μου κοιταξα αλλα δεν υπαρχει φακελος samsung τι αλλο μπορει να συμβαινει?
Edited by dimitris15
υπογραφή εκτός ορίων

Πρέπει να γυρίσω σε recovery 2e? Στου juwe δεν βλέπω κάτι που να μην έχω κάνει, προφανώς όμως κάτι μου έχει ξεφύγει. Μήπως μπορείς να με καθοδηγήσεις?:)

αφού δυσκολεύεσαι διάβασε τις οδηγίες στην πρώτη σελίδα και πέρνα την JS8 που είναι σταθερή :)

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

ρε παιδια 5 πραγματα σας λεει να κανετε

αμα δεν μπορειτε να διαβασετε ουτε αυτα, τι να πω...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=964672

στο Installation v3.x δες το 5ο και 6ο βημα που προφανως δεν τα θεωρησες σημαντικα

ρε παιδια 5 πραγματα σας λεει να κανετε

αμα δεν μπορειτε να διαβασετε ουτε αυτα, τι να πω...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=964672

στο Installation v3.x δες το 5ο και 6ο βημα που προφανως δεν τα θεωρησες σημαντικα

Τα είδα αλλά σε προηγούμενα μηνύματα μου είπαν να φλασαρω πρώτα τον κερνελ και μετά την ρομ και όχι όπως τα έχει..τεσπα. Θα το δοκιμάσω, Σε ευχαριστώ

Σπύρος

Τα είδα αλλά σε προηγούμενα μηνύματα μου είπαν να φλασαρω πρώτα τον κερνελ και μετά την ρομ και όχι όπως τα έχει..τεσπα. Θα το δοκιμάσω, Σε ευχαριστώ

ακολουθησε τα βηματα οπως ακριβως τα αναφερει στο thread και μην ακους κανενα

δεν θα εχεις κανενα προβλημα μετα ;)

Ρε παιδιά πείτε μου έναν κερνελ που να τρέχει στην 2.3.3!! Λέτε να πάω πάλι σε 2.2.1 και να περιμένω??

Σπύρος

Ρε παιδιά πείτε μου έναν κερνελ που να τρέχει στην 2.3.3!! Λέτε να πάω πάλι σε 2.2.1 και να περιμένω??

όταν δεν υπάρχει ακόμα καλά καλά ROM 2.3.3 επίσημη μη περιμένεις και κανένα kernel (τουλάχιστον όχι της προκοπής) μέχρι να υπάρχουν αντίστοιχα sources ...

Παίζει ρόλο και μάλιστα πολύ! Διάβασε λοιπόν παρακάτω:

Ενας απλός γρήγορος οδηγός για όποιον θέλει να περάσει την Juwe 3.1 (δουλεύει με παρόμοιο τρόπο και για την 3.2)

(τα περισσότερα μετάφραση απο το xda -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=964672):

Το flash άρισμα γίνεται με ΔΙΚΙΑ σας ευθύνη αλλά σε ότι πρόβλημα υπάρχει -και όσο μπορούμε - εδώ βοηθάμε όλοι ,τύφλα να έχει το xda :lol:

Installation v3.x - εγκατάσταση juwe 3.x

1) Turn off your lagfix

Απενεργοποιήστε οποιοδήποτε lagfix (αν) έχετε ενεργό

2) Backup efs folder and take out your SIM card and SD card

Καντε backup τον κατάλογο efs (με τον root explorer) και βγάλτε την εξ. μνήμη και τη κάρτα σιμ... Δεν θα χρειαστεί εκτός και είστε πολύ πολύ άτυχοι αλλά κάντε τον για να είστε σίγουροι...

3) Flash Stock firmware XXJVK

Μέσω ODIN περάστε την XXJVK 2.3.3 rom (κατέβασμα και οδηγίες εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1011901). ΠΡΟΣΟΧΗ! Κατεβάστε και περάστε την έκδοση ΜΕ BOOTLOADERS (With bootloaders). Αλλιώς ΔΕΝ θα μπορέσετε να κάνετε τίποτε αργότερα και θα κολλάει συνέχεια!!!

4) Downloaded ROM put on intSD

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με το odin και ξανα ξεκινήσει το κινητό με την έκδοση XXJVK 2.3.3 πλέον, συνδέστε το κινητό με τον υπολογιστή, περάστε μέσα στην εσωτερική μνήμη τη ρομ juwe 3.1 ( κατέβασμα απο εδώ http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=12621955&postcount=1108).

To αρχείο θα είναι το Juwe_SmartEdition_v3.1_Wipe.zip (συνιστάτε το wipe απο το no_wipe)! το περνάμε ΟΠΩΣ είναι χωρίς αποσυμπίεση στην εσωτερική μνήμη sd του κινητού...

5) & 6) Go to Download Mode & Flash any Speedmod kernel with odin(repartition and auto-reboot are UNTICK)

Κατεβάζουμε τον speedmod kernel (απο εδώ: http://touristinparadise.blogspot.com/2010/11/samsung-galaxy-s-download-speedmod.html)

Ανοίγουμε πάλι το ODIN

Βάζουμε σε αρχείο pda to tar του speedmod που κατεβάσαμε, φροντίζουμε στο odin τα repartition και auto-reboot αν ΜΗΝ είναι τσεκαρισμένα (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ επίσης)

Κλείνουμε το κινητό και μπαίνουμε σε Download Mode με τα 3 πλήκτρα (volume down+home button+power).

Συνδέουμε το κινητό με τον υπολογιστή και μόλις αναγνωριστεί στο odin πατάμε start.

** Ο λόγος που περνάμε τον kernel είναι να αποκτήσουμε cwm recovery αντί της 3e που θα μας περάσει η XXJVK. Μέσω cwm recovery μπορούμε να φλασάρουμε όποιο αρχείο .zip θέλουμε (και πρέπει να φλασάρουμε την juwe 3.1 - που είναι zip αρχείο - μέσω cwm). To κινητό ΔΕΝ θα ξεκινάει με αυτόν τον kernel οπότε μην το δοκιμάσετε να το ξεκινήσετε (πάρα μόνο σε recovery mode).

7) After installing kernel, unmount your phone from PC (phone is still in Download Mode), pull battery and go to recovery

Μόλις περαστεί ο kernel το odin θα γράψει PASS! και θα σταματήσει εκεί. Το κινητό θα μείνει σε download mode. Βγάζουμε τη μπαταρία του και την ξαναβάζουμε. Μπαίνουμε σε recovery (με τα πλήκτρα volume up+home+power)

8) Now in green CWM you can install my ROM

Τώρα θα μπει σε CWM recovery. απο εκεί πατάμε "install zip from sd card"->"choose zip from sd card"-> βρίσκουμε το zip αρχείο του 4ου βήματος, και πατάμε το power (το κουμπί power είναι το οκ σε CWM, πάνω κάτω πάει με τα volume up-down).Περιμένουμε να περάσει το zip και να μας ξαναγυρίσει στο cwm recovery

9) After reboot, go to CWM and make wipe cache and wipe dalvik cache

Μόλις τελειώσει πάμε στα advanced και επιλέγουμε reboot recovery (να ξεκινήσει πάλι σε recovery mode το κινητό). Μόλις ξαναξεκινήσει σε recovery (άλλο αυτή τη φορά- το cwm της juwe 3.1 που έχει κόκκινα γράμματα) κάνουμε wipe cache και wipe dalvik cache. Πατάμε "reboot system now"

10) Έτοιμοι το κινητό θα κάνει λίγη ώρα να ξεκινήσει (κανα 5λεπτο και παραπάνω ίσως) και ίσως κάνει περίεργους ήχους, είναι φυσιολογικό αυτό, μην ανησυχείτε!

ΕΤΟΙΜΟΙ

τα βήματα 4 και μετά υπάρχουν και εδώ

σε βίντεο.

EDIT: Συνιστάται να γίνεται απο άτομα που έχουν (έστω και λίγη) εμπειρία απο φλασαρίσματα... Αν βλέπετε όρους και προγράμματα που δε γνωρίζεται στον οδηγό ΑΦΗΣΤΕ το για άλλη φορά και περάστε (αν έχετε την καψούρα να περάσετε- ειδάλλως αφήστε το πάλι, όπως λέει και ο λαός "πράγμα που δουλεύει μην το πειράζεις" :p ) κάτι πιο απλό (πχ την js8 2.2.1 rom της πρώτης σελίδας, που είναι πολύ πολύ καλή)...

Edited by Coolgreek
Δόρθωση λαθών (που έβγαζαν μάτι)! Δαίμων του πληκτρολογίου...
Βασίλης!

Εντυπώσεις απο juwe 3.1:

πολύ όμορφο περιβάλλον, πολύ πολύ γρήγορη (πετάει). quandrant score:1600 +

Βάζει lagfix (ext4) ΜΟΝΟ του (εμένα τουλάχιστον έκανε μόνο του και lagfix).

Τρέχει τα πάντα και μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα θέμα πρόβλημα σταθερότητας/ κολλήματος (fc) / συμβατότητας κλπ.

Αρνητικά: στο quadrant (advanced που βγάζει αναλυτικό σκορ) έχει πιο χαμηλό σκορ στα 2d & 3d απο την 2.2.1 (πχ 700+ στα 3δ αντι 900 στη 2.2.1). Μάλιστα για ακατανόητο λόγο έχει πρόβλημα απεικόνισης γραφικών στα 3d στο quadrant (δεν εμφανίζει textures πάνω στα αντικείμενα). Τα παιχνίδια 3d όμως παίζουν κανονικά με full 3d και textures...

Battery drain:Σε 3 ώρες ρούφηξε 20%+ μπαταρία με απλό κοίταγμα κάθε λίγο (ε,νεα ρομ είναι, την κοιτάω) και χωρίς τίποτε ιδιαίτερο. Φαίνεται να ρουφάει γρήγορα τη μπαταρία. Αλλά αυτό θα δείξει σε λίγα 24ωρα (που θα κάνει μερικούς κύκλους και θα μπορώ να πω σίγουρα).

Βασίλης!

Battery drain:Σε 3 ώρες ρούφηξε 20%+ μπαταρία με απλό κοίταγμα κάθε λίγο (ε,νεα ρομ είναι, την κοιτάω) και χωρίς τίποτε ιδιαίτερο. Φαίνεται να ρουφάει γρήγορα τη μπαταρία. Αλλά αυτό θα δείξει σε λίγα 24ωρα (που θα κάνει μερικούς κύκλους και θα μπορώ να πω σίγουρα).

Xμμμ αυτο δεν το εχω... Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο, στο thread καποιοι λενε για τρελο drain και καποιοι για το αντιθετο. Καπου διαβασα πως πρεπει να εχεις το wifi sleep policy στο never, δεν ξερω αν παιζει ρολο τελικα, εγω παντως εκει το εχω :)

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

Ωραίος!! Έκανες ανάλυση σε λεπτομέρειες που όσοι δεν ξέρουμε πολλά, μπερδευόμαστε καμιά φορά.:D

Σπύρος

Σε τι θα χρειαστει να κανω backup τον φακελο efs;Μετα το φλασαρισμα θα πρεπει να τον ξαναπερασω;

Android is simple, it just takes a genius to understand its simplicity.

Samsung Galaxy S4 die hard !!

Samsung Galaxy S7

Όχι, δεν θα χρειαστεί. Σπάνια πάει κάτι στραβά στον φάκελο efs, οπότε κράτα το μπας και χρειαστεί.

Δεν ξέρω τι άλλο περιέχει, πάντως έχει το IMEI encrypted κιόλας. Δεν αφορά την rom, αλλά είναι αποθηκευμένο στο τηλέφωνο, και όταν είσαι root και κάνεις και τέτοιες διαδικασίες, έχεις πρόσβαση και εκεί.

Μέσω Odin υπάρχει η επιλογή efs clear, που σε συνήθεις περιπτώσεις αλλαγής rom κτλ δεν το επιλέγεις ποτέ. Κανένας dev δεν θα δεις να λέει επιλέξτε αυτό.

Σε τι θα χρειαστει να κανω backup τον φακελο efs;Μετα το φλασαρισμα θα πρεπει να τον ξαναπερασω;

Αχρείαστος να είναι αλλά για λόγους πρόληψης καν τον backup... Δεν τον ξανάπερνας μετά, απλά μπορεί να φανεί χρήσιμος αν κάτι πάει στραβά...

Suspect21 ευχαριστώ...τιμή μου να βοηθάω και εγώ μέσα από εδώ που με έχετε βοηθήσει όλοι

Βασίλης!

Oχι. Ειναι "μετρο προστασιας" ουτως ωστε αν διαγραφει να μπορεις να τον περασεις. Αλλα ειναι πολυ σπανιο φαινομενο, προσωπικα πρεπει να εχω δει μια ή δυο περιπτωσεις να αναφερονται. Απλως κανε τον copy καπου και ξεχνα το αν δεν χρειαστει.

Εντιτ: με προλαβαν :lol:

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

• The topic was unlocked