Jump to content

Hacks/Aναβαθμίσεις/Βελτιώσεις για το Galaxy S

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

....Το μονο που λεω με βεβαιότητα ειναι:οτι πριν απο κάθε καινούργια rom κάνω ΠΑΝΤΑ hard format,και δυστυχώς στήσιμο του τηλεφώνου απο την αρχή!!!!Ξερω ακούγετε βουνο,αλλα σχεδόν ποτέ δεν εχω προβλήματα:)Backup μόνο τις επαφές.Τίποτα άλλο.
φιλε μου αυτο ειναι το Α και το Ω για να δουλεψει σωστα η καθε ρομ,μπορει να εχει λιγο ταλαιπωρια αλλα στο τελος το χαιρεσαι!!!

• Απαντήσεις 12,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

NANDroid backup μπορω να κανω και μεσω ClockworkMod?

Ναι φίλε μου κανονικά, στην επιλογή backup and restore κάνεις backup all και restore all. All εννοεί οτι κάνει backup και system, και data, boot.img κτλ.

Κανει backup και την rom? Γιατι το Titanium δεν την κανει.

Ολόκληρη τη rom κάνει backup.

Το titanium κάνει backup μόνο τις εφαρμογές μαζί με τα δεδομένα τους (saves, ρυθμίσεις κτλ), καθώς και ρυθμίσεις συστήματος όπως φωτεινότητα κ.α.

Απο recovery επαναφέρεις το κινητό όπως ήταν, ακόμα και αν έχεις αλλάξει firmware κτλ.

Το titanium κάνει backup μόνο τις εφαρμογές μαζί με τα δεδομένα τους (saves, ρυθμίσεις κτλ), καθώς και ρυθμίσεις συστήματος όπως φωτεινότητα κ.α.

Απο recovery επαναφέρεις το κινητό όπως ήταν, ακόμα και αν έχεις αλλάξει firmware κτλ.

To kernel μόνο δεν κάνει... οπότε αν έχει κατί modded δε θα γίνει backup.

- Alex

To kernel μόνο δεν κάνει... οπότε αν έχει κατί modded δε θα γίνει backup.

Μισο για να καταλαβω...μπορω μεσω cwm να σωσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ οπως ειναι στο κινητο αυτην την στιγμη (εφαρμογες,επαφες,μυνηματα,σελιδοδεικτες,στησιμο κτλ),να αλλαξω firmware απο JS3 που ειμαι τωρα σε JS8 και να κανω recovery και να μου στησει το κινητο οπως το ειχα πριν με την JS3?:blink:

Αλεξ αν ισχυει το παραπανω που εγραψα γραφεις οτι δεν κανει τον kernel (στην περιπτωση μου τον speedmod) αφηνει δηλαδη αυτον που εχει μεσα η καινουργια rom και μετα εγω παλι απο cwm περναω τον speedmod παλι και ειμαι κομπλε?:blink:

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

Μισο για να καταλαβω...μπορω μεσω cwm να σωσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ οπως ειναι στο κινητο αυτην την στιγμη (εφαρμογες,επαφες,μυνηματα,σελιδοδεικτες,στησιμο κτλ),να αλλαξω firmware απο JS3 που ειμαι τωρα σε JS8 και να κανω recovery και να μου στησει το κινητο οπως το ειχα πριν με την JS3?:blink:

Αλεξ αν ισχυει το παραπανω που εγραψα γραφεις οτι δεν κανει τον kernel (στην περιπτωση μου τον speedmod) αφηνει δηλαδη αυτον που εχει μεσα η καινουργια rom και μετα εγω παλι απο cwm περναω τον speedmod παλι και ειμαι κομπλε?:blink:

Όχι. Αν το κάνεις αυτό θα έχεις προβλήματα. Κατ'αρχην θα επιστρέψει στην JS3, με τον kernel της JS8, και αυτό πιθανώς θα δημιουργήσει προβλήματα, και δε θα κάνει κι αυτό που θες.

Αν θες να κάνεις backup τις εφαρμογές σου, χρησιμοποίησε το titanium backup, είναι η πιο απλή και πρακτική λύση. Απλά κάνε restore τις εφαρμογές που έβαλες εσύ, όχι του συστήματος.

Για επαφές συνιστώ συγχρονισμό με το Google, είναι το πιο απλό. Αν είσαι μυστικός πράκτορας και δε θες, απλά κάντες export στο PC, ή ακόμα και με το Kies.

Για τα μηνύματα, το app sms backup and restore κάνει φοβερή δουλειά.

Το CWM nandroid backup δεν είναι για backup εφαρμογών. Τις κάνει δηλαδή, αλλά δε χρησιμοποιείται έτσι, ο μόνος λόγος να κάνεις nandroid backup είναι αν βάλεις κάποια custom rom δοκιμαστικά (πάνω σ'αυτή που έχεις, χωρίς αλλαγή kernel) και δε σ'αρέσει, μπορείς να επαναφέρεις το κινητό όπως το είχες.

Σκέψου το κάπως σαν το Windows Restore. Αν αλλάξεις έκδοση των windows ή βάλεις άλλο λειτουργικό σύστημα, δεν έχει νόημα πια.

Edited by Tyxerakias
- Alex

Όχι. Αν το κάνεις αυτό θα έχεις προβλήματα. Κατ'αρχην θα επιστρέψει στην JS3, με τον kernel της JS8, και αυτό πιθανώς θα δημιουργήσει προβλήματα, και δε θα κάνει κι αυτό που θες.

Αν θες να κάνεις backup τις εφαρμογές σου, χρησιμοποίησε το titanium backup, είναι η πιο απλή και πρακτική λύση. Απλά κάνε restore τις εφαρμογές που έβαλες εσύ, όχι του συστήματος.

Για επαφές συνιστώ συγχρονισμό με το Google, είναι το πιο απλό. Αν είσαι μυστικός πράκτορας και δε θες, απλά κάντες export στο PC, ή ακόμα και με το Kies.

Για τα μηνύματα, το app sms backup and restore κάνει φοβερή δουλειά.

Το CWM nandroid backup δεν είναι για backup εφαρμογών. Τις κάνει δηλαδή, αλλά δε χρησιμοποιείται έτσι, ο μόνος λόγος να κάνεις nandroid backup είναι αν βάλεις κάποια custom rom δοκιμαστικά (πάνω σ'αυτή που έχεις, χωρίς αλλαγή kernel) και δε σ'αρέσει, μπορείς να επαναφέρεις το κινητό όπως το είχες.

Σκέψου το κάπως σαν το Windows Restore. Αν αλλάξεις έκδοση των windows ή βάλεις άλλο λειτουργικό σύστημα, δεν έχει νόημα πια.

Hδη χρησιμοποιω το sms backup and restore και οντως ειναι φοβερο,μεχρι και το call log κανει recovery.Επαφες ενταξει δεν με νοιαζουν τις εχω ολες στην sim απλα ρωτησα εγκυκλοπαιδικα αν σωζει γενικα τα παντα απο εκει.

Αρα ειναι απλα ενα μικρο save που αν δεν σου αρεσει κατι ξαναγυρνας στην παλια κατασταση.Αν ηταν αυτο που υπεθεσα θα ητο τουμπανο.:cool::p

Με βλεπω παλι να περναω μια μια τις εφαρμογες....ειναι παιδεμα αλλα οσο να ειναι εχει και αυτο το γουστο του,μαζοχας rulez...:lol::lol:

Tελικα βγηκε η JS8 με ελληνικο swype και menu σε cwm εκδοση?:blink:

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

Ναι σωστά, έχω παρασυρθεί με τις custom roms και εκεί δουλεύει καλύτερα, όταν αλλάζεις απο μια rom σε άλλη. Και αλλάζεις και kernel στον πρηγούμενο και δουλεύει. Απλά είπες για cwm και υπέθεσα πως χρησιμοποιείς custom roms.

Έχω τύχει πολλές φορές να έχω περάσει με λάθος τρόπο custom rom μετά απο πείραγμα στο zip αρχείο και να μη ξεκινάει το τηλέφωνο, και με nandroid restore να διορθώνονται όλα. Και αν έχω αλλάξει και kernel ξαναφλασάρω τον πρηγούμενο, πάντα έχω 2 kernels σε zip για φλασάρισμα στην sd.

Μπορει καποιος να μου δωσει ενα λινκ με το swype σε cwm version

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Μπορει καποιος να μου δωσει ενα λινκ με το swype σε cwm version

http://dl.dropbox.com/u/6112805/SWYPE.zip

παιδια θελω να φλασαρω με odin την js8 διαβασα τους οδηγους αλλα λενε οτι πρεπει να αφαιρεσω την εξωτερικη καρτα και την sim να το κανω η δε χρειαζεται;επισης εχω την ελληνικη frοyo δεν χρειαζομαι repartition ετσι δεν ειναι;

Android is simple, it just takes a genius to understand its simplicity.

Samsung Galaxy S4 die hard !!

Samsung Galaxy S7

Μπορεί να ετοιμάσει κάποιος οδηγό, με τον οποίο να εξηγεί πώς θα εγκαταστήσουμε την Cyanogenmod;

Sony Ericsson T610i - Nokia 6680 - iPhone 1st generation - HTC Desire - Samsung Galaxy S - HTC HD2 - Samsung Galaxy S3 - Nokia Lumia 920 - Xiaomi Mi2s

Μπορεί να ετοιμάσει κάποιος οδηγό, με τον οποίο να εξηγεί πώς θα εγκαταστήσουμε την Cyanogenmod;

δεν βρίσκω νόημα να φτιάξουμε οδηγό για μια beta ;)

εάν βγει για νορμάλ χρήση ευχαρίστως να τον γράψω εγώ

Αλέξανδρος - [School of Tourism & Hospitality – STEAN College] - [Web Designer]

[Root στο Galaxy S II] - [Ορολογία του Android]

ΕΧΕΙ Ελληνικά..???

Nαι έχει. Είναι η έκδοση 2.6.47.11856, που είναι η μόνη από εποχής JPA που έχει Ελληνικά. Και η JS3 αυτήν έχει. Οι πιο καινούριες εκδόσεις δεν έχουν Ελληνικά.

παιδια θελω να φλασαρω με odin την js8 διαβασα τους οδηγους αλλα λενε οτι πρεπει να αφαιρεσω την εξωτερικη καρτα και την sim να το κανω η δε χρειαζεται;επισης εχω την ελληνικη frοyo δεν χρειαζομαι repartition ετσι δεν ειναι;

Τί πρόβλημα υπάρχει να βγάλεις τη sim και την κάρτα σου; Βγάλτες, δε χάνεις κάτι, απλά αποφεύγεις τύχον επιπλοκές. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες. Δε χρειάζεσαι repartition, αλλά αν έχεις την Ελληνική Froyo μανίσια υποθέτω ότι δε θα έχεις το συνδυασμό των 3ων κουμπιών, οπότε αν πάει κάτι στραβά θα χρειαστείς jig.

Edited by Tyxerakias
- Alex

δεν βρίσκω νόημα να φτιάξουμε οδηγό για μια beta ;)

εάν βγει για νορμάλ χρήση ευχαρίστως να τον γράψω εγώ

Πιστεύω πως θα υπάρχουν πολλά άτομα που θα ήθελαν να πάρουν μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Sony Ericsson T610i - Nokia 6680 - iPhone 1st generation - HTC Desire - Samsung Galaxy S - HTC HD2 - Samsung Galaxy S3 - Nokia Lumia 920 - Xiaomi Mi2s

Πιστεύω πως θα υπάρχουν πολλά άτομα που θα ήθελαν να πάρουν μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.

ε δεν τους εμποδίζει κανένας να δοκιμάσουνε, υπάρχουν πολύ καλοί οδηγοί από xda μεριά.

Το να φτιάξουμε έναν οδηγό για μια ρομ που δεν δουλεύει σωστά μόνο και μόνο για να αλλάξει ένα νούμερο στη συσκευή μας όταν μάλιστα κυκλοφορούν τόσες αξιόλογες custom/official εκτός από λάθος το θεωρώ και υπερβολικό.

Επίσης φαντάζεσαι να μπερδευτεί κανένας που δεν ξέρει και να την περάσει στο κινητό του; τουλάχιστον εάν μπερδευτεί κάποιος τώρα δεν πρόκειται να φλασάρει κάτι που να μην δουλεύει σωστά.

μετα απο rooting και oclf το τηλεφωνο κανει start up και κολλαει εκει δονειται και μου δινει την αισθηση οτι δυσκολεuεται να φορτωσει το μενου και ξανα απ την αρχη.εχω froyo απο samsung και οχι πολλες εφαρμογες.any ideas??τι να κανω??
:respect:

μετα απο rooting και oclf το τηλεφωνο κανει start up και κολλαει εκει δονειται και μου δινει την αισθηση οτι δυσκολεuεται να φορτωσει το μενου και ξανα απ την αρχη.εχω froyo απο samsung και οχι πολλες εφαρμογες.any ideas??τι να κανω??

κλείσε το κινητό, βγάλε την μπαταρία, ξαναβάλτην

πάτα Αύξηση φωνής + κεντρικό κουμπί + το κουμπί που ανοίγει το τηλέφωνο

όλα μαζί περιμένεις να εμφανιστεί η οθόνη samsung galaxy s gt - i9000

όταν εμφανιστεί τα κρατάς για 1 δευτερόλεπτο ακόμα και μετά τα αφήνεις

Όταν σου εμφανιστεί το menu , με τα κουμπιά της φωνής πήγαινε στην επιλογή factory reset και επέλεξε την με το κεντρικό.

μετά reboot now και λογικά θα είσαι κομπλέ

κλείσε το κινητό, βγάλε την μπαταρία, ξαναβάλτην

πάτα Αύξηση φωνής + κεντρικό κουμπί + το κουμπί που ανοίγει το τηλέφωνο

όλα μαζί περιμένεις να εμφανιστεί η οθόνη samsung galaxy s gt - i9000

όταν εμφανιστεί τα κρατάς για 1 δευτερόλεπτο ακόμα και μετά τα αφήνεις

Όταν σου εμφανιστεί το menu , με τα κουμπιά της φωνής πήγαινε στην επιλογή factory reset και επέλεξε την με το κεντρικό.

μετά reboot now και λογικά θα είσαι κομπλέ

ευχαριστω για την αμεση απαντηση αλλα το θεμα ειναι οτι ο συνδιασμος των τριων κουμπιων δε λειτουργουσε ποτε σε μενα.να σημειωσω πως το usb mode ειναι σε debugging mode αν σε βοηθαει..

:respect:

ευχαριστω για την αμεση απαντηση αλλα το θεμα ειναι οτι ο συνδιασμος των τριων κουμπιων δε λειτουργουσε ποτε σε μενα.να σημειωσω πως το usb mode ειναι σε debugging mode αν σε βοηθαει..

ενδιαφέρον :)

διάβασε για την adb και προσπάθησε να το βάλεις σε recovery mode, δυστηχώς χωρίς τα 3 κουμπάκια δεν μου έρχονται άλλα κόλπα στο μυαλό ίσως να ξέρει κάποιος άλλος.

edit

βασικά για το adb λέει εδώ κάτω κάτω : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=284103

Edited by saliez

Αυτό το oclf ποτέ δεν το είδα στο κινητό μου, ή θα μου κολλούσε το σύμπαν ή απλά θα έκανε αυτό που λες. Πριν λίγο προσπάθησα πάλι και κατέληξα όπως εσύ. Αφού το ξέρω ότι ποτέ δε μου κάθεται τι το κάνω...:wacko:

Ερωτηση. Σε ποια rom επιχειρησατε να βαλετε το OCLF?

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

• The topic was unlocked